Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

istospolna zaljubljenost?


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
200 komentarjev na to temo

#26 mayita

mayita
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 335

Objavljeno: 26. september 2009, 20:59

Pravzaprav je še bolj butasta, kot sem si mislila. x:Dx x:Dx
Če ima ona pildek iz psihologije, potem sem še bolj zgrožena nad našim visokim šolstvom (že moja smer producira teoretike brez praktičnega znanja, kar v tem primeru niti nima veze), ampak če taki ljudje pridejo iz vede, kot je psihologija... potem je to nesprejemljivo. V primeru, da nima pildka in je neki samouk, potem pa to pojasni mariskaj. x:Dx Poznam nekaj psihologov in moram reči, da jih je večina razgledanih in jih spoštujem, prav nihče pa ni tako ozkogled in noben tako hudo ne posplošuje.

Nekdo, ki prijavi tole:

nima razčiščenega v glavi. Mi je prav žal. Takih bedarij še nisem slišala.

Kaj pa če ima moj partner hčerko, ki ji je mama umrla (ali pa šla, saj nima veze)? Bo tudi hčerka vsa čudna? Kaj je pa bilo, ko je dobila prvo menstruacijo? Bi se moral on takoj poročiti z drugo, prav na silo, samo zato, da bi imela punca žensko v življenju? No, ni bilo treba. Imata tako super odnos, da mu je to takoj povedala, sta se pogovorila in še vedno je tako. Najboljš, da bi mu jo kar vzeli, pa dali v "normalno" družino, kjer bi ji lahko mama povedala, da ženska ovulira in zakaj ima jajčnike?
Jaz sem pa hitela OČETU povedat, kdaj sem dobila mensturacijo (ker mame doma ni bilo). Sva praznovala mojo "ženskost" in imela pogovor. O shit, narobe svet, a ne? TO JE PA JA NESPREJEMLJIVO.


BRUH. Pa saj ti sama sebi nasprotuješ. A ker poznaš ne vem kolk mam, ki so posesivne, bodo pa lezbijke tudi take? PA OD KJE TE IDIOTIZMI???
Pa saj to ne morš verjet. Pa vse lezbijke povezuješ s femenistkami! PA S TABO JE DEJANSKO NEKI NAROBE! A ti dejansko poznaš kakšno lezbijo? A dejansko misliš, da lezbijke NE marajo moških? In resno vprašanje: ali si si kdaj resno poškodvala glavo?

Sprijazni se. Tudi če zakon ne bo sprejet, bodo homoseksualne družine obstajale. Trčeni ljudje, kot si TI, bodo zafrustrirali otroke istospolnih družin, ne pa starša sama. Od tega ne odstopam. Meni je tako čudno, da poznam lezbično družino z dvema otrokoma. Preveč informacij ne bi dajala, ker nočem razpolagat s tujimi podatki, ampak obadva sta super. Prav prijetno jih je gledat. V vrtcu sta pa lepo sprejeta, ker imata učiteljico, ki je lepo pojasnila. NEVERJETNO.

Otroci zafrkavali... joj, če bi bili vsi tako prekleto čustveni in nesamozavestni, jaz še danes ne bi nosila očal in se sramovala dejstva, da sem bila piflarka. Pa še ena stvar, ki me je naredila (zarad staršev) drugačno, pa me ni ganilo. Zakaj? Ker sta mi starša razložila in še enkrat razložila in še enkrat razložila, kaj je pomembno in da se ne smem sekirat. Pa se nisem.

IZBIRA STARŠEV?
Lepo te prosim. Je moja prijateljica izbrala, da je oče največji alkoholik, za katerega sta morale z mamo skrbeti odkar njenega 12. leta?
So vsi otroci pijancev izbrali take starše?
So izbrali deloholike, ki jih vidijo za 10 minut na dan? Resnično? Je to topla vzgoja? Da ti stara mama oz. varuška pove, kaj je menstruacija?
So si otroci izbrali bolne starše, HIV+ starše, rasiste, ksenofobe? Ker je to nekaj pozitivnega.

Ma dejstvo je, da lahko otroka zafrustriraš na marsikateri način. Lahko pa iz "drugačne" situacije potegneš najbolje. Preveč sem videla, preveč različnih ljudi imam okoli sebe in preveč lezbijk in gejev poznam, da bi lahko mirno poslušala (brala) idiotizme.




