Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Naše SPECIALITETE


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
155 komentarjev na to temo

#26 vanja

vanja
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 777

Objavljeno: 13. marec 2003, 01:00

"Lazanja " po mojem receptu:

skuhamo 5 kosov lazanje v osoljenem kropu 30 min

nadev 1 : skuhamo olupljen krompir na rezine 1 cm debele (4-5 srednje)
nadev 2 : na oje damo čebulo 2-3 in prepražimo
tanke rezine narezano pomarančo ali mandarino, prepražimo
dodamo še narezan na rezine ohrovt
dcl belega vina
vodo,dušimo in prilivamo do mehkega
ko skuhamo dodamo strt česen po okusu

V pekač damo 1. podlogo lazanje in nanjo krompih kuhan ter potrosimo z naribanim sirom ter malo polijemo z:

1 jajco zmešamo z 2 žlici majoneze, 3 žlice kisle smetane, pol žlice gorčice

damo 2. podlogo in nanjo damo nadev z ohrovtom in tako izmenično dokler ne zmanjka vsega.(ohrovta ne mažemo z omakico)

Vse skupaj povrhu in okrog namažemo še z ostankom omakice, damo v pečico na 200 stopinj in pečemo od 30-45 min (glej kaj se dogaja)

Zraven pa kašen zrezek,piščanca ali pa brez zrezka in s solato.

LP ! V!

#27 loncek1

loncek1
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 201

Objavljeno: 13. maj 2003, 21:01

x;)x Testenine z morskimi sadeži
Sestavine: sesekljana čebula, na tanke trakove narezana paprika,(lahko dodaš na trakove narezan korenček), paradižnik (lahko
pelati), morski sadeži, česen, peteršilj, sol, olivno olje,belo vino po okusu,veliko ljubezni, testenine

Čebulo, papriko,(korenček), paradižnik dušiš na olivnem olju več kot 20 minut (paradižnik lahko dodaš kasneje), nato dodaš morske sadeže, vino in vse skupaj dušiš še 5 minut (po občutku). Na koncu dodaš stisnjen česen in sesekljan peteršilj.
to omako zmešaš v testenine, ki si jih seveda skuhal v tem času.

dober tek

P.S. Minute so približne (kuhaš po občutku).
Ne pozabi na veliko ljubezni, tako pravijo in drži.

:mezik:

#28 milenacs

milenacs
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 126

Objavljeno: 20. maj 2003, 09:20

ZAJČJA JETRCA

1 kom. zajčjih jeter
1 srednja čebula
2 jajci
česen (1-2 stroka), kumina v prahu, sol, lahko tudi peteršilj - vse po okusu

Rahlo zarumenimo čebulo, dodamo narezana jetrca in jih prepražimo. Zajčja jetra (še sploh, če so mlada), so hitro pražena, tako da moramo paziti, da jih ne delamo predolgo. Na koncu dodamo jajci, ki ju zmešamo z jetrci. Ko zakrknejo, vse skupaj solimo, dodamo kumino v prahu in nasekljan česen (po želji tudi peteršilj) ter dobro premešamo. Počakamo, da zadiši, odstavimo in ......... dober tek.

Če jetrca niso prevelika (stvar se nam zdi kar precej nasitna), omenjen recept zadošča za samostojen obrok (zajtrk ali večerja) za eno osebo. Lahko pa jih skupaj s solato jemo tudi za kosilo.


Milena

#29 trixi

trixi
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 80

Objavljeno: 21. maj 2003, 08:10

Ni problema izdajati recepte, ki te kar zapeljejo.. Rada ustvarjam dobrote, sladkarije...Veliko je mojih, čisto unikatnih...

RIBJI FILE Z MANDLJI

Vzamemo file katerekoli ribice (tudi sami ga lahko naredimo) - ostriž, morski list, postrv,.... osolimo, malo stisnjenega česna in obvezno limonin sok. Popečemo na popularni teflonski ponvi x^x na olivnem olju, predenemo na krožnik, na ostanku olja pa na hitro popražimo lističe mandljev... Zraven lahko samo solatka (motovilc, berivka ali radiček), lahko pa mladi krompir v koščkih potresen s peteršiljem....

Sedaj ko bo sezona jagod vam priporočam JAGODNI DŽEM!

Ker sem ljubiteljica zdrave prehrane priporočam malo sladkorja (cca 20 - 30 dkg na kg jagod, diabetiki ga lahko naredijo z natrenom....
Operem in očistim jagode, večje zrežem na kose, potresem s sladkorjem zmešanim z vrečko za želiranje in zavrem v posodi, ki ima debelo dno. Kuham cca 15 minut oz. da se dovolj zgosti.

