Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Radiestezija


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
229 komentarjev na to temo

#226 tantra

tantra
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 320

Objavljeno: 31. julij 2007, 12:22

To mora ugotovit vsak za sebe:

http://radiestezija....instrumenti.php
_________

V knjižnici poskusi dobit kako knjigo o radiesteziji:

od Farkaša;

Staneta Andreja Oblaka,

Nosoroga (T. P.)... drugih avtorjev.
_________

Imel nekoč v rokah tudi knjigo: Medicina stanovanja.

V knjigarnah je žal NI več.

Nekaj povezav:

Radiestezija; revija Viva: http://www.viva.si/clanek.asp?id=3081

Nosorog:

http://teate-reiki.c...listicna_r.html

http://www.juliadori...s...&Itemid=134

#227 klarus

klarus
  • Lunatik
  • Št. objav: 10 165

Objavljeno: 31. julij 2007, 14:03

ma najlažji način, da zveš kaj je da in kaj ne..je, da se poda dve razločni trditvi...
recimo sneg je bel in sneg je črn....kak se ti nihalo vrti...potem to velja za vse....no razn za pri čiščenji avrčične sluzi, kjer pač nabijaš negativne ione ;)
vsaj za mene je da kroženje..ne pa nihanje :D
There is
One Mind,
One Truth,
One Source in the Universe,
and I AM ONE with ALL there is."

#228 nosorog

nosorog
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 147

Objavljeno: 31. julij 2007, 16:23

če čez mravljišče daš tri kovinske plošče v obliki piramide, mravlje izginejo v nekaj minutah (za mravlje je dokazano da so vedno tam, kjer je največ teh sevanj, ker se morajo futrat s to energijo, da lahko nosijo bremena, ki so tudi nekaj stokrat težja od njih), če narediš dobro faradejevo kletko se vpliv frekvenc močno zmanjša, zakaj potem nebi tudi to delovalo....v bistvu te skoraj nič ne stane in tudi škoduje ne, če pa koristi j pa toliko bolje...


To s ploščam nisem probal, vem pa, da jih preženeš tudi tako, da nad mravljiščem oblikuješ piramido iz štirih navadnih palic (smer sever - jug). Ampak tu gre za notranje delovanje piramide, ki ni sporno. Precej bolj nejasno je zunanje delovanje.

Res me moti navezovanje na kakrsenkoli PREDMET kot naso odresitev, ker to vse skupaj spada pod caranje in pod malikovalstvo in rezane podobe, to je vse skup gresno, nimam drugega izraza.

Torej se odveži. Po eni strani praviš, da nima pojma, po drugi pa si ne upaš treščit stran njegove krame. Zaupaj si. Vsaka odločitev prinaša rezultate glede na to, s čim je motivirana - če boš tisto kramo vrgla sran s skrbjo, da bo zaradi tega kaj narobe, utegne res biti.

Ampak pravi Tantra, da ce je um cist, mi ne more bit nic.
Sem malo cudna in previdna pa (ne(skepticna ze vse od takrat, ko sem za eno popolnoma navadno gospo, prijazno, cist normalno, se je znala razveseliti in razjeziti in biti taka in onaka, obicna zenska, ki pac zna malo tudi poslogati, no, khm, da čara. In da njeni uroki dejansko delujejo. A ona pa taksna peijzna, malodane po kmecko postena in ji cesa taksnega, taksne moči, ne bi nikol pripisala. In ona okoli oddaja (ne prodaja) nekaksne listke, ki jim po njenih besedah vdahne pozitivno moc za katerokoli zeljo, ki bo vedno uresnicena.

Takšni listki so bili pri nas "v modi" predvsem med 16. in 19. stoletjem. Čitno so se še ohranili. Tudi nekateri drugi zanimivi običaji so bili pri nas živi - bradavic si se npr. znebil tako, da si jih podrgnil s koruznim zrnjem, katrega si dal potem požreti kuram. Ta način odpravljanja bradavic ponekod na Gorenjskem in Koroškem uporabljajo še sedaj. Poznam celo nekoga, ki se je tako resnićno znebil badavc. Pri vseh teh metodah je pomembno, da jih izvajaš s popolnim prepričanjem, da bo delovalo. Danes smo postali masa skeptikov, zato takšni običaji umirajo, saj več ne prnašajo rezultatov.



