Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Politika


  • Prijavi se, če želiš komentirati
10943 komentarjev na to temo

#10251 domoljubka

domoljubka
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 574

Objavljeno: 29. junij 2022, 17:00


Gregor Kos;
Referendumska pobuda proti  včerajšnjemu sprejetemu ZNB zakonu (zakonu o nalezljivih bolezni)
 
Naš podpis velja le na originalnem obrazcu, ki bo poslan na originalen naslov. 
2500 podpisov - in NI potrebno na Upravno enoto
Uspešno zbranih 2500 podpisov v enem tednu  - bo ustavilo ignorantsko vladine konstruktorje tega zakona do jeseni, ko bomo uspešno morali zbrati še 40 tisoč podpisov za referendum proti ZNB in le tako bomo lahko prisilili pobudnike who ukrepov, da se temeljito pogovorijo z narodom in neodvisnimi strokovnjaki. 
 
Vsi ki bi podpisali javite maile na mismo@zdravadruzba.si in pošljemo vam obrazec ter navodila
 
Gregor Kos - pojasnitveni video
 
Bojim se, da se je s tem že začela izrisovati meja med všečnim populističnim diskurzom aktualnih vladajočih in njihovimi dejanskimi namerami ... 1f644.png1f494.png
Uzakonjenje podlage za morebitno represijo nad ljudstvom oz. nečesa, kar pravzaprav ni potrebno, se ne bi smelo - kljub vsem opozorilom na nevralgične
točke predloga zakona - kar se mora zlepa in le po hitrem postopku zgoditi ...
... To ne daje nič drugega kot pa občutek, da je tudi ta vlada pripravljena
na delovanje 'mimo ljudske volje' - volivk in volivcev.
Rdeči alarm za vso pozornost in pa nujen referendum, nujen2763.png
Kjub nekakšni njihovi obljubi, da se v jeseni ljudske iniciative vplete v nadaljnje razpravljanje in sprejemanje ...
Pomemben je trenutek TU in ZDAJ, če smo se lahko že kaj naučili, je pa gotovo to, da odmev všečnih besed in sladkih obljub ne dočaka nujno prihodnosti
...... oz. se zlahka popači, glede na največji interes tistega, ki jih
izreka.
Naj štejejo dejanja, v VSEH resorjih/področjih bivanja! Mi pa ostanimo budni ... 1f643.png 270a_1f3fc.png

