Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Akcija za podporo Tibetu


  • Prijavi se, če želiš komentirati
41 komentarjev na to temo

#1 skypeace

skypeace
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 11

Objavljeno: 29. marec 2008, 14:27

NAČRTOVANI PROTESTI PO VSEM SVETU OB PRIHODU OLIMPIJSKEGA OGNJA V PEKING, DNE 31.3.2008

Ljubljana – 31. marca, ko bo olimpijski ogenj prispel v Peking, bodo po vsem svetu potekali protesti, shodi in molitve v podporo Tibetu, kot opozorilo na trpljenje, ki ga tibetansko ljudstvo doživlja ob sedanjem zatiranju s strani Kitajske. Tibetanci v izgnanstvu in podporniki Tibeta pozivamo, se vsa tibetanska ozemlja izvzamejo iz potovanja olimpijske bakle, ob čemer poudarjamo, da bi bilo proslavljanje kitajske olimpijske bakle in njene tako imenovane »Poti harmonije« po Tibetu ob tem, ko so tibetansko ljudstvo zatrle kitajske vojaške sile, resnično odbijajoče in ga je potrebno zaustaviti.

Podporniki Tibeta v Sloveniji se bomo pridružili Svetovnemu dnevu podpore za Tibet, in sicer:

Dne: 31.3.2008 (ponedeljek)

Čas: ob 13. uri

Kraj: pred kitajsko ambasado – Koblarjeva 3, 1000 Ljubljana

Dogodek: miren shod

Kontakt:
Gelong Lodreu 040-272-698 (za angleško govoreče), Danijela Stamatovič 040-125-512 (za slovensko govoreče)

Več kot sto petdeset organizacij za podporo Tibetu je pred dvemi tedni s pismom pozvalo predsednika Mednarodnega olimpijskega komiteja, da odpove načrtovane obiske olimpijske bakle na vseh tibetanskih ozemljih. Organizacije članice Mednarodne mreže za podporo Tibetu (1) smo tudi pokroviteljem olimpijske štafete - podjetjem Coca Cola, Lenovo in Samsung – poslale pismo, s katerim smo jih pozvale, da umaknejo svoje sponzorstvo, če Tibet ne bo izbrisan iz načrtovane poti; zdaj pa bomo za podporo svojim zahtevam zaprosile tudi nacionalne olimpijske komiteje.

(1) Mednarodna mreža za podporo Tibetu (International Tibet Support Network) je svetovna koalicija nevladnih organizacij, ki so povezane s Tibetom. Namen te Svetovne koalicije je okrepiti učinkovitost svetovnega gibanja za Tibet. Organizacije članice mednarodne mreže za podporo Tibetu imajo različna stališča glede vprašanja prihodnjega političnega statusa Tibeta, vse pa imajo Tibet za okupirano deželo in si prizadevajo za to, da bi se v Tibetu prenehalo kršenje človekovih pravic, in aktivno delajo na tem, da bi tibetansko ljudstvo pod mednarodno zakonodajo ponovno dobilo pravico, da samo odloča o svojem političnem, ekonomskem, družbenem, verskem in kulturnem statusu.

#2 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 29. marec 2008, 15:08

:palec:

.... »Poti harmonije« ....

x:o)x

xrainbowx
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#3 Ksenia

Ksenia
  • D član
  • Št. objav: 14 206

Objavljeno: 29. marec 2008, 15:54

:palec:

v mislih bom z vami xsrcx

#4 skypeace

skypeace
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 11

Objavljeno: 30. marec 2008, 20:12

Hojla,

zadnji statement Dalai Lame (glej pod 28. March):
http://buddhism.kala...riots-tibet.htm

#5 skypeace

skypeace
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 11

Objavljeno: 1. april 2008, 20:08

Akcija za podporo Tibetu - 2

ZA MIR IN SPOŠTOVANJE ČLOVEKOVIH PRAVIC V TIBETU


Kontaktna oseba: 040-125-512

Ljubljana – Da bi opozorili na trpljenje tibetanskega naroda, ki traja že petdeset let in ki se je še poglobilo med nedavnimi dogodki, podporniki Tibeta organiziramo zborovanje, s katerim bomo zahtevali spoštovanje temeljnih človekovih pravic v Tibetu in začetek pogovorov med predstavniki kitajske vlade in tibetanske vlade v izgnanstvu za mirno in dokončno rešitev vprašanja Tibeta.

