Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Ne maram tablet za ščitnico


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
193 komentarjev na to temo

#151 silvijat

silvijat
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 6

Objavljeno: 7. julij 2005, 07:59

Oglašam se prvič, čeprav berem komentarje že dolgo. Tudi sama sem se srečala s težavami delovanja ščitnice in bila napotena na KC na radioaktivni jod. Ko pa sem izvedela za alternativno zdravljenje pri dr.Papugi, sem se napotila k njemu. Določil mi je termin, katerega sem se držala. Poslal me je v čakalnico, da sem gledala njegovo telovadbo po TV in to debele pol ure, ko se je končno le spomnil name (v drugi sobi je imel namreč pacijenta). Potem si je med pogovorom vnesel moje podatke na računalnik, si kopiral moje izvide,mi dal liste diet in spet odšel k naslednjemu pacientu v drugo sobo.Spet sem čakala najmanj pol ure, da je tam končal in potem je meni pokazal še tri vaje za vrat in to je bilo to.Tam sem bila torej več kot dve uri, vendar se z menoj v tem času ni ukvarjal več kot pol ure. Koliko sem plačala za ta njegov čas ne bom napisala, ker ne bom izdajala njegovih poslovnih zadev. Verjemite, tisti, ki tam še niste bili, da zelo veliko in preveč.Vem pa,da sem odšla tja polna upov od tam pa razočarana.Še vsak splošni zdravnik, ki je plačan od države, se mi je posvetil kot se za zdravnika spodobi.Verjamem, da je v naši državi ali pa samo v zdravstvu, marsikaj narobe. V nasprotnem mi bolniki ne bi iskali takšnih ali drugačnih pomoči izven uradne medicine.In žal takšni "zaslužkarji" mečejo slabo luč na tiste, ki se res trudijo pomagati. Lep pozdrav.

#152 mushi

mushi
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 376

Objavljeno: 7. julij 2005, 08:36

silvija, in kako je zdaj s tvojim zdravjem? Se držiš tiste grozne diete in delaš vaje redno? Tudi jaz sem poklicala Papugo, pa se nekaj časa držala tega, ampak sem bla pa full živčna in vse, ker tole ti cel lajf na glavo postavi, samo še gledaš kaj NE smeš..
Meni se je zdel pošten, ker mi je vaje in dieto poslal po mailu in rekel da naj se tega en mesec držim in da je brezveze k njemu prej hodit, če se tega ne bom držala. In res se nisem, pa potem tudi nisem k njemu šla.
Mushi

#153 silvijat

silvijat
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 6

Objavljeno: 7. julij 2005, 12:09

Mushi,hvala za vprašanje.Brez tegale foruma, bi potrpežljivo čakala na datum v KC, kjer bi mi dali radioaktiven jod. Imam prikrito (latentno)hipertirozo, brez posebnih oziroma značilnih težav. Ugotovili so mi jo najprej kot vidno povečano ščitnico - en reženj-2,28x2,55,sagitalno 2,01x3,09, nato pa še z krvnimi izvidi. Moj TSH je: manj kot 0,005,Ft3:7,69 in ft4:16,44.
No sedaj imam tudi jaz izkušnjo več in čeprav sem razočarana, ne bom čakala križem rok. Že imam v rokah knjižice patra Ašiča, kjer je veliko nasvetov za moj
primer. Bom poskusila z obkladki in čaji. Drugo možnost pa imam še v privatni ambulanti tirologa v Celju. Samo se bom prej pozanimala, kakšen odnos imajo do pacientov tam in seveda tudi za ceno. Pri mojih letih :) beri rosnih 49, se mi namreč res upira, da bi si kdo" bril norca iz mojega zdravja".Lp S.

