Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Partnerstvo in zvestoba


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
77 komentarjev na to temo

#1 afrodita

afrodita
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 74

Objavljeno: 24. marec 2002, 01:00

Pred dnevi me je nekdo po elektronski pošti skušal prepričati, da je varanje ljubezen. To naj bi bila filozofija modreca Osho-ta. Vse mi je na dolgo in na široko razložil. Skratka... to, da pustiš partnerju s komer koli in kadar koli skakati čez plot, naj bi pomenilo, kako zelo ga ljubiš in kako visoko si na duhovnem nivoju. Priznam. Najprej sem se prepustila ugodju ob misli, da je to res OK. Moji hormoni so podivjali in če bi ga v tistem trenutku imela pred seboj, bi mu padla v naročje kot odrešitelju sveta. Ampak potem me je hvala bogu nekaj streznilo!
Žal mi je, ampak tako ne bi mogla živeti. Sprejemam drugačnost in mislim, da je to res le drugačnost in ne recept za srečno partnerstvo. Saj človek ni žival!!! Razumem, da se partnerja ločita, ker pač ugotovita, da nista za skupaj in si najdeta vsak svojega novega partnerja. Tudi skok čez plot lahko razumem. Se zgodi, saj smo samo ljudje.
Da! Velikansko ljubezen do partnerja pokažeš, če te prevara, pa mu zmoreš oprostiti. Da pa se z njim poročiš ali pa živiš z njim v izvenzakonski skupnosti - saj je vseeno, in da naj bi bilo pri tem ( v imenu ljubezni seveda ) že v naprej samo po sebi umevno, da bo lahko partner zato, da bo srečen, skakal čez plot kolikor se mu bo ljubilo, tega v svojem zakonu ne morem sprejeti!
To je zame le drugačnost. Ne vem, morda pa se motim. Prepričajte me! Povejte svoje mnenje, prosim.

#2 božo

božo
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 64

Objavljeno: 25. marec 2002, 01:00

ZVESTOBA VEČNO VPRAŠANJE,KAJ MISLIŠ DITKA MOGOČE BI ZAČELA ISKATI ODGOVORE KAJ LJUBEZEN JE ALI JE LJUBEZEN SEX ALI JE SEX LJUBEZEN,KAKŠNE VREDNOTE NAJ BI PARTNER IMEL, DA BI BILA SPOLNOST OZ. SEX VRH PIRAMIDE TEGA ODNOSA,TUDI JEST SE ŽE DOLGO ČASA SPRAŠUJEM O TEH STVAREH PA ZMERI BL UGOTALJAM, DA JE PREDVSEM VAŽNO ALI IMA TA PARTNER VSEBINO, DA MOGOČE PRELEŽIŠ NA NJEGOVI RAMI CELO NOČ, SE Z NJIM POGOVARJAŠ, TI ZNA PRISLUHNITI, TI O OBOLEČINI STISNE K SEBI ......ALI SAMO "NASKOČI" PA PO PETIH MINUTAH ŽE SMRČI OB TEBI, TI PA NEMO GLEDAŠ V STROP IN SE SPRAŠUJEŠ ČE JE TO LJUBEZEN ??????

božo

#3 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 25. marec 2002, 01:00

Ravno včeraj sem pisala misli za Lunin orakelj.
Tudi misel o partnerstvu sem vključila in jo navajam tudi tule; to si jaz mislim o tem:

"Ko si izbereš partnerja, bodi človek in ga spoštuj in mu ne počni tega, česar nočeš, da bi ti počel on. Če pa ni pravi, pa prijateljsko odidi - nisi edini človek na svetu, ki je sprejel napačno odločitev."

LN Orakelj, 34. misel
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#4 elizabeta

elizabeta
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 104

Objavljeno: 26. marec 2002, 01:00

Ravno danes smo imeli temo o varanju.
Poznate mit o Tezeju? Govori, kako uspešno se je začela njegova junaška pot, ter kako uspešno premaga Minotavra s pomočjo svoje izvoljenke Arjadne.
Po boju se odpravita z ladjo iz Krete proti Atenam in vmes se ustavita na otoku Naksos, kjer se pa Arjadna pridružila ostalim ženskam na Dionizovem vozu. Tu so se opijale z rdečim vinom in spolno občevale, bile so močne orgije.
Tako Tezej kar naenkrat zagleda temni obraz svoje družice, pijano, ne more hoditi, smrdi po alkoholu, en teden ga sploh ne prepozna je odštekana, čudna itd. /aspekt Neptun, Venera/.
In pravi: "tega pa že ne bom gledal in prenašal!" in odpluje.
Ko se Arjadna zave svojega početja, Tezeja prosi naj ostane z njo, naj jo razume in da je to nekaj, kar je potrebovala a za njega je že prepozno.

Kaj je varanje? Ali je to varanje?
Njena izkušnja je zelo nezavednega značaja.

