Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Duša - človeška energija - arhivni čas - reinkarnacija


  • Prijavi se, če želiš komentirati
* - - - - 2 x ocenjeno
1009 komentarjev na to temo

#51 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 8. junij 2012, 22:45

Invalidna duša za moje pojme ni dober izraz, ker duša ne more biti invalid...invalidna oz. poškodovana so lahko samo vozila "vehicles", ki so ji podrejena. ...

ja, fajn si to razložil.

(zadnjič sem razmišljla o tem, k je bilo nekje -mogoče tukaj- napisano o 'pokvarjenosti duše' oz. če je lahko pokvarjena [mogoče ni bil uporabljen prav ta izraz, ampak vsekakor je blo tako sporočilo] - morda je Bojante to napisal)
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#52 Liam

Liam
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 172

Objavljeno: 8. junij 2012, 22:54

Kot je razvidno rudirudi govori iz sebe brezo se pa veliko izobražuje oboje je lepo pa ok , in oboje je lepa zgodba . Pojem duša je namreč umski koncept , mind fu..ing koncept . Ljubke zgodbe anyway .
Circumstance has no value. It is how one relates to a situation that has value. All true meaning resides in the personal relationship to a phenomenon....what it means to "
Christopher McCandless


#53 Bojante

Bojante
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 257

Objavljeno: 9. junij 2012, 07:49

ja, fajn si to razložil.

(zadnjič sem razmišljla o tem, k je bilo nekje -mogoče tukaj- napisano o 'pokvarjenosti duše' oz. če je lahko pokvarjena [mogoče ni bil uporabljen prav ta izraz, ampak vsekakor je blo tako sporočilo] - morda je Bojante to napisal)



Ja, treba je Vedeti, da obstajata D V E pokvarjenosti , in sicer :

Prva je pokvarjenost mesa, ko zli duhovi obsedejo materijalno telo Duše , in nanj vplivajo negativno - kvarno - škodljivo . Ena od takih pokazateljev je tudi "mastnejše meso žensk" , ko se reče , " da se je meso pokvarilo" .

No, Druga, Bolj Problematična pokvarjenost , je pa, ko se prek vplivanja na meso pokvari tudi Duša .

In ta je včasih TakoooOooo problematična, da Stvarnik tako ubogo obsedeno dušo lahko reši le še tako, da jo vzame iz telesa, pusti telo propasti , in reši že tako obubožano zmaterijalizirano Dušo te materije .

To je Njegova Zadnja Rešitev pred popolnim Propadom take uboge duše, kateri grozi Duhovna Degeneracija do te mere, da lahko pride do Duhovne Smrti, ki je Resnična-Prava smrt Duše za Večno .

Ja, ni kr' tko' enostavno, kot se eni domišljajo .

Lep pozdraw iz Ljubezenskih Dobraw, čaw .

B. + #

#54 Bojante

Bojante
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 257

Objavljeno: 9. junij 2012, 07:56

Kot je razvidno rudirudi govori iz sebe brezo se pa veliko izobražuje oboje je lepo pa ok , in oboje je lepa zgodba . Pojem duša je namreč umski koncept , mind fu..ing koncept . Ljubke zgodbe anyway .


Ja, oba sta mal zgrešila : Namreč, ker smo žal Vsi Zmotni, je govoriti "iz sebe" žal Zmotno, zato je Rudi "zavozil že v štartu" , ... Brezo pa se izobražuje iz napačnih Virov , tko, da ne en, in ne drugi (še) Nista na Pravi Poti , žal .

Upajmo, da se kmalu "preusmerita" , kajti tako žal nebosta prišla na Cilj , še Težje pa Rudi , ki je žal preveč zgrešil Pot.

Lep pozdrav do tedaj , ajd', čaw .

(jaz pa zdaj letim po material , ker me potem čaka še ogroOomno dela v delavnici )

#55 Brezo

Brezo
  • Lunatik
  • Št. objav: 8 159

Objavljeno: 9. junij 2012, 08:32

(zadnjič sem razmišljla o tem, k je bilo nekje -mogoče tukaj- napisano o 'pokvarjenosti duše' oz. če je lahko pokvarjena [mogoče ni bil uporabljen prav ta izraz, ampak vsekakor je blo tako sporočilo] - morda je Bojante to napisal)


Jap, Bojante je že parkrat uporabil izraz pokvarjena duša, ipd...in to ne samo v eni temi...Pokvarjena duša je bolj po domače rečeno. Po ezoteriki se pa ta izraz nanaša na osebnost, ki se izraža skozi nižja subtilna telesa, ki so pod nivojem duše...

