Hitri skok na vsebino

Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Fotka
* * * * * 1 glasov

MAGIČNA MOČ UMA 2.del -orodja za preseganje naših omejitev

Avtor: kriyatantra , 29 avgust 2010 · 2 270 Ogledi

MAGIČNA MOČ UMA  - nadaljevanje

NUJNI KORAKI NA FIZIČNEM NIVOJU
Vsem našim prizadevanjem na mentalnemu nivoju, pa morajo slediti tudi potrebni koraki na fizičnem nivoju, da ustvarimo pot, da se bo naša vizija lahko spustila v materialni svet.  In zanimivo, tukaj mnogi odpovejo.  Če želimo narediti izpit, bo treba  sesti za knjige, sicer nam podzavest ne bo verjela, da s svojimi afirmacijami resno mislimo. Če si delamo paralelni plan za počitnice, v primeru, da izpita ne bomo naredili, s tem ravno tako sabotiramo vse prejšnje delo.  Če iščemo novo službo in imamo jasno sliko tega kaj želimo in kaj ne,  bo treba začeti brati oglase in spraševati ljudi.  Če si želimo partnerja in si pri preurejanju spalnice kupimo posteljo za eno osebo, je to jasno sporočilo, da ga pravzaprav ne pričakujemo. Odpreti je treba prostor in kanale tudi v našem delovanju, da tisto kar želimo pride k nam.

KONTROLA GOVORA
Negativne okoliščine v našem življenju so posledica napačne uporabe misli, imaginacije, govora in seveda tudi naše napačne presoje življenjskih okoliščin. Beseda ima močno kreativno moč in če želimo spremeniti svoje življenje, se moramo  ozirati tudi na to kaj govorimo.  S stalnim  pritoževanjem, samopomilovanjem in negativnim izražanjem glede svoje prihodnosti, sabotiramo spremembe, ki jih želimo vsaditi v svojo zavest.

Besede prežete z iskrenostjo, prepričanjem, vero in intuicijo ustvarijo eksplozivno vibracijo in  kot bomba, ki se sproži, lahko razbijejo skale naših ovir in ustvarijo spremembo, ki si jo želimo.
Paramhansa Jogananda
ZAKON PRIVLAČNOSTI
Danes se o zakonu privlačnosti veliko govori, pa vendar je to tudi en star okultni zakon, ki pravi, da podobno privlači sebi podobno in  da se tisto na kar usmerjamo svojo pozornost, povečuje.  Če je naš um poln misli o pomanjkanju, bomo pritegnili še več pomanjkanja. O tem je govoril že Jezus:

Tistim, ki nimajo, bo odvzeto tisto, kar imajo in tistim, ki imajo, bo dano še več.

Če torej  usmerjamo pozornost samo v to, kar nimamo, se bo to stanje slabšalo, če pa usmerimo pozornost v tisto, kar imamo in zavestno gojimo občutek hvaležnosti, bomo po zakonu privlačnosti, pritegnili v svoje življenje še več izobilja.  Postati moramo torej magnet za tisto, kar si želimo. Če si želite ljubezni, postanite ljubezen. Če si želite harmonije, postanite harmonija. Ves čas pa se tudi zavedajmo, da je univerzum velika skrivnost in  bodimo odprti za to, da se lahko v vsakem trenutku zgodi kak nepričakovan čudež, tudi če  nismo naredili nobenega od prej navedenih korakov.

ETIKA
Tako terorist,  kot borec za mir in pravičnost, oba ustvarjata svoje življenje v skladu s  svojimi notranjimi prepričanji , imaginacijo, govorom in presojo zunanjih okoliščin.  Oba torej uporabljata iste zakone, samo cilje imata drugačne.

