Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

EuroBasket2013


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
51 komentarjev na to temo

#26 Mick

Mick
  • D član
  • Št. objav: 18 126

Objavljeno: 9. september 2013, 19:48

Daj pico, saj si hecal za čehe in hrvate, ne? huh.png

Pa Fince ne pozabi, so morda še boljši, tricaši tud. Če bom jih pustili še tricat smo u k......

Realno se mi zdi, da nimamo šans. Samo igra proti špancem je dala občutek, da bi lahko, nobena druga, pustimo prijateljske. Nekaj šans je, ob predpostavljeni borbenosti in timski igri ....z res trdo igro in jekleno obrambo. No pa trofit bo treba kaj, jasno biggrin.png Sem mislil, da jih bo Maljkovič to naučil bolje, če se ne motim je on z izjemno obrambno igro bil evropski prvak z Limogesom al ne?


Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.
K. Čapek

#27 Pico Della Mirandola

Pico Della Mirandola
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 528

Objavljeno: 9. september 2013, 20:16

 Jah no, nič mi ni več jasno..

Drgač je pa Maljković osvojil 4 naslove evropskih klubskih prvakov.

Imaš pa prav Limoges in Jugoplastika sta bila remek delo.(Limoges če se ne varam z Zdovcem)

Panathinaikos je pa tisto leto pokupil vse kar se je pokupit dalo.


prenos.jpg


#28 Pico Della Mirandola

Pico Della Mirandola
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 528

Objavljeno: 9. september 2013, 20:20

Veliko niti ne morem dodati, kar je piko precej lepo povedal,

kar se mi je vrtelo v glavi po porazu naše ekipe.

Tudi sam nisem bil razočaran nad tekmo,

me je pa precej začudilo to, da enostavno proti

koncu razen Dragiča nihče ni igral košarko ampak

so z mislimi po moje odplavali nevem kam...

 

Dragić je izven serijski igralec, ostali so pa dobri igralci.

logično je da v tej ekipi samo Dragić dela razliko, glede na to da ni Lorbka.

Če gledaš poimensko recimo ekipe Hrvaške in Slovenije

Pa, če je merilo kje igrajo njihovi kje pa naši igralci in kakšne vloge imajo v klubih, če odmislimo Dragića so Hrvati dejansko občutno kvalitetnejši..

 

pa vsi vemo da to ne drži.


prenos.jpg


#29 Mick

Mick
  • D član
  • Št. objav: 18 126

Objavljeno: 9. september 2013, 22:23

No, zdaj so se valjda dovolj ponižali s Poljsko, da bodo šli naoštreni v naslednjo tekmo.......


Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.
K. Čapek

#30 none

none
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 400

Objavljeno: 10. september 2013, 07:08

Poljaki so zelo dobro igrali včeraj,

posebej nekateri od njih so imeli dober dan za mete iz daljave,

čestitke.

Naši so verjetno zdaj prizemljeni,

s takšno igro, sigurno ne bo nič večjega,

videl sem, da enostavno igrajo precej brez glavo,

nekam se silijo notr pod koš,

pol pa spet žogo mečejo ven na zunanji obroč,

kjer bi naj ratal kak met iz daljave pa tudi to nič...

Timsko delo je potrebno, pa glavo!


dReAM

 

 

 


#31 The Dude

The Dude
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 1 933

Objavljeno: 10. september 2013, 07:56

Hja, zdaj v prvem delu so se reprezentance spoznale med sabo in so se razkrile tudi pomanjkljivosti. Najboljše reprezentance znajo tempirat formo, da se ta skozi turnir izboljšuje. Ne vem, koliko imamo rezerv, ker so včeraj izgledali precej nebogljeno,..so se trudili, pa se vseeno niso znali približat Poljakom. Slabše po moje ne gre, tako da recimo, da bodo zdaj spet težke tekme, ki jih lahko dobimo.

 

Do zdaj sem od naših najbolj zadovoljen z igro obeh Dragičev in Lorbka, ki ga še nisem videl igrat tako dobro.

Vidmar je soliden, končno center, ki gre močno na koš. Tudi v obrambi dober.

