Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Feng šui


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
275 komentarjev na to temo

#26 MINI

MINI
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 86

Objavljeno: 4. december 2002, 01:00

Draga Milena!

Prav nic prevec se nisi razpisala x:)x Vsekakor zanimivo in fino, da sta se takole spravila!!! Sem si pa dobro predstavljala, kako ti je vstajat ponoci in potem neprespana v sluzbo x:)x Pa tudi bogi malcek! Kot bi imel kaksne more?!? Je pa ze to, da ste si 80% izboljsali stanje, veliko! Kaksne stvari se pa kar s casom uredijo. Na sreco. Sploh pa, ce toliko delata na tem!

Res ni prav poceni tale analiza, tko da ne vem... imeli smo bioenergetika, ki je v spalnici odkril vodni tok, ki mozu "ni pustil" dobro spati. Posteljo sva prestavila in zdaj spi veliko bolje. Tko da je nekaj na teh zadevah!

Glede knjige - zelooo si prijazna x:)x vendar te ne bom obremenjevala s tem, saj knjiga obstaja v knjiznici in se bom ze potrudila dobit jo!

Se kaj napisi - rada poslusam (berem) izkusnje drugih glede teh stvari, saj jih sama nimam ne vem koliko.



Mini

#27 milenacs

milenacs
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 126

Objavljeno: 5. december 2002, 01:00

Draga Mini!

Ko sem prebrala, da vama je stanovanje pregledal bioenergetik in ugotovil prisotnost vodnega toka, se mi je utrnilo nekaj misli. Na tečaju radiestezije sem izvedela (potem, ko nam je predavatelj to povedal, sem se udarila po glavi in si mislila - jasno in "simpl" kot pasulj), da se tudi smeri, lokacija ... podzemnih tokov spreminjajo. To je seveda pogojeno tudi z višino podtalnice, ki se spreminja, zemeljskimi premiki ... Seveda se takšna stvar ne spreminja iz dneva v dan, vsekakor pa je pametno vedeti, ker se težave s spanjem lahko ponovijo, pa ne bosta vedela zakaj. In sedaj bom spet pametna: na tečaju biorgonomije sta nam predavatelja (predava tudi hči g. Ogorevca - Tina) povedala, da se prisotnost vodnih tokov, različnih mrež v stanovanju, kozmično sevanje ... lahko transformira s pomočjo biorgonomije, tako da ni potrebno nikakršno prestavljanje pohištva ali uporaba zaščit (piramide ...). Da ne boš mislila, da na kaj napeljujem, želim ti le povedati, da obstaja tudi ta možnost, ki jo je moj mož že malo preveriil in zaenkrat deluje.

Mimogrede še tole. Ko sem omenila piramido, sem se spomnila, kaj nam je povedala Tina: če imamo v stanovanju ali kjerkoli drugje štiristrano piramido (tetraeder oz. spodnja ploskev je kvadrat), je njena notranjost na določenih višinah celo zdravilna ..., okoli nje pa je t.i. energetski vakuum oz. odsotnost vsakega gibanja energij (nisem se spomnila, da bi jo vprašala, do kakšne razdalje od piramide), kar za nas seveda ni prav nič dobro. Uporabljati bi torej morali samo tristrane piramide. Jaz ji verjamem, ker nimam vzroka, da ji ne bi, preverjala pa z radiestezijo nisem. Sicer pa (to je moje mnenje) na tem področju vlada precejšnja anarhija. Vsi bi radi služili s takšnimi in drugačnimi zaščitami, tako da težko prepoznaš pravo stvar. Še sploh, če nekje o isti stvari prebereš tako, drugje pa drugače. Potem pa bodi pameten. Enako je pri različnih terapevtih, tečajih ... Nikoli pravzaprav ne veš, ali si šel k dobremu ali ne, pa čeprav nam prijatelj reče, da je bil zanj OK. V končni fazi pa je pravzaprav vseeno - pomembno je, kaj mi sami mislimo. Če smo prepričani, da nam bo nekdo pomagal, nam tudi bo, pa čeprav si bomo pravzaprav pomagali sami s pozitivnim razmišljanjem. Posrečen se mi zdi primer, ki ga je v svoji knjigi Vzgajati z ljubeznijo opisala ga. Divjak-Zalokar-jeva. Pravi, da so nekoč (ne vem več kdo, kje, kdaj ..., pa čeprav sem to prebrala predvčerajšnjim) naredili poskusni test z dvema skupinama otrok. Tistim, ki so test rešili nadpovprečno dobro, so rekli, da so bili zanič in obratno. Nato so jim dali v reševanje nove teste. In kaj se je zgodilo? Klasika in predvidljivo - slabi (oz. tisti, ki so jim rekli, da so bili odlični) so za 8 % izboljšali rezultat, dobri pa so ga poslabšali za ca. 20 %. Za razmisliti, kajne? Mar je to samo motivacija? Mislim, da ne. Če je človek prepričan v nekaj(slabi so bili prepričani, da so test dobro rešili, zato so naslednjega resnično izboljšali), se bo to tudi zgodilo, če pa nismo, pa smo na dobri poti, da se res ne bo. Pravijo, da dobimo toliko, kot si zaslužimo. Bo že nekaj na tem.

