Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Veliki trigon


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
85 komentarjev na to temo

#1 Taja

Taja
  • NeČistZačetnik
  • PipPipPip
  • Št. objav: 30

Objavljeno: 10. september 2003, 07:00

Pozdravljeni

Do sedaj sem bolj spremljala in prebirala forum, zdaj pa se je pojavilo vprašanje, na katerega bi zelo rada prebrala vaše mnenje.
Kaj torej menite o velikem trigonu v natalni karti. In še posebno če sta dva, ki tvorita davidovo zvezdo (zemeljski in vodni)? Se zahvaljujem za odgovore.
Taja
»Vprašanje božanskega znanja je tako globoko, da ga poznajo samo tisti, ki ga imajo.«

#2 El Nino

El Nino
  • Lunatik
  • Št. objav: 10 745

Objavljeno: 11. september 2003, 22:15

Prmejdunej, to je pa že malo izven moje lige, hehe, lige osnovnih astroloških pojavov... sej ne rečem kvantno fiziko že mal zastopim, ampak kvantno astrologijo pa na žalost niti približno... kaj je že s tem velikim trigonom, v bistvu maš pol ogromno aspektov, hehe, šest planetov šest znamenj, približno iste stopinje, cel žur, to je bilo zelo blizu kar sem jaz razmišljal božja zadeva, ampak z eno rahlo filozofsko pomajkljivostjo, ki pa je na srečo nemogoča v današnjem času, ja v bistvu to bi lahko bil bog oziroma najbližje temu davidova zvezda, hehe, zastopanost v vseh koncih, ampak moti me pa zelo da niso pokriti vsi elementi..... samo zemlja in voda.... to ne more bit popolno.... nič zelo ženska osebnost... pojd h kakšnem židovskem astrologu, morda ti bo naredil zastojn razlago :) ker je glih davidova zvezda, po drugi strani pa židje so židje. hehe
:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

#3 Taja

Taja
  • NeČistZačetnik
  • PipPipPip
  • Št. objav: 30

Objavljeno: 12. september 2003, 06:11

El Nino hvala, vseeno. Si mi pa dal čisto plutonovski odgovor, veš, jaz tudi - vladar pluton. No saj zraka je veliko, trije planeti (vključno s soncem v vodnarju. Le ogenj je bolj švoh - le jod z jupitrom v ovnu (mogoče celo blizu tvojega sončka, hi, hi), pa točka duha v levu. Veš, saj te osnovne aspekte nekako tudi sama poznam, ne pa tudi recimo te konstalacije - velike trigone in kvadrate, pravokotnik, pa recimo aspekte s točkami - kaj vem, npr. točka duha v opoziciji s soncem. Aspektov imam pa res čuda, to pa drži. No, pa če kaj od tega poznaš, bi ti bila tudi hvaležna. Sicer pa, kje pa je Marsa, njena konstalacija, bi naj bila na letnik (64) menda precej podobna moji, glede na to, da je tudi ona v podznaku škorpion. Sicer pa rada spremljam kar pišeš - zelo dobro. Lep pozdrav za enkrat.
Taja
»Vprašanje božanskega znanja je tako globoko, da ga poznajo samo tisti, ki ga imajo.«

#4 RAKICA

RAKICA
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 405

Objavljeno: 12. september 2003, 09:37

Dvakratno v sebi speča kombinacija.Spanje na lovorikah.Veliki dosežki, na lep način, brez utrujanja....

#5 lunca

lunca
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 059

Objavljeno: 12. september 2003, 11:17

:palec: Temu se reče "srečkica".

