Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Sistematično odpiranje čaker, prebujenje energije chi


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
61 komentarjev na to temo

#1 Luka88

Luka88
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 15

Objavljeno: 31. avgust 2008, 17:54

Pozdravljeni.

Zanima me kako prebuditi energijo chi in sistematično odpreti vseh sedem čaker - npr. s kristali. Katere kristale izbrati za določeno čakro? S katero čakro začeti? Kako vedeti kdaj je določena čakra popolnoma odprta? Kako preprečiti prekomerno delovanje določene čakre?

Hvala za pomoč in lep pozdrav,

Luka

#2 Alan_New

Alan_New
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 580

Objavljeno: 31. avgust 2008, 19:22

Na vsa tvoja vprašanja ne morem odgovoriti, lahko pa ti povem tole: nobena stvar ali človek ne bo odprl tvojih čaker namesto tebe. Kristali lahko malo pomagajo, glavno pa moraš storiti ti.
Possible—but highly unlikely.

#3 The Dude

The Dude
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 1 933

Objavljeno: 31. avgust 2008, 20:04

Na vsa tvoja vprašanja ne morem odgovoriti, lahko pa ti povem tole: nobena stvar ali človek ne bo odprl tvojih čaker namesto tebe. Kristali lahko malo pomagajo, glavno pa moraš storiti ti.



Energije ni treba nič prebujat. x:Dx Je pa potrebno postat bolj občutljiv in pozoren. Tako se boš naučil energijo zaznavati in usmerjati. Za začetek bi ti še najbolj priporočal kakšne telesne vaje (chigong, taichi, joga,..) s poudarkom na tem, da opazuješ efekte, ki se ti med vadbo in po vadbi dogajajo. Potem te bo pot že zanesla v tisto smer, ki je za tebe taprava.

#4 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 31. avgust 2008, 20:30

Pozdravljeni.

Zanima me kako prebuditi energijo chi in sistematično odpreti vseh sedem čaker - npr. s kristali. Katere kristale izbrati za določeno čakro? S katero čakro začeti? Kako vedeti kdaj je določena čakra popolnoma odprta? Kako preprečiti prekomerno delovanje določene čakre?

Hvala za pomoč in lep pozdrav,

Luka

Hoj x:)x

Kako prebuditi?
Z vajami (in prehrano, ..., ..., ...), ki uravnavajo delovanje VSEH caker (recimo tibetanske vaje itd., <poglej si na LN pri Zdravju, poglavje Cakre>). ...
Z vsem, kar godi tvojemu organizmu, telesu in duhu: vaje ki dleujejo na vse organe, pestra hrana, ki vsebuje vse elemente in barve, ...;
ce je kje pomanjkanje/presezek, delas na uravnovesanju slednjega; dodajas/blazis.

Katere kristale?
te ki te poklicejo, kar pomeni, ti potegnejo, ce se ne zaneses nase oz. na to kemijo s kristalom, izberi univerzalnega (recimo kameno strelo) ali taksnega, ki spodbuja oz. blazi delovanje dolocenega organa, podrocja, ki se usmerjas nanj.... (najdi na LN pri Zdravju/kristali)

S katero cakro zaceti?
s prvo. x;)x xDDx
oz. "zacni na zacetku in nadaljuj, dokler ne prides do konca. potem nehaj." (l. carroll) x;)x
hocm rect: zacni tam kjer se ti zdi, kjer in kar cutis, potem pa te bo to peljalo dalje... in tako dalje... do *konca*. x;)x

Kako vemo, da je 'cakra do konca odprta'? xDDx
tega si morda niti ne zelis xDDx, fino pa je, in to najbrz zelis, da je vsaka optimalno in polno dleujoca (cesar pa ne more bit, ce je katerakoli druga od ostalih zablokirana, torej *odgovor je* - ko optimalno uravnotezis delovanje vseh caker, je vsaka ravno prav delujoca)...
sicer se na energetskem nivoju obravnavajo <vsaj> v parih. x:)x

Kaako prepreciti prekomerno delovanje?
odgovor je isti kot prej - z uravnotezanjem vseh ostalih...

