Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Pravica do splava


  • Prijavi se, če želiš komentirati
260 komentarjev na to temo

#26 Kreativa

Kreativa
  • ŽeČistoDomači
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 235

Objavljeno: 4. november 2003, 17:32

:vragec:


ZATO, KER JE ZHIVLJENJE SVETO



666 :vragec: -ou...tralala

x!x x!x x!x in :palec:
za ta stavek



x:Xx

#27 pokowc

pokowc
  • Brez statusa
  • Št. objav: 5 844

Objavljeno: 4. november 2003, 18:07

Ej, Docko,nared anketo, potem pa boš videl koliko jih je za al pa proti!?

#28 Kljuka

Kljuka
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 861

Objavljeno: 4. november 2003, 18:20

:vragec:



ooooooo...kljuka....WB...... :palec: ...... x^x




666  x^x  :vragec: -ou....tralala

x8Dx x;)x
Lep pozdrav!

Objavljena slika

#29 Kljuka

Kljuka
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 861

Objavljeno: 4. november 2003, 19:12

Tukaj si lahko posnamete ali pogledate znameniti film Nemi krik!

Spodaj pa sem pripravil prevod:

Ta film je bil posnet na kliniki za splave. Zdravnik, ki je naredil splav je bil mladi mož, ki je delal na dveh klinikah za splave. Naredil je že skoraj 10000 splavov v njegovem mlademu življenju. Ko je bil zaprošen naj sodeluje pri montiranju filma, je bil tako osupel ob tem, ko je videl kaj je naredil, da je v trenutku zapustil sobo, vendar je nato prišel nazaj, da je dokončal montiranje. Nikoli več pa ni naredil splava. Mlada ženska, ki je uporabila ultrazvok kamero v realnem času in ki je bila feministka in močna zagovornica splava , je bila tako ganjena pri tem kar je videla pri montiranju, da ni nikoli več razpravljala o splavu. (Kaj se že pravil o trpljenju do smrti in frigidnosti?)*

x!x " Zdaj pa se preusmerimo k filmu. Sedaj gledamo področni skener ultrazvočnega slikanja v realnem času 12 tednov starega, nerojenega otroka. Otrok je usmerjen v to smer. Zdaj gledate glavo otroka ... tukaj ... telo otroka ... tukaj .. in ta slika je otrokova roka, ki se približuje otrokovim ustom. Če pogledamo malo bolj od blizu otroka, lahko opazimo oko ali očesno območje, tukaj, nos otroka .. in usta otroka... tukaj ... in lahko celo pogledamo možgansko votlino, tukaj. Ta je s tekočino napolnjen prostor v možganih. Vidimo telo otroka z rebri v silhueti ... in hrbtenico otroka.
Objavljena slika
x!x Ta precej zrnata površina tkiva na vrhu tega področja je posteljica. Spodaj lahko vidimo stegna, nižje pa okončine otroka. Zdaj vidimo bitje srca tukaj, v otrokovih prsih. Srce bije s približno 140 utripi na minuto. Lahko vidimo tudi otroka, ki se prej živahno premika v maternici. Vidi se tudi premik otroka od časa do časa. Je še vedno usmerjen v isti smeri in sesa palec. Otrok se tiho premika v njegovem zatočišču. "Ta senca, ki jo vidimo spodaj na dnu ekrana, je sesalna konica. Namerno smo pobarvali sesalno konico, da bi jo lahko opazili. Zdravnik, ki dela splav je raztegnil vrat in zdaj vstavlja sesalno konico, ki jo lahko vidite, ko se premika naprej in nazaj po zaslonu. Opazili boste, da se sesalna konica, ki je sedaj tukaj zgoraj, premika proti otroku in otrok se bo od nje odmaknil ter zaznali bomo veliko bolj vznemirjene in divje premike. Otrok se bo premaknil mnogo bolj odločno. Njegova smer se od časa do časa spreminja. Spet se tukaj odmika. Zdaj se sesalna konica ni dejansko dotaknila otroka, čeprav je otrok zelo vznemirjen in se premika mnogo bolj divje.

