Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Naravni porod


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
100 komentarjev na to temo

#51 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 5. november 2009, 20:31

ce ze provociras, vsaj malo z "okusom" to nared.

Ob zgornji trapariji, ne morem reč drugega kot samo to.
Ubogi mož od Debre Pascali Bonaro..
Prav zanima me s kakšnim kalibrom spolovila je obdarjen, saj je dojenčkova glava, khm no, mogoče slon bi jo zadovoljil.
ja ja :inocent:



#52 Aliana

Aliana
  • D član
  • Št. objav: 9 772

Objavljeno: 5. november 2009, 21:12

hmmm.. sej mogoče pa ni mišljeno, da doživljaš orgazem zato, ker ti otrok skoz luknjo rine.. :inocent:
po tem, kar sem vidla, ko sem prebrala un page in filmček pogledala.. se mi ne zdi noben bullshit..

dej vsaj filmček poglej, pol pa naprej komentiraj...

mi je bil všeč stavek: It's got to be as when you make love to someone, it's got to be safe and secure and uninterrupted. pa v bistvu to, da vsa spolnost vodi v to, da bi imel otroka in da ce si se pripravljen tako odpret dogodku, kot si se pripravljen odpret partnerju ob sexu, lahko sebi in otroku velik lepši porod narediš..

kaj je tle bullshit?

razen, če si ti tale orgazem zdaj čist po moško razumel x;)x
WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY
BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM


loesje


Spet nazaj - Cats & bikes

#53 Aliana

Aliana
  • D član
  • Št. objav: 9 772

Objavljeno: 5. november 2009, 21:30

Čakam da se javi kakšna mati

jaz tud x:Dx
moški in idealistke tlele debatiramo x:o)x

Top Shop, ja, to se strinjam :)
WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY
BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM


loesje


Spet nazaj - Cats & bikes

#54 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 7. november 2009, 21:36

Predvidevam da se nis delu rebrthinga. v vecji skupini ljudi, kjer je ornk energija, se zna marsikej dozivet. xDDx

aja, a ta tema je zate nekaj neobicajnega!? :eek: meni se niti skrajno najmanj ne zdi, da bi bila neobicajna.
se posebej ce pomislimo, da medikaliziran porod obstaja v vecini zgolj v razvitem svetu kaksna 1-2 stoletja recimo.
Vecina sveta verjetno od vekomaj rodi naravno (ugibam) ali pa vsaj naproti temu oziroma nemedikalizirano. Zal pa je tudi res, da za nekatere to ni dobro.
Pomoje te mot k nis sko u centru pozornosti v resnic x:o)x

zato ker je to neumnost, ...

Free pa itak, sam da ni nekaj običajnega je že razlog za objavo.


Jeb.. ga, nerazgledanost je bla vedno stvar "slovenceljev" ali kako jih ze imenujes x:Dx
ocitno si se en k ga je strah zensk.

Čakam da se javi kakšna mati, ne pa ve idealistke zafantazirane..
orgazem je orgazem po žensko in po moško...
In če drugo ne potem naslov zavaja in kakopak predavanje je treba plačat.
če bi napisal porod brez bolečin ne bi blo tko topshopovsko...mogoče ne bi blo tok interesentov..
Orgazmični porod ja to pa je na nivoju vsaj Boogie ribe in dormeo memory-a



#55 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 7. november 2009, 22:20

Pretiravas in napihujes zadevo, itaq x:o)x
Mogoce se malo razglej naokoli in povprasaj kaksno zensko ki jE ze imela naravni porod v smeri mocnega in prijetnega cutnega dozivetja. Verjamem pa, da jih je malo glede na pripovedovanja o tem kako zadeve potekajo v porodnisnicah.

Zakaja pa da ni fer, ce lahko pozitivne izkusnje kakor dobre in koristne napotke prenese na druge.
Izgleda da si prispevekov v prvem citatu sploh nisi ogledal; sicer ne bi take gluposti pisal.
Po tvoje, nekdo ki napise o njegovih tezavah ali srecnih trenutkih na potovanju skozi amazonijo, nima pravice pisat, ker ni fer do drugih x:o)x a res!? x;)x
Vcasih si res kot zelo trmast "slovencelj", ki se buni in buni samo zato da se buni.

