Na pa je odkrila mojo skrito sestavino.
Rum v tortah, pecivih ipd ni skrivna, temveč obvezna sestavina
Ko sem začela peči (ni tako dolgo tega), so bile moje stvaritve daleč od česarkoli estetskega, a okusne za popenit
Objavljeno: 13. december 2013, 16:00
Na pa je odkrila mojo skrito sestavino.
Rum v tortah, pecivih ipd ni skrivna, temveč obvezna sestavina
Ko sem začela peči (ni tako dolgo tega), so bile moje stvaritve daleč od česarkoli estetskega, a okusne za popenit
Life begins at the end of your comfort zone.
Objavljeno: 13. december 2013, 17:25
...Za vege žurko rock and rolla....
...Pleskavica iz fižola....
1. V ponvi segrejemo olje .Vanj stresemo čebulo in dušimo 5 minut...ob občasnem mešanju, da se zmehča.
Dodamo česen, koriander in kumino....in pražimo 1minuto ....
Dodamo na drobno nasekljane šampinjone (ali kkšne druge gobice) in kuhamo 4-5minut ob stalnem mešanju,dokler tekočina ne izpari.
Mešanico prestavimo v skledo.
2. Dodamo fižol-rdečega... ( če se mudi ...lahko iz pločevinke...ajd dovolim )
Ga zmehčamo z vilicami ali tlačilcem krompirja.
Vmešamo nasekljan, svež peteršilj..ter začinimo s soljo in poprom.
3. Segrejemo pečico .
Mešanico razdelimo na štiri dele in vsak del povaljamo v polnozrnati moki in oblikujemo ploščate, okrogle pleskavice.
Pokapamo z oljem in pečemo 4-5 minut na vsaki strani...
Postrežemo s kruhki in solato....(Lahko tud kaj drugega za prilogo )
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1 jž olja
1 drobno nasekljana čebula
1 drobno nasekljan strok česna
1 čž mletega koriandra, kumine
150 g drobno nasekljanih šampinjonov
420 g rdečega fižola (če je iz pločevinke ga splaknemo in odcedimo)
nasekljan peteršilj, sol , poper, moka za oprašitev
priloga;
kruhki ali bombetke ali kakšna druga priloga (krompir itd)
solata
...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)
Objavljeno: 20. december 2013, 13:03
...VANILIJ-BAJADERA...V 35 minutah...brez peke
http://www.haber.ba/zanimljivosti/svastara/64879-savrsen-kolac-pripremljen-za-samo-35-minuta.html
...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)
Objavljeno: 20. december 2013, 14:04
Joj kolk pa to dobro izgleda
Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.
Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college?
~
This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R.
Objavljeno: 9. januar 2014, 11:41
kakšno je pa kaj vaše mnenje o Savini Atai?
kok to naklada ej, naj gre tja nekam nazaj med plemena, da bo loh vmisru zvela brez glutena, belga sladkorja, pa nev česa še ona absolutno ne je...
a pozna drugače kdo kako dobro vegetarjansko restavracijo, pa da ni indijska??? v ljubljani če je mozno?
Objavljeno: 9. januar 2014, 12:40
Hojla Sebastjan69, dobrodošel
Nekej sem slišal, pa nisem ziher če je glih prou zares, da baje dva Eskima nekej odpirata.
Ne vem no. Tko sem slišal
Objavljeno: 9. januar 2014, 12:57
Savina je pač ena od mnogih prodajalk.... sem šla brat njeno knjigo, sem se trudila prav res, ma mi ni zneslo prebrat niti do polovice. Torej, men pač ni nekaj oh in sploh, je pa očitno uspešna v tem, kar počne.
Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.
Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college?
~
This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R.
Objavljeno: 9. januar 2014, 13:13
Savina je pač ena od mnogih prodajalk.... sem šla brat njeno knjigo, sem se trudila prav res, ma mi ni zneslo prebrat niti do polovice. Torej, men pač ni nekaj oh in sploh, je pa očitno uspešna v tem, kar počne.
...Luštna punči, polna optimizma, ...sej tud nekaj znanja ima...njena uspešnost me prav nič ne moti....
Me pa pri tem njenem poslanstvu moti ....njen licemerni marketing, ki v svojih prijemih zajema tudi dezinformacije...ki nikakor ne pašejo v kodeks resnic....