x!x "Otrok se je sedaj premaknil nazaj v profilni pogled in sesalna konica se svetlika po zaslonu. Otrokova usta so sedaj odprta .. in videli bomo ta prizor na posnetku v trenutku... ampak ta sesalna konica, ki jo lahko vidite, ko se divje premika naprej in nazaj na dnu zaslona, je smrtonosen inštrument, ki bo končno raztrgal in uničil otroka. Takoj zatem, ko je tekočina iztekla in ko je bila vreča raztrgana se bo ta konica spravila na otroka. Lahko vidimo konico, ki se premika naprej in nazaj in ko zdravnik, ki dela splav skuša doseči otrokovo telo. Še enkrat lahko vidimo otrokova široko odprta usta v nemem kriku v tem določenem prizoru. To je nemi krik otroka, ki mu grozi pokončanje.

x!x " Otrokovo bitje srca se je dramatično povečalo. In otrokovi gibi so siloviti v tej točki. Čuti nasilje v zatočišču. Odmika se stran ... lahko vidite, ko se premika na levo stran maternice .. v poskusu .. v ganljivem poskusu poskuša ubežati zapletenim inštrumentov, ki jih zdravnik, ki dela splav uporabi za pokončanje njegovega življenja. Zdaj se je bitje srca zajetno povečalo. Njegovo bitje srca je sedaj 200 udarcev na minuto. Ni dvoma, da zdaj otrok čuti prežečo smrtno nevarnost. Membrana je sedaj prebodena in tekočina je iztekla ven. Ne vidi se več tekočine, ki obkroža otroka. Takrat, ko tekočina odteče, sesalna konica čvrsto udari v otrokovo telo in sesalna konica ga z negativnim pritiskom vleče navzdol. In telo je sistematično raztrgano od glave... glava otroka je v tej smeri tu. Označujem otrokovo glavo tukaj.

x!x Spodnji udje so že izgubljeni in od časa do časa vidimo sesalno konico znotraj ekrana kot tajfunaste serije odmevov. Ko je sesalna konica zdaj pritrjena na telo, otroka vleče naprej in nazaj in zdravnik, ki dela splav uporabi svojo moč na otroku. Otrokova glava je še vedno vidna tukaj. Telo ni več vidno. Telo je bilo odtrgano od glave. Zdaj vidimo le glavo samo... z nekaj čemur se reče (midline) odmev glave in (spiccuals) ali delce kosti.

x!x " Ta glava, ki jo sedaj obrisujem na tem 12 tednov starem otroku, je preprosto prevelika, da bi jo lahko povlekli v enem delu iz maternice. Zdravnik, ki dela splav namerava uporabiti ta inštrument, polip klešče, da bo poskusil zgrabiti glavo. Poskusil bo zdrobiti glavo s tem inštrumentom in potem bo odstranil delce glave iz maternice.

x!x Zdravnik, ki dela splav in anestezist uporabljata med sabo skriven jezika, ki je krinka pred strahovito resničnostjo o tem kar se dogaja. Zdravnik, ki dela splav in anestezist se sklicujeta na glavo tega otroka kot številko ena in anestezist bo vprašal zdravnika, ki dela splav: »Je številka ena že zunaj. Smo končali ? ."
"Sedaj vidimo rezila tega inštrumenta, ki se pojavi tukaj na sliki. Glava teži k temu, da bi lebdela prosto v maternici... Tukaj so rezila inštrumentov... in glavo, sedaj pričvrščeno na polip kleščah, se odvleče dol proti vratu. Zdaj so vsi ostanki, ki jih vidimo, samo črepinje, ostali delci, koščki tkiva, dokazi, da je tam nekdo živel, nemočno, majhno človeško bitje.

