Kefir
#1
Objavljeno: 19. februar 2003, 01:00
Hvala
#2
Objavljeno: 20. februar 2003, 01:00
..sej v bistvu ga sploh ne jem; mi ne diši! V tgovini pa se ga kupi v napihnjenem stanju lončka
#3
Objavljeno: 20. februar 2003, 01:00
#4
Objavljeno: 20. februar 2003, 01:00
#5
Objavljeno: 21. februar 2003, 01:00
#6
Objavljeno: 21. februar 2003, 01:00
#7
Objavljeno: 21. februar 2003, 01:00
#8
Objavljeno: 24. februar 2003, 01:00
Takšna je bila moja izkušnja glede "kefirja". Je pa res, da bi rada dobila pravi kefir, če ga kdo ima, pa čeprav tudi ta vsebuje alkohol.
LP, Milena
#9
Objavljeno: 24. februar 2003, 01:00
Milena
#10
Objavljeno: 24. februar 2003, 01:00
O kristalčkih je pisala Zmilena in ne Jaman.
Milena
#11
Objavljeno: 27. februar 2003, 01:00
Milena če si kej v Ljubljani, ti ga lahko nekaj dam sej se zadeva kar dobr namnoži.
#12
Objavljeno: 27. februar 2003, 01:00
Jaz sem uzivala obe varianti...
Obakrat (oz. pri obeh, uzivali smo ga nekajkrat obcasno) mi je bilo zelo kul in smo dolgo to furali in celo vlekli s sabo na enega od otokov tole - cedila in vse in te kristale.
Gre cisto za drugi zadevi - ena je z mlekom, taka "sirotka" hecna, eno pa zgledajo prav kristali.
Vsekakor je vselej kdo od nas to obnavljal (mama, sestra...), potem pa se pac navelicas in se cela rec nekako "preseli" drugam.
Tudi na urednistvo me vcasih povprasajo o tem - pa bom v odgovor dodala se link na tole temo, ko vidim, da ste kar nekaj napisali.
Me pa morda zanima, da bi spet to furala in - Jaman - ce bi mi bil morda pripravljen odstopiti picek tega... bi bilo kul.
Stanujem v Ljubljani.
Hvala za odgovor.
Picasso
#13
Objavljeno: 27. februar 2003, 01:00
Jaz nisem nic cutila kaksne zadetosti - pa tudi na spanje me ni nic vleklo.
Zelo kul in ful energy.
Picasso
#14
Objavljeno: 28. februar 2003, 01:00
Milena
#15
Objavljeno: 28. februar 2003, 01:00
Jaman, na žalost nisem iz LJ ampak iz mat k... (Trbovlje), vendar vseeno hvala za ponudbo. Morda pa jo bom izkoristila, če sem bom kaj "flosala" tam okoli.
Milena
#16
Objavljeno: 28. februar 2003, 01:00
LP,
Milena
#17
Objavljeno: 1. marec 2003, 01:00
LP
#18
Objavljeno: 1. marec 2003, 01:00
Velja potem - saj ni panike... Se ti oglasim se po mailu za gsm st., ce ti je prav.
ne, nic segret se ne rabi mleka... Koliko das? Ma, tako kot zdaj dajes, je po mojem cisto v redu - po filingu...
Mislim pa, da smo dajali kaki dve do tri zlice.
Spomnila pa sem se, da je mama imela nekaksna "navodila" zraven... Morda ima se kje to - jo vprasam, in ce dobim, bom prepisala se semle.
Tisti % alkota pa mislim, da je zanemarljiv - po mojem tudi drugo zraven se aktivira, da se potem zdi, da je alkohol "krivec" - prav zares - furali so ga tudi otroci..
Mislim, da gre za popolnoma neskodljivo zadevo - dokler normalno in lepo zgleda... saj gre za nekaksen organizem tule, pa se takoj vidi, ce je kaj narobe...
