Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Tantra


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
313 komentarjev na to temo

#1 OorshiKa

OorshiKa
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 3

Objavljeno: 26. maj 2003, 13:14

Mi lahko kdo pove kaj vec o tem?
..sem ze iskala knjige o tem, edina katero sm najdla na cobissu je Rajneesh, Bhagwan Shree - Tantra, duhovnost in sex, pa je nazalost ni v nasi bogi knjiznici... pa tud trenutno nimam casa za kaksno obsezno branje (izpiti..), zato bi prosila kogarkoli, ki kaj vec ve o tem da bi se mal razpisu? Hvala!
LP!

#2 zirosi

zirosi
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 594

Objavljeno: 26. maj 2003, 13:19

Tantra je budistična iznajdba (hinduisti so celtno stvar prevzeli šele kasneje in priredili po svoje - čeprav veliko "strokovnjakov" meni, da so jo prevzeli budisti).

Beseda "tantra" se nanaša na pojem in celoten koncept tkanja (nit, prepletenost, tkanina, statve . . .) in tako poudarja prepletenost stvari in dejanj, soodvisnost vsega, kar obstaja, neprekinjeno verigo vzrokov in posledic; tantrični spisi (ohranili so se predvsem v Tibetu) pa poudarjajo predvsem notranjo povezanost vseh stvari: paralelizem mikrokozmosa in makrokozmosa, duha in materije, notranjega in zunanjega (tako zunanji kot tudi notranji svet posameznika sta samo dve strani iste tkanine, v kateri so niti vseh moči in dogajanj, vseh oblik zavesti in njegovih objektov, stkane v neločljivo mrežo večnosti).

Bistvo budistične tantre je znanje, medtem, ko je bistvo hindijske tantre šakti (pojem božanske moči kreativnega ženskega vidika boga Šive). V budizmu je šakti maya, ki ustvarja iluzijo v kateri smo, iz katere nas lahko reši samo prajna. Cilj je torej rešitev iz te moči; gre za doseganje razumevanja in preobrazbo te moči v ogenj spoznanja.


Recimo, če je za hindujce "iz združenja Šive in Šakti ustvarjen svet", si budist nikakor ne želi ustvarjanja novih svetov, temveč vrnitev k "neustvarjenemu in brezobličnemu". Obstoj zavesti o tej sunjati (praznina, ki ni nič) pa je prajna (najvišja modrost) in doseganje tega znanja v življenju, je razsvetljenje. Torej, če je prajna (ali sunjata) pasivno, vseobsegajoče žensko načelo iz katerega vse izvira in v katerega se vse vrača, združena z dinamičnim moškim načelom aktivne ljubezni in sočutja, ki predstavljata sredstvi za uresničitev prajne in sunjate, se doseže Budovstvo (v bistvu gre torej za združitev intelekta s sočutjem, znanja z ljubeznijo in doseganje popolnosti).

Sam proces razsvetljenja pa je nato predstavljen z najočitnejšim in najhumanejšim ter hkrati najuniverzalnejšim simbolom: združitvijo moškega in ženske v ljubezenski ekstazi - v kateri je aktivni element predstavljen kot moški, pasivni pa kot ženska (za razliko od hindu-tantr, v katerih je ženski vidik predstavljen kot Šakti-aktivni, moški pa kot Šiva - kot čisto božansko stanje zavesti "obstajanje", kot pasivno načelo "ki počiva v lastni naravi").


uživajte!
Človek lahko dela, kar hoče, ne more pa hoteti, kot bi želel.

#3 Tina

Tina
  • D član
  • Št. objav: 2 142

Objavljeno: 26. maj 2003, 13:20

sorodna tema: tantrični seks
Objavljena slika

#4 OorshiKa

OorshiKa
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 3

Objavljeno: 26. maj 2003, 14:05

Hvala vama...
kaj je tantra in o tantri sem ze prebrala par stvari, vseeno pa me zanima, kako to poteka v praksi..?
Zato bi prosila, ce bi mi lahko kdo bolj po kmecko razlozu vso stvar:) Hvala!
Ce se koga zanima, je tule odlicen clanek:
http://www2.arnes.si...hovni_seks.html

#5 zirosi

zirosi
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 594

Objavljeno: 26. maj 2003, 14:37

Ja za prakso se pa na tem mestu ne da nerediti popolnoma nič x;)x




Za prakso se rabi drugačna situacija x:px

(recimo ležeča prisotnost)



uživaj!
Človek lahko dela, kar hoče, ne more pa hoteti, kot bi želel.