#6 Taja

Taja
  • NeČistZačetnik
  • PipPipPip
  • Št. objav: 30

Objavljeno: 12. september 2003, 15:10

O hitre ste hitre s tole srečko, hi, hi. Ne vem če bi temu ravno tako rekla, če bi vedela za vse te zoprne konjukcije (sonce/mars, venera/kiron, pluton/uran, neptun/asc, saturen/MC)
Pa opozicije (luna/asc, venera in kiron/uran in pluton, sonce in mars/točka duha)
Pa kvadrate (sonce/asc, soncein mars/luna)..pa inkonjukcije vseh tavišjih (neptun, uran pluton) planetov z jupitrom. Se vam zdi še kar srčkano? Po moje so ti trigonosi bolj nujnost, he, he. No, tako jaz mislim, res pa je, da sem jaz v tejle koži, pa sem precej pristranska.
Taja
»Vprašanje božanskega znanja je tako globoko, da ga poznajo samo tisti, ki ga imajo.«

#7 El Nino

El Nino
  • Lunatik
  • Št. objav: 10 745

Objavljeno: 13. september 2003, 13:59

olala... no ja kakorkoli jay mam 25° soncek tako da ce je tvoj jupiter tam :)
:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

#8 stankaa

stankaa
  • D član
  • Št. objav: 2 653

Objavljeno: 13. september 2003, 15:10

...hojla, da samo nekaj pripomnim, včasih kdo misli npr. jaa, glej, glej ta in ta in ta aspekt,
nato pa ugotovim, da gre za aspekt med npr. Saturn, Uran, Pluton...

to so bolj generacijski vplivi in ne osebni, razen, če gre za egzaktnost stopinj, pri počasnih planetih ne bi rekla, da je trigon, če ima orbis večji od 1 stopinje,

čeprav programski izračun tega ne upošteva in da rezultat, da je aspekt, kakor da bi šlo za npr. Asc in Luno.

Drugače pa lahko trigon pomeni tudi eno harmoničnost, lahkotnost, lenobnost, in da se v okviru teh energij vse dobro izide, brez borbenosti ali ovir, kar nakazuje kvadrat.

Stankaaaa

Življenje je PLES do nebes...
Imejte se radi med seboj, vedno!
live well, laugh often, love much (as you've never been hurt!)

#9 Taja

Taja
  • NeČistZačetnik
  • PipPipPip
  • Št. objav: 30

Objavljeno: 13. september 2003, 18:47

Stankaa x:)x

Niti ni nujno, da kdo ne čuti vpliva počasnih planetov, se pravi to ne drži. Sama najbolj zaznavam tranzite urana (morda ker je moj vladar sonca, ne vem), tako da, je to zelo odvisno. No, pa plutona tudi - hm, spet ne vem, morda ker je vladar horoskopa?
Kaj praviš El Nino, ti zaznavaš plutonove tranzite? No, nimava v konjukciji jupitra in sončka, je pa blizu - pa asc tudi, ne? Obema en lep pozdrav.
Taja
»Vprašanje božanskega znanja je tako globoko, da ga poznajo samo tisti, ki ga imajo.«

#10 lunca

lunca
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 059

Objavljeno: 15. september 2003, 08:21

x;)x No mislim, da je koristno imet kakršne koli aspekte.
Pri večini otrok, ki do debili, embecili ali kakor koli odvisni od staršev in drugih ljudi, se v njihovih horoskopih pojavljajo sami lepi trigoni. Kaj meniš Taja, da to pomeni. Ni se jim potrebno trudi, trudijo se namesto njih njihovi starši. To je pa karma. Otroci bodo nekaj naučili svoje starše. Le ti pa imajo verjetno nekaj težkih aspektov. Je pa treba gledat celo karto, tako, da mislim,da ti tisti lepi trigon pomaga pri vseh drugih slabih. Jaz se ne bi pritoževala.

