Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Redko človeško rojstvo


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
604 komentarjev na to temo

#51 Igmúwathogla

Igmúwathogla
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 386

Objavljeno: 18. junij 2013, 12:52

kkhhmmmm ... wink.png

če jo slikaš ... potem gledaš sliko lune, ne pa luno ...

 

skratkA, ŽELIM TI POVEDAT ... vse je misterij

pa daj - kakšen misterij, saj pa je v vedah vse razloženo...biggrin.png



#52 mgd

mgd
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 667

Objavljeno: 18. junij 2013, 12:54

.kvantni princip je ... ne moreš določit vseh parametrov ... ker jih spreminjaš kot opazovalec ...

pomeni ... tvoja pozornost je kreator ... ti si kreator ...

in s tem se približujeva nečemu .... heeee .... a ne ? wink.png

mgd bi temu rekel krišna, bojante bi rekel stvarnik ...

ampak to si ti ... in je hkrati krišna in stvarnik ..

 

Tvoja pozornost nič ne kreira, ampak le gledanje na eno stvar lahko spreminjaš. Jaz navadnemu živemu bitju, kot sva jaz in ti ne pravim Krišna. Krišna je najin izvor, vzdrževalec in večni dobronamernik. 



#53 mgd

mgd
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 667

Objavljeno: 18. junij 2013, 13:03

dušo lahko na nek način pimerjaš s kupčkom inteligentne zavestne informacije neskončnega polja vira
neumnost je govorit o nečem NAD ali POD ...
 
a me želiš prepričat, da je krišna na mizi in jaz pod mizo ... in potem se loviva kot slepe miši ... ???

 
Jaz nič ne primerjam ali si predstavljam. Duša je kar je. Večno, zavestno (s svobodo izbire), blaženo živo bitje. Krišna je nad tabo, ker si ti za svoj obstoj odvisen od njega, ker si ti delček ene izmed njegovih energij, ker je on vsemogočen, ti pa si za svoje delovanje odvisen od Njega, ker je on tvoj vzdrževalec, ker ti on daje rezultate tvojih dejanj, ker ima on vse kvalitete v celoti, ti pa po njegovi volji le nekatere v majhni količini. On ve kje si ti, kdo si ti, kaj je dobr zate in kaj je slabo. Te ima tudi brezpogojno rad, zato ti v tvoje najvišje dobro svetuje, da deluj v skladu z njegovo željo.  

ja - vsak si mora svoj svet sam razložiti. zaradi mene imaš lahko nad bogom še enega ali dva nadboga, nad temi pa še kakega supernad...ki varjujejo in ščitijo nadblaženost, ki je nad blaženostjo (in nad supernad-om je stevie ray vaughn ki svira blues)

 
Od po svoje razlaganja ne morš pridt do resnice. Sam če jo sprejmeš tako kakršna je :)

#54 Igmúwathogla

Igmúwathogla
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 386

Objavljeno: 18. junij 2013, 13:08

shamannamo

krišna

 

kot vidiš je shamannamo v tem primeru nad krišno. lahko ga damo pa tudi med krišno: krishamannamošna



#55 mgd

mgd
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 667

Objavljeno: 18. junij 2013, 13:11

pa daj - kakšen misterij, saj pa je v vedah vse razloženo...biggrin.png

 

Sam brat razlage Ved, brez sledenja njihovega postopka, ne morš spoznat resnice, brez tega pa tud ne. 



#56 Igmúwathogla

Igmúwathogla
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 386

Objavljeno: 18. junij 2013, 13:17

 
Od po svoje razlaganja ne morš pridt do resnice. Sam če jo sprejmeš tako kakršna je smile.png

saj, zato ker tako misliš, si pa ti odvisen od tega, da ti drugi resnico razlagajo (in s tem živiš "na daljinsko upravljanje").

jaz si pa težko predstavljam, kako bi lahko sprejel resnico kakršna n.pr. ni. (zato ker resnica ki ni resnica pač ni resnica, tudi če jo sprejmešbiggrin.png )



#57 mgd

mgd
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 667

Objavljeno: 18. junij 2013, 13:17

Drgač pa ne vem zakaj eni v imenu, da slepo ne verjamejo, istočasno slepo verjamejo, da to kar piše v Vedah ni res, še predno so izkustveno preverili z iskrenim sledenjem postopka, ki je dan. Men se zdi to največja škoda.   



#58 mgd

mgd
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 667

Objavljeno: 18. junij 2013, 13:27

saj, zato ker tako misliš, si pa ti odvisen od tega, da ti drugi resnico razlagajo (in s tem živiš "na daljinsko upravljanje").

jaz si pa težko predstavljam, kako bi lahko sprejel resnico kakršna n.pr. ni. (zato ker resnica ki ni resnica pač ni resnica, tudi če jo sprejmešbiggrin.png )

 

Zato pa sem napisu, da le če sprejmeš resnico tako kakršna je, jo lahko spoznaš. S tem spoznaš tudi kaj ni resnica o resnici in kako je ta povezana z resnico in kako je v tej povezavi tudi resnična (da obstaja znotraj resnice v posebni funkciji) in si pomirjen. Nitai Gouranga.   



#59 Condor

Condor
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 99

Objavljeno: 18. junij 2013, 13:36

kot rečeno, lahko deliš po mili volji telo+um+duša, podzavest+zavest+nadzavest, oče+sin+svetiduh, notranji otrok+jaz+nadjaz. to kar sem ostanem neglede na to kao se skategoriziram  in na koliko delčkov in aspektov se delim.