~

sicer pa si seveda pac lahko pomagas z *obratnim prevodom* - kar pomeni, da svoje blokade (tezave...) prechekiras po podrocjih...
npr. ce imas ponavljajoce angine ali katerekoli tezave na grlenem podrocju, se je za zamislt, a se izrazas polno....
ce te stiska v pljucih, se vprasaj, ali lahko dihas? kaj te dusi? razmerje, sluzba, odnosi, premal placa, casha?
ce si 'srcen tip', prec ti pritisk naraste, vsem bi vse, cist si navdusen, a si stalno razocaran.... itd. - se vprasaj, a moje srce mara tud mene? oz. a stiskam, si dajem kovinski oklep okol srca??
in tako dalje...
ce te okol prebave stiska - kako prebavljam zadeve, lajf? stiskam vse, sem zaprt, k sebi vlecem vse, ne prebavim pa ne prebavim, dogodkov?
a mas driske? vse leti iz tebe, skoz tebe..... itd. itd. itd.

torej - TI bos najbolje vedel, kje, kako, in potem morda tud zakaj - so blokade, pomanjkanja, presezki...

itak pa jih bos moral, ce jih bos hotel obdelat, presect, sam postekat... delat na njih...

lohk se ti pac napise sto terapij,, metod, izdelkov....
a sam ti si ta, ki bos aktiviral to. ce/kar/ko bos. xokx
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#5 tantra

tantra
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 320

Objavljeno: 31. avgust 2008, 20:35

Mikrokozmična orbita z vodenjem, usmerjanjem vitalne sile, ozaveščanjem ... [Tao praksa] bi bila za Zahodnjaka nekje ok.

Informativno [za "v Hindujski Panteon usmerjene ...];
Chakra Dhyana [by Sri Krishnaraj Bhagavaddasa]
http://www.amazon.co...s/dp/B000CAKTS6
http://www.onenessmo...hakraDhyana.htm

! Meditacija by Sogyal Rinpoche [1. od treh navedenih metod]. Meditativna celota zase;
1. ‘Opazovanje’ diha
Ta prva metoda je zelo stara in jo najdemo v vseh šolah budizma. Njeno bistvo je v tem, da usmerimo pozornost, nalahno in čuječe, na lastni dih.
Dih je življenje, osnovni in najbolj temeljni izraz življenja. V judaizmu ruah, dih, pomeni tudi božjega duha, ki prežema stvarstvo; tudi v krščanstvu obstaja globoka zveza med Svetim duhom, brez katerega nič ne bi imelo življenja, in dihom. Po Buddhovih naukih je dih, ali prana po sanskrtsko, ‘voz duha’, saj je prav prana tisto, kar dela, da se naš um giblje. Zatorej ko z ustreznim uravnavanjem dihanja umirimo um, ga s tem samodejno tudi ukrotimo in umirimo. Saj menda vsi vemo, v kakšno olajšanje nam je, če smo lahko sredi nakopičenih življenjskih težav vsaj nekaj minut sami s sabo in se nadihamo, globoko in v miru. Celo takšna preprosta vaja nam lahko veliko pomaga.
Zatorej, kadar meditirate, dihajte naravno, tako kot vselej. Pozornost nalahno usmerite na izdih. Kadar izdihnete, v duhu sledite izdihu. Vsakič, ko izdihnete, izpuščate vse svoje stremljenje. Predstavljajte si, kako se vaš dih raztaplja v vseobsegajočem prostranstvu resnice. Med vsakim izdihom in vnovičnim vdihom boste opazili naravno vrzel, v kateri kopni stremljenje.
Pomudite se v tej vrzeli, v tem odprtem prostoru. In ko spet vdihnete, se ne osredotočite na vdih, ampak še naprej odpočivajte um v vrzeli, ki se je odprla.
Kadar vadite, je pomembno, da se ne zapletete v miselno komentiranje, razčlenjevanje in notranje čvekanje. Nikar ne zamešavajte takšnega vsiljivega komentiranja, ki poteka v umu (‘Zdaj vdihujem, zdaj pa izdihujem.’), za pozornost; pomembna je le čista navzočnost.
In nikar se preveč ne osredotočajte na dih: oddelite mu kakih 25 odstotkov pozornosti, preostala pa naj bo spokojno sproščena in odprta. Ko se boste bolje zavedali svojega dihanja, boste odkrili, da postajate čedalje bolj navzoči, da zbirate vse razdrobljene vidike samih sebe vase in postajate celota.
Zdaj vam diha ni treba več ‘opazovati’, ampak se polagoma poistovetite z njim, kakor da postajate on sam. Tako dih, dihalec in dihanje postajajo eno; dvojnost in ločenost se razblinita.
Videli boste, da vam ta nadvse preprost postopek urjenja v pozornosti prečiščuje misli in občutja. Počutili se boste, kakor da bi se levili, kakor da se z vas lušči nekaj starega in dotrajanega.
Nekateri ljudje se pri takšnem opazovanju dihanja ne morejo sprostiti ali pa jim je pri tem nelagodno; zdi se jim malodane klavstrofobično. Zanje bo naslednja tehnika primernejša...”
Source: Tibetanska knjiga Življenja in umiranja [by Sogyal Rinpoche]
Knjiga se dobi v knjižnicah.

