Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Feng šui


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
275 komentarjev na to temo

#1 vladi

vladi
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 8

Objavljeno: 15. oktober 2002, 01:00

x:)x Hello to vsem!
Zadnje cajte prebiram eno zelo zanimivo knjigico (vsaj zame) v zvezi z feng šuiem povezanim z neredom ter "magičnim" pretokom energij, ki se sproži, če le tega spravimo v "red". No, zanima me ali je morda kdo od vas že imel kako izkušnjo s tem in kako je le ta vplivala na vsakdanje življenje!?
En lep sonček vsem in užijte dan!!


vladi

#2 teja

teja
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 717

Objavljeno: 15. oktober 2002, 01:00

sem pred kratkim poslušala predavanje Marjana Predaniča, ki je res strokovnjak na tem področju v Sloveniji. To je zelo kompleksna zadeva, katere šolanje traja več let (10). Zato, če želiš, kontaktiraj njega da ti pregleda PROSTOR, ali pa ti kaj pove, kar te zanima. Nekaj malega vem, ampak skoraj nič.

Lep nasmejan dan ti želim

http://www.lunin.net...um/blog/mavlica


#3 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 15. oktober 2002, 01:00

Vladi, zivjo! x:)x
Fino, ko si odprla tole temo - sem ze malo cakala, da jo bo kdo morda... Morda kdo od "kompetentnejsih"... ;~)
A vseeno mislim, da kljub temu, da morda ni posebnih strokovnjakov med nami, ne bo nic narobe, ce o vsem skupaj malo klepecemo na tem mestu, pa morda lahko vsakdo (ali tisti, ki pac to povezuje s svojim zivljenjem oz. ima kaj lastnih izkusenj s tem) kaj napise in tako doda kamencek v mozaik.
Tudi za Astrologijo je za nekoga potreben studij, ki poteka "uradno", v okrilju ustanove ipd...
Nic slabsi pa morda ne bo njegov vpogled v zadeve, ce si bo izkusnje, pa tudi znanje, pridobival sproti, v vsakdanjem zivljenju.
Te reci so zanimive tudi zato, ker ko jih zacnemo spremljati, pravzaprav sploh ne rabis vec knjig, tecajev...
Nekaj tega ima ze vsakdo kar v sebi...
Kam se bos napotil v dolocenem trenutku, ali je tako in tako prekrizano nekaj slabo.... to nekako ze VES...
Res pa je, da se je (vsaj nekaterim), nekatere od teh reci, ki jih ze vemo, potrebno nekako "nazaj priuciti" - spet vzpodbuditi vse to pri sebi.
Tu govorimo tudi o estetiki - govorimo pravzaprav o estetiki bivanja...
Nekdo je imel posteljo oz. zglavje tako in tako, pa je morda kdo prisel in mu izmeril, da so tam tokovi in je to premaknil.
Lahko pa je preprosto ga nekaj motilo in je ZACUTIL in je sel in je premaknil posteljo.
To pa je seveda tudi v skladu s feng shujem.... vse je v skladu...
Res je, da se premalo pozornosti posveca temu, bojim pa se, da bo tudi to (kot stevilne te "veje") postalo nekako predvsem "kozmeticno", s cimer recimo mislim tudi to, da bodo zdaj arhitekti morda, ce ti bodo hoteli vse skupaj nacrtovati v skladu s feng shujem, racunali se krepko vec - saj bodo pa za to imeli seveda tudi certifikate - saj se bodo solali se dodatnih 10 ali koliko let. Objavljena slika
Sama seveda absolutno verjamem (nerodna beseda) v to - ne morem pa uporabiti besede: (vedno) "delujem" po teh pravilih oz. sistemih, ker to vcasih preprosto ni mogoce. Kar pa lahko, pa temu seveda prilagajam. Le da jaz ne imenujem tega tako...
Meni je to preprosto povsem naravno in normalno.
Ko sem prebrala ali prelistala teh par knjig, ki jih je o tem v slovenscini, mi je bilo predvsem vsec, ko sem videla, da torej v bistvu ne rabim knjig...
Vseeno pa moram priznati, da so me nekatere povezave, ki se kako drzijo, prav zabavale. ...
Namrec - veliko je npr. povezav s straniscem ali z odtekanjem vode ipd.... s cimer sem se morala v celoti strinjati.
Mi smo npr. v enem podnajemniskih stanovanj imeli star odtok, stare cevi, tako da je vecino casa smrdelo (iz cevi), wc pa je bil postavljen tocno nasproti vhoda v stanovanje! !!!! x:Dx
Skratka - ni nihce rabil po feng shuju hodit gledat, da je jasno, da je to slabo.. x:Dx
Vcasih je hisa pac tam, kjer je, vcasih katerega drevesa ni mogoce posekati..... Obstajajo pa nacini to usklajevati ali vsaj blaziti...
Mi, ki smo se veliko selili in doziveli veliko teh stanovanj in tudi okolij, lahko to zelo fino spremljamo...