Spet neumnosti pises. Res da je vsak porod zase (o tem se pisal ze na prejsnji strani), toda ocitno se zenske vracajo rodit naravno, potem ko enkrat imajo izkusnjo obeh plati. A ti je to razumljivo zdej, al bos se mal trmast x:o)x Pa malo si videe poglej bos morda doumel zakaj zadeve niso tko CB kot jih trmare hoces prikazat.

Kje ti vidiš moj mačizem? dej mi sam to povej?
A v tem da sočustvujem z bolečino ženske pri rojevanju jo skušam razumet, al je bolje brati fantasta, ki misli da je rojevanje enostavna zadevca, zato ker je to neka new yorška reproduktivna mašina rekla.... 9 mesecev se zabavaš pol pa k da bi seksal rodiš meni nič tebi nič. tko k da pade jabolko z drevesa,

Ne rečem, da je morda tudi strah razlog za bolečine pri porodu, vsakogar izmed nas je strah ko se z nečim soočamo prvič in poslušamo tiste znalce ki nam prodajajo lastne izkušnje. Toda ravno tako kot nekdo ki je rojeval v mukah,nima pravice organizirati seminarje z naslovom Thriller imenovan porod, tako tudi tisti ki plod izloči k drek ne more pisati o orgazmičnem porodu, ni fer ni pošteno ni realno...

Ne vem, dej mal glej okol sebe pa boš videla, veliko je mater z deset in več otroci, poglej sam v Afriko Indijo, pa so reve pri tridesetih od orgazmičnih porodov take k moja pokojna babica 4 leta po smrti.

Vsak človek je enota zase in če ti in tebi podobni mislijo, da bo pa zdej neka hotnica z extremely gaping hole-jo uspela rešiti ženske porodnih bolečin in strahu, pol vsaka vam čast..

je pa res žalostno da glih nek Free mora tle ženske razsvetljevat o lulanju, kakanju, vložkih in porodu...



#56 Tonks

Tonks
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 160

Objavljeno: 8. november 2009, 06:33

sama rodila v kranjski porodišnici, v bistvu naravni porod ni bilo težko zdilat. Najprej se je treba v nosečnosti izognit zdravnikom. skratka ne hodiš na preglede; potem prideš v porodnišnico s popadki na par minut in izjaviš (tako zelo težko je to rečt. k te vsako minuto nekaj hudo zvije), da ne želiš nobenih umetnih posegov; in to je to. Večino težav pri porodih je zaradi tega (moje mnenje), ker se zdravniki (kao zaradi varnosti in k imajo ene umetne hormončke navoljo) odločijo vrečt tamalga ven, še preden je celoten organizem pripravljen na to. Ugotavljam pri kolegicah, ki so jim vse skupaj pospešili, da je bilo velik težje zanje, in da so bili problemi kasneje z dojenjem. Vse v bistvu s težavo začele in zelo kmalu nehale. In tako kot Free pravi, tudi otroci niso brez glih težav (vse sicer relativno lahko rešljivo).

Drugače pa orgazmični porod (kot ime) je čist reklamna poteza. Skrajno glupo. Dam kle Porniju prav.
gore so fajn

#57 loonanai

loonanai
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 399

Objavljeno: 8. november 2009, 08:45

Kako vas je zanimivo prebirat, sploh nam, ki gremo v bližnji prihodnosti rodit. Jaz osebno grem marca in že resnično komaj čakam x;)x . Skoraj sigurno bom rodila po čimbolj naravni poti, brez kakšnih vstavkov v mojo hrbtenico. Mogoče si premislim, mogoče ne. Bomo videli... Prav gotovo pa si želim poroda, kjer bom popolnoma prisebno dočakala prihod mojega potomca in si dan zapomnila omotična od napora in bolečin (upam, da čim bolj znosnih), ne pa od medikamentov. Rada bi rodila čim bolj naravno tudi glede položajev, torej čepe, kleče ali stoje (za slednje nisem sigurna, da se pri nas sploh izvaja...).