...In ob tem imam prebliske, da te lapsuze ne dela mimogrede....marketing in zaslužek pač...
...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)
Objavljeno: 9. januar 2014, 13:37
baje so v btc ju eno odprli
Objavljeno: 9. januar 2014, 13:41
drugače sem pa v eni stari jani videla eno vegansko knjigo rešite se zasvojenosti s hrano,ki se jo dobi pri nas,notri so recepti in vse, sam ne vem če to mogoče ne spada v temo zasvoenosti....
Objavljeno: 7. junij 2014, 21:12
Sladki recepti tudi za začetnike http://www.doria.si/...di_za_lepse_dni
Objavljeno: 4. september 2014, 16:34
...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)
Objavljeno: 5. september 2014, 06:23
Enostavni in zelo okusni sladoled brez konzervansov, umetnih barvil, umetnih arom, brez kač, brez dodanega sladkorja, brez emulgatorjev:
Sestavine za eno osebo:
- 1 srednje zrela banana
- 1 zvrhana jedilna žlica dobrega kakava v prahu (me zanima kako bi se obnesla sveže zmelta kakavova zrna - še nisem probal)
- čajna žlička kisle smetane ali smetanje, ki jo posnameš z kuhanega domačega mleka
- Banano zamrzneš za par ur (medtem ko čakaš, greš na forume gledat nove komentarje, narediš par vaj za hrbet, igraš tetris, švasaš avto, kar ti srce poželi )
- Jo nato zmiksaš v močnem mikserju in dodaš ostale sestavine in miksša do kremaste teksture
- Poješ zdraven dobrega filma! YES!
Čuj, pa kaj me gledaš kot kremšnito?
Objavljeno: 5. september 2014, 06:44
tole vegetarijanstvo lahk furajo samo tisti z dohodki nad slovenskim povprečjem ali z bogatimi starši..
puding iz kija semen ma dejte ga no mal mnj srat...
Objavljeno: 5. september 2014, 09:06
no no Pico, kdaj pa kdaj pa tud mesojedci grešijo s kakimi grešno dragimi posladki ni tko? razni pršutki pa kaviarji pa...
Objavljeno: 5. september 2014, 09:13
no no Pico, kdaj pa kdaj pa tud mesojedci grešijo s kakimi grešno dragimi posladki ni tko? razni pršutki pa kaviarji pa...
se strinjam, toda mesojedci grešijo z delicijami, vegetarijanci pa s šitom...
Kija semena pa kvinoja semena ma lepo vas prosm, edino seme k prinaša srečo je tisto ki izhaja iz semenovodov ...
Objavljeno: 5. september 2014, 09:21
A da je šit? To ti misliš k še rasteš, Vji ne mislimo tako... lol
Moja malenkost še vedno najraje greši ob luščenju kikirikijev So pa vse te čira čare z vzhoda (in zahoda) več kot dobrodošle za popestritev jedilnika. Vsaj občasno.
Objavljeno: 5. september 2014, 09:27
A da je šit? To ti misliš k še rasteš, Vji ne mislimo tako... lol
Moja malenkost še vedno najraje greši ob luščenju kikirikijev So pa vse te čira čare z vzhoda (in zahoda) več kot dobrodošle za popestritev jedilnika. Vsaj občasno.
Drago dete.
jst nč več ne rastem, tut sam sem se šel te fore in vam povem, da je vse kar je zelenjava in je užitno raste samo v mediteranskem pasu sveta,
ta semena pa tole wannabe, tole pa je za ove k majo preveč dnarja pa bi radi bli IN..
sej prav, sej nimam nč proti..
tut sam sem kupil kija semena, pa še zdej ne vem kir kurec me je na to nateral.. tko neokusno sranje.. cenovno dražje k pršut san daniele.. ma mislm
če hočte shujšat, obstajajo druge metode..
http://authoritynutr...-terrible-idea/
ene par let sem fural jogo v vsakdanjem lajfu dokler ni naš guru, začel cenjeno sveto seme naokol v hudičeve posode stresat, in kakopak sem wannabeiziral kot vegi..
sej je kul in vse
sam agresiven rataš, pa ne vem za kva?