Jaz pa si zdaj zaslužim in to pošteno, da me nekdo brcne iz foruma.

Še nekaj - v soboto greva zopet v Brežice na tečaj - poročam v ponedeljek (računalnik sva prodala, tako se "priklapljam" samo čez teden, ko sem v službi).

LP, Milena

#28 MINI

MINI
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 86

Objavljeno: 5. december 2002, 01:00

Zio!
Vceraj zvecer sem se ustavila se v knjiznici in dobila knjigo Ustvarjanje... :-))))
Sem cisto not padla in v susu prebrala 70 strani :-))) Zelo fajn! Super, da si nam jo priporocila. Zdaj se je treba "le" se spravit in ocistit hiso :-)))

Aha! Ce se ti tokovi torej premikajo, je treba vsake toliko casa poklicat kaksnega mojstra... res smotano, da nikoli ne ves, ali bos denar dobro nalozil, ko poklices kaksnega ali gres na tecaj. Verjetno je res vse od nas odvisno - kaj imamo v glavi! Saj pravijo, da si ljudje tudi kaksno hudo bolezen odpravijo z mocjo misli!!!

Ves kaj, cisto fino, da sta prodala racunalnik - jaz ga namrec imam doma in potem, namesto da bi kaj koristnega (in nujnega) delala, pa visim tule in berem, pisem...

No, bodi dober sprejemnik v soboto, da bos potem se (naprej) dober oddajnik :-)))

Lepo se imej(te)!!!

Mini

#29 milenacs

milenacs
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 126

Objavljeno: 5. december 2002, 01:00

Mini in ostali!

Hvala Mini, vsem skupaj pa naj Miklavž prinese veliko sladkarij in poleg tega izpolni tudi kakšno majhno željo.

Milena

#30 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 5. december 2002, 01:00

Milena - dobrodosla x:)x in prav fajn, ko si tako prima krstila svoj prihod na Lunin Forum! x;)x
Nic ni prevec napisanega, ce gre za koristne zadeve in bogate lastne izkusnje!
Vsako opazovanje, analiziranje, ... - in ob tem se "porocanje" semle je vec kot dobrodoslo! x^x
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#31 nataly

nataly
  • D član
  • Št. objav: 8 410

Objavljeno: 5. december 2002, 01:00

Glede piramide se strinjam. Tudi jaz sem jo imela pred časom postavljeno(štiristrano) lepo na mizici. Kao bo pozitivno sevala. Saj menda celo je - name. Ne pa na ostale. Tako, da sem jo umaknila iz dosega.
Sama mislim tako(pa tudi razmišljanja Shirly Mclaine me je rahlo napeljalo na to). Namreč, kaj projeciraš vanjo, to se ti vrača. Če torej projeciraš negativno energijo, jo nekoliko močnejšo dobiš vrnjeno....oz. obratno.
No, ni nujno, da je moje razmišljanje pravilno....samo utrinlo se mi je..(glede na to, da Napoleon ni živi duši povedal, kaj je podoživel v notranjosti Velike piramide. Mclainova pa je doživela notri pravi napad komarjev - ki jih sicer ne mara;)) in ki jih tam sploh ni!:)

natalija

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

 