Nimam pa nič proti, če MOŠKI odpre topic z ŽENSKO temo. Ki konec koncev niti ni le ženska, ampak popolnoma ČLOVEŠKA. Verjetno nismo samo ženske tiste, ki se zavedamo, da je rojevanje stvar vseh... celotne človeške vrste. :palec:
sleepwalking past hope

#58 Tonks

Tonks
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 160

Objavljeno: 8. november 2009, 09:06

Rada bi rodila čim bolj naravno tudi glede položajev, torej čepe, kleče ali stoje (za slednje nisem sigurna, da se pri nas sploh izvaja...).

glede položajev so kar zoprni x:)x jim je do zadnje minute sicer vseeno kako si, s tem da želijo da si priklopljen na ctg - jaz potem mal čepe, mal kleče, se moraš pa zvirat na mizi, čeprav bi bilo na tleh veliko lažje, pa še manjša verjetnost, da dol ne padeš (tako da ja, za kaj takega zdilat bi pa mogla partnerja imet s sabo - in v prvo itak ne veš kako bo in babice imajo tud svojo odgovornost, in ne moreš biti a priori proti vsemu). Oz. nekatere porodišnice so verjetno vseeno bolj prijazno opremljene kot kranjska.

sicer pa nevem, kdo si je zmislil, da so ene hude bolečine pri porodu; saj so, samo me je v življenju kdaj tud že bolj bolel

tako da loonanai dobro opravi
gore so fajn

#59 Iknee

Iknee
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 807

Objavljeno: 8. november 2009, 13:53

Mogoce se malo razglej naokoli in povprasaj kaksno zensko ki jE ze imela naravni porod v smeri mocnega in prijetnega cutnega dozivetja. Verjamem pa, da jih je malo glede na pripovedovanja o tem kako zadeve potekajo v porodnisnicah.


Moj tretji porod je bil te vrste. Ampak če bi mi po prvem porodu nekdo opisal tak porod, bi tud rekla, da nekaj fantazira. Bi kar verjela, da so pri prvem, mogoče še tud pri drugem porodu možnosti za takšno doživetje zelo zelo majhne. Bi rekla, da mora biti telo ženske pripravljeno na kaj takega že z izkušnjo parih prejšnjih porodov. Okolje najbrž prispeva svoje, ampak ne bi rekla, da je ravno bistvenega pomena (pod pogojem seveda, da ni nepotrebnega vmešavanja), meni se je tak porod preprosto zgodil, v ničemer se nisem pripravljala na kaj takega in tudi partner je bil takrat na oni strani oceana, tako da... ja, mislim, da je to predvsem stvar ženskega telesa, psihe pa v tem smislu, da porod jemlje kot nekaj naravnega in preprostega in ne pričakuje in ne zahteva nevemčesa vsega. Jaz sem si želela samo to, da bi bil otrok zdrav, pa kakorkoli že. In se je zgodilo, da sem takoj po porodu imela občutek, da bi na glas prepevala, plesala in tekla na vrh Triglava, no pa me je srečala pamet in sem se omejila le prepevanje, umivanje in sprehod okrog hiše. Mislim, da je to intenzivno čutno, ekstatično in zelo močno energijsko doživetje povezano z zelo hitrim porodom, ki mi ni vzel toliko energije, kolikor so jo regulacijski mehanizmi telesa sprostili ob porodu, bi rekla, da je predvsem hormonski in energijski višek povzročil to ekstazo. Mislim, da je malo verjetno, da bi se dalo kaj takega namenoma sprožiti, bodisi s kakimi vajami (jaz se na porod sploh nisem nič pripravljala, sem imela vse do zadnjega ful dela in ukvarjanja z dvema starejšima otrokoma), in tudi ne s kakim posebnim okoljem ali prisotnostjo določenih oseb. Bi rekla, da je bil zame ključen mir in čimmanj vmešavanja, tudi s strani partnerja, ki je te stvari spoštljivo prepustil meni kot ženski in mi najbolj pomagal pri zaupanju v mojo žensko moč in modrost telesa.

#60 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 8. november 2009, 14:08

Napihnit naslov, nic lazjega. Seveda pa, je vprasanje pa je, koliko je na tem resnice. Kajti sele takrat lahko recemo ali je nalsov pretiran ali ne.
x:Dx no, o tem jst skor ne bi mogu sodit, ker taksnega poroda se nisem imel. spoznal pa sem osebo, ki pravi da je to v bistvu povsem mogoca zadeva. Sicer zdravnica. x:)x
Mislim pa, da je pri vsej zadevi naslov filma res se najmanj vreden debate in pozornosti.