...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM


#10252 domoljubka

domoljubka
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 574

Objavljeno: 29. junij 2022, 18:34

https://www.facebook...29081690&type=3


...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM


#10253 domoljubka

domoljubka
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 574

Objavljeno: 29. junij 2022, 21:02

Nova oblast in prihajajoči novi 39. člen ZNB
 
ustavnik@andraz-tersek.si
24.06.2022
»Običajno ljudje, ko so otožni, ne storijo ničesar. Samo jokajo nad svojim stanjem.Toda, ko se razjezijo, storijo spremembo." (Angl.: “Usually when people are sad, they don't do anything. They just cry over their condition. But when they get angry, they bring about a change.”) Malcolm X.
Tokrat bom premišljeno krajši, kot običajno. Vseeno pa bom ponovil že tolikokrat ponovljeno - ker očitno ne uspem, pa tudi ne želim obmolkniti.
Avtorji in avtorice novega predloga obsežnih sprememb 39. člena > Zakona o nalezljivih boleznih (ZNB) žal, očitno in še vedno nimajo stika z realnostjo. Tega mi je žal, četudi se trudim biti tudi do tega prizanesljivo razumevajoč in preudarno mehak. A ne gre samo za to. Tudi niso suvereni na področju prava in ustavnega prava. To subjektivno oceno zapišem v neposredni povezavi z vsebino omenjenega predloga za spremembo zakona. Enako velja za tiste, na katere se oblast poimensko sklicuje kot na “stroko,” ki je temu in takemu predlogu vsebine zakona prikimala.
Ne gre pa zgolj za subjektivno oceno. Navsezadnje je Zakonodajno-pravna služba DZ (ZPS) v svojem pisnem mnenju, tudi ustno predstavljenem na Odboru DZ za zdravstvo, navedla celo vrsto razlogov, zaradi katerih bi bilo treba ta predlog, to vsebino nemudoma umakniti iz zakonodajne obravnave. Niso pa to vsi razlogi. Tega predloga DZ nikakor ne bi smel sprejeti kot del veljavne zakonodaje. A se močno zdi, da ga vseeno bo. Zato se javno vprašam: torej gre še naprej za uveljavljanje dnevno-politične (pre)moči nad močjo argumenta? Žal mi je, če je tako. Tudi skrbi me.
Pri izdelavi tega predloga, teh zakonskih rešitev, seveda nisem sodeloval. Tudi ne druge osebe iz vrst univerzitetnih učiteljev in učiteljic prava, ali raziskovalcev ustavništva, suverene pri temah iz ustavnega prava in zakonodajnega odločanja. Sodelovali niso niti tisti predstavniki in predstavnice pravniških poklicev, pa tudi ne raziskovalci, ki so in ki smo dve leti in vsak dan, v obsegu dveh delavnikov in več, brali, študirali, analizirali, kritično ocenjevali in javno pojasnjevali kovidno pravno politiko in pravni režim. To je težko razumeti. In s tem se tudi ne gre kar tako sprijazniti.
Predlog dopolnitev 39. člena ZNB dejansko ni prav nič drugega, kot nadvse neposrečen zapis tako rekoč vsega tistega, kar smo imeli, poznali, uresničevali in trpeli v obdobju 2020-2022, v pravni akt, ki se imenuje zakon, v obliki člena in dveh dodatnih členov. Sicer je vse to res zapisano nekoliko mehkejše, s prijaznejšim videzom, a zelo neposrečeno, pravno štorkljavo, stvarno neutemeljeno in družbeno škodljivo. V tem smislu je – tudi to zapišem z rahlo tresočo roko - ta predlog zanikanje, odstop od tistega, kar se je obljubljalo … kar so zmagovalci volitev napovedovali in obljubljali tik pred volitvami.
Ob takšnem in tako očitnem zanikanju prvotnih napovedi in predvolilnih obljub je zato povsem na mestu vprašanje: zakaj niso potem tisti, ki so bili sestavni del odločevalskih procesov že do volitev, po volitvah pa jim je uspelo to ostati (seveda v strankarski preobleki, a ne prvič), prejšnji oblasti zagotovili glasove in dvignili roke za sprejem starega predloga ZNB-D? Bojda ne samo zaradi videza (ker ne gre za več kot videz) besednega omehčanja pri novem predlogu? Kajti, vsebina novega predloga ni bistveno drugačna od starega, ker je bistveno podobna.
Žal mi je, zelo, da moram ponovljeno ponoviti ponavljano, to pa storiti s pravniško nejevoljo, raziskovalno utrujenostjo in državljansko zadrego: tudi ta zakonski predlog odraža nerazumevanje, nedojemanje realnosti kovidnega režima in kovidne pravne politike, zlasti pa objektivnih, dokazljivih in zdaj že res kategorično dokazanih, očitnih dejstev – znanstvenih, medicinskih, pravnih, psiholoških, socialnih, sistemskih, geopolitičnih. Tistega, za kar zares gre. Resnice v resničnosti. Javnost še vedno ni deležna niti tiste resnice, ki se že nekaj mesecev celo objavlja v renomiranih in najvišje rangiranih/točkovanih, zato tudi citiranih in v družbeni praksi uporabljanih znanstvenih virih. Prav tistih virih, na katere se praviloma sklicuje (kadar se sploh na kaj sklicuje, kar ni pogosto) tudi uradna medicina in njihovi javno najbolj prepoznavni, tudi v odločevalski proces vpeti predstavniki in predstavnice – a le takrat in izključno takrat, ko vsebina objav ne zasaja dvoma, ali celo zanika (prav taka znanstvena vsebina se vse pogosteje pojavlja v novejših in novih kritičnih znanstvenih ocenah, analizah in študijah) dosedanje, predhodno, a žal tudi še naprej nadaljevano zatrjevanje javnosti, priporočanje, promoviranje, uvajanje in odrejanje teh in onih »ukrepov«, pogojevanj in posegov – v človekovo svobodo, v posameznikov status, v njegovo moralno integriteto, osebno dostojanstvo in telo. Končno v njegovo zdravje in življenje. Teme pa se raztezajo od prevpraševanj, odkrivanj in razkrivanj problematičnih učinkov obraznih mask, socialne distance, zraka, preventive, zgodnjega zdravljenja in … in … kovidnih cepiv. Virov, ki služijo kot neizpodbitni znanstveni dokaz je že na pretek. Znatno manj je uradnih priznanj funkcionarjev in skoraj-funkcionarjev. O napakah. Zelo milo in prizanesljivo rečeno »napakah.« A o tem se še naprej (z nerazumno in neodgovorno trmasto vztrajnostjo) ne govori in ne piše. O tem se še naprej molči. V dnevni politiki, v mainstream medijih, na javni RTV, v zavodih in ustanovah, v ambulantah, končno pa – srhljivo, nedojemljivo, sramotno, zavržno … - na sodiščih.
Tega mi je zelo žal. To me zelo skrbi.
In še naprej pri teh ljudeh ni mogoče prepoznati ne posluha, ne volje za videnje, slišanje in uslišanje, kaj je tisto, kar je že od prvega dne zares treba storiti in kar bi bilo prvi dan treba storiti takoj: najprej odprava obeh sklepov vlade o klasifikaciji bolezni kovid in opičjih koz (»monkeypox«). Po tem spremembe ZNB, njegovega 39. člena, postanejo odvečne, z njimi je mogoče in je treba počakati do trenutka, ko se bo v pristni strokovni razpravi, s sodelovanjem in upoštevanjem vseh pomembnih strokovnih in znanstvenih vidikov (brez monopola medicine in epidemiologov), prevetril in posodobil zakon v celoti.
Takoj je treba sistemsko urediti in uvajati preventivo (profilakso) in zgodnje zdravljenje (ki ne bi moglo biti bolj utemeljeno in dokazano kot učinkovito – tudi in celo za preprečitev slehernega primera smrti človeka). In seveda (že tolikokrat javno ponovljeno, v obdobju kovidnega režima) ukvarjanje z zrakom: takoj začeti z nameščanjem sistemov za odvajanje izdihanega zraka iz zaprtih prostorov ven. Najprej v DSO-jih in zdravstvenih ustanovah, vrtcih in šolah, v drugih javnih in visokošolskih zavodih in ustanovah, pa v objektih javnih storitev – in od tam dalje, do konca, do zadnjega zaprtega prostora, kjer človek biva, se zadržuje ali vanj občasno vstopi.
Namesto tega pa se še naprej …, prosim, oprostite, ampak… zares kvasijo neumnosti, ob katerih nam gre lahko močno na jok: glasno opevano nameščanje novih oken v UKC, odpiranje oken in povzročanje prepiha (»zračenje«; razen v letalih – le zakaj??), socialna distanca, maske, gibalne zapovedi in prepovedi… Gospod Mitja Vilar, neumorni in povsem preslišani, zignorirani bojevnik za reševanje problema zraka, njegove kakovosti in gibanja, ima prav, ko hudomušno in cinično, a skrajno dobroverno ponavlja že ponovljeno: edino pravo merilo so Butale in Butalci.
In vendarle se trudim verjeti, ker želim in moram verjeti, tudi upati, da se oblast zelo počasi začenja zavedati – dejstev. Tudi, da oblast misli in želi dobro. Celo, da ji to »dobro in učinkovito,« utemeljeno na dokazih o dejstvih, lahko uspe in ji nemara bo uspelo. V javnem interesu, za obče dobro, za dobrobit slehernika. Samo opazim še ne klina, ki bi zeval, da bi nanj lahko obesil to vero in upanje.
 
