Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Šport 2012-2013


  • Prijavi se, če želiš komentirati
* * * * * 1 x ocenjeno
18 komentarjev na to temo

#1 Gost_Jeti_*

Gost_Jeti_*
  • Gost

Objavljeno: 13. december 2012, 15:12

Fak ... kolk smo dobri x;)x
kljub temu kako se je razpletlo, verjamem, da so ponosni tudi Hrvati
***
dejmo naši športniki :palec:

#2 Larisa22

Larisa22
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 292

Objavljeno: 16. december 2012, 18:24

Tina Maze dans spet na stopničkah, čestitke Tina Objavljena slika

prav tako pa je bil na stopničkah tudi Jakov Fak, čestitke Objavljena slika

#3 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 16. december 2012, 19:05

Res čist hudo! :palec: :palec: :medal:

In včeraj Flisar. :palec:

Res imamo noro dobre športnike! xokx

Tina Maze pa letos res čisto raztura, kej tacga pa še ne! :palec:
To je res na vrhuncu forme in nad dobr izkoristila.
Respect.
Ful dobro in psiho da si je očitno poštimala oz. ozrelila, *se malo naredila*, to se mi zdi res hudo.
In sploh je lepo gledat carje v obvladovanju in izvajanju tega zaradi česar so carji.
Recimo kako je lepo pogledat, če nekdo totalno fantastično odsmuča... ck ck, švist švist...

Žal je tolk drugih okoliščin da ne uživam več tolk v športih, ampak vseen je lepo videt lepo tekmo, akt in uspeh in srečo.
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#4 gregorkre

gregorkre
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 23

Objavljeno: 22. december 2012, 12:59

Že preveč zmaguje ni več tako zanimivo :)

#5 Larisa22

Larisa22
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 292

Objavljeno: 27. januar 2013, 19:25

danes pa je za veselje poskrbela Tina Maze in Robi Kranjec, iskrene čestitke obema medal.gif



#6 Gost_Jeti_*

Gost_Jeti_*
  • Gost

Objavljeno: 5. februar 2013, 15:25

komaj sem dočakala začetek ženskega SG ... se veselila dobre vožnje Ilke in Tine ... pol pa šok ... hudo grd padec Lindsay icon_smile_shock.gif

 

da bi bile poškodbe čim manjše crossfingers.gifclover.gif



#7 Gost_Jeti_*

Gost_Jeti_*
  • Gost

Objavljeno: 11. februar 2013, 13:54

biggrin.png Porny icon1_thumbup.gif

 

***

 

 prav imaš ... hudo dobro so opravili naši  risi smileys-hockey-and-ice-hockey-119074.gif

 

in ... evo še en razlog več, da postanem še večji instant športni navdušenec in kavč navijač smilie_girl_342.gif naših športnikov tudi v ekipnih panogah

 

mal' sem posrfala, in ... takšen ekipni duh in demokratični red bi moral vladati v vseh športnih moštvih icon1_wink.gif

 

 

PB: Ste res v garderobi obesili napis »Spoštuj vsakega člana moštva«?

MK: Ja, že lani, ko sem prevzel reprezentanco, sem izdelal game book, ekipno knjigo, in v njej piše marsikaj. Seveda, če ne spoštuješ vseh okrog sebe in tudi samega sebe, potem boš težko kaj napravil.

PB: Ste to pobrali iz NHL?

MK: Ne, to je rutina. Ekipa mora imeti svoja pravila in zakonitosti, ki se jih je treba držati. Saj veste, kakšni smo. Če ni napisano, se tega ni treba držati.

PB: Kaj še piše v tej knjigi?

MK: Recimo to, da je čast igrati za reprezentanco in da ta ni dana vsakomur. Spoštovanje mojstrov, fizioterapevtov, soigralcev, samega sebe. Pravila, timingi, kdaj, kje, kdo, kako se obnašati do medijev in podobno.

 

celoten intervju na http://www.playboy.s...matjaz-kopitar/



#8 The Dude

The Dude
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 1 933

Objavljeno: 1. marec 2013, 10:37

Ker folk ne piše redno, ne pomeni, da uspeh ni bil opažen. Kar zapret temo. laugh.png

 

Uspeh pa sicer res fenomenalen,..sploh mi ni jasno, kako jim je uspelo.