Hvala za tvojo izkusnjo :palec:

..
Drugače pa orgazmični porod (kot ime) je čist reklamna poteza. Skrajno glupo. Dam kle Porniju prav.



#61 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 8. november 2009, 14:21

Kulsk xDDx x:Dx zihr bo fajn
jst si trenutno sploh ne predstavljam, da bi sou rodit :eek: :ukid: zenske ste res pogumna bitja. x8Dx

itaq. :palec:

Kako vas je zanimivo prebirat, sploh nam, ki gremo v bližnji prihodnosti rodit. Jaz osebno grem marca in že resnično komaj čakam x;)x . Skoraj sigurno bom rodila po čimbolj naravni poti, brez kakšnih vstavkov v mojo hrbtenico. Mogoče si premislim, mogoče ne. Bomo videli... Prav gotovo pa si želim poroda, kjer bom popolnoma prisebno dočakala prihod mojega potomca in si dan zapomnila omotična od napora in bolečin (upam, da čim bolj znosnih), ne pa od medikamentov. Rada bi rodila čim bolj naravno tudi glede položajev, torej čepe, kleče ali stoje (za slednje nisem sigurna, da se pri nas sploh izvaja...).

Nimam pa nič proti, če MOŠKI odpre topic z ŽENSKO temo. Ki konec koncev niti ni le ženska, ampak popolnoma ČLOVEŠKA. Verjetno nismo samo ženske tiste, ki se zavedamo, da je rojevanje stvar vseh... celotne človeške vrste. :palec:


ha ha hha x:Dx x:o)x ma kulsk res. :palec:
Si tko fajn opisala zadevo, ko bi tudi drugi v praksi znali tko fajn kot ti.

Moj tretji ...



#62 Iknee

Iknee
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 807

Objavljeno: 8. november 2009, 14:36

Aja, pa še en komentarček k raznim položajem. Ko si sredi popadkov, pač ne filozofiraš o rojevanju tako ali drugače, ampak se spraviš v zate najbolj ugoden položaj, zato tudi vnaprej nima smisla komplicirat okol tega. Fajn je pa res, da imaš takrat možnost, da si sama poiščeš najbolj ustrezen položaj in te pri tem po nepotrebnem ne omejujejo in ti ne težijo (tako kot so meni pri prvem porodu :vragec: ). Ležeč položaj na porodni mizi je seveda najbolj ugoden za babce, imajo popoln nadzor in ni se jim treba sklanjat in plazit po tleh za porodnico in detecem x;)x , zato se tega držijo kar se da in jih je težko prepričat v kaj drugega, kar bi jim otežilo delo. Jasno pa je, da tak položaj pri rojevanju v večini primerov nima posebnih fizioloških prednosti za porodnico, kvečjemu slabosti. Kar se tiče naravnega čepenja (brez posebnega porodnega stola, ki je redkost in nimam pojma, kako se obnese) pa priporočam nosečim ženskam, ki bi rade naravno čepele, naj doma poskusijo nekaj časa čepeti (in potem, ko jih bo po nekaj minutah vse bolelo že brez popadkov, pomislijo, kako bi zadeva izgledala par ur s popadki). Ja, res je, da ženske nekaterih narodov rojevajo čepe, ampak one so navajene čepeti, saj tud sicer večino dela doma opravijo čepe, me zahodnjakinje pa na ta položaj telesa niti malo nismo navajene in mislim, da je to eno precej brezvezno posnemanje. Mal zdrave pameti tud pri rojevanju ne škodi! In čimbolj poslušati svoje telo. Pa še mal soljenja pametu moškim partnerjem: V tem primeru je ženska TISTA, KI VE. Najbolj ji pomagate tako, da ne pametujete, ampak ji pomagate zaupati vase in njeno modrost telesa. Če smo že pri tradicijah: pri večini sonaravnih narodov je rojevanje ženska stvar, prisotne so sorodnice, največkrat mama, izkušena sestra ali druga sorodnica in zdravilka - babca. Moški je lahko kje v bližini, ampak je zelo redko neposredno prisoten pri samem dogajanju. Čeprav je prisotnost očeta otroka pri porodu lahko globoka in dragocena izkušnja za oba, mislim, da ima rojevanje v krogu žensk tudi svoje pomembne razloge.