#6 MUCAMACA

MUCAMACA
  • D član
  • Št. objav: 1 056

Objavljeno: 26. maj 2003, 14:43

Kolikor vem imajo v Ljubljani Tantra društvo.
Pa delavnice in tečaje vsaj enkrat na mesec...
Hodi en prijatelj na te stvari, pa mi občasno kaj pove.
Za te stvari moraš biti zrel, je pa res, da marsikdo misli, da gre tu zgolj za sex.

Probaj njihovo stran tantra krija joga ali nekaj podobnega, pa Polona Sepe ima te delavnice.

xsrcx xsrcx xsrcx MucaMaca

#7 OorshiKa

OorshiKa
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 3

Objavljeno: 27. maj 2003, 06:38

Vem, da moras biti za te zadeve zrel, prav tako vem, da ne gre zgolj za sex, vem, da je pri moskih zgolj zadrzevanje izliva, brez posebnih tehnik dihanja in meditacije, lahko nevarno..itd..
Vendar nikjer nisem zasledila v cem se sam tantricni spolni akt razlikuje od 'navadnega' spolnega akta?

Carpe diem!

#8 Tjazy

Tjazy
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 112

Objavljeno: 27. maj 2003, 08:24

Ce jes pomaranco.. imas dve poti.. navadno in tantricno.

Ce pojes pomaranco po navadni poti.. potem obstajas ti in pomaranca.. in ti si tisti, ki lupis pomaranco.. in pojes TISTO pomaranco. Ti in pomaranca sta loceni.

Ce jes pomaranco po tantricno.. potem ne obstajas ti in pomaranca.. ampak je vse skupaj ENO! Ce jes pomaranco bodi pomaranca. Karkoli delas bodi tisto. To je bistvo tantre. Posodo lahko pomivas tako, da TI pomivas TISTO posodo... kar je tezavno in utrujajoce.. ali pa si ti ENO s posodo in potem je pomivanje posode meditacija. Vsaka stvar ki jo pocnes je lahko meditacija, ce si ti tisto kar pocnes.

Zelo zmotno je misljenje, da obsaja videc, videnje, in videno.. kot 3 razlicne zadeve.. To je vse ENO. Ti in tisto kar vidis in tisto kar delas, je ENO! Ce to ni ENO, potem lahko zapisemo nesmisel.. in sicer.
Recimo... Potok, tece tisto, ker tece.

Tantra je tudi nasprotje Joge.. in sicer Joga je boj.. Tantra je prepuscanje.
Ce zelis izvajati Tantro.. ne smes sprasevati, kako jo izvajati.. in vsake delavnice ti povzrocijo, da ne mores vec izvajati Tantre. Tantro se je nemogoce nauciti.. in manj ko ves o tem, bolj kvalitetno jo lahko izvajas.. ker vsaka obremenitev zavira tantro. Ce si obremenjen s tem, kar so te naucili a delavnicah.. potem adijo tantra.. potem je samo umska naucena mesanica tantre in raznih umskih primesi.

Tantricni seks se v prvi fazi izvaja sam s seboj.. ali z drevesom ali s pticko na veji ali z zvezdo na nebu.. Vseeno je s cim izvajas.. izberes si pac neki.. in si ENO s tistim. V bistvu ne potrebujes partnerja.

Lahko pa seveda tudi s partnerjem.. in tukaj se lahko zaplete na tocki, ki se ji rece EGO. Oba partnerja morata biti brez EGOja in neobremnejena z raznimi brez-veznimi omejitvami. Fajn je ce oba zbirata energije.. ki se potem zdruzijo v ENO.. zato je fajn, ce imas istega partnerja.. vsaj na zecetku.. potem itak ni vec to pomembno, ker je VSE ENO. KO si lahko ENO z eno samo stvarjo.. ali clovekom, si lahko eno z vsem.. Torej zacetek je fajn, ce si z enim partnerjem.. potem pa to ni nujno. In ce te moti to, da je "tvoj" partner obcasno tudi z drugim partnerjem.. potem adijo tantra. Potem je klasicni zakon, kjer se seks uporablja za izkoriscanje. Sem pa preprican, da dva ki izvajata tantricni seks... ne bosta hodila drugam, ker nimata tam kaj iskati.. nesmiselno je.. ker je itak VSE ENO. Lahko pa tudi, ce komu pase.. Predvsem ni nobenih pravil, prepovedi, lastninjenja.. in teh fasisticnih nacel. Edina mozna morala je tam, kjer morala ne obstaja.