#154 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 7. julij 2005, 12:20

<{POST_SNAPBACK}>Mushi,hvala za vprašanje.Brez tegale foruma, bi potrpežljivo čakala na datum v KC, kjer bi mi dali radioaktiven jod. Imam prikrito (latentno)hipertirozo, brez posebnih  oziroma značilnih težav. Ugotovili so mi jo najprej kot vidno povečano ščitnico - en reženj-2,28x2,55,sagitalno 2,01x3,09, nato pa še z krvnimi izvidi. Moj TSH je: manj kot 0,005,Ft3:7,69 in ft4:16,44.
No sedaj imam tudi jaz izkušnjo več in  čeprav sem razočarana, ne bom čakala križem rok. Že imam v rokah knjižice patra Ašiča, kjer je veliko nasvetov za moj
primer. Bom poskusila z obkladki in čaji. Drugo možnost pa imam še v privatni ambulanti tirologa v Celju. Samo se  bom prej pozanimala, kakšen odnos imajo do pacientov tam in seveda tudi za ceno. Pri mojih letih :) beri rosnih 49, se mi namreč res upira, da bi si kdo" bril norca iz mojega zdravja".Lp S.

In zakaj ne poizkusiš z biodieto, s katero se boš očistila odvečnega joda, ki ti povzroča ta problem, v najkrajšem možnem času?

#155 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 16. julij 2005, 20:36

http://www.salesalut...upId=20&ID=6638

#156 strelka02

strelka02
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 831

Objavljeno: 16. julij 2005, 21:37

zelišča , ki se uporabljajo....kuha se čaj.
Za spodbujanje ščitnice, se uporabljao zelišča

ognjič..cvet
bela omela
pelin
rman
tavžentroža

pri prevelikem delovanju ščitnice.
islandski mah, hrastova skorja, jetičnik_zel, njivska preslice, kopriva list, žajbelj -list, črni bezeg-cvet, materina dušica, poprova meta, šetjanžovka -zel

lahko narediš mešanico al pa tudi ne...iz teh zelišč.

je pa tako ....to je kot dodatek.

Pomaga.

je dobro se posvetovati z zdravnikom.


toliko za info. x:)x

Pozdravček xsrcx

#157 Ksenia

Ksenia
  • D član
  • Št. objav: 14 206

Objavljeno: 17. julij 2005, 07:40

http://www.s-3gim.mb.....OPIS RASTLINE
http://www.lunin.net...ve/Zelisca/391/

Vrba, zate nekaj o tej rastlinici xsrcx

#158 Ksenia

Ksenia
  • D član
  • Št. objav: 14 206

Objavljeno: 17. julij 2005, 07:51

sej nisem jaz podala tistih informacij o mešanici x;)x x:o)x

#159 strelka02

strelka02
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 831

Objavljeno: 17. julij 2005, 07:51

Vrba:

Rman...Achillea milledfolium

Za vir....tole sem dobila(info.kaj pomaga)..ta zelišča...tako da prav knjige ne morem povedat.

Pozdravček xsrcx

#160 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 17. julij 2005, 13:55

Vrba, nisem zasledil tvojega komentarja na to sporočilo

http://www.salesalut...upId=20&ID=6638

#161 silvijat

silvijat
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 6

Objavljeno: 18. julij 2005, 05:59

Pozdravljeni. To vprašanje je najbrž najbolj namenjeno g. Stanetu, mi bo pa vsaka vaša izkušnja zelo dobrodošla.Pridno uporabljam zdravo sol, samo malo me bega vprašanje, ali moram dosledno uživati samo to sol ali se lahko kdaj pregrešim. Priložnosti za to je namreč kar veliko. Moja družina je kar lepo sprejela nov način soljenja. Hčerka, ki je noseča in jaz uporabljava zdravo sol, ostali pa navadno morsko. Upam na uspeh.
Tole s čaji je zelo zanimivo, čeprav jih še nisem pričela piti. Za Vrbo informacija, da so te mešanice najbrž iz knjige p. Ašiča.Zdajle knjige nimam pri roki, popoldan pa bom napisala točne recepte.Tudi za obkladke.Lp

#162 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 18. julij 2005, 10:05

Silvija, grehi so mali, srednji in veliki in če nisi ravnočisto na psu z zdravjem, se že lahko tu in tam pregrešiš, bo pač malo dalj časa trajalo do ravnotežja. Včasih se človek tudi ne more izogniti jodirani jedilni soli, ki je povsod in že, če uživaš kupljen kruh, je to greh. Torej, greši čim manj. To, kar pa praviš o navadni morski soli, je lahko greh popolnoma enak, če je sušena, mleta in jodirana, kajti vse soli so morske a mnogi proizvajalci to za reklamo posebej poudarjajo. Poglej na deklaracijo, kaj piše o jodu.