Begič,.povprečno.,več sem pričakoval od njega,..v obrambi sem mislil, da bo več njegovih banan, da bo nasprotnike malo strah, pa v napadu kakšen koš z igro s hrbtom proti košu

Nachbar žal mora igrat štirko,..kaj vem, solidno, upam, da bo še boljše, ker ga ful rabimo

Lakoviča sem že komentiral,..po moje zaenkrat ne igra na nivoju za EP

Murič je popravil met, na trenutke zablesti v napadu in odličen v obrambi. Ni pa on tisti, na katerega se lahko zaneseš, da bo obrnil tekmo, ko našim ne gre.

Balažič je več obljubljal na pripravljalnih tekmah, zdaj pa neopazen.

Joksimovič sploh ne vem, kakšno vlogo naj bi imel

Slokar je verjetno prepočasen za način igre, kot bi ga rad igral Maljkovič. Ne vem, a bo sploh kaj pasal v koncept ali pa ne vem, zakaj je sploh zraven

Blažič je hiter in bi lahko bil dober napadalec,..ampak je slabo zaključeval napade,..ko ga bolj stisnejo ponavadi pride do meta, ki pa je slabo izdelan, pa tudi osebne ne izsili. Zaenkrat eden najslabših.



#32 Pico Della Mirandola

Pico Della Mirandola
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 528

Objavljeno: 10. september 2013, 09:37

No vidiš in ravno ta Maljković je naredil selekcijo pripeljal v Split povsem neznanega Sretenovića,povsem povprečnega Luko Pavičevića, povsem neznanega Naumovskega povsem anonimnega Zorana Savića, in jih priključil domačim fantom Kukoču, Rađi, Sobinu, Perasoviću, Tabaku in Dušku Ivanoviću ki je že bil v ekipi.

Danes mu pa očitajo da nima pojma, da ga je povozil čas in podobno...


prenos.jpg


#33 Mick

Mick
  • D član
  • Št. objav: 18 126

Objavljeno: 12. september 2013, 22:02

Ostajam brez besed. Kapo dol. Dragiča sta rasturla. Osebno še me bolj navdušil Zoran, ker od Gorana se kao tak pričakuje. Od danes naprej je spet vse možno. Odlična obramba in skok. Manj vidne stvari odločajo basket tekme. Juhuuuuu....zelo so mi polepšali dan. In spet lahko rečemo.....lahi so naše redne stranke hehe tongue.png


Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.
K. Čapek

#34 The Dude

The Dude
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 1 933

Objavljeno: 13. september 2013, 06:31

Včeraj so super odigrali. Vseeno čisto malo grenkega priokusa, ker ne znajo tekmeca stisnit do konca. Včeraj bi se dalo spet pobegnit, namesto tega pa je bilo napeto skoraj do konca. Ampak Italijani so bili strelsko izredno razpoloženi, pa vseeno ni šlo. Naši so bili bolj raznovrstni, koši so padali od povsod. Navdušila me je igra v globino v prvem polčasu. Boki je odigral tako, kot zna in kot sem upal da bo! Zoki je čisti norc,..kakšne težke in odločilne šute je zadeval, skakal, nasploh pa še najbolj borben in srčen igralec. Gogi tako ali tako prvo ime ekipe in to opravičuje,..danes je imel tudi dober šut,..tako s polrazdalje kot trice. Se mi zdi, da je nasploh šut zadnje leto kar popravil. Blažič malenkost bolje,..pri njemu se mi zdi, da je v napadu zdaj čisto brez samozavesti, me je kar strah, kaj bo naredil..ampak se pa pač bori. Lakovič poskuša, pa to še kar ni to.

 

Za naprej pa: predvidevam, da Fince bi morali premagat. Več tric kot Italijani ne bodo zadevali. S takšno našo igro padejo stoposto. Če zmagajo z njimi, so že naprej, vendar max. na 3. ali 4. mestu. Skrbijo pa me Grki. Ne spomnim se, da bi jih od osamosvojitve kdaj premagali. Zgleda tudi, da so zdaj že v boljši formi. Imajo dobre visoke igralce, so zelo izkušena ekipa, ki dobro kaznuje napake, Spanoulis lahko precej obremeni Dragiča, bo morala pomagat cela ekipa.