To kar ostaneš je lahk nič brez drugega dveh. Duša tukaj ne more živet brez nekega telesa in zavestne miselne volje. Če pa nekdo pa hoče postati nič i niko, potem je nor ali pa junak.  :) Morda vsaj za kakšen trenutek ... v drugačnem stanju zavedanja. 

kaj ostane po fizični smrti - ja vse kar je bilo tudi "pred fizično smrtjo"

noja energija se "osvobodi" ali pa se ne osvobodi, natančno boš vedel ko bo "tako daleč"....

kje so bili tisti, ki so se vrnili in ali je kje kaka "druga stran" (jaz v to utemeljeno dvomim :-), ne morem pa "trditi" da je ali da ni) pa mogoče prav tako

se ti zdi, da je težko? ne vem, jaz na to bolj gledam kot zanimivo izkušnjo, ki me še čaka

kot rečeno, mislim da ni kake "druge strani" in da je vse kar sem trenutno "jaz" bilo tu že od nekdaj in bo tu tudi ostalo, tako da bi težko razglabljal o tem kao lahki ali težki so kaki "prehodi"

da, nekateri bi že zmogli kaj rečti ... toda to ni več isti prostor-čas, to niso več iste vloge kot prej, niti ne moremo drugega vzeti s sabo, a telo pa je kao uničena obleka, razpade, ... saj, le kdo se sprašuje o tem, razen onih ki pričakujejo kmal svoj konec. Nekaj pa le lahko odneseš s seboj po smrti ... zame je to bolj stanje zavesti, stanje biti ali čutenja do drugih, nekaj od tega, pa tudi močne želje in hrepenenje se prenesejo naprej, določene bazične sposobnosti in nagnjenja, ... tega vsega si najbrž niti ne upamo jasno in glasno povedat, zapisat. Tukaj smo si zelo različni in se ne gre pospolševati, toda določena pravila in pojavi v tej smeri so prisotni.

Da, umiranje je za neke lahko strahotna izkušnja ... še posebej, če so si "pokvarili" svoje telo in so ujeti v kakšna pričakovanja, želje, ... tedaj kar težko "odidejo". Smrt je lahko nov začetek, toda prava osvoboditev od novega rojstva pa ... le komu to zares uspe?  :)  Verski postopki iz Ved ... ni dokaza da delujejo. Le kje so oni junaki iz epskih bojev v Giti, le kje je končal Arjuna?  :)  Niso se vrnili, še ne ... niti kao inkarnacije. Valjda so onkraj ... pri Krišni ali pa tam v Peklu. Tud meni je dovolj tega verskega sprenevedanja z nezadostnimi metodami samospoznanja. Če se nekdo spozna v vseh vidikih, ta bi lahko videl kaj je bilo prej in kaj potem. Išče se dejanska in praktična pot, vse drugo je kao pogrevanje postane župe. 

 

meni nikomur ni treba "postavljati ogledala" - vsak ga ima pred seboj čisto brez mene.

kar ti o meni predvidevaš je tvoja stvar - se mene ne tiče :-)

kako to misliš - "prispevaš v neko debato"? trditev, da je v vedah edina resnica (pa še to samo, če si jih razlagaš kot ti in mgd) in da je čaščenje krišne edina pot do blaženosti se ti zdi "debata"?

nak, imel sem prejle vtis da nam skušaš postavljati ogledalo. Ok, tvoj odgovor ima sedaj že boljši odtenek in je manj naveličanega tona. Torej nimaš dveh bratov, ampak samo enega. :)

 

Pravzaprav sem že prej pisal, da se razprave o teh Življenskih ciklih oz. bolje o Krogu Življenja običajno ne vodijo na kakšnih forumih, a je to najmanj temelj za razumevanje širine in bogastva Življenja, za sobivanje z drugimi, za harmoniziranje s celim planetom, ... tud meni ni posebej všeč, da smo glede tega "omejeni" samo na Vede oz. na brahmanske razlage brez notranjih izkušenj, v knjižno znanje, ki to "pismo" prenašajo naprej ... toda kakorkoli, tudi učenjaki spoznajo, čutijo, da se je bolje poskušati uskladiti s tem znanjem, ker je vsaj logično in smiselno. Toda eno je živeti znanje, a drugo to vedeti in skoraj nič prakticirati. :)

 

 

Morda pa bo nastopil čas za obnovo temeljnega Znanja ... toda tega od sedanjih metod znanstvene sfere ne pričakujem, a šolsko znanje pa je svetlobna leta daleč od dejanskega. Učenjaki (tud verski!) pa niso sposobni preboja znanja samo z intelektom in razumom ... včasih je direktna izkušnja več kot morje knjig. Takšne rasprave pa lahko le vodijo naprej ... če se vmes ne skregamo ... pokažejo na sedanje stanje zavedanja Izvora Življenja in možno potrebo za obnovo temeljnega Znanja. Dokler pa ni začutiti potrebe za prenovo se bo ostajalo po ustaljenih tirih, .... v tem primeru nekim preostanejo samo določeni viri pisnega znanja in interpretacije verskih učenjakov. Ta igra z Znanjem se ne izzide več ... kdor to zamenja z direktnim uvidom, temu ne bodo več potrebne knjige ... lahko bo celo nepismen kmet in bo v nekaj povsem siguren. V Indiji je bila cela vrsta takšnih samorealiziranih ljudi, ki so se posmehovali razlagam in verskim obredom učenjakov, panditov in celo asketskim jogijem. Njihove ijave in pesmi pa so ponarodele in živijo med ljudmi, nekaj od tega je tudi zapisano ... toda to ni neka filozofija ali kao Vede. To je bilo direktno znanje in izkušnja za katero so neizobraženi še posebej "prikladni". Kako so se samo preirali o tem tam že pred petsto leti - eni oholo mi imamo za dokaz nespremenljive in večne Vede, a drugi pa mi imamo direktne izkušnje, smo v sebi preverili. Pol pa prvi celo kopirajo druge in se vseeno malce uskladijo. :)



#60 Condor

Condor
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 99

Objavljeno: 18. junij 2013, 14:14

V Vedah je opisano glede goste in subtilne materije in iznad njiju kategorično različno večno zavestno živo bitje (duša) in nad njo Bog, ki je izvor tako materije kot tudi vseh neštetih živih bitij. Seveda je podan tudi postopek s katerim lahko vse to realiziraš. In sočutna vzpodbuda.  

