Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Presna prehrana oz. živa hrana


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
72 komentarjev na to temo

#51 DON KARLOS

DON KARLOS
  • Legenda Foruma
  • Št. objav: 1 610

Objavljeno: 14. februar 2011, 12:33

Ne govorim o nobenih smernicah, govorim o preprostih, dokazanih dejstvih. V želodcu hrana nič ne obleži, ampak se takoj, ko pride v želodec, začnejo izločati prebavni sokovi, in to ni samo HCl, ampak so tudi encimi peptidaze, ki razgrajujejo beljakovine. V želodcu je zaradi kisline pH zelo nizek (pod 2), v tako kislem okolju pa večina encimov, razen že omenjenih peptidaz, sploh ni aktivnih. Polega tega peptidaze razgradijo beljakovine in razgradijo seveda tudi rastlinske encime. Zdaj mi pa lepo prosim pojasni še tole: Zakaj bi rastline imele prebavne encime, in to v tako velikih količinah, da bi imeli pomemben vpliv na prebavo človeka?? Rastline prebavnih encimov ne rabijo, saj so avtotrofne in ne sprejemajo iz okolja organske hrane. Pa še nekaj mi ni logično pri tej zgodbi o encimih: rastlinojedci (npr. jelenjad, govedo...) jedo izključno presno zelenjavo, a je njihovo prebavilo v primerjavi z mesojedci enake velikosti precej bolj zapleteno, daljše, prebava bistveno dlje časa traja, pa še simbiontske bakterije za razgradnjo celuloze potrebujejo. Če bi držalo, da z zelenjavo dobijo tudi encime, ki razgrajujejo zaužito hrano, evolucija najbrž ne bi tako komplicirala, a se ti ne zdi?
Se pa strinjam, da je v presni zelenjavi veliko več vitaminov, ki so pomembni za delovanje encimov (ampak naših lastnih, ne rastlinskih!), kot v prekuhani, minerali pa se s kuhanjem sicer ne uničijo, lahko pa se izločijo iz živila in če zavržemo vodo, v kateri smo kuhali zelenjavo, s tem zavržemo še te. Sicer pa ne sledim nobenim smernicam, presno hrano (razen presnega mesaObjavljena slika) imam pa rada, veliko večino zelenjave in vse sadje pojem v presni obliki (še v sokove je ne predelujem, ampak jo najraje pojem takšno kot zraste v naravi, jabčka z ogrizki vred Objavljena slika), pa ne rabim za to nobenih gurujev, ki bi me prepričevali z za lase privlečenimi teorijami o encimih.

A, ja pa še to: prebavne žleze so žleze z zunanjim izločanjem, žleze z notranjim izločanjem so pa hormonske žleze - ali pa so zagovorniki presnojedstva tudi tukaj ugotovili, da se fiziologi motijo?Objavljena slika



HO HO HO

Ko se presnojedci začnejo ukvarjat kot Coca Cola marketing strokovnjaki. Ja naj obrazložijo o le zakaj? Pa še en popravek. V primeri korenja se znanstveno dokazano karoten bolje absorbira v telo. Pa se je razbil še en presnojedi mit. Žleze z notranjim znanjim izločanjem, koga špa briga v marketingu znanost.


Objavljena slika


#52 Beli lotos

Beli lotos
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 1 062

Objavljeno: 19. februar 2011, 04:34

Ne govorim o nobenih smernicah, govorim o preprostih, dokazanih dejstvih. V želodcu hrana nič ne obleži, ampak se takoj, ko pride v želodec, začnejo izločati prebavni sokovi, in to ni samo HCl, ampak so tudi encimi peptidaze, ki razgrajujejo beljakovine. V želodcu je zaradi kisline pH zelo nizek (pod 2), v tako kislem okolju pa večina encimov, razen že omenjenih peptidaz, sploh ni aktivnih. Polega tega peptidaze razgradijo beljakovine in razgradijo seveda tudi rastlinske encime. Zdaj mi pa lepo prosim pojasni še tole: Zakaj bi rastline imele prebavne encime, in to v tako velikih količinah, da bi imeli pomemben vpliv na prebavo človeka?? Rastline prebavnih encimov ne rabijo, saj so avtotrofne in ne sprejemajo iz okolja organske hrane.