#35 Mick

Mick
  • D član
  • Št. objav: 18 126

Objavljeno: 15. september 2013, 14:53

A seveda smo jih, samo na velikih tekmovanjih praviloma ne. No, pa smo jih sedaj.  biggrin.png Res neverjetna ekipa......na trenutke briljantna iigra. Pol strahoten padec, padci so pogosti pri takem vodstvu, vendar zrela ekipa ne sme dopustiti skor priključka drugi ekipi. Mogoče bi celo izgubili, če bi grki pri 6 razlike trico trofil, ne falil.....Sicer pa več kot zadovoljen. Zdaj naj ga s finci ne biksnejo nepotrebno.......ne vem ali smo pol prvi, bilo bi fajn, ker bi šli na latvijce al ukrajince se mi zdi......


Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.
K. Čapek

#36 janko

janko
  • Lunatik
  • Št. objav: 9 703

Objavljeno: 15. september 2013, 21:30

basket na splošno spremljam nesramno malo in temu primerno imam o njem tudi pojma.

čeprou, če vas spomnim, da je maradona rekel, da imajo v argentini 100 000 000 selektorjev, pol si komot dovolim tut jes mal pametovat okol basketa.

spomnim se par let nazaj, ko je lakovič praktično vse tekme naredil sam in pregorel šele v polfinalu. no... sam... ni use naredu sam, ampak ej... use je naredu sam.

hočem rečt, da tip ima znanje, ima izkušnje, ima jajca, ima srce ko wol, ima željo, ima odgovornost... upam, da ga kritike zdej, ki jih kasira, ne bodo sesule. ima pa tut nekej let in ne lih špica formo. res upam, da ga kritike zdej, ki jih kasira, ne bodo sesule.

ampak, če se bo zbudil tut on in usaj na vsaki tekmi ene 10-15 minut dostojno dal gogiju pauze, pol mislim, da res lahko gremo daleč. nachbar in lorbek tut ne bosta ostala dolžna. v to sem prepričan. joksimović in begić sta me fuuul prijetno presenetila. sploh joksimović. ful neopazen, a ful koristen. podobno, kot je bil jaka daneu u najboljših časih olimpije. vidmar je tut car. res je fajter. slokar tut ni na hrani za brez veze. ziher ima božo kako avanturo pripravljeno zanj. me pa spominja na kraljeviča. len, počasen, štorast, ampak zajeban, ko so usi najmanj pričakovali.

brez mal sreče pa seweda ne gre, tko da ne bi lih stawil desanke šakić na naslov, ampak pustimo se presenetit in nawijejmo.

kolkor sem gledu druge tekme, ni nihče nepremagljiv. če sem mal bolj natančen, imajo prav vsi šibke točke in božo end company jih ziher tut dobro vidijo.

upam, da bodo tekme in razpleti čim bolj komplicirani, ker to zna bit voda na naš mlin. učeri je rekel zrinski, da se je evropsko prvenstvo v košarki spremenilo v prvenstvo v matematiki, kolikor se že zdaj kalkulira in pri kalkuliranju se je že marsikdo opekel. mi pa ne rabimo kalkulacij. imamo vsega po malo. ničesar v špici, ampak v vseh elementih pa smo malo nad povprečjem in predvsem imamo mulce, naspedirane k 100 mater in ima, da use lene presrane zvezdniške (kle mal preseravam, hahahah) nasprotnike zmatrajo, da se jim bodo tresle kolena in roke. žlahtnik jake balažiča je moj znanec in je reku, da ko je bil na zdravniškem v beogradu, da so tam rekli, da še niso videli tako fizično dobro pripravljenega košarkarja. danes sem bral, da je slobodan macura, zdravnik reprezentance tudi rekel, da smo super pripravljeni. sploh zoran dragić. kot, da se to na parketu ne vidi, hahahahahah. ampak seweda, smo komi na polovici. upam, no.

skratka... jutri se mal šparat in uigravat, pol pa naprej brez milosti, pa kdorkoli že bo na drugi strani. partyy.gif


sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

#37 The Dude

The Dude
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 1 933

Objavljeno: 16. september 2013, 08:02

Francozi so se očitno želeli izognit Špancem. Ful upam, da se jim preračunljivost maščuje, pa naj jih premagamo mi ali Hrvati! mad.gif

 

(Saj ne da bi sicer Srbe ziher premagali včeraj)



#38 Pico Della Mirandola

Pico Della Mirandola
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 528

Objavljeno: 16. september 2013, 15:16

mah mislim, da nihče v  tek skupini ni mogel kalkulirat, namreč, v vsakem primeru bodo dobil Špance, ali Francoze ali Grke pod pogojem ,da se slednji sploh uvrstijo dalje, saj jim niti zmaga proti Hrvaški ne prinese četrtfinala, temveč samo zmaga Italije proti Špancem, ki pa bi, v tem primeru pakirali kovčke (Španci) mislem.

paradoksalno je to, da lahko Italijani izgubijo vse tri tekme in so avtomatično že v četrtfinalu, saj so v predtekmovanju premagali tako Grke kot Fince.