ti ne veš kaj govoriš. Jaz sama sem rastla z očetom in vem kako to gre, moja mama je bila pijanka in narkomanka in verjemi da so ji tretjega otroka takoj ob rojstvu vzeli. ti ki izgleda si iz urejene familije ne moreš govoriti o otrocih ki rastejo gor v teh ali drugačnih situacijah.ti otroci drugače dojemajo svet in seveda so veliko bolj čustveno občutljivi kot drugi.čeprav je bila moja mama taka sem celo življenje pogrešala materinsko ljubezen. kajti štiri leta ki sem jih preživela znjo je bila to še vedno materinska ljubezen. jaz sem imela srečo da so moji stari starši bili tako dobri in me sprejeli k sebi in mojo mlajšo sestro, potlej sem pa živela z očetom in mojo mačeho, ki je dala vse od sebe in ji bom vedno hvaležna.
ne vem zakaj vedno v istospolneže vtikate propadle familije sej oni ne spadajo v to kategorijo in v problematičnih situacijah pri hetero, socialna hitro vzame otroke, včasih še pre hitro. res je , vse socialne nimajo pojma kaj je najbolje za otroka same napiflane glave ki mislijo da so vse situacije enake, nikoli pa ne pomislijo da je vsaka situacija razred zase.in velikokrat podelijo otroke materam kajti one naj bi bile boljše , ampak žal ni res.pa da ne boste rekli da spet posplošujem vsak primer je zgodba zase.
bila sem v ZDA bila sem v Španiji in bila sem v nemčiji imela sem osebne kontakte z družinami ki jih vi tako lepo opisujete, ampak žal vaše pravljice kako je to fajn niso resnične.jaz ti lahko pošljem tisoč postov ki dokazujejo nasprotno tvojega.
res je da mnogo hetero nimajo pošlihtanih računov in vse družine razpadajo ampak otroci imajo vseeno ravnovesje med moškim in žensko, in otroka bi moral vzgajati en par in ne dva kot je nekdo omenil da zdaj imajo pa dve mamici in dva očeta ker se pač istospolni družijo skupaj, še mal pa bodo začeli živeti skupaj in otroci bojo še bolj zmešani, oziroma sej ne bodo vedeli, njim se bo itak vse zdelo normalno na začetku. Žalostno.
jaz poznam veliko homoseksualcev in so moji prijatelji čeprav vedo da se ne strinjam z posvojitvijo, kajti oni niso tako egoistični kot drugi, raje so dober stric ali teta, to pa tudi veliko pomeni.

#27 mayita

mayita
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 335

Objavljeno: 26. september 2009, 21:19

delno se strinjam, čeprav men tud nihče ni nič razlagal, kaj se z mano dogaja, pa ne samo meni, še marsikomu. hočem rečt predvsem to, da ej, morda pa res ni tolk super, da ima otrok dva fotra/ dve mami. ampak - potem pač bodimo dosledni in si priznajmo, da ogromno folka (hetero) nima blage veze o vzgoji in je fizično, psihično in spolno nasilje zelo pogosto. torej, če gejevska starša LAHKO škodujeta otroku, se jim to kr prepove. e pa naj se potem vsem, ki lahko škodujemo.
ja, v feminizmu so tud takšni in drugačni ekstremi, jih je vse polno, v osnovi se pa gre za to, da imamo ženske enake pravice kot moški. zdej kako to kdo jemlje - da se moških potemtakem ne potrebuje, ali pa celo pride do kakšnega sovraštva, to je bolj odvisno od posameznikov oz. posameznic. mal mi gre na kurac, ko poslušam o "feministkah". še sploh, če imajo take izjave ženske same. in to sodobne ženske x:o)x ki imajo volilno pravico in se jih ne ganja, da so sam stroji za rojevanje in spolne usluge, pa da ribajo tla in pucajo šparget, da nimajo svojega mnenja (če ga pa že imajo, je pač ničvredno); ni jim treba več prenašat fizičnega nasilja (ipak ene to potem vseen prenašajo), lahko seksajo pred poroko itd itd. feminizem je prinesel marsikaj dobrega, kar je zdej kar nekako samoumevno. potem ti pa ena bejba reče - eh, jst ga ne rabim x^x
haha!



Da se je svet žensk začel spremijat je zato ker so se ženske začele spoštovati in nima nobene veze z feminizmom. Vse kar ima na koncu -izem je pretiravanje. bodi to kar si spoštuj se in tako ne boš rabil nobenega Izma. Če pa uporabljaš to je pa samo iskoriščanje in ego.
vsi imamo enake pravice moški in ženska torek če moški kuhajo kosilo, zakaj se ženske ne naučijo popravljati avtomobilov.zakaj ženska ne odpira vrat moškemu. zakaj ženska ne nese moškega čez prag ko se poročita zakaj mora moški kupiti prstan zakaj mora moški zaprositi za roko? mnogo je zakajev in tako navidezno nekih pravil, ki vbistvu se ne pokljapajo. da bi rekli da smo isti
jaz pravim ko se bodo ženske začele spoštovati in bile sposobne obstajati zase hkrati pa deliti življenje z moškim prez obveznosti.pol lahko naredijo kljub feminisk. dokler bodo pa obsojale moške, saj ne glede na kaj jih ona prvo vzgajajo ko so otroci,po eni starni sodijo same sebi z feminizmom.

pa da ne bo beseda tekla tudi moški po drugi strani niso nič boljši z mačizmom

#28 janko

janko
  • Lunatik
  • Št. objav: 9 703

Objavljeno: 26. september 2009, 21:21

hm... pa nej še kdo reče, da moški funkcioniramo po sistemu kdo ma daljšega :o|o:
sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

#29 amber

amber
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 1 926

Objavljeno: 26. september 2009, 21:27

bila sem v ZDA bila sem v Španiji in bila sem v nemčiji imela sem osebne kontakte z družinami ki jih vi tako lepo opisujete, ampak žal vaše pravljice kako je to fajn niso resnične.jaz ti lahko pošljem tisoč postov ki dokazujejo nasprotno tvojega.