Za tantro moras biti cimbolj neumen.. kar ne pomeni, da si neiteligenten.. ampak NE UM-en .. brez umski. Brez razumen.. ker vse to so ovire. Delas samo to, kar telo zeli poceti.. ne to, kar zeli UM. In predvsem.. se ti nikamor ne mudi. Pomaranco lahko jes zelo dolgo in zelo lahko oralno uzivas.. skoraj do ekstaze.. enako je s seksom. Predigra.. je nekaj dni.. itdi..

Na Tajskem.. imajo veliko tega tantricnega seksa.. in predigra je taksna, da zenska bezi pred moskim.. in moski tocno ve, da je nekaj dni pac ne sme ujeti, ker ko preseze tisto zacetno strast... se lahko zacne tantra.
Ko si najbolj na vrhuncu, da BI.. takrat ne bo tantre... bo pac samo dober seks, ki bo imel za posledico hitri orgazem in izliv.. In konec...
Bistveno je vstopati z mehkim.. in se gibati zelo pocasi..

Ostalo pa sama pogruntaj.. ker ni tezko.. ce znas poslusati svoje telo.. ker bolj preprosta stvar, kot je tantra ne obstaja..
Joga in Tantra imata isti cilj.. in na isti cilj prides, ce gres po poti joge ali tantre.. kar je tudi logicno, ker sta si ravno nasprotje.
(Za ucitelja tantre si lahko izberes.. vodo.. (morje ali reko), drevo ali pa mogoce opazujes taksnega zelo lenega psa.. x:)x
*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy

#9 Doogy

Doogy
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 14

Objavljeno: 27. maj 2003, 08:34

Vendar nikjer nisem zasledila v cem se sam tantricni spolni akt razlikuje od 'navadnega' spolnega akta?

Kolikor sem jaz seznanjen s tem ni razlika v samem spolnem aktu ampak je razlika predvsem v tem kako se gleda na to. Pri tantri ima spolni akt poleg zgolj zadovoljitve potreb se nek visji duhovni namen. Koliko sem jaz bral naj bi pri tantri preko spolnosti dosegal to kar se drugace s drugimi tehnikami kot so meditacija in podobno. Ti si najbrz predstavjas, da gre za kaksne zelo posebne tehnike, ki pa jih pravzaprav ni gre le za popolnoma sproscen in odprt spolni odnos s katerim lahko tudi pridemo do duhovnih uvidov in razsvetljenja. Tantra je pac se en od nacinov za duhovno rast, danes ko je seks tako pomemben zgleda zelo privlacna toda ne vem koliko ljudi je danes res sposobnih pravega tantricnega akta. Kajti pri tantricnem spolnem aktu moras biti resnicno fokusiran poplnoma v tem trenutku in pa dobro moras nazorovati svojo spolno energijo. Ravno zato so seveda neke tehnike in sole kako doseci tak spolni akt. Mogoce najvecja razlika med tantricnim in "navadnim" spolnim aktom je v tem, da pri tantricnem aktu stvari potekajo pocasi in zelo dolgo ponavadi so obredi ki trajajo celo noc in da je s tem sam spolni akt nekaj posebnega. To je pomembna razlika proti seksu kakor ga pojmujemo danes kjer gledamo nanj bi rekel nekako potrosnisko.

#10 Trubica

Trubica
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 268

Objavljeno: 27. maj 2003, 12:15

Uf, ko sem to prebirala , mi je kar malo vroče postalo.. x:Ix xredx :switz: Sem si probala "v živo" predstavljat celonočno tantro...


O tem sem samo brala enkrat nek intervju z Sepetovo.


No pa smo tam , samo :shsh: .. Saj smo nekje že ugotavljali, kaj je umetnost ? Hja, seveda..