 

...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM


#10254 alef

alef
  • Lunatik
  • Št. objav: 17 405

Objavljeno: 3. julij 2022, 07:11

Nova oblast, staro nakladanje

 

Nova oblast in prihajajoči novi 39. člen ZNB
 
ustavnik@andraz-tersek.si

 

 

In potem se oglasi še tale "strokovnjak" 

 

Infektolog Andrej Trampuž: Upam, da ste se cepili in nosite masko v zaprtih prostorih

 

"Število okužb s koronavirusom v Evropi eksponentno narašča. Imamo poletni val okužb. Ukrepi, predvsem nošenje mask na javnih mestih, bi morali biti obvezni. Več ko bo cepljenih, prej bo pandemija izzvenela," je v pogovoru za Siol.net dejal dr. Andrej Trampuž, infektolog v berlinski kliniki Charité. V Nemčiji je dnevno število novih okužb že pred enim tednom preseglo 122 tisoč, v Franciji so zabeležili blizu sto tisoč novih okužb v enem dnevu. To je 45-odstotno povečanje v tednu dni, so opozorili pri Evropskem centru za preprečevanje in obvladovanje bolezni (ECDC). "Bolnišnice na žalost še polnijo tisti, ki niso cepljeni," je še dodal Trampuž, ki še meni, da je "samoodgovornost" obvladovanja okužb zgrešena logika.

 

Kar je zapisano v članku je povsem skregano z napisanim v članku A. Terška in s povedanim v videu ki ga je objavila Domoljubka malo nazaj.

Lahko bi ponovno uporabili tisto od A. Lincolna:

"Lahko zavajaš nekaj ljudi ves čas in vse ljudi nekaj časa, ne moreš pa zavajati vse ljudi ves čas"

 

Komentarji:

 

TOMAS / 03.07.2022. OB 07:41

 

Trampuž lahko svoje idiotizme in zastraševanja prodaja samo še na siolu. Ostali so ga že pogruntali. Nekaterih komentatorjev pa sploh ne bom omenjal, ker se jim vidi kratka pamet, za katero pa niso sami krivi.

 

 

NECEPLJEN / 03.07.2022. OB 07:50

 

Berlin Charite (tam kjer dela Trampuž) sproža alarm: 500.000 primerov z resnimi stranskimi učinki c€plj€nja. Berlinski Charite išče ZDRAVNIKE za reševanje težav nastalih po c€plj€nju, ki jih niso pričakovali! članek iz pred dveh mesecev. in potem on naklada o cepljenju. kako si upa?

 

 

NECEPLJEN / 03.07.2022. OB 07:47

 

največ imajo novih primerov okužbe ravno najbolj pocepljene države! in potem se naj anticepilci pazimo? česa že? kdor želi naj se cepi 1.000. jaz se ne bom! v ZDA 750.000 umrlih zaradi cepiva in 3.000.000 poškodovanih. in ne meni bučk prodajat! prav tako nagrada za izolacijo virusa 1.500.000$ še vedno čaka. čudno, da Tramuž ni dokazal virusa in pobral nagrado. in z idioti, ki ste cepljeni se ne bom ukvarjal. žal mi je za vas.

 

 

VIKTORJANEC / 02.07.2022. OB 22:52

 

Ta strokovni, samovšečni populst je, v rangu ga.Beović. Zakaj v ospredje ne dajete epidemiologe, ki so strovno bolj kompetentnih od tistih, ki strokovnost kažejo ob bolniških posteljah.

 


Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.


Lord Alfred Tennyson - Ulysses


#10255 alef

alef
  • Lunatik
  • Št. objav: 17 405

Objavljeno: 5. julij 2022, 06:59

Dimitrij Rupel: Tri pomembne reči

 

https://siol.net/sio...bne-reci-583053

 

Ni mi povsem jasno ka je htel Rupel s to kolmno povedat.

Sumim da niti sam ne ve točno.

