Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Motnje srčnega ritma


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
2 komentarjev na to temo

#1 TinaC

TinaC
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 1

Objavljeno: 14. december 2013, 14:42

Pozdravljeni,
na tem forumu sem določene odgovore že dobila, sedaj pa me zanimajo bolj mnenja in izkušnje drugih, ki so ali so bili v podobni ali isti situaciji. Zadnjih par tednov imam probleme z bitjem srca predvsem zvečer, šla sem na EKG izvidi so bili sinusna tahikardija, šla sem na krvni test za pregled ščitnice - pokazal je, da je ščitnični hormon normalen, imam pa povišano sedimentacijo in nekaj z jetri ni dobro, naslednji teden dam spet kri. Zanima me ali je možno, da je pregled pokazal napačno diagnozo, se pravi, da to ni sinusna tahikardija ampak kaj drugega? Predvsem pa me zanima kako se drugi spopadate z motnjami ritma, ali sploh kdaj prenehajo, po kolikem času je izboljšanje, kake načine zdravljenja ste imeli. Zelo bi bila hvaležna za odgovore saj se trudim izboljšati stanje(vem, da se bodo mogoče rezultati šele kasneje pokazali), vendar izgubljam upanje, v meni pa tudi narašča strah, da bo to doživljensko česar pa si res ne želim, saj ima to velik vpliv na moje življenje in počutje ter si sploh ne predstavljam to imeti do konca življenja. Hvaležna vam bom za vse odgovore in mnenja, predloge.
 
Lep pozdrav
Tina


#2 janko

janko
  • Lunatik
  • Št. objav: 9 703

Objavljeno: 17. december 2013, 12:40

oj.

sam z aritmijo nimam težav, če izuzamem, da obstaja kdo, ki mi zna, ko je v formi u sekundi dvignit pritisk na 250. in to spodnji pritisk,  zgornjega pa sploh noben aparat ne bi znal izmerit. ampak to ni zdej tema debate. načeloma pač nimam težav in zato o tem ne vem kej dosti, ampak kolikor vem, obstaja menda kar nekaj čisto preprostih vaj, ki imajo zanesljive in trajne dobre rezultate, če se te vaje seweda redno izvaja.

npr. če z rameni krožiš naprej in nazaj. to seweda je fajn početi čim večkrat, čim bolj intenzivno (ne hitro, ampak kolikor pač imaš v ramenih gibljivosti) in čim dlje ko boš počela, hitrejši in boljši bo efekt. s tem dosežeš, da sproščaš in razbremenjuješ prsni koš, ki je eden od možnih vzrokov za aritmijo, ker lahko vse skupaj v prsnem košu pritiska na srček in ta pritisk občasno preveč utesnjuje in srček odreagira pač z zvečanim utripom.

potem zna biti zelo koristno mantranje. če sama sebi mrmraš črko a, s tem ustvarjaš sebi lastno frekvenco, ki te na nek čuden način blagodejno masira.

prav tako mantranje OM. črka o masira vse notranje organe, črka m pa extra še srček.

poleg tega bi bilo fajn pogledat tvoja ledvička. zakaj? ker so organi med seboj povetani in delujejo v ritmu. če je npr. tvoj srčni utrip normalen 74 udarcov na minutko, bi v tem istem ritmu morala delovati tudi ledvica, ker so s srčkom direktno povezana. ker sta ledvici 2, potem v ritmu vsaka 37, ko jih v istem času naredi srček 74. to pomeni, da če z ledvici kaj ni uredu, ledvica odreagirajo tako, da zvečajo svoj utrip in ker so ledvica povezana z srčkom, srček želi slediti ritmu ledvic in prav tako posledično zveča svoj ritem...

zdej je blo to na hitro neki malega o čisti fiziki.

seweda pa je možen vzrok tudi v psihi... ampak premalo vem o vsem tem, da bi upal pametovat, sploh, ker si tudi ti, tako kot mi vsi čist swojeglavo bitje s samo sebi lastnimi lastnostmi.

skratka... prepričan sem, da se lahko uigraš čisto sama na čisto naraven način.

pomoje se ti splača prebrat kej o taoističnih vajah, ki so vse zelo enostavne, nenaporne in ti bodo logične. pol kake tibetanske, joga in seweda tut kej o kakem sproščanju, meditaciji... in z vsem tem ne boš naredila usluge samo srčku, ampak komplet celemu telesu s psiho vred.

ampak samo od sebe brez malo akcije... pa komi veramem, da bo šlo kej na bolje, če ne boš nečesa nekje spremenila.

ayd, užiwej.


sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

#3 ddarko

ddarko
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 1

Objavljeno: 4. marec 2014, 12:52

Pozdravljena,

vidim da imaš težave s srcem, tudi sam sem jih imel (visok pritisk 170 vendar sem ga nekaj let z tableti nižal v mejo normalnega in občasne aritmije), poleg tega sem imel tudi težave z križem ki so se občasno širile na desno nogo in občasne glavobole. Preko mojega prijatelja sem izvedel za Vito center v Ljubljani natančneje mi je svetoval da naj se naročim k Jaku Slaku, ker je on imel teža s hrbtenico in mu jih je uspešno rešil. Po premisleku in njegovem navdušenju sem se res odločil in poklical v vito center, ter se naročil pri Jaku, čez 2 tedna pa sem prišel na vrsto. Že ko sem stopil njihov center sem čutil pozitivno energijo. Kmalu sem bi na vrsti, fant poka od energije že prvo srečanje me je navdušilo, zelo je sproščeno vzdušje. Peljal me je v sobo, ko sva prišla not je vprašal če imam kakšne težave s srcem in če imam glavobole(ne da bi prej sploh vedel). To me je začudilo in ko sem ga v smehu vprašal kako ve, je v smehu dejal da mi na hrbtenici to piše. Potem sva pričela z neke vrste masažo, čeprav to ne gre za sprostitev. Med delom mi je govoril kje imam težave in kaj je s tem povezano(zelo logično). Po terapiji sem se krasno počutil, kot da bi mi kdo 10kg iz ramen dal dol. Priporočal mi je da si naj spremljam pritisk in če bo v mejah normale naj ne vzamem tablete proti pritisku iz naj počasi zmanjšujem in da se vidiva čez 14 dni. Drugi dan po masaži, če lahko tako reče sem čutil kot nek rahel muskelfiber, po treh dneh je vse izginilo, križ brez bolečin, pritisk se je zmanjšal. Pri drugi masaži je bilo že dosti boljše, blokad je bilo manj in uspela sva vse poti "odpreti" kot on to pravi. Na koncu je rekel da je po njegovemu mnenju rešeno in da se mi ni treba naročiti naprej, je pa dal možnost da če se slučajno še nebi popravilo naj pokličem in se še enkrat naročim. Njegove besede so se uresničili, pritisk je normalen brez tablet, aritmije se ne pojavljajo več, glavobolov tudi ni in s križem nobenih težav, zdaj hodim samo občasno na par mesecev preventivno po svoji odločitivi. Priporočal sem ga sigurno še desetim prijateljem in prijateljicam z različnimi težavami in vsi so bili zelo zelo zadovoljni. 

Skratka ne moraš verjeti dokler ne sprobaš. Fant je čudežen. 






Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0