Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Ali se zavedate, kako so pearcing-i Škodljivi?


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
57 komentarjev na to temo

#1 candlelight

candlelight
  • D član
  • Št. objav: 464

Objavljeno: 23. december 2003, 17:55

Danes skoraj ni najstnika, ki si nebi želel uhana kjerkoli na telesu. Ta modna muha pa je zelo škodljiva!
Vedno več je mladih ljudi, ki so kar naenkrat začeli zbolevati in ni jim jasno, kako to, sa je bil prej stalno zdrav. Iz izkušenj vem, da so prav prebadanja kriva za zdravstveno spremembo.

Ne vem, če veste, da zlato daje energijo, srebro in bele kovine pa jo jemljejo, brazgotine od vbodov pa naredijo energetsko blokado!
BOLEČINA JE KRIK TKIVA PO PRETOČNI ENERGIJI

#2 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 23. december 2003, 18:40

:palec: :palec:
Zelo dobro, da se koncno poda se ta vidik, ki sem tudi jaz prepricana, da je tako kot pravi CandleLight.

Res imamo ze temo o tem, vendar ne prav taksne.
Zelo gud, da nekdo opozori se na ta vidik.

Saj folk si bo se vedno prebadal - samo bolje je vedeti - odloca se pa itak vsak sam.
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#3 candlelight

candlelight
  • D član
  • Št. objav: 464

Objavljeno: 23. december 2003, 18:46

Mick
v vsakem primeru je tako, da zlato poveča energijo na tistem delu telesa, kjer je, srebro pa ravno obratno. Zdaj je pa odvisno, ali je na telesu kjer je nakit preveč ali pa premalo energije in to lahko moti ali pa pozitivno vpliva.
Bolj so problemi vbodi od uhanov, to pa so že brazgotine, ki imajo drugačne posledice.
BOLEČINA JE KRIK TKIVA PO PRETOČNI ENERGIJI

#4 candlelight

candlelight
  • D član
  • Št. objav: 464

Objavljeno: 23. december 2003, 18:58

Tule nekaj čvekanja o pearcingih ...  x;)x  x:)x

Piercing in tattoo

res nočem samo čvekati o tem, imam več iskušenj z mladimi, ko hodijo k meni po pomoč, ker so "kar naenkrat" začeli zbolevati, imunski sistem se jim podre, zdravniki jih filajo s tabletami pa se organizem kar noče pobrati. V resnici pa imajo uhan v predelu, ki je odgovoren za nastale težave.

Naj povem samo en primer:
neki fant, ki stalno skrbi za svoje mišice v fitnesu nikakor ni mogel natrenirati prsne mišice, kjer je imel uhan v bradavici in na isti strani je imel grozne bolečine v predelu slepiča. Slepič je bil pregledan s strani zdravnikov in je bil o.k., bolečine pa mu niso mogli odpraviti. Potrebno je bilo samo nekaj drobnih prijemov s strani zdravilstva in uhan sva dala ven in vse skupaj se je umirilo in tudi prsna mišica se je začela razvijati.
BOLEČINA JE KRIK TKIVA PO PRETOČNI ENERGIJI

#5 Amis

Amis
  • D član
  • Št. objav: 15 191

Objavljeno: 23. december 2003, 20:46

nimam pripomb in gotovo drži, da prebadanje povzroča določene posledice...se pa ne strinjam, da srebro energijo "jemlje", ker je to tako, kot da bi rekli, da nam jo sonce daje, luna pa jemlje. je pa res, da imata zlato in srebro čisto različen učinek. in če je jin-a nekje že tako preveč in ga potem še dodamo=težave, enako pa velja, da presežku jang-a dodajanje dodatnega janga tudi ne koristi ravno x:)x
you see things; and you say WHY?
but i dream things that never were; and i say WHY NOT?