Zelo zanimiva tema in fino, da si to odprla....
Morda lahko tudi vsakdo pove, kaj je on spremenil, kaj opaza, kako ravna itd...
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#4 vladi

vladi
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 8

Objavljeno: 15. oktober 2002, 01:00

Ojla!!!
Hvala za tako obširne odgovore, sem resnično upala, da bom požela vsaj kanček zanimanja na to temo. Sem sicer res laik na tem področju, ampak dejstvo je, kot si ze Marsa povedala, da sproti odkrivaš stvari katere so samoumevne, vendar jim morda posvečamo premalo pozornosti.

Sama se trenutno selim in sem velik poudarek dala na prenovo stanovanja, predvsem na kombinacijo barv in njihovo prelivanje. Pri tem, pa je prišla na dan tudi vsa odvečna "krama", katere se v bistvu niti ne zavedamo, zablokira pa nam ogromno energije, ki nam bi bila v sedanjosti v veliko oporo in moč.

Skratka, knjige na to temo se iz dneva v dan kopičijo, zanimovo pa je dejstvo, da tema ni ozkotirna temveč potegne za seboj še kopico drugih zanimivosti, ena izmed teh je prepustiti se toku življenja, zaupati mu in biti naravnan v sedanjost, no morda naj kanček pogleda sega tudi v prihodnost x:)x

ponovno se vama zahvaljujem v pričakovanju na prihodnost z upanjem,da bo polna novih idej in predlogov!!
pa pa

vladi

#5 teja

teja
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 717

Objavljeno: 16. oktober 2002, 01:00

ja, marsa, se strinjam s tabo. Če to delaš zase za hobi. Če pa te zanima profesionalno, pa je tolikoenih for, da ne moreš sam začutit. Pa na določeno št. mesecev in let se stvari spreminjajo. Vse skupaj vpliva na zdravje, denarno situacijo in odnose. Vsaka soba in prostor v hiši, bloku, stanovanju. Je res zanimivo. Tako za hec, ja lahko sam, če pa bi rad rešil določene težave, je najbolje poklicati strokovnjaka. Se da res marsikaj spremeniti. No, brez tega da tudi sam kaj ne narediš ne gre, ampak je v pomoč.

Lep nasmejan dan ti želim

http://www.lunin.net...um/blog/mavlica


#6 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 16. oktober 2002, 01:00

"Obsirne odgovore", kajne? x;)x
Ves Vladi, zelo redko sem zelo kratka - kar skoraj vedno takole nakladam. x:)x

Teja - seveda, normalno... Vsak ima svoj nacin in vsak se sam loteva stvari, kot mu dovoljuje znanje, pa tudi pogum (da ne govorim se o drugih dejavnikih x;)x.

Prepricana pa sem, da ima skoraj vsakdo med nami kaksno izkusnjo na to temo.

