Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

IZDELKI za gospodinjstvo


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
74 komentarjev na to temo

#26 pokowc

pokowc
  • Brez statusa
  • Št. objav: 5 844

Objavljeno: 13. september 2003, 16:02

...jaa.

..jest pa se učim dodajat kuskus kt polento jedem ,ki pašajo skupaj...lahko je kot kruh.

#27 Tamburin

Tamburin
  • D član
  • Št. objav: 2 762

Objavljeno: 14. september 2003, 00:10

Jaz pa sem se naveličala dolgočasnih belih rjuh, in sem zadnjič v Merkatorju kupila barvo za tekstil. Ful fajn zadeva! Daš v stroj barvo, fiksir, ki je zraven, 1 kg kuhinjske soli in mokro oprano blago, ki ga hočeš obarvat, ter poženeš program za pisano perilo na 60 stopinj z manj vode (eko program). Manj blaga kot daš v stroj, bolj močna barva pride. Se pa vse zelo enakomerno obarva, brez flekov.

Jaz sem ta prvič barvala v oranžno posteljnino za francosko posteljo in je prišla lepa oranžna barva (ne preživa, pa tudi ne prebleda). Ta drugič pa sem barvala hčerkino posteljnino (za 1 osebo) v svetlo modro in je prišla normalna svetlo modra - če pa bi s to barvo barvala posteljnino za 2 osebi, bi najbrž prišla prebleda, zato priporočam, da za večjo količino izberete bolj žive ali temne odtenke, ker itak pridejo svetlejši.
Ta tretjič bom še eno mojo posteljnino pobarvala v temno modro - najbrž bo prišla srednje modra, ker je večja količina blaga.

Imena barve se ne spomnim (škatlo vrgla stran) - vem samo, da je nemškega porekla. Bom naknadno sporočila, če koga zanima.

A ja, še to: pri nadaljnem pranju rjuh barva ni zbledela! :palec:

#28 pokowc

pokowc
  • Brez statusa
  • Št. objav: 5 844

Objavljeno: 14. september 2003, 01:15

jest pa mam rad temne rjuhe, neki sm jih nesu kr farbat , zdel jih mam dve v temno modri...
(tak filmsko zgleda,ne)

#29 cosma

cosma
  • D član
  • Št. objav: 5 694

Objavljeno: 14. september 2003, 01:19

Pokowc to si lahko doma sam naredis tako kot je opisala Tamara. Barvo lahko kupis v Prometeju, ce si iz Ljubljane.
Jas te mam tak rada
I am feeling very olympic today
Is time the only thing you are waiting for?
Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.
Dalai Lama
Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

#30 pokowc

pokowc
  • Brez statusa
  • Št. objav: 5 844

Objavljeno: 14. september 2003, 01:42

hee, pa sej jest to vse vem,no...sam doma sem tak uniču že polno loncev, pa praln stroj, je že ves flekast...tko,da sedaj,ko živim tukle nekje ,imamo prav pralnco za to,k farba VSE!
te zanima; Barvatex´

#31 Volk K.L.

Volk K.L.
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 848

Objavljeno: 14. september 2003, 01:59

A obstaja kaj takega, ki bi upočasnilo nalaganje prahu. Pa ne sesalec ali krpa, nekaj kjer se ti ne bo potrebno raztegovati.
Ja sam ka mali pao s lipe

#32 Tamburin

Tamburin
  • D član
  • Št. objav: 2 762

Objavljeno: 14. september 2003, 08:13

hee, pa sej jest to vse vem,no...sam doma sem tak uniču že polno loncev, pa praln stroj, je že ves flekast...tko,da sedaj,ko živim tukle nekje ,imamo prav pralnco za to,k farba VSE!
te zanima; Barvatex´

Pokowc, s to barvo, ki jo jaz kupujem, se stroj nič ne obarva! Ravnam pa točno po navodilih: po barvanju je treba pustit perilo v stroju, dat pralni prašek v za to namenjen predalček in še enkrat zalaufat stroj na istem programu, kot se je barvalo, samo eko program izključiš (da gre več vode). Tako se odplakne odvečna barva s tkanine in stroj se lepo opere - ne ostane čisto nič barve not. Jaz sem najprej barvala v oranžno (močnejša barva), takoj za tem pa v svetlo modro, in se na svetlo modrem nič ne pozna, da je bila prej v stroju oranžna! :palec:

Barva pa stane nekaj manj kot 1000 sit in je namenjena za 500g suhega perila (za intenzivno barvo) ali 2000g suhega perila (za bolj bledo barvo). Toliko za informacijo, če te zanima, kolikšen strošek je to. x:)x

#33 Tamburin

Tamburin
  • D član
  • Št. objav: 2 762

Objavljeno: 14. september 2003, 08:16

A obstaja kaj takega, ki bi upočasnilo nalaganje prahu. Pa ne sesalec ali krpa, nekaj kjer se ti ne bo potrebno raztegovati.

