Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Burek


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
52 komentarjev na to temo

#51 Michelle

Michelle
  • D član
  • Št. objav: 10 200

Objavljeno: 15. avgust 2005, 21:37

Evo, dodajam od Mysti recept:


"Z vlečenim testom. Popravljam. Kupiš ga ravno tako v vrečki. Sem šla prav preveriti.

V glavnem ... michelle, to je en recept pobran s foruma za dietetično prehrano.
skuta (lahko kar dve mercatorjevi) ... tisti, ki sta v lončkih,
3 velike žlice kisle smetane,
4 jajca,
malo soli
-----------
to vse premešaš


2 paketka testa

Pekač namažeš z margarino ali oljem, položiš 2 plasti testa, nato skuto (oz. vse tisto kar si prej zmešala skupaj). Spet 2 plasti testa. Po originalnem receptu (ki sem ga dobila na enem forumu ... btw, tam je tudi listnato testo ) na vsako plast nakapaš olje. Potem to rata ful mastno. No, jst sm potem to tko naredila, da sem si kupila še eno šprico za rože (tist k je za vlažit rože) in vsako plast navlažim z vodo in se super obnese.

Ko nanesem še zadnjo plast testa, pa kljub vsemu dodam nekaj kapljic olja.

------------
Za 20 minut v pekač pri 200 stopinjah, potem pa pustiš noter še 10 minut.

Aja, pa po potrebi še malce pošpricaš z vodo, da ni presuho."

x:px :2src:

Nisem vedla, da imamo te temo x;)x

Jaz jem samo sirovga ( al sirnega), Mysti, kako? Ce beres x:Dx
Na Miklosicevi je definitivno najboljsi, samo moj zelodec ga ne prenese vec.
Pica burek, pa zame ni burek x:o)x
Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.

#52 devica

devica
  • Lunatik
  • Št. objav: 2 719

Objavljeno: 16. avgust 2005, 07:15

Burek je boljši če vlečeno testo narediš sam x^x Ta kupleno je tako plastično, ne vem... :o|o: Takoj spoznam, kdo testo sam naredi, kdo ga pa kupi.

Pa ni zmeri slabo.Za baklavo pa je zaželjeno trše, kupljeno testo.

Sicer pa lovam krompirušo x:px x:px x:Dx (pa kislo zelje- njami)

Na skrokano jutro pa ponavad nikol ne kupim bureka, mi preveč obleži v želodcu. :sori:

Dear Human,
You've got it all wrong. You didn't come here to master unconditional love. That is where you came from and that is where you will return. You came here to learn personal love. Universal love. Messy love. Sweaty love. Crazy love. Broken love. Whole love. Infused with divinity. Lived through the grace of stumbling. Demonstrated through the beauty of... messing up. Often. You didn't come here to become perfect. You already are. You came here to be gorgeously human. Flawed and fabulous. And then to rise again into remembering. (unknown)


#53 Michelle

Michelle
  • D član
  • Št. objav: 10 200

Objavljeno: 3. junij 2007, 16:02

Jaz ga bom v kratkem naredila, pa sem že pred časom malce spremenila recept, da je bolj meni primeren (sicer ga pa ne bom delala zase).
Namreč sama uporabim polnozrnato moko, bele se ne dotikam več (s pirino pa ne vem, kako bi to ratalo? Mysti a nisi ti strokovnjak za piro?) Omejila sem tudi jajca (dam 2), pa seveda lahko skuto. Najraje vipavsko.
Potem pa še peki papir pa je.

Rezultat? Prav dober burek. Ni pač masten. In to je to. Sicer je mogoče bolj okusno, če le mal namažeš protfan in ne uporabljaš pekija.

Kisla smetana je čisto odveč.
Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0