Prehrambeni encimi se nahajajo v tistih vrstah hrane, ki njihovo prisotnost potrebujejo za svoj obstoj. Prav zato ima določena hrana zelo kratek čas obstoja (začne gniti, trohneti, veneti), saj jo lastni encimi pojedo.Predvsem presna in fermentirana hrana vsebujeta zelo veliko encimov, ki so nujno potrebni za pravilno prebavo. Encimi omogočajo delno »samoprebavo« presne in nepasterizirane hrane v prvi uri prebave v zgornjem delu želodca in tako trebušni slinavki in črevesju ni treba proizvajati večjih količin encimov za nadaljnje prebavne faze. Rezultat ni samo boljša prebava in asimilacija hrane, temveč je trebušni slinavki s tem omogočeno tudi proizvajanje antioksidantnih, spodbujevalnih in sistemskih encimov.

Pa še nekaj mi ni logično pri tej zgodbi o encimih: rastlinojedci (npr. jelenjad, govedo...) jedo izključno presno zelenjavo, a je njihovo prebavilo v primerjavi z mesojedci enake velikosti precej bolj zapleteno, daljše, prebava bistveno dlje časa traja, pa še simbiontske bakterije za razgradnjo celuloze potrebujejo. Če bi držalo, da z zelenjavo dobijo tudi encime, ki razgrajujejo zaužito hrano, evolucija najbrž ne bi tako komplicirala, a se ti ne zdi?


Encimi poudarjam pomagajo pri prebavi, vsaka žival ima prebavni trakt ki je prilagojen načinu prehrane.

Želodec mesojedcev izloča desetkrat več kloridne kisline kot želodec rastlinojedcev. Črevesje mesojedcev je trikrat daljše od njihovega trupa za hitro izločanje hrane, ki hitro trohni. Jetra mesojedcev so sposobna izločati deset do petnajstkrat več sečne kisline kot jetra rastlinojedcev.


A, ja pa še to: prebavne žleze so žleze z zunanjim izločanjem, žleze z notranjim izločanjem so pa hormonske žleze - ali pa so zagovorniki presnojedstva tudi tukaj ugotovili, da se fiziologi motijo?Objavljena slika


Obračaš stavek, napisano je samo to da je obremenjena trebušna slinavka in druge žleze z notranjim izločanjem.

Vsak mora sam poiskati resnico. Sokrat


#53 Beli lotos

Beli lotos
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 1 062

Objavljeno: 20. februar 2011, 00:25

HO HO HO

Pa še en popravek. V primeri korenja se znanstveno dokazano karoten bolje absorbira v telo. Pa se je razbil še en presnojedi mit.



Ne veseli se prehitro, popravek zate;

Glede karotena, so dolgo mislili, da preprečuje raka, vendar raziskovanja tega niso potrdila, res se mora korenje termično obdelati, da pride do izkoristka tega hranila, toda v več študijah se je izkazalo, da se rakavim bolnikom kljub povečanemu uživanju vitamina A ali karotena stanje ni bistveno izboljšalo. So pa danski znanstveniki leta 2003 odkrili v svežem korenju snov falkarinol, ki ima ta zaščitni učinek vendar samo v surovem korenju. Že blago segrevanje korenja kot je blanširanje, uniči več kot polovico te izredno koristne snovi.

Pa še to, zelenje korenčka kar petkrat presega količino koristnih snovi kot sam gomolj.

Vsak mora sam poiskati resnico. Sokrat


#54 Anja Horvat Jeromel

Anja Horvat Jeromel
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 8

Objavljeno: 11. november 2011, 14:49

Lepša plat presnojedstva so ravno presne sladice.
Zdaj ko se bliža predbožično obdobje zdrave presne sladice predstavljajo lažjo pot do bolj zdravega prehranjevanja.

Na to temo je tudi že kar nekaj delavnic. V kratkem se obeta ena zanimiva na to .temo: Presne sladice odlična in najlažja pot do bolj zdravega prehranjevanja:
http://www.ekologice...prehranjevanja_

#55 Silvija

Silvija
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 804

Objavljeno: 11. november 2011, 18:31

Ko sem prvič slišala za presni jabolčni štrudl, sem ga našla na netu na strani Presni svet. Naredila, moram rečt, da je krasna zdrava sladica. Edino, mal mi je razpadal. Zdaj me pa prav mika, da bi šla na delavnico. Hmm, škoda da je Lj. tako daleč, ampak morda pa se odločim...