Kot je razvidno rudirudi govori iz sebe brezo se pa veliko izobražuje oboje je lepo pa ok , in oboje je lepa zgodba . Pojem duša je namreč umski koncept , mind fu..ing koncept . Ljubke zgodbe anyway .


Moj koncept je teorija + praksa...Je Alan že parkrat omenil da je duša umski koncept. Nisem pa še slišal zadovoljive razlage zakaj je temu tako. Če pustim ob strani razne duhovne bajke, mistiko in se osredotočim na čisto zemeljske razlage...

Človek je klinično mrtev...priključen na aparate, na monitorju ravna črta...čez 10. min ga oživijo. Ko človek pride k sebi začne govoriti kaj se je osebje pogovarjalo med operacijo, natančno opiše potek operacije, kaj se je dogajal na čisto drugi strani stavbe, itd. Obstaja preveč takih zabeleženih primerov, da bi bilo to samo naključje...

Zdaj me pa zanima tvoja razlaga in pojasnilo, kajti do sedaj jo znanstvena stroka še ni dala...pa ne pozabit da ravna črta na monitorju pomeni kao smrt možganov oz. nedejavnost uma...in zakaj se v trenutku smrti telesna teža zmanjša 20- 70 g...Znanstveniki preverjal na zelo občutljivih inštrumentih...Torej kaj manjka v tej enačbi...x?x

Za moje pojme duša ni samo umski koncept...vsaj po tej definiciji uma kot ga učijo v šoli...in če duhovne bajke pripomorejo k boljšemu razumevanju določenih stvari zakaj bi jih potem ignoriral...ko odpovejo zemeljske razlage, se je včasih dobro obrnit tudi k nelogičnosti...Če malo primerjam s serijo "Star Trek"- tisti ki daje poudarek samo na logiko in znanost je pač podoben vulkancem, Diana Troi (telepat) je že mal podobna new agerju, Data (android) je primer zase, različni človečki pa včasih tudi uporabijo nelogične strategije in stvari...Ampak to je samo kao serija in podobnosti z današnjimi razmerami so samo naključje, a ne...xg:Dx

Poanta je, da ima vsak človek neko predstavo o duši...ne zdi se mi pa smiselno prepirat kdo ima prav in kdo ne, ker iz svojega stališča (miselnost, stopnja evolucije, itd) ima vsak prav...Jaz sem samo približno nakazal svoje stališče...pač povem tisto kar se meni zdi bolj logično glede na informacije, izkušnje, razlage iz različnih virov...In kot pravijo modreci, človek naj ne verjame nikomur samo na lepe oči dokler tudi sam ne izkusi kaj od tega...zakaj bi se moral človek strinjat z nečim, če se njegova izkušnja razlikuje od uradne razlage al pa ezoteričnih bajk...Na koncu bo itak zaljučni izpit na katerem bo vsa ta snov...kako se bo pa človek to naučil je pa njegova odločitev...za čas pa znanstveniki itak pravijo, da je relativen...Objavljena slika

Life is like a game...play it...

myst1c.gif


#56 Bojante

Bojante
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 257

Objavljeno: 9. junij 2012, 10:07

Brezooo, Super Si razložu :palec: xDDx :palec: xDDx :palec:

Še Posebej mi je Všeč Tisti del o "Enačbi" za "posvetne kao modrece" x;)x x;)x x;)x

No, pa da vidimo, kako jo bojo "Izračunali" , a ne , heh, ? x;)x x:Dx x;)x

Ajmo, homiči, ajmo, kje ste ??? x;)x

Da vas vidimo x8Dx

Lp + #

(P.s., moja duša je žal pokvarjena, pa sem za to rabil več kot 30 DoooOooolgih let, da sem to ugotovil:C: )

#57 mgd

mgd
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 667

Objavljeno: 9. junij 2012, 10:54

ja, dobr razmišljate in raziskujete.

primer : ogenj kuri. železo ne kuri. papir se lahko zakuri. če je železo v stiku z ognjem, si lahko pridobi sposobnost kurjenja in lahko zakuri papir, ki ga sam po sebi ne bi mogel.

naš pravi-jaz (čemur jaz pravim duša) je večno bitje, s svojo voljo, zavedanjem in srečo. to je "ogenj".

subtilno materialno telo (čemur vi pravite duša) je sestavljeno iz treh elementov : ego, inteligenca, um. je začasno, spremenljivo. to je "železo". ego je lahko moški, ženska, žival, Slovenec, Afričan, učen, neumen, bogat, reven itd.. s pomočjo inteligence in uma pol preko grobega materialnega telesa deluje v dobrobit ega.

grobo materialno telo (fizično telo) ima roke, noge itd. to je "papir".

