Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Radiestezija


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
229 komentarjev na to temo

#1 tomaz

tomaz
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 64

Objavljeno: 18. marec 2002, 01:00

Radiestezija je pradavna veščina. Začelo se je z iskanjem vode v puščavi. Morda z Mojzesom. Ko je udaril s palico po skali je pritekla voda. Rašljarji so v davnini odigrali pomembno vlogo. Vsi sakralni objekti, cerkve svetišča so postavljeni na temelju raziskave izjemno veščih mož, ki so na terenu z vrbovo rogovilo iskali vodo, rudo in področja, kjer so se ljudje imenitno počutili.
Radiestezija je beseda grškega izvora in pomeni: radie - sevanje, stezija - občutljivost.
Danes je radiestezija podprta z elektrotehniško, fizikalno, medicinsko in vso drugo tehnično znanostjo. Vedno se ugotavlja namreč, da vsi parametri, ki jih izmeri vešč radiestezist odgovarjajo vsem fizikalnim parametrom iz narave. To dokazuje tudi komparacija z rezultati najsodobnejših elektronskih instrumentov in laboratorijskih izvidov.
V antičnem Egiptu so se s to vedo ukvarjali le visoki svečeniki. Zato ima radiestezija svojo zakonitost in svojo etiko. Če to prekršimo lahko sebi naredimo nepopravljivo škodo.
Nekaj pomembnih sevanj je, za katere je dobro, da vemo zanje in da se jih čimpej izognemo:
- Glavni vodni tokovi
- Stranski vodni tokovi
- Hartmanova mreža-vozlišče
- Curryjeva mreža-vozlišče
-Tehnična sevanja-radar, oddajniki, transformatorji, TV, radio...
-Tektonski prelomi, gama sevanje-lastnost roenthenskega s.

RAZEN za TEKTONSKA sevanja z najkrajšo valovno dolžino imamo tehnična sredstva, nevtralizatorje, mikro Keopsove piramide ali za sevanja, ki so posledica potresov in nastalih novih tektonskih prelomov ZAŠČITE NI!
Nujen je TAKOJŠNJI UMIK s takega področja. Gama sevanje ki žari iz raznih plemenitih rudnin: uran, kobalt, plutonij...zbombardirajo naše eritrocite v krvi in kostni mozek do te mere, da lahko samo še v nekaj tednih iščemo pomoč pri specialistih za karcinom.
Gama sevanje z nekaj mm valovne dolžine deluje kot droban laserski žarek, ki uničuje organizem in celice vsega živega od rastlin, živali do človeka. Vojna industrija uporablja te žarke pri nevtronskih bombah, kjer zgradbe vsa vojna sredstva ladje, tanki ostanejo nepoškodovani, kar je pa živega takoj umre.
Simptomi zgoraj naštetih nevšečnih sevanj se kažejo kot: glavoboli, migrene, ishias, revme, bolečine v križu, ramenih, sklepih, slabokrvnost, splošna šibkost, brezvoljnost, utrujenost, nespečnost, razdraženost...

Tomaž

#2 Mimi

Mimi
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 121

Objavljeno: 18. marec 2002, 01:00

Kaj pa (govorim hipotetično), če smo prisiljeni živeti na takšnih območjih, kjer praktično zaščita ne pomaga?

Ali se negativen vpliv vendarle lahko vsaj deloma omili?

Oz. kaj lahko naredimo drugega, kot le da čimprej zapustimo to območje?

Mimi

#3 tomo

tomo
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 2

Objavljeno: 18. marec 2002, 01:00

ZAŠČITA:

Pred glavnimi in stranskimi vodnimi tokovi ter pred Hartmanovo ali osnovno mrežo ter Curryjevo mrežo se je moč zavarovati s biosanerji ali nevtralizatorji sevanj.
Najdlje v tehničnim pogledu je prišla Nemčija, ki ima na tržišču biosanerje v obliki plošč. Vsebina plošč je elektronsko vezje v obliki deteljice. Plošče so navadno v velikosti 10 x 10 cm in zašlitijo površino 3-4 m2. za eno dvojno ležišče - zakonsko posteljo.
Radiestezijska sekcija pri Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani je razvila kombinacijo piramide in posebne tuljave. Je še vedno v razvoju in ni v prodaji.
Keopsova piramida v mikroizvedbi in v točnih izmerah z osnovnico a=14.28 cm in višino 10 cm nevtralizira sevanje površine srednje velikega stanovanja od 60-70 m2.
Pri postavljanju tako biosanerja kot piramid moramo obvezno paziti na smer postavitve, sicer naprave ne delujejo!

Kot že rečeno pri Tektonskih prelomih, kjer je prisotno gama sevanje zaščite NI !Preseliti se v drugo sobo ali stanovanje je najboljša rešitev.

Tomaž

#4 askrab

askrab
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 22

Objavljeno: 13. oktober 2003, 17:01

NEKAJ O RADIESTEZIJI IN O ŠKODLJIVIH SEVANJIH

Na kratko vam bom podal še nekaj o radiosteziji in škodljivih sevanjih, saj se navezuje na kristaloterapijo (s čemer se sam ukvarjam).
Poznamo škodljiva in koristna sevanja, vibracije, energije kot so delovanje različnih planetov, zemeljskih silnic, vodnih tokov in podobno, ki so obstajala v preteklosti, obstajajo danes in bodo obstajala tudi v prihodnosti.

