Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Izkusnje z regresijo


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
90 komentarjev na to temo

#26 trans

trans
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 311

Objavljeno: 5. september 2005, 12:22

<{POST_SNAPBACK}>xsurprisex  xsurprisex  xsurprisex

Jaz ima pa z regresijo prav čudne izkušnje.
Med uvajanjem terapevtke v regresijo se mi ni dogajalo popolnoma nič - sama tema. Ko sem že povsem obupala, da bom izvedela kakrkoli o svojih preteklih življenjih, pa sem čisto na koncu - ko nas je že "prebujala" - doživela nekakšno razsvetljenje:  V hipu sem se znašla v Prešernovi rojstni hiši. Stala sem v veži, od koder sem skozi odprta vrata zrla na bohkov kotek v "hiši", okrog mene pa sta vladala ena sama čista tišina in mir. Vendar pa je to stanje trajalo le nekaj trenutkov, nato pa je zbledelo.

Še danes si tega ne znam razložiti.

  :vio:  :vio:  :vio:  :vio:  :vio:  :vio:


Nezavednega se v bistvu ne da prisiliti v nič. Vse skupaj je vedno kot igra. Če želi kdorkoli na silo prisiliti tak proces v neko smer, ki bi zadovoljila neki njegovi ideji se ponavdi konča žbljak.
Ja,... hm... kaj naj rečem? Vsega kar še ne obstaja ali sploh nikoli ne bo, tudi bog ne more pobarvati na rumeno.

#27 devica

devica
  • Lunatik
  • Št. objav: 2 719

Objavljeno: 5. september 2005, 12:28

Hehhe, ful mi je zanimiv, kk večina misli, da so bili ful special v prejšnjem življenju. Ful velik frendic misli, da so ble kake egipčanske lepotice. Al pa kej podobnga

:P

Za take je res boljš, da ne poskušajo z regresijo.

Dear Human,
You've got it all wrong. You didn't come here to master unconditional love. That is where you came from and that is where you will return. You came here to learn personal love. Universal love. Messy love. Sweaty love. Crazy love. Broken love. Whole love. Infused with divinity. Lived through the grace of stumbling. Demonstrated through the beauty of... messing up. Often. You didn't come here to become perfect. You already are. You came here to be gorgeously human. Flawed and fabulous. And then to rise again into remembering. (unknown)


#28 Emily

Emily
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 246

Objavljeno: 5. september 2005, 13:38

[quote name='Vrba' date='5. Sep 2005 ob 12:56']
<{POST_SNAPBACK}>x:)x zakaj si videla tisto hiso (kako pa ves, da je Presernova?)

Več let sem učila drugi razred osemletke, ki je imel v učnem načrtu spoznavanja družbe tudi obisk Prešernove rojstne hiše, zato mi lahko verjameš, da sem jo velikokrat videla tako od znotraj kot od zunaj, zato jo poznam do potankosti!

:sleeping: :sleeping: :sleeping: :sleeping: :sleeping: :sleeping:

#29 bor

bor
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 7

Objavljeno: 9. september 2005, 11:21

Rabim nasvet...
sem totalno nesamozavesten in ne vem kako bi se izrazil, odlašam razne opravke in sestanke na druge dneve(ponavadi se potem sploh ne realizirajo dokler ni nujno). Ali mislite da bi se moje težave z regresijo uredile? Aja pa še to: velikokrat pozabim kaj sem se namenil naredit....
star sem 35 let

hvala za odgovore

ps: ali kdo pozna kakšnega regresoterapevta ki dela idividualno?

#30 trans

trans
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 311

Objavljeno: 11. september 2005, 15:40

<{POST_SNAPBACK}>Rabim nasvet...
sem totalno nesamozavesten in ne vem kako bi se izrazil, odlašam razne opravke in sestanke na druge dneve(ponavadi se potem sploh ne realizirajo dokler ni nujno). Ali mislite da bi se moje težave z regresijo uredile? Aja pa še to: velikokrat pozabim kaj sem se namenil naredit....
star sem 35 let

hvala za odgovore

ps: ali kdo pozna kakšnega regresoterapevta ki dela idividualno?



Bor, precej takih stvari se da zelo uspešno terapirati.
Če želiš, me lahko kontaktiraš, kontakt najdeš v mojih podatkih.
Ja,... hm... kaj naj rečem? Vsega kar še ne obstaja ali sploh nikoli ne bo, tudi bog ne more pobarvati na rumeno.

#31 shadowman

shadowman
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 2

Objavljeno: 2. november 2006, 20:39

Lep pozdrav vsem skupaj.

