Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

JAJCA


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
28 komentarjev na to temo

#1 pokowc

pokowc
  • Brez statusa
  • Št. objav: 5 844

Objavljeno: 11. september 2002, 01:00

Koliko časa so lahko jajca Dobra, jih imamo spravljena v hladilniku; kdaj jim poteče rok, po čem je to videt ( videz lupine ..) ,so morda domača jajca bolj obstojna_?

pokowc

#2 andrej

andrej
  • D član
  • Št. objav: 696

Objavljeno: 11. september 2002, 01:00

Na lupini se ne vidi, sploh pa itak pozabiš koliko časa je že v hladilniku zato je edino kar ti ostane, da ga razbiješ in če smrdi je pokvarjen, drugače pa ga veselo poješ.

andrej

#3 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 11. september 2002, 01:00

jajca - če so sveža - ostanejo v hladilniku tudi do enega meseca.
Sicer pa jih je fino porabiti v kakšnem tednu ali dveh.

Sveža jajca so težka, če jih potežkaš v roki - po tem jaz najzanesljiveje spoznam, če so sveža.
Ne smejo "klokotati" - mora se čvrsto držati rumenjak.

Lahko pa opraviš poizkus - jajce potopiš v kozarec z vodo - če je sveže, se potopi.
Če je staro, priplava na površje.

Sama kupujem samo domača jajca - pa še to sem zelo izbirčna in imam prav eno žensko na trgu, kjer kupujem jajca.
Rumenjaki morajo biti lepo oranžni.
Ne maram predebelih jajc (se mi kar malo gravžajo), čisto majčkena jajčka pa so od jarkic.

Odvisno je, s čim se prehranjujejo. Kure namreč. :>)
Če njihov jedilnik bogat s koruzo, bo rumenjak bolj oranžen, bolj močno rumen.

To, da so krhka etc., ni znak starosti - v največji meri je odvisno, ali lupina vsebuje dovolj apnenca in podobno - to pa je spet odvisno od kokošine prehrane.

Ne vem, ali imajo domača jajca daljši rok - vendar po mojem ne.
Tam v trgovinah ti pač morajo garantirati kvaliteto in tudi navedejo rok.
Pri domačih pa se pač lahko "zafrkneš" - a ne, če se malo spoznaš. :))

Marsa

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
"Jaz iščem le eno - da bi izrazil tisto, kar hočem... In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem". Picasso

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#4 daisy

daisy
  • D član
  • Št. objav: 889

Objavljeno: 2. april 2003, 22:25

Ali ste prebrali danes v časopisu, ko naštevajo kakšne vse prvoaprilske šale so bile napisane, da bodo lahko imela le jajca za takojšnjo uporabo enojno lupino, vsa tista, ki jih valjamo v hladilniku in dostikrat počijo, pa bodo morala imeti dvojno lupino.....
Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.
Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.
Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim.

#5 artem

artem
  • D član
  • Št. objav: 625

Objavljeno: 4. april 2003, 11:17

jajca, obožujem jih
pomenbno je v hladilniku ločiti tista sveža od kuhanih x:)x
www.rael.org

#6 Gost_sanjalica_*

Gost_sanjalica_*
  • Gost

Objavljeno: 4. april 2003, 11:21

in kokošja je potrebno definitivno ločiti od moških...
ta so zmerja uporabna :palec:

Se vidjamo...

#7 pokowc

pokowc
  • Brez statusa
  • Št. objav: 5 844

Objavljeno: 4. april 2003, 12:13

JAJCA v hladilniku so obstojna do 1en mesec - v mrzlem prostoru :palec:

#8 Tjazy

Tjazy
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 112

Objavljeno: 4. april 2003, 13:56

Das jih v vodo.. in ce se obrnejo ne vem kam ze.. potem vec niso dobra..
*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy

#9 aquarius

aquarius
  • D član
  • Št. objav: 1 035

Objavljeno: 4. april 2003, 14:02

Jaaa,če se obrnejo stran od tebe,pomeni da te ne marajo.Nikar ne jej takšnih jajčk, zagotovo ti bodo zagrenila želodček,... x:Dx :mezik:
Glej naprej, če se le da,...

#10 vanja

vanja
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 777

Objavljeno: 4. april 2003, 14:16

ha-ha kakšna fora, če se obrnejo od tebe ! x:Dx
Jaz sem jo počila v posodo in je bila čudna, ni hotela padet iz polovice lupine-smrdela je kot kuga ! :xx!:

Sem že uporabila en teden kasneje kot je datum na njih, pa so bile čisto o.k., ta je morala biti pakirana katastrofalno z zamudo.

Všeč mi je reklama od Jate:ko potrebujete več kot dve jajci ! x;)x


LP!

#11 pokowc

pokowc
  • Brez statusa
  • Št. objav: 5 844

Objavljeno: 4. april 2003, 22:36

jest sm 1x delu poizkus, ker so se mi zdela vsa jajca v hladilniku dolgočasne oblike, sem jim narisu smeškote............pol pa sm enu jutro slišal kakok žurko imajo v hladilniku xcivx

#12 artem

artem
  • D član
  • Št. objav: 625

Objavljeno: 7. april 2003, 12:14

he, he žurka
www.rael.org

#13 pokowc

pokowc
  • Brez statusa
  • Št. objav: 5 844

Objavljeno: 27. maj 2003, 19:25

Tudi, ko jajco das v posodo in ce se rumenjak strga in pomesa z beljakom, potem je jajca zanic.
Ne razumem tega, hmmm _ Strga?