 

Sicer pa mi je škoda Muršaka. Kolk ene smole v NHL-u. Ko je prišel v Olimpijo, mi je bilo takoj všeč, da si želi igrat v domačem klubu in sem bil radoveden, kako mu bo uspelo,...a bo uspel pokazat zaradi česa je material za NHL. In resnično...en najboljših v avstrijski ligi, vsi so ga hvalili za njegovo borbenost in prispevek ekipi, ta je napredovala in igrala precej bolje z njim. In potem spet NHL in spet poškodba. Janu pa res želim, da mu rata, čeprav vprašanje, če bo NHL še opcija,.kolikor je sam povedal ima precej dobrih ponudb iz evropskih lig.

 

Še ena za pokomentirat,..naši nordijski kombinatorci. Jelenko je pravi material,..potem pa se mu zgodi, da odstopi. Berem, da je kriv slab material in ne razumem. Kako je mogoče, da treniraš kot butelj, hodiš po tekmah, se uvrstiš na SP, tam pa zaradi slabe priprave smuči odstopiš. A zveza res ne zmore vsaj za taka tekmovanja priskrbet vsaj kvaliteten servis? A ni škoda sploh it na tekmovanje, če tega nujnega dela ni? Zame je to totalen polom,..pa ne tekmovalcev, ampak zveze.

 

 

 Zgodovinski uspeh slovenskega športa, morda največji v zgodovini po naslovu Dejana Zavca in uvrstitvijo fuzbalerjev na svetovna prvenstva.. aja in Mazetke in Kopitarja


ker seveda vidim, da je večina komentatorjev tukaj wannabe, must seen, kaviar in instant športnih navdušencev, je ta novica, razen omembe Cookie, ki je šport ne zanima, ostala nezapažena..

 

instant športniki pač ne morejo spremljat športa, ker so zdej na demonstracijah ki so tko IN sej je tut precednik Kučan tm..

 

banda stoka, 

 

zapret temo tole



#9 The Dude

The Dude
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 1 933

Objavljeno: 1. marec 2013, 12:14

Če ti nek šport ni všeč, to še nič ne pomeni. Gre pač le za tvoje mnenje in ni treba bit zaničevalen. Tek na smučeh je fenomenalna rekreacija, ker se razdihaš in si v naravi in je tudi zelo zahteven šport. Ne rabim razlagat, koliko to je ali ni športna disciplina. Tudi jaz se ne ukvarjam z njim, čeprav sem nekajkrat pa res užival že, ko sem zbral voljo in šel tečt. O skokih tudi ne bom izgubljal besed. Mojstri, ki to dvoje zmorejo skupaj, so za mene izjemni športniki.

 

Vsak šport zahteva svoje specifične telesne predispozicije in včasih eno izključuje drugo. Vzdržljivost, hitrost, moč, gibčnost, osredotočenost in fokus, občutek za prostor, velikost in še precej drugega vpliva na to, koliko boš uspešen v določeni disciplini. Opažam pa, da nekateri športi razvijajo več takšnih lastnosti, nekateri pa manj. Tako se bi mogoče celo dalo govorit, kateri športniki so bolj športniki. Recimo kondicijski trenerji zlahka primerjajo določene fizikalne kategorije, ne glede na to iz katerega športa prihaja nek športnik in lahko dajo oceno, kdo je "boljši športnik" oz, kateri šport te bolj pripravi fizično. Ok, ne bom nadaljeval v tej smeri, ker je tema zelo široka, pa to tu ni point. wink.png

 

Kot zanimivost pa si oglej naslednji link primerjave med športi: http://sports.espn.g...total_rank#grid

 

nordijska kombinacija? Kakšno je to smetenje resne teme?

tu govorimo o resnih športih!

Že un Prevc, hibrid med žensko in moškim ni neke omembe vreden pa ajdi, skakanje je alpidov nacionalni šport.

 

 Odkar spremljam šport še nisem videl smučarja skakalca ki bi mutiral, do smrti imajo glas kot dunajski dečki, stas pa kot dunajske deklice.. edino vlka  jajca majo, to pa je treba priznat.