x!x "Če upoštevamo vpliv splava na našo družbo, poglejmo nekaj dejstev, ki se so se zgodili v zadnjih 20 letih. Imamo zanesljive podatke, ki kažejo na leto 1963 .. dolgo pred tem, ko je splav legaliziral razvpit Roe v. Wade Decision. Letno je bilo narejenih približno 100 000 nelegalnih splavov v ZDA. In le nekaj legalnih splavov. Leta 1973, prvo leto, ko je prevladal Roe v. Wade Decision v tej državi, je bilo narejenih 750000 splavov. In leta 1983, zadnje leto v katerem imamo polne in popolne podatke, je bilo narejenih 1.5 milijonov splavov. Zdaj gledamo na splav kot na industrijo.

x!x V zadnjem letu je bilo narejenih 1.5 milijon splavov v tej državi. Povprečen strošek splava je od $300 do $400 za operacijo. To je ustvarilo zaslužek $500 000 000 do $600 000 000 na leto, kar pomeni, da je na najbolj donosni listi največjih industrij na svetu. (Sedaj bistveno več!)*

x!x "Devetdeset procentov tega denarja gre v žep zdravnikov in ostalim podjetnikom, ki vodijo kliniko. Imeli smo nekaj nedavnih preiskav o namenu teh klinik. Klinike rastejo svobodno kot hitra prehrana po državi.
Vemo, da so verige le teh v Kaliforniji, na jugozahodu in celo na jugovzhodu ZDA. Je tudi nekaj dokazov, da vse več teh klinik pade v roke drhali .. zločinskega združenja tukaj v ZDA in da je ta denar .. denar od splava umazan .. ne samo od krvi nedolžnih žrtev, ampak tudi od zlobnih rok kriminalnega združenja v ZDA.
"Ko se pogovarjamo o splavu, moramo tudi razumeti, da ni le žrtev nerojeni otrok.

:!: Ženske same so tudi žrtve, tako kot tudi nerojeni otroci. Ženskam niso povedali pravo naravo nerojenega otroka. Niso jim pokazali resničnih dejstev, kaj splav je resnično. Ženske v vse večjem številu ... stotih .. tisočih .. in celo v deset tisočih imajo maternice preluknjane, vnete, uničene. Ženske so stelirizirane, kastrirane, vse kot rezultat tega, da niso imele pravega znanja. Ta film in drugi filmi, ki mu bodo sledili, morajo biti del poučitve vsake ženske preden se odloči za postopek te vrste. :!:
(Ker je film star 20 let, ni omenjeno grozljivo trpljenje žensk do smrti, ki je vsak dan hujše. Rak (samouničenje ženske), ki nastane zaradi prekinjene delitve celic. Ali zaradi bolečine (trpljenje) v prsnem delu telesa - anksioznost. (kitajska medicina)*

x!x " Obtožujem nacionalno združenje za pravico splava, obtožujem planirano starševstvo in vse zarotnike v industriji splava stalne zarote, da ne želijo ženske poučiti o resnični naravi splava. In pozivam vse tiste, ki opravljajo splav, da pokažejo ta resnični video ali enega podobnih videov vsem ženskam, preden privolijo v splav.

Veste, mislim, da vem nekaj malega o splavu. Bil sem eden od ustanoviteljev NARAL (the National Abortion Rights Action League) leta 1969 in v obdobju dveh let sem postal direktor največje klinike za splave v zahodnem svetu.

Od takrat smo imeli vedo, ki je poznana kot fetologija, ki nam je dovolila preučiti človeški zarodek. In vse te študije brez izjeme so se zaključile, da je nerojeni otrok človeško bitje, ki ni nič drugačen od nas in je celostno del naše človeške skupnosti.

x!x "Uničenje živega človeškega bitja ni rešitev za temeljni družbeni problem. Verjamem, da je zatočišče temu zločinu to, da se dopušča znanstveno in celo slabše, etično osiromašenje. Nekako ne verjamem tem Američanom, ki so spravili može na luno, da si ne morejo izmisliti boljše rešitve kot pa se zateči k nasilju. Mislim, da bi se morali vsi tukaj in zdaj posvetiti nam samim, neprestanemu trudu k boljši rešitvi, rešitvi sestavljeni prav tako iz ljubezni, usmiljenja in spodobnega odnosa do najbolj pomembne prioritete človeškega življenja. Naj vsi zavoljo človeka, tukaj in zdaj, nehamo ubijati. "