So trenutki v življenju, ko se moramo naučiti partnerja razumeti in tudi odpustiti. Ne pišem o tem, ko brezpogojno gledamo skozi prste in si zatiskamo oči. To je nekaj drugačnega. Življenje od nas kdaj zahteva, da znamo nekomu prisluhniti, odpustiti, razumeti in biti potrpežljivi, da gremo preko sebe.

Naša sreča je, da imamo zavest in možnost pogovora!





E.

#5 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 1. april 2002, 01:00

quote:

[b]"Ko si izbereš partnerja, bodi človek in ga spoštuj in mu ne počni tega, česar nočeš, da bi ti počel on.
LN Orakelj, 34. misel



quote:

ja. daji ne pocnem tega kar jasnebi hotev dami pocne;
zakaj pane? cejas kaj delam ni receno dabo ona meni :)
jasne razumem tega reka?? recimo, dami zjutran popije komajpricakovano kavo, kisem jo hotev ze 3 dni prej,
pami je nespije, ker nebi hotla, da jojas drugic njej :)
sdaj sempa pozabiv kajsem hotev stem povedat in vprasat :
aja, kajpa ceona sploh nepije kave? kerje nemara?
incebi jas skociv zes plot, mogoce ona nebi, ker nemara skakat?!
injas nekomu naravo zuzitkom spijem kavo, onapa meni ne.
injas njeno kavo naravno zveseljem in entuzijazmom in zejno vlijem vgrlo, inmi koristi insem bol vesev in potem pospravim poslo, ker kofein deluje in ceje nebi; ona nebi bla vesela ker je posla pospravljena, recimo?! paceprav semji spiv kavo. kako jepotem prav? mogoce jepa sekaj drugega karnas vodi vdejanja katera drugi nemarajo in nebi hoteli dajih udejanjajo nam???
amislis da indigo vtroci tako razmisljajo?



#6 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 1. april 2002, 01:00

quote:

mogocepa tako razmisljajo, dase samo oni razumejo medsabo?
pajih jas nikoli nebom razumev?



#7 tash

tash
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 16

Objavljeno: 5. april 2002, 01:00

varati-ne varati? kaj to sploh je?skok čez plot? bežen poljub? posvečanje najboljšemu prijatelju, ki ni tvoj soprog? nežen objem? strasten pogled?.....in še in še...za vsakega posameznika je varanje drugačnega pomena...

moje mnenje (svoboda mi je pomembnejši del življenja):varanja zame ni. človeku, ki bo pripravljen stati ob meni, bom dala jasno vedeti, da me ne moti, če ima razmerje z drugimi, ker tudi jaz nisem tip človeka, ki spoštuje zvestobo...

PREPRIČANA SEM, ČE SREČAŠ ČLOVEKA, IN ČE PRESKOČI OBOJESTRANSKA ISKRICA, DA NI SILE NA TEM SVETU, KI BI MI PREPREČILA TA STIK!!! VSAK ČLOVEK IMA NA SVETU NEKOGA, KI SE MU NEBI MOGEL NOKOLI UPRETI, AMPAK NI REČENO DA SE KDAJ SREČA Z NJIM-VEDNO PA OBSTAJA MOŽNOST...ZATO NE VERJAMEM LJUDEM, KI TRDIJO, DA NEBI MOGLI NIKOLI PREVARATI SVOJEGA PARTNERJA...

tash

#8 tomaz

tomaz
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 64

Objavljeno: 6. april 2002, 01:00

Oj!
Hm varanje! Oh to varanje!
Z znancem sva pila kavo. Tak visok črn športen tip je bil. Poročen z luštno ženko in otrokom. Ali bil je rojen ženskar. Na bledu jih je podiral kot izkušen gozdar. Ob kavi mi je pravil kako je čakal za vrati pri neki prijateljici: mož noter on ven, da sta vedela le ljubimca. To je bilo izvedeno jako hladnokrvno, profesionalno, kakor da nič ni, čeprav je bila noč v postelji zelo vroča.
Seveda sva se ob kavi oba režala, sa jsem ga videl kako zna osvajati Japonke sredi bara in se zabavati kar z dvema naenkrat. Se pravi ljubimec mednarodnega kova.
Nisem se spraševal koliko njegova soproga sluti in ve za vse njegove skoke čez plot a dal mi je vedeti, da ima zelo rad svojo hčer in da je pri delu priden in uspešen kar se da. Bil je že dolgo v Franciji in pol Evrope dal skozi, pa se mi zdi, da se tudi taki kozli z leti umirijo in kar radi ostanejo v krogu svojih domačih.