****************************************************************

Midva sva, npr., od nekdaj (predno je kakrsenkoli Feng shui prodrl v nase kraje) obesala pod strop "duholovce" (in imela tudi stevilne druge nacine za blazitev neusklajenih energij)....
Bilo je hecno, ko sva jih (ko sva se v enega od stanovanj nanovo preselila) nekega vecera obesila, zjutraj pa opazovala macko, kako jo je vse skupaj nerviralo, gor je sikala, kot bi bili ptici ali muhe.

Ko sva se preselila v prvo pravo stanovanje, leta 1990, sva se pri pedenanju flata res vrgla noter. Takrat o tem, kot pravim, ni bilo jasno nikakrsnega govora se...
Kopalnica je bila zivo oranzna, kuhinja je bila zamolklo toplo soncno rumena, dnevna soba je bila svetlo soncno rumena, spalnica pa je bila do polovice lila, od polovice dalje pa se bolj bledo lila.
Omare so bile vijolicaste, rdece in modre, stoli in mize zeleni in rumeni. To vse po filingu.
In tudi PO FILINGU mi ni dobro, ce voda odteka...
Ce opazujes svet in dogodke in prepoznavas simbole, ti jih ni tezko poiskati v vsakdanjem zivljenju, torej tudi v bivalnem okolju.
Kajti gre samo za simboliko...
Ko se naucis malo vec, da, tudi astrologije, bos morda malo bolj v skladu z vsem skupaj... Ali odkod mislite, da preberes v strokovni knjizici o Feng shu-ju tiste tabelice tam: ogenj, les itd...

Ko bos govorila z mojstrom joge, ti bo povedal: VSE je joga - imel bo prav.
Ko bos govorila z mojstor Tai Chi-ja, bo rekel - vse je Tai chi - imel bo prav.
Ko bos govorila z mojstrom, ki deluje po temeljih kitajske zdravilske tradicije, bo rekel Vse je fuzija petih elementov.
Ko pa bos govorila s Feng shui mojstrom, ti bo govoril - vse je Feng shui - skladje. Imel bo prav.

Sklep: VSI (vse sole, veje) imajo prav - point nasih posameznih edinstvenosti pa je to, da si vsak izbere to, kar njemu najbolj lezi, prav tako pa si vsak izbere tudi pot oz. nacin, na katerega bo zastavljeno dosegal.
Tako eni svoje znanje pridobivajo v ustanovah, eni pa jih dobivamo v zivljenju. OBOJI imamo prav.

Odvisno pa je tudi od moci posameznikove osebnosti in seveda tudi od j... .

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#7 andrej

andrej
  • D član
  • Št. objav: 696

Objavljeno: 16. oktober 2002, 01:00

Najprej ena spletna stran moje prijateljice, ki ima za sabo dolgoletno šolanje in ve o tej zadevi veliko, garantiram iz lastnih izkušenj.

http://www.arhitelje.com

Drugače pa sem po njenih nasvetih naredil kar nekaj stvari. Predvsem sem se držal njenih nasvetov pri odpiranju mojega biroja. Upošteval sem razporeditev opreme v pisarni, oblikovanje vizitke, datum odprtja biroja in podobno. Rezultati so, ne vem v koliki meri po zaslugi feng shuja, ampak po dveh letih se utapljam v delu, žal ne tako globoko tudi v denarju pa tudi to ni slabo.

Škoditi ne more, vsaj meni ni.

#8 Cat

Cat
  • D član
  • Št. objav: 485

Objavljeno: 17. oktober 2002, 01:00

In s čim se ti ukvarjaš, Andrej, če ni skrivnost?
CAt

#9 Cat

Cat
  • D član
  • Št. objav: 485

Objavljeno: 17. oktober 2002, 01:00

Zanimivo Andrej!
Se mi je zdelo, da si recimo zdravitelj,
ali bioenergetik, nekaj podobnega.
Veliko uspehov z vašo firmo!!
Cat x:Dx

#10 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 17. oktober 2002, 01:00