Sem novi v tem forumu. Dejansko me zanima, če ima kdo izkušnje z regresijo pod hipnozo in kje se jo da opravit. Lahko so tudi naslovi iz tujine.
Sem nekje zasledil da naj bi bil nek strokovnjak v avstriji.
Prebral sem knjigi potovanje duš in usoda duš. Vendar na žalost do tega pisca ni mogoče priti.
Sem pa prepričan da je kje v Evropi tudi kakšen strokovnjak, ki je enako sposoben kot pisec omenjenih knjig.

lp

v pričakovanju odgovora xyiyax

#32 mutti

mutti
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 15

Objavljeno: 2. november 2006, 21:05

knjigi potovanje duš in usoda duš. Vendar na žalost do tega pisca ni mogoče priti.
Sem pa prepričan da j
e kje v Evropi tudi kakšen strokovnjak, ki je enako sposoben kot pisec omenjenih knjig.
Pozdrav
Vidim da te regresija zanima če boš prelistal kakšno revijo Misterije boš našel naslove na koga se moraš obrniti.
LP

#33 odium.p.

odium.p.
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 214

Objavljeno: 3. november 2006, 15:02

lep pozdrav

Sam sem v zadnjem letu opravil nekaj čez dvesto indukcij hipnoze z namenom poti v regresijo tega ali enega od prejšnjih življenj. Lahko napišem nekaj o izkušnjah, ki jih kot terapevt pridobivam.

Večina vseh oseb ima že v naprej neko skrito izoblikovano sliko o tem kaj naj bi nekoč že bili v enem od prejšnjih življenj, večje je to pričakovanje večje je potem razočaranje. Zato je kar primerno, da se že ob prvem srečanju medija in terapevta še ne opravlja regresijo, po moji praksi je pri prvem srečanju najbolje obsežen pogovor o vsem kar je potrebno, da vesta tako medij kot terapevt in mogoče indukcija do stanja srednje globoke hipnoze.

No, je pa na vse osebe, ki sem jih do sedaj poglabljal in vodil v regresijo ta izkušnja vplivala izredno pozitivno. Znano je, da je že samo poglabljanje v hipnozo terapevtsko učinkovito saj se nam ob večkratnih ponovitvah poveča občutje miru, samozavesti, odločnosti.

Ob regresijah pa vse bolj ugotavljamo svojo pravo BIT. Spoznavamo, da je vse tisto kar smo do sedaj poslušali, brali in je bilo nekako daleč od nas, pa kljub temu, da smo mogoče verjeli v to,,, zdaj postalo realnost.
Ko enkrat med regresijo ponovno doživljamo smrt ali nek drug življenski položaj v enem od prejšnjih življenj se v večini spremeni naš pogled na vrednost življenja, ki ga živimo!!

Še posebej pa se pokaže terapevtska moč regresije, ko se medija pelje v ne-snovno tisto drugo razsežnost življenja, ko smo le neka vrsta subtilne energije
V teh primerih se praviloma po uspešno zaključeni regresiji pogovarjamo še kar nekaj časa. Vprašanj je kar naenkrat ogromno!?

Naj vam pa povem, da posledice, ki jih živite v tem življenju izredno redko izvirajo iz enega od prejšnjih življenj. Najbolj bi svetoval regresijo vsem tistim, ki vam manjka samozavesti, odločnosti, energije za življenje...

Pa lep preostanek dneva...
Miro
V TEMI ZEMLJE EDEN ŽAREK SVETI, NE ZAZNA GA VEČ ZAVEST, LE DUHA GLOBOKI SPLETI.
Michael newton

oduim.p.'s Blog

#34 Alan_New

Alan_New
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 580

Objavljeno: 3. november 2006, 15:09

odium.p., a vodiš tudi nehipnotično regresijo?
Possible—but highly unlikely.

#35 odium.p.

odium.p.
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 214

Objavljeno: 3. november 2006, 15:11

Ne tega še nisem počel.

L.P.
V TEMI ZEMLJE EDEN ŽAREK SVETI, NE ZAZNA GA VEČ ZAVEST, LE DUHA GLOBOKI SPLETI.
Michael newton

oduim.p.'s Blog

#36 odium.p.

odium.p.
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 214

Objavljeno: 3. november 2006, 15:50

Zdravo

No razlika med samohipnozo in meditacijo je kot razlika med nočjo in dnevom. Oboje potrebujemo, oboje je način poglabljanja v sebe in posledice le tega so za tiste vztrajne prekrasne.