Biopiramide uporabljam še iz časov pokojnega izumitelja iz Velenja (ali Šoštanja).
Od Aleša NISEM kupil nobene. In jih NE mislim.

Ne poznam načina, kako je prišel do tehnologije od pok. izumitelja... iz Velenja (ali Šoštanja).

Glej, glej. Te zgodbe ne poznam. Aleš je verjetno tisti visoki črni tip, ki jih prodaja po seh sejmih.


Redno preverjam že leta njihovo delovanje z nihalom... In občutek v hrbtenici (toplina).

Oz. hladno, mrazenje. Ko se spremeni za kak dan, dva delovanje iz desnosučnega v levosučno (sprememba letnega časa po možnosti v kombinaciji s kako prazno, polno luno...).

Zame so OK. Tudi pred računalnikom. Effekt pri sebi čutim. NI utrujenosti, NI utrujenih oči...

Sem včasih po 24ur + neprekinjeno za računalnikom. Ko se delajo "določene" stvari... (ni pomembno katere).
_________

NE pokrijejo pa vedno vsega "močnega levosučnega polja". Oz. ga ne transformirajo v "ničelno" nevtralno,

ali desnosučno v celoti.

Zato jih kombiniram z ustrezno lokacijo ležišča npr.


Za računalnikom smo utrujeni zaradi statične elektrike in posledično presežka pozitivnih ionov v zraku. V ta namen je nisem nikoli preizkušal, saj obstaja kup enostavnih metod (ionizatorji, antistatični premazi), popolnoma prepričan pa sem, da piramide ne predstavljajo nobene zaščite pred geopatogenimi sevanji.
Zadev ne testiramz nihalom, pač pa sem zlo razvil tovrstno čutenje. Zato me sugestija pač ne zavede. Poglej - popolnoma sem prepričan, da Ziernfeld zares verjame, da njegove zaščite delujejo. Ker to trdno verjame, po postavitvi zaščit sevanja ne nameri več. Če bi imel razvito neposredno zaznavo, teh zablod ne bi bilo.




NI pa desnosučno polje ustrezno za vsakogar.

Lahko podrobneje pojasniš, kaj imaš v mslih, ko govoriš o levoučnem in desnosučne polju. O katerih energijah govoriš v povezavi s temi polji?

Skozi leto, leta sem zaznal na nekaterih objektih tudi spreminjanje levosučnega oz. desnosučnega polja.

Oz. trajne spremembe.

Imet zabetonirano v temelju v teh pr. zame NI najbolj pametna rešitev.

Energije prostorov so dinamične, zato so statične naprave, kot trajna rešitev, zares vprašljive._________
_________


Sam imam piramide zaradi kombinacije ugodnih vplivov na intuicijo, mi ugodno delujejo pred monitorjem. So prenosljive.

No, tole mi je precej bliže.



aja pa še tiste postelje! Kupla sem neko prevleko, ki jo ponoci priklopis na elektriko in iznicuje VSA sevanja, k obstajajo v tistem prostoru. Vse je nicelno!

Če govoriš o bakreni mreži, ki jo damo pod ležišče in vključimo v nični vodnik, je zadeva malce drugačna. Na naravno magnetno polje ne vpliva, vpliva pa na naravno električno polje, katerega zmanjšuje. A zadeva ni tako preprosta. Da je mreza kot zascita pred dolocenimi sevanji ucinkovita, mora namrec biti tudi pravilno dimenzionirana. Velikost očes mreze mora biti najmanj lambda/4 (25% valovne dolžine sevanja, pred katerim se želimo zasščtiti). Ker pa lahko tehnična sevanja delujejo na zelo različnih frekvencah, velja pa pravilo, da visja je frekvenca, manjša je valovna dolžina in večja energija, je jasna omejena moč zaščite. Razpon valovnih dolzin je namrec takšen, da v praksi na mreže, ki bi bile univerzalno zaščitne, ne naletimo.