Cestitke, Andrej!
Pedantno... da ti prisepnem.. presenetil si me pred casom s podatkom, da si Riba.. Jaz sem te dozivela nekako Kozorogovskega, zemeljskega...
Tako me ni presenetilo, ko sem sla chekirat in ugotavljam, da imas Luno v znamenjui Device....
Potem si tak, kakrsen si videti (meni).
Cat ni velio zgresila, prav lahko bi se ukvarjal s cim podobnim, prav tako bi se morda bilo pametno mednarodno nekako povezat, vsekakor pa moras poceti se nekaj, v kar bos lahko vkljucil svoje rocne spretnosti.
Delujes zelo na umu, si natancen in vse, te pa zanese (se dobro, saj bi sicer bil prevelik picajzlez..).
Svetujem ti malo zivahnosti - seveda pa nisem nikakrsen ekspert... x;)x

Ah, eh eh.. tega pa npr. ne povejo, da ne risi 5 sonckov, ampak 3... ;)
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#11 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 17. oktober 2002, 01:00

... ne maram, da so stvari (katerekoli) prekrizane med sabo.. tako vedno pazim, da ni nic postavljeno tako motece.
Tudi me tako ni presenetilo, ko sem odkrila v eni od knjig o Feng shuju, da to ni dobro. Jasno! ;)
Ali da letijo konice v spico (sem aranzer po izobrazbi, tako da nekaj je tudi osnovnega pojma o preprosti kompoziciji in skladnosti barv in vsega tule)...
Nekje sem nekoc odprla celo temo o nasih nogometasih, ko me je zmotilo, da so majice potiskane zelo "neprimerno"... oz. je vzorec oz. njegova izvedba zelo neposrecena...
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#12 andrej

andrej
  • D član
  • Št. objav: 696

Objavljeno: 17. oktober 2002, 01:00

Zanimivo Andrej!
Se mi je zdelo, da si recimo zdravitelj,
ali bioenergetik, nekaj podobnega.
Veliko uspehov z vašo firmo!!
Cat


Hvala! Nisem ravno zdravitelj ali kaj podobnega, je pa moje življenje še dosti več kot le tisto na www.

Cestitke, Andrej!
Pedantno... da ti prisepnem.. presenetil si me pred casom s podatkom, da si Riba.. Jaz sem te dozivela nekako Kozorogovskega, zemeljskega...
Tako me ni presenetilo, ko sem sla chekirat in ugotavljam, da imas Luno v znamenjui Device....
Potem si tak, kakrsen si videti (meni).
Cat ni velio zgresila, prav lahko bi se ukvarjal s cim podobnim, prav tako bi se morda bilo pametno mednarodno nekako povezat, vsekakor pa moras poceti se nekaj, v kar bos lahko vkljucil svoje rocne spretnosti.
Delujes zelo na umu, si natancen in vse, te pa zanese (se dobro, saj bi sicer bil prevelik picajzlez..).
Svetujem ti malo zivahnosti - seveda pa nisem nikakrsen ekspert...

Marsa, da ti prisepnem, še sam sebe dostikrat presenetim x;)x in hvala za čestitke!

Tole zdravilstvo in ročne spretnosri me pa res mika, pa ne vem če bo kej časa pred penzijo. x:Dx

Ravno včeraj mi je meni draga oseba poslal mojo karto, prvo, ki sem jo dobil. Tudi tam je ta pedantnost pa um pa ... pa še res je, sem malo zabušaval zadnje mesece, sedaj sem pa živčen ker ne morem v enem dnevu ali vsaj tednu spraviti vsega v red. Dobra šola zame. O tem, da me zanese in še kaj pa moja draga žena predobro ve. Dobro me prenaša ;)

#13 andrej

andrej
  • D član
  • Št. objav: 696

Objavljeno: 17. oktober 2002, 01:00

Aja, me je malo zaneslo, a je v mojih zvezdah tudi samovšečnost.

No, da bo še malo Feng shuja.