#63 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 8. november 2009, 14:54

ma super :palec:

Aja, pa še en ...



#64 Cookie

Cookie
  • Lunatik
  • Št. objav: 9 884

Objavljeno: 9. november 2009, 14:17

x:Dx x:Dx x:Dx

*****
drgač pa xrolleyesx evo, (še)/spet zdej ne vem, kter položaj je za porodnico najbolj ugoden v smislu najmanjših porodnih bolečin. Sm mislila, da je to čepenje, sam zdej prawte, da to ne.
Kako pa zgleda un porodni stol - bolj pručka verjetno :inocent:
al pa kaka žoga :inocent:
You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.
»Grem naprej.
Kjer ni poti, ustvarim pot.
Usmerjam tok svojega življenja,
tako kot duša v meni hoče.«
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•´ (¸.•´

#65 loonanai

loonanai
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 399

Objavljeno: 9. november 2009, 19:59

pa še ena zgodbica ..men zanimivo prebrat xDDx
http://www.nasa-leka...anju-in-joskah/

:palec: x:Ix
sleepwalking past hope

#66 Tonks

Tonks
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 160

Objavljeno: 9. november 2009, 20:55

x:Dx x:Dx x:Dx

*****
drgač pa xrolleyesx evo, (še)/spet zdej ne vem, kter položaj je za porodnico najbolj ugoden v smislu najmanjših porodnih bolečin. Sm mislila, da je to čepenje, sam zdej prawte, da to ne.
Kako pa zgleda un porodni stol - bolj pručka verjetno :inocent:
al pa kaka žoga :inocent:

položaj verjetno kakor za katero; jaz itak najlažje premagujem večino bolečin v kleče z glavo navzdol; bolijo itak samo popadki
fora čepenja naj bi bila bolj v tem da je mali obrnjen bolj vertikalno in da gre vse skupaj zaradi tega hitreje, ker poriva z lastno težo navzdol in pot do ven naj bi bila bolj "direktna", posledično naj bi bila manjša verjetnost za rezanje etc.
drugače pa, tisto da edino indijanke lahko rojevajo čepe so si zmislile posameznice brez kondicije x;)x .
gore so fajn

#67 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 9. november 2009, 20:58

Ma sej res, priznam, tak tip sem. x:o)x

Glede na tvoje komentarje ocitno vec kot ti. pa to itaq ni pomembno, ker sem temo odprl zato, da se o tem sploh kaj govori. Tudi tule.

zakaj zdaj spreminjas temo!? nihce ni govoril o tem ali je rojstvo eticno ali ne, temvec o nacinu rojevanja!
Matr kolk napihujes spet x:Dx x:Dx model.

Nkol ne ves. Lahko se med temi otroci najde znanstvenik ki bo odkril presenetljiv in enostaven nacin izkorcanaj sonca, morja in zraka za vse cloveske potrebe po energiji. x:)x Tko da si crnogled. Jasno pa, da skoraj vsak clovek v razvitem svetu je potrosnik. In ko ze govoris o bistvu in pomembnosti tematik, se je vcasih dobro vprasat kaj so v resnici bistveni problemi clovestva in kako jih resevati. Kar pa je itaq za v drugo temo.

Aja a odpiranje takih tem je pecanje x:Dx Zanimivo. Presenecas.

Ja, sej res.
Da.
Ti ze ves. Mojster.
Sej pravim, trmast si ko otrok. Pa pusti puncam da se kej zmenjo, da ne bo tolk balasta spet tule, ce ze kaj pametenga nimas napisat.

