Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Primerno darilo


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
8 komentarjev na to temo

#1 tikica

tikica
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 1

Objavljeno: 13. december 2010, 22:54

Lepo pozdravljeni,

potrebujem en strokovni nasvet, in sicer, mami bi rada kupila darilo, zlat prstan z kamnom. Ker pa se ne spoznam na kakovost in pomen teh čudežnih kamnov o katerih sem kar nekaj novega prebrala na vaši strani, se obračam na vas in vas prosim za nasvet. Mama je rojena 29.06.1953 in je rak po horoskopu.

Vnaprej se vam zahvaljujem za nasvet o izbiri primernega kamna.

Lep pozdrav,
Tikica

#2 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 14. december 2010, 22:45

Živjo! x:)x

Hm, a navadno (ali belo) zlato, kaj imaš v mislih?
Ker tudi barvno bi bilo fino da bi se ujemal, ne samo da je kristal primeren.
Odvisno tudi katere barve so ji všeč (saj prstan je tudi okrasni predmet, sicer ima lahko kristal v žepu)...
Se mi zdi da bi zelo zadela z belim ahatom, če bi bil v srebru ali belem zlatu, prav tako bi bil fajn kalcedon (če ji je všeč sinja barva).
Če ima rada turkizno barvo, je super turkiz (pa še srečo prinaša in *mora* bit podarjen, se pravi je izvrstno darilo).
Če ji je všeč bolj *starinski* look, pa bi lahko bil fajn v zlatu krizopraz (take mlečne posebne zelene barve), pa tudi akvamarin.

(*luno ima v vodnarju, merkur v levu, venero pa v biku)
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#3 moytsa

moytsa
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 799

Objavljeno: 16. december 2010, 21:20

glede kristalov imam jaz svoje mnenje: prideš k njim, jih pogledaš in prvega, ki se z njim počutiš v redu, ga vzameš.....kristal po mojem nima toliko veze s horoskopom in rojstnim datumom in nevemčemševse (komercializacija-seveda ameriško-evropejska), ampak je pri njem pomembna konekcija osebe, katera jo bo imela.
MI SMO DEL UNIVERZUMA, UNIVERZUM JE DEL NAS, VSI SKUPAJ SMO ZDRUŢENI V CELOTO IN SMO DEL DRUG DRUGEGA, KAJTI SKUPAJ TVORIMO PERFEKCIJO, KI JE NEPONOVLJIVA, TOREJ SMO VSI IN VSE ENO!!!!
NI RAZLIK MED LJUDMI, NIZKIH IN VISOKIH LJUDI, NI RAZLIKOVANJA IN JE SAMO ČISTA BIT.

#4 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 17. december 2010, 00:21

strinjam :palec:

-

a ce smo se mal prakticni tut drgac, ker niso vsi glih zlo intuinitivno odprti in astrologija pravzaprav prakticna je a nek nacin.

ce se clovek znajde na sejmu narava zdravje, kjer je stant z vsaj 40 razlicnimi vrstami kristalov in vse skupaj kaksnih 300 kosov, mu lahko kakrsnakoli sugestija pripomore k odlocanju, ce tam ne zeli preziveti vsaj dve uri, v pretiravanju seveda.
Lahko se odloci na podlagi barve, oblike, prelivov, horoskopa, astrologije, bolezni, tezave, obcutka, energije in intuicije, ali bodisi nasveta prodajalca, revije, knjige ali nekega predhodno pridobljenega znanja.
Osebno nicesar ne bi izkljuceval ali poudarjal kot najboljsi pripomocek k vodilu izbire, saj smo ljudje precej razlicni med seboj v dolocenih okoliscinah in trenutkih oz. dnevih. Kaj komu pomaga k izbiri mislim da res ni posplosevat. Favoriziram intuicijo, ki pa se ve kdaj je rajsi prisotnejsa.

Recimo ti gres na stant, vidis dva, tri kristale med 300-timi in se znas eventuelno odlocit. Ce ugibam. Zase ves. A vedet za drugega je lahko ze tezje. Se posebej ce vemo, da so nekateri kristali lahko mocni ali premocni v delovanju na dolocenega osebo. Ter se posebej, ce kristal izbira oseba, ki o kristalih ne ve nic, kot tudi sama morda ni prevec intuicijsko naravnana, ce se tako izrazim.
Torej ce razume okoliscino iz nivoja laika, kar pa nas je v praksi vecina.

Tako pa naposled zacuti pisat na forum in vprasat za nasvet in je morda celo to iz intuicije, ce ugibam. Vsaka izbira je bozanska izbira.
Hocem rect, da so neka pravila bolj kot ne individualizirana. Vcasih kristal sploh ni point, temvec povezovanje in usmerjanje energije. - kristali kot harmonicne strukture, ki v prostor vnasajo red.