#32 milenacs

milenacs
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 126

Objavljeno: 6. december 2002, 01:00

Jao, piško miško. Natalija, ti pa res nisi "mimo udarila". Sedajle mi je "kapnilo". Tudi jaz sem imela štiristrano piramido na pisalni mizi v pisarni in sicer na takšnem mestu, da sem čisto pozabila nanjo (za tiskalnikom). Ko sem jo torej v začetku tega tedna "slučajno" zagledala, sem jo takoj vrgla v smeti (zanimivo je bilo, da jo je popoldne čistilka vzela iz koša in jo postavila na okno na hodniku - vrača se mi nazaj, ha, ha, ha ...). Ko pa sem prebrala tvoje pismo, sem se spomnila, da imam že precej mesecev (piramido sva imela doma, potem pa sem jo aprila odnesla v službo) v službi težave s koncentracijo, nezainteresiranostjo za delo ..., prav prisiliti se moram, da kaj naredim - vakuum torej. Sedaj bom malo zasledovala, kaj se mi bo dogajalo od "novega štetja naprej" (po piramidi - čistilki je po moje tako všeč, da je sedaj nisem vrgla stran, ampak sem jo da la v kuhinjo in obrnila na glavo, kar prepreči kakršnokoli njeno delovanje).
To, da se znotraj piramide dogajajo čudne stvari, bi pa kar verjela. Glede na to, kaj si napisala, bi rekla, da se potencirajo notranji strahovi.
Mimogrede - danes ponoči se je naš mulček zbudil samo 1x - juhuhuuuuuuuuuuuu!!!!!!!!!!!! Z možem ga vsak po svoje dajeva v merkavo (po biorgonomiji je to območje brezmejne svetlobe, kjer se izvedejo tudi procesi zdravljenja in odpravljanja težav z energijami, ki jih mi ne moremo prevajati, pa čeprav ima nekdo še tako velik bioenergetski potencial in irok spekter prevajanja različnih energij) in kar ne upam si verjeti, da se bodo stvari res izboljšale. Če temu ni tako, bo padec na realna tla še hujši. Bomo videli.

Vsekakor, dragi moji, lep konec tedna in z užitkom "ponjamsajte" vse tisto, kar vam je prinesel Miklavž, pa čeprav samo dobre želje.

Milena

#33 milenacs

milenacs
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 126

Objavljeno: 9. december 2002, 01:00

Pozdravljeni!

Obljube dela dolg: V soboto sva bila z mojim ljubim zopet v Brežicah in rekla bom samo tole: "Ajs!" To sta meni in bratu govorila oče in mama za stvari, pri katerih sva morala biti previdna. In to mislim dobesedno. Šele zdaj vidim, kako malo vemo in kaj vse lahko naredimo narobe, pa se tega niti ne zavedamo. Vse skupaj moram dobro premisliti in preizkusiti.

LP,
Milena

#34 MINI

MINI
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 86

Objavljeno: 9. december 2002, 01:00

Zivjo vsi!

Res Milena, se strinjam!
Mi bi kar nekaj spreminjali in se lotevali, pa zadev ne poznamo dovolj dobro! Tudi tole ciscenje prostora... ne vem, ce bi se jaz to sama spravila?!? Kaj pa ves, mogoce si pa tako kaksne negativne energije navleces...

Jasno, da delamo stvari narobe! Saj drugace ne moremo, saj nismo dovolj "izobrazeni" v teh stvareh. Mislis, da ze obvladas, pa v resnici ni tako.

Upam, da ste vsi trije o.k. :-))

Lp vsem


Mini

#35 milenacs

milenacs
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 126

Objavljeno: 9. december 2002, 01:00

Mini!