Datum: Torek, 8. april 2008 :D

Ura: 10:00 :D

Kraj: pred ambasado Ljudske republike Kitajske, Koblarjeva 3, 1000 Ljubljana

Dogodek: mirno zborovanje

Organizator: Zavod Dharmaling


Zavod Dharmaling je član International Tibet Support Network, svetovne zveze nevladnih organizacij za podporo Tibetu, ki si prizadeva za čim učinkovitejše delovanje svetovnega gibanja za pomoč Tibetu. Članice ITSN imajo različna stališča o prihodnjem političnem statusu Tibeta, vse pa se strinjajo, da je Tibet okupirano območje, nasprotujejo kršenju človekovih pravic v Tibetu, in si dejavno prizadevajo, da bi po mednarodnem pravu Tibetancem priznali pravico do odločanja o svojem lastnem političnem, gospodarskem, družbenem, verskem in kulturnem položaju.

:palec: Ostale info: http://zavod.dharmal...oro-Tibetu.html


#6 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 2. april 2008, 20:41

petition:
http://www.savedarfu..._photopetition/

video:
http://www.savedarfu...ina_april9video





#7 skypeace

skypeace
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 11

Objavljeno: 3. april 2008, 21:17

Dragi obiskovalci in obiskovalke Lunin.net xrolleyesx,

dajte se kaj javit. Ne mormo kar opazovat kaj se dogaja po svetu in ne povedat kaj si mislimo.

torej....dajmo kaksno več rečt na to temo.

ČLOVEKOVE PRAVICE IN KAJ SI MISLITE O TEM - ali bi mogle bit spoštovane, ali so spoštovane...

:)

#8 skypeace

skypeace
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 11

Objavljeno: 3. april 2008, 23:38

Živjo,

Veliko Tibetancev je zapustilo Tibet zato, ker so se zavedeli, da njihova edinstvenost pod kitajsko vladavino ne bo sprejeta. Tako odločitev so sprejeli v želji, da bi ohranili edinstvenost, način življenja in mišljenja in svojo zelo bogato kulturo.

Biti Tibetanec na Kitajskem pomeni biti obsojen na ječo. To pomeni, da izkušaš različne boleče metode ustrahovanja in trpinčenja. Glavni cilj teh metod je doseči poslušnost in podrejenost vrednotam, ki pa niso lastne posamezniku. Metode trpinčenja se ne izvajajo le nad Tibetanci, temveč so razširjene po vsej Kitajski.

Tibetanci so z odhodom iz svoje domovine postali begunci. S svojo edinstvenostjo so se dotaknili mnogih src ter vzpodbudili, da se je širša svetovna javnost zavzela za podporo človekovih pravic. Mnogi se počutijo odgovorne za to, kar se dogaja v Tibetu, in prav to je to situacijo naredilo edinstveno. Ne glede na to, ali vemo o njihovi kulturi veliko ali malo, nam nastala situacija omogoča, da Tibetance učinkovito podpremo.

Zakaj?
V sodobnih družbah nas zaradi pozivanja k spoštovanju edinstvenosti in človekovih pravic ne čaka ječa, ne bomo trpinčeni do smrti. Poleg tega je trenutna situacija najprimernejša za dosego cilja. Oči vse javnosti so usmerjene proti Kitajski. Učinkovitost zahtev za mir in harmonično sobivanje med Tibetom in Kitajsko je sedaj veliko večja. Trenutno stanje je edinstveno in naše mnenje šteje – če ga izrazimo!

Lahko bi rekli: "Pustimo Tibetancem, da sami rešijo situacijo." Vendar to ni način, s katerim bomo karkoli dosegli. V Tibetu ni pravice govora in ni niti novinarjev, ki bi nam zagotavljali verodostojne informacije o tem, kaj se tam dogaja. Cilj je mogoče doseči le z združenimi močmi, z zavedanjem o tem, katere so človekove pravice, z izražanjem tega, kar nam je dano vsak dan: to je pravica govora, življenje v demokratičnem sistemu. Le z jasnim in mirnim delovanjem ter izražanjem tega, kar nam je dano vsak dan, bomo dosegli, da se Tibetancem povrne pravica do iskrenega življenja ter da podpremo želje Njegove svetosti Dalaj Lame po vzpostavitvi avtomonije Tibeta.