No tole me je zlo zmotilo, da niso resnične zgodbe o srečnih istospolnih družinah. Ta je zlo huda in izmišljena trditev!

To je ravno tako, kot bi posplošila in navedla dejstvo, da so vse heteroseksualne družine nesrečne, nagnjene k ločitvam in k ljubosumju.

Mi je res žal, da si spoznala samo "nesrečne" istospolne družine in da vidiš vse tako črno.



#30 mayita

mayita
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 335

Objavljeno: 26. september 2009, 21:34

No tole me je zlo zmotilo, da niso resnične zgodbe o srečnih istospolnih družinah. Ta je zlo huda in izmišljena trditev!

To je ravno tako, kot bi posplošila in navedla dejstvo, da so vse heteroseksualne družine nesrečne, nagnjene k ločitvam in k ljubosumju.

Mi je res žal, da si spoznala samo "nesrečne" istospolne družine in da vidiš vse tako črno.



nisem rekla tega kar si ti napisala rekla sem da je to mogoče en primer od stotih in da je veliko izmišljenih. O hetero pa vi govorite koliko so grozni.
ja meni je tudi žal da sem bila priča tega velikega eksperimenta ki se ga igrajo tako =razvite države= kot naprimer ZDA, kajti žal je to resnica. in glede mojih izkušen bom proti temu zakonu.

#31 mayita

mayita
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 335

Objavljeno: 26. september 2009, 22:21

nismo isti. niti ženske med sabo nismo iste, halo, bohnedej x:o)x x:Dx
hočem pa enake pravice... torej če je nekaj dovoljeno moškemu - pa ni tule govora o kuhanju bemuboga, ampak o resnih zadevah, recimo samo izobraževanje... a mislš, da so bile ženske od vekomaj deležne enake izobrazbe kot moški? xrolleyesx - naj bo še meni. na meni pa je potem, a to pravico tud koristim. če sem sposobna popravljat avte, če me to veseli, zakaj ne bi? kar se pa teh osebnih zadev med dvema tiče, kuha, lika, pere, pospravlja, odpira vrata, polaga ploščice... tisti, ki ima čas, veselje, whatever, lahko se gre tud za neko kao tradicionalno delitev dela, če pač obema tako ustreza. stvar dogovora.
vsaka stvar ima svoj izraz, in to, ko so se ženske začele, kakor praviš, spoštovat, in se postavljat zase, je dobilo ime feminizem. pa magari če bi se temu reklo kranjska klobasa, nima nobene veze zdej. dejstvo je, da dost enih pravic imamo ženske zdej glih zarad tega -izma, po katerem te iste ženske pljuvate.
je pa tud res in čist logično, da so se potem znotraj feminizma razvile raznorazne smeri in resnični ekstremi. kar pa pač dejstva ne spremeni x;)x




ti dam prav, samo jaz govorim o sedanjosti, zdaj imamo pravice se šolati, in to bi morale dodobra izkoristiti. imamo vse pravice celo več kot moški,glede socialnih zadev ženske vedno potegnemo ta dolgo,. Jaz samo ne prenesem žensk ki te pravice izkoriščajo in te so tudi največje zagovornice femenizma. če bi vsi imele vse pošlihtano v glavah, ne bi imeli ne feminizma ne mačizma. bi samo bili. in tiste ženske v starih časih ki so borile za ženske pravice niso lagale, kajti drugače to ne bi obstalo, ampak žal mnogo današnjih ženski, ne pravim da vse ampak veliko, se jih zlaže kako jih moški maltretirajo ali koliko so nesposobni samo zato da bi pri ločitvi dobile otroka. resnica je resnica in jaz bom vedno na strani resnice. x;)x

#32 amber

amber
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 1 926

Objavljeno: 27. september 2009, 09:59

Zanima me samo, kaj se bo zgodilo, ko se bosta slovenska fanta naveličala igrat s punčko in si bosta zaželela žoge. xrolleyesx
Sicer podpiram čist vse pravice homoseksualcem, tudi kar se posvojitve tiče nimam zadržkov.
Sam konkretno v tem primeru, pa je naravnost v nebo kričeča nezrelost vseh vpletenih, od stroja za rojevanje do teh dveh, ki otroka kupujejo tko k bi papigo v Zoo shopu.


Ja seveda..., če gledaš in sodiš po sebi, so 30 letni ljudje ja nezreli. Ker ti -že skoraj- pri 40 še nisi x;)x



#33 Andreja:)

Andreja:)
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 753

Objavljeno: 27. september 2009, 12:45

Kakšen absurd. Res, kot da bi šel v zoo trgovino :xx!:
A je normalno, da se otroka futra s praški zaradi neke želje? A se ne govori o tem, da bi morali omogočiti otroku vse kar potrebuje? To sigurno niso neki praški. Povezava z mamo je samo ena... itd. Ne pa samo kolostrum. :/
Totalna bedarija. Otrokove pravice ja. Samo na papirju kot vedno.

Kar se otrok tiče in posvajanja, sem absolutno proti, da lahko posvajajo istospolni. In tudi ne raznorazni odvisniki, nasilneži, itd.