#6 nosorog

nosorog
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 147

Objavljeno: 31. avgust 2008, 20:51

Pozdravljeni.

Zanima me kako prebuditi energijo chi in sistematično odpreti vseh sedem čaker - npr. s kristali. Katere kristale izbrati za določeno čakro? S katero čakro začeti? Kako vedeti kdaj je določena čakra popolnoma odprta? Kako preprečiti prekomerno delovanje določene čakre?

Hvala za pomoč in lep pozdrav,

Luka


Osnovno je, da razumeš, kdaj in zakaj se ti čakre vrtijo pravilno, ter kdaj in zakaj se ne. Glavne čakre imajo specifične psihološke oziroma duhovne funkcije, ki jih lahko v grobem razdelimo v dve skupini; v prvo skupino uvrščamo čakre (1. – 3.). ki se nanašajo predvsem na pridobivanje in obvladovanje energije, usmerjene navzven, v drugo pa čakre (4. – 7.), povezane z našo notranjo energijo. Delovanje posameznih čaker je neposredno odvisno od našega razumevanja energijske vsebine posamezne čakre, saj z razmišljanjem, čustvovanjem in delovanjem na področju, ki je v domeni posamezne čakre, neposredno vplivamo na pretok energije (UEP) in informacij (UIP) iz okolja v telo. Naš psihofizični sistem je z UEP in UIP v stalni interakciji. Bolj razvit je naš odnos do področja, ki je v domeni posamezne čakre in bolj »zdrava« so naša prepričanja in stališča, povezana z njim, širši bo spekter prejete energije in informacij. Če torej želimo biti zdravi in srečni, moramo razumeti povezavo med odzivi na zunanje dražljaje oziroma našim doživljanjem sveta in količino ter kvaliteto življenjske energije. Na današnji stopnji tehničnega razvoja in družbeni ureditvi se srečujemo z bolj zapletenimi situacijami, kot se je človek preteklosti, zato je bolj zapleten tudi pojem pravilnega odziva nanje. Kljub temu pa je osnovno »pravilo« vedno enako - odzivi, ki izhajajo iz strahu, jeze, dvoma, obremenjenosti s preteklostjo … povzročajo izgubo življenjske energije in posledično pešanje fizičnega zdravja.

Psihološka in duhovna vsebina čaker, prve skupine, katere osnovno gibalo je boj za energijo:

1.čakra: ozaveščanje in izgrajevanje občutka pripadnosti skozi družino, različne skupine, narod in nazadnje človeštvo;
2.čakra: učenje etičnega delovanja skozi izgrajevanje medsebojnih odnosov in lastnega izraza, povezanega z ustvarjalnostjo, spolnostjo, odnosom do denarja …;
3.čakra: odkrivanje in izgrajevanje individualnosti v razmerju do zunanjega sveta, samospoštovanje, odnos do lastnega telesa, razvoj intuicije, povezane s sposobnostjo preživetja;


Prva čakra se aktivira takoj ob rojstvu, ko se začnemo zavedati in sprejemati energijo staršev in domačega okolja. Druga postane aktivnejša takrat, ko začnemo navezovati stike z ljudmi, ki ne pripadajo ozkemu družinskemu okolju (odnos z drugimi otroci), tretja pa v obdobju pubertete. V ciklu čaker prve skupine gre v prvi fazi za občutek, da imajo nad nami moč vsi, v drugi in tretji, ko začnemo izgrajevati odnose z drugimi, pa se borimo za energijo tako, da se skušamo uveljaviti, prevladati, ali pa »dovolimo«, da nad nami prevladajo drugi.