S podpiranjem miru in spoštovanjem človekovih pravic veliko dosežemo. Tako spregovorimo o svojih pravicah, ker so nam te pravice dane, in z zavzemanjem za pravice drugih postavljamo merila za nas, našo vlado, svet in tudi za Tibetance.

Če imate nekaj prostega časa, pridite in mirno izrazite, da bi moralo biti spoštovanje človekovih pravic zagotovljeno prav vsakemu posamezniku.

Lep pozdrav,
Skypeace

Najnovejše novice o dogodkih iz Tibeta dostopne tukaj: http://www.tchrd.org/
Več o položaju kitajskega ljudstva (Opozorilo: vsebina te strani lahko prikazuje metode, ki so v nasprotju s človekovimi pravicami): http://chinaview.wor...ow-about-china/

#9 skypeace

skypeace
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 11

Objavljeno: 5. april 2008, 12:31

Več na to temo tudi v slovenskih medijih: http://www.dnevnik.s...dnevnik/310159/

#10 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 5. april 2008, 12:54

Sory k ni nobenga pametnega odziva. :8): :o|o:
(tudi je zelo specificno postavljen naslov pa se datum je dolocen, bolje bi blo splosneje postavit ze v naslovu, ce ne mors sam spreminjat, daj predlog, pa jaz popravim oz. dodam (*recimo Akcija za podporo Tibetu... oni 31. marec pa zbrisem... al kaj... ??)
((ker nekaj je blo pa tud v temi Peticije, pa je potem malo razmetano... pa nikjer nic odziva pravega :o|o:))

Drugace pa fajn in thanx k se vsaj ti trudis. :palec:
Res je, treba je skoz opozarjat na to.
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#11 skypeace

skypeace
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 11

Objavljeno: 5. april 2008, 21:06

Daj popravi pliz na Akcija za podporo Tibetu - jest ne morem spremenit. Pa un prvi post za 31. marec se lahko zbriše.

Prilagam odzive iz sveta...Francozi so se kar opredelili glede situacije:
http://www.delo.si/i...h=41,396,285023

To temo je popravil/a skypeace: 5. april 2008, 21:06


#12 tantra

tantra
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 320

Objavljeno: 6. april 2008, 13:24

"...Nicolas Sarkozy se ne bo udeležil otvoritvene slovesnosti olimpijskih iger v Pekingu, če Kitajska ne bo začela dialoga s tibetanskim duhovnim vodjem Dalajlamo..."

Lahko je zgled ostalim. )

#13 skypeace

skypeace
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 11

Objavljeno: 7. april 2008, 16:32

Jutri je the day...8. april

Za tiste, ki pridete ali se se odlocate pa posredujem pismo Njegove svatosti Dalai Lame: http://www.dalailama.com/news.222.htm

#14 lejči

lejči
  • NeČistZačetnik
  • PipPipPip
  • Št. objav: 33

Objavljeno: 8. april 2008, 20:06

A je kdo bil na zborovanju? Kako je bilo?

Ne razumem, zakaj se spravljajo na najbolj blage in miroljubne ljudi. Dalajlama je poosebljena blagost, a ga Kitajci obsojajo kot kakšnega terorista... In če pogledamo skozi zgodovino, bi se našlo več takih primerov. Tudi Jezus je bil blag in odločen človek, a ga v takratni družbi niso prenesli.

#15 Gost_Lotus'_*

Gost_Lotus'_*
  • Gost

Objavljeno: 8. april 2008, 20:44

Potem jim pa še olimpijske igre dajo.Sej to je tudi en čudovit pokazatelj kje se nahaja svet.Bojkot bi biu super odgovor na to.