če si pravi-jaz želi materialne izkušnje, se najprej poveže s subtilnim materialnim telesom (se zmotno poistveti z egom) in z njim pol vstopi v grobo materialno telo preko katerega deluje in izkuša rezultate teh aktivnosti. pravi-jaz v resnic ni ne ženska, ne moški, ne reven, ne bogat..., se pa lahko s tem (egom) zmotno poistoveti. glede na svoje želje, delovanje in njihove rezultate pa se pol ustrezno inkarnira in reinkarnira. tud če je v tem ženska, je lahko v naslednjem življenju moški. in tud če je v tem človek, je lahko v naslednjem žival.

vse materialne izkušnje so manj prijetne kot izvorno čisto bivanje.

Ampak , pod kaj pa potem ti pojmuješ Stvarnikovega Duha v naši Duši , ki daje Energijo Življenja vsaki Duši za njen obstoj ? x?x

ja, življenje našemu pravemu-jazu, daje Stvarnik. jaz mu včasih pravim Bog, včasih Nadduša, še najrajši pa Krišna.


Am, inpa, Ja, tam , ko praviš, Naša "prava osebnost, kot Sluga Boga-Stvarnika" , Ja, Sveda, kot praviš, naj bi To Tudi Zares Bila, ampak takih "BoguVšečnih" Duš je bilo v Zgodovini Človeštva na Žalost le bore malo :V: :C: :V:

ja, naša prava osebnost je večni sluga Boga, ker smo delček ene izmed Njegovih energij. Smo v Njem in iz Njega. Se prav je dobro če smo Zanj. ker je ljubezen lahko le prostovoljna, nas je naredu take, da mamo svobodno voljo. lahko jo zlorabimo ali pa pravilno uporabmo. zavoljo ljubezni nas je naredu take. tisti ki svojo voljo zlorabjo in hočejo začasne materialne izkušnje, vstopijo v materijo in materialni svet po zgoraj opisanem postopku. ko spoznajo, da to ni to kar bi jih osrečil, se obrnejo k Njemu.

v tem svetu boš najdu 99,9% ljudi, ki so v pozabi kdo so in čigavi so. 1% se jih sprašuje, od tega se jih nekaj zave kdo so, in nekaj od teh se jih zave tudi čigavi so. ne bit razočaran zarad tega. tvoja sreča ni odvisna od njih. ko jo boš dosegu, jo boš lahko delil z drugimi in jih tako lahko vzpodbudil, da se obrnejo k Bogu. ta svet je kot popravniški dom, zato je normalno da je tako razmerje. je pa v Božjem kraljestvu neomejeno Bogu naklonjenih, tj. popolnoma srečnih bitij. včasih kater izmed njih na željo sočutnega Boga pride sem, da nas prebudi. tud danes jih je ene par na tem svetu. ti predlagam njihovo družbo.

#58 Beli lotos

Beli lotos
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 1 062

Objavljeno: 9. junij 2012, 11:11

Tisti ki pišete o invalidni duši ( Rudi ) in pokvarjeni in moji duši ( Bojante ) je zgrešena. Prvo ko nekdo reče moja duša, je že kiksnil, ker kdo je potem on sam, če je duša njegova x?x za telesa se imata Objavljena slika se pravi je vse gledano s strani telesa in potem duša postane invalidna, pokvarljiva, ženska, moška in lastnina telesa.
Tok govora o duhovnosti pa se že s preprostim pisanjem na forumiu izdata, kje sta v resnici v zavedanju in enačenju duše s telesom.
Moja duša ali moje telo.