Čiščenje prostora (brez obredov, ki so opisani v knjigi) se meni osebno sploh ne zdi nevarno. Gre za to, da počasi spoznavam, da je lahko nevarno predvsem delo z energijami. Če nimaš čistih misli (alfa stanje) in se ne držiš določene etike, lahko nase ali na družino marsikaj "navlečeš", potem pa tega ne znaš odpraviti, ker npr. niti ne veš, da se je to zgodilo.
Z rižem in soljo lahko brez skrbi očistiš stanovanje. Pri tem pa kaj lepega misli - zase in za družino in ne bo nič narobe.
Z napisanim nisem hotela nikogar posebej prestrašiti, gre le za to, da moram sama pri sebi premisliti o vseh informacijah, ki sem jih dobila in "prebaviti" občutke o tem.

Pomembno je, da vedno mislimo le dobro. In jaz želim vsem, ki boste tole brali, najlepše, kar si zaslužite.

LP vsem skupaj in vsakemu posebej, Tebi Mini in Tvoji družini,

Milena

#36 MINI

MINI
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 86

Objavljeno: 9. december 2002, 01:00

Milena, hvala za lepe misli!

No, saj me nisi prestrasila :-)) Vsekakor pa velja premisliti preden se clovek posveti raznim energijam in zadevam, ki jih ne pozna dobro. Jaz sem popolni laik, ki bere sele drugo knjigo o tem, tko da se ne bom zlahka lotila stvari.
Dobre misli pa clovek itak posilja, ce je zadovoljen! Nadvse rada imam svoj dom in mu to v mislih tudi veckrat sporocim :-))

Ja, ti kar lepo v miru 'prebavi' in si zadeve 'oglej' z vseh strani, pa bos potem videla. Jasno pa ti zelim, da bi vama uspelo popedenckati stvari in da se bo tudi mali dobro pocutil :-)))

Mini

#37 milenacs

milenacs
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 126

Objavljeno: 10. december 2002, 01:00

Hvala in se "vidimo".

LP, Milena

#38 vladi

vladi
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 8

Objavljeno: 13. december 2002, 01:00

Mini pozdravljena!
Opravičujem se ti, ker si toliko časa čakala na ta odgovor(naslov dobre knjige, ki sem jo prebirala), vendar je bil splet okoliščin tak, da enostavno nisem utegnila tega napisati. No, preden se zgubim v besedičenju naj ti le tega posredujem. Naslov knjige je "Čiščenje nereda in FENG ŠUI", avtorica Karen Kingston.Zelo prijetna knjigica, no osebno jo jemljem kot nek priročnik s katerim si čistim svoj življenski prostor. Hm, deluje, verjemi, pa saj ni stvar v tem, da tako strastno veruješ v to, enostavno zgodi se, ustvarjaš nov prostor, čistiš energijo , spodbudiš in očistiš staro, skratka fajn je!
Uživaj ob prebiranju, no ja in ob čiščenju!!!
PS.: sporoči tvoje mnenje o sami knjigi in o morebitnih posledicah !!:))
lep dan

vladi

#39 anyap

anyap
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 1

Objavljeno: 13. december 2002, 01:00

Marsa popolnoma te podpiram pri čiščenju, očiščevanju, razbremenjevanju... stanovanjske navlake!? Tudi jaz sem pošteno prečesala omare, predale, obleke in na koncu proti smetem odvlekla PET!!! tistih ogromnih črnih vreč napolnjenih z navlako...ki pa bo (ali pa je že) nekomu še prav prišla.
Ja, pa dišeče svečke- ravnotako sem tudi jaz iz sivke prešaltala na Ylang- Ylang... in prov paše sprememba...
No ne samo dišeče svečke...sveče nasploh... Zadnjič mi je mami rekla da sem kot kakšen guru :D

bodi ti

#40 MINI

MINI
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 86

Objavljeno: 13. december 2002, 01:00

Zivjo Vladi!