#6 candlelight

candlelight
  • D član
  • Št. objav: 464

Objavljeno: 23. december 2003, 20:53

Priporočam, da se ves nakit zvečer odstrani, da se telo lahko ponoči regenerira in, da energija čim bolj nemoteno kroži po našem telesu.
BOLEČINA JE KRIK TKIVA PO PRETOČNI ENERGIJI

#7 borism

borism
  • Lunatik
  • Št. objav: 14 562

Objavljeno: 23. december 2003, 21:13

Pozitivno, saj to že velja, odkar poznamo tudi za uro :palec:

#8 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 23. december 2003, 21:47

...se pa ne strinjam, da srebro energijo "jemlje", ker je to tako, kot da bi rekli, da nam jo sonce daje, luna pa jemlje. je pa res, da imata zlato in srebro čisto različen učinek. in če je jin-a nekje že tako preveč in ga potem še dodamo=težave, enako pa velja, da presežku jang-a dodajanje dodatnega janga tudi ne koristi ravno  x:)x

... :palec: - v tem delu pa se tudi jaz ne strinjam s Candlelight in se pridruzujem Amisinemu mnenju.
Prav zares - dobro si dala primerjavo z Luno in s Soncem. :palec:
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#9 candlelight

candlelight
  • D član
  • Št. objav: 464

Objavljeno: 23. december 2003, 22:09

nimam pripomb in gotovo drži, da prebadanje povzroča določene posledice...se pa ne strinjam, da srebro energijo "jemlje", ker je to tako, kot da bi rekli, da nam jo sonce daje, luna pa jemlje. je pa res, da imata zlato in srebro čisto različen učinek. in če je jin-a nekje že tako preveč in ga potem še dodamo=težave, enako pa velja, da presežku jang-a dodajanje dodatnega janga tudi ne koristi ravno  x:)x

Hja, mogoče sem res malce nerodno napisala, da srebro jemlje energijo in ne mislim na celo telo. Govorim o posameznih predelih (roka, vrat...), kjer je nakit in, če koga boli rama, bi vsekakor priporočala, da med drugim za nekaj časa odstrani tudi zapestnico s tiste roke.
BOLEČINA JE KRIK TKIVA PO PRETOČNI ENERGIJI

#10 Tamburin

Tamburin
  • D član
  • Št. objav: 2 762

Objavljeno: 23. december 2003, 23:37

Nisem privrženec prebadanja in niti nobenega nakita ne nosim - izjemoma včasih (večinoma poleti, ko je bolj malo oblačil za dat nase x;)x ) nosim glinen obesek na bombažni vrvici (v obliki sončka), ki mi ga je naredila hčerka. x:)x

Vemo pa, da so plemena, ki se ful prebadajo vsepovsod z raznimi iglami, obročki... in kaj jaz vem s čim vse. xrolleyesx
Kako pa je z njihovim zdravjem? A so tudi oni potem ful bolani? A kdo kaj ve o tem?

A ja, zdaj sem se spomnila, da imam tudi jaz luknje v ušesih (oz. uhljih x:o)x ), čeprav že več kot 10 let ne nosim uhanov. Ali mi te "brazgotine" lahko škodijo in na katere dele telesa lahko vplivajo?
(Enkrat sem slišala, da imamo ravno na uhljih ful nekih energetskih točk, meridianov al ne vem česa že...)
No, kakorkoli že, v bodoče se itak nimam več namena prebadati - razen, če zaidem v kako pleme ali sekto... Ma nikol se ne ve! x;)x x:Dx x:Dx x:o)x

#11 Radiohead

Radiohead
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 12

Objavljeno: 24. december 2003, 07:02

Se se jaz malo oglasim, po dnevih odsotnosti (taksne in drugacne vrste :) ).