Vsak mora sam poiskati resnico. Sokrat


#59 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 9. junij 2012, 11:20

ker kdo je potem on sam

zagotovo ne samo njegova duša. x;)x
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#60 Liam

Liam
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 172

Objavljeno: 9. junij 2012, 12:48

Beseda duša je poimenovanje fenomena zaradi komunikacije to je vse . Za vernika duša obstaja kakor za znanstvenika materija nihče pa v resnici nikoli ni videl ne duše niti materije ker ju izven zgodbe ni zato sta resnični in neresnični .
Brezo tehtanje duše je tako ljubko početje da adijo pamet in če bi me že skrbelo tistih 20 ali 70 gramov po smrti bi se nagibal k temu da je sprememba rezlutata na tehtnici posledica ustavitve procesov ki še tečejo v živem telesu ali kaj podobnega , sicer me pa to kaj se zgodi po smrti ne skrbi niti malo in je prav zares popolnoma vseeno .

zagotovo ne samo njegova duša. x;)x


Važno da je lahko malo moja kajne ;)
Circumstance has no value. It is how one relates to a situation that has value. All true meaning resides in the personal relationship to a phenomenon....what it means to "
Christopher McCandless


#61 Bojante

Bojante
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 257

Objavljeno: 9. junij 2012, 13:01

Tisti ki pišete o invalidni duši ( Rudi ) in pokvarjeni in moji duši ( Bojante ) je zgrešena. Prvo ko nekdo reče moja duša, je že kiksnil, ker kdo je potem on sam, če je duša njegova x?x za telesa se imata Objavljena slika se pravi je vse gledano s strani telesa in potem duša postane invalidna, pokvarljiva, ženska, moška in lastnina telesa.
Tok govora o duhovnosti pa se že s preprostim pisanjem na forumiu izdata, kje sta v resnici v zavedanju in enačenju duše s telesom.
Moja duša ali moje telo.



Duša Sem Jaz , ujeta v to materijalno - mrtvo - telo .

Rečem pa "moja duša" tudi Zares napačno, kajti Bolje bi bilo reči "Jaz, Stvarnikova Duša".

Ampak pol bi me še toliko manj razumeli , ker me že itak bolj slabo, napol razumete.

Lp + #

Beseda duša je poimenovanje fenomena zaradi komunikacije to je vse . Za vernika duša obstaja kakor za znanstvenika materija nihče pa v resnici nikoli ni videl ne duše niti materije ker ju izven zgodbe ni zato sta resnični in neresnični .
Brezo tehtanje duše je tako ljubko početje da adijo pamet in če bi me že skrbelo tistih 20 ali 70 gramov po smrti bi se nagibal k temu da je sprememba rezlutata na tehtnici posledica ustavitve procesov ki še tečejo v živem telesu ali kaj podobnega , sicer me pa to kaj se zgodi po smrti ne skrbi niti malo in je prav zares popolnoma vseeno .



Važno da je lahko malo moja kajne ;)


... eh, enim je tko ali tko vseeno, kaj je kaj , pa če je Resnično, ali pa neresnično , ... popolna brezbrižnost .:o|o:

#62 Liam

Liam
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 172

Objavljeno: 9. junij 2012, 13:41

Točno tako je če je nekaj resnično ali neresnično je popolnoma vseeno kakšne utvare si delaš sam . Probaj stopit malo dol iz tega božjega stola in sodit ljudi s tem namreč kažeš samo svojo nevednost.
Circumstance has no value. It is how one relates to a situation that has value. All true meaning resides in the personal relationship to a phenomenon....what it means to "
Christopher McCandless


#63 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 9. junij 2012, 13:41

Važno da je lahko malo moja kajne ;)

x:o)x ja, tvoja je lahko tudi malo tvoja.

(nisem vedla da govorimo o tebi oz. jaz nisem - sem mislila da govorimo o človeku, splošno)
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#64 Liam

Liam
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 172

Objavljeno: 9. junij 2012, 13:46

x:o)x ja, tvoja je lahko tudi malo tvoja.

(nisem vedla da govorimo o tebi oz. jaz nisem - sem mislila da govorimo o človeku, splošno)


Ne saj ne , si pa rekla to ti ali tudi to nisi .
Circumstance has no value. It is how one relates to a situation that has value. All true meaning resides in the personal relationship to a phenomenon....what it means to "
Christopher McCandless


#65 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 9. junij 2012, 13:49

ne razumem. :8):

v glavnem, ja, menim da človek ni samo njegova duša.
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#66 Liam

Liam
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 172

Objavljeno: 9. junij 2012, 13:56

ne razumem. :8):

v glavnem, ja, menim da človek ni samo njegova duša.

Ne veš , pa vseeno je .
Krasno, imaš mnenje .


Circumstance has no value. It is how one relates to a situation that has value. All true meaning resides in the personal relationship to a phenomenon....what it means to "
Christopher McCandless


#67 Bojante

Bojante
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 257

Objavljeno: 9. junij 2012, 14:07

Ne veš , pa vseeno je .
Krasno, imaš mnenje .



No, glej, ; Jaz pa Vem, Da je Človek sestavljen iz Telesa, Duše in iz Duha .