Present by Dr. Bernard N. Nathanson
Executive Producer-- Donald S. Smith
For Further information on this and other prolife films,
Contact: American Portrait Films, Inc.
503 East 20th Street
Cleveland, Ohio 44119
(216) 531-8600
Printed with permission... Copyright 1984, by American Portrait Films. All Rights Reserved. The World's Largest Producer and Distributor of films on the Life Issues.


*Dodal Kljuka
Lep pozdrav!

Objavljena slika

#30 rachek

rachek
  • D član
  • Št. objav: 1 681

Objavljeno: 4. november 2003, 19:24

Dobro zastavljeno vprašanje docko. Jaz mislim, da imata oba starša enako pravico *IN* dolžnost odločati o tem. Sicer, naj se čuje smešno, jaz sem za oboje. Za možnost izbire in za svetost življenja. Kot mick(ali bigm) bi kaznoval sex brez limon. Sicer pa vem, da če bi moral punco prepričati v to, da naj ne gre delati splava, vem, da bi bila težka.

Včasih seveda pride tudi do obratnega primera, da ženska z tem, ko hoče otroka rodit v ta svet izsiljuje moškega, ponavadi ga z otrokom hoče prikleniti nase. Takšna ženska je čustveno nezrela in je še sama otrok in tudi, če ji bo s takim načinom uspelo moškega obdržati, se to za otroka ne bo dobro končalo.

Kadar pa eden izmed staršev odpove, ponavadi je to pri vzgoji in negi otroka oče, pa zadeve niso cool. Če ne bi bilo tako, bi bilo splavov bistveno manj.

Me pa zelo moti splošno prepričanje, da je to izključno ženska pravica. S tem se vsekakor ne strinjam.

#31 rachek

rachek
  • D član
  • Št. objav: 1 681

Objavljeno: 4. november 2003, 19:31

Hja, to sem se tudi jaz že spraševala...

Res, da zanosi ženska, vendar sta za to potrebna dva: on in ona. Torej sta tudi oba odgovorna, a ne? Vendar v praksi pa je tako, da se za to, ali bo otrok privekal na svet ali ne, odloči ženska. Konec koncev ima celo možnost partnerju zamolčati nosečnost in naredi splav brez njegove vednosti! Ali pa: če ona otroka hoče obdržati, on pa ne, je on ne more prisiliti v splav! Ma to je res malo  xrolleyesx tako-tako... Malo "nepravično" do moških, a ne? Sicer hvalabogu, da je ne more prisiliti - da ne bo kdo mislil, da zagovarjam splav ali kako prisilo v kaj! Ampak gledano iz stališča moških... pa oni res tu ne morejo kaj dosti...

Po drugi strani pa tudi v večini primerih, ko zveza razpade, ostane otrok v negi in vzgoji pri mami, in žal veliko moških potem nima nobene odgovornosti do otroka - če gledamo, koliko je neplačevanja preživnin in celo izogibanja stikom z otrokom...  :xx!:

:palec: Lepo povedano, Tamara.

#32 Gost_sanjalica_*

Gost_sanjalica_*
  • Gost

Objavljeno: 4. november 2003, 19:33

Ni ženska pravica, je pa (žal) možnost sprejeti odločitev v ženskih rokah.

(če je to prav ali ne, moralno ali ne, pa je drugo vprašanje)

Rachko lahko si na glavi; če se tvoja odloči narediti splav ga bo naredila in
Rachko lahko si na glavi; če bo tvoja hotela roditi, ti pa boš za splav bo ona rodila.

In to ni prav ampak tako je.


