Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Klicanje duhov


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
156 komentarjev na to temo

#151 mako106

mako106
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 055

Objavljeno: 17. januar 2010, 20:55

ne morem si pomagat...da ne bi vprašal...ampak katerega leta je bilo pa to posneto x:Dx

#152 Brezo

Brezo
  • Lunatik
  • Št. objav: 8 159

Objavljeno: 17. januar 2010, 21:27

ne morem si pomagat...da ne bi vprašal...ampak katerega leta je bilo pa to posneto x:Dx


Me malo amnezija daje glede datumov. Najbolje da vprašaš na Astral movie production al je Buddhi movie production. Skratka tudi tega ne vem, prve besede ne vem, vem pa da je movie production. Sicer pa na netu piše, če ne na zemeljskem pa na vesoljskem. x:Dx

Life is like a game...play it...

myst1c.gif


#153 mako106

mako106
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 055

Objavljeno: 17. januar 2010, 21:42

Me malo amnezija daje glede datumov. Najbolje da vprašaš na Astral movie production al je Buddhi movie production. Skratka tudi tega ne vem, prve besede ne vem, vem pa da je movie production. Sicer pa na netu piše, če ne na zemeljskem pa na vesoljskem. x:Dx

bo pa res en zlo pomemben...movie x:Dx

#154 Brezo

Brezo
  • Lunatik
  • Št. objav: 8 159

Objavljeno: 27. januar 2010, 22:54

KLICANJE DUHOV

"Klicanje duhov" je bilo vedno razsirjeno predvsem tudi med mladimi. Opazila sem, da mojega mladoletnega sina vse bolj vlece v izkusnjo tega fenomena. Ali je to pocetje lahko nevarno in cesa se mladi ob tern ne zavedajo? Ker mu tega verjetno ne bom mogla prepreciti, bi ga rada vsaj opozorila na nevarnosti, ki prezijo za tern. Menim namreč da je to za mlade bolj kot ne adrenalinska zabava?

Bralka

Medtem ko nekateri v tern, da bi poskusali navezati stik s cloveku tujimi bitji in drugimi dimenzijami stvarstva, vidijo bodisi nevarnost bodisi nesmisel, spet drugi verjamejo, da je klicanje duhov privlacna zabava in morda zanimiva pustolovscina, ki je ne gre jemati prevec resno. Eni in drugi pa se srecujejo z dolocenimi izkusnjami.

Spominjam se, da so se tovrstnih seans udelezevali tudi v moji mladosti, a sam sem se s tern srecal mnogo pozneje, ko sem bil v sluzbi v dijaskem domu. Morda dogajanje nikoli ne bi pritegnilo mojega zanimanja, ce se ne bi zgodilo nekaj nenavadnega: v casu, ko so dijaki v domu priredili seanso, sem bil v sosednjem. prostoru in zaznal sem prisotnost necesa neotipljivega, "gostega". Tako sem ob priliki klicanje duhov raziskal tudi sam, povsem drugacno in mnogo bolj zanimivo izkusnjo pa sem imel v Tuvi pri samanih.

Klicanje duhov je se posebej razsirjena praksa v politeisticnih verovanjih in samanizmu. Saman s pomocjo rituala, recimo bobnanja ali pa z zauzitjem rastlinskih pripravkov, ki povzrocajo spremenjena stanja zavesti, vzpostavi povezavo z duhovi narave in s svetom, kjer bivajo duhovi prednikov, Z njihovo pomocjo si potem pridobiva informacije, s pomocjo katerih zdravi, vpliva na vremenske razmere, svetuje, ...Tudi mag transcendira s pomocjo ritualov in simbolov, da bi presegel podrocje casovne in prostorske omejenosti telesnega spoznanja.

Znano mi je, da danasnji otroci uporabljajo postopek z jogurtovim lonckom, papirjem, pisalom in svecko, obstajajo celo spiritisticne mizice. Nekdo bo rekel, da je to zgolj otroska igrica, ob tern pa se morda ne bo vprasal, zakaj recimo se celo otroci vedo, da pri klicanju duhov veljajo dolocena pravila kot sodelovanje najmanj dveh oseb ali potek seanse v nocnih urah (da bi bile motnje iz okolja cim manjse, pa tudi clovek je v tern casu bolj odprt za vplive iz drugih dimenzij). Kaj se v resnici zgodi?

Z izvajanjem rituala se zgodi sprememba ravni zavesti udelezencev in s tem nastanejo pogoji za spremembo spoznavnega polja. Osebe lahko vstopijo v astralni svet, v katerem bivajo vse vrste duhov. Astralni svet pa ni kategorija "zgoraj" ali "spodaj", je v resnici "tukaj in sedaj",Komunikacija z duhovi, ce odmislimo zeljo po zabavi in adrenalinskim dozivetjem, vecino privlaci, kar je neznano, je bilo za cloveka od vekomaj vznemirljivo, ce je nosilo pecat nedovoljenega ali nevarnega, pa se toliko bolje. Kolikor mi je znano, v vecini primerov ne prihaja do resnejsih problemov med samim klicanjem duhov. A ce se klicalcu oziroma udelezencu zgodi globok trans in sprememba stanja zavesti, bi se mu lahko ob srecanju z raznimi duhovi zgodile najmanj neprijetnosti; po koncani seansi bi lahko ostal delno "ujet" v te svetove, ki jim recemo tudi astral - tezko bi zaznal ostro locnico med svetom, v katerem zivi, in svetom, v katerega je vstopil med seanso. Ta dva svetova bi se takemu cloveku lahko prepletala v zaznavnem polju realnega sveta.