Psihološka in duhovna vsebina čaker, druge skupine:

4.čakra: ozaveščanje lastnih potreb, neodvisnih od vplivov okolja, razvijanje sposobnosti odpuščanja in sočustvovanja;
5.čakra: prebujanje zavesti o tem, da smo le akter v širšem božanskem načrtu, osvobajanje od občutkov, zaradi katerih se počutimo krive, uravnotežanje misli in čustev;
6.čakra: razvoj neodvisnega uma, razvoj intuicije, povezane s sposobnostjo več dimenzijskega razumevanja sveta;
7.čakra: izgrajevanje zavestne povezave z božanskim;

Za razliko od prve skupine, obdobja polne aktivacije čaker druge skupine ni moč tako točno predvideti. Do tega pride z ozaveščanjem svojih resničnih čustvenih potreb, do česar pa pogosto privede šele splošno nezadovoljstvo z življenjem. Močna življenjska kriza je pogosto tudi iniciator zavedanja, da obstaja gibalo, ki je izven vpliva naše energije (Bog).

Čakre si po posameznih psiholoških in duhovnih vsebinah sledijo v nekem logičnem redu in v tem zaporedju bi naj potekal tudi naš razvoj skozi izzive materialnega sveta, ki mu lahko rečemo tudi duhovna pot; pojem duhovnosti torej ni ločen od izkušanja materialnih dobrin, od duhovne razvitosti pa je odvisen zdrav odnos do njih, ki pa se lahko razvije le izkustveno, saj se šele ob neposrednem srečanju z izzivi materialnega sveta srečaš z vsemi dilemami, pastmi in izzivi, ki jih ta prinaša.
Vendar pa ta razvoj ni vedno postopen. Včasih namreč skušajo ljudje težave na nekem področju in v domeni neke čakre energijsko kompenzirati s povečano aktivnostjo v stvareh, ki so v energijski domeni drugih čaker. Pogosta je npr. kompenzacija težav v odnosih z begom v pretirano delo ali duhovnost.
Kadar čakre zaradi naših napačnih ravnanj, čustvovanj, razmišljanj ne delujejo pravilno in usklajeno, se to na energijski ravni odraža z distonijami v avrični barvi, na fizični pa kot bolezen ali fizična bolečina – takrat se namreč zmanjša količina energije, potrebne za napajanje fizičnega telesa. Ker napaja vsaka čakra z energijo določeno žlezo oz. področje fizičnega telesa, obstaja neposredna povezava med določenimi „napačnimi“ živlenjskimi pristopi in boleznimi, ki so njihova posledica. To torej pomeni, da je proces ozaveščanja, v katerem opuščamo stališča, prepričanja, dejanja, ki nas oddaljujejo od energijskega vira in jih nadomeščamo s tistimi, ki nas temu viru približujejo, duhovna in biološka potreba. Energijska komunikacija pa skozi čakre poteka tudi v obratni smeri. Glede na naš odnos do življenjskih situacij, ki sodijo v domeno posamezne čakre, s specifičnimi vzorci vrtenja čaker privlačimo natančno tiste dogodke, ki nam nudijo potencialno možnost razvoja tistega spektra zavesti, ki je v nekem trenutku za razvoj »najbolj zrel«. Na ta način si sami kreiramo fizično realnost in privlačimo določen tip dogodkov. Zato v ezoteriki in filozofiji pogosto naletimo na misel, da se vse zgodi v pravem času.

Za trajen dober energijski pretok skozi čakre je treba torej počlihtati odnos do lajfa. Pri tem pa so ti lahko v pomoč tudi vaje, ki krepijo stik s samim sabo (glej zgoraj, Tantra). Enako je s kristali, a ko delaš z njimi, pozornost zavestno usmeri na posamezno čakro, drugač bo vse skup bl kurac - s pozornostjo je tudi tu ista finta; občutek stika s samim sabo. Ko si namreč s tem občutkom dobro integriran, te težje zjebejo strahovi, jeza, žalost in podobne budalaštine.

lalala
http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

#7 dayo

dayo
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 1 234

Objavljeno: 31. avgust 2008, 21:33

Pozdravljeni.

