s cim nadomestit paradiznikove omake?
#1
Objavljeno: 7. februar 2009, 20:05
#2
Objavljeno: 8. februar 2009, 07:20
http://www.zdravje-p...bioizdelkov.htm
informativno - 10% popusta , naroči lahko g. Blaž in pošlje po pošti.
#3
Objavljeno: 8. februar 2009, 09:08
#4
Objavljeno: 8. februar 2009, 10:13
sojina omaka in curry; sicer pa kaj manjka paradajzuOdloču sem se, da neki časa ne bom konzumiral paradajza in se znašel v veliki težavi - s čim nej si delam omake za testenine??? (Ponavad sem si naredu mal naseckanega brokolija, cvetače in/ali bučk ter zalil s kako kupljeno paradižnikovo omako, da je blo vse skupi mal tekoče. Kako zdej? Kakšne pametne ideje?)
#5
Objavljeno: 8. februar 2009, 10:49
Kako to narest?sojina omaka in curry
Mel sem dlje časa ene zdravstvene probleme, šel k k enmu ajurvedskemu mojstru, in dobil "zapoved", da do nadaljnjega nič kislega, še zlasti ne paradajza, ki deluje zelo kislo na telo.sicer pa kaj manjka paradajzu
Prepoved mam tud mlečnih izdelkov, tko da vse tiste variante ala sirove in smetanove omakce odpadejo (sicer pa jih nikol nisem kej dost maral). Mesa ne jem že mnogo let... V bistvu sem zdej na zelo restriktivni dieti, matr.
Ah, se spomnu starega preprostega recepta - špagete poliješ z olivnim oljem in česnom.
Če so še kake ideje, kar z besedo na dan.
#6
Objavljeno: 8. februar 2009, 12:28
sej tle pa se res lohk sam nasteva in nasteva, milijon nacinov za testenine!!! ()
sej so ti ze rekl: kar mas pac doma, bucke, kerokol zelenjavo, lohk so sam na putru pa z velik parmezana, lohk jih naredis s skuto (sploh so rezanci siroki fajn na tak nacin), nekateri jih jejo clo z drobtincami (morm rect da so zanimive oz. je cist fajn za sem pa tja, men je to mal prenasitno), lohk z jajckom (v vrele, odcejene spagete vlijes vmesan jajc in zmesas... lohk se kej oddas)...
Sama shizim na pesto - lohk ga kupis, lohk ga clo sam naredis (imamo nekje recept v tem forumu), za spreembo je super!
Vcas pa sem do dolgocasja pogosto delala spinacne testenine, jih obozujem.
Skuhas spinaco oz. jo pripravis kot za drugo, sam da jo zlijes na testenine, njami!
Lohk naredis skratka kerkokol zelenjavno omakco, s cimerkol imas pac doma in jo gor fliknes.
No js mam razen paradajzove najrajs spinacne in pesto (zelene).
Za tiste k mate radi por, so fajn s porom in buckami, k pride tko maslenkasto.
...
...
aja sory sele zdaj vidla da noces mlecnih scen pa takih.
Ja, al pa sam z olivcem in petersiljem (in cesnom).
Jaz vcas olive not naseckam (v sicer paradajzovo, sam ti lohk pa v katero drugo).
aja al pa z orehi so dobre testenine (tud najboljs ta siroki rezanci), sam ne vem, kako bi jih naredil 'omakaste', glede na to, da ne sme bit smetance pa tacga zraven...
al pa z gobami - naredis s cesenckom in petersiljckom in je mega dobr.
Picasso
#7
Objavljeno: 8. februar 2009, 16:37
Malo zelenjave (jaz ponavadi korenje, bučke in kocene od kitajskega zelja) malo popražiš in potem še malo pokuhaš v manjši količini vode. Dodaš sojino omako in kakšne začimbe (curry, poper, kumino, timijan etc.). Pride vse skupaj bolj tekoče. Je fajn za kakšne polžke.Kako to narest?
Še ena varianta prez paradižnika, je da makarone vržeš v čist navadno fižolovo juho (z zrnja).
#8
Objavljeno: 8. februar 2009, 16:49
poljubno gosta/manj gosta ...
#9
Objavljeno: 8. februar 2009, 18:35
Ideja je naprimer tudi jušna osnova... spet, prepražiš na maslu, dodaš zelenjavico, pa malo juhce... pa gobice... samo ne pretiravat...
Fajn je tudi kumarčno-smetanova...
(no ja, ti tega ne smeš...)
#10
Objavljeno: 8. februar 2009, 19:47
Paradajz naj bi deloval rahlo alkalno /svež, kupljene omakce so pa...eee...kupljene omakce/.