Umetnost je naučiti se brezčasno ljubiti ... celo noč.. :flower: :flower:

#11 teja

teja
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 717

Objavljeno: 27. maj 2003, 12:51

Mislim da je bistvena razlika v tem, da na koncu ne gre energija v izliv pri moškem, ampak se porazdeli, razprši, kakorkoli že, energija po celem telesu, ne pa v sam izliv, da tako in na ta način višaš nivo energije.

Lep nasmejan dan ti želim

http://www.lunin.net...um/blog/mavlica


#12 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 27. maj 2003, 12:53

Oorshika - tukaj je se en clanek v slovenscini - avtorice Polone Sepe (ki ste jo ze omenili) - morda prav tega se nisi nikjer zasledila:
TANTRA - DIH SONCA IN DIH LUNE
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#13 trixi

trixi
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 80

Objavljeno: 28. maj 2003, 10:16

Tjazy,
kaj pa če si kakšen izbere mene in si vizualizira v svojih mislih tantrične tehnike? A bom čutila kot v resnici? Kaj pa če počne na skrivaj? Me bo kaj kar naenkrat spreletelo in si bom tudi jaz zaželela?

Mislim pa, da je to področje sila zanimivo za našo prihodnost....Ni monotono.... x:Dx
......Jaz sem tu za vas....

#14 Tjazy

Tjazy
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 112

Objavljeno: 28. maj 2003, 12:18

Tjazy,
kaj pa če si kakšen izbere mene in si vizualizira v svojih mislih tantrične tehnike? A bom čutila kot v resnici? Kaj pa če počne na skrivaj? Me bo kaj kar naenkrat spreletelo in si bom tudi jaz zaželela?

Mislim pa, da je to področje sila zanimivo za našo prihodnost....Ni monotono.... x:Dx


Ja to je odvisno od sposobnosti zaznave. Vcasih ljudje niso potrebovali besed, kot tudi danes zivali ne potrebujejo besed, pa vseeno komunicirajo.
In ker smo mi scasoma izgubili to sposobnost zdaj marsikaj ne zaznamo.. ce tudi sicer bi. In ravno zaradi tega je toliko tezav.. ker clovek rece nekaj.. tisti drugi skozi svoje vzorce in svojo preteklost slisi drugo. Ce bi zaznali vibracijo misli, ne bi potrebovali besed.. kar bi bilo blazeno.. in vse bi bilo bolj preprosto. Guljufija bi bila tako rekoc nemogoca.
Danes pa smo odvisni od besed. Ce je kdo odvisen od drog in alkota.. sploh ni take panike. Problem je ker smo vsi-kolektivno odvisni od besed.
To ubija tantro.
*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy

#15 trixi

trixi
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 80

Objavljeno: 28. maj 2003, 12:38

Tjazy,
ni vse v besedah... Besede so eno, naša notranjost, naša duša drugo.. Včasih je dovolj le globok pogled pa čutiš povezanost.. Oči so ogledalo naše duše in če je čista, ta pogled odkriva neizmerne razsežnosti naše notranjosti...Enako je z mislimi, če jih znamo usmeriti je občutek božanski in druga oseba čuti povezanost..
Je pa res, da moraš biti v sebi dovolj močan, da si sposoben zaznati ali oddajati tako močne vibracije... Trening duha...Ampak se splača....
In tantra je ravno zato prilika, da zaznamo več, kot nam dajo besede, pogledi...Približek božanskosti.... :8):
......Jaz sem tu za vas....

#16 Tjazy

Tjazy
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 112

Objavljeno: 28. maj 2003, 12:50

Trixi

Stinjam se.. ni vse v besedah.. prazaprav ni nic v besedah. Pravim samo, da je skoda, da smo po vecini izgubili to sposobnost.
Vem pa, da zacutimo povezanost ali odboj.. definitivno.. Ni pa vec tistega, da bi ti tocno vedela kaj jaz mislim, recimo, Mogoce bi ti vedela.. ampak vecina pac ne ve, kaj drugi misli.
Ne morem ti nekaj sporocit, nne da bi ti povedal ali napisal.. to je skoda.