No, kaj vam še izdam! ČOKOLADNO KREMO za biskvite ali torte? To a ne!
Zavrem nesladkano smetano (za eno torto en liter) v kateri je nadrobljena jedilna čokolada (cca 30 dkg) na majhni temperaturi, da se ne prime. Na koncu dobro premešam z ročno metlico in močno ohladim.
Priporočam en dan, preden potrebujete nadev. Čez noč naj bo v hladilniku.
Tik pred uporabo stepem kot smetano in krema je nared... Lahko jo kombinirate s sadjem, specialisti pa se bodo mogoče naučili če to kremo preliti s čokoladnim prelivom. Težko ampak gre!!!!

No naj bo to uvod v kuharske dobrote z moje strani.. Lahko vam izdam še recept za zelenjavno pizzo, dobro in preprosto paradižnikovo omako za testenine ali njoke, sirovo omako, dobre pečene ribe v pečici (tud kako se čistijo), polnjene bučke brez mesa!!!!, nadevane palačinke na hitro, paradižnikovo, špinačno ali blitvino juho, bučke v omaki, zelenjavno rižoto.....
Pozdravček vsem .... xsrcx x;)x x:Ix
......Jaz sem tu za vas....

#30 milenacs

milenacs
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 126

Objavljeno: 21. maj 2003, 10:40

Trixi, jaz smetane s čokolado ne ohlajam toliko časa. Res pa je, da uporabljam rastlinsko smetano, ki ni tako občutljiva. Navadno jo samo ohladim v vodi in jo nato "zmiksam". Ko je gotova, ji lahko po želji dodamo tudi zmlete orehe, kar je še posebej mmmmmmmm pri sladolednih bombah.

Milena

#31 trixi

trixi
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 80

Objavljeno: 21. maj 2003, 10:48

Meni se je namreč zgodilo, da stepanje ni bilo uspešno. Jaz običajno kupim rastlinsko nesladkano - imajo jo v Intersparu.
Drugače pa biskvit navlažim s kakšnim sokom, tudi premaz z džemom se obnese, potresem s sadjem ( jagodičevje.....) in kremo.. :vio:
......Jaz sem tu za vas....

#32 č.v.e.k.a

č.v.e.k.a
  • Lunatik
  • Št. objav: 2 884

Objavljeno: 22. maj 2003, 20:14

meni je pa tale ,moj,recept za makarone čisto všeč x:Dx

Na olivnem olju čisto malo popražim žafraniko in drobnjak...v vse to vlijem dve žlici sojine omake..popražim in v to dam makarone(ne špagete)...ko je dobro prepraženo ,lepo obarvano ,dodam skuto...še malce solim ,premešam in serviram.....poleg se prileže dober motovilec s fižolom v zrnju,zabeljen z bučnim oljem mmmmnjam xsuperx xokkx
Objavljena slika

HOROSKOP JE PREREZ,NEKEGA ČASA.

#33 Sagarmatha

Sagarmatha
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 4

Objavljeno: 23. maj 2003, 15:40

Za bolj sladkosnede nekaj enostavnega:
2 cokoladna pudinga
1/2 pecilnega praska
1 jajce
12 zlic sladkorja
12 zlic moke
12 zlic mleka
10 zlic olja
1 vanilij sladkor

Pekac rahlo namastite z maslom ali margarino in ga potresete s krusnimi drobtinicami. Vse navedene sestavine zmesate/zmiksate v gosto maso, ki jo predenete v pekac. Pecete v pecici na cca 180 stopinj priblizno 20 minut. Jaz prebodem z nozem in ce se nic ne prime, je peceno. Se toplo potresete s sladkorno sipo in razrezete na kocke. Ponudite lahko toplo ali hladno, s smetano, sladoledom, vlozenim sadjem ipd.
Sestavine lahko podvojite, potem pa potrebujete malo vecji pekac.

#34 milenacs

milenacs
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 126

Objavljeno: 2. julij 2003, 11:54

Meni se je namreč zgodilo, da stepanje ni bilo uspešno.

Trixi, sedaj sem tudi jaz "naletela" na problematično rastlinsko smetano. Vedno sem uporabljala samo Hulala, s katero resnično ni nobenega problema, poleg tega ji lahko celo dodamo nekaj mleka ali soka ipd. Prejšnji teden pa sem vzela rastlinsko smetano od Pomurskih mlekarn in je skoraj nisem mogla stepsti, ker sem jo stepala potem, ko sem jo imela že eno uro izven hladilnika.

