Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

vaginalno glivično vnetje?

beli tok rdečica canesten srbenje

  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
5 komentarjev na to temo

#1 svilarna

svilarna
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 20

Objavljeno: 24. december 2013, 12:24

Pozdravljene!

 

Pred slabim tednom sem opazila, da imam močnejši beli tok kot ponavadi, med uriniranjem sem imela rahlo pekoč občutek, spodaj me je srbelo, notranjost malih sramnih ustnic je bila rdeča. Simptomi so kazali na vaginalno glivično vnetje, zato sem se odpravila v lekarno in kupila kremo Canesten 3. Po treh dneh zdravljenja je beli tok izginil (oziroma postal normalen, kot vedno), srbenja ni več, prav tako je izginil neprijeten občutek med uriniranjem.

 

Opazila pa sem, da je notranjost malih sramnih ustnic (opazi se, če jih razprem) še vedno temno rdeča, česar ne bi opazila, če si ne bi pomagala z ogledalcem (upam, da sem jasno opisala, o katerem predelu govorim). Ne popolnoma ves predel, samo v notranjosti.

 

Spolnih odnosov v času zdravljenja nisem imela, se kateri sanja, kaj bi to lahko bilo? Je imela katera podobno izkušnjo? Naj še naprej mažem s Canestenom?

 

Pri ginekologu še nisem bila (stara sem 19), zato se mi sploh med prazniki zdi težko (prvič) dobiti novo ginekologinjo.

 

Hvala za odgovore in vesel božič vsem! smile.png



#2 janko

janko
  • Lunatik
  • Št. objav: 9 704

Objavljeno: 24. december 2013, 12:34

http://druzina.enaa....cne-okuzbe.html


sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

#3 Aeval

Aeval
  • Lunatik
  • Št. objav: 2 784

Objavljeno: 24. december 2013, 14:09

Pozdravljena,

 

žal ti ne znam pomagati z nasvetom iz prve roke.

 

Ti pa morda pomaga tole:

pokliči v katero od ginekoloških ambulant (pobrskaj po internetu katere so v tvoji bližini), povej sestri težavo (da nimaš še svoje zdravnice+opiši zdravstvene težave, zdravljenje in sedanje stanje) in sem prepričana, da ti za prvo pomoč znajo že po telefonu svetovati. Če ne ti lahko dajo pa tudi prednostno datum za pregled.

 

Lepo reši!


... Say what you mean
And mean what you say ...

#4 Silvija

Silvija
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 804

Objavljeno: 24. december 2013, 14:33

Dej, a ni to slučajno reklama za Canesten, ko ga glih na tv reklamirajo? Canesten ne pomaga. V resnici mora zdravnik vzeti bris in določiti točno za katerega povzročitelja gre. Pomagajo tudi obkladki z mešanico vode in kisa, jogurt, pač karkoli, da se obnovi kislost sluznice. Glivice so prisotne na vsakem telesu, le da se pretirano razmnožijo takrat, ko pade zaščitni plašč oziroma naravna kislost telesa. To se uravnava tudi s tem, da ne jemo preveč bele moke, sladkorja itd., vse, za kjer vemo, da se razmnožujejo kvasovke. Za tak primer se lahko gre h ginekologu na nujni pregled, ni treba, da si naročena.

Tudi, če še nisi bila pri ginekologu, enkrat je treba it. Saj so zdravniki in je to zanje čisto normalno, ti pa tudi povej, da si prvič. Pa fajn zrihtaj.

 

Aja, če ne boš šla, bo pa z obkladki v kombinaciji s canestenom tudi izzvenelo, samo dalj bo trajalo.



#5 janko

janko
  • Lunatik
  • Št. objav: 9 704

Objavljeno: 24. december 2013, 16:31

okoli vaginalnega vnetja iz prve roke nimam izkušenj.

se pa spomnim, da sem bral enkrat točno o tem (mislim, da v knjigi sanje lončar-resnice in zmote o kandidi), da je nekako tko...

če imaš preveč kandide, da pač nekam useka. najraje na najobčutljivejša predele. pri moških na pljuča ali možgane, pri ženskah pa najraje prav na vaginalne zadeve.

in zdej...

kandida kot prvo... uide iz nadzora ob zmanjšani odpornosti telesa, ki je lahko oslabljeno zaradi antibiotikov, bolezni, kontracepcije, zakisanosti... in npr. udari na vagino...

in potem... se to spet "zdravi" z antibiotiki... kar posledično pomeni, da se samo prenese problem nekam drugam v še hujši obliki.

mogoče bi svilarna lahko kej prebrala tudi o kandidi in naredila kak test.


sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

#6 svilarna

svilarna
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 20

Objavljeno: 24. december 2013, 17:11

Najlepša hvala vsem za odgovore!

 

O jogurtovih obkladkih sem že brala in stvar tudi že preizkusila, se mi zdi da resnično pomaga sploh pri belem toku. Po nasvetu #Aeval pa bom prav tako kontaktirala ginekologinjo.

 

In še enkrat, želim vam lepe in čim bolj pozitivne praznike,

Svilarna






Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0