#10 Gost_Jeti_*

Gost_Jeti_*
  • Gost

Objavljeno: 2. marec 2013, 20:17

yes.gif Tina carica icon1_thumbup.gif  ... menda že razmišljajo o spremembi točkovanja v svetovnem pokalu

 

***

so ga pa zato skakalci dons kronali zalostko.gif

 

***

še povabilo v Planico ... škoda, da niso helikopter prebarvali v ... recimo ... orla biggrin.png

 



#11 Iknee

Iknee
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 807

Objavljeno: 9. marec 2013, 08:28

Danes zjutraj boksa največji fenomen slovenskega športa Dejan deki Zavec..

če koga od wannabe, kaviar, psevdo kvazi športnih navijačev to zanima.

Mene, wannabe, kaviar, psevdo, kvazi športno nenavijačico zanima, zakaj je ravno deki Zavec največji fenomen slovenskega športa? 



#12 Iknee

Iknee
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 807

Objavljeno: 9. marec 2013, 09:46

Ok, hvala, sprejemam razlago za Zavca. Na tej brezčasni lestvici (izraza "money for value" v tem kontekstu pa ne štekam čist dobr) se Tomaž Humar pojavi dvakrat - na 30. in 42. mestu. Kaj naj to pomeni - a se je kvazi reinkarniral takrat, ko so ga potegnili iz Nange Parbat in nastopa v dveh inkarnacijah? scratchchin.gif

Sicer pa se pri objektivnost zatakne vsaj pri alpinizmu (razen če je razvpitost pomemben kriterij?), Humarjev vrstnik (in celo someščan) Marko Prezelj je enako dober, če ne boljši. Je tudi edini slovenec z več zlatimi cepini  (Zlati cepin je najvišje priznanje za alpinistične dosežke na svetu. Podeljujejo ga za najboljši, najpomembnejši alpinistični vzpon v preteklem letu. Prvič so ga podelili leta 1992, in to ravno Slovencema Marku Prezlju in Andreju Štremflju za prvenstveni vzpon po južnem stebru osemtisočaka Kangčendzenga (8476 m), leta 2007 ga je Prezelj prejel za preplezano novo smer v stebru Čomolharija (7326 m) ter še enega, ki pa ga je protestno zavrnil. Humar je prejel "samo" enega). 



#13 Iknee

Iknee
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 807

Objavljeno: 9. marec 2013, 10:40

uhhh hvala, eden je Humar, drugi je Česen, Kar se Prezelja tiče, pa tkole, na to lestvico, se uvrščajo modeli ki so planetarno znani s svojimi dosežki, (bolj ali manj planetarno), torej merilo, ni samo,  recimo olimpijska zlata medalja, temveč, konkurenca v tem športu, odmevnost tega športa in kakopak kompleksnost.

 

Ne dvomim da bi če bi sestavljal svetovno lestvico alpinistov, noter mesto našli marsikateri  drugi Slovenci.. Morda celo tale Rožle Prezelj za katerega sem  vedno mislil, da skače v višino  biggrin.pngpartyy.gif .. Skratka, zagotovo je tist, ki se hvali kolk bab je podrl bolj znan jebač, od onega ki mora bit tiho zarad žene doma, upam, da ta kriterij razumeš.

 

 

 na lestvici ni Petre Majdič pa bi si morda to mesto zaslužila bolj od denimo katarine Srebotnik, sam ne morem pomagat, sestavil sem lestvico športnikov in ne patetičnih samomorilcev ..

Ok, zastopm.biggrin.png Prezelj je v tem kontekstu zanimiv, ker je res vrhunski že dolgo vrsto let, pa v Ameriki in Kanadi tud zelo znan (vsaj pri tistih, ki poznajo alpinizem), saj je več vrhunskih vzponov opravil tudi s Stevom Houseom, v zadnjem desetletju najboljšim ameriškim alpinistom. Ga je pa Humar s svojo medijsko razvpitostjo, žal tudi na račun tiste nesreče v Nangi čist zasenčil, vsaj pri nas. Mogoče še kot zanimivost: takrat, ko so Humarja reševali iz stene in rekel, da so bile razmere v steni nemogoče, je v steno vstopil prej omenjeni House z drugim vrhunskim Američanom Vinceom Andersonom in sta steno preplezala brez kake drame, House je povedal, da razmere sploh niso bile tako nemogoče. Sicer pa je House leto poprej taisto steno po isti smeri prav do roba že preplezal, le za vrh mu zmanjkalo vremena in je sestopil. Humar pa je v medijih razglašal, da gre na prvenstveni vzpon. Treba je sicer Humarju priznati, da se je vzpona loteval solo, kar je lahko (ne pa nujno in vedno) bolj zahtevno kot plezanje v navezi. Je pa v himalajskih stenah pogosto večji del vzponov opravljen brez varovanja tudi kadar nekdo pleza s soplezalcem, kot je bil to primer pri Houseu in številnih Prezljevih vzponih. Mislim, da bi res lahko Humarja ali Česna nadomestil s Prezljem, pa čeprav tale "Rožle" niti s prstom ne migne, da bi prišel v medije.         