EMŠO, demenca pa še kaj...  a050.gif

 

En komentar:

 

ANDREJJ / 05.07.2022. OB 07:08

 

Odlična kolumna dr. Rupla. Doletela nas je katastrofa v obliki jate posranih nesposobnih golobov, ki so v kratkem času uspeli uničiti velike uspehe prejšnje vlade.

 

 a045.gif  k025.gif

 

Komentar je dokaz da so me desnosučnimi komentatorji tudi brain dead.

 

                                                                                         k026.gif


Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.


Lord Alfred Tennyson - Ulysses


#10256 *glas*

*glas*
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 005

Objavljeno: 5. julij 2022, 11:14

https://www.globalre...leaving/5785427


"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."


#10257 alef

alef
  • Lunatik
  • Št. objav: 17 405

Objavljeno: 7. julij 2022, 06:42

Slavni kanadski prostovoljec namesto s fronte tvital z domačega kavča

 

https://www.24ur.com..._campaign=ProAd

 

Razkritje ozadja lažnega poročanja na priljubljenem Twitter profilu 'Canadian Ukrainian Volunteer' (Kanadski ukrajinski prostovoljec) razkriva cinične in nevarne plati spletne informacijske vojne, piše britanski The Telegraph. 120.000 sledilcev je vse od začetka ruske invazije na Ukrajino spremljalo dramatične zapise domnevnega kanadskega prostovoljca v ukrajinskih vrstah, ki naj bi deloval v ruskem zaledju, sabotiral sovražnikove operacije in spletnemu občinstvu poročal o domnevnih vojnih zločinih. Na koncu se je izkazalo, da se oseba, ki stoji za uporabniškim imenom, sploh ne nahaja na ukrajinskem bojišču. Kmalu po razkritju je bil profil izbrisan.

 

Poleg klasične in krute vojne na ukrajinskem bojišču poteka tudi verjetno najbolj ostra informacijska vojna sodobnega časa, v katero so vključene tudi vladne agencije in obveščevalne službe. V poplavi (dez)informacij in 'vojni megli' pogosto prihaja do neresničnih navedb. Nekatere je, za razliko od omenjenega primera, težko neodvisno preveriti. 

 
Da nekdo takole izkorišča vojno za lastno promocijo in slavo...  a0321.gif
Pravzaprav je težko razumeti kaj nekoga vodi v taka dejanja.
 
Vsaj meni.
Vedno bolj sem razočaran nad človeško brezsrčnostjo in ignoranco.
 
Ka je prva žrtev vsake vojne je pa že znano.

 

 


Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.


Lord Alfred Tennyson - Ulysses


#10258 alef

alef
  • Lunatik
  • Št. objav: 17 405

Objavljeno: 9. julij 2022, 06:50

Madžari se umikajo iz Nova24

 

https://www.had.si/b...ILsiW-XWo04Ozao

 

Ker je Janez dobil krepko zaušnico na volitvah, so se očitno madžarski lastniki odločili, da odidejo s potapljajoče ladje – če bi Janez ostal na ablasti se to zagotovo ne bi zgodilo. Sedaj, ko bodo “donacije” državnih podjetij temu “mediju” ukinjene, je potrebno čim hitreje zapustiti potapljajočo ladjo in se pretvarjati, da je vse ok. Srčno upam, da to pomeni konec tudi za 20+ desnosučnih portalov, ki so jih ustvarili pripadniki SdS stranke in so bili namenjeni zgolj agitaciji in ustvarjajo #fakenews.

 
Ja, seveda, Janezek ni več na oblasti in kot kaže nikoli več ne bo.
Kot tak za "velikega prijatelja" Orbana ni več zanimiv.
Tu se je izkazala za resnično Vučićeva izjava da "v politiki ni prijateljstev, večni so le interesi"
 
 
Boris Tomašič in Davorin Kopše pozivata k oboroženemu nasilju
 
 
Svobodo govora si domoljušci predstavljajo po svoje. Oni lahko vse, vsi ostali smo lahko samo tiho. Nekako takšen je modus operandi domoljupcev. Verjetno se še spomnite “strahu” Janeza Janše, ko je bil na protestih uporabljena parola “smrt janšizmu”. Stokanje in skovikanje ob tem, da se on počuti ogroženega, postopki policije, ki so ljudem odvzeli transparente s tem napisom in predvsem kazenske ovadbe zaradi tega so bile stalnice več mesecev. Seveda je potem sodišče odločilo o tem in izkazalo se je, da to ne predstavlja grožnje.
 
Karma je hudič.
Slej ko prej doleti vsakogar...  h041.gif
 
                                                                                 k025.gif
 
 
 
 
 

 


Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.


Lord Alfred Tennyson - Ulysses


#10259 alef

alef
  • Lunatik
  • Št. objav: 17 405

Objavljeno: 11. julij 2022, 07:40

Stalinova mračna skrivnost in Putin

 

https://siol.net/nov...in-putin-583086

 

Med Vladimirjem Putinom in nekdanjim trdorokim voditeljem Sovjetske zveze Stalinom so nekatere podobnosti. Tako kot Putin tudi Stalin Ukrajincev, ki so se upirali njegovi kolektivizaciji, ni imel preveč v čislih. Toda za razliko od Putina Stalin ni skušal izbrisati Ukrajine kot politične enote.