Objavljeno: 5. september 2014, 09:39
No jst tud že dolg več ne rastem (vsaj v višino ne Tud močno upam, da ljudje ne gredno na V hrano sam zarad hujšanja, nenazadnje če ješ sam džank food, pa naj bo vegetarjanski ali veganski, bodo šle kile kakopak gor ne dol. Taka prehrana ni nobena garancija za vitko prehrano. Nenazadnje tudi kot presnojedec si lahko predebel, oreški in podobno ima zelo veliko kalorij...
Ko smo že pri posladkih, tud sama res le občasno sežem po kaki daljne deželni eksotiki, ker se strinjam, najboljša in najbolj zdrava hrana je lokalna hrana. No cherimoya ali pa kak dragon fruit pa vseeno kdaj pa kdaj pade na krožnik, to je pa men osebno grešno dobro :-)
Kolk stane pa pršut pa nebi vedla ker ga še v življenju nisem kupila...
Sem se pa narežala ob tem tvojem linku - ko da bi mojo žlahto poslušal
Objavljeno: 5. september 2014, 09:48
No jst tud že dolg več ne rastem (vsaj v višino ne Tud močno upam, da ljudje ne gredno na V hrano sam zarad hujšanja, nenazadnje če ješ sam džank food, pa naj bo vegetarjanski ali veganski, bodo šle kile kakopak gor ne dol. Taka prehrana ni nobena garancija za vitko prehrano. Nenazadnje tudi kot presnojedec si lahko predebel, oreški in podobno ima zelo veliko kalorij...
Ko smo že pri posladkih, tud sama res le občasno sežem po kaki daljne deželni eksotiki, ker se strinjam, najboljša in najbolj zdrava hrana je lokalna hrana. No cherimoya ali pa kak dragon fruit pa vseeno kdaj pa kdaj pade na krožnik, to je pa men osebno grešno dobro :-)
Kolk stane pa pršut pa nebi vedla ker ga še v življenju nisem kupila...
Sem se pa narežala ob tem tvojem linku - ko da bi mojo žlahto poslušal
danes sem nataknjen
drgač pa sem prepričan da je vegetarijanska prehrana najboljš za človeka, lakto ovo vegetarijanska se razume..
In jst sem se zlo fajn počutil ko sem bil vegetarijanec.. sam ker sem bil wannabe, mi je spodletelo..
Objavljeno: 5. september 2014, 09:55
Oh oprosti, jaz pa na polno razpoložena v stilu ' do not look, I bite'
Mlekec je hrana za mlade sesalčke, torej za nas ki ne rastemov več, pač ni. Zakaj ti je pa spodletelo? Sem prepričana da nas je tudi tle gor kar nekaj z dolgoletnimi staži, zdravih ko dren
Objavljeno: 26. september 2014, 05:25
Obljubljen recept za
AJVAR
Sestavine:
5 kg rdeče paprike (sem dodala tudi nekaj rumene in oranžne),
5 kg paradižnika - 1/2 zrelega in 1/2 zelenega,
5 velikih čebul,
sol 3 do 4 žlice oziroma po okusu,
1/2 kg sladkorja (sem dala manj),
1/2 kg kisa za vlaganje,
70 dag semfa (dodaš na koncu v skuhano maso).
Paradižnik zmelješ že zvečer in pustiš, da se čez noč odcedi v cedilu.
Zmelješ papriko in jo odcediš po ta večjem.
(Strojček za mletje pripravi tako, da ne bo blizu sten...tekočina iz zelenjave šprica in teče )
Vse sestavine zmešaš in počasi vreš ter mešaš cca 2 uri.
Ohladiš in dodaš 70 dag senfa (nisem dodala vseh 70 g, malo manj).
Nadevaš v sterilizirane kozarce. (jz v pečici na 100 stopinj ene 15 minut).
Objavljeno: 26. september 2014, 06:08
S kakšnim strojčkom to zmelješ? Z multipraktikom?
Life begins at the end of your comfort zone.
Objavljeno: 26. september 2014, 06:19
Flajš mašin Sem si ga sposodila, nameravam si pa kupit še kakšen multi strojček z različnimi funkcijami mletja.
Objavljeno: 26. september 2014, 07:50
Še eno pitanjice
Se mi zdijo kar velike količine, pa ker ima zelenjava vseeno veliko vode, me zanima koliko dejansko (kozarčkov, litrov ...) ajvarja dobiš po tem receptu?
Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0