Zanima me kako prebuditi energijo chi in sistematično odpreti vseh sedem čaker - npr. s kristali. Katere kristale izbrati za določeno čakro? S katero čakro začeti? Kako vedeti kdaj je določena čakra popolnoma odprta? Kako preprečiti prekomerno delovanje določene čakre?

Hvala za pomoč in lep pozdrav,

Luka

Ena od opcij: z iniciacijo in redno večletno prakso Kundalini Maha Yoge: http://dyc.org/infor...5c4e24fe2775aba
Varen dvig kundalini skozi vse čakre in posledično varno optimalno odprtje le-teh.
Sam nisem sprobal, sem pa srečal učitelja te prakse, Anandi Ma in Dileepji-ja, in se mi zdi stvar verodostojna.

LP!

#8 tantra

tantra
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 320

Objavljeno: 31. avgust 2008, 22:53

Atlas čaker [by Kalashatra Govinda]
http://www.emka.si/a...313/Atlas-caker
Kundalini - Tantra [by Satyananda Saraswati]
http://www.satyanand.../kt_odlomek.php
Chakra Yoga Nidra
http://www.satyanand...i/zgoscenke.php
Meditacija & Ekstaza
http://www.gape.org/...ost-ekstaze.htm

Vipassana
http://www.cityoga.o...a&sub=vipassana
"... Poučuje se brezplačno. Prav tako nihče od organizatorjev ali učiteljev ne prejme plačila..."

#9 zerkalo

zerkalo
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 951

Objavljeno: 1. september 2008, 03:34

Na vsa tvoja vprašanja ne morem odgovoriti, lahko pa ti povem tole: nobena stvar ali človek ne bo odprl tvojih čaker namesto tebe. Kristali lahko malo pomagajo, glavno pa moraš storiti ti.

No ja, recimo da bežiš pred velikim, nevarnim, jeznim psom.....zagotovo ti odpre vse čakre, pod pogojem da mu pobegneš...vsaj začasno x;)x
sicer pa ja, se popolnoma strinjam....delo na sebi, ne pa filozofiranje o čakrah....

Hoj x:)x

............

torej - TI bos najbolje vedel, kje, kako, in potem morda tud zakaj - so blokade, pomanjkanja, presezki...

itak pa jih bos moral, ce jih bos hotel obdelat, presect, sam postekat... delat na njih...

lohk se ti pac napise sto terapij,, metod, izdelkov....
a sam ti si ta, ki bos aktiviral to. ce/kar/ko bos. xokx

:palec: :palec: :palec:
Norost je vcasih najvecja modrost…

#10 tantra

tantra
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 320

Objavljeno: 1. september 2008, 06:55

Avatar & Reiki & Čakre, Chakra Yoga Nidra ...; Smaragdna Pot ...
https://www.juliador...amp;Artikel=617

Chakra
http://en.wikipedia.org/wiki/Chakra
Kundalini Yoga [by Sivananda]
http://www.dlshq.org...d/kundalini.htm

Yoga Nidra
http://en.wikipedia....wiki/Yoga_Nidra
... Practice 4: Chakra Yoga Nidra, Bija Mantras, ... [Bihar School Of Yoga - Russian]
http://www.eng.vedan...a_awareness.php
Index of Practices [Bihar School Of Yoga - Russian]
http://www.eng.vedan...f_practices.php

Body Music
http://givnology.com/compose.htm

Asane
http://www.santosha.com/asanas/

Chakra Meditation
http://www.youtube.c...r..._type=&aq=f
http://www.google.si...e...kanje&meta=

#11 nosorog

nosorog
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 147

Objavljeno: 1. september 2008, 19:27

Mislim da ne. Preveč praznine in premalo racionalnega razgrajevanja. Verjetno je res, da je Tao in tudi Zen evropejcu lahko zelo zanimiv. Ampak samo zato, ker ga fascinira, ker je vse skupaj tako drugačno. Ne bo pa niti pod razno tega smiselno udihnil. Niti se ne da tega prakticirat na suho, brez lokalno zgodovinske podpore še manj pa v tem tempu življenja (beri, zahodnjaškemu tipu življenja). To je prej utopija in stvar prostih delovnih dni in dopusta, kot pa dejanske angažiranosti.