Istospolno usmerjeni so lahko krasne osebe, ampak za normalen razvoj sta potrebna moški in ženska, vsak s svojim delom, energijo... Že pri enostarševskih družinah se vidi, da obstaja ta potreba po manjkajočem delu. Ok, ne more biti vedno vse prfektno in če se dva ne razumeta je boljše da gresta na razen ali pa če se zgodi smrt v družini...
Ampak zavestno dajat otroke v posvojitev v slabše pogoje, ko pa ni treba...
Že zdaj pari čakajo nenormalno dolgo za posvojitev v, za moje pojme, boljše pogoje.

#34 janko

janko
  • Lunatik
  • Št. objav: 9 703

Objavljeno: 27. september 2009, 12:55

Kakšen absurd. Res, kot da bi šel v zoo trgovino :xx!:
A je normalno, da se otroka futra s praški zaradi neke želje? A se ne govori o tem, da bi morali omogočiti otroku vse kar potrebuje? To sigurno niso neki praški. Povezava z mamo je samo ena... itd. Ne pa samo kolostrum. :/
Totalna bedarija. Otrokove pravice ja. Samo na papirju kot vedno.

Kar se otrok tiče in posvajanja, sem absolutno proti, da lahko posvajajo istospolni. In tudi ne raznorazni odvisniki, nasilneži, itd.

Istospolno usmerjeni so lahko krasne osebe, ampak za normalen razvoj sta potrebna moški in ženska, vsak s svojim delom, energijo... Že pri enostarševskih družinah se vidi, da obstaja ta potreba po manjkajočem delu. Ok, ne more biti vedno vse prfektno in če se dva ne razumeta je boljše da gresta na razen ali pa če se zgodi smrt v družini...
Ampak zavestno dajat otroke v posvojitev v slabše pogoje, ko pa ni treba...
Že zdaj pari čakajo nenormalno dolgo za posvojitev v, za moje pojme, boljše pogoje.

tko bolne komentarje trosijo, da sem se res rajš uzdržou, ampak s tabo se pa uglaunem strinjam. pa sam še nekej dodajam, kar je mene tut presenetil.
menda je vsak oče, pa magari nasilen, veliko odsoten, bla bla.. ... veliko boljše kot nč fotra. in ko mal pomisliš, je pa poswoje logično. sam poglej, kolk ljudi sili v neke veze samo zato, da niso sami.
sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

#35 Andreja:)

Andreja:)
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 753

Objavljeno: 27. september 2009, 13:08

Pa kake zganjajo otroci samo, da dobijo malo pozornosti... :sori:

#36 Andreja:)

Andreja:)
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 753

Objavljeno: 27. september 2009, 13:18

Smo pa malo zablodli... :inocent:

#37 amber

amber
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 1 926

Objavljeno: 27. september 2009, 13:36

Družinski zakonik odpravlja zgrešeno razumevanje, da je zdrav otrokov razvoj možen samo v okviru "normalne" heteroseksualne družine. Izhaja iz znanstvenih spoznanj, da homoseksualnost ni niti greh niti duševna motnja niti naučena patologija. S tem se končuje obdobje heteroseksizma v našem družinskem pravu.

Heteroseksizem je breme dokazovanja, da homoseksualci niso nič slabši starši od heteroseksualcev, preložil na geje in lezbijke. Zdaj postavljamo drugačno pravilo in sicer: naj tisti, ki imajo ničelno toleranco do drugačnih, pridejo na dan z dokazi, da ni v interesu otroka, da je posvojen s strani istospolnega para.

Znanstvene raziskave v ZDA in Nemčiji namreč enotno odkrivajo, da določene razlike med otroci, ki živijo v heteroseksualni družini, in otroci, ki živijo v homoseksualni družini, lahko obstajajo, a v nobenem primeru niso posledica spolne usmerjenosti staršev, pač pa so posledica družbenih predsodkov do drugačnih, homofobije.

Najbolj učinkovit način za zatiranje te homofobije pa je, da se heteroseksualni ali homoseksualni družini prizna enak pravni status, s čimer se odpravi vsakršno nedovoljeno razlikovanje.

:palec:

Vir: blog pravosodnega ministra Aleša Zalarja



#38 Alan_New

Alan_New
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 580

Objavljeno: 27. september 2009, 14:25

Družinski zakonik odpravlja zgrešeno razumevanje, da je zdrav otrokov razvoj možen samo v okviru "normalne" heteroseksualne družine. Izhaja iz znanstvenih spoznanj, da homoseksualnost ni niti greh niti duševna motnja niti naučena patologija. S tem se končuje obdobje heteroseksizma v našem družinskem pravu.

Heteroseksizem je breme dokazovanja, da homoseksualci niso nič slabši starši od heteroseksualcev, preložil na geje in lezbijke. Zdaj postavljamo drugačno pravilo in sicer: naj tisti, ki imajo ničelno toleranco do drugačnih, pridejo na dan z dokazi, da ni v interesu otroka, da je posvojen s strani istospolnega para.

