Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Mozoljavost - akne


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
291 komentarjev na to temo

#26 Sara

Sara
  • NeČistZačetnik
  • PipPipPip
  • Št. objav: 26

Objavljeno: 27. oktober 2003, 16:43

Kaj ste mislili s tistim testom? Kje pa se ga da rešiti in kako ti to lahko pomaga?

#27 sfinga

sfinga
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 374

Objavljeno: 28. oktober 2003, 06:21

pravilna dieta je na mestu.ker se mora telo oćistiti strupov,pitje vode-1 l. in 1 žl, soli najboljše za kožo je orehovo olje (izdelek irme bembič) pa lep pozdrav :2src:

#28 lea

lea
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 1 328

Objavljeno: 28. oktober 2003, 08:06

Kaj ste mislili s tistim testom? Kje pa se ga da rešiti in kako ti to lahko pomaga?

po moje imas *zapackano* korensko cakro?!
razmisli o odnosih s starsi, razmisli KJE cutis jezo, kaj te jezi, loti se vaj za odpiranje caker, za ravnovesje v telesu. predvsem pa si daj duska, zacuti svoje telo, bodi svoje telo. umisli si pozitivne afirmacije, se posebej pa si priskrbi potrpezljivosti en kup ( mogoce je to ravno to, cesar se moras naucit?)
kaj cem rect, zacni delat na sebi tko v duhovnem in fizicnem smislu.
lea
p.s.link za test je v temi caker, ne vem tocno kje, malo pobrskaj.

#29 Tina

Tina
  • D član
  • Št. objav: 2 142

Objavljeno: 28. oktober 2003, 08:21

Tole tale link ... x;)x x:)x

http://www.eclectice.../chakratest.php

xegox
Objavljena slika

#30 lea

lea
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 1 328

Objavljeno: 28. oktober 2003, 08:27

tina, hvala!
lea

#31 Bombonček

Bombonček
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 147

Objavljeno: 28. oktober 2003, 09:07

Sara!

1.Absolutno si preveč nepotrpežljiva.

2.Po moje si preveč stvari provala.Si ustrajala pri enem sistemu vsaj 6 mesecev?

3.Obstaja zelišče,ki uravnava hormone; to je navadna konopljika in baje deluje (od nje je pisal že Padre v forumu). Uspešno se zdravijo vse oblike hormonskih motenj, pri težavah z aknami pa pomaga le če je aknavost posledica teh motenj.
Problem je v tem,da še nisem nikjer zasledila kje jo nabavit. Mogoče pa kdo od bralcev ve.

#32 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 28. oktober 2003, 09:32

Ja, Sara, Bomboncek ima prav. Prevec si nepotrpezljiva.
Pravis, ce zanesljivo nima kaksen forumovec skritega kakega nasveta takole v rokavu.
Ja, imamo - samo menim, da sploh nisi prebrala.
Poleg nasvetov, ki smo jih podali, je namrec podanih tudi nekaj izkusenj iz prve roke - oz. potrditev ucinkovitosti nekaterih metod.

Vse podano ti lahko kako koristi.
- tezav se moras lotiti celostno (ce bos samo na zunanjem nivoju resevala, ne bo dovolj oz. bodo ucinki lahko samo kratkotrajni), kar pomeni, da moras najverjetneje spremeniti nacin zivljenja in/ali miselnost (gibanje na svezem zraku, prehrana, pozitiven odnos do sebe, svojega telesa in pozitiven odnos v izmenjavi energij z drugimi).
- ko se lotis nacina oz. metode, ki te najbolj preprica oz. se ti zdi najbolj kul in imas sestavine recimo tudi ze doma, vztrajaj nekaj casa pri tem in daj sanso zdravilu oz. zdravljenju, metodi.
- izmeri si delovanje caker na linku, ki ti ga je podala Tina (sicer smo vec o cakrah govorili v temi Čakre (kjer bos tudi nasla tele linke, ki je omenila Lea, ki ti je to priporocila).
- preberi nasvete in se jih skusaj drzati
- veruj v moc naravnega zdravljenja, vero pa si bos med drugim pridobila ali okrepila tudi tako, da bos poslusala izkusnje tistih, ki so se s tem ze pozdravili (*Tina ti je tam rekla nekaj, pa si spregledala).
- z zivcnostjo in nervozo bos zadeve samo se poslabsala in se bos vrtela v zacaranem krogu.