Prav nic hudega, da si sele zdaj uspela napisat - saj mi nic ne bo uslo :-)) Nereda je zmerom dovolj :-(((
Sem si pa vmes, po nasvetu Milene, ubodla knjigo, ravno tako od Karen Kingston, z naslovom Ustvarjanje svetega prostora in feng sui, ki je dobra, samo spravit se je treba!!! V vsakem primeru se je treba najprej nereda lotit :-((( Tega se pa ne da opravit kar na hitro! Tko da...

Ti sporocim glede knjige, ko jo dobim, ne dvomim pa, da bo vredu!

Hvala za odgovor in adijo!

Mini

#41 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 8. april 2003, 20:51

Danes sem na LN Novice vkljucila zelo zanimiv in poucen clanek o Feng shu-ju - Šole v Feng shu-ju ali katera šola je prava?.
Pejte si pogledat!
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#42 MUCAMACA

MUCAMACA
  • D član
  • Št. objav: 1 056

Objavljeno: 11. april 2003, 11:10

Tole pisem, se preden precitala clanek.

Feng shui - kaj naredis, ce so ti vsi prostori v hisi obrnejni v napacno smer :sori: , ce ne mores iz spalnice naredit otrosko ali iz dnevne kabineta. :sori: So n.pr.mansardne in ozke sobe. L ezimo v napacnih smereh in napacnih prostorih, pa se kej ne da naredit razen preselit (feng shui mojstrica). Smo kupili bambusne piscali in spimo kot topi. Stiristranicno piramido imam en meter od postelje in sevanja ki baje siba cez mene (10 let) nc ne cutim. (zaenkrat :palec: )

xsrcx xsrcx xsrcx MucaMaca

#43 milenacs

milenacs
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 126

Objavljeno: 11. april 2003, 11:29

Bodi vesela, da je tako. Midva sva kupila tri pare, jih namestila - pa nič. Dobesedno nič, tako da se je še gospa, ki nama je delala analizo in je prinesla piščali, dobesedno čudila. Pa sva z možičkom premišljevala in premišljevala, se nazadnje že jezila sama nase, ker sva "očitno midva nekaj ušpičila, da ne delujejo", krivila drug drugega, da je to zato, "ker jim morda ne zaupava". Potem pa sva "pogruntala", da se tudi na malemu ni pokazala nobena sprememba in smo skupaj z gospo namodrovali, da morda v našem stanovanju sploh ni bilo potrebno dodajati nikakršnih piščali. In sem se naučila, da je stvar v osnovi lahko povsem OK (se pravi, da deluje), ampak včasih sploh ni potrebna, ker je narobe kaj povsem drugega. Tistih 18.000 za piščali pa sva tako ali tako že pozabila. Morda pa bodo prišle prav, ko se bova selila.

Milena

#44 MUCAMACA

MUCAMACA
  • D član
  • Št. objav: 1 056

Objavljeno: 11. april 2003, 12:18

Piscali pomagajo, ko v prostoru ni nic energije in ko se zbudis utrujen. Zdaj imamo po 6 urah spanja cist zadost energije.
Samo kaj ko smo dali arhitektki delat nacrte za spalne prostore v mansardi, tam so pa cist negativne energije. Prejsnja spalnica (ta ki ima dobro energijo) bi pa postala knjiznica oz. kabinet.
Se sekiramo ze vnaprej. x:o)x

xsrcx xsrcx xsrcx MucaMaca

#45 milenacs

milenacs
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 126

Objavljeno: 11. april 2003, 12:45

... oz. delujejo tam, kjer je prešibek pretok energij. Oprosti, nisem vedela, koliko veš o feng-shui-ju, pa nisem hotela biti preveč pametna. No pri nas je bilo zanimivo to, da je gospa z nihalom ugotovila, da je pretok energije v vseh prostorih, kamor smo dali piščali premajhen in bi piščali morale izboljšati pretok. Vendar najbrž le ni bil tako majhen, kot je dejala, midva pa tega niti nisva preverjala, pa se oba ukvarjava z radiestezijo (bumbarja, kajne - pa bi lahko imela podatek iz prve roke).