Znanstvene raziskave v ZDA in Nemčiji namreč enotno odkrivajo, da določene razlike med otroci, ki živijo v heteroseksualni družini, in otroci, ki živijo v homoseksualni družini, lahko obstajajo, a v nobenem primeru niso posledica spolne usmerjenosti staršev, pač pa so posledica družbenih predsodkov do drugačnih, homofobije.

Najbolj učinkovit način za zatiranje te homofobije pa je, da se heteroseksualni ali homoseksualni družini prizna enak pravni status, s čimer se odpravi vsakršno nedovoljeno razlikovanje.

:palec:

Vir: blog pravosodnega ministra Aleša Zalarja

Nakladanje. Ta "znanstvena spoznanja" niso prav nič znastvena in še manj spoznanja, kar se mene tiče. Še vedno si ne upajo v globino, raziskati vse možnosti in spoznati prave vzroke za navidez permanentna homoseksualna stanja v ljudeh. To je psihološko in duševno neravnovesje posameznika, ki se ne sprejema. Namesto, da bi se skupaj naučili pozdraviti ta stanja ali pa bi poslušali tistega, ki to ve, se gremo skrajnosti: s homofobijo in zatiranjem takih ljudi, prisilnih psihiatričnih mučenj, ali pa v drugo skrajnost, s totalno liberalizacijo in popularizacijo tega duševnega neravnovesja.

Sem aboslutno proti, da se homoseksualni "družini" prizna enak pravni status kot heteroseksualni, še bolj sem proti, da se jim dovoli posvojiti otroka.
Possible—but highly unlikely.

#39 alef

alef
  • Lunatik
  • Št. objav: 17 394

Objavljeno: 27. september 2009, 16:59

Nakladanje. Ta "znanstvena spoznanja" niso prav nič znastvena in še manj spoznanja, kar se mene tiče. Še vedno si ne upajo v globino, raziskati vse možnosti in spoznati prave vzroke za navidez permanentna homoseksualna stanja v ljudeh. To je psihološko in duševno neravnovesje posameznika, ki se ne sprejema. Namesto, da bi se skupaj naučili pozdraviti ta stanja ali pa bi poslušali tistega, ki to ve, se gremo skrajnosti: s homofobijo in zatiranjem takih ljudi, prisilnih psihiatričnih mučenj, ali pa v drugo skrajnost, s totalno liberalizacijo in popularizacijo tega duševnega neravnovesja.

Sem aboslutno proti, da se homoseksualni "družini" prizna enak pravni status kot heteroseksualni, še bolj sem proti, da se jim dovoli posvojiti otroka.


Homoseksualnost smo obdelali že v neki drugi temi.
Me pa vseeno zanima, Alan, od kod tebi vsa ta modrost, vedenje, kakorkoli že to imenuješ, o življenskih resnicah, naravnih zakonitostih ki jih pogosto omenjaš?
Od "tistega ki ve"?
In kdo je to?
Živeči slovenski Buda ali kako ga že imenujete?

Objavljena slika Objavljena slika :inocent:

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.


Lord Alfred Tennyson - Ulysses


#40 LastMinute

LastMinute
  • Vajenček
  • PipPipPip
  • Št. objav: 42

Objavljeno: 27. september 2009, 17:07

Kašmir, ti si ziher punčka? Ker tole vprašane se mi zdi bolj kot provokacija, če pa ni, potem se mi pa zdi da je to fascinacija nad to punco. Mogoče si nisi dovolila fascinacij prej, od te osebe pa se imaš kej za naučit ali pa jo pač sam spoznat da se ti bo življenje zdelo lepše /ali pa je ona zelo močen karakter ki nekako vleče vso pozornost in energijo na sebe. In to je to. Ne posvajate še otroka, ne? Rajši kako mačko iz zavetišča, če znate skrbet za živali.

(Alan New :palec: )

#41 amber

amber
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 1 926

Objavljeno: 27. september 2009, 18:54

Nakladanje. Ta "znanstvena spoznanja" niso prav nič znastvena in še manj spoznanja, kar se mene tiče. Še vedno si ne upajo v globino, raziskati vse možnosti in spoznati prave vzroke za navidez permanentna homoseksualna stanja v ljudeh. To je psihološko in duševno neravnovesje posameznika, ki se ne sprejema. Namesto, da bi se skupaj naučili pozdraviti ta stanja ali pa bi poslušali tistega, ki to ve, se gremo skrajnosti: s homofobijo in zatiranjem takih ljudi, prisilnih psihiatričnih mučenj, ali pa v drugo skrajnost, s totalno liberalizacijo in popularizacijo tega duševnega neravnovesja.

Sem aboslutno proti, da se homoseksualni "družini" prizna enak pravni status kot heteroseksualni, še bolj sem proti, da se jim dovoli posvojiti otroka.


Alan ti si iz srednjega veka očitno :vio:

Takrat so govoril tako kot ti in zapiral homoseksualce v zapore npr. tud Oscarja Wilda. Nekaj let nazaj ga je Britanija rehabilitirala, sicer pozno... a bolje kot nikoli.

Če bo vse ok, se bodo lahko kmalu poročal in posvajal otroke kot še v 8 evropskih državah xDDx :palec:



#42 Alan_New

Alan_New
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 580

Objavljeno: 27. september 2009, 19:34

Homoseksualnost smo obdelali že v neki drugi temi.