Mantis


Čakre se po prepričanju nekaterih (tudi yoga guruja Maheshwaranande) da zavrteti v desno.

Ja, ampak za zelo omejen čas. Zadnje leto se s temle ukvarjam in vem, da sem se potopil precej globoko v problematiko vrtenja čaker. Popolnoma prepričan sem, da so različna rtenja, kot sem že rekel, dolgoročno odvisna od naših stališč, prepričanj, tudi praznoverij ...

Z desno roko se gre nad čakro. Se jo občuti. In nad njo počasi z občutkom vrti dlan desne roke v desno...

Na čakre se lahko polaga tudi roke (Reiki prakse...).



Tudi sam sem bil levičar.

Osebna zaščita:

srebrn antlantidski prstan na levi roki (se mi zdi; že pozabil)... je ok.

Ali pa črni onix zapestnica, ogrlica, kamni v žepu... deluje kot zaščita. Zdravi oči (se mi zdi).
_________

Spet odvisno, pred čem se ščitimo. Pred nekaterimi zadevami se z lahkoto zaščitimo spet s prepričanji, Sicer pa različne zaščite delujejo predvsem kot ojačevalci avričnega polja - torej ne ščitijo, ampak te enostavno okrepijo, da obremenitve lažje prenašaš.

Predstavte za Vas optimalne radiestezijske rešitve. Katere so se v Vaši praksi obnesle kot OK.

Vprašanje je namenjeno Nosorogu. In ostalim. LP

Kar se tiče popravljanja energij v prostoru, pa najprej ene par pojasnil:
Energije v bivalnem prostoru delomo na dve komponenti – elektromagnetno in informacijsko.
1.Elektromagnetna komponenta:
Na zemlji imamo naravno zemeljsko električno in magnetno polje. Razne oblike nekompaktnega zemljišča, kot so geološke prelomnice, vodni tokovi kot tudi tehnična sevanja, uporabljeni gradbeni materiali ... ti dve polji spremenijo (lahko sta torej manjši, lahko pa večji, kot je to normalno). Dolgotrajna izpostavljenost povečanemu magnetnemu polju hitrejšo rast in mutacije celic (tudi rakave), pomanjšanemu pa upočasnjeno rast celic, slabše delovanje imunskega sistema in manjše vrtinčne tokove na površini fizičnega telesa, kar vpliva na slabšo ko¬munikacijo med celicami. Dolgotrajna izpostavljenost povečanemu električnemu polju povzroča v človekovem telesu upad ravni lipidov, pomanjšanemu pa upočasnjeno komunikacijo med celicami. Občutljivejši ljudje spremembe magnetnega polja zaznavajo kkot pritisk v glavi, občutek utesnjenosti ...
2. Informacijska komponenta:
Verjetno bo bolj razumljivo, če podam primer vode. Eno je kemijska čistost vode, drugo pa je energiziranost vode. Japonec Emoto je skušal dokazati, kdaj je voda energizirana in ugotovil je, da to lahko stori tako, da jo zamrzne na -4stopinjeC in potem fotografira njene kristale. Voda, ki je energizirana ima lepe kristale, tista ki ni, pa brezoblične. Naredil je naslednji poskus: v dve steklenici je nalil enako vodo. Na eno je nalepil etiketo, na kateri je pisalo Hitler, na drugo pa etiketo, na kateri je pisalo ljubezen. Nato jih je postavil na nek hodnik, po katerem je hodilo veliko ljudi. Po nekaj dneh je vodo iz obeh steklenic zmrznil na -4 stopinje in fotografiral kristale. Voda iz steklenice, kjer je pisalo ljubezen, je imela lepe kristale, tista z etiketo Hitler pa popolnoma razsute. Kaj se je zgodilo? – Ko so ljudje hodili mimo in prebrali, kaj na nalepki piše, so vzpostavili nezaveden odnos do napisanega in to je bilo dovolj, da se je ena voda energizirala, druga pa informacijsko zastrupila (pri enaki kemijski čistosti).