Ja, uhani na napacnem mestu so lahko precejsen problem. O tem me je poucila mama ze pred leti, ko sem si na vsak nacin moral preluknjati usesa. Na usesu je mnostvo akupunkturnih/akupresurnih tock, kjer se zakljucijo meridiani. Ce se z dvema prstoma primes za uhelj in gres samo po njegovem zunanjem robu ter stiskas posamezne tocke ugotovis, da te nekatere kar precej zabolijo. To so energetski centri. Npr. en trik, katerega me je naucila mama, je masaza usesnih mecic za hitro obnavljanje energije. Treba je kar trdno prijeti in mocno zmasirati. Sprva malo boli, nato pa se energija zacne siriti po celem telesu. Zamislite si, kaj se zgodi, ko te tanke meridiane preluknjate, jim prekinete pot in ustavite pretok energije.

Spomnim se, ko so mi pravili, da je v vasi kjer se je rodila moja babica prebival mozakar, ki je nosil zlat uhan. In kadarkoli so ga sprasevali ali zbadali za ta uhan, je povedal, da ga nosi za zdravje. Menda mu ga je namestil nek "vaski dohtar", kot so vcasih pravili zdraviteljem. Torej, ce zadanes pravo tocko, je verjetno zadeva tudi stimulativna. Konec koncev po tem principu deluje tudi akupunktura, a ta ne pusca brazgotin. Amapk za to moras najbrz biti res izkusen. Ta moda, s prebadanjem vsevprek, saj zgleda ok, ampak vsekakor se pridruzujem vasem mnenju. Ce bosta moja poba hotela piercing, se bomo vsekakor o tem sprva temeljito posvetovali.

#12 Radiohead

Radiohead
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 12

Objavljeno: 24. december 2003, 07:17

Ajoj, neki se delam pametnega tule s temi meridiani, potem pa vidim, da ste temo obdelal ze pred kratkim. :xx!:

#13 Amis

Amis
  • D član
  • Št. objav: 15 191

Objavljeno: 24. december 2003, 07:38

je že OK radiohead x:)x

s tem luknjanjem je tako, da si energija ali pa meridian na nek način naredi bajpas. pri luknji v ušesu ne zgubimo točke, ampak se ta zamakne nekam navznoter (v luknjo). ni pa vse tako črno, ker bi sicer po operacijskih posegih zaradi rezanja, brazgotin in "prekinitve" energetskega toka pomrli vsi pacienti. pa to na srečo le ni tako. naše telo je na srečo zelo prilagodljivo, iznajdljivo in tako naprej. je pa prav, da se zavedamo, posledic luknjanja, brazgotin in podobnih stvari, ker si tako lažje pomagamo in s tem našemu telesu, da si najde nove poti za pretok energije.

vsem želim super pretoke za praznike in celo leto x;)x

xsrcx xsrcx xsrcx
you see things; and you say WHY?
but i dream things that never were; and i say WHY NOT?

#14 Sončna Vila

Sončna Vila
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 1 709

Objavljeno: 24. december 2003, 12:40

bom samo na hitro pristavila svoj lonček, ker se mi že malce mudi... x;)x

sama imam preluknjan popek... ja, bi se reklo, nora mlada leta... :huk: pa še tattoo okrog.

hvalabogu mi mama ni pustila naredit pravega tattoo-ja, tako da sedaj že počasi izginja... verjetno nikoli ne bo popolnoma, ampak... pač. Glede piercinga v popku sem se pa že večkrat spraševala, ali sem s tem mogoče onemogočila pretok energije na tistiem področju... Še posebej zadnjič sem se spomnila na to, ko sem delala test za čakre in ugotovila, da mi solar plexus bolj ubogo dela... seveda se to kaže tudi navzven v življenju.