Se v zelo veliki meri strinjam. :palec:
http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

#12 tantra

tantra
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 320

Objavljeno: 1. september 2008, 21:41

Vsak zase ve, kaj mu sede, da je v ravnovesju,
V počutju ok, v notranjem zadovoljstvu... Oz. kako navedeno vzpostaviti.

#13 nosorog

nosorog
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 147

Objavljeno: 2. september 2008, 01:31

Vsak zase ve, kaj mu sede, da je v ravnovesju,
V počutju ok, v notranjem zadovoljstvu... Oz. kako navedeno vzpostaviti.



Če dovoliš, bi tvoj prvi stavek malce modificiral; "Kdor ve, kaj mu sede, da je v ravnovesju, je faca, kdor ne ve, bluzi, kdor misli da ve, pa v resnici ne ve, pa tud bluzi." x:o)x x:o)x x:o)x

lalala
http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

#14 tantra

tantra
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 320

Objavljeno: 2. september 2008, 08:03

Kar se v mladih letih nauči, se z leti poglobi:

Meditacija [Tanja D., Projektna naloga pri informatiki, dijakinja 1. letnika gimnazije]
http://64.233.183.10...lient=firefox-a

Gimnazija organizirala Avtogeni Trening za manj stresa motiviranih dijakov
http://ssg.scv.si/in...n...84&Itemid=1
Več informacij o Avtogenem Treningu [sprostitveni tehniki]
http://ssg.scv.si/im...eni_trening.doc
Literatura
http://www.om-ezoter...d=9799619068853

#15 Luka88

Luka88
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 15

Objavljeno: 4. september 2008, 11:11

Na vsa tvoja vprašanja ne morem odgovoriti, lahko pa ti povem tole: nobena stvar ali človek ne bo odprl tvojih čaker namesto tebe. Kristali lahko malo pomagajo, glavno pa moraš storiti ti.


Glavno moram storiti jaz - kako? na kakšen način?

#16 tantra

tantra
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 320

Objavljeno: 4. september 2008, 11:39

Kaj si dozdaj v zvezi s tem bral/prebral, že počel/ne počel, kako se hraniš, kaj delaš koristnega za telo, že poznaš osnove
kakih relaksacijskih/meditativnih praks, katere prakse te konkretno bolj zanimajo ...
Napiši kaj, da ti bodo ljudje lažje kaj rekli. Metod & praks je v zvezi s tem kar nekaj ...
Primer za ilustracijo;
Začne se lahko z Anahato, Srčnim središčem. Katerega se lahko čuti/živi kot prijetno toplino neskončnega prostora na področju
srca, timusa [kšetram, sprožilna točka Anahate] ali na področju med lopaticama, za srcem v hrbtenjači [lokacija Anahate], ...
Afirmacija bi lahko bila "Mir v Meni, Mir v Srcu";
Lahko se rabi bija chakra mantra YAM, Mantra OM Shanti Shanti Shanti [Yoga, Tantra];
Lahko se zgolj osredini na lokacijo & se poenoti s toplino čuteno ...; poznanih je "n načinov & vrst"
sprostitvenih, meditativnih praks...
Anahata
http://music.downloa...-100097320.html

#17 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 4. september 2008, 11:41

Glavno moram storiti jaz - kako? na kakšen način?

x:o)x
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#18 butl

butl
  • D član
  • Št. objav: 4 671

Objavljeno: 4. september 2008, 12:54

Glavno moram storiti jaz - kako? na kakšen način?


O Luka88

Evo, ene par iz glave

Posveti se skrbi in negi svojega telesa, da bo zdravo in močno /telovadba, prehrana, počitek.../,

uporabljaj svoja čutila; sluh voh, vid, otip; poslušaj, vonjaj, glej, otipaj sebe, svoje telo, njegove odzive, svoje občutke, stiske, svoje misli, svoja hotenja, svoja čustva /strahove, gnus, sram, žalost, veselje/, druge ljudi, tišino, naravo, trenutek,

bodi radoveden, uči se, raziskuj in spoznavaj sebe, svoje telo, njegove odzive, svoja čustva, občutke, misli, dejanja, vzroke, povezave, posledice, sence, sonca, druge ljudi, naravo, kako deluje, zakaj...

treniraj blagost, nežnost, sočutje, razumevanje, strpnost do sebe in drugih, odločnost, vztrajnost, sproščenost, odgovornost, pozornost, zavedanje...,

uči se, uči se, uči se in uporabljaj naučeno vsak dan,

pa tko, a ne.