Nekaj podobnega se dogaja v bivalnem prostoru. Na informacijsko komponento vplivamo z razmišljanjem, čustvovanjem, nanjo vpliva tudi to, kakšne oblike je pohištvo, kakšen je pretok na vitalnoenergijskih točkah ... V stenah oz. v gradbenem materialu je veliko kremena, za katerega pa je že Nikola Tesla ugotovil, da ima sposobnost spomina. Zato si bivalni prostoriu »zapomnijo« vse energijsko dobre in slabe dogodke in energijsko vplivajo na prebivalce prostora. Za primer, kako lahko neka informacija vpliva na prostor vzemimo razliko med energijsko atmosfero v cerkvi in zaporu. Večina ljudi jo jasno čuti, pa seveda nima nikakršne povezave z običajnimi merljivimi škodljivimi sevanji. Spada preprosto med zadeve, ki jih ne moremo meriti, lahko pa jih občutimo (ni edina – ali lahko merimo ljubezen? Lepoto? ...)

Kaj se da storiti?

Z nekaterimi mentalnimi postopki se da spremeniti informacijsko komponento prostora in aktivirati vitalnoenergijske točke. Kaže, da se pri tem frekvenčno prerazporedi tudi elektromagnetna anomalija, saj potem npr. pritiska v glavi na slabih mestih ni več čutiti. Vendar pa to ne pomeni, da so sedaj ta mesta dobra – so le manj slaba kot prej. Zato je pametno ležišča iz kritičnih mest umakniti, ali pa postaviti podnje elipsasto ali okroglo bakreno ploščo ali večji bakrov mineral. Zelo pomembno je tudi, da so mesta, kjer hranimo hrano, zdrava, kajti več vlage določeno živilo vsebuje, bolj vpija slabe energije. Primer: Pred kakimi 80 leti so angleškim rudarjem prepovedali nositi v rudnike za malico česen. Tako hitro namreč vpija slabe energije, da postane po nekaj urah toksičen.

Uspešnost mentalne metode, ki jo uporabljam:
V treh primerih (eno stanovanje in dve hiši) stanja nisem uspel opazno popraviti, dvakrat ali trikrat se je zgodilo, da se je »informacija podrla« in sem moral postopek ponoviti. Drugje je stanje povsod bistveno boljše.


http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

#229 tantra

tantra
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 320

Objavljeno: 31. julij 2007, 19:17

"NI pa desnosučno polje ustrezno za vsakogar.

Lahko podrobneje pojasniš, kaj imaš v mslih, ko govoriš o levoučnem in desnosučne polju. O katerih energijah govoriš v povezavi s temi polji?"
_________


Odgovor:

Prvo preklopim nekje v "srednjo stopnjo" avtohipnoze (srednje globoka sprostitev; jo delam nekje 23 let). Pri odprtih očeh.


...Vrtenje nihala v levo je pri meni "vrtenje v negativno smer..."

Vrtenje v desno smer pa je pri meni "vrtenje v pozitivno smer"

Nevtralno, ničelno pa, ko mi niha nihalo "gor - dol; ne v levo in ne v desno".
_________

Z intuicijo pa vidim negativno polje kot temno. Pozitivno polje kot svetlo.


Oz. grem z dlanjo čez cono.

In mi občutek v dlani pove kdaj gre za pozitivno cono (prijetna toplota).

Oz. neprijetni mravljinci pri negativnem zemeljskem polju.


Oz. ga takoj začutim v hrbtenici.
_________


Pr.

Pri uživalcu canabisa "zaznam" temno zeleno med lopaticami...

Heroina temno črno cono med lopaticami...

Zmotil se še nisem.
_________
_________


"popolnoma prepričan pa sem, da piramide ne predstavljajo nobene zaščite pred geopatogenimi sevanji.

Zadev ne testiram z nihalom, pač pa sem zlo razvil tovrstno čutenje. Zato me sugestija pač ne zavede."
_________


Odgovor:

Z izis nihalom; posrebrenim (drugega nihala trenutno nisem imel pri roki):

http://www.hydronic-...php?product=017


Sem meril "sučnost" vodovodne vode v lavorju:


1.) Brez piramide nad vodo se je nihalo vrtelo srednje hitro v levo.