Lej.. ce jaz tuki ne bi nic napisal.. bi ti mogla vedet, kaj mislim napisat.. pa ne ves.. Cista uganka ti je.. in meni, kaksen bo naslednji moj ali tvoj post tukaj.
*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy

#17 Vojko

Vojko
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 343

Objavljeno: 28. maj 2003, 13:35

Ce jes pomaranco.. imas dve poti.. navadno in tantricno.

Ce pojes pomaranco po navadni poti.. potem obstajas ti in pomaranca.. in ti si tisti, ki lupis pomaranco.. in pojes TISTO pomaranco. Ti in pomaranca sta loceni.

Ce jes pomaranco po tantricno..

:palec:

Hvala Tjazy

To je najlepše in najbolj razumljivo kar sem kdaj slišal o tantri.

Vojko

Si želiš več od življenja?
Privošči si življenjski coaching!


Vojko J Kalan

e: vojko@9zvezd.com

t: @vojko_9ki

t: @vojko629


#18 Klinar

Klinar
  • D član
  • Št. objav: 417

Objavljeno: 1. junij 2003, 16:39

x:)x Hojla,

Odlična razlaga, ko bi vsaj ljudje vedeli kaj delamo ? Pa je tako preprosto.
Samo vprašaš se: Kaj sploh delam ? In Zakaj ? Potem pa prisluhneš kaj ti prihaja nazaj. Lahko v občutku, lahko v nenadni zaznavi ptičjega petja, sončni svetlobi, reakciji katerega koli energ. centra v telesu.....Vse kar se nam dogaja so simboli, sporočila, ki nam kažejo našo pot, pravo pot, katera nam je začrtana, po "avtocesti" ali "obvoznici" - to je naša izbira, ki v bistvu ni izbira. Neboleča je po tantrični poti, saj mi poslušamo, se predamo in se samo zgodi, ker smo mi tisto "se zgodi", po "obvoznici" pa mi nekaj hočemo, ker ni prava izbira-enaka božanskemu načrtu, nas "klofne", vrne za mesto, kjer smo naredili ovinek, pa jovo na novo.

Svet je narejen preprosto, prav imas Tjazy, le mi vedno kompliciramo, pa kolikokrat ponavljamo lekcije, da kar ne moreš verjeti, ko se enkrat zbudiš in pogledaš nazaj. Seveda je treba tudi verjeti !

clean
peace and love
Klinar

#19 Buddha

Buddha
  • Brez statusa
  • Št. objav: 3 845

Objavljeno: 1. avgust 2004, 14:01

G točka – mit ali skrivni organ užitka?
Vip-
Skrivnostna G točka je zahvalna tema spekulacij že dolgo let. Nekateri so prepričani, da je mit, drugi vanjo sploh ne verjamejo. Ali res obstaja in kje se nahaja?

Nesporno se nahaja v ženskem telesu. Nekatere ženske pripovedujejo, da stimulacija tega izjemno občutljivega mesta pripelje do nepopisnih orgazmov. Druge trdijo, da je občutek neznosen. Večina pa se jih vpraša – "katera G točka, jaz je nimam!?".
Torej – kaj sploh vemo o tej točki? Dejstev je malo, obstajajo samo teorije.
Kje se nahaja?
Točka naj bi se nahajala od 2,5 do 5 centimetrov globoko znotraj sprednje stene vagine. Je otipljiva in v stanju nevzburjenosti ima velikost graha. Kadar ste vzburjeni, se lahko poveča za dvakrat. Ne gre za točko kot tako, temveč za področje ali cono užitka. Poskusite raziskati to mesto in ugotovili boste, da so stene vagine praviloma gladke, cona G točke pa je na otip hrapava in malo spominja na teksturo oreha.
Objavljena slika
Kaj je G točka?
Za mnoge ženske je to izredno občutljivo erotično področje, ki sproža ure neskončnega užitka. Za nekatere postane občutek po pretiranem dotikanju premočen. Nekatere pa sploh nimajo tega področja.

