Hitri skok na vsebino

Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Fotka
- - - - -

branje za ME

Avtor: obzorje , 07 marec 2008 · 248 Ogledi

Vidi se, da imaš sicer neko stabilnost in urejeno življenje, vendar je zadevo kar težko nadzorovati in od tebe terja veliko samokontrole – v tej stabilnosti je impulz, ki vleče naprej, stran in v tebi se bojujejo čustva, ki jih z močno voljo krotiš, čeprav ni lahko.
Na ljubezenskem področju so močno blokirana čustva. Počutiš se samo in predvsem si ne drzneš popolnoma začutiti stvari, blokade so kar hude. Na nek način si prekinila stik s svojim čutečim delom, nočeš si priznati resničnih čustev, pogledati resnici v oči, se dokončno odločiti. Obtičala si. Vidi se, da je prišlo do spremembe v domu, do  strastne, celo impulzivne odločitve. Pazi, da ne boš delovala iz jeze in pretiravala.
Sama si precej dozorela, dala si čez že kar nekaj in si v sebi razvila skrbnost in čut za lepe stvari, vidi se, da si kar užila življenje, imela plodno obdobje, se uresničila in raziskovala tudi kot ženska. Morda je težko pustiti neko obdobje zrelosti za sabo, ko se ti zdi, da si ene stvari že imela urejene, utečene in celo uživala v njih, a sedaj je čas za nove izzive na čisto praktičnem področju. Ne oklepaj se stare podobe sebe, vsega tega, kar si že doživela in imela, ker sedaj je na vrsti nova priložnost, da se uresničiš na drugem nivoju. Ne vidim ničesar slabega v tvojem življenju, le zrelo žensko, ki ima zdaj nov izziv, ki bo od nje terjal malce potrpljenja in usklajevanja. Zaupaj novemu, ki ti sedaj prihaja na pot, deluj preudarno, posveti se predvsem praktičnim platem. Si delovna in sposobna, zato se izzivov ne boj.

Ti pri finančni plati kdo pomaga? Odpira se mi nek moški, ki ti lahko da dober nasvet in vodstvo, tudi čustveno oporo. V vsakem primeru pri finančni plati deluj preudarno, zdi se, da ti je denar pomemben za zagotavljanje čustvene varnosti in dobrega počutja, a znaš delovati umirjeno. Če ni nikogar, ki ti pomaga, se lahko zaneseš na svoj občutek, ki ga znaš pravilno usmerit.

Če pogledava bolj podrobno zvezo s fantom:
Ti si vsekakor želiš, da bi se zadeva obnovila, prerodila, da bi nekako zmagala v tej situaciji, ki jo doživljaš tudi kot boj. Zdi se, kot da ti je stvar načela samozavest in da potrebuješ neko potrditev. Lahko da se je zamajala tvoja podoba o sebi kot ženski in partnerki in bi rada, da se to povrne, da se spet počutiš cenjeno in zaželjeno. Hkrati si želiš, da bi se vrnila nedolžnost in preprostost, lepe geste in ljubečnost, ki sta jo imela. Zadeva te čustveno izčrpava, morda je bila že kaka neprespana noč od skrbi in črnih misli.
On je trenutno zaprt in umaknjen vase, v razmišljanje, zelo analizira situacijo, preučuje, tuhta. Zelo je poudarjena njegova samota, v smislu da bo mislil na to, kaj je zanj najbolje, ne kaj je najbolje za vaju kot par. Misli na svoje zadovoljstvo, tudi čutno, v svojih čustvih pa skuša biti precej objektiven, skoraj hladen, odmaknjen, skuša zadevi priti do dna. Zaveda se, da lahko veliko izgubi, a moram reči, da do druge ženske čuti neko romantično vznesenost, čeprav se tudi onadva srečujeta z ovirami in ni še odločeno, ali se bo stvar obdržala. Njegova čustva do nje niso zrela, so pa lahko precej močna. Ne poznata se še dovolj dobro, da bi lahko kaj takega dokončno rekla, res pa je, da sta se pripravljena trudit in se soočat z ovirami. Tu ga je nekako odpeljalo, zaneslo, malo se je zasanjal, ona druga pa tudi čaka in se prilagaja situaciji. Kaže, kakor da ne bi še čisto na plan prišla s svojo zvezo, stvari še ostajajo skrivnostne. Ta ženska je pač nekaj novega in vznemirljivega, pri tebi je že prišlo do streznitve, ki je nujna po tolikih letih. Tako da je njegova odločitev malce nespametna, čeprav se po eni strani on tega zaveda in skuša racionalno motriti situacijo – ker vsaka zveza se začne z glavo v oblakih in nato pristane na tleh, s to žensko ne bo nič drugače. On mora razmisliti, koliko je le vznesen in vznemirjen, ker je prišlo nekaj drugega, drugačnega, koliko pa si res želi iti stran.