 

Nobene skrivnosti ni, ne mračne, ne navadne.

Naslov je le click-bait.

Je le primerjava med Putinom in Stalinom.

Precej podobnosti.

 

Se pa pojavljata še dve podobnosti.

 

Prva je med Rusi v Sovjetski Zvezi in Srbi v obeh Jugoslavijah - kraljevini in socialistčni.

 

Druga je med Putinom in Janšo

 

Preberite in presodite.

 

Kaj je resnica in kaj propaganda v napisanem ne vem.

Za nekatere bo vse resnica.

Za druge bo vse propaganda.

 

Vsak naj se sam odloči komu in čemu bo verjel.

 


Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.


Lord Alfred Tennyson - Ulysses


#10260 *glas*

*glas*
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 005

Objavljeno: 11. julij 2022, 12:54

Biden reading the script..  Biden go off script..   biggrin.png

 

https://www.youtube....h?v=2UPGkrKQDlE

 

 

snifter..  tongue.png

 

https://twitter.com/...vBsMm-1oMGWchYg


"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."


#10261 domoljubka

domoljubka
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 574

Objavljeno: 11. julij 2022, 19:08

Skratka, ljudem je prekipelo  ...  in ker ni po poročilih  ;

 

 

Na Nizozemskem velik protest naroda ... tudi na Poljskem, V italiji, Angliji, Nemčiji, USA, BIH,  Sri lanka;

 

1. https://www.facebook...165022231009272

 

2. https://insajder.com...iji-kljucavnice

 

3. https://provjeri.hr/...RIpRxUyFV88lWpc

292194677_1183540149157470_2886815597544

 

÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷

Ljudje se ne pustijo več voditi za nos; Edini cilj in namen je povzročiti svetovno lakoto v skladu z agendo NWO

 

BREAKING: A Bill Gates Foundation supermarket in the Netherlands that focuses on new-age foods like plant protein meat has spontaneously caught fire in the middle of the night.

 

etherlands A large facility in Almelo owned by Picnic, a Bill Gates-funded grocery delivery company that uses electric vehicles, has suddenly caught fire in the dead of night.
Last year, the company was given a whopping 600 million euros from the Bill and Melinda Gates Foundation, and many participating in the ongoing farmers’ protests in Holland have openly stated they believe Gates may be partly responsible for pushing additional climate laws.

 

https://twitter.com/...-to-the-ground/

 

https://thecountersi...GmJ5csPfdS0bsXA

 

÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷

 

tudi Italija je na nogah

 

https://www.republik...rmeri-eu-pobuna

https://maribor24.si...novim-omejitvam

 

EXPLOSIONS AND FIRES NEAR VATICAN .
Earlier I reported that a suburb of Rome is on fire . Fire just started near the Vatican in Rome. After huge explosions were heard and seen .
"Dumb"
 
 
ODSTOP JOHNSONA, PROTESTI NA NIZOZEMSKEM - POLJSKEM  - ITALIJI

...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM


#10262 alef

alef
  • Lunatik
  • Št. objav: 17 405

Objavljeno: 11. julij 2022, 21:54

Skratka, ljudem je prekipelo  ...  in ker ni po poročilih  ;

Svet se prebuja.

Samo Slovenija še spi...  a0352.gif

 

Pri nas je najbolj pomembno za ene to da so ta levi dobili volitve in je konec demokracije v Sloveniji.

Za druge zmaga svobode nad diktaturo.

Povprečnemu Slovencu (ali slovenceljnu) pamet ne seže dlje od Janše in Goloba.

Pri tem se ne zavedajo da sta le pajaca NWO.

 

Mogoče še malo o Ukrajini, Putinu, Rusiji - eni navijajo za Ukrajino, drugi za Rusijo.

Pa Covid-19, cepljeni in proticepilci.

In tu se svet ustavi za povprečnega Slovenca.

 

Živela slepota!

Kar ne vidim ne obstaja.

 

                                                                                            d025.gif


Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.


Lord Alfred Tennyson - Ulysses


#10263 domoljubka

domoljubka
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 574

Objavljeno: 12. julij 2022, 11:18

Svet se prebuja.

Samo Slovenija še spi...  a0352.gif

 

Pri nas je najbolj pomembno za ene to da so ta levi dobili volitve in je konec demokracije v Sloveniji.

Za druge zmaga svobode nad diktaturo.

Povprečnemu Slovencu (ali slovenceljnu) pamet ne seže dlje od Janše in Goloba.

Pri tem se ne zavedajo da sta le pajaca NWO.

 

Mogoče še malo o Ukrajini, Putinu, Rusiji - eni navijajo za Ukrajino, drugi za Rusijo.

Pa Covid-19, cepljeni in proticepilci.

In tu se svet ustavi za povprečnega Slovenca.

 

Živela slepota!

Kar ne vidim ne obstaja.

 

                                                                                            d025.gificon1_thumbup.gif

... všečki ne primejo ... tak da ... icon1_thumbup.gifOK-thumb.gif 


...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM


#10264 alef

alef
  • Lunatik
  • Št. objav: 17 405

Objavljeno: 12. julij 2022, 15:35

... všečki ne primejo ... tak da ... icon1_thumbup.gifOK-thumb.gif

icon1_eek.gif icon14.gif icon14.gif

Pa primejo... biggrin.png

Imam označeno di si ti lajkala prav to mojo objavo... tongue.png ylflower.gif


Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.