Z radiostezijo se je ukvarjal tudi pater Simon Ašič v pleterski kartuziji na Dolenjskem.

Človek je omejeno bitje in nima vpliva na stvari, ki niso omejene kot so na primer določena sevanja. Vendar pa človek lahko s pomočjo svoje intuicije, če jo ima dovolj razvito ali pa s pomočjo radiostezije odkrije različna škodljiva sevanja in se jim izogne, tako da prestavi ležišče ali bivalni prostor.

Večina ljudi ne more postati bioenergetik ali kristaloterapevt. Intuicijo in radiostezijsko sposobnost za samopomoč pa lahko razvija in ohranja večina psihofizično zdravih ljudi. Potrebno je le dovolj delati na sebi, da ohranjamo čisto svoje energetsko telo ali auro.

Radiostezijska metoda ugotavljanja je stara že več tisoč let. Z radiostezijskimi meritvami ugotavljamo sevanja, ki škodljivo vplivajo na počutje in zdravje ljudi.

Bajalice, nihala, L-antene in biotenzorji so znani pri iskanju pozitivnih in negativnih valovanj že iz zgodovine.

Škodljiva sevanja niso edini vzrok, zaradi katerega pride do bolezni. Literatura našteva več dejavnikov, pomembnih za ohranitev zdravja. Poleg bivalnega okolja vplivajo na zdravje še ekološki dejavniki, zasvojenost, prehrana, dednost, stres, staranje, način razmišljanja, način življenja, naša karma ...

Z nevtralizacijo škodljivih sevanj v bivalnem prostoru tako odstranimo samo enega od možnih vzrokov za nastanek bolezni.

Škodljiva sevanja lahko prihajajo iz zemlje iz vesolja in iz okolice kot so tehnična sevanja. Poznamo še karmična sevanja in številna druga sevanja.

Rad bi posebej poudaril, da je potrebno pri radiostezijskem odkrivanju škodljivih sevanj v bivalnem prostoru odkriti vsa škodljiva sevanja in ne samo nekatera ter jih nevtralizirati.

Žal nimajo vsi, ki se s tem ukvarjajo dovolj znanja in izkušenj in nekaterih škodljivih sevanj ne poznajo ali ne zaznajo.

Zato so potrebni znanje, praksa in vaja, bogate izkušnje, veliko vsakodnevnega discipliniranega dela na sebi in zelo velika moralna odgovornost. Vaja dela mojstra s poštenimi nameni.

Oseba, ki odkriva škodljiva sevanja v bivalnem prostoru, ne sme imeti v svojem auričnem polju negativnih čustvenih stanj kot so jeza, sovraštvo, bes, ponos, vezanost na stvari in ljudi…

Pri nevtralizaciji škodljivih sevanj v bivalnem prostoru si lahko pomagamo z geodami pozitivnih kristalov ob svetovanju kristaloterapevta, da ustrezno programira kristale in ugotovi najprimernejše mesto za postavitev kristalov. To je eden od načinov, da se obvarujemo negativnih valovanj. Če koga kaj več zanima o tem, mu priporočam, naj si prebere knjigo Medicina stanovanja francoskega avtorja Jacques La Maya.

Če človek dalj časa spi na škodljivem sevanju, na primer vodnega toka:
- se ponoči prebuja, se močno znoji, zlasti okoli vratu, zjutraj vstaja neprespan in utrujen,
- zbuja se z glavobolom in bolečinami v hrbtenici, ima mravljinčaste roke in noge, povečano potrebo po uriniranju,
- otrok ima moreče sanje, škrta z zobmi, moči posteljo.

Če se to stalno ponavlja, organizem slabi in postaja občutljiv za razne bolezni. Lahko pride do razvoja rakastih obolenj, do bolezni srca in ožilja in podobno.

Tehnične naprave kot so daljnovodi, transformatorji, ekrani televizorjev in računalnikov, elektromotorji in podobne naprave oddajajo elektromagnetna sevanja. Nekateri ljudje so na ta sevanja izredno občutljivi, saj delujejo na njihovo psihično počutje. Posledice so lahko tesnoba, strah, depresija, stalna vznemirjenost, raztresenost, pojavljajo se tudi slabosti, bolečine v prsih, v hrbtenici, motnje v delovanju srca in v krvnem obtoku, glavoboli in podobne zdravstvene težave.

Na področju z večjo radioktivnostjo iz naravnega okolja so ugotovili večjo pojavnost duševne zaostalosti, epilepsije, slepote, naglušnosti, poškodb genetskega izvora in znatno več neplodnosti.

Omenjena sevanja škodljivo delujejo na organizem, ker v telesu zmanjšujejo nivo bioenergije ali velikost in čistočo auričnega polja in istočasno povzročajo neravnovesje v celicah. Tegobe in bolezni se pojavijo šele po daljšem zadrževanju na takih mestih.