#14 Iknee

Iknee
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 807

Objavljeno: 9. marec 2013, 23:01

Ne, res ne, ko greš plezat, te vleče izziv stene in preizkušanje samega sebe, svojih mej, pogosto psihe še bolj kot fizičnih sposobnosti, takrat o drugih sploh ne razmišljaš. In primerjave alpinistov med sabo so res bolj tako-tako, vzponi so opravljeni v različnih razmerah, vzpon je lahko tehnično bolj zahteven, drugi manj zahteven, a daljši in objektivno nevarnejši ...  kvaliteto nekoga se vidi na daljši rok, pa še takrat znajo bit primerjave s kom drugim težavne, včasih komaj smiselne. Kar pa ne pomeni, da v dolini ob piru, pa ko gre za točke in posledično financiranje odprav iz državnega žakla, alpinisti ne "tekmujejo", čigavi vzponi so bili boljši, pa tud alpinisti niso imuni na fovšijo, sej so ja Slovenci dry.png  



#15 Brezo

Brezo
  • Lunatik
  • Št. objav: 8 159

Objavljeno: 10. marec 2013, 08:30

Glede na videno se mi je američan zdel za malenkost boljši...predpostavljam, da zato ker je bil mlajši...sta bila pa dobro pripravljena, za 12 rund zdržat na nogah, je potrebna kar dobra kondicija...E Zavc, biče bolje, če ne v tem lifeu pa v naslednjem...

 

http://www.rtvslo.si...a-dezela/304102

 

 

olympic-boxer-smiley-emoticon.gif


Life is like a game...play it...

myst1c.gif


#16 Knez

Knez
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 198

Objavljeno: 10. marec 2013, 17:01

Mah Dejan je as, nimaš kaj. vsa čast mu, ker se ni skrival po Evropi, kot večina "nemških" boksarjev, ampak je iskal fajte z ameriškimi pitbulli.

 

Berto in predvsem Thurman sta bila zanj pač preveč.

 

vsa čast dejanu za doseženo, edino kar mi ni jasno je, od kod mu še energija, da misli še nadaljevati kariero.



#17 janko

janko
  • Lunatik
  • Št. objav: 9 703

Objavljeno: 10. marec 2013, 23:18

naša tinči pa zmaga še smuk pa super đi in ima u eni sezoni u useh 5 disciplinah po 2 zmagi... pa itaq use možne globuse  partyy.gif 

 

 

carica je love3.gif


sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

#18 Gost_Jeti_*

Gost_Jeti_*
  • Gost

Objavljeno: 5. april 2013, 16:46

zdaj, ko je konec zimskih športov, sva začela spremljati kolesarstvo ... ta teden poteka Dirka po Baskiji ... in kolesarji že drugi dan v mrazu, dežju in snegu grizejo kilometre ... včeraj bi Špilaku skoraj uspela zmaga ... JB je dirko končal predčasno

jeee ... so pripeljali čez hrib in sonček

 

in v soboto se začne motoGP icon1_onfire.gif



#19 Gost_Jeti_*

Gost_Jeti_*
  • Gost

Objavljeno: 1. maj 2013, 19:59

kdo ve ... se mu bo uspelo povzpeti na prestol ... po enoletnem premoru je na mizi "čisto divji" wink.png

 

_67345386_o%27sullivan_getty.jpg

 

 ***

in vs oboto se začne Giro ... seveda bom stiskala pesti za naše kolesarje, kakršno koli vlogo bodo igrali v svojih ekipah wink.png

bomo videli koliko se je prečistilo kolesarstvo po vseh dopinških aferah pevc.jpg






Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0