Ja, v Vedah je marsikaj povedanega, pa tudi kaj zamolčanega in to bistvene zadeve ... ki zadevajo tudi bolj učinkovite postopke za samorealizacijo. Ni pa večje spodbude kot prisotnost in sočutna spodbuda od živega svetnika. Mrtvi nas ne morejo voditi in spodbujati.  :)

 

Ne čiz vse, samo pogojene duše. V ta svet včasih sestopijo tudi osvobojene duše, v svoji večni obliki, ki je takrat po milosti Boga vidna vsem, ampak prepoznajo jo lahko tako kot je v resnici le tisti, ki sprejmejo njeno in od Boga brezpogojno ljubezen.

Ja, tudi potencialno osvobojene duše (jivan-mukta!) se še lahko bolj izpopolnijo in dosežejo popolno potopitev v Ocean Ljubezni. Se ne vračajo več, so povsem onkraj. Mar ne priznavate tega ... popolna integracija v Izvor (kakorkoli se to imenuje!) in stopitev duše v param mukta. Te param mukta potem delujejo naprej ali pa ene prisotne tu in iščejo duše, jim pomagajo, za pot naprej, v Izvor.

 

 

 

Polbogovi kot so Šiva, Brahma, Indra, Varuna, Surya, Ganeš, ne živijo na Zemlji. Jo pa lahko obiščejo. 

 

 

:) Saj oni živijo v svojih Lokah na Brahmandu. Ja, to drži, ampak oni imajo drugačen prostor-čas tam in drugačen na tej ravni, na tem planetu. V bistvu mi je vseeno, meni se zdijo dovolj prisotni na tem svetu. Potujejo gor in dol ... so tu in tam, da kaj "intervenirajo" ... toda v bistvu pa nimajo kaj tu početi, ker si mi ljudje v svojem mentalu (tudi od prej!) smo sami skreirali svojo usodo, življensko pot. Na nam je samo če te zadeve sprejmemo, ustrezno odigramo ali ne, rezultat karmičnih reakcij pa se prenese naprej. Nadalje pa bolj napredujoče duše lahko od višjih duhovnih bitij dobijo koristne nasvete ali znanje. Tele imena polbogov pa so samo odraz nekdanjih popolnih vedskih rišijev. Imena bi lahko bila drugačna in so v drugih kulturah. Nadangel Mihael je sinonim za Šivo, nadangel Gabriel pa za Brahmo, etc. V islamu so podobna imena kot v kriščanstvo in jih imenujejo meleki. Ja, vem, Vede so že od prej. :)

 

 


Dokaz duše je duša sama. Tisti, ki si pred njo zatiskajo oči, je pač ne morjo videt. Ko bojo dovolj zafrustrirani s svojimi omejenimi in neizpolnjujočimi koncepti in verami bojo že naprej poizvedl in po milosti Boga se bojo lahko direktno videl in začutil.

 

 

Ne vem, če bodo imeli vsi to "srečo". Ponavadi vidim, da odnehajo in do konca življenja ne storijo koraka naprej, samo najvztrajneši iščejo dokler ne najdejo. Iskanje pravih odgvorov, Resnice je lahko naporno, lahko pa se gre k vašo skupnost in se uživa v singing, singing in se dobro je. :)  Je v tem kaj direktnega občutenja Boga? Pesezite svoje umetniške vizije božanskega in kipce, pa sanjarjenje ... to sem pri sebi ovrgel. :)



#61 mayita

mayita
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 335

Objavljeno: 18. junij 2013, 14:14

hej kaj pa če je tista črna energija vakum? in kaj je vakum za vas'

tista praznina med delčki ja zmsilim da je kot plus in minus da drži stvari v ravnovesju,sej a veste kako deluje atomska bomba?



#62 Igmúwathogla

Igmúwathogla
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 386

Objavljeno: 18. junij 2013, 15:26

To kar ostaneš je lahk nič brez drugega dveh. Duša tukaj ne more živet brez nekega telesa in zavestne miselne volje. Če pa nekdo pa hoče postati nič i niko, potem je nor ali pa junak.  smile.png Morda vsaj za kakšen trenutek ... v drugačnem stanju zavedanja. 

če ne more nekaj iz nič nastati, tudi ne gre da bi iz nečesa postalo nič. delitev na razne aspekte (telo+um+duša) je človeška razlaga, ki pa seveda začne malo šepati, če se gremo, da duša "tu" potrebuje telo in um, "tam" pa (iz katerihkoli razlogov) ne.

če misliš, da obstajajo telesa brez uma in duše, ali umi brez duše in telesa ali duše brez uma in telesa - ok. moje izkušnje so da teh zadev ne moreš ločiti.

pomeni: vsako telo ima um in dušo in "tostranstvo"="onostranstvo"

da, nekateri bi že zmogli kaj rečti ... toda to ni več isti prostor-čas, to niso več iste vloge kot prej, niti ne moremo drugega vzeti s sabo, a telo pa je kao uničena obleka, razpade, ... saj, le kdo se sprašuje o tem, razen onih ki pričakujejo kmal svoj konec. Nekaj pa le lahko odneseš s seboj po smrti ... zame je to bolj stanje zavesti, stanje biti ali čutenja do drugih, nekaj od tega, pa tudi močne želje in hrepenenje se prenesejo naprej, določene bazične sposobnosti in nagnjenja, ... tega vsega si najbrž niti ne upamo jasno in glasno povedat, zapisat. Tukaj smo si zelo različni in se ne gre pospolševati, toda določena pravila in pojavi v tej smeri so prisotni.

telo tako "razpade" kot se je prej "sestavilo" in ne samo da lahko vzameš vse s seboj po "smrti" - nič ti ne preostane. zakaj pa bi se zato, ker nekatere funkcije prenehajo kar naenkrat ločilo telo od duše in uma in bi slednja odpeketala v vsak svojo smer, telo pa "razpadalo"?

ali ni malo hecno da predpostavljamo neke bogove s katerimi se pač z našimi "človeškimi" čutili ne moremo "pogovarjati" in jim pripisujemo ne samo življenje ampak vsemogočnost. za ostale "stvari", ki jih imamo pred nosom pa iz istega razloga (ker se z njimi z našimi "človeškimi" čutili ne moremo pogovarjati) trdimo da so "mrtve" ali "nižje zavesti"

Da, umiranje je za neke lahko strahotna izkušnja ... še posebej, če so si "pokvarili" svoje telo in so ujeti v kakšna pričakovanja, želje, ... tedaj kar težko "odidejo". Smrt je lahko nov začetek, toda prava osvoboditev od novega rojstva pa ... le komu to zares uspe?