Lord Alfred Tennyson - Ulysses


#10265 alef

alef
  • Lunatik
  • Št. objav: 17 405

Objavljeno: 12. julij 2022, 15:49

 Če se že krohota Hrvaška, se dajmo še mi...  k026.gif

 

Hrvaška se krohota poslanki HDZ: "Če verjamete ali ne, res je to rekla"

 

https://siol.net/nov...la-video-583682

 

Tanja Burić, poslanka največje hrvaške parlamentarne stranke HDZ, je med ponedeljkovim govorom v Saboru, beseda je tekla o aktualni turistični sezoni, navedla podatek, da je na Hrvaškem trenutno zaposlenih milijarda in 640 milijonov ljudi. Poslanka, ki naj bi jo zmedle decimalke in napačna interpretacija grafa s podatki o zaposlenih Hrvatih, se ni popravila, so jo pa na napako za faktor tisoč zelo rade volje opomnili hrvaški mediji in komentatorji na družbenih omrežjih.

 

 a045.gif  k025.gif

 

                                                                                          g070.gif


Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.


Lord Alfred Tennyson - Ulysses


#10266 domoljubka

domoljubka
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 574

Objavljeno: 12. julij 2022, 17:23

biggrin.png  ... ahahah da ... kako suvereno je izgledala revica pri navajanju  ... nije ni okom trepnula - bi rekli Srbi  ....laugh.png

 

Potem si lahko mislimo kaj razmišljajo tile poslanci zraven,  ko na prižnicah izjavljajo takele  ....

÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷

 

So pa desnajzarji izbrukali menda neki dan nazaj tud tole našo Vrečkotovo  ... moram proučit kaj je prozborila ....huh.png

 

Aja, moram pa reč, da sem odkrila v sebi, da nisem tako netolerantna do desnih kot sem misnla ...tongue.png

Včeraj na POP Tv-ju sta se soočila tista predstavnica LGBT in Primc ...

Skratka Primca sicer ne morem prenašat - ampak včeraj sem se v skoraj vsem kar je povedal glede posvojitve otrok v homoseksualna razmerja in druga LGBT razmerja morala strinjat z njim ...

Mi je prav žal, ampak niti promila tolerance nimam glede egocentrične želje LGBT po posvajanju otrok na splošno, zlasti s trgovino otrok preko nadomestnih mater, ki iz tega sledi ... a veliko ljudi o tem sploh ne razmišlja in ne raziskuje kaj se dogaja tam, kjer je to dovoljeno in omogočeno.

Pozdravljam zakon glede sklenitve zakonske zveze, pozdravljam zakon, ki je že do sedaj dovoljeval homoseksualnim parom posvojevanje otrok v zakonski zvezi z lastnimi otroki, vse ostale zakonske pravice, ki sledijo z zakonsko zvezo ...

A, ko zaznam LGBT politično tiščanje v način izobraževanja in pranja možganov od vrtca dalje, ko zaznam spremembe terminologije poimenovanja osnovnih pojmov družine, ko vidim kaj lahko iz ozadja dela politično podkupovanje oz. financiranje iz teh institucij  ... mi rata slabo do gneva.

Skratka, tolerantni in nadvse višjerasni demokratični levičarji z Levico vred dobite tu en moj fuck off ...

Sploh ne veste tu zakaj pravzaprav gre ...

NWO agenda, s pritiskom uničenja tradicionalne družine v vsem kar se patološkega dogaja pod mafijstvom trgovine otrok laufa na polno. wink.png


...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM


#10267 *glas*

*glas*
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 005

Objavljeno: 12. julij 2022, 20:17

Bi pa bilo pravično, da je izza EU zdaj tudi ZDA na vrsti za Texit.  
smile.png
 
 
 
 

"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."


#10268 alef

alef
  • Lunatik
  • Št. objav: 17 405

Objavljeno: 12. julij 2022, 22:46

Včeraj na POP Tv-ju sta se soočila tista predstavnica LGBT in Primc ...

Skratka Primca sicer ne morem prenašat - ampak včeraj sem se v skoraj vsem kar je povedal glede posvojitve otrok v homoseksualna razmerja in druga LGBT razmerja morala strinjat z njim ...

Jaz do Primca in njegovih stališć nimam prav nikakršne tolerance.

Niti ne razmišljam ali ima prav ali ne, ker, čepravje na čelu gibanja Za otroke gre, so Primcu otroci zadnja skrb.

Primcu je pomemben samo Primc in njegova samopromocija podprta z njegovim egom.

Mu pa priznam nekaj - je odličen demagog.

Točno ve kaj mora v danem trenutku povedati da si bo pridobil podpornike.

Dobro ve da je večina slovenske populacije proti LGBT in tukaj si pridobiva politične točke.

Ampak to so vse njegove sposobnosti in odlike.

 

Z večino napisanega se strinjam, ne pa z vsem.

Zloraba posvojitve otrok je prav tako mogoča in se tudi dogaja s strani hetero parov, ne samo s strani LGBT parov.

Do posvojitve otrok naj bi VSI pari, tako LGBT kot hetero imeli popolnoma enake pravice.

Le kontrola naj bo strožja, se pravi preverjanje para pred posvojitvijo.

 

Me pa pri LGBT motijo nekatere druge stvari.