Se pa strinjam morda v tem, da se v splosnem prevec komplicira zadevo. A je tudi to primerno razumet. Nekdo prebere nek clanek o kristalih, ki je dobro napisan in dobi neko spostovanje do njih, jih razume kot nekaj, kar lahko pomaga, zdravi itn, in se temu primerno tudi ravna v izbiranju pri nakupu, zanj torej odgovorno. Tako ne gre kar v neko trgovino in kupi prvi kristal ki mu je vsec, temvec vprasa rajsi tule za nasvet, ker naj bi se bolj spoznali na kristale.


Povem se mojo izkusnjo:
Na zadnjem sejmu narave zdravje je bil stant s kristali blizu tistega na katerem sem pomagal tudi sam. Kristalcki kot kristalcki so mi ze itaq vabljiva vibra in itaq sem sem mal past oci. Pa sem se spomnil da kupim en kristalcic zase in punco.
Vprasal sem se za kristale, ki delujemo morda na zelezo v krvi. Izbral sem 4 kristalcke.
Ko sem zadevo placal in se poslovil, pa mi je dala se en kristal kot darilo za mojo punco. Ze ko sem ga sam prijel sem zacutil razliko od vseh tistih, ki sem jih sam kupil.
Hocem rect, da je prodajalka verjetno vedla katerega. Dobila je se bel kristal, mislim da lunin ali mesecev kamen, ki je menda se posebej primeren za zenske.

#5 moytsa

moytsa
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 799

Objavljeno: 17. december 2010, 00:30

hvala, free, ful dobro si povedal stvar, totalno iz začetniškega vidika.....povedal si tko jasno, da te lahko razume vsak, vendar se s tabo strinjam, da je tale zadevica res ful intuitivna...vsaj kar se izbire tiče. in vem, da je zelo težko izbrati pravega. v svojem postu sem samo hotela preferirat intuicijo, ker vem, da jo določeni ljudje morajo vadit in delat vaje ,pa sem hotela tole spomnit
MI SMO DEL UNIVERZUMA, UNIVERZUM JE DEL NAS, VSI SKUPAJ SMO ZDRUŢENI V CELOTO IN SMO DEL DRUG DRUGEGA, KAJTI SKUPAJ TVORIMO PERFEKCIJO, KI JE NEPONOVLJIVA, TOREJ SMO VSI IN VSE ENO!!!!
NI RAZLIK MED LJUDMI, NIZKIH IN VISOKIH LJUDI, NI RAZLIKOVANJA IN JE SAMO ČISTA BIT.

#6 hollywood

hollywood
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 5

Objavljeno: 10. marec 2011, 21:53

samo za idejo x:)x

http://piramide.webs.com/

#7 honneybunny

honneybunny
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 5

Objavljeno: 5. november 2011, 16:56

Mislim, da je vska ženska vesela lepega nakita, še posebej če ji je podarjen z lepo mislijo. Čeprav se na kamne po pravici povedano ne spoznam kaj dosti vendar vedno rada nase dam verižico in zapestnico iz ahatov, ki mi jo je podarila moja sestra. Ne vem ali se v njej tako dobro počutim zaradi kamnov ali zato ker jo je sestra sama naredila. Vedno me preseneti koliko trudi vloži v svoje delo in vedno če ne drugega rada napasem oči na njih moja povezava

#8 nataly

nataly
  • D član
  • Št. objav: 8 410

Objavljeno: 4. december 2012, 11:09

Bom kar tule (se mi zdi tole kar primerna tema:))
V soboto je bila v Q centru na Ptuju prodajna razstava mineralov, fosilov in poldragih kamnov -nekako mi je ušlo, kdo je bil razstavljalec...no in v tem "kamnolomu" so bili med drugimi tudi tako imenovani kamni veselja...s takšnim divje modrim odtenkom..in vse tri smo pomislile, da bi tole moral dobiti gospodič...(kar na glas smo rekle: tale je za atija:)) seveda smo ga kupile...ampak..mene pač zanima kaj bi tole lahko bilo. Ko bom imela malo boljši fotkič, ga pofotkam (moj mobilc je čisto fuč, kar se fotkanja tiče)
je že slišal kdo za tale kamen sploh??

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

 


#9 enja

enja
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 225

Objavljeno: 16. december 2012, 23:22

Nataly žal ti ne bom odgovorila, če je tvoj "kamen veselja" primeren za gospodiča....pojma nimam :fiju:



Na LNF je že bil objavljen link: http://www.krilca.si/darila.php



In vsi, ki ste (smo) zavezanci do plačila dohodnine, do 31.12 se lahko odločite in 0,5 % le-te namenite v dobrodelne namene:

http://e-uprava.gov....id=579&sid=1367




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0