#11 Taja

Taja
  • NeČistZačetnik
  • PipPipPip
  • Št. objav: 30

Objavljeno: 15. september 2003, 09:46

Lunca
Saj se ne pritožujem veš, le zanima me, če kdo ve kaj več o velikih aspektih (trigonih, zvezdah, kvadratih, jodu, s točko duha..in podobno), to kar je splošno in posplošeno vem tudi sama. Dalaj Lama ima en veliki trigon, pa niti ne deluje debilno, hi, hi
No, brez heca, trigoni so dobra karma, to je jasno, sekstili pa so talenti. Einstain je tudi imel veliki ognjeni trigon, med drugim, ne poznam pa nikogar, ki bi imel dva v zvezdo, zato me je zanimalo, ker sem mislila, da je tu dosti izkušenih ekspertov, pa če kdo kaj ve o tem. Sicer sem se kar nekaj ukvarjala z astrologijo, ampak kot veš - samemu sebi se najtežje interpretira, ker je človek do sebe samega najmanj objektiven, ter tudi če noče, vidi predvsem tisto, kar hoče videti, ali obratno (če je nihilistično nagnjen), predvsem tisto, česar se boji. Zato smo drug drugemu za ogledalo in pomoč pri rasti. Sicer pa tudi vedno rada preverim znanje astrologa, predno stopim v globjo komunikacijo z njim, ker je nesmisel se pogovarjati z nekom, ki ve še manj kot ti sam, posebno še, če moraš za to celo plačati, kaj ne? Vseeno hvala vsem za sodelovanje in razlago. Lepo je imeti trigone, lepo je imeti dobro karmo, saj to je vendar tisto k čemur vsi težimo - ali pa vsaj naj bi. LP
Taja
»Vprašanje božanskega znanja je tako globoko, da ga poznajo samo tisti, ki ga imajo.«

#12 lunca

lunca
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 059

Objavljeno: 15. september 2003, 10:42

x;)x Mislim Taja, da je prišlo do nesporazuma. Saj veš do 20 septembra je merkur retrograden in zato je moj odgovor verjetno slabo razumljiv. Ne mislim,da je Dalaj Lama debil. Ampak njegovo karmo verjetno ne moremo primerjati s karmo navadnih nas človečkov. Se bomo verjetno morali še parkrat reinkarnirati. Razumela sem pač, seveda napačno, da te skrbijo tvoji slabi aspekti. Ta tvoj trigon ali dva, verjetno, ti marsikaj uspeva z lahkoto, zato te uvrščam med srečnike.
Za samo interpretacijo pa je verjetno povedano premalo.

#13 Taja

Taja
  • NeČistZačetnik
  • PipPipPip
  • Št. objav: 30

Objavljeno: 15. september 2003, 18:06

Lunca x:)x
A sem bla preoštra v besedi? Mah, veš, jest se včasih tako izražam,pa niti ne mislim nič oštrega - mogoče zaradi vladarja plutona, ki konjucira urana na mc, pa opozicira saturna na ic - pa mi včasih pravijo, da sem oštra (no večkrat), ampak sploh ne mislim bit. In bože nedaj, da kaj kdaj bolj energično povem, mi koj postrežejo, da sem agresivna (viš, spet sonce konjukcija mars, pa opozit z točko duha). In ker se mi vse to redno dogaja, se včasih prav trudim biti pocukrana, pa sem sama sebi smešna, ha, ha. No, jaz sem resnično hvaležna za mnenja. Sama sem zrisala in interpretirala kakšnih dva taužent horoskopov, pa še nisem naletela na to in zato me je zanimalo, sicer pa le še preberem kje kaj, delam več ne, ni več tolikšen izziv, pa se interesi pomaknejo kam bolj na drugo stran, za vse pa zmanjka časa. Preberem pa še kdaj kaj in rada spoznavam ljudi z zanimivimi konstalacijami. El Nino je že tak, ki je pritegnil mojo pozornost, pa Marsa in glej, zdaj tudi ti. Lepo bodi in vse dobro xsrcx xsrcx xsrcx
Taja
»Vprašanje božanskega znanja je tako globoko, da ga poznajo samo tisti, ki ga imajo.«

#14 lunca

lunca
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 059

Objavljeno: 16. september 2003, 06:49

:palec: :palec: Ojla Taja, ti bodi kar taka kakršna si in uporabi vse tiste trigončke, sicer pa z uranovskim sončkom lahko malo šokiraš kdaj pa kdaj.

#15 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 16. september 2003, 07:20

... Pri večini otrok, ki do debili, embecili ali kakor koli odvisni od staršev in drugih ljudi, se v njihovih horoskopih pojavljajo sami lepi trigoni. ...