 Če Hrvati danes izgubijo z grki Slovenija zmaga in Španija premaga Italijo, kar je nekje skor za pričakovat

potem igra Slovenija v četrtfinalu z ukrajino, Hrvati z Litvo, Srbi z italijani in Španci s Francozi

 

 heheheheheheh

 sam koker razumem potem v polfinalu letimo na Špance al Francoze?

 

Tko da nobene kalkule ni slej ko prej bomo naleteli na tiste na katere nočemo,


prenos.jpg


#39 janko

janko
  • Lunatik
  • Št. objav: 9 703

Objavljeno: 16. september 2013, 20:00

 heheheheheheh

 sam koker razumem potem v polfinalu letimo na Špance al Francoze?

 

Tko da nobene kalkule ni slej ko prej bomo naleteli na tiste na katere nočemo,

 

navijam za tvoj zgornji scenarij.

 

ampak kljub usemu je bistveno bolje v polfinalu naletet na špance ali francoze, ker iz polfinala rabiš "samo" še eno zmago do kolajne, izgubiti v četrtfinalu... pa pomeni, da si do nadaljnega spet samo dobra ekipa, k ni imela sreče.


sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

#40 janko

janko
  • Lunatik
  • Št. objav: 9 703

Objavljeno: 16. september 2013, 21:06

ej...

pa to ne moreš, da werjameš...

igramo, kot, da mi neki kalkuliramo in hočmo izgubit...

17 pik zaostajamo... kombinacije igralcev... neki čist novega... gogi na klopi...


sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

#41 Mick

Mick
  • D član
  • Št. objav: 18 126

Objavljeno: 16. september 2013, 21:51

Ma mi samo proti dobrim dobro igramo tongue.png .

Če ti 17 tric vržejo nea moraš zmagati. Obramba, obramba, obramba......skok, skok, skok......jao.

Ma dobro, Dragiča je šparal.....ni pa fajn filing, da brez njega ne moremo nič.  

Francozi so premagljivi.....tudi za nas biggrin.png


Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.
K. Čapek

#42 none

none
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 400

Objavljeno: 16. september 2013, 22:43

Fantje, pa vedno ne gre zmagat,

zanimiva tekma danes.

Finci se dobro počutijo pri nas,

še posebej jim je všeč naša avtentična slovenska hrana,

torej čvapi pa naprej....

Tudi vsak poraz je nekaj dobrega,

brez njega ni napredka,,,

Opažam pa, da pri naših ni glih napredka,

mislim navijačih,,,


dReAM

 

 

 


#43 The Dude

The Dude
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 1 933

Objavljeno: 17. september 2013, 06:26

Ma saj prav, da so kalkulirali,..to je turnir in ne prijateljska tekma. Gogija je pravilno spočil, res super, da smo si kaj takega lahko privoščili. Finci so poleg tega res izjemno zadevali. To tekmo si lepo izbrišite iz spomina, ker res nima veze. A si predstavljate, da bi se kak ključni igralec recimo poškodoval včeraj? Proti Francozom pa bo borbenost in igra na maksimumu. Vsi že od začetka poudarjajo, da je četrtfinale tisto, kar šteje. Za obrambo me tako ni strah, ziher bojo grizli. Upam le še, da bo napad stekel, da bodo šli tudi meti z razdalje.



#44 Pico Della Mirandola

Pico Della Mirandola
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 528

Objavljeno: 17. september 2013, 16:50

Mislim, da so naši sposobni premagat čist vsakega, odvisno bo samo od psihološke priprave, namreč tako Francozi kot Španci veljajo za "pošasti " v basketu, vsaj zadnja leta. Srbi seveda ne mislijo tako, pa tut Grki in Litvanci ne, ostali pa se bolj ali manj pokakajo pred njimi, in med temi ostalimi, smo bili do tega prvenstva tudi mi.

