Hitri skok na vsebino

Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Fotka
- - - - -

Zakaj nekateri nimajo sreče v ljubezni?

Avtor: Lidija.ladja , 03 september 2014 · 5 295 Ogledi

notrnaji mir hrepenenje taprava ljubezen
Zakaj mnoge punce zmeraj privlačijo fante, ob katerih trpijo? Zakaj mnogi fantje privlačijo punce, ki jih delajo nesrečne?
 
Pred dobrim letom mi je 25.letni fant  zaupal, kje ga čevelj žuli. Spoznal je eno simpatično punco, ob kateri je začutil nemir in metuljčke v trebuhu.
"Tako je lepa, da jo moram imeti", mi je rekel.
 
Povabil jo je na pijačo in nato nekaj dni obupano pričakoval njen odgovor, ker ji je poslal sporočilo. Ni ga bilo. Dekle ga je z ignoranco še bolj vspodbudila, da osvoji njeno srce. Po nekaj dnevih nervoze je le prišel odgovor, ki mu je ulil vedro upanja.
 
Tako je šla zgodba naprej. Punca nezainteresirana, on pa hrustljavo pečen.
 
 
Spet mi je pojamral, da bi ji najraje izpovedal ljubezen, saj ga je več dnevno čakanje ubijalo. Zaupala sem mu, da punce ne maramo mevž, ki jokajo in se izpovedujejo. Če jo želiš pritegniti, jo ignoriraj nazaj. Istočasno sem mu povedala, da naj tega odnosa ne jemlje kot svetega, ker ne stoji na pravih temeljih.
 
 
Upošteval je moj nasvet in se naredil nedostopnega.
 
Po nekaj dneh mi je sporočil zanj srečno novico, da sta par. Zdaj po enem letu trpljenja ta isti par počasi zaključuje svojo zgodbo.
 
Nista se ujela v spolnosti, saj je moral iskati uteho pri drugih puncah. Nista se ujela mentalno in energijsko. Ampak on je vse to toleriral, kajti punca je lepa!
 
Iz izkušenj lahko potrdim, da to ni osamljen primer.
 
Kaj se dogaja v našem življenju?
 
Ne moremo vplivati na to, koga mi privlačimo in kdo nas privlači. Vplivamo lahko le nase. Če jemljemo dogodivščine, ki se nam dogajajo kot lekcije, se lahko iz njih marsikaj naučimo in gremo v življenju naprej.
 
Fanta je na začetku obnašalo hrepenenje. Pri puncah, ki mu niso dosegljive, se je obnašal popolnoma drugače kot pri tistih, ki so mu bile že na začetku naklonjene. Hrepenenje nam povzroča preglavice ne le v ljubezni, ampak na vse področjih.
 
Hrepenenje nas dela nemirne in nezadovoljne. Marsikdo preživi večino svojega časa v takšnem občutku. Marsikdo po oddihu na morju že jamra, kako bi šel nazaj. Marsikdo ne zna živeti v vsakem trenutku svojega življenja.
 
To nam povzroča hrepenenje!
 
Če se naučimo živeti v vsakem trenutku v vsakem okolju, poklonimo sebi neizmeren notranji mir in priložnost za prebujanje samega sebe.
 
Taprava ljubezen se ne začne tako kot je napisano zgoraj. Taprava ljubezen ne potrebuje dokazovanja, manipulacije in ne povzroča hrepenenja.
Ko spoznamo partnerja iz pravega naslova, se na dolgi rok pokaže, koliko sta si dva lahko kompatibilna in kako se lahko dopolnjujeta ter učita en od drugega.
 
Ljudje še nismo pripravljenji na iskreno ljubezen. Večina parov je skupaj zato, ker so navajeni en na drugega. Zato ker se bojijo, da ne bodo spoznali drugega.
Ko po ulici gledam vse te nesrečne obraze, mi je kar žal, kje smo. A me misel na to, kam lahko pridemo, vzpodbuja, da odpiram oči tistim, ki so na ta korak pripravljeni.
 
Lidija
 
 
Fotka
Pico Della Mirandola
26. feb 2015, 13:05

V življenju igramo različne vloge samega sebe, to nas ločiod pravih igralcev ki znajo igrati tudi druge. In v teh različnih vlogah pač vztrajamo dokler se ne naveličamo.. igre svoje lastne vloge in takisto se dogaja pri našem trenutnem življenskem sopotniku.

To je vsa filozofija..

V bistvu igre ne smemo jemat preresno če hočemo v enem odnosu ostat.

  • Prijavi

Zadnje objave

Zadnji komentarji

Najdi na mojem blogu

Aktivni uporabniki: 0

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0

Kategorije