#163 Alexx

Alexx
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 14

Objavljeno: 25. julij 2005, 18:16

Živijo,

ker ste z vseh vetrov, prosim PROSIM za vaše komentarje. Imam latentno hipotirozo, TSH pa običajno le mejno povišan, in me nekako ... ne jemljejo resno ... mene pa pesti en kup težav; utrujenost, nihanje razpoloženja, kila gor dol, že tri mesece pa bolečine v ščitnici - tako močne, da težko fizično držim glavo pokonci - dobesedno. Pred tremi meseci so mi opravili punkcijo - imam namreč ca. 2 cm nodus. Od te punkcije dalje - boli. Vnetja ni, levkociti so OK, TSH pa trenutno 3.6...

Ne vem več, kaj naj, mene boli, nič ne morem, včasih se trudim prilezti po stopnicah v 1. nadstropje, obliva me, vroče pa mrzlo, peče me v grlu, pokašljujem in težko govorim.

Please help.

A

#164 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 25. julij 2005, 19:54

<{POST_SNAPBACK}>Živijo,

ker ste z vseh vetrov, prosim PROSIM za vaše komentarje. Imam latentno hipotirozo, TSH pa običajno le mejno povišan, in me nekako ... ne jemljejo resno ... mene pa pesti en kup težav; utrujenost, nihanje razpoloženja, kila gor dol, že tri mesece pa bolečine v ščitnici - tako močne, da težko fizično držim glavo pokonci - dobesedno. Pred tremi meseci so mi opravili punkcijo - imam namreč ca. 2 cm nodus. Od te punkcije dalje - boli. Vnetja ni, levkociti so OK, TSH pa trenutno 3.6...

Ne vem več, kaj naj, mene boli, nič ne morem, včasih se trudim prilezti po stopnicah v 1. nadstropje, obliva me, vroče pa mrzlo, peče me v  grlu, pokašljujem in težko govorim.

Please help.

A

Preberi
http://www.salesalut...eg=0&GroupId=20
http://www.salesalut...oupId=1&ID=1018

#165 Alexx

Alexx
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 14

Objavljeno: 25. julij 2005, 21:27

Liebe Vrba,

x;)x , schade, dass ... nimaš več časa zame. x:Dx

Vnetje najbrž ni, saj so levkociti OK. Ne vem. Pred časom je tireolog menil, da gre za infekt - kar bi lahko bila tudi posledica punkcije. No, nato sva pogledala levkocite - vse ok. Po zadnjih izvidih tudi ni sprememb. Boli pa še vedno.

Eno leto že jemljem Euthyrox. 12.5 mg/dan. Bistvenih izboljšav ne opažam.

Ne poznam nikogar, ki bi ga bolelo - druge težave, to tako ali tako vzamemo v zakup, ampak tiste bolečine pa najbrž niso tako pogoste oz. običajne?

Boli tudi na pristisk. Ne, golše, krofa in teh reči "še" nimam ...

Prosim za čimveč odzivov - tudi tistih, ki s to presneto hipotirozo živijo ...

In - HVALA!

A

P.S. Welcher Heilpraktiker?

#166 Alexx

Alexx
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 14

Objavljeno: 25. julij 2005, 21:39

Prosim le še na kakšen link na biodiete,

Srčna hvala
A

#167 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 25. julij 2005, 21:56

<{POST_SNAPBACK}>Prosim le še na kakšen link na biodiete,

Srčna hvala
A

Sem ti dal dva direktna na ščitnico, če ti ne zadošča, pa pojdi na forum in vtipkaj v brskalnik, kar želiš in se ti bo odprlo x;)x

http://www.salesalut...ctivegroups.asp

#168 rozijuvanc

rozijuvanc
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 1

Objavljeno: 19. avgust 2005, 22:32

Po jemanju Medrola imam hude stranske učinke ' bolečine v križu, kolku , težja hoja. Ima kdo kakšno izkušnjo. Vse me zanima, reševanje težav. Hvala za odgovor.