če je smrt lahko nov začetek mora biti tudi konec nečesa. če pa predpostavljaš da je življenje večno, potem očitno nima ne začetka in ne konca. zame se pri smrti ne dogaja čisto nič drugega, kot se dogaja tudi med življenjem, vse se spreminja in razvija, raste in razpada. vse kar raste, razpada in vse kar razpada, vzpodbuja rast. zakaj je za nas "smrt" nekaj posebnega -  po moje samo zato, ker so spremembe ki se pri tem dogajajo za naše "človeške detektorje" bolj zaznavne...sicer pa nič posebnega (ali se kdo boji smrti ali ne ali nekdo umira težko ali lahko, počasi ali nenadoma - še vsakemu je uspelowink.png pa ne samo ljudem živalim in rastlinam....) in nima samo "negativnih" aspektov (n.pr. te po smrti durs ne bo več terjal za davkebiggrin.png )



#63 mgd

mgd
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 667

Objavljeno: 18. junij 2013, 16:00

Ja, v Vedah je marsikaj povedanega, pa tudi kaj zamolčanega in to bistvene zadeve ... ki zadevajo tudi bolj učinkovite postopke za samorealizacijo.

 

Če tako misliš, pol jih žal še premalo poznaš. V Vedah je dan učinkovit postopek za samospoznanje.

 

Ni pa večje spodbude kot prisotnost in sočutna spodbuda od živega svetnika. Mrtvi nas ne morejo voditi in spodbujati.  smile.png

 

Vsak svetnik je vedno živ, tako kot tudi vsako drugo živo bitje. To je res, da nas mrtvo telo ne more voditi in vzpodbujati. Mi je pa tuki neki zanimiv. Skos povdarjaš nujno pomembnost "živega svetnika" obenem pa da ne verjameš v izgovorjeno in v eksterno formo itd. V čemu je smisel pol imet "živega guruja", če ne verjameš v izgovorjeno in eksterno formo? A ti tvoj Guru ni izgovoril mantre? A ni imel oblike? In od kje je on dobil mantro? Od svojega "živega guruja" a ne? In on od svojega in tako naprej. Ampak a mi lahko poveš, če naj bi tisti živi guru v začetku dobil mantro od brezoblične in brezimenske moči, ki naj bi bila po vaše izvor vsega? In če je, zakaj pol povdarjaš nujnost "živega guruja", sej bi lahko pol tudi ti mantro dobil direkt od brezimenske, a ne, pa jaz in drugi tud. In če je izvor brezimenski, od kje pol izhajajo imena, ki jih imaš v mantri (jyot... satnaam)? Nekaj je lahko izvor nečesa, nič ne more bit izvor nečesa. Kako je lahko nekaj brezimenskega in brezobličnega, ki naj bi bilo izvor vsega pol izvor imen in oblik, katere so po vaše enkrat nujno potrebne, drugič pa ne verjamete v njih?

 

Isto sem opazu glede Ved, enkrat jih citiraš, drugič ti hodijo v nos in so zarad tega že kar omejene. 

 

Ja, tudi potencialno osvobojene duše (jivan-mukta!) se še lahko bolj izpopolnijo in dosežejo popolno potopitev v Ocean Ljubezni. Se ne vračajo več, so povsem onkraj. Mar ne priznavate tega ... popolna integracija v Izvor (kakorkoli se to imenuje!) in stopitev duše v param mukta. Te param mukta potem delujejo naprej ali pa ene prisotne tu in iščejo duše, jim pomagajo, za pot naprej, v Izvor.

 

Ja, jivan mukta je oseba, ki se zaveda, da ni materija, čeprav še živi znotraj svojega telesa in v tem materialnem svetu. Ja, on še ni dokončno osvobojen. Če hoče dosežt popolno osvoboditev, mora sprejet večno služenje Boga, drgač bo iz jivan-mukta stanja spet padel nazaj v neznanje. Izvor ima svojo večno obliko in tudi mi imamo svojo večno obliko v odnosu do Boga.    

 

smile.png Saj oni živijo v svojih Lokah na Brahmandu. Ja, to drži, ampak oni imajo drugačen prostor-čas tam in drugačen na tej ravni, na tem planetu. V bistvu mi je vseeno, meni se zdijo dovolj prisotni na tem svetu. Potujejo gor in dol ... so tu in tam, da kaj "intervenirajo" ... toda v bistvu pa nimajo kaj tu početi, ker si mi ljudje v svojem mentalu (tudi od prej!) smo sami skreirali svojo usodo, življensko pot. Na nam je samo če te zadeve sprejmemo, ustrezno odigramo ali ne, rezultat karmičnih reakcij pa se prenese naprej. Nadalje pa bolj napredujoče duše lahko od višjih duhovnih bitij dobijo koristne nasvete ali znanje. Tele imena polbogov pa so samo odraz nekdanjih popolnih vedskih rišijev. Imena bi lahko bila drugačna in so v drugih kulturah. Nadangel Mihael je sinonim za Šivo, nadangel Gabriel pa za Brahmo, etc. V islamu so podobna imena kot v kriščanstvo in jih imenujejo meleki. Ja, vem, Vede so že od prej. smile.png

 

Vede so že od skos. Imena polbogov niso odraz vedskih rišijev. So imena polbogov, Šiva, Brahma, Indra itd. 