Časovni razponi ob škodljivem delovanju na telo so široki, ker so odvisni od občutljivosti organizma na sevanja, od časa trajanja izpostavljenosti škodljivim sevanjem in od njihove jakosti.

ZDRAVJE JE NAŠE NAJVEČJE BOGASTVO,

zdravo bivalno okolje pa pomemben dejavnik, da to bogastvo obdržimo!

Na koncu zahvalo namenjam očetu Evropske Radiostezije gospodu Borisu Farkašu iz Zagreba-iz srca hvala za vse dobre nasvete in pozitivna mnenja.
Vse lepo vam želim-hvala vsem za sodelovanje!

#5 Tina

Tina
  • D član
  • Št. objav: 2 142

Objavljeno: 13. oktober 2003, 17:38

x:)x Pa še podobni zadevici ... x:Ix

Pozitiven tok

Zaščita pred elektro sevanjem



xupx xegox
Objavljena slika

#6 clansman

clansman
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 4

Objavljeno: 14. november 2003, 21:02

Ko smo ravno pri zaščitah pred geopatogenimi sevanji v prostoru, kjer ni možno odstraniti vzroka sevanja ali se mu kako drugače ogniti, je poleg naštetega možno poseči še po eni zadevi, ki je potrjena z mednarodnimi testiranji in zelo učinkovita: BIODISPOZITIV. Ustvarja namreč posebno, dobrodejno magnetno polje, ki kompenzira negativne učinke motenj zemeljskega magnetnega polja in tehničnih polj. Poleg tega solenoid in EMI absorber ščitita organizem pred vplivom tehničnih neionizirnih sevanj. Na ta način varuje telo pred naugodnimi vplivi sevanj naravnega in umetnega izvora, ki lahko pri spanju motijo delovanje vegetativnega živčnega sistema. Nima zunanjenga električnega napajanja, svoje magnetno polje kombinira z zemeljskim – ne glede na smer našega spanja – in naredi biološko pozitivno delujoče lokalno magnetno polje. Tako posredno zagotavlja boljše delovanje imunskega in uravnovešeno delovanje živčnega sistema.

Če koga zanimajo podrobnosti, mi lahko piše ma mail. :palec:

#7 nosorog

nosorog
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 147

Objavljeno: 11. januar 2004, 15:49

V zvezi z radiestezijo bom navrgel nekaj "cvetk" v razmislek:

- Ali se vam ne zdi nenavadno, da večina radiestezistov meri "pozitivna" sevanja v Bovisih, pri tem pa te enote nihče ne definira? Nisem še naletel na radiestezista ali knjigo o radiesteziji, ki bi to enoto definirala (Bovis je bil sicer francoski arheolog (ali egiptolog - nism ziher), ki so ga zanimala tudi sevanja piramid).

- Ali se vam ne zdi nenavadno, da izredno veliko radiestezistov meri škodljiva sevanja v procentih, pri tem pa so "rezultati" pogosto precej večji od 100 %? Zgodi se npr. da namerijo sevanje s 300% škodljivostjo. Ne vem, no - če z vodo napolnimo steklenico, je 100% polna takrat, ko vanjo ne moreš več doliti vode. Ali naj bi torej pri merjenju sevanj vladala druga pravila?

- Ali se vam ne zdi nenavadno, da radiestezisti zelo radi uporabljajo termin radiestezijska barva? Vprašajte kakšnega radiestezista, kakšna je razlika med barvo (kot jo definira fizika) in radiestezijsko barvo. Stavim, da ne boste izvedeli nič pametnega - priljubljen odgovor radiestezistov na to vprašanje pa je, da je radiestezijska barva vrsta barvnega sevanja, ki ga konvencionalna znanost še ni odkrila.

- "Po telefonu" neka se neka skupina ponuja, da vam je pripravljena priti zastonj izmeriti, kakšna sevanja imate v stanovanju. Običajno seveda odkrijejo, da je v vašem stanovanju totalna "sevalna štala" in vam ponudi nakup kakšne od zelo dragih (in dvomljivih) zaščit. Pri meritvah uporabljajo instrument, vreden cca 50 tisočakov, ki ima na zgornjem delu neko anteno, ki "nepogrešljivo zazna Hartmannove in Curryjeve mreže".
Lani sva z nekim možakarjem, ki se na Zavodu za varstvo pri delu profesionalno ukvarja z merjenjem elektromagnetnih anomalij, skušala s profesionalno opremo (vredno cca 10 milijonov Sit) zaznati te mreže, pa nisva uspela. Ali se vam to ne zdi nenavadno?

- Ljudje smo "uglašeni" na naravno zemeljsko električno polje (ki znaša cca 120 V/m) in zemeljsko magnetno polje (ki znaša pri nas med 45 in 50 mikro Tesla). Ko se pojavi neko škodljivo sevanje (npr. križišče vodnih tokov), to sevanje na nekem področju spremeni električno im magnetno polje. Potem pa pokličete radiestezista, ki to ugotovi in vam proda "zaščito pred škodljivimi sevanji".
Se vam zdi verjetno, da takšna zaščita lahko deluje - ali je torej sposobna iz spremenjenega električnega in magnetnega polja izločiti škodljivo sevanje in vas pred njim zaščititi. Meni se zdi to malo verjetno. Ali se ne zdi tudi vam vsaj nenavadno?