Zdej, kva vpliva na ktero čakro, nimam pojma /ti bo Nosorog povedal rajtam/, vem pa, da vse to vpliva.

xsrcx
Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš

#19 tantra

tantra
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 320

Objavljeno: 4. september 2008, 13:03

Informativno
Uvod v prakso meditacije notranjega uvida [Samatha – Vipassana]
http://www.slo-thera.../meditacija.htm
[google: čakra meditacija
http://www.google.si...lient=firefox-a
http://www.google.si...e...kanje&meta=]

#20 nosorog

nosorog
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 147

Objavljeno: 8. september 2008, 22:39

O Luka88

Evo, ene par iz glave

Posveti se skrbi in negi svojega telesa, da bo zdravo in močno /telovadba, prehrana, počitek.../,

uporabljaj svoja čutila; sluh voh, vid, otip; poslušaj, vonjaj, glej, otipaj sebe, svoje telo, njegove odzive, svoje občutke, stiske, svoje misli, svoja hotenja, svoja čustva /strahove, gnus, sram, žalost, veselje/, druge ljudi, tišino, naravo, trenutek,

bodi radoveden, uči se, raziskuj in spoznavaj sebe, svoje telo, njegove odzive, svoja čustva, občutke, misli, dejanja, vzroke, povezave, posledice, sence, sonca, druge ljudi, naravo, kako deluje, zakaj...

treniraj blagost, nežnost, sočutje, razumevanje, strpnost do sebe in drugih, odločnost, vztrajnost, sproščenost, odgovornost, pozornost, zavedanje...,

uči se, uči se, uči se in uporabljaj naučeno vsak dan,

pa tko, a ne.


xsrcx


Ql Butl, a smem bit tvoj učenec? Zmer sem si želu met lastnega guruja; na druge, ki ga majo, pizdim sam iz ljubosumja, k ga sa nimam. Ampak zdej bo mrbit vse drugače; sam da dahneš ja ...

lalala
http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

#21 nosorog

nosorog
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 147

Objavljeno: 8. september 2008, 23:08

V idealnem svetu in idealni samopercepciji, bi se jaz sistematičnega odpiranja čaker lotila na sledeč način. Najprej bi temeljito pospravila kuhinjo. Zdrgnila vse zamaščene robove, odtajala hladilnik in pomila okna. Potem bi se usedla in pogledala skozi dobro oprano okno. Nakar bi nasekljala sezonsko zelenjavo in jo vrgla v ponev. Pražila bi jo toliko časa dokler mi ne zadiši in potem zalila z vodo, par začimb plus sol.... potem bi zmanjšala ogenj in šla proti kopalnici. Tam bi si oddahnila, ker je že pospravljena in počiščena. Nakar bi se spravila proti svoji sobi, se vsedla na posteljo, globoko udihnila in izdihnila, na hitro prelistala par knjig.... da se prepričam, da se res nikamor ne mudi... nakar bi spakirala par nujnih stvari, pojedla juho in se odpravila na štop recimo proti Zadru. In od tam, glede na razpoloženje, na enega od otokov. Potem bi tam preživela par dni in na koncu bi vedela kaj deluje in kaj ne. V čem je problem in kaj sploh ni problem. Predvsem kaj ni problem. Samo en primer terapije.


