Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Kruh prijateljstva


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
5 komentarjev na to temo

#1 loncek1

loncek1
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 201

Objavljeno: 14. maj 2003, 22:47

x:Ix Ga kdo dela? ...pripravljaš ga 10 dni, nato od mase vzameš jogurtov lonček testa ga razdeliš na 3 dele, 2 daš naprej iz enga dela pa sam nadaljuješ... ali kdo pozna to? x:Ix

#2 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 14. maj 2003, 22:51

Nestrpno pricakujemo vec o temle... x:)x
Slisi pa se dbest! x^x
Kruh je zakon - potem pa se prijateljstva! :palec:
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#3 Tina

Tina
  • D član
  • Št. objav: 2 142

Objavljeno: 15. maj 2003, 06:56

Tu je recept, samo ne vem, kje se dobi tista masa v lončku... :8):

Mase, ki jo dobiš ne postavljaj v hladilnik!

1. dan: ne delaj nič
2. dan: premešaj z žlico
3. dan: premešaj z žlico
4. dan: premešaj z žlico
5. dan: premešaj z žlico in predeni v večjo posodo ter dodaj: 1 jogurtov lonček moke, 1 jogurtov lonček sladkorja, 1 jogurtov lonček mlačnega mleka. Vse dobro premešaj.

6. dan: premešaj
7. dan: premešaj
8. dan: premešaj
9. dan: premešaj
10. dan: premešaj in dodaj: 1 jogurtov lonček moke, polovico jogurtovega lončka sladkorja, 1 jogurtov lonček mlačnega mleka.

Vse dobro premešaj in od mase vzemi 1 jogurtov lonček testa ter ga razdeli na tri dele. En del zadrži zase, ostala dva pa daj prijateljem.

Preostali masi dodaj:
1 jogurtov lonček olja
2 jogurtova lončka moke
1 jogurtov lonček sladkorja
3 cela jajca
vanilij sladkor
1/2 pecilnega praška
1 žlico cimeta
malo soli
malo soda bikarbone

V zmes dodaj še narezano suho sadje po želji (orehe, rozine, slive, lešnike...) in arancine.
Vse dobro premešaj in peci 40-50 min pri 180-200 st.C.

Pecivo ostane sveže 50 dni, lahko ga tudi zamrzneš.
Objavljena slika

#4 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 21. maj 2003, 20:02

O, kul, hvala, Tina - zdaj sem sele opazila...
Sicer da ne bi mislila, da bom jaz tegale se lotila...
Pac pa prav pride, Mitja pa dbest kruh pece, prav tako moja mama.
Jes. Kruh. Kul, da ga lahko jem, kolikor zelim.

Res dobra fora - kruh prijateljstva... :palec: :palec:
Saj v bistvu bi lahko bil vsak... z bucnicami in vse - fora je v treh tretinah, po mojem... x;)x Za nas, ki nismo toliko za sladko in za sadje, pac pa za slano in za grickarije...
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#5 EnglBengl

EnglBengl
  • Legenda Foruma
  • Št. objav: 1 514

Objavljeno: 18. november 2007, 23:15

Tu je recept, samo ne vem, kje se dobi tista masa v lončku... :8):

Mase, ki jo dobiš ne postavljaj v hladilnik!

1. dan: ne delaj nič
2. dan: premešaj z žlico
3. dan: premešaj z žlico
4. dan: premešaj z žlico
5. dan: premešaj z žlico in predeni v večjo posodo ter dodaj: 1 jogurtov lonček moke, 1 jogurtov lonček sladkorja, 1 jogurtov lonček mlačnega mleka. Vse dobro premešaj.

6. dan: premešaj
7. dan: premešaj
8. dan: premešaj
9. dan: premešaj
10. dan: premešaj in dodaj: 1 jogurtov lonček moke, polovico jogurtovega lončka sladkorja, 1 jogurtov lonček mlačnega mleka.

Vse dobro premešaj in od mase vzemi 1 jogurtov lonček testa ter ga razdeli na tri dele. En del zadrži zase, ostala dva pa daj prijateljem.

Preostali masi dodaj:
1 jogurtov lonček olja
2 jogurtova lončka moke
1 jogurtov lonček sladkorja
3 cela jajca
vanilij sladkor
1/2 pecilnega praška
1 žlico cimeta
malo soli
malo soda bikarbone

V zmes dodaj še narezano suho sadje po želji (orehe, rozine, slive, lešnike...) in arancine.
Vse dobro premešaj in peci 40-50 min pri 180-200 st.C.

Pecivo ostane sveže 50 dni, lahko ga tudi zamrzneš.


Tista masa v lončku je ravno od 5. dne naprej in potem greš po planu do 10. dne. Ko ga daš naprej, pa spet vse jovo na novo od dneva 1. Tisti, ki začne s kruhom prijateljstva bo pri drugi peki zelo zadovoljen, sam mora pa začet s prvim dnem in nato lepo po programu. x;)x

Sej je fajn, sm že skor pozabla nanj... :O: x:Dx
živi in pusti živeti

#6 majica

majica
  • D član
  • Št. objav: 4 304

Objavljeno: 29. januar 2008, 05:00

Ja, sem kruh naredila (že 100 let nazaj), dala maso naprej, pa niso naredili nič! Niti mešali - zgnila jim je na pultu :P Friends my ass xcivx x:o)x
majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツ

Spremeni sebe in spremenil boš ves svet!


Objavljena slika




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0