#56 Silvija

Silvija
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 804

Objavljeno: 11. november 2011, 18:48

Iiiii Anja, na Koroškem izvirsko vodo natočila (pogledala na linku). Jaz jo tudi točim takole za sproti in odnesem domov kakšno steklenico. Žal ne vsak dan. Med tednom pa svoji vodi namenim dobro misel oz. prosim reiki energijo, da mojo vodo prečisti... Če še prideš na Koroško, naredimo kakšno delavnico pri nas?

#57 Anja Horvat Jeromel

Anja Horvat Jeromel
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 8

Objavljeno: 29. november 2011, 11:14

Silvija super za jabolčni štrudl :). Če je razpadal, bi bila rešitev, da bi v maso prihodnjič dala še malo lanenih semen ali chia semen (ta sicer niso tako lokalna, ampak imajo tudi super razmerje omega 3 in omega 6 maščob, pa prav tako dobro vezivo so, le da čisto nevtralnega okusa).
Evo, delavnica na Koroškem se je očitno uresničila :), saj bomo v soboto, 10. decembra 2011, od 10. do 13. ure na prvi osnovni šoli v Slovenj Gradcu ustvarjali presne dobrote, kot so: s čokolado oblite marelično kokosove praline, nežna bela čokolada z goji jagodami, športne praline za moč, sušene presne božične zvezdice, čokoladno-pomarančni mousse.

S temi sladicami pa se bomo sladkali tudi v LJubljani že v četrtek 1. decembra od 17h do 20h. Več informacij: http://ekologicen.si...prehranjevanja_.

#58 sin

sin
  • Lunatik
  • Št. objav: 2 584

Objavljeno: 29. november 2011, 18:20

Kolikor sem poslusal predavanja, se med drugih clovek do danes se vedno ni povsem prilagodil kuhani hrani, saj naj bi jo organizem zaznal kot tujek in ob vnosu kuhane hrane proizvajal levkocite. To imenjujejo nekateri tudi digesticivna levkocitoza. Docim pri presni hrani taksnih reakcij menda ni, saj naj bi bila "prava" hrana za organizem. - laicno in posploseno povedano, a zadeva je tudi preprosta: Ce kdo proba uzivati pol leta samo kuhano in ne presne, sveze, ne kuhane in predelane hrane, mu bo najverjetneje postalo razumljivo.

Tu pa je se drug preizkus, ki se izvaja z merjenjem ORP (Oxidation-Reduction Potential - zivosti tekocine ali tekocine zivil), ki govori o razpolozljivosti negativnih ionov. 99% hrane je iz tega vidika prakticno nezive, saj je v vecini redoks potenacil v plusu namesto v minusu. Na svetu je obstajalo in morda ponekod se obstajajo vode, ki imajo redoks potencial dejansko v minusu in so tako naravno antioksidantske. Med njimi je bila to voda ledenikov v Himalaji, kjer zivi ljudstvo Hunze, med katerimi je veliko stoletnikov.
Presna hrana pa je seveda precej vec kot samo navedeno.


Mene pa nekaj zanima: zakaj presni hrani pravijo živa? V čem je surova špinača bolj živa od kuhane? Ja, vem, za encime naj bi šlo, a ne? Ampak encimi v špinači (ali katerikoli drugi hrani) so za človeka čist navadne beljakovine in v človeškem organizmu kot encimi sploh ne delujejo - v prebavilih se razgradijo in so le vir aminokislin, tako kot katerakoli druga beljakovina, ki jo dobimo s hrano - kuhano ali surovo. Človeške celice iz aminokislin po informaciji iz DNA izdelajo svoje lastne encime in samo ti delujejo, encimov ne dobivamo shrano. Ali ni v našem pojmovanju živo tisto, kar vrši življenjske procese? List solate je živ samo, dokler je del rastline, ki izvaja fotosintezo, raste, se razvija, razmnožuje etc. Ko ga utrgaš, je mrtev, celice začnejo odmirati, tudi če lista ne skuhaš. Živa so v tem smislu le toplotno neobdelana semena, že sočni del ploda - npr. jabolko, če ne poješ zraven še ogrizka, pa je mrtev. Se pa strinjam, da s kuhanjem lahko številne za nas pomembne snovi spremenimo do te mere, da so neuporabne (npr. toplotno neobstojni vitamini) ali pa težje razgradljive ali celo škodljive (npr. nekatere maščobe), se strinjam tudi, da ljudje vsaj v naši družbi veliko živil čisto po nepotrebnem kuhamo. Pojem "živa" hrana je pa nepotreben in zavajajoč, trditev, da s presno hrano dobimo delujoče encime, pa ne drži.


ego-eco.jpg
Ne meči svinjam biserov!