Če prav razumem (iz besed, da seže vnaprej sekiraš), bosta sedaj prestavila spalnico na mansardo. Piščali poleg tega, da izboljšajo pretok energije, eliminirajo tudi vpliv morebitnih tramov na stropu, ki gledajo iz njega. To pomeni, da "razbijajo zgoščenino", kot sem razumela pri prebiranju literature s tega področja, kar bi potemtakem lahko veljalo tudi za mansardo. Spanje pod mansardo se sicer res odsvetuje, kot že sama dobro veš, vendar se da na vsak način kaj narediti s tem. Nekje sem menda nekaj brala o nekakšnih prevlekah - ajde, pojdi na My Webpage... Da, preverila sem, glej pod Mansardne stene.

Milena

#46 MUCAMACA

MUCAMACA
  • D član
  • Št. objav: 1 056

Objavljeno: 11. april 2003, 22:20

Pa so vam po feng shui-ju naredili tudi astrolosko analizo in napovedali tudi prihodnost (za druzinske clane)?

To je mene prav sokiralo.


xsrcx xsrcx xsrcx MucaMaca

#47 milenacs

milenacs
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 126

Objavljeno: 14. april 2003, 07:47

Gospa je nekaj govorila o tem, vendar zame te stvari tako ali tako skoraj nikoli ne veljajo. Seveda vem, da se lahko napove marsikaj o prihodnosti, ker sem takšne stvari že doživljala (ne osebno, bila sem pa zraven in kasneje tudi opazovalo, kako so se stvari "dogajale"), vendar je pri meni pač tako, da mi nikoli niso mogli nič natančneje napovedati. Zanimivo, kajne?

Si me pa spomnila, da grem nazaj pogledat, kaj nama je napisala (izdelek je dala tudi v pisni obliki). Ampak sigurno ni bilo nič pretresljivega, ker tega nimam v spominu.

Milena

#48 cosma

cosma
  • D član
  • Št. objav: 5 694

Objavljeno: 28. maj 2003, 11:01

Ufff...tale tema me je zdele malo ''presejkala'' sem totalen laik v temu. Imam pa nekaj vprsanj. V spalnici imam na svoji omarici piramido, kaj naj zdaj naredim z njo? jo vrzem ven ali kaj?? Zbujam se utrujena in brez energije (sploh zadnje dneve) celi dan sem utrujena in se vlecem kot ena megla. Partner za razliko od mene ne potrebuje toliko spanja (ze kot otrok je malo spal) on potrebuje cca 5 ur jaz pa 8 ali pa 9. sem prava zaspanka v kaksnem obdobju. vcasih spim 7 ur in sem ok.-ceprav rada vec spim.
Ne znam si razloziti to razliko med nama. Jaz sem cisto dekoncentrirana on s tem nima problemov.
Jas te mam tak rada
I am feeling very olympic today
Is time the only thing you are waiting for?
Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.
Dalai Lama
Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

#49 milenacs

milenacs
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 126

Objavljeno: 29. maj 2003, 08:15

Najprej ti moram povedati, da nisem nikakršen ekspert za spanje, marsikaj pa sem se naučila iz lastnih izkušenj, prebrala, slišala ...

Cosma, ali si prepričana, da gre za vpliv piramide? Če so se problemi pojavili šele potem, ko si jo dala na nočno omarico, bi lahko bil vzrok tudi v tem, drugače pa je lahko posledica 1000 in ene stvari. Če nisi prepričana v piramido, jo enostavno odstrani z nočne omarice. O piramidah sicer ne vem veliko, so mi pa rekli, da se njen vpliv eliminira, če jo obrnemo na "glavo" - torej - lahko jo postaviš v kakšen kozarec ali skodelo, pa bo menda zgubila vsak vpliv. Torej ti je ni treba nositi iz stanovanja ali jo celo odvreči.