Zelim ti, da bi cim uspesneje obvladala tele svoje tezave. :palec:
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#33 Sara

Sara
  • NeČistZačetnik
  • PipPipPip
  • Št. objav: 26

Objavljeno: 28. oktober 2003, 14:45

Prebrala sem vse nasvete in upam, da mi bo kakšen zares pomagal. Hvala vsem, ki pomagate z nasveti. Se vam bom oglasila, čez nekaj časa, če bo kaj delovalo.

Ampak verjetno bom potrebovala kar nekja časa, ker koža je zares......

#34 Bombonček

Bombonček
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 147

Objavljeno: 28. oktober 2003, 14:56

Sara,

Na forumu altermed sem zasledila en prispevek bralke,ki mi je zelo zanimiv in sem si ga sposodla, da ti ga posredujem. Mogoče ti bo v pomoč, res bi ti rada pomagala. Tudi sama bom metodo testirala.

Srečno Sara!

"Ne ukvarjam z zelišči niti s čaji pa bi vseeno mogoče delila eno izkušnjo. Moja sestra je namreč imela velike težave s kožo, resnično zelo "grdo" kožo, Obiskovala je kozmetičarko (ki ji je stanje kože samo poslabšala), se zdravila pri zdravnikih in kupila vse kar se je pojavilo na trgu z oznako "zoper aknavost", poskusila s tako in tako prehrano, pa kvas, pa čajčki, pa itd, itd... No uspeha ni bilo velikega, mogoče včasih malce bolje potem pa zopet slabše. Aknavost se ji je začela pojavljati tam nekje v puberteti in potem trajala in trajala, ravno tako preko tridesetih...:)) Posledično je postala zaradi svoje kože tudi precej zakompleksana.
In pred leti ji je nekdo predlagal naj si pripravi mešanicu medu in narezanega česna. To mešanico je potem nanesla na obraz in pustila 15 - 20 minut nato pa obraz očistila s kamelicami. Bila je dosledan in kljub temu, da mešanica nima najboljšega vonja in sama zmes precej "teče" po obrazu, si je masko pripravila večkrat na teden. Kot po čudežu se ji je koža začela čistiti in danes ima povsem lep obraz. Brazgotinice se ji še malce poznajo ampak jih prekrije s pudrom. Sama sicer pravi, da ji je mogoče pomagal tudi domači jabolčni kis, ki ga vsako jutro spije in si vsake toliko časa z njim tudi umije obraz, kot tonik...
Jaz pa sem prepričana, da je veliko pripomogel k njenemu "uspehu" tudi spremenjen pogled na življenje ali pa kar mali osebnosni preporod. Odpuščanje starih zamer in sprejemanje sebe, svojih "napak" in posledično tudi "napak" vseh drugih... ,eno z drugim torej...;))"

#35 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 28. oktober 2003, 15:05

Sara! Koza ima NEVERJETNO sposobnost regeneracije - in morda sploh ne bi bilo odvec, ce bi si omislila podobno afirmacijo. Resnicno!
To te naj potolazi. VERJEMI, da bos nekoc (spet) imela lepo kozo.
Vem, kako je, ce imas tezave s kozo, ceprav nisem nikoli bila nagnjena k aknam, mozoljavosti - pac pa sem imela take alergije, da sem veckrat tudi jokala, ker se sploh koze ni vec videlo... samo en lisaj... In to je grozno za samozavest... To res VEM.
Bila sem v bendu tedaj in se nisem imela priloznosti zdraviti. Danes snemanje, jutri intervju, pojutrisnjem koncert... Kdaj je cas za pedenckanje? Nikoli - puder gor, ultra mocna mazila, najhitrejsa mozna, rezultat - najbrz nikoli vec ne bom imela svoje lepe gladke koze.
Ne mores verjet, kako ucinkovito pa se lahko pozdravi. Res verjemi tole...
Razmisljaj tudi malo o svoji spolnosti, o svoji ustvarjalnosti...
Imej se rada in vzpostavi dober stik s sabo.
Nekaj pa ti ti povem - ufuravanje je najvecji sovraznik koznih bolezni... ufuravanje v vsak nov mozoljcek, v vsako spremembo stanja, v nenehno kontroliranje...
Kozi v teh primerih dejansko ne pustimo dihati in jo nenehno drazimo, poleg tega pa s prckanjem po obrazu nesnago, morebitni gnoj ipd. se raznasamo okoli po obrazu...
Ne pretiravaj s toniki, pusti mila, ki ti prevec izsusijo kozo...
Presenetilo te bo, ko bos najboljse rezultate dosegla z najbolj preprostimi in dosegljivimi stvarmi. Enkrat bos navduseno potrdila tole. Upam. Samo daj sanso, no, stvarem. :palec:
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#36 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 28. oktober 2003, 15:14