No radiestezisti - le pogumno z odgovori!

:vragec: :vragec: :vragec: Vaš zlobni Nosorog
http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

#8 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 15. februar 2004, 20:44

O, Nosorog, sploh nisem opazila... Hmm xscratchx
Poki, thanx za aktiviranje!
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#9 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 15. februar 2004, 20:46

BIOENERGETIKA


Če dobro ti dene polaganje rok, magnetov, posebna mesta na zemlji, kotline ali vzpetine, vedi, da je tvoja baterija že precej prazna.
Prazna je sicer zaradi enega edinega vzroka, pomanjkanja zdrave soli, manifestira pa se na več načinov.
Ali imaš v krvi premalo železa in ni magnetnega fluksa.
Ali so tvoje plazme premalo prevodne.
Ali so molekularna sita tvojih membran nezapolnjena in prihaja do kratkega stika med pH različnimi elektroliti.
Skratka, tvoj akumulator ima prenizko napetost ali premalo kapaciteto.
Metoda je sicer koristna, toda trajnega učinka ne bo brez zdrave soli ali pa si moraš izbrati bioenergetika za moža.
Pa kuha naj on, sicer bo ob kruh, ker bo tudi sam ostal brez energije. :8): x^x x:Dx

#10 pokowc

pokowc
  • Brez statusa
  • Št. objav: 5 844

Objavljeno: 16. februar 2004, 00:38

-zdravljenje z energijo na daljavo
-bioenergetsko zdravljenje
-čiščenje vzorcev po čakrah
-reiki tečaji 1.,2. in 3. st.
-radiestezijsko merjenje bivališč
041847592
bioenergija@volja.net


#11 nosorog

nosorog
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 147

Objavljeno: 8. marec 2004, 12:25

BIOENERGETIKA


Če dobro ti dene polaganje rok, magnetov, posebna mesta na zemlji, kotline ali vzpetine, vedi, da je tvoja baterija že precej prazna.
Prazna je sicer zaradi enega edinega vzroka, pomanjkanja zdrave soli, manifestira pa se na več načinov.
Ali imaš v krvi premalo železa in ni magnetnega fluksa.
Ali so tvoje plazme premalo prevodne.
Ali so molekularna sita tvojih membran nezapolnjena in prihaja do kratkega stika med pH različnimi elektroliti.
Skratka, tvoj akumulator ima prenizko napetost ali premalo kapaciteto.
Metoda je sicer koristna, toda trajnega učinka ne bo brez zdrave soli ali pa si moraš izbrati bioenergetika za moža.
Pa kuha naj on, sicer bo ob kruh, ker bo tudi sam ostal brez energije. :8):  x^x  x:Dx

Včasih kaj "pogruntamo" in si s tem v primeru, če vse odgovore iščemo v smeri svoje pogruntavščine, zelo zožimo vidno polje, saj nek svoj princip enostavno vzamemo kot vzorec, po katerem delujemo, ob tem pa marsikaj, kar ni v skladu s tem vzorcem zavedno ali nezavedno prezremo. Ko nam v nekem trenutku uspe pogledati iz kalupa svojega razmišljanja, naenkrat zagledamo še cel kup "povsem spodobnih" variant.

Na to temo najdemo v Bachovih Iluzijah poučno zgodbico:

Nekoč so v vasi na dnu velike kristalne reke živela neka bitja. Rečni tok je tiho oblival vse: mlade in stare, bogate in revne, dobre in slabe. Vsako bitje se je, kakor je vedelo in znalo, držalo za veje in skale na rečnem dnu, kajti držanje je bil njihov način življenja, upiranje toku pa nekaj, kar se je vsak učil od rojstva. Toda neko bitje je končno reklo: "Dovolj mi je držanja. Čeprav ne morem videti z lastnimi očmi, verjamem, da tok ve, kam gre. Spustil se bom in naj me odnese, kamor hoče. Če se bom držal, bom umrl od dolgčasa."


V temi "nihalo" sem danes že napisal, da se začne npr. ob dolgoletnem spanju na mestu, kjer je zaradi različnih sevanj naravno zemeljsko elektromagnetno polje spremenjeno, telo tem energijam prilagajati, ker pa je sprememba prevelika in ji proces prilagoditve ne more slediti, sledi bolezen. Zanimivo pa je, da si ljudje, ki spijo na slabih mestih, pogosto nezavedno "iščejo" takšna mesta tudi drugje v stanovanju in v naravi. Tako jih zadeva še hitreje sesuje.
Možno je, da je zadeva karmična, možno pa je tudi, da sprememba, ki jo slaba sevanja povzročijo v našem energijsko-fizičnem ustroju, sproži občutek potrebe po slabih mestih.