#14 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 27. maj 2003, 23:32

Tudi, ko jajco das v posodo in ce se rumenjak strga in pomesa z beljakom, potem je jajca zanic.
Ne razumem tega, hmmm _ Strga?

zk? ce se zmesa?

je pa zanimivo, da ima jajce od vse hrane (razen MAP x:Dx )
najboljsi izkoristek aminokislin. celih 48%.
mleko ali sojino mleko le pribl. 18%.
meso nekje 20-30% odvisno od mesa.
Izkoristek pomeni recimo a gradnjo misic in telesa,
zatorej se loci na katabolno in anabolno;
eno je primerno drugo ne; ker en del daje
kalorije, zveplove diokside al kaj ze, etc...
drugo pa gradi telo, etc...
z beljakovinami so povezani vsi psihicni procesi v telesu.
bla bla... etc...etc...
stran http://gohslovenia.cjb.net
podstran clanki - MAP.
je kar velliko napisanega za boljse razumevanje
o pomembnosti in funkciji beljakovin-aminokislin.

Zanimiv je tudi poizkus svetovnega ali amresikega instituta
za srce in ozilje, ko so dali bolnikom z povisanim
holestrerolom vsak dan 2 jajci za zajtrk.
po mesecu poizkusa so ugotovili povisanje holesterola
in dodali zakjucek:
da so od nekgaj trdili, da jajca povisujejo holesterol,
toda ona vsekakor niso glavni razlog zakaj imajo
osebe povisan holesterol.
(namrec le ta se v enem mesecu kljub 2 na dan,
povprecno povisal le malo). x:Dx

#15 Tina

Tina
  • D član
  • Št. objav: 2 142

Objavljeno: 28. maj 2003, 09:39

EKOLOŠKO PRIDELANA HRANA
Objavljena slika

#16 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 28. maj 2003, 09:43

Pokowc - ce rumenjak ni cvrst... se 'razlije' - tudi po tem vcasih vemo, da ni sveze, samo tole ni nujen oz. dejanski pokazatelj - lahko smo ga samo tako nerodno razbili... Ob rob, ki je bil preoster itd...
Sicer pa je svezi rumenjak cvrst in lepo ostane skupaj in se lahko tudi zatrese in vse, ce pa je ves tak 'bogi', pa se kar razlije, pa ce je jajce klokotalo malo, pa da ni lepe barve... pol ga rajsi vrzi stran. x:)x
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#17 pokowc

pokowc
  • Brez statusa
  • Št. objav: 5 844

Objavljeno: 28. maj 2003, 10:47

aha,ok

#18 artem

artem
  • D član
  • Št. objav: 625

Objavljeno: 28. maj 2003, 12:05

Regica je pršla domov pa je rekla Dudeku, da ne bo več seksala z njim.

Dudek se začudi "strara baba, kaj pa ti je zdaj?"

regica odgovori "Doktor je rekel, da se od starih jajc lahk dobi salmonela."

:eek:
www.rael.org

#19 pokowc

pokowc
  • Brez statusa
  • Št. objav: 5 844

Objavljeno: 28. maj 2003, 15:22

EH, morda :eek:

#20 milenacs

milenacs
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 126

Objavljeno: 29. maj 2003, 18:24

No, krasno, jaz pa sem navadno zraven špinače in pirejčka spekla še kakšno jajčko na "učko". Na, pa nič.

Milena

#21 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 29. maj 2003, 20:34

No, krasno, jaz pa sem navadno zraven špinače in pirejčka spekla še kakšno jajčko na "učko". Na, pa nič.

Milena

Ja, in to je tolk dobr!!!!!!!!!!!!!! -----------------> :2src: :wOOt: x:Ix

#22 pokowc

pokowc
  • Brez statusa
  • Št. objav: 5 844

Objavljeno: 1. junij 2003, 16:19

ČAK, A STRGA JE KAKA VAŠA DOMAČA FRAZA, AL MISLIŠ, DA SE STRGA KOT MEŠA?......

#23 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 1. junij 2003, 21:03

Zanimivo....Jaz nikoli ne jem jajc ob spinaci... ne rabim... mi je ful vsec spinaca na cimbolj simple nacin...
Mi je pa ravno zadnjic po 20 letih tole zadisalo... z jajcem.
Pa se dobro je bilo.
Pol pa kmalu zatem vidim tale Vrbin post.
Thanx, Vrba, za tale podatek (*ceprav se ni za bati, po mojem je enkrat na 20 let OK interval).. x;)x
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#24 Vojko

Vojko
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 343

Objavljeno: 1. junij 2003, 22:45

Zanimivo....Jaz nikoli ne jem jajc ob spinaci... ne rabim... mi je ful vsec spinaca na cimbolj simple nacin...
Mi je pa ravno zadnjic po 20 letih tole zadisalo... z jajcem.
Pa se dobro je bilo.
Pol pa kmalu zatem vidim tale Vrbin post.
Thanx, Vrba, za tale podatek (*ceprav se ni za bati, po mojem je enkrat na 20 let OK interval)..  x;)x

Ja, jaz sem pa včasih jedel pečena jajca namazana z gorčico (prav na debelo) in to brez kruha.

Mi je bilo ful dobr,

Si želiš več od življenja?
Privošči si življenjski coaching!


Vojko J Kalan

e: vojko@9zvezd.com

t: @vojko_9ki

t: @vojko629


#25 strelka

strelka
  • D član
  • Št. objav: 360

Objavljeno: 2. junij 2003, 12:46

x:Dx Hm, jaz pa enkrat kupovala jajca in piše na škatli žitna jajca - jst pa pomislim, 'oh a so lahko tudi kakšna drugačna kot od kur' (kaj morem sem mal blond), no pol mi kapnilo, da so kure verjetno fotral z žiti. x:Dx
strelka




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0