Komplicirano. Si morda razmišljala o kombinaciji medenega šnopca in piva?
http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

#22 zerkalo

zerkalo
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 951

Objavljeno: 9. september 2008, 03:23

V idealnem svetu in idealni samopercepciji, bi se jaz sistematičnega odpiranja čaker lotila na sledeč način. Najprej bi temeljito pospravila kuhinjo. Zdrgnila vse zamaščene robove, odtajala hladilnik in pomila okna. Potem bi se usedla in pogledala skozi dobro oprano okno. Nakar bi nasekljala sezonsko zelenjavo in jo vrgla v ponev. Pražila bi jo toliko časa dokler mi ne zadiši in potem zalila z vodo, par začimb plus sol.... potem bi zmanjšala ogenj in šla proti kopalnici. Tam bi si oddahnila, ker je že pospravljena in počiščena. Nakar bi se spravila proti svoji sobi, se vsedla na posteljo, globoko udihnila in izdihnila, na hitro prelistala par knjig.... da se prepričam, da se res nikamor ne mudi... nakar bi spakirala par nujnih stvari, pojedla juho in se odpravila na štop recimo proti Zadru. In od tam, glede na razpoloženje, na enega od otokov. Potem bi tam preživela par dni in na koncu bi vedela kaj deluje in kaj ne. V čem je problem in kaj sploh ni problem. Predvsem kaj ni problem. Samo en primer terapije.

:palec: :palec: :palec:
Norost je vcasih najvecja modrost…

#23 dayo

dayo
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 1 234

Objavljeno: 9. september 2008, 10:54

V idealnem svetu in idealni samopercepciji, bi se jaz sistematičnega odpiranja čaker lotila na sledeč način. Najprej bi temeljito pospravila kuhinjo. Zdrgnila vse zamaščene robove, odtajala hladilnik in pomila okna. Potem bi se usedla in pogledala skozi dobro oprano okno. Nakar bi nasekljala sezonsko zelenjavo in jo vrgla v ponev. Pražila bi jo toliko časa dokler mi ne zadiši in potem zalila z vodo, par začimb plus sol.... potem bi zmanjšala ogenj in šla proti kopalnici. Tam bi si oddahnila, ker je že pospravljena in počiščena. Nakar bi se spravila proti svoji sobi, se vsedla na posteljo, globoko udihnila in izdihnila, na hitro prelistala par knjig.... da se prepričam, da se res nikamor ne mudi... nakar bi spakirala par nujnih stvari, pojedla juho in se odpravila na štop recimo proti Zadru. In od tam, glede na razpoloženje, na enega od otokov. Potem bi tam preživela par dni in na koncu bi vedela kaj deluje in kaj ne. V čem je problem in kaj sploh ni problem. Predvsem kaj ni problem. Samo en primer terapije.

Bah. Luka88 je spraševal, kako prebuditi energijo chi in sistematično odpreti vseh sedem čaker. Ne vem, kaj ma pucanje stanovanja veze s tem?!

#24 xyz

xyz
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 419

Objavljeno: 9. september 2008, 11:52

Bah. Luka88 je spraševal, kako prebuditi energijo chi in sistematično odpreti vseh sedem čaker. Ne vem, kaj ma pucanje stanovanja veze s tem?!


Kot je nek´ zen menih rekel: ko hodiš, hodi; ko ješ, jej...

+ ko seckaš zelenjavo, seckaj zelenjavo...

to je pač eden od bolj naravnih načinov "prebujanja" energije, bi rekel.

Ne vem pa, če je imela gospa Korenjezeljekoleraba točno to v mislih.

Vsekakor se tovrstne zadevice ne zgodijo čez noč, za tem, ko se 580x izgovori čarobna mantra
in se vizualizira sluzasta kača, ki se plazi skozi hrbtenico.

#25 Aliana

Aliana
  • D član
  • Št. objav: 9 772

Objavljeno: 9. september 2008, 13:00

sam tole je res mal.. smešno ratal..
ok, jaz bi tud dons mal čakre odpirala (btw, tko smo mi poimenoval uno palco, s katero se špage iz vode ven lovi na barki)
sam ne da se mi vsest in mal razmislit o tem.. kaj sploh hočem s tem.. še manj se mi da kako knjigo odpret in kaj prebrat.. še najmanj se mi pa da delat tole odpiranje čaker naslednjih 10 let, ja halo, kje mam pa čas.. jaz bi to zdajle, tukaj, takoj..
najboljš, da grem na forum vprašat, zihr kdo ve za kako instant verzijo kamenčov, čajev in barvastih mehurčkov, ki mi bodo v šusu odprli vse čakre in bom pol razsvetljena in vse mi bo jasno in bom mirna in dobra in vsi se bomo mel radi...
WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY
BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM


loesje


Spet nazaj - Cats & bikes




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0