#33 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 4. november 2003, 19:34

Kljuka.
Pravico imas podati svoje mnenje - OK, si podal pac tole - ceprav mnenje pa to ni, se manj o doticni temi, kakor je zastavil Docko.
Zdaj te vabim se, da podas se SVOJE mnenje o tem in cloveske argumente, pusti filme in fotke, potem pa prosim,da tudi drugim pustis, da izrazijo svoje mnenje - hocem reci - drzi se teme.

Si pa vabljen, da spregovoris se o cem - iz sebe in kar imas svojega - taksnegale podajanja mnenja pa se izogni, ker smo ga siti in ker ne dopusca nicesar - to ni debata, pac pa ti nizas neko protipropagandno gradivo - to pa postaj drugje.

Tukaj razumevajoce debatiramo o vseh moznih specificnih temah.

Ampak si pac povedal svoje o tej temi (spet). OK. Samo pri tem naj ostane.
To NI tvoja tema - pravzaprav je se najmanj tvoja tema tole.
Nimas namrec lastnih izkusenj - ne tako in ne drugace - ce pa JE drugace in je bila tvoja bejba prisiljena splaviti, pa to tako povej in debatiraj kot clovek in ne kot robot, ki ponavlja za drugimi, ki prav tako nimajo lastnih izkusenj.
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#34 rachek

rachek
  • D član
  • Št. objav: 1 681

Objavljeno: 4. november 2003, 19:38

Sanjalica: Ja kaj sem pa jaz povedal ? :eek: xscratchx :inocent:

Marsa: včasih res res res full občudujem tvojo potrpežjivost! x:Dx xokx

#35 Gost_sanjalica_*

Gost_sanjalica_*
  • Gost

Objavljeno: 4. november 2003, 19:55

Me pa zelo moti splošno prepričanje, da je to izključno ženska pravica. S tem se vsekakor ne strinjam.

To Rachek x;)x

Splošno prepričanje ne pa da je to resnica.

Ne me no ... :blackeye: če sem spet mimo xnckrivx



Marsa danes si carica :inocent: :palec:

#36 aakhut

aakhut
  • Lunatik
  • Št. objav: 19 138

Objavljeno: 4. november 2003, 21:17

:vragec:


mislm...
che pa s tem ni podal svojega mnenja...pol pa klinc



666 :xx!:
tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

#37 Gost_sanjalica_*

Gost_sanjalica_*
  • Gost

Objavljeno: 4. november 2003, 21:18

Aakhut, kaj je to "klinc" ???

:vragec: :vragec: x;)x


#38 Tamburin

Tamburin
  • D član
  • Št. objav: 2 762

Objavljeno: 4. november 2003, 21:22

...
Včasih seveda pride tudi do obratnega primera, da ženska z tem, ko hoče otroka rodit v ta svet izsiljuje moškega, ponavadi ga z otrokom hoče prikleniti nase. Takšna ženska je čustveno nezrela in je še sama otrok in tudi, če ji bo s takim načinom uspelo moškega obdržati, se to za otroka ne bo dobro končalo.

Ma saj tudi moški v takem primeru ni nič kaj bolj zrel od ženske. Danes imamo že toliko vrst kontracepcij (za oba spola), da tisti (moški ali ženska), ki si otroka ne želi, mu ga preprosto ni treba narediti. Če pa za to ne poskrbi, naj nosi posledice, pa kakršnekoli že so - posledice splava ali posledice starševstva (odgovornost do otroka).

