Lunin net Lunin koledar Moje ZdravjeHoroskop Modre misli LN Forum LN Blogi Razglednice
LN Magazin
Prijavi se Registriraj se Vpis novosti
Osveženo: 29. september 2016, 08:42
  Astrologija
  Zdravje
  Kristali
Zadnje novice
Zdravilni parki – zabloda?
Da je z zdravilnimi parki nekaj zelo narobe, mi je postalo dokončno jasn...
Amuleti in talismani
Včasih so ljudje iskali v njih zlasti zdravje in zaščito, danes pa predv...
ASTROLOGIJA ZA VSAKOGAR
Z veseljem vam sporočamo, da je izšla prva knjiga iz zbirke ASTROLOGIJA ...
Novi prispevki


Razno

PSIHIČNI POTENCIJALI


Avtor: MARJETKA NOVAK  |  Popravljeno: petek, 10. julij 2009


Pri vsakem človeku je eden od teh psihičnih potencialov bolj izražen. Naši psihični potenciali in intuicija so prav tako naravni in normalni kot fizični čuti. So že v nas in so latentni, samo čakajo, da jih znova odkrijemo. Ni res, da imajo te sposobnosti zgolj nekateri izbranci – vsi jim imamo, vprašanje je samo, ali se tega zavedamo in ali smo pripravljeni kaj narediti, da jih prebudimo.

 

Velikokrat jih uporabljamo, ne da bi se tega sploh zavedali. Ali kdaj pomislite na človeka, pa vas prav tedaj pokliče po telefonu? Ali kdaj stopite v prostor in takoj zaznate, denimo, da je ozračje napeto? Ste že kdaj začutili, kako se počuti drug človek (je jezen, razburjen, vesel)?

 

Razvijanje psihičnih potencialov vam lahko pomaga pri osebnem in duhovnem napredovanju, pri samozdravljenju in tudi pri tem, da boste uspešni na različnih življenjskih področjih.

 

Videnje avre

Avra je subtilno energetsko telo, ki obdaja vsa živa bitja, rastline in predmete. Je subtilno elektromagnetno polje, ki izžareva iz živih bitij. Lahko jo vidimo ali čutimo. Včasih rečemo za nekoga: »Ta človek je zelo karizmatičen, ima karizmo.« Karizmatične osebe imajo pogosto veliko, privlačno in svetlo avro.

Nekateri vidijo avro kot svetlobni ovoj, drugi jo lahko vidijo v barvah.

 

Zdravljenje s polaganjem rok in kanaliziranje zdravilne energije

Ljudje uporabljajo razne tehnike polaganja rok in kanaliziranja zdravilne energije. Ena najbolj znanih in razširjenih je reiki, ki se je lahko nauči vsak. Poznamo tudi številne druge, na primer, zdravljenje z angeli (ki je izredno uspešno), duhovno zdravljenje, zdravljenje z vero, zdravljenje z bioenergijo, pranoterapija … Nekatere tehnike odlično delujejo tudi na daljavo. Vsakdo se jih lahko nauči in s pridom uporablja.

Njihov namen je kanaliziranje energije, ki spodbudi proces samozdravljenja v organizmu in tako se vnovič vzpostavi ravnovesje v človekovem telesu.

 

Kaj je jasnovidnost?

Jasnovidnost pomeni »jasno videnje«. Osebe, ki imajo to sposobnost ali jo razvijejo, imajo zelo jasne notranje vizije. Jasnovidni dobivajo sporočila z različnimi simboli ali slikami, ki se jih potem naučijo razlagati. Nekateri vidijo notranje platno in na njem film, ki se odvrti, drugi celo fizično vidijo različna bitja in angele, kako se premikajo po prostoru in okoli ljudi.

Posamezniki si napačno razlagajo jasnovidnost kot sposobnost videnja prihodnjih dogodkov. Jasnovidni ne vidijo prihodnosti, tega so zmožni vizionarji.

Take osebe se velikokrat ukvarjajo s slikanjem, z ilustriranjem, veliko vizualizirajo, oblikujejo oblačila in notranjo opremo …

 

Kaj je jasnovednost?

Jasnovednost pomeni »jasno vedenje«. Ljudje, ki imajo to sposobnost ali jo razvijejo, dobivajo sporočila tako, da »kar vedo« stvari. Jasnovednost ali jasnočutnst nas nikoli ne prevara, medtem ko jasnovidnost velikokrat lahko zavede.

 

Kaj je jasnoslišnost?

Jasnoslišnost pomeni »jasno slišanje«. Osebe, ki imajo to sposobnost ali jo razvijejo, dobivajo sporočila tako, da jih slišijo kot zvok, besede ali kot vrinjene misli. Pogosto govorijo o določenih občutkih okoli ušes. Nekateri lahko celo čutijo z ušesi in so zelo občutljivi na različne zvoke. Motijo jih glasnost, določene frekvence glasu ali glasbe in različni ropoti.

Jasnoslišne osebe rade živijo v tihih okoljih, v naravi, rade prebijejo veliko časa v tišini. Izogibajo se hrupnim mestom, nakupovalnim središčem … Motita jih nenehno prižgana televizijski ali radijski sprejemnik. Jasnoslišni so tudi dobri poslušalci in pozorno prisluhnejo sogovorniku. Pogosto se ukvarjajo z glasbo in petjem.

 

Kaj je jasnočutnost?