Picasso
#19
Objavljeno: 24. marec 2004, 15:48
Rabim tvojo pomoč oz. komentar. Tudi meni so prišli v roko ti kefirjevi kristalčki...ma glede na kar sem prebrala tuki sem pa prou v dilemi. Jaz namreč tudi čutim omotičnost ko to pijem...pa sem se že sama vprašala ali pri tej fermentacije ne nastaja tudi alkohol....No to mi ni tolk pomembno, samo da deluje na telo pozitivno in ne negativno. Jaz sedaj pijem to zadevico po cca 1/2 l dnevno in to 1 teden. Moram povedat, da se mi je prebava čudovito uredila. Vedno sem imela malček obložen jezik, sedaj pa mam čistega in čisto rdečega. Vseeno so me izkušnje članice milene malo prestrašile...zato te prosim, da še mi še enkrat potrdiš da je ta kefir tudi kull. Sicer pripravljam tudi ta pravega-občasno.
Hvala pa lep pozdravček.
#20
Objavljeno: 24. marec 2004, 16:36
A menim vseeno, da je kul vse - moja mama (ki ne popije niti kapljice alkohola, prec se ji vrti in ima rdeca lica) je tole leta furala.
Pa vsi smo to furali - razen tamalega.
Morda pa je prevec 1/2 l? kot se spomnim, smo tega popili dva deci, morda tri...
Ali dajes morda preveliko dozo tega - ali kaj podobnega, pa je prevec skoncentrirano morda.
Sory, tole samo ugibam....
... a ko pomislim... ma, ne... hm, to so tete pa vsi zivi uzivali...
Samo ves kaj je tudi - kaj pa ves, kateri je se od stotih dejanvikov, kaj pa ce morebiti kateri v povezavi s katerim ali kaj takega povzroca alergijo ipd.? To spet samo ugibam, ampak pac recimo sklepam...
Kot bi ti jih zdaj 50 priporocilo med in cvetni prah in res ni skodljivo in vse, nemogoce, da bi bili stranski ucinki...
A - nekdo pa je alergicen in v tem primeru so stranski ucinki in torej ne moremo prehitro posplostiti - torej, lahko je pomagalo meni in 20 mojim tetam, tebi pa nekaj ne bo stimalo... a stekas...
Picasso
#21
Objavljeno: 25. marec 2004, 00:47
jaz sem imela doma oba kefirja..
in sicer sem najprej pripravljala kefir z mlekom
da dobiš kefir podoben tistemu iz trgovine..nekakšna
sirotka...mi ni bila všeč in sem zadevo opustila
..sedaj na predavanju sem se pa srečala
s kristali in tega doma kar nekaj časa pripravljam..
seveda je kristalčkov veliko več..in v dveh "rundah" jih običajno se naredi še enkrat toliko tako da jih
imam za ostale in okolico davim s tem kefirjem..
..za kristale sem se odločila po tem, ko sem spoznala gospo, ki se je rečila luskavice (komolci
so bili ena velika 10 mc široka rana...,ušesa...)
potem, ko ji nobena žavba več ni pomagala...
...in sedaj pač pijem ta kefir
...imam doma navodila, če jih kdo rabi...
..naj piše..jih bom dala gor...
...v mojih navodili piše, da se dajo noter suhe fige ali
slive...mama pa je privlekla s hrvaške kefir
in na njenih navodilih piše, da se lahko dela tudi
z rozinam..jaz ga sicer najraje pripravljam s slivami
zaradi železa...
toliko...
AYA
sanjami, se mora vedno odločiti za svoje sanje.[color=#CC33CC][b]
#22
Objavljeno: 25. marec 2004, 07:28
A se tisti mlečni kefir dela morda z neko gobico, ki se kupi tudi v lekarni in jo potem daš v mleko in potem rata kefir?
UPORABA KEFIRJA
Živčne bolezni 1 liter na dan
Notranji ulkus (čir): 1 liter na dan (čir se pozdravi v dveh mesecih)
Astma, bronhialni katar: 1 liter na dan (astma se zdravi dalj časa)
Skleroza: 1 liter na dan (ureja tudi pritisk in telesno težo)
Anemija in levkemija: 1 liter na dan (v hujših primerih 2 litra na dan)
Bolezni žolčnega mehurja: 1 liter na dan (pozdravi se po 2 do 6 mesecih)
Alergije, mozolji, ekcemi: ½ litra na dan (obolele predele kože lahko s kefirjem tudi masirate. Koža se pozdravi po 2 od 4 tednih)
Bolezni ledvic in mehurja: 1 liter na dan
Pomaga tudi pri bolečinah v želodcu, pri boleznih notranjih organov, zdravi tudi akutne vnetje jeter.