#39 aakhut

aakhut
  • Lunatik
  • Št. objav: 19 138

Objavljeno: 4. november 2003, 21:29

:vragec:


sanjalica.... x:Dx
KLINC je mejhn klinchek....opozit od KURC-a
tko kt DEKLICA od STARE BABE :eek:


al pa NOVOROJENCHEK x:)x od SPLAVA :xx!:



666 zlobijeu.....+1 x:Xx zate
tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

#40 Gost_sanjalica_*

Gost_sanjalica_*
  • Gost

Objavljeno: 4. november 2003, 21:38

KLINC je mejhn klinchek....opozit od KURC-a

pa sem zmeraj mislila da je mejhn klinchek...opozit od KURC-A MICKen

x;)x x^x x^x xredx

#41 aakhut

aakhut
  • Lunatik
  • Št. objav: 19 138

Objavljeno: 4. november 2003, 21:41

:vragec:


hehe
stvar svobodne interpretacije.... x:Dx



666 x:Xx sam zate
tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

#42 rachek

rachek
  • D član
  • Št. objav: 1 681

Objavljeno: 4. november 2003, 21:41

Ma saj tudi moški v takem primeru ni nič kaj bolj zrel od ženske. Danes imamo že toliko vrst kontracepcij (za oba spola), da tisti (moški ali ženska), ki si otroka ne želi, mu ga preprosto ni treba narediti. Če pa za to ne poskrbi, naj nosi posledice, pa kakršnekoli že so - posledice splava ali posledice starševstva (odgovornost do otroka).

Tudi to je res, nisem imel namena postavljati žensk v "slabo luč" x:Ix , 100kilometerskega posta pisat pa tudi ne. x:Dx

Se strinjam Tamara, vsekakor! :palec:

#43 nataly

nataly
  • D član
  • Št. objav: 8 410

Objavljeno: 4. november 2003, 21:52

Kriza za moške je pač, da v tistem hipu nimajo besede, nič moči odločanja. Seme je dano...na nadaljne dogodke ne morejo več vplivati...

Starejšemu možaku pač ni, da bi njegove gene nosil še nekdo drug. Seme bi trosil naokrog, posledi pa ne pobiral...si misliš, kakšen šok zanj in za familijo njegovo... x:Dx :vragec: .
Je pa hudič, ko nič kriv otrok postane sredstvo za doseganje ciljev.
Take bi trebalo linčati...moškega in žensko. Oba nezrela, oba izkoriščevalska..madonca in takšni se spravijo delati otroke :vragec:

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

 


#44 rachek

rachek
  • D član
  • Št. objav: 1 681

Objavljeno: 4. november 2003, 21:54

Ne me no ... :blackeye: če sem spet mimo  xnckrivx

Saj ga nisi ... imam občutek, da eden drugega že malo preveč ponavljamo x:Ix - ampak vsak malce po svoje pove ... vsaj v tej temi. x:Dx

#45 Tamburin

Tamburin
  • D član
  • Št. objav: 2 762

Objavljeno: 4. november 2003, 22:13

Tamara, z očetovstvom je pa tako urejeno že kar dolgo časa.

Mater semper certa est, pater est, quem nuptiae demonstrant (Mati je vedno gotova, oče pa je tisti, na katerega kaže zakonska zveza). Takšna določba je v korist otroka, da ima vedno uradnega očeta. Ko pa se s priznanjem ali s sodbo dokaže, da je naravni oče nekdo drug, potem je materin mož "razrešen".

Ja, bigm, vem, da je tako že dolgo urejeno. (Otrok iz tistega primera, ki sem ga opisala, je zdaj star že 21 let. Pa najbrž je bilo tako tudi že dosti prej...)

Ampak kakšno korist ima otrok od tega, da ima uradnega očeta? Po mojem ima od očeta korist, če ga le-ta ljubi, vzgaja, vzdržuje... itd. Za vse to pa ne potrebuje papirja, na katerem piše, da je ta-pa-ta "uradni" oče. Lahko pa piše, vendar mu to čisto nič ne koristi, če ga oče čustveno in/ali materialno zanemarja... :sori:
Zato se mi zdi to vse skupaj mal hecno. Ampak vem, tako je in pika.
Mah, saj teh uradnih zadev jaz itak nisem nikoli štekala...

#46 Mašinca

Mašinca
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 667

Objavljeno: 5. november 2003, 08:50

No pa da spet malo pokomentiram.

Marsa :palec:

Kljuka - prvič sem še nekako brala tvoje poste, zdaj si se začel ponavljat in si že zelo dolgočasen. Tvojga nakladanja imam zadosti. Samo v vednost.