#59 sin

sin
  • Lunatik
  • Št. objav: 2 584

Objavljeno: 29. november 2011, 18:30

To kar pises mi je vsekakor zanimivo. Ne pravim da ni ni res ali je res, temvec da mi je zanimivo.

Se pa vprasam, zakaj se nekateri ljudje zdravijo s pomocjo dodajanja encimov kot prehranskih dopolnil prehrani in ce to pomeni, da to pocno povsem zaman?
Kaj pa to, da pred kosilom clovek pouzije nekaj sadja, da nato v dvanajstniku lazje predela kosilo ki sledi? A v tem ni logike? Meni slednje namrec precej dobro deluje.
Po mojih izkusanjah je prav sveze sadje tisto, ki pomaga pri ustvarjanju encimov v nasem organizmu. To pa ne pomeni da ti niams prav, temvec da je morda proizvodnja enciov v nasem organizmu pogojena tudi z vnosom drugih encimov v organizem. I gues.
Prav obratno pa je, ce pouzijem dozo belega sladkorja, ki me po obcutku sodec prav izropa encimov.

Ponavljam: V našem telesu (velja tudi za druga bitja) delujejo samo encimi, ki jih izdelajo naše celice, drugi encimi niso aktivni, v prebavnem traktu se razgradijo enako kot katerekoli druge beljakovine in v celice sploh ne pridejo. Rastlinski encimi so pomembni za rastline in njihove presnovne procese, ki so v marsičem drugačni od človeških, za človeka pa ne. Vsak organizem si izdela svoje encime, informacijo o tem pa nosi njegova DNA, to je zelo pomembno, ker ne gre le za encime kot take ampak tudi za natančno regulacijo njihove količine in njihovega delovanja. Če bi res encime lahko vnašali kar s hrano, bi zelo hitro imeli v telesu tak kaos, da ga ne bi preživeli. Me pa res preseneča, kako trdovratno se drži ta zmota, da encime dobimo s hrano, celo v knjigah ponavljajo to zmoto. Ti pisci očitno nimajo osnovnega znanja biologije, imajo pa kup pristašev, ki ne dvomijo v nič, kar njihovi prehrambeni guruji izjavijo ali napišejo in vztrajno ponavljajo njihove zmote.


ego-eco.jpg
Ne meči svinjam biserov!


#60 sin

sin
  • Lunatik
  • Št. objav: 2 584

Objavljeno: 29. november 2011, 18:34

Menda res.

Stanje uma se ponavad tud ujema s prehrano posameznika, ...


ego-eco.jpg
Ne meči svinjam biserov!


#61 sin

sin
  • Lunatik
  • Št. objav: 2 584

Objavljeno: 29. november 2011, 18:50

Hecn, nekateri pisete kt da se clovek mora odolocit ali naj bo presnojedec, vegan, vegetarijanec, vsejed, pranojedec, whatever... A ni fajn, da lahko obroke prilagajamo lastnim potrebam, kot to lahko tudi v razlicnih obdobjih skozi razlicne prehranske režime, v kolikor menimo, da jih potrebujemo in so primerni tudi za okolje. Saj je clovek lahko presnojedec zgolj nekaj casa, ce meni, da mu to odgovarja. Saj vemo, da ima vsako uzivanje hrane svoje bolj ali manj dolocene reakcije v nasem organizmu.

ego-eco.jpg
Ne meči svinjam biserov!


#62 gold

gold
  • Lunatik
  • Št. objav: 6 960

Objavljeno: 29. november 2011, 20:54

Za zagovarjanje svoje prepričanosti, se ljudje poslužujejo vsemogočih in nemogočih faktorjev. x:o)x

#63 Silvija

Silvija
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 804

Objavljeno: 29. november 2011, 21:19

Silvija super za jabolčni štrudl :). Če je razpadal, bi bila rešitev, da bi v maso prihodnjič dala še malo lanenih semen ali chia semen (ta sicer niso tako lokalna, ampak imajo tudi super razmerje omega 3 in omega 6 maščob, pa prav tako dobro vezivo so, le da čisto nevtralnega okusa).
Evo, delavnica na Koroškem se je očitno uresničila :), saj bomo v soboto, 10. decembra 2011, od 10. do 13. ure na prvi osnovni šoli v Slovenj Gradcu ustvarjali presne dobrote, kot so: s čokolado oblite marelično kokosove praline, nežna bela čokolada z goji jagodami, športne praline za moč, sušene presne božične zvezdice, čokoladno-pomarančni mousse.