Ena od njih so Parade ponosa.

Zakaj?

Komu so potrebne, čemu so namenjene?

Zakaj je potrebno celemu svetu oznanjati da si gay ali lezbijka?

Hetero usmerjeni nimamo nobenih parad ponosa in podobnega sranja.

Če se že tako močno borijo za enakost, naj bo enakost v vsem.

 

Moje stališče je - bodi kar si in pusti drugim da so kar pač so in ne rini svojih stališč drugim pod nos.

 

                                                                                   a015.gif


Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.


Lord Alfred Tennyson - Ulysses


#10269 *glas*

*glas*
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 005

Objavljeno: 13. julij 2022, 22:22

Da ne pozabimo:
Oleksiy Arestovych (svetovalec Zelensky-ja), je 2019 napovedal kaj je plan in kaj se bo zgodilo, ko bo Ukrajina hotela iti nujno v NATO, kljub dejstvu, da Rusija ne bo dovolila, da nevarnost NATO-a pride tako blizu nje. Olexiy je rekel, da je 99,9% prepričan, da bo sledil polni zračni in kopenski napad Rusije na Ukrajino. In zato je njegov plan za državo naslednji, da se izvoli Zelensky-ja za predsednika, ker on bo takoj aktiviral dejavnosti za vstop v NATO, nato pa ko jih Rusija napade, da se gre v direktni vojni spopad z Rusijo na tleh Ukrajine, se gre obsežno vojno po vsej državi z Rusijo in se jo poskuša premagati ! To je bilo leta 2019 in govor zaključi, sedaj pa pojdite in izvolite Zelensky-ja in uresničimo vse to!
(bolni voditelji   -->  trpljenje in smrt ljudstva)

https://www.youtube....h?v=DwcwGSFPqIo


"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."


#10270 janko

janko
  • Lunatik
  • Št. objav: 9 704

Objavljeno: 15. julij 2022, 17:53

vlade počasi padajo...

naslednji 2 na listi, poleg seweda holandske:

https://nultatacka.r...kontrola-kovid/

https://nultatacka.r...oziciju-ako-ne/


sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

#10271 alef

alef
  • Lunatik
  • Št. objav: 17 405

Objavljeno: 16. julij 2022, 07:25

Tomaž Štih: Ugrabitev RTV bomo preplačali

 

https://siol.net/sio...eplacali-583853

 

Centralno planirani podsistemi z elementi samoupravljanja, ki smo jih nereformirane podedovali od bivše države, še vedno ne delujejo. Vsak mandat rešujemo državni zdravstveni sistem in malo popravljamo parametre pokojninske piramidne sheme. Zakaj torej vlada ne ugrabi RTV brez tega, da v ugrabljeni podsistem preseli še več naših najboljših samoupravnih praks neučinkovitosti in razsula?!

 

Tomaž Krškopoljski ima vedno hujšo duševno drisko.

Simptomi so se močnno pojačali po volilnem porazu njegove ljubljene in oboževane desnice (beri S(D)S)

Priporočem jedilno čokolado.

V velikih količinah... biggrin.png tongue.png

 

En komentar:

 

PEPSON99 / 16.07.2022. OB 07:48

 

Štih, lahko bi se spustil na tvoj nivo in povedal par krepkih čezte, amppak ne bom. Ne bom. Ostal bom na tvojem pisanju, ki je izraz užaljenosti in revanšizma ne pa resna kritika dela sedanne vlade. Samo bojazen o vrnitvi socializma in sovraštvo (prirojeno?) do komunistov še ni kritično pisanje, ampak propaganda ene strani. Ker pa ne živiš v Sloveniji seveda čutiš drugače od nas. In to tvkje čustvo je sovraštvo. Ljubezen je zate očitno nepoznano čustvo....

 

                                                                                       e020.gif


Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.


Lord Alfred Tennyson - Ulysses


#10272 alef

alef
  • Lunatik
  • Št. objav: 17 405

Objavljeno: 19. julij 2022, 08:01

Mikrobiolog Pretnar o Golobovi izjavi: Ostal sem brez besed. Še vedno sem šokiran.

 

https://siol.net/nov...-sokiran-584044

 

"To je katastrofa. Mi v prvi vrsti govorimo o doktorju znanosti. To niti ni bil zdrs. Na takšen način vstopa v neko drugo znanstveno vejo, z vsemi znaki psevdoznanosti. To je praktično dovolj, da bi gospod Golob iz higieničnih razlogov in seveda zaradi akademske časti nemudoma odstopil. Če misli tako voditi državo naprej, na tak potrčevski način, potem gremo v katastrofo velikih razsežnosti. To ni več moj predsednik. On je zame izgubil vso kredibilnost," je izjavo, v kateri je slovenski premier Robert Golob, sicer doktor znanosti s področja elektrotehnike, govoril o soncu in slani vodi kot naravnih zdravilih proti covid-19, za portal Siol.net komentiral doktor mikrobiologije Gorazd Pretnar. 

 

Desnosučni prežijo na vsak kiks nove vlade in PV, pa naj bo resničen ali izmišljen in ga potem napihnejo do nebes.

Le katera vlada ni delala napak?

Aja, Janševa...  k015.gif

 

Glede na retoriko predvidevam da je omenjeni "šokirani strokovnjak", od Boga in ljudi pozabljeni Gorazd Pretnar, desnosučen.