#11
Objavljeno: 8. februar 2009, 19:59
Pri relativno ok zdravju občasno konzumiranje ok.
Preventivno [nekateri], pri boleznih raznih se ga odsvetuje ...
_________
http://www.grombol.c...akronova&id=270
#12
Objavljeno: 8. februar 2009, 20:12
Paradižnik presnovno deluje acidozno ...
_________
http://www.grombol.c...akronova&id=270
iz "svet je lep"
iz "najnaj"
#13
Objavljeno: 8. februar 2009, 20:13
ceprav kaj pa pol italijani oz. vsi, ki pretezno uzivajo to?
no ampak tko sem prebrala...
sicer morda tud zato, ker je razhudnik, da ga pol ne priporocajo glih blazno.
No men zlo sede in ga obozujem, sploh je fajn, k je za srce kul, ma ful kalija itd., slednji je pa sploh primeren za nas, k bl mal jemo, da potem ne pride do motenj v delovanju srca, recimo.
ampak je pa skoz *buril duhove* oz. so bla o njem nasprotujoca mnenja.
Picasso
#14
Objavljeno: 8. februar 2009, 20:18
Več v Ishranom protiv raka, Prirodno lječenje makrobiotikom, oz. na makronovi:
http://www.makronova...s.aspx?pageID=1
Drugač pa naj je, kar kdo želi...
Italijani so ljubitelji paradižnika, rafiniranih živil, ... -)baje ravno s testeninami naj bi bil precej nekompatibilen, skratka, bojda je po prepricanju enih vse boljs na tesxteninah, kot paradajz... ker ima drugacen cajt presnavljanja itd.
ceprav kaj pa pol italijani oz. vsi, ki pretezno uzivajo to?
no ampak tko sem prebrala...
sicer morda tud zato, ker je razhudnik, da ga pol ne priporocajo glih blazno.
No men zlo sede in ga obozujem, sploh je fajn, k je za srce kul, ma ful kalija itd., slednji je pa sploh primeren za nas, k bl mal jemo, da potem ne pride do motenj v delovanju srca, recimo.
ampak je pa skoz *buril duhove* oz. so bla o njem nasprotujoca mnenja.
Naj vsak je, kar mu paše... Kar je, tako se počuti, tako je/bo zdrav/manj zdrav ...
#15
Objavljeno: 8. februar 2009, 20:22
jaz tud - pa nisem italijanka (no en pikec )
jaz bi furala tko k v dalmaciji oz. kr povsod v mediteranu (paradajz, sir, olive, bevando. men je to cist dost... morda kaka ribca se ce pade, pa je mega. pa se kaka blitvica, pa ne rabim nic druzga sploh )
jasno, kar komu pase oz. se odloci, dayo se je pac zdej tko.
No js pozim itak ne furam svezega paradajza, ker je brez okusa in zanic - ga pa polet pa jesen tok vec pojem.
pozim pa jem drugo - kar je pac po0zim.
Picasso
#16
Objavljeno: 9. februar 2009, 16:14
Paradižnik presnovno deluje acidozno ...
Mel sem dlje časa ene zdravstvene probleme, šel k k enmu ajurvedskemu mojstru, in dobil "zapoved", da do nadaljnjega nič kislega, še zlasti ne paradajza, ki deluje zelo kislo na telo.
njeeeeeeeeeeeeeee... lusit buck
paradiznik kt paradiznik je v svojem bistvu "kisel"... ampk na presnovo in celotn organizem... pa deluje, bazicno oz. alkalno!!!
in da je toook enih ugibanj glede njega...
cak... dayo: kdo deluje kislo?? paradiznik kt zelenjava... al strupi v njem, k jih tekom same rasti paradajz v olup in notranjost absorbira (preko skropiv, gnojil, zemlje,...)? pozim pa se ekstra... k mejhne paradajze piknejo z injekcijo in v piclih pol minutah se le-ta napihne, zraste in gre v prodajo...
cudn, da ti ajurvedski mojstr ni "zapovedal" kr post...!
kkrkoli ze... js ti pa "zapovedujem": poslus svoje telo!!! pij dost tekocine v obliki vode in dost se smej...
life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone...
#17
Objavljeno: 9. februar 2009, 18:51
#18
Objavljeno: 9. februar 2009, 19:04
http://www.tomatoesa.../tomatofood.htm
Ph uravnotežena prehrana, ...:
Objava #41
http://www.lunin.net...t...st&p=862372
Kateri so ga uspeli zazdravit z makrobiotiko [uspejo disciplinirani, učljivi, tisti kateri jo uspejo razumet ...]
Več informacij v: Ishrani Protiv Raka, Prirodno Lječenje Makrobiotikom.
