Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Pasme primerne za otroke


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
29 komentarjev na to temo

#26 Aliana

Aliana
  • D član
  • Št. objav: 9 772

Objavljeno: 13. junij 2013, 08:17

Se zelo strinjam s Cookie ...

Naš mačkon je tudi tretje kolo zadnje čase. Na srečo maček ne rabi tolk pozornosti, kot pes. Oziroma drugače, itak ga kaj dosti ni doma. Ampak ponavadi je takrat, ko je bil, imel 100% mene, zdaj me ima pa ko vse ostalo zrihtam, če slučajno še kaj časa ostane.

Je pa lepo vzgojil tamalo, tako da nimam problema ju puščat skupaj sama. Tamala točno ve do kje se lahko afna in kaj lahko počne z njim (kar pomeni lahko mu da brikete, lahko mu da rokco za povohat, kot psu, če je res dobre volje, ga lahko tud poboža, če je noro, noro dobre volje ga lahko tri kroge po stanovanju lovi), on pa točno ve, da prasko na roki toleriram, mini griz, tak da ona užaljeno zajoka, ampak se nič ne pozna tud, za kaj več bi ga pa za rep na balkon obesla.

(Ok, sori, to nima veze, sam morala napisat, ker mi je glede na to kaka zverina je naš maček tole tko fajn, da mata lušten odnos)

 

V glavnem, žvau = otrok. In točno tko, kot je rekla Cookie, če si omisliš psa je isto, kot bi si omislil še enga otroka. S tem da z otroki načeloma imaš vsako leto malo manj dela, s psom pa niti ne. Pol, ko so tamale v šoli, ko imajo že filing za mal odgovornosti. Pri 3 letih ne boš pustil otroka zjutraj samega, da pelje psa na sprehod. Ti ga boš peljal. In pol jamral, da celo noč nisi spal, ker je bil otrok bolan, pol si moral pa še pol ure prej vstat, da si psa peljal scat, preden si šel v naporno službo.

 

Meni luštna rešitev: na Gmajnicah imajo možnost sprehajanja psov. Za otroke ti dajo dvojno vrvico, da ti držiš svoj kos in otork svoj kos in ima filing, da res sprehaja psa, ti si pa še vedno šef. Lušten izlet, mogoče celo nagrada otrokom, total dogajanje cel popoldan ... Pol pa še na sok v staro LJ (al pa k nam x;)x ) in maš perfect dan za tamale, ti si pa naslednje jutro rešen problema, da ti pes tule pred vrati, ker mora lulat x;)x


WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY
BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM


loesje


Spet nazaj - Cats & bikes

#27 Silica

Silica
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 135

Objavljeno: 13. junij 2013, 08:26

Tamala točno ve do kje se lahko afna in kaj lahko počne z njim

 

Si me spomnila na eno mojo frendico, ko je bila majhna... ene 5 let morda. So imeli mačkonarja doma in se je šel pred njo skrit pod klop. Ga prime za rep in povleče ven, maček jo ugrizne, ona pa meni nič tebi nič njega konkretno ugrizne nazaj. Od takrat dalje ga je lahko mečkala in vlačila, kakor se ji je glih zazdelo icon_smile_clown.gif


Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.

Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college?

 

This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R.


#28 aboyanasanna

aboyanasanna
  • Legenda Foruma
  • Št. objav: 1 242

Objavljeno: 13. junij 2013, 08:39

jp, sploh pejt na VEČKRATNE preliminarne oglede. Mulke vzemi s sabo smile.png

 

 

TOČNO!

 

točno!

 

********

Pico, za vas trenutno NI primerno, da mate psa v lasti. Rajš si ga "izposodi", t.p. v vaši bližini je gotovo kak prijazen pasji lastnik (jaz recimo to nisem), ki bo dovolil tvojim punčkam, da bosta mal božale pesjana, pa mogoče celo vrvico pasjo držale.