Kar pri meni pomeni: v negativno smer.


2. Potem sem postavil piramido nad vodo:

Nihalo se je vrtelo blago v levo (rahlo v negativno smer; bistveno manj intenzivno kot predhodno, ko ni bilo postavljene biopiramide).


Biopiramida NI popolnoma nevtralizirala negativnega levosučnega sevanja vode iz lavorja.

Ga pa je pa transformirala na bistveno manjšo intenziteto.
_________

Glede pok. Novaka.

Izumitelja biopiramide.

Oz. v 90. letih nosilca; prijavitelja modelne zaščite pri patentni pisarni.

Se mi pa zdi, da je bil v reviji Aura iz:

oktobra/novembra 1992 članek Ksenije Kvas.


Lahko se pa motim.

In ne gre za ta članek v zvezi z Novakom in njegovo biopiramido.

Katerega imam konkretno v spominu. In v mislih.

In je bil objavljen v reviji Aura.
Na to temo v zvezi z Novakovo piramido se mi zdi, da sta bila 2 članka.
_________

Biopiramida naj bi delovala nekje na 6 metrov kvadrat:

http://www.biopiramida.si/index.php

http://www.biopirami...g...stran&id=45


!!!!!!!!!
Za radiestezijsko zaščito je pametneje uporabit druge načine.
_________


Tegale ne poznam:

http://www.radiestez....si/izdelki.php

Bo povedal kdo. Kateri je bolj seznanjen.
_________

Atlantidski prstan:

http://www.hydronic-...php?product=027

http://www.ahat.si/i...o...43&Itemid=1


Svoj čas sem uporabljal srebrnega.

Mi je bil všečen. Zdaj ga ne uporabljam.

Vsak zainteresirani naj si ustvari lastno izkušnjo. Lastno mnenje.
_________

Oniks:

http://www.lunin.net...loterapija/220/


http://vesnakravcar....r-post-663.html

ONIKS – povečuje pogum, ščiti, prizemljuje. Zdravi bolezni oči , eliksir pa krepi živčni in imunski sistem. Varuje proti infekcijam, njegova vibracija deluje počasi, a vztrajno.Po oniksu segajo ljudje, ki želijo slediti lastnim ciljem, ne glede na to , kaj o tem mislijo drugi. Dela nas brezkompromisne, pripravljene na kakršnekoli spore , da le dosežemo svoj namen. V tem smislu krepi koncentracijo, sposobnost prepričevanja….

Vsak zainteresirani naj si ustvari lastno izkušnjo. Lastno mnenje.
_________

Mentalno čistim drugače prostor z zvokom "OM":

http://rapidshare.co...__Aum_.mp3.html

Ali z OM "instrumental" zvočno vibracijo (ogg format igra v VLC predvajalniku: http://www.free-code...ad/VideoLAN.htm ):

http://rapidshare.co...108/om.ogg.html

V predvajalniku nastavim na "repeat" (samodejno ponavljanje).
_________

!!!!!!!!!
In z Agnihotra vedsko ceremonijo posneto na CDju:

http://en.wikipedia.org/wiki/Agnihotra

http://www.tagtuner..../album-v219ee3c

Meni deluje OK.

Vsak na svoj način.
_________

Bakreno ploščo (pravokotno; večjo) sem pa moral umakniti.

Je postala "kondenzator, ojačevalec" negativnega polja v prostoru.

Ko se je zasičila. Tudi odvajanje preko bakrene žice na radiator ni pomagalo...

#230 tantra

tantra
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 320

Objavljeno: 1. avgust 2007, 17:12

Zadnja dva prispevka sta bila potrebna osvežitve.

http://www.lunin.net...t...st&p=869184

http://www.lunin.net...t...st&p=869354

Nekaj vsebinske. Predvsem pa, kar se tiče dopolnitve. Zamenjave nekaterih povezav z bolj uporabnimi.




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0