Zatorej je smiselno otroke pouciti o dogajanju in o nevarnostih, katerim bi se med klicanjem duhov lahko izpostavili. Med seanso naj tudi ne bi pili alkohola, kadili marihuane ali uzivali katere od drog. Nas nacin vzgoje in izobrazevanja otrokom ne poda nikakrsnega znanja s podrocja okultnega; otroci, ki odrascajo v plemenih, ki so se vedno tesno povezana z naravo, pa taksno dogajanje spoznavajo od otrostva in je del njihove tradicije in kulture. Zamislite si, da bi vasega otroka s tezavami, ki so nastopile po taki seansi, pripeljali po pomoc k osebnemu zdravniku ali psihologu?Tega nasa kultura ne zmore obravnavati. Clovek z nadpovprecno zaznavo pa tako lahko ostane za vecno stigmatiziran in v veri, da je potreben psihiatricne pomoci.

Tudi sam sem se kot terapevt srecal z osebami, ki so trpele za posledicami "klicanja duhov". Pomagal sem jim, da so lahko na razumski ravni, z mentalnim postopkom, prekinili energijsko povezavo z duhovi. Jih tudi pomiril s tem, da nam te entitete ne morejo skodovati.

22. aprila 2009

Iz knjige---Iskanja---Marjan Ogorevc xDDx


Life is like a game...play it...

myst1c.gif


#155 MPTM

MPTM
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 8

Objavljeno: 27. januar 2010, 23:13

Brezo, tale post je zanimiu, mi pojasni neki stvari.....od kod ti to?

#156 Brezo

Brezo
  • Lunatik
  • Št. objav: 8 159

Objavljeno: 27. januar 2010, 23:45

Brezo, tale post je zanimiu, mi pojasni neki stvari.....od kod ti to?


Napisal sem čist spodaj. Naslov knjige je Iskanja, avtor Marjan Ogorevc...to so v bistvu kolumne ki so bile objavljene v tedniku 7dni. Tukaj so pa zbrane vse v knjigici. Je pa to edini članek, ki zadeva duhce.

Tukaj sem jo pa ubacio zato ker je zanimivo. Bebicam je treba pač malo razložit igro, kakšna so pravila, kako se igrat.......In dokler se ne naučiš igrat z astralom in duhci, bolje da ga ne diraš preveč. x:Dx

Life is like a game...play it...

myst1c.gif


#157 Brezo

Brezo
  • Lunatik
  • Št. objav: 8 159

Objavljeno: 30. januar 2010, 15:25

Še malo koristnih informacij za tiste ki se igrate z duhci.

Zakaj je potrebna zatemnitev.

Razlog, zakaj bitja, ki usmerjajo seanse, lazje delujejo v temi ali pri zelo blagi svetlobi, je v tem, da zaradi silnih vibracij, ki jih sproza blesceca svetloba, njihova moc ne zadostuje, da bi za vec kot nekaj sekund ohranila materializirano obliko ali celo "duhovno roko".

Posnetki duhov.

Redni obiskovalci seans so brez dvoma opazili, da se poja vljajo tri vrste materializacij. Prvic, tiste, ki so otipljive a niso vidne. Drugic, tiste, ki so vidne, a niso otipljive. In tretjic, tiste, ki so tako vidne kot otipljive. Prvi vrsti, ki je najbolj splosna, pripadajo nevidne roke duhov, ki pogosto bozajo obraze prisotnih ali prinasajo predmete, ki so v sobi, ali pa povzrocajo "neposreden zvok" iz govornih organov. V tern primeru se uporablja red materije, ki ne more niti odsevati niti zasenciti svetlobe, ki pa lahko pod dolocenimi pogoji spodbudi v ozracju vibracije, ki ucinkujejo kot zvok.

Razlicica tega razreda je tista vrsta delne materializacije, ki je sposobna spodbuditi nekatere ultra-vijolicne zarke, ceprav ni sposobna odsevati nobene svetlobe, ki bi jo lahko videli. Zato lahko vtisne podobo "duhov" le na fotografski film.

Kadar ni na voljo dovolj moči za popolno materializacijo, dobimo neko megleno obliko, ki predstavlja naš drugi razred. In v takšnem primeru "duhovi" običajno opozarjajo prisotne, da se ne smejo dotakniti pojavljajočih se oblik. V redkejših primerih polne materializacije, je prisotne dovolj moči, da ohranja obliko toliko časa, da jo je mogoče tako videti kot otipati.

Ko se Adept ali njegov ucenec iz kateregakoli ze razloga odloci, da bo materializiral svoj mentalni ali astralni nosilec, ne uporabi ne svojega ne kateregakoli drugega etericnega dvojnika, saj zna potrebno materijo izvleci neposredno iz okoliskega etra. x:Dx


Life is like a game...play it...

myst1c.gif





Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0