Tole si pa fajn povedala, Lunca! x:Dx
Imam 11 super lepih trigonov. x;)x
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#16 lunca

lunca
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 059

Objavljeno: 16. september 2003, 09:18

xrolleyesx Ja, maš očitno srečo. Malo je izbranih, jaz bom še nekaj časa v vrsti za trigone.

#17 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 16. september 2003, 19:18

x:Dx Jaz pa za kvadrate (v vrsti) - imam samo enega... x:Ix :8):

x;)x

Jaz jemljem velike trigone in podobno mocne zvezdne konfiguracije kot precej vplivne...
Se posebej pri trigonu pa je fajn, da je vodni, ker si te energije 'pasejo'.
Ce pa imas zraven se zemeljskega (ce sem prav videla oz. si zapomnila), pa je sploh toliko bolje, ker lahko obstaja tudi realizacija oz. materializacija teh vodnih potencialov.
Da se v nekem smislu potem 'osmisli' vodni trigon - da ni samo talentirano bluzenje, pac pa tudi delo oz. materializiranje vseh teh genialnih idej.

Lahko pomeni, da se ti dobre stvari dogajajo v drugi polovici lajfa oz. ni nujno, da se to manifestira zelo zgodaj v lajfu.

Skratka - izredni potenciali!
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#18 Taja

Taja
  • NeČistZačetnik
  • PipPipPip
  • Št. objav: 30

Objavljeno: 16. september 2003, 21:34

Marsa x:)x
Hvala za odgovor. Veš saj tudi sem mislila tako, ampak nekaj ne štekam - res talentov je veliko, ampak ni ambicij. Kaj jih vrabca bremza, ko pa je uran s plutonom na mc-ju? Al' pa glih to. Nekako mi res veliko zadev kar 'rata', vendar vedno sledi temu - eh, pa kaj. Napisat knjigo, pesmarico, sestaviti ali odigrati kompozicijo, razlagati psihološke vzorce...pa je vse skupaj - eh, pa kaj, kao saj je že itak preveč knjig, pesmi, skladb razlag... Pa ne gre za pomanjkanje kvadratov, jih je kar, ma sploh vseh aspektov malo morje - a imaš ti tudi jod v ovnu z jupitrom? Mislim, naj bi ga imela, saj si le dober mesec mlajša od mene, ne? Kako si ga razložiš? Pa lepo bodi.
Taja
»Vprašanje božanskega znanja je tako globoko, da ga poznajo samo tisti, ki ga imajo.«

#19 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 17. september 2003, 08:29

Taja - cudno, da ni ambicij - z zemeljskim trigonom... Morda pa ne dovolj neke samozavesti, usmerjenosti - prevec razprseno morda vse skupaj.
Sem pa tudi jaz zase vseskozi mislila, da sem totalno neambiciozna - ob cemer se pa moram zdaj v bistvu nasmejat - ker zdaj pa mislim, da sem kar precej. Vendar nekako drugace.
Samo podjetna pa res nisem dovolj.
In tudi to je res, da je veckrat prelahkoten tale tok, prevec smooth vse laufa... pa je linija najmanjsega odpora in vse...
Ja, tudi jaz imam tale Yod z Jupitrom v Ovnu (5. hisa). Pri meni gre predvsem za pretiravanje in nekoliko tekmovalnosti, pa raje 'soliram' pri delu...
In tudi Uran, Pluton - na MC, vsak s svoje strani, iz svoje hise... (9. oz. 10.).
Ampak jaz ju jemljem na vrhu za osnovna pokrenitelja - imam Venero v trigonu z vsemi tremi (uran, pluton, mc) - iz 6. hise - pa to morda pomaga.
Pa imam Mars trigon Neptun, Asc... Pa mars opp. pluton... Pa ogromno konjunkcij imam (10)... Pa me slednje potem zene naprej - trigoni pa omogocajo nemoten pretok in harmonijo.
Sicer pa nimam velikega trigona - ker nimam nic v raku (razen cvora in vertexa), imam pa takega nekaksnega zmajcka.
Imam pa veliki (zemeljski) trigon, ki pa vkljucuje cvor - zato ga v bistvu ne stejem... samo je pa zelo natancen (venera, uran, cvor)...
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#20 Taja