Radiohead, zanima me masiranje ušesnih mečic, ki ga omenjaš. Lahko to prosim bolj podrobno razložiš? Čas trajanja, mesto (ali skozi na istem mestu, ali se premikaš po mečici, da zaobsežeš vso - koliko časa na enem mestu?) ; podatki me zanimajo samo za neko objektivno izhodišče, potem bom verjetno sama najbolje ugotovila, kako in koliko mi najbolj ustreza. Bi bila pa zelo vesela, če bi to lahko opisal, saj me stvar zelo zanima x:)x

Hvala in Lepo božičkajte x:Dx x:)x x;)x


Sončna Vila
SONCE JE V TEBI, RAZPROSTRI SVOJO TOPLINO IN Z NASMEHOM LJUBEČE POSIJ OKOLI SEBE.
VILA SONCA

#15 Sončna Vila

Sončna Vila
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 1 709

Objavljeno: 24. december 2003, 12:42

Uh... pozabila v naglici x;)x

Piercing sem si dala ven pred kakšnega pol leta ali še več, preprosto ga nisem več čutila kot del sebe, ampak kot tujek... In tako je šel x:)x

Amis, tudi tole o "bypass-u" meridianov me zanima - mi lahko kaj več poveš o tem ali pa podaš kakšen link, kjer si lahko preberem o tem?

Hvala vam sončki xrosex xrainbowx xsrcbumx xrainbowx xrosex


Sončna Vila
SONCE JE V TEBI, RAZPROSTRI SVOJO TOPLINO IN Z NASMEHOM LJUBEČE POSIJ OKOLI SEBE.
VILA SONCA

#16 aakhut

aakhut
  • Lunatik
  • Št. objav: 19 138

Objavljeno: 24. december 2003, 13:13

:vragec:


dons sm neki prevech zaletau...
sghe predno sem do konca prebral, sem zhe kliknil odgovori... x:Dx x:Dx x:Dx x:Dx x;)x


666 zlobijeu....tralala
tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

#17 candlelight

candlelight
  • D član
  • Št. objav: 464

Objavljeno: 24. december 2003, 13:14

nikoli je ne dam dol (srebrne obroč zapestnice, da ne bo pomote x;)x  x:Dx ).....kaj pa zdaj  x?x  :V:

Vsaj ponoči si jo daj dol, če bi pa zdržal vsaj en teden brez boš pa takoj videl, če se je kaj spremenilo. Če se ni nič, jo mirno nosi naprej.

Lepe praznike!
BOLEČINA JE KRIK TKIVA PO PRETOČNI ENERGIJI

#18 aakhut

aakhut
  • Lunatik
  • Št. objav: 19 138

Objavljeno: 24. december 2003, 13:17

:vragec:


ja mick....poslushi GRABBELICHT.... x:o)x x:)x x;)x



666 zlobijeu...tralala
tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

#19 aakhut

aakhut
  • Lunatik
  • Št. objav: 19 138

Objavljeno: 24. december 2003, 13:23

:vragec:


hihi...tale mick x:)x

nagajive jaz ponavad dol dajem... x:o)x x:)x x;)x , ne pa pishem.... xzobkox


666 zlobchijeu....tralala
tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

#20 candlelight

candlelight
  • D član
  • Št. objav: 464

Objavljeno: 24. december 2003, 13:25

Radiohead, zanima me masiranje ušesnih mečic, ki ga omenjaš. Lahko to prosim bolj podrobno razložiš? Čas trajanja, mesto (ali skozi na istem mestu, ali se premikaš po mečici, da zaobsežeš vso - koliko časa na enem mestu?) ; podatki me zanimajo samo za neko objektivno izhodišče, potem bom verjetno sama najbolje ugotovila, kako in koliko mi najbolj ustreza. Bi bila pa zelo vesela, če bi to lahko opisal, saj me stvar zelo zanima  x:)x

Na ušesu imamo celo telo. Poskušaj si predstavljati dojenčka na glavo postavljenega v maminem trebuhu. Tako je na ušesu: mečica je glava in vrh ušesa so noge, vmes pa vse, ostalo.
Vedno priporočam masiranje ušes, še posebno zjutraj. S prsti je treba stiskati ušesek, da kar od bolečine pridejo solze v oči. Vedno je bolje, če nam to dela kdo drug, ker gre malce čez naš prag bolečine.