Volk, jaz uporabljam "PRONTO antistatiko" proti prahu. :palec: x^x

#34 pokowc

pokowc
  • Brez statusa
  • Št. objav: 5 844

Objavljeno: 14. september 2003, 11:18

ja antistatična razpršila....

tamara, men se je ofarbau tisti beli kotliček-predalček, ki v njega položiš prašek al pa mehčauc.
To firmo,ki pa jo navajam, pa obstaja, ker ves kraj nosi tja in plačaš po teži. vse barve ,kar koli si poželiš ti naredijo. Seveda vedno obšesana črna al pa bela, to pa itak pride dobr upoštev.

#35 Tamburin

Tamburin
  • D član
  • Št. objav: 2 762

Objavljeno: 14. september 2003, 16:49

Pokowc, tisto barvo ne daš v beli predalček za mehčalec, ampak direkt v boben! Glih zato se mi zdi fajn, ker se stroj nič ne ofarba!
Ja, včasih pa so bile take barve, ki si jih dal v predalček, in potem... :sori: Še prej pa so bile tiste barve v papirnatih vrečkah, s katerimi si barval v loncu in si moral ves čas mešat, da niso nastali fleki...
Ampak zdaj je to vse posodobljeno, in ravno to sem hotela povedati: da je zdaj to barvanje zelo preprosto, čisto in barve so veliko bolj obstojne. :palec:

#36 pokowc

pokowc
  • Brez statusa
  • Št. objav: 5 844

Objavljeno: 14. september 2003, 21:27

ja, uredu, vse je posodobljeno, vse prav. sam jest pač sem bolj na komot in raje to nardijo drugi, a veš. pa še kej pr elektrik pršparam, pa čist praln ostane. tko. x:Dx

#37 Vojko

Vojko
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 343

Objavljeno: 14. september 2003, 23:12

Navadila sem se kupovati testenine Barilla, ki se pac ne razkuhajo - tudi za makaronovo solato so dobre.

Pri rizu pa imam ze tezave (ce ne kupim npr. pasmatija, ko tocno ves, kaj dobis)...

Veckrat dam prednost slovenskim izdelkom, tako skoraj praviloma kupujem izdelke ETE
(*neverjetna razlika je npr. pri paradiznikovi mezgi ali gorcici... itd.).

Tudi sokove kupujem nase - Radenska ali Fructal.

Marsa

<font color="blue"><font size="2">Vsakdo ima toliko pravic, kolikor ima moci.</font id="size2"> </font id="blue"><font color="purple"><font size="1">Latinski pregovor</font id="size1"></font id="purple">

Marsa

Odkar sem kupil vegetariansko kuharico - saj veš, od tistih s čopki - je riž (katerikoli) vedno dobro kuhan! Torej priporočam tisto kuharico. Naslova pa ne vem!

Si želiš več od življenja?
Privošči si življenjski coaching!