Na podlagi Feng shui števil sem si celo izbral številko tekočega in žiro računa, oba sta bila predvsem pretočna pa se mi zdi, da ne ravno zaradi feng shuja. Zdej so pa itak transakcijski računi in nisem mogel nič izbirat, so mi pa kar dobre številke dodelili in bomo videli kakšna bo pretočnost. Sej sama pretočnost ni slaba, samo da je velika x;)x

#14 intruder

intruder
  • SkorajOdvisnik
  • Št. objav: 567

Objavljeno: 28. oktober 2002, 01:00

Vladi. Samo ena beseda, ok? Pazi v prodaji je veliko 'strokovnjakov', pa ne znajo niti prepisat;) zato Ti rabi res strokovna knjiga, pa nimam pojma katera naj bi bila. Na Internet-u (USENET news:alt.chinese.fengshui) imash grupu katera diskutira o fenghui (fungshey) che gresh http://groups.google.com in search alt.chinese.fengshui si tem pa lahko vprashash (seveda se ne bojo strinjali;)))

#15 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 28. oktober 2002, 01:00

Andrej! :)
Fino, ko si spet izbrskal tole temo - ravno vceraj zvecer sem pomislila, da bi morali se kaj nizati semle, ker je to res fina tema, to je v bistvu povezano z vsem, kar pocnemo...

Pa vse te finte recimo z neredom: da ce so tla umazana, ni dobro, ce je ful starih stvari, ni dobro, ker je treba naredit prostor za novo, ce je vse zabasano, ni dobro etc... etc. ...
*(ceprav pa imam jaz tukaj svojo, drugacno teorijo - red/nered).

Simboli, ki so dobri.... (poleg zmaja se slon, zelva, zerjav...)...
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#16 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 3. november 2002, 01:00

To pa pase semle... :)
Vceraj sva popolnoma spremenila razporeditev v sobi (ker imava pregrajeno z omarami) - prej je najina "pisarna" bila obrnjena proti vzhodu, zdaj pa je nasproti in gleda proti zahodu (kot sem hotela ze prej, pa sva se tako na hitrico vselila in pohistvo je bilo ze notri, poleg tega, ki sva ga privlekla sama in tako tedaj to ni bilo mogoce, zdaj pa sva pometala stran kup stvari, ker so ze dvakrat v tem casu odvazali kosovni odpad).
Potem sem razmisljala... ce ze nimas moznosti, da bi nacrtoval (gradila ali iskal tak plac) etc., lahko vsaj v obstojecem spreminjas, zakaj pa ne tudi glede na pocutje, obdobje...
Prej, ko sva se vselila, pozimi, tik pred pomladjo, sva tako gledala na vzhod, zdaj, ko je jesen, prihaja zima, pa na zahod...
Sicer pa mi je vsec, da sem obrnjena proti zahodu.

Torej - LN od sedaj gleda proti zahodu. x:)x x;)x

Poleg tega pa je to priloznost, da pomeces stran stvari, da precistis prostore prahu in vse.
Vedno potem prizgem disece lucke, vceraj sem za spremembo (par mesecev ze kurim sivko, ki jo privlecem iz Dalmacije) prizgala sandalovino...
Nasla vse zivo... moj aventurin, ki sem ga ful iskala... x8Dx
"Namocila", precistila vse kristale.... Piramido...

Kako je sveze zdaj in fino....
In se naprej razmisljam... ni nakljucje seveda, da je ravno obdobje Skorpijona.... V tem znaku se namrec moj krog zacne in konca.

YESSS! :)
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#17 andrej

andrej
  • D član
  • Št. objav: 696

Objavljeno: 4. november 2002, 01:00

Včasih je res dobro malo prevetriti stanovanje. Midva z ženo vsako leto enkrat pregledava vso garderobo in kar nisva oblekla celo leto roma na rdeč križ.

Si bom pa še vzel malo pravice podeliti znanje moje prijateljice, ker vem da nima nič proti.

Tega se mi zdi da ni v knjigah. Če si delate vizitke je ta klasična dimenzija zelo neugodna in ne prinaša oz. podpira uspeha. Rešitev je lahko v dvojni dimenziji, tako da je vizitka prepognena, ali pa da jo razdelite in vsak del oblikujete čisto posebej, predvsem vsebinsko, vsi podatki naj bodo v enem delu, drug del pa naj bo kakšna risbica. Pomembna pa je tudi razporeditev podatkov po vizitki, kar po tisti klasični mreži, ki ne vem kako se že imenuje.