#35 aquarius

aquarius
  • D član
  • Št. objav: 1 035

Objavljeno: 25. julij 2003, 12:02

Moja zadnja ribja:RIBA V SOLI

Najboljša je kakšna bolj mesnata kot je brancin,orada,...

no v glavnem ribi ne smemo odstraniti lusk,jaz ji tudi drobovine ne odstranim,ker ko je pečena celotno drobovje zakrkne in ga preprosto odstraniš.Pečico segreješ na 150 st.C, medtem položiš ribico na alu-folijo po kateri si posipal na centimeter na debelo grobo mleto sol.S soljo ravno tako prekriješ še zgornjo stran ribe in jo zaviješ kot bonbonček,na vrhu pusti za centimeter široko in 4-5 cm dolgo režo,da se ribica zrači.Tako preparirano jo daš v pečico in jo na tej temperaturi pečeš 15 min,potem temperaturo povečaš na 180 st.C in pečeš nadaljnjih 15 min,potem temp.daš na 220 st.C in pečeš dokler ne zadiši (cca.15 min.).Ribo ven iz rora,odvit iz folije,sol odstraniš in kožico olupiš stran-ni užitna je preveč slana in uživaš v ribici.
Kot prilogo sem pripravil maslen krompir v kosih potresen s svežim peteršiljem in pokapan z olivnim oljem + zelena solata s paradajzom in olivnim oljem pa brez kisa,ker ga paradajz za moj okus dovolj spusti.Polivka:sesekljan česen s peteršiljem in olivnim oljem.Pijača:vino po okusu posameznika ali belo ali pa črno.Desert:polsuhi šampanjček z ledeno mrzlo melono.
Bon apetit
Glej naprej, če se le da,...

#36 vanja

vanja
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 777

Objavljeno: 25. julij 2003, 13:45

Definitivno moram to poskusiti, sliši se nenormalno dobro pa še zahtevna priprava ni !

LP!

#37 Mateja

Mateja
  • D član
  • Št. objav: 5 354

Objavljeno: 25. julij 2003, 18:38

aquarius... tole pa mora bit dobrooooo... njami x^x

#38 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 25. julij 2003, 18:51

O, Aquarius! x^x
Pa glih zelo sta mi vsec tako orada kot brancin (a orada se bolj).
Ja, mora biti res njami... x:px

Pa ce zraven res se vse takole spedenckas... :palec:
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#39 aquarius

aquarius
  • D član
  • Št. objav: 1 035

Objavljeno: 29. julij 2003, 12:19

Še vas bom razvajal,....
Glej naprej, če se le da,...

#40 Tina

Tina
  • D član
  • Št. objav: 2 142

Objavljeno: 29. julij 2003, 12:30

A samo "na papirju"?

x;)x
Objavljena slika

#41 aquarius

aquarius
  • D član
  • Št. objav: 1 035

Objavljeno: 29. julij 2003, 12:43

Jaaaa, "peki papirju",... x;)x
Glej naprej, če se le da,...

#42 pokowc

pokowc
  • Brez statusa
  • Št. objav: 5 844

Objavljeno: 29. julij 2003, 21:18

jaa, pršpari, ane :palec:

#43 vanja

vanja
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 777

Objavljeno: 5. september 2003, 13:25

Za skupno družinsko kosilo :

Predjed : Ribja juha

glavna jed: hobotnica na krompirju pečeno v pekaču (ker nimam peke), ki se pokrije tudi zgoraj (Hobotnica pod peko je recept )

Solata: mešana

Sladica: kremne rezine prelite s čokolado (krema čokoladnega okusa)

Aperitiv: domač višnjev liker (sem brala, da se ne postreže z žganimi kot to nekateri radi počno)

Vino: domače belo iz muškata/rizling, ravno prav sladko-suho.

LP!

#44 vanja

vanja
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 777

Objavljeno: 8. september 2003, 09:16

Ribjo juho naredim čisto po svoje: por/korenček(kolobarji)/čebula/česen/petršilj/zelena, vsega dam veliko za 20 l juhe, velik lonec in ribo seveda (krap,klen,škarpena,oslič, katero pač imaš)
in hobotnica ne sme manjkati. Vreješ počasi 15-20 min, hobotnica malo več, ostalo pobereš ven. Ohladiš in iz rib pobereš vse koščice, ribe mora biti za takšno količino 1 kg. Ko ven pobiraš potrebuješ za to 2 uri časa in še več. Vso zelenjavo razen korenčka pobereš iz juhe in daš notri koščke ribe,lovor,baziliko,origano,eno kocko goveje juhe,eno zelenjavno, belo vino, 500 g pelatov ali mletega paradižnika in ker imam rada pekoče en pekoči feferon ali dva-prej poskusi, ker je že eden za večino dovolj. Vse prevreješ in seveda hobotnico poješ posebaj kot predjed.