Vsak naj je, kar mu je všečno. Vsak je sam svoje sreče, zdravja kovač.
NE se obremenjevat z makrobiotiko.
Če sede ok, če ne sede tut ok. -)
#19
Objavljeno: 9. februar 2009, 19:22
Ne, post mam prepovedancudn, da ti ajurvedski mojstr ni "zapovedal" kr post...!
Povečuje vato.
Good ideaVzameš palični mešalnik in zmiksaš kar ti srce poželi in dobiš kremno teksturo
Ej tud sam sem na tole pomislu (ker leča je od vsega najbolj zaželena v moji novi dieti), sam je nikol še nisem kuhu. Sem si nabavu rdečo lečo, ki je ni treba namakat. Torej... verjetn najprej skuhaš, pol zmiksaš? Kak proporc daš leča/voda, da je srednje gosta?Zelena kuhana leča zmiksana, z zelenjavo razno/po želji,
poljubno gosta/manj gosta ...
#20
Objavljeno: 9. februar 2009, 19:33
Je za vse zivo dobra, med drugim ima tud velik Fe.
men jo je kr skoda mixat, itak je mehka pa taka, pa mickena, ma fajn strukturco, je tud za ugriznit mal.
vcas pa sem delala joto in namest fizola (oz. izmenicno, vcas tud fizol) dala not sojo al pa leco, tko mal za spremembo.
Picasso
#21
Objavljeno: 9. februar 2009, 19:37
http://www.lunin.net...mp;#entry862300
Recept prilagodi/razširi/modificiraj po svojih potrebah ...
Dayo, kaj se Ti dogaja.
V kolker lahko ponudim kak nasvet v skladu s tvojim zdajšnjim tretmanom, prav rad. -)
kapica, paradižnika vsekakor ni v dietnih jedilnikih discipliniranih oseb, zazdravljenih od raka, ...
http://www.tomatoesa.../tomatofood.htm
Ph uravnotežena prehrana, ...:
Objava #41
http://www.lunin.net...t...st&p=862372
Kateri so ga uspeli zazdravit z makrobiotiko [uspejo disciplinirani, učljivi, tisti kateri jo uspejo razumet ...]
Več informacij v: Ishrani Protiv Raka, Prirodno Lječenje Makrobiotikom.
Vsak naj je, kar mu je všečno. Vsak je sam svoje sreče, zdravja kovač.
NE se obremenjevat z makrobiotiko.
Če sede ok, če ne sede tut ok. -)
#22
Objavljeno: 9. februar 2009, 19:42
Mah, pred parimi leti v Indiji fasal amebe in od takrat je moj zdravje bolj tko tko (čeprav ameb pol nikol niso več najdl... verjeten posledice, ker sem jih mel verjeten ves čas kukr sem bil tam, torej ene pol leta). Srž problema torej črevesje. In parazitiDayo, opiš zdravstveno stanje. Kaj se Ti dogaja.
V kolker lahko ponudim kak nasvet v skladu s tvojim zdajšnjim tretmanom, prav rad. -)
Zdej sem se pa odloču, da je tega dost.
#23
Objavljeno: 9. februar 2009, 19:51
#24
Objavljeno: 9. februar 2009, 19:54
Nič. Po uradni medicini popolnoma zdrav.Kaj pravi zdravnik?
Po ajurvedski je problem pitta/vata. (zato tud prepoved paradajza in vsega kislega - povečuje pitto)
#25
Objavljeno: 9. februar 2009, 20:03
Čemaž [divji česenj],
presnega & opranega v nekaj vodah se ga lahko zmeša z zeleno lečo, ...
"Koprive 1 - 2 krat dnevno. Se jih skuha v vodi (vrejo ene 25 minut). Doda nekaj naravne soli iz solin Sečovlje (ali "sstanetovo" sol; člana foruma).Če je možnost.
Koprive se zmiksa, vrže čez riž, proseno kašo....
Za 2 meseca najkasneje ni več težav z Fe. Je pa v koprivah tudi veliko Ca, drugih mineralov...
Na začetku manj (količinsko). Poženejo.
Tretjič , četrtič količinsko ni omejitve.
Organizem se navadi koncentriranih mineralnih snovi... v koprivah.
Pa pameten je čim manj sladkorjev jest..."
Prosena kaša, rjav riž, ajdova kaša: skuhano na vodi ...
Nerafinirana sol - zmerno, ...
Zelenjava lokalna [kuhana, sveža],
sadje lokalno [kdaj pa kdaj], ...
Miso juha/ječmenov miso,
Umeboshi slive/kis, ...[je bazičen, dezinfekcija]
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)
Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0