 

Ključno je, da nehamo razmišljat o tej tekmi kot ključni, namreč. Čeravno drži, kot je Janko rekel, da ko prideš v polfinale je pred tabo samo še ena zmaga, toda če te ni, je pred tabo ključna tekma za bronasto.

 

Zdej, mene Francozi nikol niso posebej impresionirali, pa so vedno mel une crnčuge NBAjevske, nekak  so se mi zdeli najmočnejši v času ko sta igrala Bonato in Rigadeau, pa od tkrat če se spomnim je tut najbl  odmeven rezultat ki so ga dosegli.. ćeprav brez NBAjevcev

 

skratka grejo bl na skok pa na te ameriške fore, če limitiraš Parkerja si zmagal.


prenos.jpg


#45 janko

janko
  • Lunatik
  • Št. objav: 9 703

Objavljeno: 17. september 2013, 19:45

Zdej, mene Francozi nikol niso posebej impresionirali, pa so vedno mel une crnčuge NBAjevske, nekak  so se mi zdeli najmočnejši v času ko sta igrala Bonato in Rigadeau, pa od tkrat če se spomnim je tut najbl  odmeven rezultat ki so ga dosegli.. ćeprav brez NBAjevcev

 

skratka grejo bl na skok pa na te ameriške fore, če limitiraš Parkerja si zmagal.

 

tut jes imam tak občutek.

teli frajerji NBA-jevski, kot, da jih obramba sploh ne zanima in jo igrajo kr neki, kot nujno zlo. niti se sekirajo, če dobijo koš. itaq jih zanima samo, da čimprej dobijo žogo (pa ne glede, če so zato pred tem dobili koš) in da lahko čimprej probajo mal šminkirat s kakim brutalnim zabijanjem ali trojko še meter izza črte.

 

e, da se mene upraša, jes bi jih probal kenslat enega po enega. mislim, da bi bilo za nas mnogo bolje, če bi na nas naredila 6 osebnih napak 2 igralca, kot 6 igralcev vsak po eno in zato bi se koncentriral izključno na prodore. okej, sej če se pojavi odprt met za trojko, itaq se vrže, ampak načeloma pa bi jih živciral s prodori, pa ne glede na to, da so za pol glave višji. in te prodore... bi načrtno izvajal vedno mimo istih francozov, še najraje kar parkerja. optimalni scenarij bi bil, da bi si parker nabral ene 3 osebne že v prvi četrtini. to bi pomenilo, da bi verjetno moral veliko sedeti, brez njega pa so ostali kar malo izgubljeni, ker imajo uglavnem use naštudirano preko njega. no, in če bi res parkerja dali na klop, bi dosegli več plusov naenkrat. med francozi bi bila mala anarhija in posledično nervoza in verjetno slabša igra in temu primeren delni rezultat, s katerim pa se jaz niti ne bi pretirano obremenjeval, ker bi bila taktika itaq na utrujanje in živciranje in popolni napad v zadnji četrtini. poleg tega, če bi izločili parkerja (ali kogarkoli drugega iz prve postave), bi imeli igralca manj za rotiranje, kar bi jih dodatno utrujalo in to bi bila voda na naš mlin in naše naspedirane mladce. in seweda, če bi taktika uspevala in bi izločili enega, bi se potem načrtno lotili drugega... francozi bi postajali vse bolj živčni in utrujeni, našim mladcem pa bi adrenalin kar šprical. pri tem scenariju se mi zdi, da bi tudi publika lahko največ pomagala.

skratka... hitrejši smo, večje srce imamo, bolj disciplinirani smo, daljšo klop imamo in to bi pomoje morali probat unovčit.

sej mogoče se res preveč zanašam na prodore, ampak če je kdo videl kak počasni posnetek, kako gogi objame žogo z obema rokama in dobesedno "obskoči" štoraste počasne velikane, mi niti zameril ne bo.

in lakovič... se mi še vedno zdi, da še ni rekel zadnje.


sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

#46 janko

janko
  • Lunatik
  • Št. objav: 9 703

Objavljeno: 18. september 2013, 13:55

med kofetkanjem sem mal preletel časopisje.