Ti si zaposlen, imate dva mala otroka, pes vam bo v breme (jebela, še men je moja Pesjanka v breme, me je tega ful sram priznat). Pesjanka od mene nima skor nič, razen zgodaj zjutraj, ko Razbojnik še spi, pa pozno zvečer, ko Razbojnik zaspi, vmes je moja pozornost minimalno na Pesjanki. Ajde, ne rečem, sprehodi (ful manj in krajši, kot prej), futr, pa ne meč se spet po svinjariji, pejt sem, (s)pusti to, dej mir, pusti mucija, včas pozabim in namest Razbojniku to govorim Pesjanki, včas namesto Pesjanki govorim Razbojniku, kej zamešam,...(hehe, no, njunih briketov ne mešam wink.png.

počaki, da otroc mal zrastejo (okol 5 leta po moji oceni), pes je odgovornost, sploh pa ti odsvetujem mladiča, za tega je šele potreben čas, ljubezen, pozornost, zamišljaj si, da maš še enga otroka, da dobiš vsaj približno predtsavo o tem, kaj te čaka, če si vseeno nabaviš zdej psa.

 

Tuljenje, scanje, dreki, razcefrano,...ma prov vesela sem, da je moja Pesjanka že dama v zrelih letih. Včas se da njej več dopovedat, kot Razbojniku.

 

aja, še to, pinč ni zate. To so mali posesivni lajavci, zdej pa razmisli o tem.

Če imaš velikega psa rabi veliko sprehodov, midva imava majhna pa ju spustim na vrt , ne potrebujeta toliko kot pa večji psi, veliki rabijo po 3 krat ali 4 krat na dan več energije...

 

sprehode in veliko prostora vrt, prostor, ko gledam moji, imam ves čas dela z dlako, ker imajo dolgo dlako in je vedno treba česat danes sem eno postrigla in me je lizala kot, da bi bila vesela, da sem jo postrigla, ker je vroče čeprav naj bi ta pasma imela dolgo dlako in če greš pred sodnika ti bo dal oceno 4 SAMO ZARADI KAKOVOSTI DLAKE K JE KRAJŠA samo za stanovanje je bolje, da se postriže, če je kdo alergičen je to najbolje pa še kužku ni VROČE ane, samo moram pa vsak dan počesati dlako in če so še kakšni vozli in se naberejo vejice in trava in vse sorte med dlako k se podita po travi, je lahko to tudi 2 uri.

 

Vsaka pasma nekaj zahteva in ja če nimaš časa potem rajši, da psa ne kupiš je pa ful dobro, da te pes spravi na zrak ven, ker si prisiljen, da greš na sprehod, če si notri in si sam in brez otrok ....gre. je to dobro za zdravje, sprehodi v naravo in to ...

 

Pač za psa je treba skrbeti celo življenje, zato moraš malo razmisliti, da ima tvoje življenje tak ritem, kako naj rečem, da imaš čas in lahko skrbiš.



#29 aboyanasanna

aboyanasanna
  • Legenda Foruma
  • Št. objav: 1 242

Objavljeno: 13. junij 2013, 08:49

Tudi nekateri mali psi potrebujejo sprehode, tu ni dileme. Od pasme je odvisno.

Pinč je tudi mali, pa potrebuje več kot ena čivava.

Moja mama ima doma mešanko med višavcem in cairnskim terierjem; tole nima obstanka 5 minut. Tudi, če je spuščena na vrtu potrebuje vsaj 1x dnevno konkreten sprehod.

Ja saj pravim odvisno od pasme ampak verjetno potrebuje neka doga veliko več kot pa neki mali. biggrin.png

 

 

biggrin.png biggrin.png



#30 aboyanasanna

aboyanasanna
  • Legenda Foruma
  • Št. objav: 1 242

Objavljeno: 13. junij 2013, 08:58

Kaj pa shitsu ? Majhen, prijazen,  z visokim tolerančnim pragom, družaben .


 

Napiše se shih tzu, shih tzu je zelo prijazna pasma, tudi za otroke. 






Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0