Ti prepogosto očitaš ljudem tisto kar sam počneš dragi moj Free tko da včasih se je le treba brati za nazaj, glede na to, da ne ti ne jaz nimava izkušenj s porodom, mi nerazgledanost težko lahko obesiš za vrat, ker tudi ti v tem pogledu ne moreš trditi da sodiš med razgledane..
Sicer pa, kot ambientalistu in ekologu in vegetarjancu ergo idealistu, ti mora biti že vnaprej jasno da je ob današnji svetovni prenaseljenosti, vsaka odločitev za rojstvo novega otroka v bistvu egoizem, enak tistmu - ne bom ločeval smeti, ker nč ne pomaga če jih jaz, če pa jih drugi ne..
medtem ko drugim prepovedujemo in odsvetujemo rojevanja, borimo se za kondome in kontracepcijo in pluvamo po svetmu očeti in njegovi rimski cesti pardon cerkvi. Po drugi strani pa k zanosimo zlo ponosno to objavljamo in se s tem kitimo in ponašamo in je to tema vseh razgovorov za nadaljnih nekaj let.
Materi zemlji je pa vseglih al se rodi Slovenceljnček al Culukafrček, obadva bosta dejanska onesnaževalca okolja, s tem da je večja verjetnost, da bo impakt na okolje prvega bil mnogo večji.

Mogoče me je strah žensk jih pa ne pecam na način da odpiram babje teme. x:o)x

Jaz sem Slovenceljn ki se skoz nekaj buni, ti pa si Slovenceljn ki skoz objavlja nepreverjene informacije kot živo znanstveno resnico..
kdo tu večjo globalno škodo dela, je verjetno očitno..

odločitev o izbiri orgazmičnega poroda je po tebi nekaj tko enostavnega kot odločitev al it v Hofer al v Lidl.
Ko boš malce odrastel boš le videl da temu ni tako..

Je pa res (kar se tiče hotnice, ki bo predavala Slovenceljnkam za 10 evrov) ko enkrat rodiš pet mladičev, da je luknja že tko široka, da ti samo še rojevanje omogoča zanesljive vaginalne orgazme x:Dx x:px x:o)x



#68 Boudika

Boudika
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 020

Objavljeno: 9. november 2009, 21:03

pa še ena zgodbica ..men zanimivo prebrat xDDx
http://www.nasa-leka...anju-in-joskah/


:palec: simpatično, ni kaj dodat xDDx

#69 nataly

nataly
  • D član
  • Št. objav: 8 410

Objavljeno: 10. november 2009, 09:57

x^x bi pa lahko celo držalo. Moja sestra je imela spolni odnos, čez slabo uro pa tudi že rodila x:Dx x:Dx -v drugo tole bilo:))

tako, da če čisto po domače tole potegnemo skupaj dejstva: moški torej morajo biti aktivno predprisotni:))

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

 


#70 Aliana

Aliana
  • D član
  • Št. objav: 9 772

Objavljeno: 10. november 2009, 10:06

tako, da če čisto po domače tole potegnemo skupaj dejstva: moški torej morajo biti aktivno predprisotni:))


x:o)x x:Dx x:Dx x:Dx :palec:
WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY
BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM


loesje


Spet nazaj - Cats & bikes

#71 cosma

cosma
  • D član
  • Št. objav: 5 694

Objavljeno: 10. november 2009, 12:39

Ravno včeraj sem bila na tečaju o porodu. Se pravi čisto frišn info x:px

Predstavili so oblike blaženja bolečine, lahko pa vse odkloniš, po izbiri. Razen v primeru hudih komplikacij izvedejo CR, drugače pa vse lepo kar se da po naravni poti se pravi vaginalno.
Prikazali so filmček, ki je prikazal vse 3 faze poroda. Toda zmotilo me je to, da ni filman v naših porodnišnicah in naših porodnih sobah.
Prva scena je ko ženska leži na tleh sodeluje še mož+ babica. Široka blazina, da se lahko še malce premetavaš levo- desno.
Druga je na pol sede imela na voljo da se je oprijemala viseče vrvi in tretja je imela možnost stanja in pa ripstol, rodila je pa čepe na stolčku.

Ok...nič od tega nisem zasledila v ljubljanski porodnišnici. Si na mizi, ki je široka, kot je. Vrvi, ripstolov, stolčkov pa nisem zasledila. Nisem niti vprašala, ker nisem tip, ki bi lahko čepel. Je pa res, da gravitacija potiska otroka navzdol in naj bi se hitreje rodili. Je pa za razmislit koliko časa si lahko čepe. Odvisno od utrjenosti kolkov in kolen. Je treba že malce prej vadit ta položaj.