No, eni pa niti tega Osnovnega ne vedo, in pol niti mnenja nemorejo imeti ... :o|o:

Njim je vseeno, če propadejo ali ne :o|o:

... namreč, smrt že zdaj domuje v njihovih dušah, ... xnckrivx

No, saj v vseh ; le da v enih precej bolj, x:((x v drugih pa precej manj xsrcx

Lp + #

#68 rudi.rudi.

rudi.rudi.
  • SkorajOdvisnik
  • Št. objav: 734

Objavljeno: 9. junij 2012, 19:55

Neverjetno ,koliko ste se razpisali o poznavanju duš in njenem pripadanju.;

Prvo kar je, duša ne pripada stvarniku,ker duše so bile že prej predno jih je mistično ustvaril človek sam in jih opeval v verskih obredih; Torej,zavednost,da si to ti in, da misliš z svojo dušo(možgani)potem pomeni, da si duša to ti sam in ne pripadaš nobenemu drugemu,kot sebi.Si se že kdaj vprašal zakaj ravno jaz izživljam življenje in da sem tu in, če ga nebi, bi bila še vedno tema in nebi bilo nič;Ali, zakaj sem v tem grdem telesu jaz zakaj nisem v nekem lepšem Ii.t.d.
Duša ni lastnina telesa ampak si lastnik telesa ti,dokler telo deluje, s tem pa imaš prostor za pridobitev osnov za nadgradnjo dušino inteligenčno razvijanje,kjer tvoja duša pridobi nova čutila samo v telesu za čas fizičnega življenja in to prav ta, za svoje zavedanje.

Vsa razmišljanja o nekih astralnih dušah višje oblike je le filozofija ljudi, kateri, prav oni ne razmišljajo logično ampak ustvarjajo zagonetne izraze in poti,z tem pa zakrinkajo svojo nevednost. V bistvu je vse to čisto enostavno in, kadar se znajdeš v drugem svetu,izgubljena čutila zamenjajo druga in predaš se zakonom onostranstva.

Invalidna duša ali pokvarjena; ohranjanje vseh dušnih energij celotnega telesa je osnova za reikarnacijo,kajti če te pol manjka nimaš prednosti v novem telesu ,si kot invalid in prednost ima celotna duša.(obstajajo še druge besede za nadomestek" invalidna"toda se mi zdi da je ta beseda najbolj primerna.)
Tudi v telesu z znaki Downovega sindroma se naseli celostna duša brez napake, problem je le v samem telesu in možganih.
Razvita duša(to pomeni celostna, katera je ohranila vse sestrske energije) v novem telesu ni celostno aktivna(pametna) ona se vzporedno izobražuje z razvojem možgan.katere pa tudi na začetku niso drugega kot prazna disketa brez vsebine.Spominski odtisi,ki se odpirajo otroku sprožajo aktivnost,kot so hoja in govorenje,kajti odpiranje spomina, kateri je nekoč že vse to delal.(recimo hoja ,malo mu nakažeš in začne z levo in desno in shodi.)

Nikakor pa duša ni bila prej v mineralih ,živalih in potem v človeku.Vera, kjer pravijo,da se reinkarniraš v črva ali podgano je največja zabloda,čeprav smo vsa živa bitja v bistvu po osnovni genetiki najbolj podobna prav njim, črvom.
Pobijati podgane v nerazvitem svetu je slabše,kot živeti z njimi in deliti bedo in povrhu sprožiti misel,da se vsak po smrti vrne v obliki podgane,prvič je to sočutno do živali,katere niso same krive da so žive.
Tudi jaz bi bil dalajlama,če bi mi verniki nosili vsak dan hrano zastonj, jaz pa bi jih duhovno spodbujal o nekih verskih prepričanjih po življenju po smrti ( z polnim trebuhom.)








<br class="Apple-interchange-newline">

#69 Bojante

Bojante
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 257

Objavljeno: 9. junij 2012, 20:16

Rudi, pa ti SploOoh Ne Poznaš Stvarnika, Ki je Ustvaril Vse kar Obstaja, vsa VseVesolja z vsebujočimi Vesolji, Galaxijami, solarnimi sistemi, Planeti , in vključno z našimi Dušami Objavljena slika xDDx Objavljena slika

Heh, pa ti si , ... ma , ... kot sem reku : zgrešil v Štartu , žal xDDx :C:

Zdaj si lahko "izračunaš", Zakaj je v osnovi Vse le Stvarnikovo , tudi naše Ustvarjene Duše .

