IZDELKI za gospodinjstvo
#1
Objavljeno: 16. februar 2003, 01:00
Sem sodijo tako prehrambeni kot tudi vsi drugi izdelki, ki jih sami z veseljem uporabljamo v gospodinjstvu...
...Kateri riz se ne razkuha in kateri je dober za solate, kako je z makaroni...
...Katera cistilna sredstva uporabljate...
Itd. ...
Picasso
#2
Objavljeno: 16. februar 2003, 01:00
Pri rizu pa imam ze tezave (ce ne kupim npr. pasmatija, ko tocno ves, kaj dobis)...
Veckrat dam prednost slovenskim izdelkom, tako skoraj praviloma kupujem izdelke ETE
(*neverjetna razlika je npr. pri paradiznikovi mezgi ali gorcici... itd.).
Tudi sokove kupujem nase - Radenska ali Fructal.
Picasso
#3
Objavljeno: 16. februar 2003, 01:00
Za pomivanje posode pa uporabljam Pril, se mi zdi, da najbolje razmasti in z najmanjso dozo.
Picasso
#4
Objavljeno: 16. februar 2003, 01:00
Lep pozdrav!
Kljuka
#5
Objavljeno: 16. februar 2003, 01:00
V dobro očiščeno posodico(steklenico, ipd.) nalijem olje in potem razpršim olje kjer je treba. Vedno je ravno prav naoljeno.
Poraba olja pa je 5-10 krat manjša!
Vedno za rezanje uporabljajte bukov ploh! Bukovina je naravni aseptik, pobija patogene (in druge klice).
Ne uporabljajte plastičnih plohov ali steklenih ipd., ker jih ne boste nikoli sterilno očistili.[u]
Izgleda čisto, bleščeče, vendar ni sterilno.
Bukovina pa klice uniči, čeprav izgleda zdrsana, umazana ipd.
Lep pozdrav!
Kljuka
#6
Objavljeno: 16. februar 2003, 01:00
...iz bogate zakladnice ...
Picasso
#7
Objavljeno: 16. februar 2003, 01:00
najprej vprasanja, da vidm zakaj.....so barella drage ?
..hoj. sej les živi........torej?
jah sej..plastičen pladenj pa pusti v zarezah svoje uporabne´ostanke?
Kaj je Eta res večinoma brez konzervansov...?
Riž uporabljam kr uncle banss´...vrečke...tudi nek rjavi riž..
... se bom še kej spomnil......
P°k0w<
#8
Objavljeno: 16. februar 2003, 01:00
V odtok zlijete 1/2 litra CEVOSANA in pustite delovat 30 minut, potem pa spustite vročo vodo, da spere cevi...
Ravno danes sem to naredila, in vam povem, da zdaj dela GLJUK ŽLJUK GLJUK...
#9
Objavljeno: 17. februar 2003, 01:00
Če grem slučajno kdaj v Italijo, nakupim polno teh testenin, ker so več kot enkrat cenejše kot pri nas! In to v katerikoli samopostrežni.
Enako velja za RIO MARE tune, ki so tudi ZAKON. In tudi skorajda trikratcenejše v Italiji, kjerkoli.
Tretja stvar je Mr.Muscolo ZRNCA za čiščenje odtokov, ki so neprimerno močnejša kot vse tekočine... ampak spet v Italiji, v vsaki špeceriji...
Pa nima smisla hodit po špecerijo v Italijo. Ampak če vas pot zanese (zadnjič sem šla s prijateljico v lekarno...) se pa splača!
Riž- za navadne rižote vedno uporabljam tamodrega GALLO, je zelo dober. Basmati imam jaz rada, ostali doma pa ne. Enako je z divjim rižem. Rižev je več vrst
- za h kitajski hrani mora biti navaden, pocast
- za rižote dober, ki se ne razkuha in ki vsrka vase začimbe, zelenjavo itd... - ampak ne maram tistega, ki je nekako predpeipravljen- tarumenega...
- za gobovo rižoto ali podobne stvari, ko dodaš določeni omaki že kuhan riž in zmešaš, pa je dober Uncle ben's iz vrečk...
Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.
Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim.
#10
Objavljeno: 17. februar 2003, 01:00
Lep pozdrav!
Kljuka
#11
Objavljeno: 17. februar 2003, 01:00
Lep pozdrav!
Kljuka
#12
Objavljeno: 17. februar 2003, 01:00
P°k0w<
#13
Objavljeno: 17. februar 2003, 01:00
Za dobro nekaj skuhat pa je potrebna domišlija, pamet in predvsem pokušanje! To je razlika med moškim in žensko!
V vrhunski postrežbi še nisem srečal, da bi ženska dobro stregla!