Očitno ne dovolj.

Me pa vseeno zanima, Alan, od kod tebi vsa ta modrost, vedenje, kakorkoli že to imenuješ, o življenskih resnicah, naravnih zakonitostih ki jih pogosto omenjaš?
Od "tistega ki ve"?
In kdo je to?
Živeči slovenski Buda ali kako ga že imenujete?

Ne laži sebi in nam, da te zanima, ker te ne.

Objavljena slika Objavljena slika :inocent:

A še nisi prerastel svojih ovčic? Si sam še vedno ovca, da ne zmoreš videt izven tega okvirja?

Alan ti si iz srednjega veka očitno :vio:

Takrat so govoril tako kot ti in zapiral homoseksualce v zapore npr. tud Oscarja Wilda. Nekaj let nazaj ga je Britanija rehabilitirala, sicer pozno... a bolje kot nikoli.

Nisem iz srednjega veka in ne pišem tako, kot so govorili takrat. Bereš površno ali pa sploh ne bereš.

Če bo vse ok, se bodo lahko kmalu poročal in posvajal otroke kot še v 8 evropskih državah xDDx :palec:

Posledice se bodo že pokazale same.
Possible—but highly unlikely.

#43 Ale'

Ale'
  • D član
  • Št. objav: 4 444

Objavljeno: 27. september 2009, 19:38

čudno da je to post prišel zdaj ko se pogovarjajo o sprejetju zakona, da bi istospolneži, posvajal otroke.
...sem pa zelo zelo proti posvajanju otrok, kajti v igri je treje življenje. Upam da ne bodo kar tako sprejeli, tega zakona.

Čudno da si ravno ti to omenila, pa čeprav ta tema nič ne govori o novem družinskem zakoniku, ampak se Kašmir sprašuje o svojih čustvih.

bodi kar si, čeprav mislim da je to ena sama psihološka bolezen tega časa, ko ljudje niso zadovolni z ničemer še posebej ne samim sabo, na koncu jim je pa že vseeno kdo jih sprejme v skupino, samo da so del skupine.

V isti sapi zanikaš prvi del stavka. >> Bodi kar si. << Ja. Ampak želim pa tudi enake pravice.
Pri tebi imam ves čas občutek da si edino ti tista ki ni zadovoljna s samo s sabo, čuti se eno veliko zagrenjenost, zafrustriranost, jezo in žalost (ne vem, nad svojo nemočjo ali nad svojo mamo x?x ), kar pa poskušaš nekako omilit s svojimi "poznanstvi"... kao, sej poznam pedre in lezbijke, se družim z njimi, samo ne sprejemam jih za enakopravne (kako le, če so pa psihološki bolniki x:o)x :vragec: ).

...vi brezvezneži, ki nimate pojma o psiholigiji odločate o njihovih življenjih.

Torej si ti tista ki si pobrala vso modrost?? :o|o:

Na svetu bo vedno prevladovalo hetero, kajti to je edina naravna pot.

Če je to edina naravna pot, zakaj se potem rojevajo geji in lezbijke? Heteroseksualcem?

Pa ne zdaj spet mešat gejev in lezbijk ki seksajo vsepovprek, s tistimi ki živijo v partnerskem odnosu.
In tudi ne mi prodajat tega, da je to zdaj "in".

Mayita, ves čas primerjaš ZDA in Slovenijo, pozabljaš pa da je način in kakovost življenja v ZDA drugačno kot tu. Tu se na srečo zaenkrat še ne streljajo na ulicah kar vse povprek, otroci ne hodijo z orožjem v šolo, kar se tiče prehrane imamo več kot odlično, tudi zrak je precej boljši, pa ne tečemo za vsako malenkost k psihiatru, ker nimamo nikogar ki bi se mu lahko zaupali. Tu je še vedno pristno prijateljstvo in medsebojno zaupanje na zelo visokem mestu. Na srečo. In tudi obstajajo otroci istospolnih staršev, in so srečni.

Tudi je res, da imaš v gejevski in lezbični populaciji celo lestvico karakterjev, ljudi ki so odgovorni in sposobni imet družino, pa tudi ljudi ki so popolnoma neodgovorni. Ampak tako je tudi v hetero populaciji. Vendar v hetero populaciji ima lahko vsak otroka, pa al ga je sposoben vzgajat al pa ne. Samo poglej koliko mladoletnic rodi otroka, pa je še sama otrok. Že res, da ga potem nekaterim tudi odvzamejo, še posebno če se zatečejo po pomoč k raznim socialnim službam. Ampak nekatere ga pa vseeno uspejo obdržat. In ga same vzgojijo. Kaj nastane iz takega otroka, je pa drugo vprašanje. Mogoče bo čisto ok oseba ko odraste, mogoče bo pa poln problemov. Še večji problem pri nas pa je ravno alkohol in nasilje. Da ne govorim o samomoru (v hetero družinah!), saj smo po številu samomorov v Sloveniji pri vrhu.

Ljubosumni izpadi pogostejši kot pri hetero? Ma daj no, ne nakladaj!!!