#18 MINI

MINI
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 86

Objavljeno: 13. november 2002, 01:00

Vladi!
Sicer se ze nekaj casa nisi oglasila, ce pa se kaj prebiras tole, mi pa prosim povej, katero dobro knjigo o feng shuiu si brala?

Mini

#19 Helena

Helena
  • D član
  • Št. objav: 1 180

Objavljeno: 15. november 2002, 01:00

Da ne bo skrivnost, še moja spletna stran

www.studiomediterana-am.si

Fascinirana sem, x8Dx dragi Andrej!
Želim ti veliko zadovoljstva pri tvojem delu, ki ga občudujem,
saj sem temeljito prelistala tvojo internetno stran! Čestitke x:Xx, res!

x^x Drži se, bojevnik!!! x^x

:) Saj dobro veš, da se čudeži dogajajo vsak dan, kajne ;)

Helena


#20 andrej

andrej
  • D član
  • Št. objav: 696

Objavljeno: 15. november 2002, 01:00

Oooo, Elena, ne veš kako tole paše, takole zjutraj, ko ni preveč volje za delo, Hvala res x:Dx Zdaj grem pa veselo delat x;)x

#21 Helena

Helena
  • D član
  • Št. objav: 1 180

Objavljeno: 1. december 2002, 01:00

x:)x x^x x8Dx

Helena


#22 milenacs

milenacs
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 126

Objavljeno: 3. december 2002, 01:00

Pozdravljeni!

Danes sem slučajno zajadrala na ta forum in moram povedati, da je zanimiv.

Zakaj se oglašam? Pred dobrega 3/4 leta sem pričela bolj intenzivno brati in se zanimati za feng-shui in po nekaj mesecih sem ugotovila, da vsa stvar sploh ni hec. Zakaj? Ker je v feng-shui-ju toliko pravil, da jih kot laik ne moreš niti poznati, še manj pa pravilno uporabiti. In sem prepričala mojega možička, da sva dala narediti analizo. Midva sicer nisva bila zadovoljna, znancu pa so se stvari (po opravljeni analizi in upoštevanju navodil te iste gospe) zelo spremenile (preverjeno). Sedaj pa sva (zopet na mojo željo) pričela obiskovati tečaj biorgonomije. In kaj ima slednji zvezo s feng-shui-jem? Čeprav sva opravila šele prvo tretjino, imam občutek, da bom s to metodo dela z energijami lahko nevtralizirala vse negativne vplive neprave smeri vhoda, razporeditve prostorov ... (mimogrede - po feng-shui-ju se vsakemu članu družine določi najugodnejša smer vhoda v stanovanje ali hišo, prostor, v katerem se najbolj zadržuje, smer spanja ...). Če je temu res tako (to bom seveda na tečaju tudi preverila), potem mi je z ramen padel velik kamen, ki me je težil predvsem zato, ker je analiza pokazala, da je razporeditev prostorov v najinem stanovanju takšna, da pravzaprav ni pisana na kožo nikomur izmed nas treh (imava tudi 27. mesečnega sina), zato sva pred tem že razmišljala o zamenjavi stanovanja.

Seveda pa nikakršno energetsko "udejstvovanje" ne more vplivati na negativen vpliv "krame", prahu in ostale umazanije v stanovanju, ki jih je treba pač fizično odstraniti. Glede na to, da o feng-shui-ju vem le malo več kot nič, sem iz vsega skupaj izluščila to, da je veliko tudi v naših glavah. Z rednim pospravljanjem (to velja tudi za omare, pa čeprav so zaprte in nereda ni moč takoj opaziti - nas same pa že samo pogled na vrata takšne omare takoj spomni na njeno notranjost in že nam "pade energija") začnemo počasi urejati tudi svoje življenje.