Vojko J Kalan

e: vojko@9zvezd.com

t: @vojko_9ki

t: @vojko629


#38 mushi

mushi
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 376

Objavljeno: 15. september 2003, 11:13

Par mojih fint:
Kar se riža tiče sem full navdušena nad Bali-jem, basmati tud men smrdi.. no nek tak vonj, ko ga ne bi vedno marala, dam pa noter vedno ko riž delam, vegeto, pa curry in nič maščobe, ter nato dvakratno količino vode, tak je meni najbolj ok. Tud čebule ne dam. Pa nikol se ne razkuha.
Mehčalcev ne uporabljam za pranje perila, ker baje dražijo kožo, sluznico, etc.. uporabljam pa perwoll, čeprav tud to razmišljam, da je verjetno isto sranje, drugo pakovanje, pa da bom kolk se da kr na prašek prešla (razen perwolla za črno perilo), cunje pa tko mehke ostanejo ker jih v sušilcu posušim, pol pa takoj zložim, ko so še tople..
Ah.. še ena dobra.. za voluharje na vrtu..
Full pomaga, res.. če mal predelaš une glasbene čestitke, zlotaš gor mal večjo baterijo, uno za daljince al pa celo za žepno svetilko, zavariš noter v vrečko in pokoplješ v zemljo.. kjer so voluharji.. pol pa tko fajn peteršilj raste in vse.. bujno.. ko je to tak tečn zvok.. je fora, kadar mimo hodijo ponoči kaki sosedi in to, sploh fajhtni, je tko kot da bi palčki igral slišat.. naš sosed je sploh imel probleme z mačkom, ko nam je to "napravo" na vrtu vn skopal in mu jo ponoč v spalnico prinesu, da sta z ženo bla čist prestrašena kaj je to nek peklenski stroj al kaj..
Pa še neki druga..
Pri kuhanju oz. pečenju full uporabljam peki papir, ker ni treba pol maščobe uporabljat na pekačih, pa še prime se ne, mi je v redu, pr pizzi, lazanji, piškotih, kruhu..
Mushi

#39 pokowc

pokowc
  • Brez statusa
  • Št. objav: 5 844

Objavljeno: 15. september 2003, 21:38

MUŠI, PRAVIŠ, DA DRAŽIJO, A TEBE DRAŽI MEHČAUC, AL SAM PRAVJO?

za tisto idejo o peteršilju pa se mi zdi tak smešno ,da...seveda prvič slišm, pa sm te mogu kr trikrat prebrat, da sm dojel kwa sploh je to lahko praktično, a pol tale glasba poje peteršilu ,da bolj šwiga ven z zemle, al kwa,... .iz kje ti ta ideja, hmmm

#40 mushi

mushi
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 376

Objavljeno: 16. september 2003, 06:31

Pokowc mene koža SRBI po mehčalcu.
Muzika pa voluharjem ne štima, kapiš? Sploh se je pa men tud zdel prvič tak smešn ko je šel ata pokopavat te zadeve na vrt. Pol ko nam je pa spet vse bujno raslo, pa ni blo škodljivcev več, ki bi spodžrli korenine, se mi je zdelo pa domiselno in predvsem ekološko, brez nastavljanja strupov itd.. pa pasti ni blo treba nastavljat.. x:o)x x:o)x x:o)x x:o)x x:o)x
To je tko ko nek party z govejo muziko... gremo mi tud drgam..
Mushi

#41 pokowc

pokowc
  • Brez statusa
  • Št. objav: 5 844

Objavljeno: 16. september 2003, 09:09

oj, o.k., zanimivo slišet res, bom povedal zihr naprej, res!

#42 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 6. oktober 2004, 17:44

Iscem mehcalec za perilo -ki ne ubija z vonjem- dobrodosli **humani** predlogi.
S cim pa vi oplemenitite perilo?
Men se bo ze kar **utrgalo** od vseh mehcalcev, ki sem jih probala, mi ne ustrezajo.

Haha, si ga nasla pol, smo v temi gospodinjstvo (nasveti) ze, a v bistvu pa gre za izdelke...

Ti si skratka odkrila woolite, ki ga priporocas, razen... v eni barvi (upam da bos videla).

No sama pa sem ugotovila, da je lenor kar kul.
Tega zelenega novega imam zdaj, pa se mi zdi cist OK.
Prej sem pa mensezdi uporabljala modrega.

Ko pa sem se silan, pa sem oranznega. :vio:
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#43 cosma

cosma
  • D član
  • Št. objav: 5 694

Objavljeno: 6. oktober 2004, 18:26

Thx Marsa. Lenor tudi jaz uporabljam, zelenega, modrega, belega...kakor sem razpoložena, ponavadi rumenih in roza ne maram.
Woolite zelen :xx!:
Jas te mam tak rada
I am feeling very olympic today
Is time the only thing you are waiting for?
Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.
Dalai Lama
Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

#44 lana1

lana1
  • D član
  • Št. objav: 815

Objavljeno: 11. november 2004, 04:07

Meni je pa od mehčalcev zadnje čase najljubši Quanto pacific ocean ali iceland x^x
Iz takšne smo snovi, kot sanje...