Si pa vsaj nekaj ugotovil ; da je hudo zmotno, da bi se Duša reinkarnirala na tako nizko stopnjo - rikverc - kot npr v črva , hrošča, pajka gosenico, in podobno gomazečo golazen.

Kajti, preden je zemeljska Duša - da jih Ločimo od Zgornjih ki so Inkarnirane iz Drugih Planetov - prispela iz živalskega kraljestva, je morala opraviti NešteeeEeeeto Inkarnacij v nižjih oblikah živali, in na koncu je itak prešla skozi najinteligentnejše živali ; opica, koza, osel, pes, lev, slon, kamela, pa še ene vrste ptičev, določene kače, in potem je konec, v kolikor nisem še kaj pozabil ( da nebo kdo omenjal kakih prašičev ali konjev ! ) .

Pa še tudi potem, Tik pred Človeško Inkarnacijo, ji je moralo biti pridodanih nekaj drugih sorodnih živalskih duš, in nekaj dodatne inteligence + na koncu še sam Stvarnikov Duh , ki itak vsaki Duši ki še ni razvila dovolj Življenja v sebi, daje Življenje, z tem ko jo oživlja z svojo Energijo .

No, zdaj se grem pa umit. Brezo, ... sem pa se spomnil, tisto zate, ampak bom drugič , morda kasneje, al pa jutri navedel.

Dalajlama naj gre pa "na šiht" , pa nej ne bluzi in zavaja Človeštvo še bolj kot je že itak zavedeno . Objavljena slika :vragec: xcivx

lp do tedaj, ajd', čaw

B. + #

#70 emanuel

emanuel
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 710

Objavljeno: 9. junij 2012, 22:14

v glavnem, ja, menim da človek ni samo njegova duša.

In če človek ni samo njegova duša, kaj je potem še?
Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali,
da je samo ena čreda, in samo en pastir.

#71 emanuel

emanuel
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 710

Objavljeno: 9. junij 2012, 22:48

Vzhodnjaške duhovne bajke, zahodni hermetizem, rozenkrajcarji in ostali zahodni mistiki namreč pravijo, da se duša najprej vtelesi v mineralih, nadaljuje do rastlin, živali, do človeka in naprej...

Ne mormo rečt, da se duša najprej vtelesi v mineralih, nadaljuje do rastlin, živali, do človeka in naprej...

Ker, prvič, človeška duša se ZBERE, in edino človeška duša je dokončno zbrana skupaj. Ko duša potuje iz nižjih oblik življenja do človeka, se dušni potenciali zbirajo oziroma združujejo skupaj. Zato se človek ne more roditi kot žival. Človeška duša je prepotovala vse stopnje, ampak ne kot celota, temveč razpršena. Tako se zavest ves čas združuje, da pride na višjo stopnjo. Večina ljudi, ki biva na tej zemlji, tudi tako izhaja iz te zemlje. Ne pa vsi.

To je tukaj lepo opisano;

"Pogosto ste že slišali o selitvi duš. Daljna jutrova dežela še dandanes trdno veruje v to. Toda ta vera je pri njih zelo omadeževana, ker naj bi se po njihovem človeške duše vračale v živalsko meso. Ampak še zdaleč ni tako.

Večinoma sem vam že povedal, da se duša človeka s tega sveta zbere iz mineralnega, rastlinskega in živalskega kraljestva in se povzpne do človeške duše, in tudi, kako se to v ustaljenem redu dogaja. Toda vzratno ne potuje več nobena še tako nepopolna duša, razen v duhovnem srednjem kraljestvu po zunanji pojavnosti, da bi se ponižala in potem morebiti poboljšala. Ko se to zgodi do določene stopnje, čez katero se potem zaradi pomanjkanja višjih sposobnosti ne more nadaljevati, lahko takšna duša preide zgolj v blaženost ustvarjenih bitij na kakšnem drugem svetu, se pravi v njegovem duhovnem delu, ali pa, če hoče, še enkrat stopi v meso ljudi te zemlje, si po tej poti morda pridobi višje sposobnosti in z njihovo pomočjo doseže celo Božje otroštvo.

Tako potujejo tudi duše z drugih svetov v meso ljudi te zemlje, da bi si v njem pridobile tiste neštete duhovne lastnosti, ki so potrebne za dosego resničnega Božjega otroštva.