 

Ne vem, če bodo imeli vsi to "srečo". Ponavadi vidim, da odnehajo in do konca življenja ne storijo koraka naprej, samo najvztrajneši iščejo dokler ne najdejo. Iskanje pravih odgvorov, Resnice je lahko naporno,

 

Ja možnost imajo vsi ljudje, kolk jo pa kdo izrab pa je njegova svoboda izbire. Ko resnico sprejmeš si šele svoboden, prej pa se iz zavisti le boriš proti njej in to je to kar utruja in na koncu le popolnoma zafrustrira. 

 

lahko pa se gre k vašo skupnost in se uživa v singing, singing in se dobro je. smile.png  Je v tem kaj direktnega občutenja Boga? Pesezite svoje umetniške vizije božanskega in kipce, pa sanjarjenje ... to sem pri sebi ovrgel. smile.png

 

Jaz nisem član skupnosti, kjer bi se uživalo v singing. Jaz sem član skupnosti, kjer se služi Boga, iz direktnega občutenja večne povezanosti z Njim. 



#64 Bojante

Bojante
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 257

Objavljeno: 18. junij 2013, 16:51

ti pa tud vse verjameš vsakemu ajnštajnu ... pa še formule plonkaš ...

ajnštajn ni mel pojma ... in pozneje se je čisto izgubil ... laugh.png

na koncu je deloval proti samemu sebi in svojim teorijam ...

ni bil zanesljiv ...

in zato ga tudi niso vzeli zraven v noben projekt ...

 

Ajnštajn Je Bil Izredno - Dober , še dandanes ga redki Razumejo. A Vseeno se Je Uštel tudi pri tej njegovi formuli.



#65 Bojante

Bojante
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 257

Objavljeno: 18. junij 2013, 17:13

Duša ni narejena iz materialne energije. Je kategorično različna. Je večna, zavestna (s svobodo izbire) in zadovoljna. Si želi, deluje in čuti. Samo tiste duše, ki zlorabijo svojo svobodno voljo, vstopijo v in se zmotno poistovetijo z gosto (fizično telo) in subtilno materialno energijo (um, inteligenca, lažni ego). 

 

 

Materialna energija, tako gosta kot subtilna, je ena izmed energij Boga. Izhaja iz Njega in On ni pod njenim vplivom, ker jo upravlja po svoji volji. Ni je ustvaril, v smislu, da je nekoč prej ne bi bilo, večno obstaja, tako kot Bog sam. Ima posebno funkcijo o kateri sem ti že razlagal. Je pa brezzačetni in nenehni proces ko se iz ene oblike preoblikuje v drugo ("kreacija" in "uničenje"), tako kot npr. iz gline v vrč in iz vrča v glino in iz gline v vrč itd. ali iz semena drevesa v drevo, ki proizvede seme, ki proizvede drevo, ki proizvede seme...

 

No, Žal me Nisi Razumel o Osvobojeni Energiji materije, iz katere je Dušina Energija. Pa nič zato . So te pač zavedli Pomanjkljivi Podatki iz Pomanjkljivih Vedskih spisov.

 

In Istotako ti tudi Manjka Podatek o Usodi Materije, in tudi o njenem Izvoru , kako je Bog ki je najčistejša Energija prišel do te "umazanije" , do te "umazane energije" .

 

Nekoč ti že še Bo jasno Tudi Vse To, ... In Takrat se Boš Spomnil Teh Mojih besed, To Ti Zdaj Resno Prerokujem.

 

Upam Močno, da še v Tuzemskem - Tem Lajfu .

 

Grem zdaj na pošto , čaooo.



#66 mgd

mgd
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 667

Objavljeno: 18. junij 2013, 17:45

Vede niso pomanjkljive. So milost Boga. Ko se te dotakne se lahko zaveš svojih pomankljivosti in kako jih odpravt.



#67 mayita

mayita
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 335

Objavljeno: 18. junij 2013, 21:17

http://www.themindun...reality-is.html



#68 Brezo

Brezo
  • Lunatik
  • Št. objav: 8 159

Objavljeno: 18. junij 2013, 21:29

OSNOVE EZOTERIKE...biggrin.png

 

Bog je vse, kar obstaja, in ves prostor med tem, kar obstaja, med vami in menoj in okoli naju, okoli vsega. Vse to je bog. Bog se manifestira skozi svoje stvarstvo, ki je ustvarjeno iz energij na določenih vibracijskih stopnjah. Oblika je odvisna od posamezne frekvence atomskega jedra in elektronov te oblike. Moderna znanost je bila sposobna analizirati zgradbo atoma in prikazati, da je v središču vsakega jedro z elektroni, ki vibrirajo okoli jedra z določeno frekvenco, in da je vsak atom v vesolju sestavljen enako. V vsem manifestiranem vesolju ni ničesar, razen energije. Razlika med tem povsem znanstvenim pogledom in pogledom ezoterika je v tem, da gre ezoterik še dlje in pravi: res je, vse je energija, vendar energija, ki sledi misli in na katero misel vpliva. Misel je sredstvo, s pomočjo katerega se dogaja stvarstvo.
 
Q. When will humanity begin to recognize the fact of etheric matter?
A. Very soon. Already our scientists – especially those working in the field of astronomy – have become aware of some kind of matter which they do not understand. They know it is there. Their calculations tell them it is there but they cannot see or experiment with it. They call it ‘dark matter’. That so-called dark matter is in fact the etheric levels of matter.