Kjer nas posebno zaboli, pomeni, da je tam energetska motnja in tisti predel še posebno zmasiraj.

Kadarkoli se počutiš slabo, se kar loti masiranja ušes, nekaj časa bodo rdeče žarela, potem se boš pa bolje počutila.

Na dlaneh imamo prav tako celo telo in je "fino", če si tudi dlani masiramo, da pa imamo na stopalih vse reflekse pa mislim, da vsi vemo.

Pozdravček in vesel Božič! xDDx
BOLEČINA JE KRIK TKIVA PO PRETOČNI ENERGIJI

#21 Mick

Mick
  • D član
  • Št. objav: 18 126

Objavljeno: 24. december 2003, 13:27

nagajive jaz ponavad dol dajem... x:o)x  x:)x  x;)x ,

....jaz pa gor..... x;)x :vragec: x:o)x :onfire: :onfire:
Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.
K. Čapek

#22 Radiohead

Radiohead
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 12

Objavljeno: 24. december 2003, 15:34

Soncna vila :) . Evo, je Candlelight odgovoril namesto mene, hvala. Je tocno tako kot je napisal. In fajn je treba pritisnit, da res zaboli. Mogoce za orientacijo, prvo pritisni na sredi mecice, potem pa s prsti delaj krozne gibe. To bi moralo biti cisto dovolj.

Ampak res, Candlelight, a ni zanimivo to uho. Mene je ze vcasih pri ucnih urah, ko smo se ga ucili risat popolnoma fasciniralo. Popolna eleganca. x^x

#23 Sončna Vila

Sončna Vila
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 1 709

Objavljeno: 29. december 2003, 19:52

x:)x Hvala vama, Candlelight in Radiohead x:)x bom poskušala spravit v redno prakso x;)x


LP


Sončna Vila
SONCE JE V TEBI, RAZPROSTRI SVOJO TOPLINO IN Z NASMEHOM LJUBEČE POSIJ OKOLI SEBE.
VILA SONCA

#24 tinka

tinka
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 486

Objavljeno: 30. december 2003, 14:35

se bi strinjala s tem, da zelo uplivajo nate razl. kovine...sem kot mala mulka hotela na vsak nacin luknje tu in tam,
pa mi starsi niso dovolili (...'ce bi mati narava mislila, da je potrebno imeti luknjo v usesu, bi se ze rodila z njo...'blabla ;)
itak, da so imeli prav, samo jaz sem si trmasta takoj v polnoletnosti dala preluknjat usesa, in mi je nekaj casa bilo prav cudno...
potem mi je pasalo, nakar sploh ne. resno, po manj kot letu sem vse luknje izpraznila in od takrat nikoli vec...me moti ze
nakit, ki sem ga vcasih dosti nosila (samo prstane ,sicer, srebrne, zlato mi zelo ne pase po feelingu, zapestnice in ure pa me delajo zivcno, me vezejo...ze od nekdaj x:)x )
sem pa tudi slisala od prijatelja antropozofa, da se pojavljajo veliki problemi s prebadanjem jezika....ker je najdaljsa misica v telesu, ti z leti zelo ohlapi in pojavljajo se lahko hude in manj hude, a nic manj iritantne motnje govora...
mogoce tista plemena, ki to delajo, ze vedo zakaj, ali pa manj dolgo zivijo, pa jih to ne moti... x^x
Variety is the spice of life.
Kdo lahko spremeni svet?

#25 zizi

zizi
  • NeČistZačetnik
  • PipPipPip
  • Št. objav: 25

Objavljeno: 30. december 2003, 15:47

ma govorte kar čete xrolleyesx

ni zdravo ne sej tudi tangice niso zdrave

MA KAR JE LEPO IN SEKSI JE ZAME OK

mejte vi babe z dolgimi gatami x:Dx x:Dx




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0