Tomaz

Tomaž

#9 Mirjam

Mirjam
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 24

Objavljeno: 6. april 2002, 01:00

A se vam ne zdi, da je vse v možganih?? Sploh pa kaj je ljubezen?
Koga ljubimo? Predstavo, ki jo imamo o nekem človeku, predstavo, ki smo si jo vtepli v glavo. Nekaj nas je pritegnilo k sočloveku, potem pa se sploh ne potrudimo, da bi ga zares spoznali. Pa kako bi ga, če še sebe ne poznamo.Zame je partnerski odnos nekaj prostovoljnega, kar pomeni, da takrat, ko ne bom več čutila, da imam pravico izbire, ne bo več zanimivo. Vse dokler pa vem, da se vračam domov prostovoljno, ker tudi tako odhajam in me ne ovira nihče, do takrat bo O.K. Upam, da me je kdo razumel kaj sem hotela povedati.


vodnar/strelec

#10 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 7. april 2002, 01:00

Ja - res; kaj sploh je varanje?
Sama se opredelim, da je nekaj varanje, ko to dejansko postane - kot srbohrvaški izvor besede - varanje..
Torej - ko zadeve postanejo "grde".
Laganje, spletkarjenje, delovanje za hrbtom etc.. - TO je zame varanje.

Torej: jasno, da imamo STIK z mnogimi, tudi kemični, ali, če hočete, "spolni".
In res je - naše življenje je kratko in neponovljivo...
Logično je, da ne bomo vsi v vsem svojem življenju gledali le enega samega človeka...
Vendar - nekaterim pa to uspeva. ;)

In - Tash - ja, res je, fino je, če imamo odnos, kjer smo lahko sproščeni, naravni ipd.
Vendar praviloma, kjer si eden od partnerjev "izvoli" takole stališče do zveze, eden med njima ni zadovoljen.

Zato pravim: ne počnimo, česar ne želimo, da bi se dogajalo nam..

Če bom torej svojega partnerja skušala prepričati v vesoljno ljubezen, ki jo lahko delim z vsemi, bom seveda morala spoštovati tudi njegovo podobno odločitev - kar pa je težko..

Torej - če bi se hoteli z nekom "zaplesti", si predstavljajmo, kako bi bilo nam, če bi se za podoben korak odločil naš partner.

To je vse.

To je zrelo partnerstvo. Ko sta OBA za to.

Pa tudi - gre za dostojanstvo - ali sem žival?
Ali ne morem krotiti svojih nagonov?

Ne - če imam rada partnerja in ga spoštujem, se vzdržim varanja.

Ja, včasih pa se stvari "zgodijo"...
To je nekakšen stik - oz. jaz temu tako rečem (ki seveda ne pomeni spolnega v smislu konkretnega stika).
In pri takem stiku ni nič grdega.

A od tam naprej pa je varanje - razen če ne ugotovimo, da je ta oseba primernejša za nas oz. smo našli idealnega partnerja zase.
V tem primeru pa to ni varanje, ampak konec prejšnje, npr. neosrečujoče zveze.

Hecno je tudi, da v tako imenovanih "free" zvezah vedno krajši konec potegne tisti, ki je bolj ljubeč in pravzaprav iskrenejši.
Ker pa gre največkrat v teh primerih tudi za ziheraška ozadja (torej - ostanemo v "obeh" zvezah, zgolj zato, kar nam to še nadalje omogoča "biti bubreg v loju"), me moti, da tisti, ki nam očita pomanjkanje širine in demokratičnosti, pravzaprav hoče naš denar (posest, naše delo, ki ga opravimo zanj ipd.)...
Ali - ostane v zvezi tako z nami (ker nas ima tako rad), kot z novo osebo.
Vendar pri nas pa živi - mi mu peremo gate.

:))


Zelo me je navdušila Oshova filozofija; a roko na srce - vsi (poznam nekaj parov), ki so se sklicevali na Oshovo filozofijo ali po njej celo živeli in delovali, so si svoje odnose zelo uničili (in to nekateri na najgrši možen način - kljub temu, da so se imeli za zelo visoko razvite in so "v bit poštekali njegovo filozofijo" - no, vsekakor jim to ni preprečilo, da ne bi delovali zelo materialno in na najnižjih možnih nivojih in se posluževali najnižjih možnih sredstev.
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#11 Mirjam

Mirjam
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 24

Objavljeno: 7. april 2002, 01:00

Ne - če imam rada partnerja in ga spoštujem, se vzdržim varanja.

Pa smo tam, zakaj bi SE VZDRŽALA VARANJA, če ga spoštuješ? Zakaj na to sploh pomisliš, da bi ga varala??? Zame je to sprenevedanje in ignoranca lastnih potreb. Ker najprej moraš biti zadovoljen sam s seboj, da so drugi zadovoljni s tabo, ne ti z drugimi. Človek ne potrebuje nikogar, da je srečen, niti je partner pogoj za lastno srečo. Ta izvira iz tebe same, oz. prelagaš odgovornost na partnerja.
Nehajmo se sprenevedat, poglejmo resnici v oči.

vodnar/strelec

#12 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 7. april 2002, 01:00

Ja.
Vzdržim se varanja - in to na tak način, da sploh ne razmišljam o tem.
To pomeni, da NE varam (sem pa, včasih, v prejšnjih "razmerjih").
In - razmišljanje o ČEM točno je varanje?
Ali varam, če mi je nekdo všeč?
Od tam naprej, ko bi zadeve lahko postale varanje, me zadeve ne zanimajo.
Seveda pa semintja vzpostavim tudi kak odnos, ki je izključno všečne osnove.