Kako sta vidva finančno stvari urejala? Kažejo se težave namreč pri tem, kdo koliko daje in koliko dobiva. Nasploh to razmerje med daš-dam ni ravno uravnoteženo v tej zvezi in tu je glavni problem. Koliko si ti dala v to zvezo, tudi denarno? Zdaj raziskuješ druge možnosti, on je pa nekako obtičal in se predaja situaciji. Nekaj si že storila na tem področju, da se stvari spremenijo, tudi v smislu selitve, zdaj čakaš na rezultate. On pa ne, on stoji na mestu in čaka.

On bi se moral malo zbudit in se soočit s problemi, z zahtevami, a se morda raje počuti kot žrtev in se prepušča. Kaže, da bo sledil trenutek, ko se bodo stvari razjasnile in odprle, dorekle… videti je, da se bosta vseeno še lahko srečala na pol poti, dogovorila, sporazumela. Pogovor, komunikacija je potrebna, pri tebi pa je na preizkušnji potrpežljivost in vzdržljivost. Moram priznati, da ne vidim prav bridkega konca in stalno mi kaže, da je tu še možnost obnove. Nočem ti dajati kakih lažnih upov, a še kaže, da so možni stiki in celo kar konkreten potencial za vaju dva, če usmerita sile v to. Predvsem on se mora zbuditi in se spopasti s problemi in tudi notranjimi konflikti ter se aktivno potruditi za vaju, ne le biti umaknjen in usmerjen vase. Tista zveza z drugo žensko ni na trdnih temeljih in lahko da se bo kaj kmalu zrušila.

Težko ti napovem, kaj bo dejansko nastalo, kaže mi samo, da je med vama še vedno lahko zelo lepa možnost, samo tvoja vzdržljivost bo vsekakor na preizkušnji.

Glede stanovanja si zmedena, nisi si na jasnem z občutki, čeprav se kaže kot zanimiva ponudba in je dobra priložnost za nov začetek. Um ti dela s polno paro sedaj in bojiš se izgub in razočaranja, kaže, da bi to lahko bila kar trdna naložba. Uporabi vso pamet in spretnost in zagrabi to priložnost, da ustvariš nekaj novega. Zmedena si predvsem ti, ker se toliko stvari dogaja, a sicer tole zgleda kot nekaj, kar bi ti lahko nudilo udobje in gotovost, ki si ju želiš. Mislim, da bi ti stanovanje ustrezalo, v njem bi se dobro počutila in kaže, da je kar gotova zadeva.

Nikar ne skrbi, sedaj je čas, ko se čutiš zmedeno in negotovo, si morda polna enih strahov in sedaj se vse nekako črno zdi, a vedi, da bo to minilo. Si sposobna ženska, nekaj si že zgradila in ne bo se ti zrušilo, čeprav se ti morda tako zdi. Morda nisi vajena, da te zagrabijo tako močni, impulzivni občutki, to nekako ne gre skupaj s tvojo prizemljenostjo, varnostjo, a sedaj je čas, ko moraš prehodit eno pot, kjer se boš čutila malce izgubljeno in se boš lahko zanesla le na notranji občutek. A po teh težavah, za katere se ti bo zdelo, da vznikajo kar sem ter tja, prihaja trdnost in stabilnost in ustvarila si boš spet trdno življenje. Mislim, da je prava pot zate v neodvisnost, kjer boš naredila prave korake, bila sama svoj gospodar. Predvsem je na potezi zdaj to. Tebi je sicer izjemno pomembno, da bi v zopet našla čustveno izpolnitev, a sedaj življenje od tebe zahteva, da se posvetiš praktičnim platem in dosežeš materialne cilje.
Kot sem rekla, glede fanta se kaže, da bo prišel preobrat, da vaju čaka še ena priložnost, precej otipljiva. Vidim oboje, da si samostojna, nakup stanovanja bi bila dobra naložba, a hkrati se tudi s fantom kaže tale nova priložnost – kako jo bosta uresničila, je seveda odvisno od vaju, ker je, kot sem rekla, zgolj priložnost, sicer precej otipljiva, lahko povezana tudi s kakim darilom, denarjem, neko vrednostjo.

A kakorkoli obrnemo, vse bo v redu s tabo, uresničila boš konkretne cilje, samo zaupaj in deluj v pravi smeri. Težave so prehodne narave, kljub temu da se tebi zdaj vse zdi zmedeno. To je samo tvoj občutek, počakaj, da mine, ker si sicer kar trdna oseba in že dobro zgrajena.