 

eno hecno tipanje terena oz. previdno diplomatsko besedičenje, kateremu jes ne bi verjel, da misli kdo resno.

naši se menda zavedajo kvalitet francozov. parkerja se menda ne bo dalo popolnoma ustavit, ampak kljub usemu, sam ne bo mogel narediti tekme in zato bodo poskušali zaustaviti ostale. rolleyes.gif

francozi... pa naj bi poskušali ustaviti dragića chris.gif

parker pa kot, da je imel prišepetovalca, kaj je v popolnoma isti situaciji pred četrtfinalom na ewru v beogradu govoril dirk nowitzki:

slovenci so super ekipa in so favoriti.

in izteklo se je kako? edino tekmo, ki so jo tudi ostali nemci poleg nowitzkega odigrali res dobro, so izločili nas.

ali pa... mi spomin ne služi glih dobro inno.gif


sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

#47 Mick

Mick
  • D član
  • Št. objav: 18 126

Objavljeno: 18. september 2013, 22:38

Ja. Razočaran in ne. Realno nismo za medaljo. Peto ali šesto mesto bi bilo carsko, a bo že jutri proti srbom zelo težko, po današnjem porazu in izčrpanosti.....ker borbenosti jim ni za očitati. Malo sreče nam je zmanjkalo, pa skok v obrambi nas je stal.......šut nam ni šel, čeprav bi jih vsaj pol mirno lahko šlo tudi not. Pa do premalo prostih metov smo prišli......

Držim pesti za jutri.


Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.
K. Čapek

#48 Pico Della Mirandola

Pico Della Mirandola
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 528

Objavljeno: 19. september 2013, 07:33

Sem htel napisat, da mi dol visi za ovo in vse ostale naše reprezentance....

 

Pa vendar, nimam nit tolk živcev da bi kakšno tekmo pogledal. Kar pomeni, da vendarle neka čustvena vpletenost je.

 

Priznam, letos nisem gledal ene same tekme, mal zarad kronične neprespanosti, mal zarad tega ker mi deca to ne puste. Če že ne deca, pa žena. (ja moja žena je še zmeraj prava ženska, če jo nekaj ne zanima, jo ne začne zanimat prek noči zarad nacionalnega naboja). Velik pa zarad tega, ker sem pač nehal spremljat šport v navijaškem smislu, ker sem ugotovil, da se z dosežki drugih ne morem več poistovetiti, tko k se to ne da več ob gledanju porničev (ne jebeš ti, nego neko drug, a ti od njegovog jebanja osim sitne drkancije ništa nemaš)

 

Sem pa mal bral komentarje kavč forumašev, po porazu....

 

kako specifično slovenski ;)

 

Spet so igralci luzerji, trener kriv, Laković prestar, Gogi sebičen..... Begić čefur, k odžira mesta neprecenljivim  domačim fantom....

 

Spominjam se ko je slovenska reprezentanca v fuzbali izpadla iz EUja v Ukrajini in Poljski

 

Kek je kriv, Novaković je sebičen, Koren prestar........preveč čefurjev ki odžirajo mesta perspektivnim domačim igralcem....

 

 

Pa poglejmo kje so ti trije danes   :)   ....... in kaj bi brez čefurjev?

 

 

Jst vidm zadevšne večplastno, ker sem pač preveč pronicljivega uma za ta slovenski grunt.

 

problem slovenskega športa nasploh

 

1. Zanič navijači   (za razliko od nekaterih drugih, naši navijajo samo kadar moštvu gre, pa še takrat, jih samo malo številčnejša nasprotna navijaška skupina preglasi)

2. Kavč vsevedi selektorji. vsak Slovenec = selektor od rojstva

3. Nerealna pričakovanja( mislim da bi vsakomur, ki se kolčkej spozna na npr. basket, moralo bit jasno, da smo poimensko bili med slabšimi ekipami na tem prvenstvu in da smo s tem kar smo prikazali v bistvu kr precej presegli poimensko kvaliteto)

4. wannabejstvo...  če je nekaj IN se bo vsak Slovenec poistovetil z zadevo, do te mere, da bo babnca, ki ne pozna  osnovnih pravil košarkaške igre  frenetično kupovala vstopnice slovenske reprezentance in gladko napovedovala naslov prvaka)

5.mentaliteta ( v ključnih trenutkih se naš zmagovalni naboj izgubi, predvsem zato, ker itak vemo, da je linija med beračem in kraljem tanka da tanjša ne more bit, navajen smo pa bit berači, ker kraljev genetsko ne prenesemo)

 

 

Iz vsega navedenega lahko zaključimo, da smo, na žalost, izgubili  verjetno zadnjo priliko, da se nekaj  relevantnega osvoji v basketu. Vsaj v naslednjem desetletju.