In, hej! - kakšno sprenevedanje, kakšna ignoranca??

Partnerja ne varam, ker ga spoštujem in mu zaupam in on meni zaupa in sva prijatelja. Spoštujem njegovo svobodo in on mojo, vendar jaz pod svobodo ne razumem in ne upoštevam nujno tudi "skoke čez plot".

Svoboda je, da si tak kot si in da nikogar ne ogrožaš.

Sem pa seveda že preizkusila tudi drugačne, morda malo bolj neobičajne modele zvez in odnosov (za katere dvomim, da jih je izkusilo veliko, sploh tistih, ki o tem radi govorijo - namreč o partnerski svobodi)..

In tudi - ali nas ni Afrodita povprašala o tem, kaj si mislimo?
Jaz si to mislim.

In ja - prostovoljno hodim domov.

Ne bi rada, da bi se zakačili na posameznih besedah....
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#13 Mirjam

Mirjam
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 24

Objavljeno: 7. april 2002, 01:00

Tudi jaz se ne bi rada zapenjala na besedah. Prav zato ne razumem tega vzdrževanja varanja. Ker o tem razmišljaš. Je pa verjetno vse v možganih, kot sem že omenila. Vse se dogaja tam. No ampak, vsak ima pravico imeti svoje mnenje, ali ne:) Ni mi pa jasno zakaj te moje mnenje moti, morda samo zato ker je drugačno? Res je žalostno to naše življenje, ki ne priznava različnosti med ljudmi, kaj šele mnenja, ki niso stereotipna in splošno sprejemljiva. Bog ne daj imeti svoje možgane in jih uporabljati kakor se mi zdi pravilno in edino pošteno.
Ker na koncu si itak sam in sam sebi odgovoren za vsa svoja dejanja.
Nihče ti ne bo odpustil ničesar in nihče ne bo toleriral moje lenobe.
Pa dovolj filozofiranja. Ne želim se kregati, ker pa očitno ne smem povedati svojega mnenja ne da bi naletela na protest, se mi zdi, da je ta forum sam sebi namen. Pa brez zamere.

vodnar/strelec

#14 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 7. april 2002, 01:00

Nasprotno!
Vsa mogoča različna mnenja so več kot zaželena!
Ampak ali nisem ravno jaz tista tu, ki imam nekako "drugačno" oz. sploh nekoliko konkretnejše mnenje? (nihče namreč se ni eksplicitno zavzel za ali proti) :)

Moj namen vsekakor nikakor ni bilo kreganje - a ker je bil komentar na mojo "izjavo" oz. samo en njen del(besedo), ki se mu je posvetilo največjo pozornost, sem tudi sama pokomentirala.
Poleg tega sem podala še nekaj drugih vidikov in tudi svoje izkušnje in izkušnje svojih znancev in prijateljev, ki so se "šli" svobodnejše odnose.

"Razmišljam" o tej temi (na tem mestu) pa zato, ker je Afrodita postavila vprašanje.
Ker podajam mnenje, torej o tem tudi razmišljam.
Res pa je, da je bistvo takihle razprav tudi (ali pa predvsem) v tem, da sami dobimo nekakšen pogled in s tem priložnost uvida oz. mnenja.

Ne podpiram varanja kot takega dejanja, kakor ga jaz podrazumevam - to sem mislila.
Mislim, da tu ni nič sprenevedajočega in moje mnenje o tej temi ne izvira iz ignorance do svojih potreb, ampak ravno iz njihovega poznavanja in iz lastnih izkušenj.

Je pa še tudi nekaj, kar sem pozabila že prej omeniti - pripravljena pa sem odpuščati "varanje" oz. lahko razumem, da se stvari pač zgodijo.

Mislim pa, da je, kar se tiče sprenevedanja in ignorance, v velikih primerih prej nasprotno - da se namreč prav oni, ki je pobudnik tovrstne svobode, najbolj spreneveda ali pač negira osnovne vrednote ali ljubezen samo, ki je med dvema.

Seveda tudi nisem mislila pod ODNOS vsake pubertetniške zveze ali teh zvez, katerih "namen" je nekako naše "iskanje"...

Podala sem svoje mnenje o tej temi, vendar pa izhajajoč iz odnosa kot zrelega partnerstva (ki morda, ne pa nujno, vključuje tudi otroke oz. globljo povezanost in ne vsak običajni dejting).

Ko to najdemo, mislim, da ne razmišljamo o več variantah...
Seveda pa obstaja toliko stališč, kolikor je ljudi in je toliko različnih odnosov, kolikor je parov (ali pač skupnosti...).