Meditacija je zavesten način in hipnoza oz. samohipnoza podzavesten način poglabljanja.

Za samohipnozo v lahko oz. meditativno stanje ne potrebuješ terapevta, v kolikor se pa želiš poglabljati še globlje potrebuješ terapevta, da te mogoče dvakrat pripelje v stanje sredje globoke hipnoze in ti sugestira določeno "kodo", ki jo boš ko se boš sam poglabljal lahko registriral.


Meditativno stanje lahko preprosto preizkusiš:

Sedi na stol v miren prostor v takoimenovani kočijaški položaj....glava naj bo malenkost nagnjena naprej tako da "kinka"....tvoj pogled naj bo usmerjen prosti kolenu desne noge....desno roko imej na desnem kolenu s prsti skupaj...

Ko tako sediš in gledaš v prste si prični naglas govoriti nekaj podobnega:

Zdaj so moji prsti na kolenu lepo skupaj vendar se bodo pričeli kmali razširjati eden od drugega...ZAČUTIL BOŠ RAHLO ŠČEMENJE V PRSTIH KO BOŠ TO NEKAJKRAT NAGLAS POVEDAL...TAKOJ KO ZAČUTIŠ TO ŠČEMENJE PRIČNI GOVORITI....zdaj se prsti vse bolj razširjajo eden od drugeg...med prsti nastaja vse več prostora...vse bolj močno čutim in vidim kako silijo narazen...

POLEG TEGA, DA SI TO GOVORIŠ POIZKUŠAJ VSAKO SUGESTIJO TUDI OBČUTITI!!

Če ti zadeva kolikor toliko uspeva in se ti dozdeva, da se prsti nekako podzavestno razširjajo si zapadel v tako imenovano meditativno stanje... lahko obliko transa ko se ti tudi možganski impulzi zmanjšajo.

L.P.
V TEMI ZEMLJE EDEN ŽAREK SVETI, NE ZAZNA GA VEČ ZAVEST, LE DUHA GLOBOKI SPLETI.
Michael newton

oduim.p.'s Blog

#37 Izraz

Izraz
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 992

Objavljeno: 3. november 2006, 19:55

Jaz sem večino stvari, ki so me ovirale v življenju, razrešila z regresijo. Čisto tako pravo pri terapevtki ali pa kar sama doma. Itak pa je vsaka pot duha v preteklost, regresija. Ne vem, tako meni paše. Jaz pač moram priti v dogodek, center, sprožilec in tam razrešiti kar je za razrešiti.

Tudi jaz sem kontaktirala na strani Newtona, ki je napisal zame osebno billiji Potovanje in Usoda duš.
Za terapijo se ne moreš naročiti, kar tako oz. sploh ne. Ima pa 1 x letno Hipnoterpevstko šolo v Angliji in 1 x v Ameriki. Me kar mami. Bom videla čez čas, koliko. xsrcx
Kako čemo? Lako čemo.

#38 Izraz

Izraz
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 992

Objavljeno: 4. november 2006, 18:51

h komu si pa šla?


Ko je bila kriza :xx!: x:Ix Jerneja Gazvoda. Super punca. x:Xx
Priporočila pa mi jo je Ajra Miška, h kateri sem šla na začetku tele moji poti obujanja x^x mi ni mogla not pridet, sem bila tok zabindirana. xsrcx x;)x
Kako čemo? Lako čemo.

#39 Izraz

Izraz
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 992

Objavljeno: 5. november 2006, 13:18

Aha. Tudi jaz razmišljam o tem.
Imaš kakšno slabo izkušnjo, so te morda preveč šokirali?? Mene je malce strah, venadar mislim, da bi morala poskusit. Pa ne samo iz firbca.


No jaz nisem šla iz firbca in nimam slabe izkušnje. Seveda so nekatere stvari, ki te še sedaj ovirajo v življenju bolj šokantne na prvi pogled, ampak v resnici niso. xsrcx Itak pa jih tam potem tudi razrešiš in je vse ok. x^x xsrcx xsrcx Vedeti moraš to, da ni nujno, da so stvari taki, kot sedaj ti morda misliš da so in je vse ok. x^x
Kako čemo? Lako čemo.

#40 Izraz

Izraz
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 992

Objavljeno: 5. november 2006, 23:05

Dlje boš odlašala, dlje boš v občutku, ki ga ne rabiš več. x;)x x^x xsrcx

Pol se pa slišve, boš poročala, kako ti je bilo. x;)x
Kako čemo? Lako čemo.