Nataly - res je to kriminalno. Za vozit avto moraš narediti izpit, kjer preverjajo tvoje teoretično in praktično znanje. Otroka ima pa lahko vsak, k si je vzel 3 minute cajta.

Tamara - se strinjam, da moramo vsi prevzeti odgovornost za svoja dejanja.

Aakhut - še vedno na Kljukovi strani. 300 kosmatih :vragec: x;)x
Drrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.........

#47 Docko

Docko
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 58

Objavljeno: 5. november 2003, 10:00

x:)x Kar nekaj zanimiv mnenj se je pojavilo. x:)x Je pa res, da se nekateri ponavljajo. :sori: Ker sem novinec, ne mislim nikogar kritizirat ali kako drugače spravljati sebe v zadrego. x:Ix
Le tako naprej. Dajte ven iz sebe. In da se še jaz ponavljam. Brez obračunavanja. :palec:
Za vsakim dežejem posije sonce

#48 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 5. november 2003, 13:50

x?x Dekle zanosi in se odloči, da bo naredila splav. Partner ji ne dovoli, saj mu dekle ne dovoli do besede.

Dekle zanosi. Odloči se da bo otroka obdržala. Partner pa je odločno proti.

Kako bi reagirali? x?x

Hmm... Po mojem ni prav, da naredi splav proti mozevi oz. partnerjevi oz. ocetovi volji, vendar ob tem, da je seveda tudi odgovornost do otroka (ce se premislita oz. se zanj le odlocita) potem na obeh.

Ce pa se zenska odloci, da bo otroka obrdzala, partner pa se ne strinja, pa ga po mojem vseeno lahko obdrzi, ob tem, da se zaveda, da partner (ce je npr. to izrecni pogoj) ne sodeluje pri vzgoji in nicemer - ker on pa je bil proti, ravnala je izkljucno po svoji volji, torej je tudi skrb pac njena.
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#49 rachek

rachek
  • D član
  • Št. objav: 1 681

Objavljeno: 5. november 2003, 14:06

Hja Marsa, ko bi le bilo tako :palec: - ampak ponavadi ni. :o|o:

#50 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 5. november 2003, 14:24

Hja Marsa, ko bi le bilo tako  :palec: - ampak ponavadi ni. :o|o:

Vem, da ne. :|| Sem ze hotela dodajat, potem pa si premislila... Ker to ni moja stvar, pa tudi - kaj pa je 'ponavadi'?
Mi vsi recemo, kako kul smo in vse...
Potem pa zenske se vedno ganjajo tipe po sodiscih, da bodo placevali (tudi ce so jih recimo izsilile oz. v nekem smislu celo ogoljufale)...
Tako da - toliko itak o etiki in morali in tem.
Tako sem podala pac mnenje - cisto, brez balasta, kot je bilo postavljeno vprasanje. Kako bi (mi) reagirali?
Jaz bi recimo tako - ce bi me kdo vprasal, bi mu svetovala oz. mu podala to mnenje.

Menim, da pravzaprav kar dosti zensk izsiljuje svoje tipe prav z otrokom, po drugi strani pa menim, da ocetje vse tele zadevscine (vkljucno seveda s kontracepcijo) vse preveckrat prevec elasticno in nejasno jemljejo.

To bo vedno stvar dveh in ni nujno, da ce se sicer ful strinjata, da se bosta tudi o tem popolnoma in absolutno strinjala.
Itak sodi to k osebni rasti, kaksni tudi sicer smo, kako ravnamo, ali smo eticni, castni, dostojanstveni. ..
Ponavadi pa to obvisi na besedah, v praksi pa je najveckrat zelo drugace oz. vse premalo tega - upostevanja in sledenja tem starim, dobrim vrednotam.
Veckrat pa so -presenetljivo- skregani z vsem tem ravno tisti, ki imajo polna usta teh vrednot.
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0