Še nekaj - ali ste že prebrali knjigo Ustvarjanje svetega prostora po (ali s) feng-shui-jem (nisem popolnoma prepričana, ali sem napisala pravi naslov, je pa približno takšen)? Pred premikanjem pohištva in spreminjanjem namembnosti prostorov v stanovanju bi bilo morda pametno opraviti kakšnega izmed obredov, ki so opisani v knjigi.

Vsem skupaj lep pozdrav od Milene, ki sem nova na tem forumu.

#23 Helena

Helena
  • D član
  • Št. objav: 1 180

Objavljeno: 3. december 2002, 01:00

Pozdravljena Milena! x:)x

:8): Dobrodošla v naši družbi in hvala za tvoje misli o tej temi. x:Ix
Verjamem, da boš še kaj napisala o feng shuiju in sicer x^x ter nas s tem obogatila za nova (spo)znanja. x:)x x:)x

Helena


#24 MINI

MINI
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 86

Objavljeno: 3. december 2002, 01:00

Zivjo milena!

Super, da si objavila svoje izkusnje! Za knjigo, ki si jo omenila, sem sla takoj pogledat na cobiss:

Kingston, Karen: Ustvarjanje svetega prostora in feng šui

Seveda si jo bom izposodila takoj, ko bo prosta x:)x

Povej mi prosim, ce ni skrivnost, koliko stane feng shui analiza doma? Pa, ce ti ni odvec, povej tudi kaj o tecaju, ki ga obiskujeta - imas pa "pridnega" moza x:)x x:)x


Mini

#25 milenacs

milenacs
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 126

Objavljeno: 4. december 2002, 01:00

Hojla!
Gospa, ki je nama delala analizo, nama je zaračunala 30.000,00 SIT za stanovanje ca. 62 m2. Pri njej sva vzela še vetrne zvončke za okno v kuhinji (vhodna vrata so v isti liniji z vrati v kuhinjo in oknom v kuhinji, zato je treba preprečiti direkten odtok energije iz stanovanja), ki so bili 3.000,00 SIT in tri pare bambusovih piščali, ki pospešijo pretok energije po stanovanju (vsi trije pari so bili 18.000,00 SIT). Skupaj sva torej dala 51.000,00 SIT, kar ni ravno malo, še sploh zato, ker midva nimava občutka, da je kaj bolje. Sicer pa sem že napisala, da je nek znanec, ki se na energije resnično spozna (radiestezist, ukvarja se tudi z različnimi metodami zdravljenja), povedal, da so se pri njemu doma stvari zelo izboljšale. Na vsem skupaj torej 100 %-no nekaj je, le da pri nas ne "pali".