Ker pa je ta zemlja takšna šola, jo tudi obravnavam s toliko potrpljenja, uvidevnosti in potrpežljivosti. Kdor od vas zmore to razumeti, naj razume; toda to naj obdrži zase, ker ne bo dano vsem, da bi razumeli vse skrivnosti Božjega kraljestva. Če pa vendarle najdete koga, ki je otrok kar se da pravega duha, temu lahko postopno odkrivate eno skrivnost za drugo, toda tudi tedaj samo zanj; kajti Jaz hočem, da si pravi človek vse to pridobi z lastno prizadevnostjo po mojem nauku.
"


In kam po tvoje naprej od človeka? Gre za to, da človek v svoji naravi postaja vse bolj poduhovljen in vse bolj Bogu podoben, duhovni človek, ustvarjen po Božji podobi.
Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali,
da je samo ena čreda, in samo en pastir.

#72 emanuel

emanuel
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 710

Objavljeno: 9. junij 2012, 22:57

Nikakor pa duša ni bila prej v mineralih ,živalih in potem v človeku.Vera, kjer pravijo,da se reinkarniraš v črva ali podgano je največja zabloda,čeprav smo vsa živa bitja v bistvu po osnovni genetiki najbolj podobna prav njim, črvom.

Tukaj si pa zamešal prej in potem x:o)x

Res je, vera, kjer pravijo,da se reinkarniraš v črva ali podgano je največja zabloda. Ampak, kako lahko potem iz tega sklepaš, da duša ni bila prej v mineralih ,živalih in potem v človeku :eek:
Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali,
da je samo ena čreda, in samo en pastir.

#73 emanuel

emanuel
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 710

Objavljeno: 9. junij 2012, 23:07

ja, fajn si to razložil.

(zadnjič sem razmišljla o tem, k je bilo nekje -mogoče tukaj- napisano o 'pokvarjenosti duše' oz. če je lahko pokvarjena [mogoče ni bil uporabljen prav ta izraz, ampak vsekakor je blo tako sporočilo] - morda je Bojante to napisal)

Seveda je duša lahko pokvarjena, evo, sem najdu zate eno dobro razlago x:)x

Telo samo, kakršno je, kot mrtva materija ne bi moglo ničesar videti niti slišati, vohati in okusiti, če ne bi imelo žive duše v sebi. Telo je torej le zasilno orodje duše, seveda zgrajeno in urejeno tako, da ga duša lahko uporablja za zunanji svet. S pomočjo telesa torej lahko navzven gleda, posluša in občuti zoprno in prijetno. Lahko se premika z enega kraja na drugega in z rokami opravlja mnogovrstna dela.

Telesne ude usmerjata razum srca in njegova volja; kajti telo samo nima niti razuma niti volje, razen če duša zaradi svojih posvetnih in čutnih skomin sama preide v meseno in se v svojem mesu tako zelo izgubi, da v njem izgubi zavest svojega duhovnega jaza. Tedaj postane seveda tudi ves njen razum z voljo vred povsem mesen. V tem primeru pa je duša toliko kot mrtva in se ji zdi noro, če sliši kaj o čisti duhovni samostojnosti in duhovnem življenju po telesni smrti.

Toda celo takšna mesena duša po nadvse bolečem odpadu telesa v resnici ne umre, ampak živi naprej v svetu duhov; toda njeno življenje je potem prav tako borno kakor njeno spoznanje in samozavest v povsem duhovni sferi. No, takšna duša potem onstran seveda živi le tako kot v nekoliko svetlejših sanjah. Pogosto ne ve, da je že kdaj živela v katerem drugem svetu, ampak živi in ravna v skladu s svojo privajeno čutnostjo. In ko jo svetlejši duhovi, ki se ji razodenejo, opozorijo in jo poučijo, da je zdaj v drugem in duhovnem svetu, tega ne verjame ter zasmehuje in žali tiste, ki so ji povedali resnico.

Zelo veliko časa je potrebno, preden takšna posvetna in pomesenjena duša onstran doseže jasnejše spoznanje. Ko pa postaja čedalje svetlejša, se ji vrača tudi spomin po stopnji njene posvetlitve in potem lahko vidi, sliši in čuti vse, kar se dogaja na zemlji, nad zemljo in v zemlji.


Če pa duša že na tem svetu po duhovnem prerojenju postane popolna in s tem že tu zrela, ter jasno zaznava povsem duhovne in nebeške stvari, začne tudi pravilno in stvarno gledati na celotno materialno stvarstvo v sebi in ve za vse, kar se dogaja celo v luni in soncu, kaj so zvezde in čemu so bile ustvarjene ter kaj vse je na njih in v njih.