 

Namreč MI, ki spremljamo tudi mladinske dosežke, smo ugotovil, da do letnika 1997 nimamo omembe vredne generacije, slednji se nahaja celo v B diviziji evropske košarke (na nivoju Avstrije, Portugalske...)


prenos.jpg


#49 The Dude

The Dude
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 1 933

Objavljeno: 20. september 2013, 07:58

Razočaranje je bilo veliko. Pa ne toliko zaradi rezultata, ker sem že pred EP ocenjeval, da smo realno nekje med 5-8 ali 10 reprezentanc po kakovosti. Najbolj mi je žal zaradi naših košarkarjev, ki so se ful borili in nas na trenutke toliko navdušili, da smo začeli verjet v možnost osvojitve medalje. Dejansko so bili zelo blizu, vendar so pač Francozi bili tokrat premočni. Mogoče bi premagali koga drugega,..ampak žal smo naleteli na Francoze. Obup je še večji zato, ker mlajše generacije ne obetajo nič posebnega. Lakovič je bil celo prvenstvo preslab, Nachbarju se izteka čas. Blažič (drugi del EP je dvignil nivo igre), Lorbek, Vidmar, Begič in seveda Dragiča,..to je okostje reprezentance za naprej (+ Erazem).

 

No, sama tekma: niso najbolje odigrali, že na začetku bi lahko pobegnili za kakih 10 točk, pa je šlo ma vse ven. Verjetno so po par uspešnih prodorih prehitro začeli z metanjem trojk ali pa bi vsaj malo ustavili, ko ni šlo. Tako pa šele 12. poskus koš. Francozi so tudi preveč razturali pod košem,..Begič in Vidmar sta bila tokrat preslaba. Dragič je na sebe prevzel veliko breme,.verjetno so od njega pričakovali celo preveč,.ni mogoče sam premagat take ekipe.

 

Po taki težki tekmi in hudem razočaranju, pa so se res odlično zbrali in premagali Srbijo! icon1_thumbup.gif Srbija je kot vedno talentirana ekipa in ta zmaga ni bila samoumevna. Vsaka čast.

 

Čaka nas še tekma za 5. mesto, kar je kar se mene tiče bolj prestižna tekma in zato še kar sklepna misel. Naši me niso razočarali. Glede na kader ocenjujem, da so se dobro pripravili in dosegli realno uvrstitev. Malo sreče, pa bi lahko bili celo pri medalji.



#50 The Dude

The Dude
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 1 933

Objavljeno: 23. september 2013, 06:14

Sem mislil, da sem vse napisal o EP, pa moram še nekaj dodat. flowers.gif Sobotna tekma za peto mesto in polna dvorana,..fantastično. To je treba še vrtet na tvju, sploh reakcije igralcev in publiko po koncu tekme. Po srčnosti so bili naši košarkaši res špica. In navijači,..športnik si težko želi kaj boljšega, kot takšno podporo. Ja, saj delajo tudi za denar in za prva mesta, vendar je bil to res poseben trenutek, ki odtehta trud nekaj mesecev. Če bi jaz bil mlad košarkar, bi si po takih trenutkih sigurno še bolj želel igranja za reprezentanco.

 

O učinkih Eurobasketa bodo še pisali, prvi odziv pa je v postu od Ceres. Mene pa zanima predvsem dolgoročnejši vpliv. A smo navdušili mlajšo generacijo? Bo zaradi EPja več mladih šlo na igrišča in v klube? S strani KZSja nisem zasledil akcij, ki bi spodbujale k temu (vprašanje sicer, kaj se sploh še da naredit,..morda kakšni obiski igralcev po klubih). V glavnem, dali so nam igre, navijači so se odzvali fantastično,..kaj pa naprej? Bo košarka še bolj priljubljena ali ne?






Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0