S temi sladicami pa se bomo sladkali tudi v LJubljani že v četrtek 1. decembra od 17h do 20h. Več informacij: http://ekologicen.si...prehranjevanja_.


Lanena semena? Jih je treba namočit? Sama sem mislila še kakšne suhe slive dodat, da bi malo "lepile" skupaj. Za presno delavnico v SG sem si pa tudi že zrihtala vabilo ;).

#64 sin

sin
  • Lunatik
  • Št. objav: 2 584

Objavljeno: 1. december 2011, 09:25

eh, obracas besede in pretiravas. takih tedenskih preskokov verjetno nihce ne pocne.

itaq.

naj bi bile... al pa tudi naj ne bi bile. who knows.
od naju nihce ni meril vode iz ledenikov ane. sta pa to pocela henri coanda in nato se dr. patrick flanagan. bajdvej, sledji je genij, prvi na listi cudeznih otrok in ga tudi osebno poznam.


lp

Pa ja, človek je lahko en teden presnojedec, en teden se pa pase po McDonaldsih, če mu paše (edino kanibal menda ne smeš bit). Sej se nikogar nič ne sili.
Vprašanje, koliko smisla ima takšno preskakovanje.
Eni se tudi radi bolj poglabljajo in testirajo, kako se jim obnese nek način, za to pa rabiš več kakor mesec, dva...

Uno o 100 in več letnikih (Hunza), njihovi vodi in načinu prehranjevanja naj bi bile pa vseskupaj izmišljotine oz. napačne razlage.


ego-eco.jpg
Ne meči svinjam biserov!


#65 gold

gold
  • Lunatik
  • Št. objav: 6 960

Objavljeno: 1. december 2011, 13:31

Človek je postal že tako smešen, da bi kupoval tudi svež zrak iz alp. Samo še proizvodnjo je treba zagnati.
Ja, danes se služi na bedarijah... x:o)x

#66 sin

sin
  • Lunatik
  • Št. objav: 2 584

Objavljeno: 1. december 2011, 21:33

....

ego-eco.jpg
Ne meči svinjam biserov!


#67 sin

sin
  • Lunatik
  • Št. objav: 2 584

Objavljeno: 1. december 2011, 21:37

da, da.

a lahk mal razlozis to o brezmadezni dusci? kaksne konkretne argumente pa to?
namrec jaz ti lahko ponudim direktne znanstvene studije o zivosti vode (umetno ustvarjeni po vzgledu ledeniskih vod iz himalaje)

kaj je dr. patrick flanagan mnenja, se lahko preprosto pozanimas in se narocis na njegove obcasne novice.

to, da zivijo 140 let samo zaradi vode jaz nisem trdil. sem pa napisal da so hunze znani kot dolgo zivece ljudstvo (stoletniki). - temu ocitno oporekas, zato predvidevam, da imas kaksen konkreten argument, da je temu tako in ga bos podala semle?
torej od kje ti podatek da zivijo povprecno 50-60 let? imas podatke koliko so ziveli pred 50 leti, takrat ko je raziskoval henri coanda?

ce temu dodamo se raziskave enega izmed institutov, ki so povedali da nekatera prehranska dopolnila, ki so narejena po vzorcu ledniskih vod iz himalaje podaljsujejo zivljenje celic za 2x, se zdi prva trditev se toliko bolj realna. Ce je to seveda res.

no, jaz lahko govorim o svojih izkusnjah in izkusnjah tistih, ki jih osebno poznam. to pa mi je ob razpolozljivih argumentih zaenkrat dovolj, da stojim za tem kar sem napisal.Ne vem kje si sicer tega Carella nasla in kdo to sploh je, ampak iz tvojega posta izgleda, kot da so zate vsi prevaranti, pac zato, ker ne ves komu verjet.Ocitno so zate rajsi vsi bad, kot pa da bi sama raziskala kaj je na stvari zares, saj se tako pocustis bolj varno.Medtem ko ti jaz pravim da nekatere stvari vem, ker sem jih osebno izkusil in so jih izkusili ljudje ki jih poznam. In jih se izkusajo. Recimo omenjena prehranska dopolnila.