Kar se tiče iskanja dobrih mest v naravi in tega, kdaj imamo po takšnih mestih potrebo, pa tole - občutek izčrpanosti, kot tudi živčnosti, evforičnosti in podobnih ekstremnih stanj, prihaja iz porušenja polarizacijskega ravnotežja v telesu, za kar je sila veliko različnih vzrokov (tudi slani vzroki so seveda vmes). Pogosto so takšna stanja zgolj začasna in hitro rešljiva - rešitev najdemo prav v vsakem stanovanju. V vsakem bivalnem prostoru namreč obstajajo pozitivno polarizirana mesta (če za kakšnih 20 minut postojimo na njih, nam obnovijo energijo) in negativno polarizirana mesta (ki nam "odpihnejo" višek energije, kadar smo npr. nervozni.

Tudi to je le eden od vzrokov težav in le en način, kako jih ublažimo. Veliko je poti, po katerih se lahko povzpnemo na goro ... :wOOt: :wOOt: :wOOt:
http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

#12 tomazslo

tomazslo
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 039

Objavljeno: 8. marec 2004, 13:09

Mogoče bo zvenelo preveč laično vendar se bom vseeno oglasil.

Živim v okolju, kjer bi po vseh normah že davno moral podelati. 5m od ležišča imam 05 KW link, 2m od glave UKV postajo, par metrov pod sabo dvanajst monitorjev, da o ostalih napravah (računalniki, videonaprave, frekvenčni pretvorniki) niti ne govorim. Skratka, če bi bilo res kar so mi že razni radiostezisti izmerili, bi moral biti že par let pod rušo. V resnici pa niti bolan nikoli nisem, razen kakega prehlada ali nahoda.

Glede na dejstvo, da me to mejno področje že kar nekaj let zelo zanima poznam kar nekaj ljudi, ki se z tem ukvarjajo, od radiostezistov do zdravilcev in podobnih posebnežev. Bil sem že na velikih koncih sveta, na energetskih in neenergetskih poljih, v raznih piramidah, zdravilnih gajih, pa prav nikjer nisem nič posebnega doživel ali občutil.

V Kamniku sem bil ravno, ko je hčerka lastnika zdravilnih kamnov bila bolana. Že na začetku se mi je zastavilo vprašanje, kako je lahko bolna, če je vsak dan v stiku z zdravilnimi energijami. Moj prijatelj, ki je bil z mano je povsod nekaj začutil, jaz prav ničesar.

Ne negiram obstoja energij, prav dobro vem, da le te obstajajo, brez njih tudi nas nebi bilo. Je pa še ena zelo važna komponenta, to je psihično ravnotežje in "VERJETI V NEKAJ". To je tudi ključ vsega, vse ostalo so teorije, ki iz tega izhajajo, v večini primerih se te dokazujejo z "meritvami" z nihalom, za tega pa tako vemo, da niha tako kot ga zavestno ali pozavestno usmerjamo. Edina meritev pri kateri sem bil prisoten in smo jo opravili z klasičnim osciloskopom je bila meritev Horvatove Teslove medalje, pa še tu smo lahko izmerili samo, da niha z določeno frekvenco, nikakor pa nismo mogli izmeriti, kako to nihanje vpliva na človečko telo (čeprav smo z slikanjem avre pred in kasneje videli razliko, se pa ta razlika lahko tudi pojavlja zaradi našega psihičnega stanja v posameznem času, tako da tudi to ni čisto dokazljivo dejstvo), to je zopet samo predvidevanje. Res pa je, da velikim, ki jo nosijo pomaga, a predvsem zaradi tega, ker verjamejo v to, lahko bi bil tudi čisto navaden obesek, če bi v to verjeli bi nam pomagalo.

Upam, da nisem nikogar užalil a za večino trditev, ki sem jih navedel imam kar nekaj dokazov, da je tako, pač razmišljam na nivoju ki mi je dostopen in po vedenju, ki sem ga na različnih konciih lahko pridobil. Ne spuščam se v podrobnosti, le te tudi do neke mere poznam in si jih lahko razložim, tudi na nivoju jaza, poznavanju delovanja možgan zavednega in nezavednega, vedno pa ostajam na tleh in v nekaj kar ne razumem ne posegam, čeprav iščem odgovor.

Veseli me, da so tudi na tem forumu teme, kjer lahko najdem tudi kaj zase, kako usmeritev k drugačnemu razmišljanju.

Tomaž

Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ...


#13 nosorog

nosorog
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 147

Objavljeno: 8. marec 2004, 13:33

Tomaž!

Nasprotno. Z večino tvojih ugotovitev se strinjam. Tudi jaz sem meril nekatere zaščite, pa tudi o tem, zakaj neke stvari škodijo enemu bolj, drugemu manj, mam teorijo. Napišem zvečer, k sm zdele švoh s cajtom. Tlele maš en članek, ki te bo po mojem zanimal.
:eek: :eek: :eek:


ZDRAVILNI PARKI – ZABLODA?