Vsekakor je zaželenih čimveč mnenj torej tule, ker je Afrodita res izpostavila zanimivo temo.

Prav tako ste najbolj vljudno vabljeni tisti, ki imate sami izkušnje z drugačnimi modeli odnosov.
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#15 vanja

vanja
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 777

Objavljeno: 8. april 2002, 01:00

Varanje-ja dobro vprašanje, še bolj pametni odgovori.Parterstvo si predstavljam skupnost dveh ljudi, ki eden drugemu pomagata ko se zatakne in imeti svobodo.To pa nikakor ne pomeni da je dovoljeno varati.Kajti predstavljam si da v zvezi dveh ljudi eden vara pomeni da je vseeno ali si z njim ali ne.Takšnega človeka ni ob tebi in ti v življenju ni sposoben pomagati.Bolje je če je nekje drugje.Imeti svobodo pa zame pomeni da ne nenormalno visiš za partnerjevim vratom in ga stiskaš kolikor moreš-svobodno, veš da lahko gre in ko pride veš da mu še lahko naprej zaupaš-to je zame ljubezen in spoštovanje vse ostalo pa ni ne zveza ne partnerstvo.Ampak vse se lahko zgodi zato pa imamo ljudje možnost odpuščanja. Če nisi sposoben odpustiti potem nisi sposoben niti ljubiti bi jaz rekla.Je pa v vsakem odgovoru veliko resnice in vsak si zvezo drugače predstavlja, nekateri zato ker tako mislijo drugi pa zato ker enostavno nočejo spoznati resnice in se raje oklepajo nečesa kar ni in ne bo (ljubezni namreč za katero meni da ni večje).

#16 elizabeta

elizabeta
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 104

Objavljeno: 11. april 2002, 01:00

Odgovornost pomeni odzivati se na to, kar stori, da tvoje srce zapoje.
Odgovornost ni dolžnost. Če res počneš tisto, v čemer tvoje srce poje, se odzivaš na to, kar si. Tedaj osrečuješ svet, dasiravno nisi odgovoren za nikogaršnjo srečo, za nikogaršnje življenje. Odgovoren pa si za svoje življenje, ki je soustvarjanje vseh bitij. Če nekaj počneš iz dolžnosti, ne pa iz ljubezni, se pojavi obžalovanje. Prav je, da nekomu iskreno rečeš: Razumem, kaj želiš od mene, toda zares iz srca želim storiti to in to - ne ker te ne bi imel rad, saj te vendar imam - ampak ker moram živeti življenje z veseljem. Če on vzame to za slabo, to ni tvoja odgovornost. Je njegova stvaritev, in kar koli kdo misli o tebi, te ne zadeva, saj se vsakdo odziva glede na svoj strah in svojo presojo.

P'taah, plejadec




E.

#17 harmonija

harmonija
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 3

Objavljeno: 17. april 2002, 01:00

V partnerstvu poleg mnogo drugih stvari, zelo veliko pomeni tudi zaupanje. Zase bi rekla takole: tudi v partnerstvu skušam biti zvesta sami sebi. rada imam čisto vest. Tako lažje živim. Da bi ga prevarala? Ne bom govorila za prihodnost. Za ta trenutek lahko rečem - nikoli. Bi mu lahko z lahkim srcem priznala, da sem skočila čez plot? Ne bi. Zato bi zelo verjetno uporabila glavo, tudi če bi preskočila kakšna iskrica. Ne bi postavljala na kocko odnosa, ki je lep, ki me osrečuje in izpolnjuje.
Mogoče je v tem bistvo. Kdaj varaš. Kaj imaš? Mogoče te to ne zadovoljuje in je varanje iskanje. Ne vem. Na vsak način pa predstavlja bolečino, slabo vest. Če da nekomu dobre občutke, bi rekla, da z njim ni vse v redu. Ali pa z njegovim življenjem ni vse v redu. sicer pa - marsikdo bo rekel, da se motim. Ljudje smo si različni. In to je v redu.

Je pa velika sreča, spoznati človeka, ki ti je pisan na kožo. In ko to najdeš, se za to boriš. Potem ne varaš. Niti ne pomisliš na to.

#18 vanja

vanja
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 777

Objavljeno: 27. april 2002, 01:00

No tako, vedno sem vedela da se zarečenega kruha največ lahko naješ. Še ne tako dolgo časa nazaj sem filozofirala o zvestobi in ljubezni...Samo nekaj pa nisem pomislila ! Kaj se je vraga v meni zgodilo ? Iskala sem partnerja-in tudi najdla takšnega ki bi ga želela vsaka ženska. Samo jaz nesrečnica sem si zaželela nekaj kar pa ni moje in tudi nikoli ne bo oz.moram povedati da niti ne želim da bi bilo moje. V nekem trenutku se je pojavil nekdo ki me je s puščico prav nesramno ustrelil v srce in to zahrbtno. Tako majčkeno popolnoma nevsiljivo ampak ravno toliko da moram razmišljati o tem. Sedaj pa se zopet ubadam s tem kaj je ljubezen ? kaj v takem primeru narediti ? ali sploh kaj narediti ? kako narediti da ne bo krvavečih src okoli ? Mislim totalana zmešnjava !! LP ! VAnja !