#41 FixMinze

FixMinze
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 814

Objavljeno: 6. november 2006, 11:06

Nekje sem bral, da se lahko neprijetna izkusnja o naprimer smrti iz prejsnega zivljenja v tekocem kaze, kot blokada, z energijskim zapisom preteklosti. Ki se jo loci iz clovekovega sistema s tem, da se jo v to preprica ?

Zanima me tudi, ali je potrebno izkusnjo smrti, ozavestiti v vseh udeleznih -> torej v povzrocitelju in zrtvi ?
Brez podpisa

#42 Izraz

Izraz
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 992

Objavljeno: 6. november 2006, 16:41

Zanima me tudi, ali je potrebno izkusnjo smrti, ozavestiti v vseh udeleznih -> torej v povzrocitelju in zrtvi ?


Po mojih skromnih izkušnjah je potrebno oz. bolje iti tudi v pozročitelja, če si ti npr. žrtev, lažje ozavestiš in odpustiš, ker vidiš za kaj se gre oz. kaj je bil v njemu sprožilec, da ti je to storil. x;)x
Kako čemo? Lako čemo.

#43 Sebastjan

Sebastjan
  • Legenda Foruma
  • Št. objav: 1 586

Objavljeno: 6. november 2006, 21:19

Zanima me, kje opravljaš regresijo ... iz kje si?


Klikni na njegovo ime in boš našla povezavo do njegove zanimive strani. Tam vse piše... Ampak saj si najbrž že pogledala. x;)x

#44 Nejc-N

Nejc-N
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 135

Objavljeno: 24. april 2007, 19:27

no zej mam pa še js par uprašanj
prvo če sm prav razumel, pri hipnotični regresiji ti pove tisti ki te je hipnotiziru kaj si mu ti povedal ker ne veš kaj se je dogajalo ko si bil pod hipnozo?
men se bol dopade nehipnotična iz tega kar sm prebral, zanima me pa če se da pri nehipnotični na kakršnkoli način kej slabga si nardit, recimo da bi terapevt mel kake slabe namene?

no zadno uprašanje pa če pozna kdo kakega res dobrega terapevta v okolici celja (lahko tud ikje drugje, najrajš bi mel da v okolici celja :P) in da ima po možnosti tudi izkušnje pri njemu

hvala, nejc :D

#45 Nejc-N

Nejc-N
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 135

Objavljeno: 30. april 2007, 14:21

kake so pa izkušnje kej?

#46 Ruby72

Ruby72
  • D član
  • Št. objav: 2 284

Objavljeno: 30. april 2007, 17:11

Včasih je regresijo prakticiral psiholog Robert Zor iz Ljubljane. Vsekakor pa je podatek star 13 let.

Drugače se pa vzdržujem komentarja o regresiji.

#47 tomazslo

tomazslo
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 039

Objavljeno: 30. april 2007, 19:03

Drugače se pa vzdržujem komentarja o regresiji.

:palec: jaz tudi :palec:

Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ...


#48 nosorog

nosorog
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 147

Objavljeno: 30. april 2007, 20:31

Včasih je regresijo prakticiral psiholog Robert Zor iz Ljubljane. Vsekakor pa je podatek star 13 let.


Glej ga zlomka - pri nejm in z njim sem se jaz začel ukvarjati z duhovno kramo. Tipček se je oženil in se, kolikor vem, oddaljil od teh vod.
Z njem imam pri regresiji ene par odpulenih izkušenj:
- enkrat sem začel med regresijo klobasati latinsko, on pa si je uspel pšrecej mojih izgovorjenih budalaštin zapisati in kasneje sva s slovarjem ugotovila, da so klobasarije imele smisel
- pogosto sva morala z regresijo prenehati, ker je mene zgrabil krč v ledvenem predelu. Ko se je enkrat spet to zgodilo, je zor Bleknil: "Morda imaš pa ti tam kakšno bitje, ki se boji, da ne bo odkrito." - v momentu, ko je to izgovoril, je v kuhinji zaropotalo, kot da bi nekdo fuknil na tla ene dvajset krožnikov; vzroka hrupa nisva odkrila x:o)x x:o)x

lalala
http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

#49 ZVEZANI

ZVEZANI
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 1 179

Objavljeno: 30. april 2007, 22:35

http://www.ijs.si/lit/fuk.html-l2

#50 Nejc-N

Nejc-N
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 135

Objavljeno: 1. maj 2007, 12:25

Naj te najprej vprašam s kakšnim razlogom bi šel na regresijo.


samozavesti premal ipd. :D




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0