On je že prej strašil narod z nakladanjem o Covidu.

Ima se za strokovnjaka. pa je bil le od vlade plačani in vodeni nakladać, kot tudi vsa ostala "strokovna" banda.

 

Pojavile so se opičje koze ki so menda le stranski učinek cepiv proti Covid-19

V Gani zabeležen primer okužbe z virusom marburg.

To je eboli podoben virus, smrtnost je 90%

In ebola čaka nekje v zasedi.

Tako marburg kot ebola sta bila ustvarjena v laboratoriju.

 

Ne rabimo Putina in njegovih atomskih bomb.

Uničili se bomo tudi brez njega.

 

Komentar:

 

MARTA / 19.07.2022. OB 07:08

 

V času, kot smo, je treba istočasno poskrbeti za preventivo pri zdravih in kurativo pri bolnih ljudeh. Tako je počela Janševa vlada. Vsem je dala bone, da bi si, ko smo še zdravi lažje okrepili organizem, da ne zbolimo, bolni pa so šli, ali v izolaciko, ali v bolnišnico - kot je ocenila stroka in NE, kot bi si zamislil predsenik vlade.

 

 a045.gif  k015.gif

 

"Stroka" pod Janševo vlado je delala prav to - strašila jje narod po navodilih vlade.

 

 

 

 

 


Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.


Lord Alfred Tennyson - Ulysses


#10273 *glas*

*glas*
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 005

Objavljeno: 22. julij 2022, 07:04

"MBS, who will inevitably become the king of Saudi Arabia in the near future, denied responsibility for Khashoggi’s 2018 killing at the Saudi Arabia consulate in Istanbul despite Biden claiming that US intelligence contradicted his claims. The Crown prince countered Biden with the sexual and physical abuse of prisoners at Iraq’s Abu Ghraib prison by US military personnel and the killing of Palestinian American journalist Shireen Abu Akleh in the West Bank by Israeli forces."

 

https://southfront.o...utterly-failed/


"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."


#10274 alef

alef
  • Lunatik
  • Št. objav: 17 405

Objavljeno: 23. julij 2022, 16:31

Zelenski: Zato zdaj ni čas za mir, temveč za napad

 

https://siol.net/nov...si-vzivo-584253

 

21.27 Zelenski: Zdaj ni čas za mir, temveč za napad

 

"Premirje z Rusijo bi sovražniku dalo le čas, da se pripravi na nove ofenzive," je za Wall Street Journal dejal ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski. Sam meni, da bi Rusija začasno premirje kmalu sama končala in v dveh ali treh letih zavzela nove dele Ukrajine. "Ukrajinci menijo, da moramo osvoboditi vsa okupirana področja. Dokler se to ne bo zgodilo, se ne želimo pogovarjati o miru," je še poudaril Zelenski, ki je tudi izpostavil, da je orožje Zahoda v zadnjem mesecu radikalno spremenilo sposobnost ukrajinske vojske v boju z okupatorjem. "Zato zdaj ni čas za mir, temveč za napad," je še dejal Zelenski.

 

Čeprav je moje mnenje na strani Ukrajine in proti Rusiji in Putinu se s tem ne strinjam.

Za mir je vedno čas.

Žal se mi zdi da pri tem konfliktu na nobeni strani ni volje za mir.

 

Vprašanje je v čigavem interesu je da se ta vojna nadaljuje.

Se mi zdi da sta obe direktno vpleteni strani, Rusija in Ukrajina, le stranska igralca.


Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.


Lord Alfred Tennyson - Ulysses


#10275 alef

alef
  • Lunatik
  • Št. objav: 17 405

Objavljeno: 25. julij 2022, 10:38

Ukrajina: dosegli smo prelomnico v vojni

 

https://siol.net/nov...em-vzivo-584405

 

152. dan vojne v Ukrajini. Ukrajinska vojska je sporočila, da so ukrajinske sile včeraj uničile ruski protiletalski sistem S-300 v regiji Herson na jugu Ukrajine. Predstavniki ukrajinskih sil so dejali, da so dosegli "prelomnico" v boju za osvoboditev regije Herson. Dodajajo, da nameravajo do septembra z orožjem zahodnih držav osvoboditi prvo večje mesto, ki so ga zasedle ruske sile. Britansko obrambno ministrstvo pa je objavilo novo poročilo svojih obveščevalcev o razmerah v Ukrajini. V njem izpostavljajo silovite boje na območju Donbasa, kjer so ruske sile v ofenzivi, in v regiji Herson, kjer se Rusi branijo pred ukrajinskim protinapadom.

 

Kronologija dnevnih dogodkov v Ukrajini.

 

Vse skupaj postaja že malo dolgočasno.

Porivajo se sem in tja, malo Rusi Ukrajince, malo Ukrajinci Ruse.

 

Nič novega torej

 

Objavljam zaradi tega komentarja:

 

RASTISLAV / 25.07.2022. OB 07:16

 

Me zanima, koliko od teh ukrajinsko-rusko-vojnih novic je vsaj 10% verodostojnih...

 

Mislim da je 10% zelo optimistična ocena... wink.png

Prva žrtev... mellow.png


Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.


Lord Alfred Tennyson - Ulysses





Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (1)

Člani: 0 - Gosti: 1 - Skriti člani: 0