Zakaj
Moški vas ženske tako radi razvajamo! In to ste navajene!
Lep pozdrav!
Kljuka
#14
Objavljeno: 17. februar 2003, 01:00
pred kakim desetletjem in malo vech je GORENJE izdelovalo napravo, ki je nosila znamenito ime: M G V
mali gospodinjski vrtalnik?
ma vas prou bozhansko rad
#15
Objavljeno: 17. februar 2003, 01:00
P°k0w<
#16
Objavljeno: 17. februar 2003, 01:00
Imas pa prav, ves - veckrat to v debati ugotavljamo - tipi so boljsi kelnerji (tudi kuharji)...
Saj to so eni lastniki lokalov ze postekali in kar malo nekaksen trend je ze ponekod, da se najema moske kelnerje.
No - meni to itak sede, ker so tipi praviloma manj mulasti kot bejbe... A bolj so tudi urni, okretni itd...
Meni je kul, ce se moski spozna na kuhanje, pa tudi nekoliko na gospodinjstvo... Ne zdi se mi recimo copata moski, ki rad kuha in pedencka doma (kaksnim je kar nerodno povedati, da radi kuhajo).
Daisy - thanx za rize... Tudi pri meni je podobno (Timu pasmati riz smrdi, saj ima res specificen vonj, samo da meni se zdi ful dober, a potem pa redko to kuham zaradi tamalega).
Tudi jaz vcasih uporabim Uncle Ben's...
Vcasih sem dosti uporabljala Zlato polje (se posebej tasinjemodrega), potem pa mi je frendica rekla, da je to iz Italije (S) iz najbolj industrijskega in onesnazenega obmocja...
Ne vem, kako je s tem, a malo sem potem gledala za kaksnimi drugimi rizi - pa sploh nimam srece! :|
Ali je totalen poc, ali je kao ze kuhan in zunaj ze celo razkuhan, a notraj je zrnce se trdo in ga pregriznes - zoprno!
Picasso
#17
Objavljeno: 17. februar 2003, 01:00
Zlo pa me zanima, kaj je taku posebnega pri temu, če se riž razkuha; a ni isti postopek tk pri makaronih...razkuhanje njih...raje ne trde in ne premehke, neki umesnega, ane
Zlo pa me zanima en tak human mehčalec, bi zlo rad spoznal, tk da še pol diši, ko so obleke v omari
P°k0w<
#18
Objavljeno: 12. september 2003, 18:55
S cim pa vi oplemenitite perilo?
Men se bo ze kar **utrgalo** od vseh mehcalcev, ki sem jih probala, mi ne ustrezajo.
I am feeling very olympic today
Is time the only thing you are waiting for?
Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!
Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.
Dalai Lama
Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)
#19
Objavljeno: 12. september 2003, 19:55
hmm, a ti ni všeč to, da po pranju ne diši več kot je v sami embalaži.... .ni trajnega obljubljenega vonja, hmmm
#20
Objavljeno: 12. september 2003, 21:54
Zelim, si slisati katere ste sami sprobali, ceprav tole zdaj zveni ze kot reklama za prasek...mmmmmmmm, da bo bolj belo....
I am feeling very olympic today
Is time the only thing you are waiting for?
Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!
Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.
Dalai Lama
Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)
#21
Objavljeno: 12. september 2003, 22:16
( jest pa ful obožujem to, da mi diši še v omari in na men)
#22
Objavljeno: 13. september 2003, 12:07
#23
Objavljeno: 13. september 2003, 12:25
I am feeling very olympic today
Is time the only thing you are waiting for?
Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!
Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.
Dalai Lama
Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)
#24
Objavljeno: 13. september 2003, 15:36
a veš, da tisti, ki majo ceno tam okrog 500 sit so dišeči IN SI zaslužjo svojo ceno, vse ostalo tam nekje zlo manj.... pa menim, da je le kratkotrajno.. .pr nas kupjo ,sam da je na koncu mehka obleka, vonj si sami ustvarmo pol
#25
Objavljeno: 13. september 2003, 15:42
Semle bomo nizali vse izdelke, ki jih sami kupujemo in ki razloga zelo zadovoljni, ki jih sami z veseljem uporabljamo v gospodinjstvu......Kateri riz se ne razkuha in kateri je dober za solate, kako je z makaroni...Itd. ...
Marsa
Moje odkritje zadnje čase je PIRA.
in to tista, ki se dobi skupaj s posušenimi gobami, korenčkom, grahom... Blagovna znamka Biotop.
potem dodaš še začimbe, npr. dala sem še česen, korenček, peteršilj
pa ena solata zraven in dobro kosilo je tu.
Stankaaaa
Imejte se radi med seboj, vedno!
live well, laugh often, love much (as you've never been hurt!)
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)
Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0