Pa še to... Poznam fanta, ki je živel v lezbični družini od majhnega, v Sloveniji, zdaj je star že blizu štirideset. Fant je samostojen, ful nadarjen, ima stvari razčiščene v glavi, hetero. Z obemi mamami ima odličen odnos. Za kar nekaj fantov iste starosti (ki jih osebno poznam), ki so živeli v hetero družinah, tega ne morem napisati. Še vedno so odvisni od družine, popolnoma nesamostojni.

poglej - deklica z dvema očetoma,ji začnejo rasti prsa dobi prvo menstruacijo, pa potem ko bo noseča.. moški tega nikoli niso imeli pa čeprav si nekateri to želijo.Deklica pri trinajstih se začne razvijat, bo morala vedno teči k kašni teti da ji razloži kaj se z njo dogaja, kaj čuti?
Pri ženskah pa že ena sama naredi dostikrat veliko škode na dečkih z posesivnostjo in drugimi zadevami, da ga bosta pa vzgajali dve ženski joj joj joj. sploh pa ta tako čudna mentaliteta ki jo zdaj predstavljajo, da so ženske mora nositi po rokah, moški naj bo pa njihova sluga, ji mora natankat avto, nekatere niti tega neznajo sploh te mlade, ali dodati vode za šipo.in mnogo takih ženski femenisk se odloči nakoncu da pa nerabijo moškega k itak niso za nobeno rabo. V resnici pa imajo one tako grozen karakter ali niso sposobne ničesar da noben moški dolgo ne zdrži z njimi.Ampak same zase mislijo da so one žrtev in se odločijo za partnerko poznam vsaj pet takih žensk.

:eek: xsmx x:o)x :xx!:
Ma resno se sprašujem od kje jih pobiraš take izjave... LOL


O vzgoji otrok pa ne bi tu, že imamo eno tako temo.

kot praviš nihče se ne spozna na psihologijo zakaj bi se potlej igračkali s tem in delali preizkuse na ubogih otrocih, ki so seme xrolleyesx naše prihodnosti.

Vedno bolj imam občutek da resnično še nisi doživela kaj pomeni ljubezen.
Igračkali? Delali preizkuse na ubogih otrocih? Svašta. :xx!:

A si ti mogoče pri NSi? Da ni slučajno Ljudmila Novak tvoj idol?

vsak primer je zgodba zase.
bila sem v ZDA bila sem v Španiji in bila sem v nemčiji imela sem osebne kontakte z družinami ki jih vi tako lepo opisujete, ampak žal vaše pravljice kako je to fajn niso resnične.jaz ti lahko pošljem tisoč postov ki dokazujejo nasprotno tvojega.

Jaz bi rada videla te dokaze. :inocent: Pa čeprav lahko najdem tisoč drugih primerov ki bodo izpodbijali tvoje "pravljice".

Bodi to kar si, spoštuj se.. Ja ja, s takimi okrog sebe... :o|o:
Na srečo mi je postalo vseeno kaj si misli folk okrog mene, in greva s punco z roko v roki na sprehod, z nasmehom na obrazu. :2src: xsrcx

vsi imamo enake pravice... Ne nimamo jih VSI!!!!! Ne še.


Objavljena slika

#44 amber

amber
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 1 926

Objavljeno: 27. september 2009, 23:16

Očitno ne dovolj.

Ne laži sebi in nam, da te zanima, ker te ne.

A še nisi prerastel svojih ovčic? Si sam še vedno ovca, da ne zmoreš videt izven tega okvirja?


Nisem iz srednjega veka in ne pišem tako, kot so govorili takrat. Bereš površno ali pa sploh ne bereš.

Posledice se bodo že pokazale same.


Daj, daj ne delaj se neumnega, ko točno veš kaj sem mislila. Na miselnost tistega časa namreč.


Nikoli ne bo dovolj pisanja npr. o tej temi za takšne ozkoglede ljudi kot si ti. Ker se jim po moje ne pride do konca.



#45 Alan_New

Alan_New
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 580

Objavljeno: 28. september 2009, 06:32

Daj, daj ne delaj se neumnega, ko točno veš kaj sem mislila. Na miselnost tistega časa namreč.

Vem, da si to mislila. Ampak še vedno trdim, da nisi prav prebrala, kaj sem napisal, ker sklepam, da ne ločiš srednjeveške miselnosti o homoseksualnosti in moje poglede.

Nikoli ne bo dovolj pisanja npr. o tej temi za takšne ozkoglede ljudi kot si ti. Ker se jim po moje ne pride do konca.

Zate je torej ozkoglednost raziskovanje človeške psihe, iskanje vzrokov za razna čustvena, duševna stanja v človeku in odprava takih stanj, ki zavirajo človekov razvoj?
Possible—but highly unlikely.

#46 alef

alef
  • Lunatik
  • Št. objav: 17 394

Objavljeno: 28. september 2009, 07:34

Očitno ne dovolj.

In zakaj bi jo sploh morali obdelovati?

Ne laži sebi in nam, da te zanima, ker te ne.