Jasnočutnost pomeni » jasno čutenje«. Zelo pogosta je pri ženskah in otrocih. Otroci so bolj čustveni in intuitivni, ko pa zrastejo, postopno zaprejo to svojo sposobnost. Jasnočuni čutijo z vsem telesom, in to lahko zelo intenzivno. Njihove reakcije so čustvene. Informacije dobivajo skozi telo, zato so kot spužve, ki vsrkajo negativno energijo. Ko jasnočutna oseba ne zmore ločiti, kaj je tuje (ne zmore distance do tujih negativnih energij) in kaj njeno, se to lahko izraža kot nelagodje. Zato morajo še posebej skrbeti za svojo energijo in si redno čistiti čakre. Prav tako morajo poskrbeti, da so močno ozemljeni. Sčasoma bodo z zavestnim delom sposobne postaviti jasno mejo med tem, kaj je njihovo in kaj tuje.

 

Za poklic si ponavadi izberejo različne alternativne metode zdravljenja, kot so bioenergija, reiki, polaganje rok, angelsko zdravljenje, zdravljenje s kristali ...

 

Telepatija

Vsi imamo do neke mere sposobnost telepatije – nenehno oddajamo in sprejemamo informacije. Telepatija deluje na kratkih in na dolgih razdaljah, oddaljenost dveh oseb sploh ni pomembna. Povezana je tudi z našimi drugimi psihičnimi sposobnostmi, denimo, ali smo bolj jasnočutni ali jasnovidni.

 

 

Intuicija

Vsak izmed nas ima tudi intuitivne sposobnosti. Sporočila intuicije včasih laže prepoznamo in poslušamo ter jim sledimo, včasih teže.

 

Na primer: zjutraj, preden odidete v službo,  dobite preblisk, da morate vzeti s sabo dežnik, čeprav zunaj sije sonce, popoldne pa začne nepričakovano deževati. Če ste poslušali svoj notranji glas, ne boste mokri. Takih primerov bi lahko naštela še veliko.

 

Intuicija je vedno navzoča. Bolj ko bomo poslušali svojo notranjo modrost in vodstvo, laže in srečnejše bo naše življenje. Laže bomo tudi začeli navezovati stike z angeli, duhovnimi vodniki in vnebovzetimi mojstri. Postajali pa bomo tudi čedalje ustvarjalnejši.

 

Osebe, ki so zelo navezane na svoje notranje mentalne dialoge, bodo teže prisluhnile intuiciji.

 

Zelo pomembno pri prebujanju intuicije je, da smo dobro ozemljeni in centrirani. Gre namreč za proces, da informacije, ki so zunaj zavesti posameznika, ozemljimo in jih ozavestimo. Ko smo dobro ozemljeni, imamo močno povezavo z zemeljsko energijo, zavedamo se svojega fizičnega telesa in povezanosti z zemljo. Tako laže živimo tukaj in zdaj.

 

Pomembno je, da pri prebujanju intuicije opustimo svoja omejujoča prepričanja in se zabavamo kot otroci. Spomnimo se, kako je bilo, ko smo bili majhni. Otroci se vedno igrajo in so pri tem ustvarjalni.

 

 

Afirmacije za prebujanje psihičnih sposobnosti

v Sem jasnočuten/jasnočutna (jasnoviden/jasnovidna).

v Z lahkoto in veseljem prebujam svoje jasnovidne (telepatijo, intuicijo …) sposobnosti.

v Zaupam sebi in svojim psihičnim sposobnostim (jasnočutnosti, jasnovidnosti …).

v Zaupam in delujem v skladu s svojo intuicijo.

v Z vsakim dnem sem bolj intuitiven/intuitivna, jasnoviden/jasnovidna in jasnočuten/jasnočutna.

v Z lahkoto prepoznam svoje notranje vodstvo in mu sledim.

 

Afirmacije lahko ponavljate vsako jutro, vsak večer pred spanjem, tudi čez dan, kadar koli se spomnite. Ponavljate jih lahko med hojo, prhanjem, kuhanjem …, na glas ali samo v mislih.

Lahko si jih posnamete s svojim glasom na kaseto (ponavljate 30 minut) in si jo pred spanjem zavrtite. Tako so še učinkovitejše. Tudi če med poslušanjem zaspite, afirmacija učinkuje. Podzavest je namreč v alfa in teta stanju še dojemljivejša.

 

 

Za razmislek

Če se zavestno odločite, da boste razvijali svoje psihične potenciale, priporočam, da ne jemljete nobenih drog, ne uživate kave in alkohola in se odpoveste kajenju.

Prav tako je priporočljivo, da razmislite, kakšen je vaš motiv za razvijanje psihičnih sposobnosti. Bi radi duhovno napredovali ali pa želite s tem samo služiti denar (druga linija 090)?

Velikokrat se zgodi, da ljudem ego zelo naraste, ko razvijejo določene psihične sposobnosti. Zato morate biti glede tega zelo previdni, kajti razvitje psihičnih sposobnosti ni končni cilj.

Odlomek iz knjige: KANALIZIRANJE IN UPORABA ANGELSKIH KART - Marjetka Novak

www.svetangelov.com

Misteriji.si - spletna trgovina in knjigarna za kakovostno Ĺľivljenje
Lunin forum
Pošlji stran prijateljem
Na vrh

| © 2000-2016 EyeCatching | ISSN 1581-2332 | Vse pravice so pridržane |
Vsebina je na voljo vsakemu obiskovalcu brezplačno v osebne namene. Vsi teksti, grafično oblikovanje in ilustracije
so avtorsko delo in jih ni dovoljeno objavljati, prenašati ali kako drugače razširjati brez pisnega dovoljenja avtorjev.
Lunin net gostuje na hitrih in zanesljivih strežnikih podjetja INFOBIA.