Pomoje si krivica. Ker nekaj ne poznas in ker si zmedena zaradi razlicnih clankov iz neta, si vzela pac tisto ki ti je bolj po godu.In za namecek oponiras o stvareh o katerih pravzaprav ne ves prakticno nic. Seveda je to zate potem megla, ker tudi dejansko je.Morda ni vec na tisti listi, kolikor vem pa je nekoc bil. Lahko pa nam jo posredujes sem, ker je verjetno zanimava po vsebini itaq.

Tule pa si se malce preberi (ce zelis) o dr. Patrick Flanaganu, ki je izumljal ze z 12 leti: <a href='http://www.futuretec...urophone.htmlCe' class='bbc_url' title='Zunanja povezava' rel='nofollow external'>http://www.futuretec...hone.htmlCe</a> lahko cloveku reces da je brezmadezna dusica zato, ker je pri 12 letih izumil detektor nuklearnih glav, katerega mu pentagon zaplenil kot zelo uporabno zadevo, ti nimam kaj drugega povedat. Ce pa menis da je brezmadezna dusica zato, ker je gluhonemim pomagal da slisijo prek koze in kosti s pomocjo neurophona, pa se manj.

lp

<br />.... ker poznaš nekega tipa (ki ni glih brezmadežna dušca)  On je torej mnenja, da Hunze živijo tudi 140 let zaradi te vode?... Hunze ne živijo toliko let (pač pa povprečno 50-60), da je Alexis Corell 37 te megle....  Itak nimam kej, lahko samo verjamem enemu ali drugemu ali tretjemu (itd) viru. Glede na to, kako je danes popularno zdravo življenje in koliko se izmišljuje, laže in služi na ta račun (tak je pač človek), verjamem še najbolj tistim, ki mi nimajo kaj prodat.<br /><br />P.s. sem pregledala nekaj list čudežnih otrok, pa ni Flanagan niti omenjen, kaj šele, da bi bil na prvem mestu.<br />


ego-eco.jpg
Ne meči svinjam biserov!


#68 sin

sin
  • Lunatik
  • Št. objav: 2 584

Objavljeno: 1. december 2011, 21:44

povezava: http://www.futuretec...Neurophone.html

ego-eco.jpg
Ne meči svinjam biserov!


#69 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 2. december 2011, 18:08

Človek je postal že tako smešen, da bi kupoval tudi svež zrak iz alp. Samo še proizvodnjo je treba zagnati.

x:o)x x:Dx :palec:
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#70 sin

sin
  • Lunatik
  • Št. objav: 2 584

Objavljeno: 2. december 2011, 20:04

Ja in? A to dokazuje kaj? Nic od tega kar je govora.
A pa ves kaj je flanagan delal za RBC?

Tudi to ne. Cetudi bi hunze zivele samo 40 let, to se vedno ne dokazuje nicesar. Eventuelno cetudi so lagali o doglozivoti so pac lagali, kaj cmo zdej. Govora pa je o zivosti vode! Namrec ORP lahko vsa kod nas izmeri doma, ce ima merilec, kar je dejstvo. Meritvam ORP potenciala sem bil velikokrat osebno prica, zraven pa je bila se polna dvorana ljudi. In to ne enkrat. ORP tvoje vode lahko zmeris tudi na sejmu narava zdravje pri mojmu znancu, k ma vsako leto tam stojnico. Ali pa komu drugemu, ki ima merilec. Lahko si ga tudi kupis in sama preizkusis. Skratka nic takega, kar ne bi mogel vsakdo preverit. Vsak ki se pa malce spozna na kemijo in vodo, pa ti lahko razlozi kaj o flanaganovih trditvah, clankih itn.

Tvoj problem. Ne da se ti poglabljat, sikas pa vseeno o stvareh katerih nimas pojma. Koga pa briga ce tebe flanagan ne preprica. Mene ze ne. Zdej se torej tule ukvarjam-o s tvojim neazupanjem.