Da ne bom preveč skrivnostna - najin otrok (jutri bo dopolnil 29 mesecev) od 6-ega meseca spi izredno nemirno, včasih je v spanju kričal kot nor (brez kakršnega koli fizičnega vzroka, kot bi tlačila mora, zato sem ga zbujala, vendar tudi to ni pomagalo), da sem bila tudi jaz na pol nora. Zavestno sem se morala zadrževati, da mu nisem v najhujših trenutkih kaj naredila, pa me tega ni sram povedati. Na srečo nisem nagnjena k depresiji, tako da je vedno prevagal razum. Neko noč sem štela in preštela, da sem v času nekako 1,5 - 2 uri vstala in ga potolažila 8 ali 9x - zjutraj pa seveda v službo. Potem, ko sem bila že čisto "zbluznjena", sem nekje slišala za feng-shui in začela prebirati knjige o njem. Kasneje sem "slučajno" (v navednicah sem napisala zato, ker sem ugotovila, da se v življenju nič ne zgodi slučajno) naletela na knjigo Reiki (Diana Stein - priporočam !!!!!) in sva šla z možem oba na iniciacijo 1. stopnje. Pri mojstrici, ki nama je kasneje naredila tudi 2. in 3. stopnjo, sva izvedela za radiestezista, ki pripravlja tečaje in tudi svetuje na domu. Onemogla in zdelana od vsega skupaj sva ga poklicala in življenje se nama je spremenilo za najmanj 80 %. Ugotovil je, kaj je narobe, to nakaj časa odpravljal, potem pa sva, po opravljenem tečaju radiestezije in bioenergije, to delala sama - lažem - v večini primerov je to počel moj mož. Ker pa še ni bilo vse OK, sva dala izdelati feng-shui analizo (kot sem že napisala, se tistih 20 % ni zmanjšalo), potem pa sem (zopet) "slučajno" naletela na znanko, ki se spozna na biorgonomijo. Prebrala sem si knjigo Biorgonomija (Marjan Ogorevc), z možem sva se oglasila pri njem in po eni terapiji odpravila nekatere manjše probleme, vendar otrok še vedno ni spal. Kasneje smo ugotovili, da pri delu z energijami najbrž delava napake (zaradi nepoznavanja nekaterih zakonisti), ki se lahko prenesejo tudi na otroka. No sedaj sva na tečaju (3x 5,5 h = 24.000,00 SIT na osebo) in moram reči, da se že malo pozna.
In kaj je biorgonomija? Delo z energijami z namenom zdravljenja, izboljševanja ..., pri tem pa je pomembno to, da v tem primeru dopustiš tudi vpliv karme in ne stremiš k ozdravitvi na vsak način. Včasih človek dejansko potrebuje takšno izkušnjo, terapevt pa mu jo s svojim prizadevanjem "odvzame". G. Ogorevc pravi, da gre v takšnem primeru navadno samo za trenutno ozdravitev in se bolezen lahko samo "potuhne", prestavi na drug organ, lahko pa se zgodi, da se "napačno" ravnanje, ki se ga terapevt niti ne zaveda, obrne proti terapevtu, njegovi družini ali celo proti drožini zdravljenca. Morda boste mislili, da sem malo "usekana", vendar se pri naši družinici kaže, da bi znalo biti tako. Očitno sva z možem zašla v past zdravljenja z energijami, kar sem jaz (pametna punca, ha, ha, ha) ugotovila še pred tem nama je to možnost omenil g. Ogorevc. Mož se je namreč zelo intenzivno ukvarjal z zdravljenjem (sina, tudi mene, svojih staršev, nečakov, prijateljev) in med drugim z radiestezijo ugotavljal, da se na vse tri "lepijo" različne negativne energije, ki so bile čedalje pogostejše in močnejše, pred tem pa jih midva nisva imela. Pri možu sem opažala tudi čedalje pogostejša obolenja, ki so se slabo in dolgo zdravila ... Kar nekajkrat sem mu rekla, da najbrž nekaj dela narobe, ker se dogajajo stvari, ki se do takrat niso, pa je nekako vse skupaj vzel bolj za hec. No, potem pa ga je udarilo po glavi, ko so se po drugem razgovoru pri g. Ogorevcu stvari zložile v popolno sestavljanko.

Joj, sem bila dolga. No, sedaj pa vsi veste, kakšno "čveketalo" sem - takšna sem doma, v službi, v družbi ... Res pa je tudi, da o energijah še posebej rada govorim, zanimajo me izkušnje drugih, v službi pa sodelavce prav "posiljujem" s to temo. Na srečo me poznajo in mi (vsaj očitno) tega ne zamerijo. Vse, kar se mi zgodi, seveda najprej povem v službi (to, da sva taščo prepričala, da je ša na reiki 1-iniciacijo, sploh ne bom posebej omenjala) - malo zares, malo skozi smeh, povem pa tudi to, da je moj namen ta, da bodo vsaj malo vedeli o teh stvareh - za vsak slučaj, kot poslednje upanje (bog ne daj) pomoč alternative, ker bi uradna medicina dvignila roke.

Če ne bom takoj napisala ADIJO, bom zaključevala še en odstavek.

Pa, pa.

P.s. Mini, če nikakor ne boš prišla do knjige, ti lahko pošljem fotokopije (zastonj).




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (3)

Člani: 0 - Gosti: 3 - Skriti člani: 0