#19 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 27. april 2002, 01:00

Vanja - všeč mi je, ko si tako iskrena.
Zarečenega kruha.... Ja - večkrat je res tako.
Vendar da si zavestna in odgovorna dokazuješ ravno s tem, da o vsem skupaj razmišljaš na tak način.
In spet smo pri tem aspektu, da namreč nekako moramo delovati tudi z glavo - saj v nasprotnem primeru, Vanja, bi ti že delovala in ne tegale pisala tule notri.
To pomeni, da o tem razmišljaš in se s tem ukvarjaš.
Kadar NE gre za "tehtanje" na način - kaj bom pridobil, če ostanem, v čem mi bo boljše, če grem... Je ukvarjanje s tem vsekakor dobro.
Vseeno pa je, v takšnih primerih, ko si razdvojen, najboljši nasvet, ki ti ga lahko dam, sledeči: distanciraj se od vsega in bodi malo sama s sabo. Tudi ne razmišljaj venomer in nenehno o tem. Bodi S SABO - odkrivaj pri sebi stvari...
Ko se boš malo oddaljila, se ti bo najbrž odgovor nekako sam pojavil - vedela boš, kako naj ravnaš oz. kaj naj storiš.
Želim ti pri vsem čimmanj krvavečih src - predvsem pa ti želim, naj tvoje čimmanj krvavi.

p.s.
Itak pa zaupam tvojemu notranjemu glasu, (v to sem se prepričala tako po tvoji omembi sončnega znamenja kot tudi po tvojih objavah), ki bo zagotovo ravnal v prid pozitivnemu izhodu, tudi zate - tudi ti mu zaupaj!
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#20 božo

božo
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 64

Objavljeno: 30. april 2002, 01:00

Draga Vanja!

Že nekajkrat sem prebral tvoje vrstice pa se umaknil iz teme, pa vendar mi nekaj ne da miru, moram ti napisati nekaj besed.Vanja življenje nas nenehno preizkuša na vse možne načine, nekatere v poslu, druge v zdravju pa tudi v partnerskih odnosih in ljubezni.Ne bom ti dajal nasveta, ker tega ne delam , rad bi ti le povedal, da nisi osamljena v teh preizkušnjah ,da se to dogaja vsem samo, da eni to priznamo drugi pa ne.

Ko se mi je pred leti zdelo, da stojim najbolj trdno na tleh in so vse stvari klapale, odnos s partnerjem, otroci, služba, ko je bilo vse utečeno in je moje življenje potekalo po začrtanih tirnicah v prihodnost, me je zadelo kot strela z jasnega.Zaljubljali in odljubljali)) Vanja se bomo celo življenje, enkrat manj drugič bolj boleče, začrtali smo si poti v življenju in se odločili s kom bomo te poti prehodili.Vsi delamo napake in nedvomno nas med nami ni malo, ki slej ko prej ugotovimo ali ugotovijo, da si za partnerja niso izbrali najboljše variante. Ne odobravam varanja in mislim, da v trenutku ko ugotoviš, da z nekom ne gre več naprej, to odkrito poveš in greš svojo pot, vedno ni lahko je pa najbolj pošteno do partnerja in tebe.

Predvsem sem ti hotel pa napisati in predlagati tole, glede na klepet ki sva ga imela mislim da nisi človek avantur in ne iščeš bežnih srečanj , vzemi si čas zase in najprej poišči odgovor v sebi kaj pravzaprav iščeš, nato se ob dobri kavici ali čaju usedi s tistim ki je v tebi prebudil ta čustva in se odkrito pogovorita.Hočem ti povedati, da vsi moški ne hrepenimo po avanturah in hitrih posteljnih užitkih, mogoče ti je življenje nasproti pripeljalo iskrenega in dobrega prijatelja, ki prav tako kdaj potrebuje lepo besedo in ramo. Tudi takšni obstajajo, zato zaradi strahov in predsodkov ne zavrži prehitro tega poznanstva.


božo

#21 nataly

nataly
  • D član
  • Št. objav: 8 410

Objavljeno: 30. april 2002, 01:00

glede varanja!
Če varaš, nekomu nekaj daješ. to ni samo telo. v tistem nekem trenutku daješ nekomu, svoje misli, energijo.
včasih je lahko celo mnogo bolj boleče, če z nekom drugim, ki ni tvoj partner, deliš svoje misli...seveda tudi telo.
sicer pa je človek nagnjen k temu, da zlorablja vse lepe reči, ki nam jih je dal bog.
pozdrav. nataly


natalija

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

 