Otrocja si. Ne, ne vem kolk izdelkov se prodaja. x:Dx tega tudi nihce ne ve.
12 letni poba je prodal pentagonu aparat x:o)x ...iz njegovih ust osebno, je to precej drugace zvenelo.
in lahko mi vejrames, da se na osebno izkustvo z njim vseeno bolj zanasam kot na razne clanke z neta. x;)x

Sicer pa, kaj zelis dosezt - da ljudje recejo da je flanagan prevarant? da ziva voda ne obstaja? da je vse laz? A bos potem zadovoljna? I gues not. Zato ker bos s tvojimi strahovi imela pac malo vec dela.
Nihce te ne sili da karkoli verjames. Sama si se vmesala debato. Nihce ti ni rekel da naj kaj kupis, verjames, probas, kaj naj mislis, karkoli. Tebe je zmotilo. In zmotilo te je nekaj kar osebno ne poznas, ampak si zgolj brala na netu.
In k neznamenu nisi pristopila z vprasanjem, temvec s kritiko, kot da ves o cem je govora. Torej samopomembno.
Whatever, ko bos imela osebne izkusnje z zivo vodo, se bova morda naprej menla, do tedaj pa nima smisla, ker sam pozornost nase vleces, da se ukvarjamo s tvojimi strahovi. Nihce ne pravi da ne smes imet mnenja, ocitno pa tebe moti, da imam jaz mnenje, saj si ti replicirala moji objavi ane.

ha haha s HAARPom se kontorlira umove ljudi ..a ti sploh ves ka je HAARP in za kaj ga uporabljajo?
bajdev, menda so ga ze itaq zaprli: US government takes down HAARP website to conceal evidence of US weather modification and earthquake inducing warfare. http://presscore.ca/2011/?p=2261
Na vreme lahko vplivajo tudi kmetje v zda. To dandanes ni neka huda umetnost. Zal.

Tule imas meritve, clanka na temo "ziva voda" in haarp:

http://cokolada.net/...18_take_III.pdf
High-power ELF radiation generated by modulated HF heating of the lower ionosphere
http://users.elo.com...ELF Earthquakes

/ ljudje VEDO tisto kar dejansko zivijo. vse drugo je zgolj sem bral, slisal, mislil, se pogovarjal, razglabljal, premleval, si domisljal, itn. /

in pa z moje strani zakljucujem tole debato.
(ena taka tipicna slovenska scena je tole. Klele se full zafurstirancev zbira zgleda, zato si pa tut tol kradi ocene talete).

lp


klik "On May 29, 2002, Royal BodyCare Inc. filed a lawsuit against Patrick Flanagan and his partners requesting injunctive and monetary relief and alleging, among other causes of action, breach of contract, conspiracy, fraud, breach of fiduciary duty, disparagement, tortuous interference and unlawful restraint of trade. On February 18, 2003, a settlement was reached, requiring Flanagan to pay an aggregate of $250,000.00 to Royal BodyCare Inc."

klik "Dr. Coanda became intrigued with the drinking water in the Hunza land high in the Karkorum Mountains just north of Pakistan where the typical life span is 120 to 140 years."

klik

"As someone who has lived and worked in the Hunza and Baltistan region of northern Pakistan for a decade, it is important to first debunk the myth that the Burushushki, Wakhi and Shina people of the Hunza region are blessed with the lives of Methusula. This was actually a myth which gained momentum when it was written up by Dr. Alexander Leaf, in the January 1973 issue of National Geographic magazine. There is absolutely no scientific validity to his claim. People of the Hunza suffer from malnutrition and nutrition deficiencies just as much as any other remote mountain region in SE Asia. Although the predominantly Ismaeli faith (branch of Shi-ite muslims) are progressive and relatively better off than most of their neighbours in nearby regions, they will all tell any visitor, that their life expectancy is around 50 - 60 years, just like any other region of northern Pakistan."

Tole velja za zdaj. Ampak težko verjamem, da bi se jim življenjska doba v, kakor praviš, teh 50ih letih zmanjšala za dobro polovico.

klik "Alexis Correl, who kept a chicken heart alive for 37 years and received a Nobel Prize, stated that the secret of life is to feed and nourish the cells and let them flush their waste and toxins."

klik "The French surgeon Dr. Alexis Carell (1873 - 1944) presented proof of this and won the Nobel prize in medicine in 1912 for revealing how living cells may be kept alive forever. According to Dr. Carell, "The cell is immortal. It is merely the fluid in which it floats that degenerates. Renew this fluid in intervals, give the cells what they require for nutrition, and as far as we know, the pulsation on life may go on forever." (quoted in Patrick Flanagan, Elixir of the Ageless)

klik "He (Carell) had great success in reconnecting arteries and veins, and performing surgical grafts, and this led to his Nobel Prize in 1912."
"Carrel started an experiment on January 17, 1912 where he placed tissue cultured from an embryonic chicken heart in a stoppered Pyrex flask of his own design.He maintained the living culture for over 20 years with regular supplies of nutrient."