#169 Primavera

Primavera
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 1 185

Objavljeno: 19. avgust 2005, 23:05

Medrol je kortikostereid, zelo škodljiv za presnovne organe in ga velja čim hitreje spraviti iz telesa. Naredi kako očipčevalno kuro, pij recimo čaj jetrnik, vzpodbujaj delovanje ledvic z veliko tekočine (čaj zlate rozge npr.) in se , če je le možno izogni Medrolu.

#170 Tina

Tina
  • D član
  • Št. objav: 2 142

Objavljeno: 20. avgust 2005, 06:28

Mogoče pa tule najdeš kakšen odgovor ...
Ne maram tablet za ščitnico
Objavljena slika

#171 Robida

Robida
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 1 203

Objavljeno: 20. avgust 2005, 09:35

xrolleyesx Zakaj so Medrol dali tebi? Jaz sem ga jemala 3 dni po vsaki kemoterapiji, proti odzivu imunskega sistema. Potem je blo pa treba to spravit ven iz telesa-čimprej. xrolleyesx
Preteklost obstaja le v mislih in na način, za katerega se v mislih odločimo.
Živimo v sedanjem trenutku. Čutimo v sedanjem trenutku.
Doživljamo sedanji trenutek.
Kar počnemo v sedanjem trenutku, ustvarja temelje za jutrišnji dan.
Torej se odločimo v sedanjem trenutku. Jutri ne moremo storiti ničesar in tudi včeraj ne.
Samo danes lahko delujemo.
Pomembno je, kaj se odločimo misliti, verjeti in reči sedaj.

Luis L. Hay - Moč je v tebi

#172 rika

rika
  • D član
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 193

Objavljeno: 20. avgust 2005, 10:50

Z Medrolom zdravijo vnetje ščitnice. Jaz sem to prebolela lani. Zaradi vnetja ščitnice, mi je le-ta tudi preveč delovala, sedimentacija občutno naraste do 100 in več in če ne sumijo ščitnice, sploh ne vedo kaj ti je, ker se nikjer na krvi ne vidi in morajo dati pregledat ščitnične hormone. Jaz sem zdravniku sama omenila ščitnico, ker me je tudi bolela. Vneta ščitnica je pravzaprav bolna ščitnica in je Medrol menda edino zdravilo s katerim se to vnetje zdravi. Stranskih učinkov nisem imela, mal sem morala pazit na težo, ki sem jo ob vnetju in prevelikem delovanju na hitro izgubila, z Medrolom pa bi jo menda naj prehitro dobila nazaj, no saj sem jo, samo svojo normalno. Je ogromno stranskih učinkov, od poraščenosti obraza naprej... Strogo pa se je treba držat tudi navodil zdravnika, ki pripravi prav načrt doziranja Medrola. Sem bila presrečna, ko sem Medrol nehala jemat, ker sem si vse o njem na netu prebrala (popovi zdravniki, pa če v brskalnik vpišeš Medrol, najdeš veliko o njem).
Vnetje ščitnice se lahko ponovi spet samo od sebe in potem zopet Medrol. Upam in verjamem, da se mi ne bo ponovilo.
Uspešno zdravljenje s čim manj stranskimi učinki ti želim.
Rika

#173 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 20. avgust 2005, 11:01

Rika, kaj res še nisi prebrala moje knjige in pogledala malo na moj forum?

#174 rika

rika
  • D član
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 193

Objavljeno: 20. avgust 2005, 11:06

<{POST_SNAPBACK}>Rika, kaj res še nisi prebrala moje knjige in pogledala malo na moj forum?



Not yet, Stane. To, da je moja ščitnica zbolela... ne vem... no... sol... pa to..., če bi full verjela v to, potem ja. Ok, saj razumem jod pa ščitnica...
Kaj vem, se bom res morala mal oglasit na tvoji strani.... x;)x
Rika

#175 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 20. avgust 2005, 11:22

<{POST_SNAPBACK}>Not yet, Stane. To, da je moja ščitnica zbolela... ne vem... no... sol... pa to..., če bi full verjela v to, potem ja. Ok, saj razumem jod pa ščitnica...
Kaj vem, se bom res morala mal oglasit na tvoji strani.... x;)x

Zadeva je bolj banalna, kot si misliš. Organizem se brani dodanega joda kot hudič križa x;)x




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0