#45 aiwa

aiwa
  • Lunatik
  • Št. objav: 11 494

Objavljeno: 11. november 2004, 07:15

men je pa mami kupla aparat za kruh pečt. za rojstni dan sem ga dubla. pa ne vem no... do zdej še ni ratu tko k bi mogu. sploh mi ni jasno. a ni aparat zato, da ti rata?
sej diši, pa pojest se ga da... ampak ni tak k bi mogu bit... dol pade in je ves čuden. lahko kdo pomaga?
spet se mi je na bolš poslabšal

#46 Sati

Sati
  • D član
  • Št. objav: 1 453

Objavljeno: 24. december 2004, 10:52

Aiwa, soseda (tista, ki vse ve) ga ima in smo že večkrat jedli "njihov" kruh in je SUPER! Oni so naredili že vse mogoče variante, ajdov z orehi, polnozrnat s semeni, čisto navaden bel, koruzni, z ocvirki....vsak je bil dober. Naštudiraj programe, pa bo :palec:

Jaz pa priporočam aparatek za kuhanje v sopari. Ni tako zelo drag, kuhaš lahko različne vrste zelenjave, jajca,krompir in celo riž in testenine :palec:
Zelenjava je čisto drugačna kot tista kuhana v vodi in ohrani svoje lastne sestavine in tudi sol. Korenček in brokoli sta pa sploh za prste polizat :palec:

#47 enja

enja
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 225

Objavljeno: 24. december 2004, 11:11

Aiwa: imam tak pekač kruha....Takole, najprej si res natančno preberi navodila...prvi in drugi kruh tudi meni nista najbolj uspela.Res se moraš natanćno držati navodil in stehtati ,oz. izmeriti vse količine.Poskusi tale recept:
- 1/2 kg moke( recimo moka zadomači kruh)
- 350 ml vode
- 3/4 zavojčka kvasa( najboljši je suhi kvas Dr. Oecter)
- čajna žlička sladkorja
- čajna žlička+ še malo soli
Vse to naenkrat "vržeš" v posodo za peko, zapreš pokrov in na aparatu nastaviš skorja- dunkel( bolj zapečeno)...količina- 1 ( 2 je takrat, ko imaš večjo količino) in čas 3:30...in to je vse...Sama včasih dodam različna semena...v receptih piše, da jih moraš namakat v vodi.....jaz pa jih samo dodam v posodo, ko so vse sestavine že notri...Aja, mogoče še tole...najbolje je, da pokrova med vzhajanjem in peko , ne odpiraš...Veliko uspeha in dober tek...

#48 aiwa

aiwa
  • Lunatik
  • Št. objav: 11 494

Objavljeno: 24. december 2004, 13:51

jz mam sicer angleškega (ker ne maram nemščine, jo pa znam en mau) in delamo zmeri vse po navodilih. ampak ga ne speče dost. tko da ga da mami zdej še enkrat na pečenje vsaj za 10 min in je veliko boljši. ampak nikakor se noče zapečt na vrhu. a ga je treba kej pokrit s čim? bo pol kej bolš?
drug teden sem sama doma pa ga bom zih enkrat pripravila...

dolči... ja to na paro bi tud jz mela. če ga pa še ti pohvališ... hmmm si ga pa morda res kupim.
spet se mi je na bolš poslabšal

#49 enja

enja
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 225

Objavljeno: 24. december 2004, 14:55

Aiwa:torej, pri mojem aparatu lahko reguliram, kako želim imeti zapečeno skorjo- vedno nastavim na najmočnejše in skorja je res hrustljava in "debela"...ko sestavine vržem v pekač samo še sem in tja preverim, kako se testo meša...Torej v mojih navodilih piše: če želite imeti tanjšo skorjo, zmanjšajte količino sladkorja za 20%...no po moji logiki, je tudi obratno...za debelejšo skorjo malo več sladkorja...OJOJ...pozabila sem omeniti...na začetku dodam tudi jedilno žlico olja, da se testo lepše meša...
Če ti testo na sredi "pade skupaj" si lahko dodala preveč kvasa, lahko pretopla voda, lahko je moka bolj vlažna...težko rečem..

#50 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 24. december 2004, 15:08

Ko imate že tako fine krušne peči, specite si enkrat nesoljen kruh iz bele moke, brez olja. Me zanima, kako vam bo všeč.




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0