Pri nas imamo radi kruhove cmoke, ki pa sem jih redko pripravljla, saj so se mi navadno razkuhali, ali pa bili pretrdi. No, zdaj pa poznam zvijačo.
Torej, zmes naredim kot vedno: v mleko namočene žemlje ali kruh, pražena čebula, jajce, sol in peteršilj, malo potresem z drobtinami. Potem pa zmes z žlico položim na alu folijo (na več manjših kosov) in zavijem kot klobaso. Tako velike, da gredo v posodo. Te klobase nato skuham, odvijem in narežem. Nič packarije, pa še cmoki so ravno prav suhi, nič pocasti. Ponavadi naredim malo več zmesi in klobasice dam kar v skrinjo. Potem je pa itak hitro skuhano!
Kruhovi cmoki
Avtor teme:
strelka
, 11. sep 2002, 01:00
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)
Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0