Kaj pa tam, kjer si prej bivala? Ali si potrebovala ravno toliko spanja ali pa si spala boljše - kvalitetnejše? Ali te sedaj preganjajo nočne more, se veliko zbujaš, te boli glava, mišice, se med spanjem obračaš? Ali sta se tja, kjer živita, preselila pred kratkim? Ali se drugače tam, kjer živita, dobro počutiš, prideš rada domov? .. Do sprememb v spanju lahko (poleg zunanjih vzrokov - odnos s partnerjem, problemi v službi, z otroci ...) vplivajo tudi podzemni vodni tokovi, razpoke, vozlišča takšnih in drugačnih mrež ... in ne nazadnje tudi energije stanovanja. Pred nakupom se je pametno pozanimati o prejšnjih stanovalcih - ali je tam kdo umrl, ali so se veliko prepirali, pretepali, ali je v teh prostorih morda kdo celo umrl nasilne smrti ... Pa, da se sedaj ne boš ustrašila. Vse to se da lepo "porihtati", le čas in voljo moramo imeti. Čiščenje stanovanja na energetski ravni lahko opravimo tudi s pomočjo feng-shui-ja, vendar pozor - jaz ga nisem nikoli izvajala in sem o tem samo brala, zato o svojih izkušnjah ne morem govoriti - midva z možem (bolj mož kot jaz) ga namreč opravljava z drugimi tehnikami.

Zdaj pa takole - Cosma, lahko da ti v splošnem potrebuješ več spanja, kvaliteta spanja pa se ti je spremenila samo zaradi kakšnih problemov, ki jih "premlevaš" in transformiraš v sanjah. To boš sama najbolj vedela, jaz ti lahko samo na osnovi svojih znanj in spoznanj, ki pač niso velika, povem dodatne možne vzroke. Vsekakor pa je pametno iti po korakih - kakšnih, pa se boš odločila sama.

Če sem te prestrašila ali zatežila, mi ne zameri, to vsekakor ni bil moj namen. Skušala sem ti povedati, da lahko vzroki za slabo spanje obstajajo na različnih ravneh. Sicer pa nas vsaka stvar v življenju na nekaj opozori - morda pa moraš samo spremeniti prehranske navade, pa boš takoj boljše spala, kaj vem.

Milena

#50 cosma

cosma
  • D član
  • Št. objav: 5 694

Objavljeno: 29. maj 2003, 09:10

Hvala milena za tvoj odgovor. Seveda se zavedam, da za moje spanje obstajajo stevilni drugi vzroki od hrane do lune tisoc stvari in se vec podotenkov vkljucno z tezavami, ki jih imamo vsakodnevno.
Pred 2 leti sva adaptirala dnevno sobo in kopalnico sedaj pa planirava se spalnico. Gre za to da cedalje bolj cutim notranjo potrebo po ciscenju stanovanja -energetskem. Ne vem od kje mi to in niti ne vem kako se tega lotiti. Prebrala sem ze nekaj stvari od feng-shui ampak se nic nisem storila v tej smeri. Ne vem kaj bi bilo ok in niti ne vem, kaj me moti tako konkretno.
Imam pa piramido ze ene 3 leta in sem nanjo cisto pozabila, spomnila sem se pa ob branju tvojih postov. Zato sem mislila ,da sem ga kaj polomila. V bistvu nisem opazila nobenih sprememb, ko sem piramido dobila oz. kupila po nasvetu bioenergetika ampak on je rekel, da jo nujno rabim, da bom odpravila skodljivo sevanje okoli sebe. Tudi takrat sem se zbujala dosti utrujena itd.
Rada sem doma in rada se zadrzujem doma, prav tako moji prijatelji, pravijo, da se pocutijo zelo prijetno pri meni in da se jim nikoli ne mudi domov. Torej...kaj pa vem cutim samo, da nekaj moram spremeniti, ne vem pa, kako bi se tega lotila in pol sem pomislila aha piramida mogoce ima tudi kaksen vpliv. Zdaj sem jo dala ven, na okensko polico, na soncek, da se mal ''posoncka'' in bom videla, ce bodo kaksne konkretne spremembe.
Jas te mam tak rada
I am feeling very olympic today
Is time the only thing you are waiting for?
Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.
Dalai Lama
Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0