Life is like a game...play it...

myst1c.gif


#69 mgd

mgd
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 667

Objavljeno: 18. junij 2013, 22:18

To kar si opisu Brezo je le Božja materialna energija, ne On v celoti. Obstaja pol še Njegova mejna energija, iz katere je nešteto zavestnih živih bitij (mi), od katerih le določeni animirajo to materialno energijo. Obstaja tudi Njegova notranja energija, ki so njegovi večni spremljevalci, prebivališče itd. Če se strinjamo služit Boga, Najvišje in Absolutno bitje (izvor in upravljalec vseh energij, naš Gospodar, vzdrževalec, dobronamernik), gremo v svojem večnem telesu k Njemu in ga služimo pod vodstvom Njegove notranje energije in smo v Njegovih večnih zabavah vedno popolnoma srečni, brez kakršnikoli problemov. Če nočmo, nas pritegne in ujame v pest Maya (materialna energija) in tako se zmotno poistovetimo z materijo in delujemo iz svojega lažnega ega, za rezultat dobimo pa le trpljenje rojstva, smrti, ostarelosti, bolezni, strahu, skrbi. Ampak On je vsemilosten, zato se v svoji večni obliki pojavi tudi v tem materialnem svetu, da bi nas pogojene duše vzpodbudil, naj raje pridemo h Njemu in dosežemo izpolnitev svojega srca. 



#70 Brezo

Brezo
  • Lunatik
  • Št. objav: 8 159

Objavljeno: 18. junij 2013, 22:31

To kar si opisu Brezo je le Božja materialna energija, ne On v celoti. Obstaja pol še Njegova mejna energija, iz katere je nešteto zavestnih živih bitij (mi), od katerih le določeni animirajo to materialno energijo....

 

Kaj pa če se pojem "misel" ne nanaša na posameznika, ampak na tisto čemur mi pravimo "Bog"...v Vedah imaš omenjen tudi pojem "Kozmični um; Božanski um" oz. nekaj v tem smislu...to se nanaša na kolektivno zavest in daleč presega nivo na katerem se nahaja "posamezna duša", kar se pravi da je to del duhovne materije in ne materialne (Maya)...biggrin.png


Life is like a game...play it...

myst1c.gif


#71 mgd

mgd
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 667

Objavljeno: 19. junij 2013, 08:41

Kaj pa če se pojem "misel" ne nanaša na posameznika, ampak na tisto čemur mi pravimo "Bog"...v Vedah imaš omenjen tudi pojem "Kozmični um; Božanski um" oz. nekaj v tem smislu...to se nanaša na kolektivno zavest in daleč presega nivo na katerem se nahaja "posamezna duša", kar se pravi da je to del duhovne materije in ne materialne (Maya)...biggrin.png

 

Vi lahko pravite Bog čemur hočete, ampak to še ne pomen, da ga poznate v celoti. Le ko sprejmeš Njegovo milost, ga lahko spoznaš. Kje v Vedah je omenjen pojem Kozmični um, Božanski um? Lahko daš citat in vir, da vem na kaj misliš? Drgač vsega se zaveda le Bog, mi pa le tolk kokr nam on omogoč, v skladu z našim odnosom do Njega. 



#72 Igmúwathogla

Igmúwathogla
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 386

Objavljeno: 19. junij 2013, 09:38

OSNOVE EZOTERIKE...biggrin.png

 

Bog je vse, kar obstaja, in ves prostor med tem, kar obstaja, med vami in menoj in okoli naju, okoli vsega. Vse to je bog. Bog se manifestira skozi svoje stvarstvo, ki je ustvarjeno iz energij na določenih vibracijskih stopnjah. Oblika je odvisna od posamezne frekvence atomskega jedra in elektronov te oblike. Moderna znanost je bila sposobna analizirati zgradbo atoma in prikazati, da je v središču vsakega jedro z elektroni, ki vibrirajo okoli jedra z določeno frekvenco, in da je vsak atom v vesolju sestavljen enako. V vsem manifestiranem vesolju ni ničesar, razen energije. Razlika med tem povsem znanstvenim pogledom in pogledom ezoterika je v tem, da gre ezoterik še dlje in pravi: res je, vse je energija, vendar energija, ki sledi misli in na katero misel vpliva. Misel je sredstvo, s pomočjo katerega se dogaja stvarstvo.
recimo da je to kar precej blizu tega kar so tudi "moja spoznanja" z dodatkom, da pravzaprav ni potrebno biti poseben ezoterik za spoznanje da energija sledi "misli". konec koncev je pred vsako "akcijo" najprej "načrt. najprej je misleni impulz da "zdaj bom pa dvignil roko" in potem dvignem roko - mind over matter torej niti ni stvar kake "pete dimenzije" ampak naš vsakdan

 
Q. When will humanity begin to recognize the fact of etheric matter?
A. Very soon. Already our scientists – especially those working in the field of astronomy – have become aware of some kind of matter which they do not understand. They know it is there. Their calculations tell them it is there but they cannot see or experiment with it. They call it ‘dark matter’. That so-called dark matter is in fact the etheric levels of matter.

ta "odgovor" pa spada med tiste zaradi katerih večina znanstvenikov ezoteriko odklanja - znanstvenik mora nekaj dokazati, preden lahko nekaj trdi. ezoteriki pa očitno lahko kar nekaj trdijo. v tem primeru kaj je ta neznana masa ki jo znanstveniki predpostavljajo (poudarek: PREDPOSTAVLJAJO - niso je odkrili, niso je videli niso je izmerili - samo po določenih meritvah gibanja galaksij, ki odstopajo od rezultatov, ki jih dobijo po izračunih trenutno veljavnega modela predpostavljajo da mora biti v vesolju "toliko in toliko" mase neznanega izvora. ta bi potem razložila odstopanja. kaj je ta masa - iz česa je: za to imajo pa trenutno kar nekaj hipotez. približno 6-7). tisti ki tu odgovarja pa kar trdi da so to "eterični nivoji materije".

poleg tega, da je to samo trditev (znanstvenik bi rekel: če veš dokaži, če ne znaš dokazati pa ne bluzi) je vprašanje kaj so "eterični nivoji materije" - če so to nivoji, ki jih ima vsaka materija (in očitno morajo ti nivoji imeti precej večjo maso kot materijalni nivoji, ki jih poznamo) - kje je ta masa tu prii nas na zemlji. maso n.pr. človeškega telesa lahko brez problemov razložimo z materialnimi nivoji, ki jih poznamo (če bi bili tu še kaki eterični nivoji, ki imajo maso, bi nam to morala pokazati vsaka tehtnica) - če so pa "eterični nivoji mase" samo "tam zunaj nekje" - potem očitno ne vplivajo na naše življenje in ne vem, kakšno "praktično vrednost" bi to imelo oz. "kaj bi dokazalo". (konec koncev, če se strinjamo, da je vse energija so tudi eterični nivoji materije, če obstajajo samo energija - in kolikor jaz razumem različne razlage o eterični materiji - gre samo za to da so delci eterične materije "še bolj mičkeni in fini" kot so delčki "znane materije" - pa so že ti precej mičkeniwink.png )