Kefir pijemo redno vsak dan. Močnejši učinek ima, če ga ne uživamo skupaj s hrano. Pri težjih in dalj časa trajajočih boleznih pijemo ½ litra zjutraj, opoldne in zvečer. Kefir, ki zori 24 ur (1 dan), čisti in pomaga pri težkem zaprtju. Pijemo vsak večer najmanj 4 tedne. Po dveh do treh dneh zorenja pa pomaga osebam, ki so nagnjene k diareji, predvsem pa učinkovito preprečuje nastanke različnih bolezni.
KEFIR JE ODLIČNA PIJAČA, KI POMAGA OZDRAVETI IN NAM PODALJŠUJE ŽIVLJENJE.
KEFIR KOT PIJAČA
Kefir so poznali že prvi prebivalci Kavkaza. Otroci so ga pili namesto vode. Srednja starost teh prebivalcev je okoli 110 let. Kavkaz je ednino področje na svetu kjer prebivalstvo dosega tako visoko starost.
Profesor Menehin, ki je dobršen del svojega življenja posvetil študiju učinkovitosti kefirja pravi, da ti prebivalci niso poznali tuberkuloze, raka, motenj notranjih organov, bolezni želodca, itd. V Nemčiji je dr. Irašek (še pred II. svetovno vojno) potrdil čudovite uspehe pri uživanju kefirja. S kefirjem je zdravil: dihalne poti, katar, želodčne krče, kronična vnetja, vnetja jeter, bolezni v trebuhu, bolezni žolča, bolezni mehurja, izpuščaje med nosečnostjo, kronična zaprtja ter pri rekonvalescenci po težjih boleznih. Za dojenčke je uporaben tudi kot nadomestilo za materino mleko.
NAVODILO ZA PRIPRAVO
-2 l steklena posoda s pokrovom (2 l kozarec za vlaganje)
-6 žlic glivic kefirja
-4-6 žlic sladkorja
-1-2 suhi figi (odvisno od velikosti) ali suhe slive (razpolovimo)
-1 srednja velika limona (dobro jo operemo in razpolovimo)
-6 rozin
Glivice kefija stresite v gosto sito, jih dobro preplaknete z mrzlo tekočo vodo in jih stresite v 2 litrsko posodo (kozarec). Prilijte vode, da bo segala do vrha posode, dodajte sladkor, fige in limono in dobro premešajte. Kefir lahko zori največ 3 dni. Vsakih 24 ur vsebino dobro premešajte. Ko kefir dozori (po 2 do 3 dneh), stisnite vanj namočeno limono, odstranite fige in vsebino precedite v posodo za pitje. Glivice kefirja stresite v gosto cedilo in ponovite zgoraj opisani postopek. Po vsakem zorenju se količina glivic poveča za približno dve žlici. Uporabite vse glivice, dokler ne dobite 6 žlic viška, ki jih podarite. Odvečne, neuporabljene glivice kefirja lahko nekaj dni ohranite v sladki vodi. Kefirja ne mečite proč, ker se težko dobi in je dragocen.
#23
Objavljeno: 25. marec 2004, 08:18
Jaz pijem tega o katerem piše kiki7 in imam enaka navodila. Ma meni tud paša za pit, pol pa nej bo ku bo....
Mi je prou fajn slišat, da komu pomaga kakšna naravna stvarca, kot je napisala Aya....Če še kdo ve za kakšen primer "ozdravljena" pa naj kar pove.
No moja soseda, ki mi je recept in sestavine dala ga tudi že dalj časa pije in se izvrstno počuti, je bila pred tem pa zelo živčen človek.
#24
Objavljeno: 25. marec 2004, 09:00
ma ja, to je furalo na stotine folka ze samo tu, v Sloveniiji - razen tu v dveh primerih se nikoli nisem slisala, da bi na koga vplivalo cudno, motece ali da bi celo skodovalo.
Picasso
#25
Objavljeno: 25. marec 2004, 09:14
Tudi jaz nisem slišala, da bi se kdo prav posebej zadeval s tem kefirjem. Sama nisem čutila nobene omotice, utrujenosti...
A če namesto vode vzameš mleko isto pride kot kefir, al kaj?! Kaj pa tiste neke gobice, kaj pa je tisto?
Zanima pa me še če kdo dela jogurt doma? V trgovini sem vidla strojček za jogurt. Ampak ne bi delala na strojček.
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)
Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0