Ta teden ali prejšnji so imeli/imajo teden nosečnic v Tanergiji, kjer poteka vadba za nosečke imeli so pa tudi predstavitev, če sem prav zastopila vodene meditacije za lažji porod.
To bi znalo zelo pomagati pri sami sprostitvi in da te ne zablokira strah, ki zateguje mišice.

Mnenja, ki se krešejo okoli opisov naravnega poroda, Ine May Gaskin, bodo najbrž vedno različna. Mislim, da je pa to stvar ženske same koliko bo šla v to. Si želi roditi, doma ali v bolnišnici. Ženske, ki so rodile doma ali v babiških hišah so bile po porodu vzhičene nad samim dogodkom.
Jaz osebno sem bila zadovoljna z bolnišnično vodenim, ker mi je bilo najvažnejše, da je čim hitreje mimo, ter da je z otrokom vse v najlepšem redu. Je pa moja mala štručka imela nekaj težav na začetku, ki smo jih uspešno prebrodili z zdravniško pomočjo in 24h nadzorom. S te strani sem bila pomirjena, da sem v bolnišnici in da bo vse ok. Terja pa kar nekaj moči biti 24h buden.

Ampak itaq je vsak porod velik dogodek in pa držati svojo lepo malo dišečo šručko v rokah naddoživetje za vsakega starša posebej.

Mene se ob teh priložnostih, dotakne pesem od Siddharte- Koliko jih je pred mano dihalo zrak in kolikim se rodi najlepši otrok? Kolk jih še pride sem za nami v ta rod? .... Zato sem danes jaz vdihnil zrak, danes je moj najlepši otrok, in danes zaspim, ker jutri s tabo se zbudim.
Jas te mam tak rada
I am feeling very olympic today
Is time the only thing you are waiting for?
Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.
Dalai Lama
Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

#72 cosma

cosma
  • D član
  • Št. objav: 5 694

Objavljeno: 10. november 2009, 12:48

Mene pa ob podobnih, se dotakne pesem od ne vem koga.. Mur mur mur murenčki, mur mur mur murenčki, mur mur mur murenčki murenčki smo vsi.




Sem mislila, da si bolj oboževalec...
Bingo - Bango Bingo Bango Mango Tango
Bingo - Bango mize stokajo-jo-jo-jo
Bingo - Bango Bingo Bango Mango Tango
Bingo - Bango dolga bo ta noč

...ampak tudi murenčki niso slab izbor....
Jas te mam tak rada
I am feeling very olympic today
Is time the only thing you are waiting for?
Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.
Dalai Lama
Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

#73 cosma

cosma
  • D član
  • Št. objav: 5 694

Objavljeno: 10. november 2009, 13:20

Tole s tehno varijanto ni slaba ideja bi pomagal predihavat po ritmu. Po porodu pa nekak ne rabiš un cigu-migu nju ajđevski, kjer pada dež in kr neki zvoki cingl-congl....po porodu si še poln hormončkov in si naspidiran se počutiš, da bi lahko šel s kolesom na Triglav x:Dx

te imam na sumu, da si latentni Kingstonovec....

(sej ne da bi to zmogla samo feeling je pa tak)
Jas te mam tak rada
I am feeling very olympic today
Is time the only thing you are waiting for?
Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.
Dalai Lama
Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

#74 Aliana

Aliana
  • D član
  • Št. objav: 9 772

Objavljeno: 10. november 2009, 21:14

Romana Kranjčan :inocent: x;)x x:Dx
WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY
BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM


loesje


Spet nazaj - Cats & bikes

#75 krokodil

krokodil
  • D član
  • Št. objav: 2 868

Objavljeno: 10. november 2009, 21:19

Crnogorac u rodilistu, zajedno sa svojom suprugom.
Nakon par minuta, kako je poceo porodjaj, padne u nesvijest,
iznesu ga van, on se malo pribere i ponovo udje u radjaonu.
Opet mu pozli, opet ga iznesu i tako par puta.

Napokon mu babica javi sretnu vijest:
"Evo, gospodine, gotovo je, supruga je rodila, dobili ste kcer!"

Crnogorac:
"Fala bogu da nije musko, da se pati ovako ko ja!"




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0