Kaže da bi nekako to težje obdobje zaključila nekje do poletja, s tem da se boš že prej počasi umirila in našla ravnotežje, že kar kmalu. Tudi čustveno se boš morda že naslednji mesec čutila poživljeno, nato spet našla malce utehe v samoti in s svojimi občutki…potem pa počasi zaprla ta vrata za seboj. Sicer sedaj si tudi še kar pod kontrolo, a pazi da ne razsipavaš z občutji, imej odprte oči. Se zna zgoditi, da te bodo čustva še preplavila, a potem boš našla stik s svojim notranjim glasom in mu sledila, pustila težave za seboj. Predvsem moraš spet najti svoje sanje, tisto, kar te nezadržno vleče naprej, ne zapiraj se pred tem.

Glede stanovanja: lepše se odpira ona prva možnost. Tu bi se lahko odpočila, si napolnila baterije, dobila nov zagon, a res je, da kaže, da bi s tem kar obvezala. Kakšni so pogoji za nakup? Pazi, da si ne zadaš prevelikega zalogaja, če se boš odločila zanj, te bo priklenil nase kar za nekaj časa. Kdo ti je dal ponudbo? Tu se kaže, da se posvetuj glede nakupa, morda stvar zaupaj kakemu profesionalcu.

Nova možnost se ne kaže tako dobro, tu moraš še raziskati in preučiti zadevo, a ni videti, da bi ti bila na koncu v veliko veselje, lahko se izkaže, da bi te razočarala. Sicer se kaže bolj materialno udobno, a so videti zastoji in ne nekaj, pri čemer bi si želela vztrajati.
Stvari bi se morale začeti odvijati kar hitro, čas zelo težko določim, a vse je kar tukaj, sedaj, bi se moralo že skoraj odvijati. Papirje in podpis dokumentov se nekako vidi čez mesec ali dva. Rekla bi, da je možnost, ki jo imaš sedaj na voljo, kar prava.

Glede financ: sedaj si se znašla sama in moraš sama bojevati bitko, vpreči vse taktike in sredstva, da premagaš ovire. Kaže, da se boš morala najprej spoprijeti z izzivi, potem pa jih puščaš za sabo in najdeš osvoboditev in trdnost, uspeh. Že zdaj kaže, kot da bi nekaj pričakovala, da se nekaj izcimi, imaš kak projekt v glavi, kak načrt, ki bi moral že obroditi sadove, a ni še pričakovanih rezultatov? V preteklosti se kaže veliko dinamizma in energije, lahko da ti je ob strani stal močan partner. Sedaj se je v tebi prebudila nova samozavest, čeprav praviš, da te skrbi…a imaš v sebi zalogo energije, ki te lahko daleč vodi. Čeprav se ti je svet sedaj obrnil na glavo, ne obupuj, ampak se z vso predanostjo posveti novemu izzivu.
Močno se mi kaže neka moška figura, ki bi znal imeti veliko vpliva na tvoj finančni položaj. Ta vpliv bo tu še nekaj časa, kako imaš stvari urejene s partnerjem? So stvari dorečene? Vidi se neka bitka volj, različnih interesov, ki bi znala še nekaj časa vplivati nate in te držati v krempljih. Počasi in korak po korakom se moraš tega lotiti in ne bo šlo takoj zlahka, situacija te bo še omejevala. Morala se boš postaviti zase, čeprav ne bo vedno enostavno. Moraš si zgraditi lastno avtoriteto na področju financ in biti sama svoj gospodar. A navsezadnje boš uspela in se premaknila naprej, premagala ovire, a z voljo in jasnim ciljem. Ne pozabi na svoj cilj in odprle se ti bojo nove možnosti. Preusmeritev se vidi, nekaj, kar bi te navdalo z večjim entuziazmom, kar bi te poživilo. Težko rečem, kaj to je, to moraš ugotoviti sama in nekaj časa boš morda obstala na mestu, nato pa pustila preteklo pot za sabo. Odpira se ti lepa možnost za naprej, samo potem ne zapadi preveč v iluzije, temveč korak po korakom deluj. Kaže se komunikacija, morda nekaj, kjer lahko drugim pokažeš kake rešitve, nekaj, kjer stvari pomagaš spraviti v ravnovesje, umiriti.

Zdaj si na razpotju in se odločaš, kam boš krenila. Ne le stati na mestu, ampak deluj, posveti se praktičnim platem. Je veliko ljudi okrog tebe? Ne zapiraj se v samoto, poišči stike in delaj stvari skupaj. Naj ti kdo pomaga, da se boš počutila tudi bolj samozavestno. Predvsem si tudi priznaj, da si že kar nekaj naredila in se ne podcenjuj. Zdaj te še čakajo preizkušnje, še malce vrtenja v krogu in ujetosti, počni stvari, ki jih sicer nisi vajena početi, skoči ven iz rutine. Imaš moč, da premagaš vse prepreke, samo ne bo se vse rešilo kar čez noč. Neke stvari si že zastavila in čakaš na rezultate – med tem pa se sprosti in se malce prepusti.
  • Prijavi

Zadnje objave

Tagi

    Zadnji komentarji

    Aktivni uporabniki: 0

    Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0

    Najdi na mojem blogu