He, Bomboncek, sva istocasno odgovarjali ocitno (ceprav sem jaz bila bolj pocasna x:)x)...
Sem pa -hecno- mislila v postu (spet) zacet nekaj podajati, kaj da vse... pa mislila, da morda ne bo niti interesantno tole...
Sem pa namrec hotela predlagati zelo podoben 'recept' kot ti, Bomboncek, v postu oz. avtorica tistegale prispevka.
Namrec, mislila sem ti reci, da poskusi s cebulnim sokom in medom - oba dbest scistita gnoj in zdravita. Cebula je med najucinkovitejsimi naravnimi zdravili proti strupom, gnilobnim procesom in podobnim tezavam..
Cesen najbrz zaradi antibioticnih ucinkovin, vendar me preseneca, ker je zelo jin in se mocnejsi (za zunanjo uporabo, sok je se bolj jedek kot cebulni)... Cebula pa je zelo jang in dbest za vse tezave...
Sicer pa tega tegale 'recepta' prej nisem podala tudi zaradi vonja, ki je v bistvu motec dejavnik. :8):
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#37 Bombonček

Bombonček
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 147

Objavljeno: 28. oktober 2003, 15:31

Marsa še enkrat hvala za vso tvojo podporo...res si pozitivna osebnost, tvoji prispevki so prav nabiti s pozitivno energijo....

Uglavnem sem hotel povedat še to,da ko nekaj iščeš in iščeš....se ti rešitve oz. učitelji pojavijo. Pri meni je zanimivo to, da že cca 14 dni jem med+česnik, ampak ne zaradi kože, ampak zaradi prehlada. Danes pa preberem ta čalnek, pa si rečem ej človek če to ni naključje, sedaj pa bom poleg tega da to uživam (ker po moje tudi učinkuje dobro na kožo) še testirala na koži....

Ja pa glino po eno žličko zjutraj tudi že pijem...

Sedaj bom nehala s tem nakladanjem, pa se javim čez kakšen mesec v tej temi, da sporočim rezultate. Upam, da Sara tudi.

#38 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 28. oktober 2003, 15:50

Bomboncek - tudi ti (pozitivna energy etc. ) x:Ix x:Xx x:)x
Glej - nic 'bom nehala'...
Meni (in seveda po mojem se ogromnemu stevilu se veliko bolj zainteresiranim od mene) je tvoja izkusnja iz prve roke neprecenljive vrednosti - zato tudi so forumi in takele konstruktivne debate.
Ker, kot nekako meni Sara, kaj ti pomaga sto receptov, ce jih preberes v knjigi ali v tv reklami (kjer itak jasno vse dela in ucinkuje)...
Zato je tako pomembno, da se oglasimo, povemo, komentiramo...
In tudi s tem to izrocilo prenasamo naprej v naslednje rodove... x8Dx :palec:

In zanimivo, da sem ravno hotela spet nestetotic podati med in sem hotela poudariti ucinke cebule, ko si ti tole podala ravno v tem casu.

Gre za to, da nekomu kamilice ne bodo pomagale, ker so totalno in popolnoma neatraktivne...
Kdor pa bo iz njih znal izpiti snovi, pa mu bodo cudezno pomagale. x^x x;)x :palec:
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#39 ariel

ariel
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 19

Objavljeno: 13. november 2003, 22:06

NO DA DODAM ŠE JAZ MOJE IZKUŠNJE - TUDI SAM SEM IMEL PROBLEMATIČNO KOŽO, IN ODKAR SEM PROSIM MOJO ZDRAVILKO DA MI TO POŠTIMA, JE ZADEVA KONČANA! LE SEM IN TJA SE ŠE POJAVI KAK MALI NEBODIGATREBA, DRGAČ JE PA TO RES SPREMEMBA! NO, JAZ ZDAJ TUDI ZDRAVIM PO NJENI METODI, TAKO DA ČE KOGA KAJ ZANIMA NAJ MI PIŠE NA J.STARC@VOLJA.NET ALI PA NA PINKPANTER@BLUEMAIL.CH

GRE ZA MOTEČE ENERGIJE, MOTNJE V PREHRANJEVANJU, MOTNJE V SISTEMIH TELESA - TREBA JE VZROK NAJTI IN LE-TEGA ODPAVITI.