#73 Brezo

Brezo
  • Lunatik
  • Št. objav: 8 159

Objavljeno: 19. junij 2013, 09:45

Vi lahko pravite Bog čemur hočete, ampak to še ne pomen, da ga poznate v celoti. Le ko sprejmeš Njegovo milost, ga lahko spoznaš. Kje v Vedah je omenjen pojem Kozmični um, Božanski um? Lahko daš citat in vir? Vsega se zaveda le Bog, mi pa le tolk kokr nam on omogoč, v skladu z našim odnosom do Njega. 

 

A ti res misliš, da se bom jaz matral z branjem sanskrtskih verzov al pa angleških tolmačenj...kar ni u "našem" jeziku sploh ne šljivim kaj preveč...pa jaz rabim podnapise s slikanicami, drugače bolj malo štekam...biggrin.png

 

Če pa ti ne razumeš osnovne sanskrtske besede "manas; Brahman" in vse kar gre zraven (različne izpeljanke) je pa to tvoj problem...Kozmični um je v narekovajih, ker je to najboljši prevod v naš jezik...če ne pa glej "cosmic mind" al pa sanskrtsko "Brahman manas" oz. nekaj v tem stilu...nekaj boš že našel...tudi citate, ki jih tako želiš...ne vem pa če ti bodo tolmačenja glih všeč...biggrin.png

 

Če so tebi všeč krišnovska tolmačenja v redu, niso pa vsem človečkom...nekateri (z mano vred) imajo raje druga tolmačenja pa čeprav so od Čuri Murija, ki je na ravni "Budhe"...biggrin.png


Life is like a game...play it...

myst1c.gif


#74 Condor

Condor
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 99

Objavljeno: 19. junij 2013, 09:47

Če tako misliš, pol jih žal še premalo poznaš. V Vedah je dan učinkovit postopek za samospoznanje.

Ja, deloma "učinkovit"  :)  Tam pa je mnogo nakladanja o potrebnih življenskih navadah, ki bi jiv v sedanjih razmerah bolj težko prakticiral. Postopki joge so pa napravljeni tako, kot da greš peš od Gange do prvega vrha na Himilaji. :)  Cilj teh metod joge so žal omejeni na prvo Nebo ... mnogi jogiji se ukvarjajo bolj s telesom kot pa se trudijo da bi se prečistil svoj um. Panditi, ki pa bolje poznajo Vede, pa so bili skoz v bolj majhno korist .... tako je bilo nekdaj pa čeprav so Vede že od začetkov stvarjanja tega sveta. Metodologija vedske joge te le privede v Mesto Smrti in tam si ne upaš niti glave dvigniti ali kaj hudega pomisliti ... samo trpiš in si želiš proč, moja duša je bila kao privedena v past, tam so mnoge duše kao ogoljene in "slečene" ... to je kot bi odrli kravo pri živi zavesti ... seveda so te duše "storile" hude prestopke. Toda vsi ti so bili v to na mentalni ravni zavedeni z Mayo, z lažnim bliščem tega sveta, s poželenjem, pohlepom in sovraštvom. Samo silno hrepenenje po resničnem Bogu in Njegovih služabnikih si želiš, ničesar drugega, samo to.

Ne morete si predstavljati kakšna je sila Smrti, če tega nimate v zavesti. Skoraj vsem bitjem je položen strah pred smrtjo in si želijo živeti, uživati ... toda na tem svetu ni ničer za nas in vse ima ceno. Na zunaj je včasih videti sijajno, a v drobovju teag sveta pa je peklensko in večina duš tam trpi kar dolgo. Bi še več kaj napisal o tem, toda srce mi ne da več ... samo resnični Učitelj se je lahko soočal s silo Smrti in se izpogajal za kakšno dušo ... toda cena takšne osvoboditve je velika celo za samega Učitelja.

Kaj ima to skupaj z Vedami? Tistemu učenjaškem nakladanju se smejem ... to žal ne prikaže kaj dost resničnosti, le v fragmentih drži, bistvo pa je zakrito. Višnu pa v Giti ni ta sila Smrti, ampak ga pooseblja Kal Niranjan ali Dharam Ram. Ta sila Smrti je silna, ampak srečanje mnogih duš s tem te strezni do konca in silno si želiš nazaj v življenje ali na boljši položaj (odvisno od karme, svetlih dejanj in blagoslovov), kajti tam "doli" je lahko za padle duše kar strašno. V tem redkem človeškem življenju je možnost, da se osvobodimo karmičnega bremena, da ne trpimo več še poslej, ampak to ima "ceno", nekaj moramo dati, vložiti na to, ne samo jemati in manipulirati ... potrebna je tud praksa služenja vsem ki so pomoči potrebni, potrebno se je povezati z Izvornim počelom ... Nada, Beseda ali Shabd in vstopiti v stanje meditacije. Meditacija nas kot duše oskrbi iz dneva v dan, očiščuje karmične vtise, pomaga v regeneraciji, zmanjša trpljenje, .... dokler smo postali nenavezani in polni ljubezni. V takšno stanje pridejo maloštevilne osvobojene duše (jivan-mukta!).