Ko pa je takšna popolna duša odrešena svojega težkega telesa, je njeno gledanje povsem podobno Bogu in potem lahko – če to hoče – vse vidi, vse sliši, vse ve in vse čuti.


Na kratko, če duša preide v meseno, namesto v duhovno, postane pokvarjena.
Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali,
da je samo ena čreda, in samo en pastir.

#74 emanuel

emanuel
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 710

Objavljeno: 10. junij 2012, 09:48

Kajti, preden je zemeljska Duša - da jih Ločimo od Zgornjih ki so Inkarnirane iz Drugih Planetov - prispela iz živalskega kraljestva, je morala opraviti NešteeeEeeeto Inkarnacij v nižjih oblikah živali, in na koncu je itak prešla skozi najinteligentnejše živali ; opica, koza, osel, pes, lev, slon, kamela, pa še ene vrste ptičev, določene kače, in potem je konec, v kolikor nisem še kaj pozabil ( da nebo kdo omenjal kakih prašičev ali konjev ! ) .

In kaj je narobe s konji :eek:

Kaj pa na primer tigr in ostale velike mačke?

Pa recimo kiti in delfini?

Drugač pa, lepo da se trudiš tukaj x:)x :palec:
Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali,
da je samo ena čreda, in samo en pastir.

#75 Bojante

Bojante
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 257

Objavljeno: 10. junij 2012, 10:35

Ne mormo rečt, da se duša najprej vtelesi v mineralih, nadaljuje do rastlin, živali, do človeka in naprej...

Ker, prvič, človeška duša se ZBERE, in edino človeška duša je dokončno zbrana skupaj. Ko duša potuje iz nižjih oblik življenja do človeka, se dušni potenciali zbirajo oziroma združujejo skupaj. Zato se človek ne more roditi kot žival. Človeška duša je prepotovala vse stopnje, ampak ne kot celota, temveč razpršena. Tako se zavest ves čas združuje, da pride na višjo stopnjo. Večina ljudi, ki biva na tej zemlji, tudi tako izhaja iz te zemlje. Ne pa vsi.

To je tukaj lepo opisano;

"Pogosto ste že slišali o selitvi duš. Daljna jutrova dežela še dandanes trdno veruje v to. Toda ta vera je pri njih zelo omadeževana, ker naj bi se po njihovem človeške duše vračale v živalsko meso. Ampak še zdaleč ni tako.

Večinoma sem vam že povedal, da se duša človeka s tega sveta zbere iz mineralnega, rastlinskega in živalskega kraljestva in se povzpne do človeške duše, in tudi, kako se to v ustaljenem redu dogaja. Toda vzratno ne potuje več nobena še tako nepopolna duša, razen v duhovnem srednjem kraljestvu po zunanji pojavnosti, da bi se ponižala in potem morebiti poboljšala. Ko se to zgodi do določene stopnje, čez katero se potem zaradi pomanjkanja višjih sposobnosti ne more nadaljevati, lahko takšna duša preide zgolj v blaženost ustvarjenih bitij na kakšnem drugem svetu, se pravi v njegovem duhovnem delu, ali pa, če hoče, še enkrat stopi v meso ljudi te zemlje, si po tej poti morda pridobi višje sposobnosti in z njihovo pomočjo doseže celo Božje otroštvo.

Tako potujejo tudi duše z drugih svetov v meso ljudi te zemlje, da bi si v njem pridobile tiste neštete duhovne lastnosti, ki so potrebne za dosego resničnega Božjega otroštva.

Ker pa je ta zemlja takšna šola, jo tudi obravnavam s toliko potrpljenja, uvidevnosti in potrpežljivosti. Kdor od vas zmore to razumeti, naj razume; toda to naj obdrži zase, ker ne bo dano vsem, da bi razumeli vse skrivnosti Božjega kraljestva. Če pa vendarle najdete koga, ki je otrok kar se da pravega duha, temu lahko postopno odkrivate eno skrivnost za drugo, toda tudi tedaj samo zanj; kajti Jaz hočem, da si pravi človek vse to pridobi z lastno prizadevnostjo po mojem nauku.
"


In kam po tvoje naprej od človeka? Gre za to, da človek v svoji naravi postaja vse bolj poduhovljen in vse bolj Bogu podoben, duhovni človek, ustvarjen po Božji podobi.


Čudovito si tole najdu, brat xDDx :palec: Objavljena slika :palec: xDDx

Hvala ti xDDx

Lp + #




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0