»Zdravilni park« v Tunjicah pri Kamniku sem obiskal kmalu po tem, ko so ga »odkrili« oziroma odprli za obiskovalce. Takrat o zemeljskih energijah nisem vedel toliko kot danes, sem pa različne energije že takrat zelo intenzivno zaznaval. Spomnim se, da se mi je zdelo zelo nenavadno, da sem na nekaterih točkah, ki jim pripisujejo vpliv na zdravje nekaterih organov, čutil pritisk na povsem drugih delih telesa, kot so tisti, na katerih se nahajajo organi, ki naj bi jih energija posameznih točk zdravila. Še več. Veliko je bilo točk, na katerih energije nisem zaznaval kot blagodejne, temveč mi je bilo zadrževanje na njih neprijetno.
V Sloveniji se je potem pojavilo še nekaj »zdravilnih parkov« - Vurberg, Prekmurje … Nekateri obiskovalci so pripovedovali, da se po obisku teh parkov počutijo bolje, spet drugi pa so prihajali domov precej utrujeni. Neposredno po obisku tunjiškega parka, kot tudi kasneje sem veliko razmišljal, zakaj je temu tako, a odgovora sprva nisem našel.

Iz kristaloterapije sem vedel, da emitira vsak organ svojo specifično vibracijo, ki je odvisna od njegove sestave. Del telesa ali posamezen organ se energijsko odzove na energijo nekega kristala tedaj, kadar sta vibraciji v resonanci – pride do energijske komunikacije med kristalom in organom, to pa v tem delu telesa zaznamo kot ščemenje ali rahel pritisk. Na ta način vemo, kateri kristal je energijsko adekvaten vibraciji zdravega organa. Ko se začnejo na tem organu kazati bolezenski znaki, se mu energijske karakteristike spremenijo, do vzpostavitve prvotnega (zdravega) stanja pa mu lahko pomagamo tako, da na prizadeto mesto polagamo kristal, ki ima vibracijo enako tisti, k jo je imel zdrav organ (metoda energijskega izenačevanja).

Sklepal sem, da so na enakih osnovah določali »zdravilne točke« tudi odkritelji »zdravilnih parkov«.

Če zanemarimo dejstvo, da sem pritisk v telesu največkrat čutil drugje, kot bi ga moral glede na učinke, ki so jih pripisovali posameznim točkam in da sem nekatere točke zaznaval kot moteče, sem imel še en pomislek. Kadar se postavimo npr. na točko, ki naj bi zdravila ledvica, smo v energijskem objemu te točke s celim telesom. Če naj bi torej energija točke pomagala ledvicam do ozdravitve, pa je torej precej logičen zaključek, da vsem ostalim organom, ki imajo samosvoje frekvence, ruši energijsko stabilnost!!!

Kasneje sem se resneje posvetil proučevanju energij, ki jih lahko zaznamo na zemeljski površini. Ob sodelovanju z geomanti Marka Pogačnika, sem se seznanil z obstojem in funkcijami vitalnoenergijskih točk Zemlje, s prijateljem Urbanom Kolmanom, ki se na ZVD profesionalno ukvarja z meritvami elektromagnetnih anomalij, pa sva nadaljevala raziskave zemeljskih sevanj in na osnovi odčitkov na Urbanovih merilnih instrumentih sestavljala mozaik vpogleda v svet tovrstnih energij.

Da je z zdravilnimi parki nekaj zelo narobe, mi je postalo dokončno jasno, ko sem dobil v roke delo prim. doc. dr. Marjana Bilbana: Zdravstveni učinki elektromagnet-nega spektra.
Neionizirna sevanja iz naravnih virov sodijo v razred ekstremno nizkih frekvenc (0 – 300 Hz). M. Bilban v tem delu navaja, da so pri takšnih frekvencah, biološki učinki odvisni predvsem od gostote električnega toka v telesu! Ker je ta odvisna od specifične upornosti človeškega telesa, ki je med posamezniki dramatično spremenljiva in ker tudi elektromagnetno polje na »zdravilnih točkah« ni konstantno, temveč se spreminja v odvisnosti od zračnega tlaka in atmosferskih pogojev, je pripisovanje zdravilnih učinkov posameznih točk na določene organe izjemno neresno!

Obrazložitev:

Človeško telo je bolj ali manj prilagojeno zemeljskemu naravnemu elektromagnetnemu polju. Načeloma daljša izpostavljenost povečanemu zemeljskemu električnemu polju povzroči padec vsebnosti lipidov v telesu, pomanjšano električno polje pa upočasni komunikacije med celicami. Po drugi strani vpliva dolgotrajna izpostavljenost povečanemu zemeljskemu magnetnemu polju povečano rast celic (lahko tudi v smislu mutacij – rak), pri dolgotrajni izpostavljenosti pomanjšanemu magnetnemu polju, pa pride do upočasnjene rasti celic in delovanja imunskega sistema. Toda M. Bilban pravi, da je pri vplivu na biološko tkivo ključna gostota električnega toka v telesu. Ta pa je odvisna predvsem od velikosti zemeljskega električnega polja na določeni točki in specifične upornosti človeškega telesa, ki je pri vsakem posamezniku drugačna. Na specifično upornost telesa vpliva:

- upornost kože (zelo je različna, saj je odvisna od debeline in vlažnosti kože),
- velikost človeka (večji je človek, večja je upornost),
- debelost človeka (pri debelih je načeloma prevodnost večja, vendar pa jo zavirajo
maščobe, ki so slabši prevodnik),
- količina prostih ionov v telesu, ki je odvisna od »slanosti« telesa;

Gostota električnega toka je tudi v posameznih delih telesa različna, saj je odvisna od preseka (različni preseki – zapestje, vrat, trup …) in različnih prevodnosti posameznih delov telesa – te razlike zmanjšuje kri, ki je dober prevodnik (prekrvavljenost tkiv).