klik, klik, klik, klik

Ja seveda. A sploh veš, koliko izdelkov se prodaja? A naj vsakega stestiram, se poglabljam, raziskujem... ali samo tole vodo? x;)x Najboljše kar vse, da ne bom do koga slučajno po krivici zavrnila x:o)x Če ti uspe zrihtat, da bo en dan imel 346456 ur, potem se pa komot podam v takšno raziskovanje :palec:
Povprečen človek preprosto nima časa se poglabljat v vsako zadevo... predvidevam, da to trgovci z "zdravimi izdelki" tudi vedo. Eni, ne vsi - ker tule se pač motiš, ne trdim, da so vsi glih, da so vsi slabi. Flanagan me pač ne prepriča . Btw, koliko stane ta zadeva?

A Pentagon mu je zaplenil detektor? Jst sm pa glih prebrala, da jim ga je prodal...
Pentagon je tudi izboljšal Neurophone in zdej HAARP lahko s to tehnologijo kontrolira misli posameznikov in celih množic; mislim ja, v poplavi takih podatkov je težko kej verjet. Pol sm pa boga jaz čisto zmedena al kaj x:Dx ma dej no dej, ne vem, kdo je zmeden tule.

Mnenje imam pač lahko, tudi če tebi to ne ustreza. Če se pa motim, pa toliko bolje.

P. s. A Flanagana se da tud kontaktirat po kakem mejlu al se lahko samo na novice naročim? x;)x Imam kakšno vprašanjce ali dve.


ego-eco.jpg
Ne meči svinjam biserov!


#71 sin

sin
  • Lunatik
  • Št. objav: 2 584

Objavljeno: 2. december 2011, 20:22

sej ne da temu oporekam, temvec se precej strinjam. prevec se ustvarja nepotrebnih potreb na racun resnicnih. tudi zato so krize.

je pa dobro vcasih spomniti se da: "ni vse za vsakega in tudi vedno ne" - jst.
da je nasa resnica, nase osebno izkustvo lahko drugacno od resnice in izkustva drugega.

ko delas 10 let z ljudmi, poslusal njihove zdravstvene tezave, razlicne teorije, izkusnje s tem ali onim, za proti, levo, desno, preberes taksen ali drugcen clanek, teorijo, argumetn, itn.. pocasi dojames, da je najbolj dela neumne ljudi posplosevanje.
temu ni kriv nekdo ki nekaj trdi, saj ljudje govorijo iz lastnih izkusenj, lastne resnice (razen tisti ki zelo radi ponavljajo vse kar so prebrali in mislijo kako zelo veliko vedo brez da studi sami izkusijo), temvec je to sirsi problem. Iscemo krajse poti, poti skozi druge, namesto da zase najde svojo pravo pot v sebi, da najdemo svoj nacin in tisto kar nam ustreza. Preposto, da poslusamo samega sebe in skladno s tem tudi postopamo. Znanje in izkusnje drugih ljudi, pa seveda niso zanemarljive, ce jih znamo razumeti sebi koristno.

adijos

Človek je postal že tako smešen, da bi kupoval tudi svež zrak iz alp. Samo še proizvodnjo je treba zagnati.
Ja, danes se služi na bedarijah... x:o)x


ego-eco.jpg
Ne meči svinjam biserov!


#72 Brezo

Brezo
  • Lunatik
  • Št. objav: 8 159

Objavljeno: 2. december 2011, 22:07

.........Meritvam ORP potenciala sem bil velikokrat osebno prica, zraven pa je bila se polna dvorana ljudi. In to ne enkrat. ORP tvoje vode lahko zmeris tudi na sejmu narava zdravje pri mojmu znancu, k ma vsako leto tam stojnico. Ali pa komu drugemu, ki ima merilec. Lahko si ga tudi kupis in sama preizkusis..........


Potem pa lahko iz prakse poveš kaj se zgodi, če človeček popije vodo, ki je po ORP meritvah total zanič...si vzame kakih 5-10. min za kakšne dihalne vaje iz pranajame po možnosti s kakšno hudo mantro...kaj potem pokaže napravica...Objavljena slika Objavljena slika

Life is like a game...play it...

myst1c.gif


#73 sin

sin
  • Lunatik
  • Št. objav: 2 584

Objavljeno: 7. marec 2012, 15:29

http://privoscite.si...ravo-zivljenje/

ego-eco.jpg
Ne meči svinjam biserov!





Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (1)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0


    Google (1)