Najbolj slavna teorija o G točki sploh ni enostavna. V zgodnji fazi razvoja fetusa se lahko razvijejo moški ali ženski spolni organi, odvisno od prisotnosti Y kromosoma. Če sta XX kromosoma, se bo razvila deklica z vagino, klitorisom, maternico in ostalim; če pa sta XY kromosoma, pa se bodo razvile moške genitalije, penis, testisi, prostata in ostalo. Dejstvo, da oba spola nastaneta iz istih celic, so znanstveniki izkoristili za trditev, da je G točka tista, ki nastane iz zakrnelega tkiva prostate. Teorija se zdi logična, saj je moška prostata občutljiva, kar odgovarja senzitivnosti in reakciji G točke pri ženskah. Prav tako odgovarja različnim velikostim – nekatera tkiva so zanemarljivo majhna in zato lahko rečemo, da nekatere ženske nimajo G točke.

Ali ste vedeli...
G točka se izvorno imenuje Graffenburgova točka, po ginekologu Ernestu Graffenburgu, ki jo je odkril leta 1950.
Pristaši tantričnega seksa jo že stoletja imenujejo sakralna točka.

Kaj počnemo z njo?
Sedaj, ko ste ugotovili, ali imate G točko, je naslednji korak, da ugotovite, če vam draženje le-te povzroča užitek.
Seksualni virtuozi priporočajo, da vstavite v vagino štiri prste in obrnete roko tako, da položaj na prednji steni vagine spominja na klicanje "pridi sem". Zelo pomembno je, da ste se predhodno vzburili, prav tako pa ni odveč, če veste, da občutljivost pri ženskah variira glede na dneve v mesecu.

Ženska ejakulacija – Nekatere ženske trdijo, da ejakulirajo po draženju G točke. Skupina znanstvenikov je v tej ejakulacijski tekočini odkrila encime prostate, s čimer so potrdili teorijo, da je G točka analogna prostati pri moških. Vendar pa je tudi druga skupina naredila raziskavo in ugotovila, da je t. i. ejakulacijska tekočina urin! Raziskovanja se nadaljujejo.

Ali jo občutite med spolnim odnosom?
Odvisno od velikosti in lokacije lahko G točko stimulirate med spolnim odnosom. Najverjetneje jo boste občutili, če boste dvignili medenico. Še en priljubljen položaj za draženje G točke je penetracija stoje od spredaj.
Vsi smo edinstveni. G točko lahko občutimo ali pa tudi ne. Če želite raziskovati svoje telo, počnite to v razumljivih mejah. Obstajajo mnogi načini doživljanja spolnega zadovoljstva in G točka je le en med njimi.
.vedno iščem Vzrok problemov in njihove Zdrave rešitve

#20 Volk K.L.

Volk K.L.
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 848

Objavljeno: 1. avgust 2004, 18:34

Ta G točka raznese vsako bejbo.
Ja sam ka mali pao s lipe

#21 Buddha

Buddha
  • Brez statusa
  • Št. objav: 3 845

Objavljeno: 1. avgust 2004, 18:50

ne a res, hmm :8):
napiši kaj več.
.vedno iščem Vzrok problemov in njihove Zdrave rešitve

#22 Tamburin

Tamburin
  • D član
  • Št. objav: 2 762

Objavljeno: 1. avgust 2004, 22:32

Bu1, kakšno zvezo pa ima točka G s tantričnim seksom? (ker si dal to v to temo) :eek: x?x

Tjazy, res dobro si tole razložil. :palec:
Me pa še zanima: ali je možno, da pride človek do tantričnega seksa spontano - ne da bi sploh poznal tantro in se zavestno pripravljal na to? Se lahko to kar zgodi? Da naenkrat čutiš sebe in partnerja kot eno - da ne veš več, katero telo je njegovo in katero je tvoje, in ne čutiš tal (podlage) pod sabo ali njim.

#23 Buddha

Buddha
  • Brez statusa
  • Št. objav: 3 845

Objavljeno: 1. avgust 2004, 22:35

tamaras, nekam sm prpopau, no..je nekak vsaj sorodno x:Dx
.vedno iščem Vzrok problemov in njihove Zdrave rešitve

#24 aiwa

aiwa
  • Lunatik
  • Št. objav: 11 494

Objavljeno: 2. avgust 2004, 08:38

uau! kok fajn tema. si morm mal časa vzet, da vse preberem. :palec:
spet se mi je na bolš poslabšal

#25 Nia

Nia
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 24

Objavljeno: 3. avgust 2004, 20:39

Mene tantra zelo privlači. Od vedno! Pa ne zaradi seksa kot mnoge moške, ne vem razložit, nekam domača se mi zdi!




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0