Vse to torej pomeni, da se lahko na določeno točko postavi cela množica ljudi, a bo gostota električnega toka pri vsakem posamezniku drugačna, s tem pa seveda tudi vpliv na njegovo zdravje.
Iz tega lahko sklepamo, da smo ljudje različno »uglašeni« tudi na naravno zemeljsko električno in magnetno polje! Prepričan sem, da ima ta različna naravna uglašenost pri posameznikih po eni strani vpliv na razvoj bolezni, po drugi pa seveda tudi na dolgoživost, saj vpliva na krmiljenja na ravni celic in tkiv, živčni in hormonski sistem, vse to pa povzroča spremembe v lastnem elektromagnetnem polju telesa, ki ima finoenergijsko krmilno funkcijo. Je morda mogoče, da se bo v prihodnosti medicina razvijala v smeri optimalnega prilagajanja posameznikov naravnemu elektromagnetnemu polju?

Seveda pa vse navedeno ne pomeni, da v naravi zdravilnih točk ni. Koristijo nam zlasti obiski vitalnoenergijskih točk (glej M. Pogačnik: Škola geomantije in T. Pretner: Holistična radiestezija I.). V naravi takšne točke zaznavam veliko nežneje, kot energijo večine točk, označenih v »zdravilnih parkih«. Ker tičijo osnovni vzroki bolezni predvsem v izgubi polarizacijskega ravnovesja, pa moramo zelo paziti, da iščemo v primerih, ko se počutimo npr. izčrpani in brez energije, pomoč na pozitivno polariziranih, v vročičnih in nevrotičnih stanjih pa na negativno polariziranih vitalnoenergijskih točkah. Da pa bi smeli v »zdravilnih parkih« posamezne točke etiketirali kot mesta, kjer si lahko pozdravimo posamezen organ, pa je seveda nesmisel.

Tadej Pretner

Delovno gradivo za knjigo Holistična radiestezija II.
:wOOt: :wOOt: :wOOt:
http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

#14 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 8. marec 2004, 13:34

:palec: :palec: x^x
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#15 tomazslo

tomazslo
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 039

Objavljeno: 8. marec 2004, 13:44

Nosorog

hvala za prispevek, če boš imel zvečer čas mi napiši še kaj misliš o masaži z vročimi kamni in kristali, ki jo izvajajo v Larixu v Kranjski Gori
Tomaž

Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ...


#16 Kristalka

Kristalka
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 088

Objavljeno: 8. marec 2004, 15:19

Tadej Pretner

Delovno gradivo za knjigo Holistična radiestezija II.
:wOOt:  :wOOt:  :wOOt:


hehe...............yes :huh: :P

#17 El Nino

El Nino
  • Lunatik
  • Št. objav: 10 745

Objavljeno: 8. marec 2004, 15:52

se morem začet s tem ukvarjat..
:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

#18 nosorog

nosorog
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 147

Objavljeno: 8. marec 2004, 18:55

Zakaj nekaterim škodljiva sevanja škodijo bolj (in hitreje) kot drugim.

Biološko zgleda zadeva takole:
- Ko govorimo o sevalnih obremenitvah, obravnavamo celice glede na stanje zunanje membrane ter notranje citoplazme in nukleusa, ki vsebuje genetski zapis. Zunanja membrana ima zelo veliko upornost, tako da skoraj ves sevalni tok teče okoli celice v fluidu, ki celico obdaja - membrana torej v veliki meri ščiti notranjost celice, zato se posledice izpostavljenosti škodljivim sevanjem pokažejo šele po daljšem časovnem obdobju.

Zdaj pa poučna zgodbica, ki sem jo nekje že napisal, sam ful paše v ta kontekst - zato jo bom ponovil:

V obdobju svojega bivanja v Belorusiji sem bil na področju, ki je bilo razseljeno zaradi jederske katastrofe v bližnjem Černobilu (cca 100 km zračne črte). Tamkajšnji zdravniki so mi povedali, da so nekatere ribe, ki žive v reki Sož, katera teče skozi ta predel, radioaktivne, druge pa ne. Sledovie radiacije so našli v ščukah, v krapih pa ne. Na prvi pogled je stvar nelogična, saj krap rije po dnu reke, kjer bi moralo biti več šans, da faše radiacijo, ščuka pa ne. Vendar je finta v bazični energiji posamezne ribe.
Ščuka je lovec, stalno na preži, stalno napeta, zato se vanjo radiacija lažje "ujame". Krap pa je lenoben, plava okol in boli ga kita, je sproščen, zato se radiacija nima "za kaj ujeti".

Tako je tudi z ljudmi. Tistim, ki so povsem sproščeni, sevanje precej težje pride do živega, kot pa ljudem, ki jim vlada živčnost, jeza, žalost in podobno. Še slabše je, če se škodljivih sevanj bojimo - energija sledi misli in na ta način podpiramo njihovo razdiralno delo.