Taja
  • NeČistZačetnik
  • PipPipPip
  • Št. objav: 30

Objavljeno: 17. september 2003, 10:56

Živjo Marsa

Ja, ta tekmovalnost mi je znana, le pri meni je nekako tudi ta notranje usmerjena - najraje tekmujem sama s sabo. Ja, vidiš, tudi sama sem dolgo mislila, da je le zemeljski trigom (pri meni z merkurjem, luno in uranom/plutonom), potem pa sem na nekem programu kar naenkrat zagledala še enega in sem videla, da je z čvorom v raku - pa asc/neptun, pa venera/kiron. Tudi sama imam veliko konjukcij, pa se mi zde same zatežene in kiron/venera v opoziciji z uran/pluton. Ta mi je zatežena, pa saturen na ic pa sonce z marsom. Ja, to si dobro napisala - podjetnosti ni, ampak jaz tudi ambicij ne čutim in če že, me hitro mine zagon. Sama na jod v resnici največ stavim in to res še čaka na realizacijo (morda ob tranzitu urana?), bomo pa videli. Sicer pa kljub vsem nenehnim zapletom tudi sama občutim življenje kot zelo na lahko, v bistvu vse uresničljivo, brez velikih težav. Razen moje nepotrpežljivosti, ki pa itak vsemu botruje - s tem se pa najbolj borim. Ampak baje konjukcije itak kažejo na to, kaj moramo preseči v tem življenju, tako da nama dela ne bo zmanjkalo, hi, hi. Lepo bodi.
Taja
»Vprašanje božanskega znanja je tako globoko, da ga poznajo samo tisti, ki ga imajo.«

#21 MUCAMACA

MUCAMACA
  • D član
  • Št. objav: 1 056

Objavljeno: 17. september 2003, 11:01

Pa še malenkost za nepoznavalce:
veliki trigon je?
jod je? :eek:


xsrcx xsrcx xsrcx MucaMaca

#22 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 17. september 2003, 11:09

Taja - saj bo... se pa se bova podjetni ratali, a ne, ko bodo pravi aspekti uleteli? x;)x :palec:

MucaMaca - to so konfiguracije - kjer je v aspekte vpletenih vec planetov oz. pomembnih tock.
Ce imas Sonce na 24 rib, asc na 24 skorpijona, imas pac trigon (120 st.) med tema dvema planetoma... Ce pa bi imel na 24 raka en planet, pa bi govorili o velikem trigonu, kjer je vsak z vsakim v trikotniku.

Yod pa je konfiguracija, sestavljena iz opozicije, sekstila in dveh inkonjunkcij - prav zaradi te oblike se mu rece Yod.
Y
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#23 Jupi

Jupi
  • ŽeČistoDomači
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 200

Objavljeno: 19. september 2003, 20:15

Taja če te kaj več zanima o redkih aspektih
boš našla tu odgovore http://astradamus.tr...com/aspekti.htm

#24 Taja

Taja
  • NeČistZačetnik
  • PipPipPip
  • Št. objav: 30

Objavljeno: 19. september 2003, 20:34

Jupi xsrcx Marsa xsrcx
Hvala obema. Si bom pogledala, čim utegnem - že dodala med favorits. x:)x
Taja
»Vprašanje božanskega znanja je tako globoko, da ga poznajo samo tisti, ki ga imajo.«

#25 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 22. september 2003, 14:37

Saj na zelo preprost nacin pa sem najpomembnejse aspekte opisala v Mali soli astrologije na LN...
Izognila pa sem se posebnostim in konfiguracijam, ker sodim, da je prvotno primerno poznati point samih aspektov, predno to znanje toliko nadgradimo oz. poglobimo, da ga prevajamo sirse - v tem primeru pac na vec medsebojnih aspektov.
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0