Krompir sem olupila narezala na podolgovate kose ,posolila, dala vseh začimb in hobotnico tudi začinila z baziliko, origanom,mediteranske začimbe in jo dala na krompir, pokrila pekač s pokrovom (lahko je jena posoda s pokrovom) in pekla na 230 stopinj približno dve uri.

Vsi so si prste zraven skoraj pojedli !

Vse narediš po svojem okusu, eksperimentiraš, daš notri tisto kar je tebi všeč...recepti so na kulinarika.net , jaz pa sem jih malo prikrojila.

LP!
Poskusi, samo časa za juho moraš imeti veliko, se pa splača narediti cel lonec in dati malo zmrznat za drugič.

#45 contesa

contesa
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 659

Objavljeno: 12. september 2003, 13:01

x;)x Za vas imam en tak enostaven in izredno okusen recept! Lahko ga naredite v sladki ali slani različici!
Osnovne sestavine:150ml moke
100 ml sladke smetane
1 ščepec soli
250ml mleka
3 jajca

Po pripravi osnovnega recepta slana različica:150g prekajene pancete zrezane na koščke
150g narbanega parmezana
2 žlici sesekljanega peteršilja

Sladka različica:100ml sladkorja
1 vrečko vanili sladkorja
1 konzervo sadja iz kompota,ali sveže sadje,ali kandirano-suho sadje
namočeno v rum

Vse sestavine zmešamo in jim dodamo ostale sestavine glede na to za katero različico se odločite. Zmes(zelo tekoča)daste v okrogel ali pravokotni namaščen pekač in že v segreti pečici 200 oC, pečete 30 minut! Lahko postrežete vroče ali hladno!

Pa dober tek! x:px
Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari.

HONORE DE BALZAC

#46 vanja

vanja
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 777

Objavljeno: 12. september 2003, 14:09

Njam, njam, zgornji recept moram poskusiti vendar danes pečem makovo pecivo, ki je tudi tekoče in mak obožujem !


LP! x:px

#47 astra

astra
  • D član
  • Št. objav: 5 187

Objavljeno: 23. september 2003, 18:47

Prigrizek za h kozarcu vina... x^x

Očisti veliiiiko strokov česna, prelij z dobrim olivnim oljem, dodaj celi poper, lovorov list in nekaj očiščenih inčunov...
Pokriješ in daš v pečico, kjer se "cmari" pri 120 stopinjah kakšno uro in pol...

Kruh rahlo opeci...in dober tek... x^x

Mi smo zraven pili cabernet sauvignon...in koščke kruha pomakali v dišečo zmes...


x^x x^x

Astra
Per aspera ad astra

#48 Tina

Tina
  • D član
  • Št. objav: 2 142

Objavljeno: 24. september 2003, 07:10

Astra, je možno tele inčune zamenjati z lignji?

x:px
Objavljena slika

#49 astra

astra
  • D član
  • Št. objav: 5 187

Objavljeno: 24. september 2003, 07:21

Tina, mislim, da ne...ker inčuni se lepo raztopijo...sicer pa, poskusi...

x;)x

Astra
Per aspera ad astra

#50 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 24. september 2003, 07:29

Njami - jaz shizim na vse nasteto, blazno ze vse zivljenje shizim na incune. :8):
Kwa so dobre specialitete... x^x

Jaz nic takega ne stimam, da bi to zdaj bila specialiteta... ne maram tort in sladkarij, najraje imam preproste jedi, pa ne morem postniti recimo za Naso specialiteto spinacnih spagetov... x:Dx x:)x
Pa tudi nocem, da bi bilo ful enih komentarjev, ki samo komentirajo; da ne bi imeli teme 'Nase specialitete', notri pa bi bila dva recepta, pa 30 brezveznih postov, kimanj, strinjanj, navdusenj etc...
Sicer pa sem bila zelo navdusena, ko ste na prejsnjih straneh za moj rojstni dan objavili ravno taksne jedi, ki jaz najbolj shizim... Pa, kot receno, nisem hotla samo tega komentirat... zdaj ko sem se pa ze vtaknila... :palec:
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0