Pa še precej dejavnikov je, ki še niso povsem jasni.
Glede na to, da sevanje sproščenim manj škoduje, bi človek pričakoval, da nam bo manj škodovalo ponoči, ko spimo in je telo sproščeno. A ni tako. Razlog je ta, da v fazi spanja telo zapusti energijski dvojnik, ki ima očitno tudi zaščitno funkcijo - kadar ga v telesu ni, pa je fizično telo bolj ranljivo. :wOOt: :wOOt: :wOOt:
http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

#19 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 8. marec 2004, 18:59

Ful dober primer! :palec: x^x
hehe, "krap je lenoben, boli ga kita..."
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#20 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 8. marec 2004, 19:19

Ugovarjam. Ščuke so mesojedci, krapi pa ne. Ščuke jedo ribice, ki priplavajo tudi od daleč, da bi ušle radiaciji, krapi pa jedo kar lokalno travico.
Iz Minskovskega jezera pa so mi teknili oboji, Noso, saj veš kje je to?
Za beloruska dekleta pa je prijatelj Italijan ugotovil, da imajo dolge noge do brade.
Njegove x:Dx x:Dx x:Dx x;)x

#21 krokodil

krokodil
  • D član
  • Št. objav: 2 868

Objavljeno: 8. marec 2004, 19:20

"krap je lenoben, boli ga kita..."

Ce to ni paradoks....vodni paradoks....


Ce krapa boli kita, kaj potem boli kita, samo kita al kar cel kit ? :)




Ko sem to bral, sem se spomnil nekaj podobnega, ko sem slisal enkrat po radiu, imena oz.naziva govorca se zal ne spomnim.Nekako takole je rekel:"Ce pogledamo velik kos (velikonocne) sunke in se "zasekiramo" kako nam bo dvignila holesterol, nam ga dvigne bolj (cetudi je ne pojemo), kot ce bi jo brez skrbi pojedli, ne da bi sploh vedeli kaj holesterol je.


Vem, na videz vse skupaj neumno, pa vendar...

#22 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 8. marec 2004, 19:35

Krokodil, ti bi v Belorusiji seval kot semafor.
Tak mesojedec x:Dx x:px x^x

#23 nosorog

nosorog
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 147

Objavljeno: 8. marec 2004, 19:39

Krokodil, ti bi v Belorusiji seval kot semafor.
Tak mesojedec x:Dx  x:px  x^x

Tako kot sevam jaz. Ene parkrat sem si tam privoščil celo gobe, nabrane na razseljenem območju (jurčki so rastl k svina). Posledica: v postelji lahko zvečer berem, tudi kadar ni elektrike. :wOOt: :wOOt: :wOOt:
http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

#24 krokodil

krokodil
  • D član
  • Št. objav: 2 868

Objavljeno: 8. marec 2004, 19:42

Krokodil, ti bi v Belorusiji seval kot semafor.
Tak mesojedec x:Dx  x:px  x^x

Tako kot sevam jaz. Ene parkrat sem si tam privoščil celo gobe, nabrane na razseljenem območju (jurčki so rastl k svina). Posledica: v postelji lahko zvečer berem, tudi kadar ni elektrike. :wOOt: :wOOt: :wOOt:

Sevanje..to ni nic...tega se ne bojim

Mene je strah samo zensk..vse vidijo v meni samo material za svojo torbico in cevlje... ;)

#25 nosorog

nosorog
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 147

Objavljeno: 10. marec 2004, 11:53

FINTA U LEVO ali KAKO NAJDEMO VODO

Na svojem ranču sem zaenkrat še brez vode - a sem jo našel; naslednji mesec bomo naredili ustrezno vrtino. Za tiste, ki imajo podobne probleme oziroma jih zanima, ali je na nekem terenu voda ali ne, niso pa vešči zaznavanja sevanj, naslednji koristni napotki.

Na področjih podzemnih vodnih tokov prihaja do povečanega električnega naboja v zraku in v tleh, povečanja moči polja ultrakratkih valov, zmanjšanje intenzitete polja IR sevanja itd. Za nas je zanimivo povečanje moči polja UKV.

- Vzamemo ptrnosnii tranzistorski sprejemnik in na njemu nastavimo katero ood postaj na UKV področju, a izberemo takšno, da je sprejem zelo slab. Nato hodimo s sprejemnikom po terenu. Če pridemo na mesto, kjer je sprejem bistveno boljši, je zelo verjetno, da je temu tako zaradi podzemnega vodnega toka. Po istem postopku ugotovimo še smer toka.

Sedaj pa nas seveda zanima še, kako globoko je voda.
Vodni tok seva navpično in pod kotom 45 stopinj. Ker je temu tako, najdemo na obh straneh bočno sevanje natanko tako daleč od glavnega toka, kot je tok globoko. Tako torej zlahka ugotovimo, kako globoko je vodni tok _ tudi pri tem si lahko pomagamo z radijskim sprejemnikom. Razumljivo? Upam da.

:wOOt: :wOOt: :wOOt:
http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0