PA PA!

#40 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 21. februar 2006, 10:38

*sem se spomnila, da nisem se napisala tegale (in morda je se kaka tema o tem, sam je iskalnik nasel sam to, ker sem dala pac tak pojem iskanja, ce pa obstaja, pa kdo ve, pa naj jo osvezi al naj da link, da povezem, thanx :palec:)

IZREDNO ucinkovita je za mozolje slanica. xyesx x!x
ne mores verjet! xyesx

tamal je mel eno obdobje teh pubertetniskih aken.
ko sva PRVIC dala slanico, je blo ze boljs. xyesx

tkole sva postopala:
samo zvecer, pred spanjem, sem mu zavrela mal vode, ko se je shladila mal, sem dala not scep soli.
pomesala, potem pa si je z vatko ocistil, kot s tonikom.

naslednji dan sem dodala v to vodo dva cvetka (nic vec!) kamilic.

tretji dan pa sem v vse skupaj dodala se 2, 3 (nic vec!) kaplljice limone.

TOTALNO pomagal, 10x bolj kot vsi preparati dragi...

kadar se mu sam tko mal pojavijo, prec naredim slanico in je TAKOJ ze rezultat.

tko da, kdor ma tele tezave z mozolji, to MORA probat.

*
aja, vzamemo zdravo sol (*katerokoli od zdravih soli - ki pac ni sam natrijev klorid plus jod xDDx)
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#41 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 21. februar 2006, 10:44

FUL zanimivo, ko bi videl, kako DELA!!! :eek: x^x

ne res, ne mors verjet! xokx

je mel kar ornk.. pa mi smo bolj tko, 'kovaceva kobila'.. pa tud, kaj cem komplicirat prec, se bo ze scistil.... sam pol sem si pa rekla, pa dajmo to zrihtat madonca...
pa prav gruntam v lekarni, a mu cem kaj kupit pismu. pa si recem, ma nc, da ne bi pr NAS nekaj najprej probal...
no pol pa tole, kao, mal razkuzhi ze tud zato..
pol pa mehka gladka kozha. x^x

tko da, po mojem ne sam za aknasto, tud tko da je gud.

moram se jaz probat na seb, kako se obnasa pri suhi kozhi, *zreli* (:madpro: x;)x)
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#42 Gost_mačona_*

Gost_mačona_*
  • Gost

Objavljeno: 21. februar 2006, 11:31

jaz sem mela kar problematično kožo - tam od 14. do 17. leta. normaliziralo se je, ko sem začela jemati tabletke, spremenila prehrano, začela športati. zdaj mam mešano kožo, kak mozoljčič tu in tam že mora bit, ogrce si porihtam sama. :palec:
ne bi zamenjala mešane kože za nobeno drugo. :palec:

#43 Bombonček

Bombonček
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 147

Objavljeno: 21. februar 2006, 21:11

Ja Marsa to res DELUJE! Tudi sama (kot veš moje probleme s kožo) to uporabljam, in sicer izpiranje z himalajsko soljo ter kombinacija z oljem čajevca. Super!

#44 Liu

Liu
  • Legenda Foruma
  • Št. objav: 1 638

Objavljeno: 20. marec 2006, 15:56

Mene pa zanima kater peeling za obraz je najboljsi - doma pripravljen!

Moja koza po obrazu zgleda nekako takole - po celu brez mozoljev, po nosu prav tako, licka pa so napadli mozolji, ki se jih ne morm znebit..... ok sedaj, sem na boljsi poti - kupila sem si peno za po obrazu in tonik od diorja. Uporabljam slab teden - ze vidni rezultati - na bolje :palec:

Sedaj pa moram narediti tudi peeling. In me zanima katera kombinacija bi bila najboljsa. Morda med in sol? Ali med in sladkor?

Stvar je tudi v tem, da imam okrog mozoljev pordecelo kozo, ki pa ne izgine, ampak ostaja. Se mi zdi, da je to poskodovana koza. Kako naj jo pozdravim?

Naj povem tudi to, da si mozoljev ne stiskam, vendar vcasih zgleda kot, da drugega ne pocnem kot to :xx!:

Hvala

naj povem tudi to, da poleti z mozolji nimam skoraj nobenih problemov (morje + sonce :palec:)
Uspeh je drznim zagotovljen!

