Nat, če boš res imela drugo leto taogromne buče, pol rabiš traktor ali najmanj viličarja, da tiste 500+kg buče spravi z njive
lepe so za videt, res; za kaj več pa ne vem, za kaj bi se uporabljale. Razen, če gojiš prašiče
a so sploh za jest? Mislm, za ljudi?
Zalaya, hvala za info. Golice (zelene) vem, da so za olje, pa ajnfoh so, ker jih ni treba nič luščit ekstra lupine. V bistvu so vse bučnice (zelene, bele) dobre, če so pa pražene pa še toliko bolje. Včasih kupim nepražene golice, pa jih potem sama spražim, al pa kar take nespražene porabim. Nam npr. je strašno všeč vanilijev sladoled, pokapljan z bučnim oljem (ne preveč!) in potresen s pravkar spraženimi in naseckanimi golicami. Sej verjetno bi namesto bučnega ravnotako dobro bilo orehovo olje z rahlo karameliziranimi naseckanimi pekan orehi Moram enkrat sprobat, ko pekane ujagam.