Piščanec "Chilindron"
#1
Objavljeno: 27. september 2009, 16:20
Sem ljubiteljica zdrave in dobre kulinarike. Za razliko od nekaterih, sama zelo rada preživljam čas v kuhinji, kjer ustvarjam za dušo, oči in želodec. Vsaj tako pravijo domači Že zgodaj sem se naučila, da se zdravje začne pri zdravi naravnanosti, gibanju in zdravi prehrani. A zdrava prehrana je precej kompleksen pojem. Potrebna je pravilna in dobra izbira. Pred dnevi sem v Ljubljani odkrila trgovinico Ekovita http://bit.ly/38CrP7
Trgovinica se nahaja v Šiški, nasproti bencinske črpalke pri bivšem Slovenija Avtu na Celovški. Presenetila me je velika izbira artiklov, predvsem pa moram pohvalit njihov odnos do strank. Dobila sem izjemno veliko nasvetov in zamisli, kar je name naredilo izjemno dober vtis, da vsaj nekje nisem zgolj še stranka. Seveda sem nakupila kar nekaj "fasunge" oz. košaro zdravja , poleg pa sem dobila še nekaj izjemnih receptov. Prilagam enega:
PISČANEC »CHILINDRON«
SESTAVINE (ZA 4 OSEBE):
- 1 piščanec, narezan na kose
- 1 pločevinka pražene čebule HIDA – CEBOLLA FRITA
- Olivno olje
- 1 rdeča paprika, narezana
- 150 g šunke narezane na kocke
- 1 kozarec belega vina
- Sol, poper in timijan
PRIPRAVA:
V ponvi, na olju zlato prepražimo piščanca in papriko, da postane mehko. Dodamo pločevinko pražene čebule HIDA, šunko, vino in malo timijana. Začinimo po okusu. Počasi kuhamo z mešanjem nekaj minut, da se zgosti.
Še več nasvetov oz. receptov, imajo na spletni strani http://bit.ly/38CrP7
Pozdravček,
Melinda
#2
Objavljeno: 28. september 2009, 06:35
Obožujem piščančje jedi in tole bom z veseljem poskusila. Hvala za njihovo spletno stran, bom pa morala enkrat obiskati to trgovino, da vidim, kaj vse še nudijo,
lp, Lunaris
#3
Objavljeno: 28. september 2009, 07:10
A to se tud že dobi?
#4
Objavljeno: 28. september 2009, 09:40
ki verjamejo v svoje sanje ...
#5
Objavljeno: 28. september 2009, 11:56
#6
Objavljeno: 28. september 2009, 12:11
sicer pa, (baje) smo si ljudje različni
druidka, morda pa ta pražena čebula v konzervi odpravlja slabokrvnost...hm hm, kdo bi vedel
»Grem naprej.
Kjer ni poti, ustvarim pot.
Usmerjam tok svojega življenja,
tako kot duša v meni hoče.«
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•´ (¸.•´
#7
Objavljeno: 28. september 2009, 12:20
a ne?veste kaj, tak predvidljivo dolgočasni copy-paste topšop reklame
mega novih clanov, nad navdusenih, tolk navdusenih, da grejo cez proceduro prijavljanja itd., zgolj da pridejo pohvalt nek izdelk (al whatever).
Picasso
#8
Objavljeno: 9. oktober 2009, 18:58
lp, TM
#9
Objavljeno: 9. oktober 2009, 20:59
Uf...sem probala ta recept in je super. Na splošno sem ljubitelj zelenjave in piščanca. Priznam pa, da ne poznam trgovine, bom pa vsekakor preverila v kratkem.
lp, TM
piščanec je še posebno dober, če ga spremljaš od začetka do konca. ok. izpustiš detajle iz evolucije, ampak od njegovega rojstva naprej pa le. torej... izvaljen je v valilniku. to je ena velika mašina, polna žarnic in raznih radiatorjev. sledi materinska ljubezen v obliki ćloveka, ki z lopato skrbi, da se ne izgubi in ga vztrajno vrača med tisoče bratcov in sestric, kjer hodijo eden po drugim in seweda eden po drugemu tudi lulajo in kakajo. ampak ni vse samo slabo. tista mama z lopato tudi skrbi, da jih nikoli ne zebe in da niso nikoli v temi. pa da jim ni treba skakati naokrog, jim enostavno ne da prostora. itak pa ne morejo niti hoditi, ker imajo noge večinoma nerazvite. u bistvu zakrnele. in ko pride njihov čas, jih humano z elektriko omamijo, da ne zganjajo hrupa in panično ne bežijo in se upirajo. elektriko jim napeljejo kar v vodo ki jo pijejo. no... tako omamljenim eni noži, še najbolj podobni kosilnicam režejo vratove. in nekdo jih obesi na klin in na tekoči trak, da se jim u miru odteče kri. naprej ne vem več, ker sem šel bruhat. tebi pa le dober tek
#10
Objavljeno: 10. oktober 2009, 14:38
piščanec je še posebno dober, če ga spremljaš od začetka do konca. ok. izpustiš detajle iz evolucije, ampak od njegovega rojstva naprej pa le. torej... izvaljen je v valilniku. to je ena velika mašina, polna žarnic in raznih radiatorjev.
Pozabil si omeniti, da piščančke TAKOJ, ko se izvalijo , ločijo: "punčke " posebej , "fantke" in pohabljene pa zadušijo z ogljikovim dioksidom
#11
Objavljeno: 10. oktober 2009, 17:15
a tko? komot vrjamem.Pozabil si omeniti, da piščančke TAKOJ, ko se izvalijo , ločijo: "punčke " posebej , "fantke" in pohabljene pa zadušijo z ogljikovim dioksidom
pa veš kaj je tut zanimiv? ponekod, ko doma gojijo živali, jim dajejo celo imena. z njimi se tudi pogovarjajo in otroci se z njimi igrajo in jih crkljajo. no... pol jih pa seweda tudi pojejo. pa nej mi tega nihče niti ne poskusi prepričat, da je to normalno. ker ni. vsaj zame ne. še manj pa življensko nujno. ker tud ni. vsaj ne za vse.
nima ušes, pa niti m ožnosti izbire.kako gre že uno.... kaj češ pridigat želodcu, če pa nima ušes
če pa bi želodec mel možnost izbirat med piščancem in jabolkom, kaj misliš, da bi izbral? pridigo?
#12
Objavljeno: 10. oktober 2009, 17:44
a želodec? pomoje mu je važno sam to, da lahk nekaj melje
da pa na suho ne dela dobr, je pa seweda samoumewno
#13
Objavljeno: 10. oktober 2009, 19:18
Porny, ne boš verjel, ampak kokoši SO kanibalske,..... tudi one "srečne", ki umirajo naravne smrti, serjejo po dvorišču in v travi iščejo črveSem mislil da kokoši niso kanibalske in ne jedo svojih otrok..
U fak spet bo nekdo zarad mene šel dol s foruma..
Umikam izjavo
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)
Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0