#45 klarus

klarus
  • Lunatik
  • Št. objav: 10 165

Objavljeno: 20. marec 2006, 16:12

kaj si že probala vichijevo kozmetiko? drugace pa si jst delam peeling z cukrom..enostavno sladkor malo zmočiš z vodo in masiraš..z medom si pa naredi masko, pa še sveži kvas daj zraven...kvas ima veliko b vitamina, ki je zelo dober za kožo :)
There is
One Mind,
One Truth,
One Source in the Universe,
and I AM ONE with ALL there is."

#46 Liu

Liu
  • Legenda Foruma
  • Št. objav: 1 638

Objavljeno: 20. marec 2006, 16:20

nisem se sprobala vishy-a..... sedaj sem si kupila diorja..... in bom pac s tem vztrajala dolocen cas, da vidim kako in kaj..

med + svez kvas zmesam in si za 20 min dam na obraz?
Uspeh je drznim zagotovljen!

#47 klarus

klarus
  • Lunatik
  • Št. objav: 10 165

Objavljeno: 20. marec 2006, 16:23

nisem se sprobala vishy-a..... sedaj sem si kupila diorja..... in bom pac s tem vztrajala dolocen cas, da vidim kako in kaj..

med + svez kvas zmesam in si za 20 min dam na obraz?

vichy je ful dobra kozmetika...res :vio: sploh normaderm za probleme s kožo je superca+da zelo diši x:px

ja daj si to na obraz x:)x pa če maš stanetovo sol, daj kako zrnce zraven(sem mi zdi da ma skor celo dorum, no tisit ko so bol aktivni to sol x:Dx x:o)x )
There is
One Mind,
One Truth,
One Source in the Universe,
and I AM ONE with ALL there is."

#48 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 20. marec 2006, 17:28

Mene pa zanima kater peeling za obraz je najboljsi - doma pripravljen!

za tole, ki omenjas, bo najbolj ucinkovita glina - ampak cista, bela, najboljsa, taka, ki je tud za uzivanje. :palec:

*drugac pa sem si jaz pilinge pripravljala tkole:
rumenjak
mal medu
olje po zelji (a olivc je primeren za mastno in mozoljasto in skratka za problematicno)
(et.olje po zelji, ni nujno: najrajs sivko, meto - v primeru amstne, mozoljaste - 1-2 k.)
koruzna moka

namazes povsod, sam ne okol oci in ne ust (okol oci si medtem das vatko, ki si jo pomocila v kamilicnio caj).
speres s toplo vodo ali se bolje, mesanico tople vode in mleka. xyesx :palec:

ampak vseen se mi zdi, da bi bla glina zate boljs. :palec:

med in sladkor sigurno ne...
med in sol? hmmm... xscratchx... nisem se probala, sam glede na to, da sem kam, kamor sem dala med, dala ze tud sol, bi moral bit kompatibilno dost....
no, skodit ne more... sam daj se kislo smetano pol zraven al pa kaj tacga, lohk tud mlek.
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#49 Gost_mačona_*

Gost_mačona_*
  • Gost

Objavljeno: 20. marec 2006, 20:23

to ni res! danes sem šla k zdravnici - končno - in rekla, naj mi da kakšno mazilo, ker sem grozna. 5 let nisem imela mozoljev in nič, kožo kot rožica, zdaj sem pa naenkrat vsa pikasta!!! :C: da je mera polna, se mi dreki delajo še po dekolteju in hrbtu. menda ne bom poleti hodila do vratu zapeta. :o|o: zdravnica mi je predpisla Klimicin. kupila sem si tudi kompaktni antibakterijski puder, tako da tekoči za en čas odpade - ker ga sumim, da je sokriv za mozolje.
bratu pa je zdravnica predpisala Skinoren - pomaga zelo hitro, on je imel že po enem tednu ful lepšo kožo. :palec:

#50 Lolita Lempicka

Lolita Lempicka
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 199

Objavljeno: 20. marec 2006, 20:50

U, ja, Skinoren zares pomaga, samo se mi zdi, da je zelo močen. Mene je koža sprva po njem zelo pekla, potem pa sem se navadila dajati tonik na obraz pred nanosom kreme in ni bilo problema. Pa še občutek težkosti te kreme je izginil.
In al' veš, da ti ga vnemaš,
ti mu pevski ogenj daš,
al' se smel bo razodeti
vsaj pozneje, sam ne ve.


(F. Prešeren)




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0