#22 tadey

tadey
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 1

Objavljeno: 3. maj 2002, 01:00

Afrodita,
ce te prav razumem, sprasujes, ce je razumevanje in toleriranje varanja = ljubezen?! Ubistvu je enostavno, ce te partner prevara, moras pokazati toliko ljubezni do vseh ostalih, ki si zelijo hoditi s tabo, da jim das priloznost, medtem ko dotedanjega partnerja zbrises iz svojega zivljenja. Partner, ki te prevara, se ti obicajno tudi laze. Polega tega je svet dandanes precej egoisticen in poln raznih "modrecev" in "liberalcev", ki te vsakdanje bombardirajo da moras biti "kul", moras biti "in". Yeah, right! Ce si postavis seks za vodilo v zivljenju (namesto ljubezni), ne bos prisla dalec, ceprav mogoce dobis se kakega sopotnika kot npr. hiv, hepatitis... Kot jaz vidim, ljubezen je torta, seks pa so razni okraski na njej. Seks je nekaksna pika na i. Sprijaznimo se, cigarete, alkohol, droge in varanje so dodatki za mehkuzneze, ki jih potrebujejo, da si osmislijo svoje zivljenje. Mnogo revezev se sploh ne more zabavati brez njih. Nenavsezadnje to govorim iz lastnih preteklih izkusenj.
Lep pozdrav vsem!


aries / scorpio

#23 1. Angelček

1. Angelček
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 15

Objavljeno: 4. maj 2002, 01:00

NE VARATI MORA BITI ZAVESTNA ODLOČITEV. ALI SE NAM LAHKO ZGODI, DA SI NEKOGA POŽELIMO ALI NE, JE NEPOMEMBNO. POMEMBNA JE NAŠA ODLOČITEV. ODLOČITEV ČLOVEKA, KI SE JE SPOSOBEN KONTROLIRATI IN BITI ODGOVOREN ZA SVOJA DEJANJA. ODLOČITEV TRDNEGA ČLOVEKA, KI S SVOJO VOLJO, NE PA ŽIVALSKIMI IMPULZI, PARTICIPIRA V SVETU. ODLOČITEV, STRIKTNA KOT STARŠI, KI SVOJEMU OTROKU REČEJO NE. KOT POSLUŠANJE VESTI, KI NAM PREPOVEDUJE UBIJATI ALI PA UKRASTI TISTI PREKRASEN AVTO PRED NAKUPOVALNIM CENTROM. ODLOČITEV, KI JO SPREJMEMO V NAPREJ, NE ŠELE V ČASU PREIZKUŠNJE. ČE PA TO PUSTIMO KOT SPREJEMLJIVKO, KI PLAPOLA V VETRU IN JO LAHKO POLJUBNO ZANAŠA SEM TER TJA, KOT NEKAJ KAR SICER NE ODOBRAVAMO, A BOMO ŽE PREMISLILI TAKRAT, KO BO NAŠA GLAVA ŽE TAKO POPOLNOMA ZMEŠANA OD ZALJUBLJENOSTI ALI POŽELENJA, POTEM SMO KMALU TAM, KJER NE BI SMELI BITI. KJER NE BI SMELI BITI, ČE IMAMO SVOJEGA PARTNERJA RADI IN MU NE ŽELIMO POVZROČATI BOLEČINE. KAJTI BOLEČINE, KI JIH LAHKO S TEM NEKOMU POVZROČIMO SO NEIZRECLJIVE IN LAHKO ZA VEDNO ZAREŽEJO ODPRTE RANE. ALI JE PAR DESET MINUT NAŠEGA UŽITKA RES VREDNO, DA NEKOMU PRIZADENEMO LETA BOLEČINE, SOLZ, OBČUTKA IZDANOSTI, NEZADOSTNOSTI IN UBITIH SANJ? ALI NI LJUBEZEN TUDI ODREČI SE NEČEMU ZA PARTNERJEVO DOBROBIT? DANES JE ČLOVEK ČLOVEKU VOLK. IN ČE NE MOREŠ NITI SVOJEMU PARTNERJU ZAUPATI, DA BO VEDNO NA TVOJI STANI, DA BO ZAVETJE V NEVIHTI, DA BO TOPLINA V MRAZU, POTEM VSE SKUPAJ NI VREDNO NIČ. IN POTEM TO KAŽE TUDI NA TO, DA NISMO PRESEGLI ŠE NITI KANČEK NAŠIH EGOCENTRIČNIH TENDENC IN DA ŠE VEDNO NE ZNAMO LJUBITI. KAJTI LJUBITI POMENI Z VESELJEM SE ODPOVEDATI NEČEMU, POMENI PAZITI NA NEKOGA KOT NA PUNČICO V SVOJEM OČESU. PRIZADEVATI SI, DA BI SKUPAJ IZGRADILA BLIZEK IN SREČEN ODNOS. TO PA POMENI VLAGATI ENERGIJO V TA ODNOS, V TEGA ČLOVEKA, GRADITI SKUPAJ Z NJIM, NE PA Z VSAKIM NEZNACEM, KI IMA NAM VŠEČNO FRIZURO IN RAVNO PRAVŠEN NASMEH. TO NE POMENI, DA NE BI SMELI IMETI RADI. KOGARKOLI, KADARKOLI. TODA V PRVO VRSTO POSTAVITI ČLOVEKA, KI SMO SE MU OBLJUBILI, KI NAM PRINESE ČAJ, KO SMO BOLNI, KI NAM DELA DRUŽBO PRI DOLGOČASNIH OPRAVILIH, KI POZNA VSE NAŠE NAPAKE IN SLABOSTI, PA NAS ŠE VEDNO LJUBI. CENITI GA. KER ON JE NAŠA LUČ V TEM ŽIVLJENJU IN ŠE PREHITRO BO PRIŠEL ČAS, KO SE BOMO MORALI LOČITI.