Božansko še naprej! :2src:

#16 santos

santos
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 927

Objavljeno: 8. april 2008, 21:40

Heh,
a vi res verjamete v te proteste ?! xrolleyesx
Pa kaj vam ni jasno, da Kitajci držijo Svet za jajca. Nič jim ne moremo, le za p***** jih lahko povlečemo z Ameriko na čelu. Lahko je dati samostojnost Kosovu...Tibet pa itak ni nobenemu v interesu. :sori:

Želim Vam lepe sanje še naprej...
Bojevnik ima čas le za brezhibnost; vse drugo namreč izčrpava njegovo moč - brezhibnost pa jo povečuje.

#17 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 8. april 2008, 22:08

jst verjamem :vio:

#18 nimbus

nimbus
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 548

Objavljeno: 9. april 2008, 06:41

če se plus pa minus nikol ne srečata je plus vedno plus, minus pa vedno minus. in nastane potencial, ki ga merimo v voltih in mu uporabno rečemo baterija, ki poganja svet. ko se pa plus sreča z minusom ima pa možnost reprezentance in pregovarjanja. ravno tako minus. in nastane kurzschluss, ki nima ničesar skupnega z moškim spolnim organom. takrat se potencial izenači. minus ni več tako enoznačno negativen in plus ni več tako zaslepljeno in vehementno pozitiven. narava je pH nevtralna in olimpijske igre so možnost kurzschlussa. x;)x

xrainbowx
Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!
Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.
Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

#19 tantra

tantra
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 320

Objavljeno: 9. april 2008, 09:01

"...Kitajci držijo Svet za jajca..."

Kar se Taiwana tiče, so Kitajci zaenkrat previdni, kar se konkretnih "akcij" tiče.
So vzeli na znanje. Da so USA "prijatelj" Taiwana.
Ko so ga Kitajci "kao" ogrožali pred leti z manevri vojaškimi v bližini.

#20 Alan_New

Alan_New
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 580

Objavljeno: 9. april 2008, 09:13

"...Kitajci držijo Svet za jajca..."

Kar se Taiwana tiče, so Kitajci zaenkrat previdni, kar se konkretnih "akcij" tiče.
So vzeli na znanje. Da so USA "prijatelj" Taiwana.
Ko so ga Kitajci "kao" ogrožali pred leti z manevri vojaškimi v bližini.

xyesx (Mimogrede za zanimivost: uradno ime Tajvana je "Republika Kitajska".)

Čeprav dvomim, da bodo spustili iz svojih gnilih krempljev tudi Tibet. Verjetno jim je strateško preveč pomemben. So pač na vrhu sveta in se čisto po pasje rangirajo nad ostalimi.
Possible—but highly unlikely.

#21 X~EDGE~X

X~EDGE~X
  • SkorajOdvisnik
  • Št. objav: 666

Objavljeno: 9. april 2008, 10:19

SAVE TIBET-FUCK CHINA!

...kupujemo stvari, ki jih ne potrebujemo, za denar, ki ga nimamo in vse to zato, da bi naredili vtis na ljudi, ki jih ne maramo...


#22 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 9. april 2008, 20:47


http://www.for-the-p...e-of-tibet.net/

peticija + prijetno poslusanje vam zelim!



#23 Gost_Lotus'_*

Gost_Lotus'_*
  • Gost

Objavljeno: 9. april 2008, 20:54

jst verjamem :vio:


jst tudi :2src: Čene druzga bojo te olimpijske igre koristile za bolj množično javno podporo tibetu.




Božansko še naprej! xsrcx

#24 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 9. april 2008, 20:58

:palec: ja; in pa v razmislek celotnemu clovestvu!
zrno na zrno... se veca teza tehtnice zaveste.... ----> :vio: :palec:

#25 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 9. april 2008, 23:12

ali si kdaj poslusal govor DL?
bral kaksno njegovo knjigo, besedila?

iz njegovih besedil veje predvsem velika podpora miru in socutju.
kaj vse pa se kej drugej pisejo ali risejo, pa vzami za rezervo!
verjetno, ce bi karkoli njegovega bral, ne bi verjel neumnosti.
sam tolk. seveda pa imas lahko svoja prepricanja, mnenje, ki je tukaj dobrodoslo itn. :vio:

http://www.for-the-p...e-of-tibet.net/




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0