 

Vsak svetnik je vedno živ, tako kot tudi vsako drugo živo bitje. To je res, da nas mrtvo telo ne more voditi in vzpodbujati. Mi je pa tuki neki zanimiv. Skos povdarjaš nujno pomembnost "živega svetnika" obenem pa da ne verjameš v izgovorjeno in v eksterno formo itd. V čemu je smisel pol imet "živega guruja", če ne verjameš v izgovorjeno in eksterno formo? A ti tvoj Guru ni izgovoril mantre? A ni imel oblike? In od kje je on dobil mantro? Od svojega "živega guruja" a ne? In on od svojega in tako naprej. Ampak a mi lahko poveš, če naj bi tisti živi guru v začetku dobil mantro od brezoblične in brezimenske moči, ki naj bi bila po vaše izvor vsega? In če je, zakaj pol povdarjaš nujnost "živega guruja", sej bi lahko pol tudi ti mantro dobil direkt od brezimenske,  ......  ? Nekaj je lahko izvor nečesa, nič ne more bit izvor nečesa. Kako je lahko nekaj brezimenskega in brezobličnega, ki naj bi bilo izvor vsega pol izvor imen in oblik, katere so po vaše enkrat nujno potrebne, drugič pa ne verjamete v njih?

 

Isto sem opazu glede Ved, enkrat jih citiraš, drugič ti hodijo v nos in so zarad tega že kar omejene. 

:)  So to tvoje razlage ali pa si to "privlekel" iz Ved ali pa imaš "svetovalce" ;) ? Ne, mantranje na brezoblični vidik Boga ali iz razloga brezobličnega počela ne pomaga zamenjati vlogo Guruja, samo pomagajo preusmeriti pozornost uma in ga zaščititi. Toda naša mantra ima primerno moč le če jo poda posvečenec, iniciator ali sam Učitelj, drugač nima smisla, niti sadu, ne ščitijo pred iluzijo. Mantra ni zgolj mantranje, ampak je to povezovanje s subtilno ravnjo zavesti. Če mantraš na resnično sveto Ime in si tud preko Učitelja povezan s tem počelom, tedaj ima to učinek ... s prakso se to pokaže in tedaj si v umu "svobodnejši" od Maye, pripravljen za "poslušanje" in tako dalje.

Če je kaj v naši praksi "brezobličnega" potem je to Notranja Svetloba in notranji Zvok ... to je bistvo Guru Moči (Guru Dev!) ali bistvo Svetega Duha po krščansko. Živeči svetnik, Učitelj, so z Duhom najmočneje povezani in pomagajo lahko drugim že samo s pogledom, s svojo prisotnostjo, ker je v njih to. Nekateri učenci ob takšnih svetih osebah doživljajo z meditacijo sladkobo, obilje notranje moči, celo vidijo žarke in sevanje ... tudi sam sem na Učitelju zaznal obilje teh moči, ki samo daje, je kot hodeč vir blagosti, čiste ljubeznivosti, polnost zavesti, ... še najbolj pa ko smo v stanju služenja in meditacije. Tedaj se to kar "razpostre" in obilje Svetlobe in Zvoka kar pada v nas. Toda na začetku se je potrebno malo "namučiti" s čiščenjem mentalne navlake in ko smo očiščeni, vsaj za nekaj časa, tedaj se vlije "nektar". Če bi se vlival sveti "nektar" v zblojen in nemiren um, bi njihova zblojenost in nemir se samo povečala. 

 

 

Vede so že od skos. Imena polbogov niso odraz vedskih rišijev. So imena polbogov, Šiva, Brahma, Indra itd. 

:) Ja, so že od skoz ... najprej so se prenašale po ustnem izročilu, šele v tej Kali yugi je prišlo do zapisov. Imena so zapisali davni rišiji kakršna so slišali izgovarjati na višjem nivoju, to pa prevesti v simboličen jezik, v sanskrt. Jeziki na prvem Nebu in na tem svetu so bili dokaj različni. Sanskrt je približek jeziku na prvem Nebu in ki so ga odavna uporabljali prvi ljudje tega sveta, dokler se niso jeziki ljudstev ločili ... sicer ozadje nastanka Ved in vsega tega meji že na fantastiko za današnjo znanost ali šolsko zgodovino. Predpostavka o postopni evoluciji je zgrešena, prej bi se lahko rekli da človeštvo pada v evoluciji, še posebej v tej Kali yugi. Nekoč so prvinski ljudje imeli mnogo več fizičnih, mentalnih moči, živeli so tisočletja, potem stoletja in sedaj manj kot eno stoletje. Tedaj so se prvi ljudje počasi razmnoževali, a sedaj pa ponekod zelo hitro. 

 

Jaz nisem član skupnosti, kjer bi se uživalo v singing. Jaz sem član skupnosti, kjer se služi Boga, iz direktnega občutenja večne povezanosti z Njim. 

:D Ne verjamem ti! Petje, sound yoga, mar to ni singing praksa, hmm.

 

Ok, mgd, nima smisla več takole dajati repliko na repliko. Tvoja vera tebi in moja praksa meni. V mnogočem smo si slični, vendar v praksi smo si na različnih bregovih. Bodi dobro in pazi nase kot na dušo.

 

Namaste!



#75 Igmúwathogla

Igmúwathogla
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 386

Objavljeno: 19. junij 2013, 09:48

Kaj pa če se pojem "misel" ne nanaša na posameznika, ampak na tisto čemur mi pravimo "Bog"...v Vedah imaš omenjen tudi pojem "Kozmični um; Božanski um" oz. nekaj v tem smislu...to se nanaša na kolektivno zavest in daleč presega nivo na katerem se nahaja "posamezna duša", kar se pravi da je to del duhovne materije in ne materialne (Maya)...biggrin.png

tudi to je seveda en možen pristop da ustvarja "kolektivni um" - konec koncev, če je misel energija je več enakih misli več energije. po drugi strani se pa sprašujem kako je mogoče spraviti skupaj individualno svobodno voljo in "kolektivno ustvarjanje" (to je potem prej "demokratično" ustvarjanje in moja svobodna volja velja le, če je "v skladu s kozmosom", sicer pa ne).

zanimivo se mi zdi pa recimo vprašanje: "pod kakšnimi pogoji se misel manifestira" (ne glede na to ali gre za individualno ali kolektivno)?






Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0