Hitri skok na vsebino

Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Fotka
- - - - -

Kako se znebiti mozoljev

Avtor: boroim , 21 maj 2015 · 3 645 Ogledi

Objavljena slikaMozolji so od nekdaj že ena večjih tegob skoraj vsakega človeka. Kako se znebiti mozoljev brez vidnih posledic? Naloga ni zelo lahka, saj lahko nepravilno stiskanje mozoljev privede celo do brazgotin in drugih poškodb na koži. Mozolji so lahko zelo vztrajni zato tudi zdravljenje lahko traja dalj časa, potrpeti moramo preden se pokažejo vidni rezultati na koži. Mozolji nastanejo zaradi prekomernega kopičenja odmrlih kožnih celic, povečanega izločanja loja iz foliklov in razvoja bakterij. Zdravila učinkujejo na vse te pojave.
 
Kako se znebiti mozoljev z uporabo domačih pripravkov?
Domači pripravki niso posebej uspešni. Stiskanje limone, medu in drugih rastlin ne bo pomagalo proti mozoljem, kvečjemu lahko agresivno nanašanje povzroči še več aken. Kar je edino dobro je da pijemo oziroma pojemo hrano bogato z antioksidanti, ki blagodejno vpliva na kožo. 
 
Kako se znebiti mozoljev s pomočjo zdravil
Za mozolje poznamo veliko vrst zdravil, ki si sledijo od blažjih do močnejših. Vedno začnemo z osnovnimi sredstvi kot so glikolna ali salicilna kislina, ki se jih dobi že na policah lekarn ali trgovin. Če imate malo mozoljčkov bodo ta sredstva verjetno že zadostovala, vendar jih je potrebno redno uporabljati. Če imate srednje do hude akne boste morali obiskati zdravnika. Ta vam lahko predpiše retinoide, anitbiotike ali najmočnejše zdravilo proti mozoljem - Roaccutane. Mozoljev se bomo tako zagotovo znebili, vendar lahko nastopijo hujši stranski učinki. 
Tagi

    Zadnje objave

    Najdi na mojem blogu

    Aktivni uporabniki: 0

    Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0

    Kategorije