Zloraba naše svobodne volje, je tista, ki povzroča trpljenje. Bog nam je dal moč, da ga sprejmemo ali zavrnemo. On ne želi, da bi  trpeli, vendar se ne bo vmešaval,  če bomo izbrali dejanja, ki nas vodijo v nesrečo.
Paramhansa Jogananda

Naj bodo torej naši cilji  in delovanje v skladu z univerzalno voljo do dobrega. Ta ideja lahko povzroči veliko notranjega dvoma pri dobrih ljudeh, ki  nimajo dobre samopodobe.  Bojijo si zastavljati velikpotezne cilje, ker mislijo, da to pomeni, da so egocentrični. Ko dobijo tisto kar si želijo,  imajo občutek, da jih bo zdaj, zdaj doletela kakšna kazen ali nesreča, ali pa na druge načine sabotirajo tisto, kar so dobili. V tem primeru je najbolje, da si najdete vodstvo nekoga, ki bo znal razmejiti med tem, kaj so vaše pravice in kje se začne sebičnost. Naj še enkrat ponovim, da ima vsako živo bitje pravico do izpolnjujočega življenja, dobrih medsebojnih odnosov, svobode, spoštovanja  in dobrin, ki jih potrebuje za razvijanje svojih talentov.  Nič ni »neduhovnega« v  želji, da bi zaslužili denar, denar je samo energija. To energijo  lahko uporabljamo za zadovoljevanje svojega pohlepa ali pa namenjamo del svojega bogastva za  projekte, s katerimi koristimo skupnosti. Načelno ima človek, ki ima dosti denarja,  več možnosti, da koristi skupnosti, kot tisti, ki ga nima. Vendar s tem ne želim reči, da ljudje, ki niso premožni, ne morejo ničesar dati. Vsak lahko najde svoj način, da je koristen za skupnost. Pomembno je, da delujemo v skladu s svojo notranjo naravo, Swadharmo. Če je poslovnost del vaše narave, bodite uspešen poslovnež.  Skozi to vas bo življenje vodilo skozi vse potrebne lekcije. Če želite biti priznana javna osebnost,  bodite to. Mnoge znane osebnosti so izkoristile svoje ime in svoj vpliv za podpiranje pozitivnih projektov.  Če ne sledimo svoji notranji naravi, bo naše življenje polno frustracij  in nezadovoljstva, ki nas lahko vodi v ljudomrzništvo, netolerantnost, sovraštvo do življenja in fanatizem. Predvsem pa bo zlagano in  neiskreno. Tantra je pot, ki se ne bori z  našo notranjo naravo  in ne poskuša  poslovnežev poslati v samostane,  hedonistov spreobrniti v askete in umetnikov v suhoparne recitatorje svetih besedil.  Svet ne potrebuje še več laži in pretvarjanja. Bodite to kar ste, saj je življenje sveto, ki nam je dano od Božanske matere in na vsakem področju smo lahko v njenem naročju in živimo po duhovnih zakonih.

Naj zaključim z  molitvijo

Naj bodo vsa čuteča bitja srečna
Loka Samastha Sukino Bhavantu.
Om Shanti, Shanti, Shanti.

Polona Sepe (Ambikananda)

KRIYA TANTRA YOGA
Fajn :palec:
  • Prijavi
Fotka
zapecarjeva-mici
1. sep 2010, 16:34
Hvala za vse čudovite delavnice na katerih sem že bila :-) Glede na vse napisano sem prepričana, da bo tudi ta 12. septembra - odlična! x;)x
  • Prijavi
všečno :vio:
  • Prijavi
Super da si odprla tudi blog! x8Dx :palec:
  • Prijavi
Fotka
kriyatantra
2. okt 2010, 22:52

Super da si odprla tudi blog! x8Dx :palec:

Hvala - se še učim uporobljati vse te možnosti. Sem tudi recimo šele danes ugotovila, da se me lahko obvešča o komentarjih :) Tako da bom naslednjič hitrejša z odgovorom.
  • Prijavi
Verjamem, sej še jaz ne obvladam (sem totalen les za tele zadeve, tko da neverjetno da sploh kej lohk prčkam po netu x;)x).

V glavnem, me veseli da se *znajdevaš*. x:)x :palec:
  • Prijavi

Zadnje objave

Najdi na mojem blogu

Aktivni uporabniki: 0

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0

Blogi mojih frendov