Govori(piši) samo v svojem imenu.
Ne glede na to ali mojemu zanimanju verjameš ali ne, bi rad prebral utemeljitev in pojasnilo od kod izvira tvoje vedenje. x?x

A še nisi prerastel svojih ovčic? Si sam še vedno ovca, da ne zmoreš videt izven tega okvirja?

x:Dx
Ne še, še vedno rastem... x^x x:o)x
In za razliko od nekih pametnih glav tu noter raje trdim da ničesar ne vem in se še učim.
Zato tudi sprašujem.


Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.


Lord Alfred Tennyson - Ulysses


#47 amber

amber
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 1 926

Objavljeno: 28. september 2009, 08:03

Vem, da si to mislila. Ampak še vedno trdim, da nisi prav prebrala, kaj sem napisal, ker sklepam, da ne ločiš srednjeveške miselnosti o homoseksualnosti in moje poglede.

Zate je torej ozkoglednost raziskovanje človeške psihe, iskanje vzrokov za razna čustvena, duševna stanja v človeku in odprava takih stanj, ki zavirajo človekov razvoj?


Glej ne mislim sploh odkrivat "globine" tvojih pogledov, ker sem že energetsko x;)x (kako šele drugače) zaznala kam pes taco moli...

Me res zanima kakšna so to stanja -v primeru homoseksualnosti, če misliš seveda na to in ne zakaj npr. mora! nekdo pojest kos čokoladne torte, če jo vidi-, ki ovirajo/zavirajo človekov razvoj?

Da malce vidim tvoj analitski um x:o)x



#48 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 28. september 2009, 10:12

:palec: :palec:

...
bodi kar si, čeprav mislim da je to ena sama psihološka bolezen tega časa, ko ljudje niso zadovolni z ničemer še posebej ne samim sabo, na koncu jim je pa že vseeno kdo jih sprejme v skupino, samo da so del skupine.
...


:palec:
ima. in je fajn da se razsiri, do berljive mere z istocnico.

no ja, kateremu otroku pa so starši ponudeni kot izbira ? to je pač loterija... nekdo uleti v situacijo, kjer sta oči in mami odvisna od heroina, od nekoga starša se konstantno prepirata in pretepata, spet nekje so vsi blazno navezani drug na drugega in ni najti umazane besede hehehe, potem imaš razne spolne zlorabe in tako v nedogled naprej. to sedaj nikakor ni mišljeno kot zagovor posvojitvam v okviru istospolnih parterjev, niti ne kot nasprotovanje temu... ampak argument o izbiri je enostavno neumesten.

(ahja, saj to konec koncev niti nima neke blage veze s samo temo, ne ? x:Dx )



#49 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 28. september 2009, 10:28

Zadeva ni CB! kot mnogo tega v nasih zivljenjih.
Ni prou postavljat okvirjev da so eni boljsi od drugih. Naravno naj bi bilo da ima otrok ob sebi oba principa (zenskega in moskega). A dejansko temu ni vedno tako. Ne moremo govoriti o dobri ali slabi druzini, ce nekdo potrebuje izkusnjo "slabe" druzine za svoje spoznanje.
A nakljucij ni. Vedno je ucenje. Ucimo se vsi: geji, lezbijke, hetero, homo,nima veze .... ziveti osebnost je ziveti v svoji kroznici, kjer smo mi sami center; a ziveti notranje bitje pomeni ziveti elipticno obliko. Ta zajema tudi svet izven nas.
Vsak clovek podarja svetu nekatere kvalitete, nekatere pa je dobro da osvoji in zazivi.

Tudi osebno mislim, da je primerneje v kolikor ima otrok mater in oceta in znajo ziveti v ljubezni. a Verjamem da ljubezen lahko obstaja tudi med istospolnimi osebami.

malo si posplošil vse skupaj, če se otrok rodi takim staršem kot si ti opisal, jim ga slej al prej vzamejo,imam izkušnje s tem in vem kaj govorim,. kar pa zdaj delajo je pa to da bodo otroke podeljevali zavestno istospolnim ljudem, to je pa čisto nekaj drugega.
zavedati se moramo da bodo ti otroci lahko že čez dvajset ali trideset let vodili svet kakšno mentaliteto jim bomo dali je pa odvisno od nas, zdaj ta trenutek. xrolleyesx
v španiji,nemčiji in drugi evropski državahi, sem spoznala mnogo istospolnežev ki imajo otroke, verjemi ti otroci niso imeli normalnega otroštva, oziroma ga nimajo iz katerega koli zornega kota pogledaš.Veliko jih naredi samomor, ne počutijo se del tega sveta in te družbe.drugi otroci so jih zmerjal in otroci so tisti ki najbolj prizadanejo drugega otroka, kajti odrasli se znajo pretvarjati otroci pa ne, rečejo pač kar slišijo.in te otroci bodo rastli gor z drugimi otroci, hodili z njim v vrtec v šolo in nato v službo. Na svetu bo vedno prevladovalo hetero, kajti to je edina naravna pot.tudi če ga doma vzgajaš za strpneža in da je vse lepo in prav,bo nekoč otrok šel v svet in žal svet ni tak.
ni neumestno, punca mora videti kaj se dogaja vsaka zgodba ima tisoče plati.



#50 Alan_New

Alan_New
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 580

Objavljeno: 28. september 2009, 10:52

alef, amber: glejta Duhovnost in homoseksualnost.
Possible—but highly unlikely.




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0