#24 vanja

vanja
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 777

Objavljeno: 6. maj 2002, 01:00

Dragi moji prijatelji res je kar ste napisali. Čez te praznike sem imela čas (to temo sem odprla šele danes ) sem se zamislila sama nad seboj in prišla do nekaterih zaključkov. V enem trenutku sem si privoščila eno lepo misel, ki pa je prišla nekaj časa prepozno in verjetno ni prišla brez razloga. Res se zgodi da takole človeka presenetijo dogodki ko ne pričakuješ-to se je zgodilo meni. Vendar ko se zjutraj zbudiš in izbrani tako lepo mirno spi poleg tebe, se zamisliš kako se lahko takole nizko spusti človek in pomisli na drugega. Res je, po nekaterih svojih vzorcih sem si izbrala partnerja, ki v nekaterih trenutkih ni takšen kot sem si ga zamislila oz. okoliščine niso takšne kot sem pričakovala, mi zaupa in tega zaupanja samo zaradi mene same ni vredno izigrati, ker pa nisem človek, ki bi kar takole skakal iz avanture v avanturo. To pomeni, da bi morala v avanturo vložiti tudi čustva in srce to pa je v tem primeru popolnoma neprimerno. Zato sem prišla nekako do stališča Božo in Marsha, da ostanem zvesta sebi in tudi tistemu ob meni (kljub napakam-vsi smo ranljivi )ter ponudim prijateljstvo tistemu ki ga želi oz.v primeru da ne sprejme moje odločitve pomeni da sem se v vsakem primeru prav odločila.Sem pa vesela da sem doživela tistih nekaj trenutkov, tiste romantične vznemirjenosti, ki se ti pripeti takrat ko si še najstnik in komaj čakaš, da ga srečaš.Lepo vas pozdravljam in ostanite pridni ! Kakšno olajšanje ko najdeš samega sebe !!! Vanja !!

#25 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 8. maj 2002, 01:00

Lepo, Vanja.
Vedno je lepo spremljati osebno rast nekoga, če pa se zgodi kar nekako takole "sproti", da mi lahko to spremljamo in da se zgodi korak na višji nivo tako hitro, je pa še lepše.

Veš, kaj pa je zanimivo in hecno... Če npr. malo špekuliramo s časom; če bi par postov nazaj vedela za tole sedanje mnenje oz. odločitev, bi bila prepričana, da to pomeni "delovanje z glavo, akcija z razumom".
Vendar - a ni hecno, da je (kot seveda samo sklepam), to pravzaprav bilo ravno SRCE, ki je odločilo?
Vidiš, kako nenavadna so res srčna pota...
Morda si še zbegana malo, še se žreš, še razmišljaš, a kot praviš - našla si nekaj - sebe.
To me je spomnila na nek citat, ki mi je bil pred cca 20-imi (!) leti tako všeč, da sem si ga zapisala v blokec in še zdaj ga imam nekje zapisanega. Evo - navajam ti ga spodaj - odstavek bom citirala v celoti:

".... Karkoli se zgodi in ima pomen, je protislovno.
Dokler se ni pojavila tista, ki je bilo zanjo tole napisano, sem mislil, da leži nekje zunaj, v življenju, kot pravijo, rešitev za vse stvari.
Ko sem naletel nanjo, sem mislil, da sem zagrabil življenje samo, da sem prijel nekaj, v kar bi lahko ugriznil...
Namesto tega sem do kraja izgubil življenje iz rok. Iztegnil sem roko, da bi se oprijel...
Toda ko sem segel v prazno, ko sem se poskušal za karkoli zagrabiti, se ujeti, ves nebogljen in izgubljen, sem vendarle našel nekaj, česar nisem iskal - sebe..."
H. Miller: Tropic of capricorn



Mega, ne?




Marsa

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
"Jaz iščem le eno - da bi izrazil tisto, kar hočem... In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem". Picasso

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0