Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Ajurveda


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
73 komentarjev na to temo

#26 tinka

tinka
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 486

Objavljeno: 27. september 2005, 11:04

:palec:
Variety is the spice of life.
Kdo lahko spremeni svet?

#27 5rca

5rca
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 532

Objavljeno: 27. september 2005, 11:04

AYURVEDA v Lotus Termah Rogaška

Imajo tudi neke programe z ayurvedsko kuhinjo itd itd... lahko več najdete tudi na njihovih spletnih straneh Lotus Terme Rogaška če bi si kdo želel na kak dopust obarvan z ayurvedo.
5rca Objavljena slika
A charioteer fights alone; it moves from one place to the next, water to land and back again - conscious and unconscious, Earthly and spiritual. The Chariot indicates loyalty and faith and motivation; a conviction that will lead to victory no matter the odds!

#28 Gost_mačona_*

Gost_mačona_*
  • Gost

Objavljeno: 27. september 2005, 12:07

<{POST_SNAPBACK}>@Mačona, ne bodi no tako agresivna, saj ti nič nočem. S tem samo dokazuješ, kako zelo "poduhovljena" si.

Dobro je poznati ajurvedo pa še kako drugo vejo. Ampak ne zato, da se ravnaš po nekih pravilih, zaradi katerih imaš dober občutek, ker si naredil nekaj "prav" ampak zgolj kot razširjanje svojega obzorja.
Zanimiv primer so veganci. Tudi sam sem silil za svoje čase v te vode, pa sem si komaj priznal, da to ni v redu in da nisem nič slabši od drugih. Sem se pa veliko novega naučil (ne govorim samo o hrani). Pa prav tako agresivno sem se branil kot ti, @Mačona.

Nikjer nisem rekla, da je ayurveda zame alfa in omega, komaj seznanjam se z njo in če že govoriš o neki "poduhovljenosti", je meni življenjski cilj, dojeti povezavo med jogo, ayurvedo, DZK, ... povezavo med vsem!
Nikar si ne drzni, me označevati s "poduhovljeno", ker me prav boli, kaj sem, samo da grem dalje in ne maram, da se kdorkoli kaj vmešava in opikuje vame!

#29 tinka

tinka
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 486

Objavljeno: 27. september 2005, 12:11

hvala valkira, za informacije, je zanimivo, kako se dolocene stvari pokrivajo, druge spet ne... :palec:
Variety is the spice of life.
Kdo lahko spremeni svet?

#30 Dadika

Dadika
  • SkorajOdvisnik
  • Št. objav: 495

Objavljeno: 27. september 2005, 12:18

:palec: :palec: :palec: xokx
LEPOTA ŽIVLJENJA JE SKRITA V LJUBEZNI DO ŽIVLJENJA.BREZ NJE JE VSAKO ŽIVLJENJE DOLGOČASEN SPREHOD.

#31 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 27. september 2005, 12:19

Thanx Valkira, ful pridna! x^x x8Dx :palec:

*
Prosila bi te samo, ce navedes vir (sklepam da je od nekje, ko je taka kolicina texta in tkole urejeno) oz. avtorja, ce je pa text tvoj, se pa opravicujem za ta moj namig in cestitke! x:)x :palec:
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#32 silki

silki
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 171

Objavljeno: 27. september 2005, 12:21

Valkira coool!! x:Dx x:Dx
Tile napotki......tole pa kot nalašč za mojo znanko.......pa njenga deda! x:)x .......uvedba Ayurvede (no mogoče mal prirejen, pa nič ne de; namen opravičuje sredstva a ne?)....skratka nč kuhat, nč pečt (to še posebi ne),....sam nabavt, oprat pa na talar - nezačinjeno seveda....-prej še se sebe mal namakat, bohnedej pol zaležt pred tv....pa vina, piva....še kave ne.......jest kar je dovoljeno sam v družbi tistih, ki ti ne grejo na nerve (dobra eliminacija), ......hja, sexa nič najmanj dve ure po jedi....no tle se lohka zadnji obrok na pozno uro postav - itak pri sončnem zahodu ni priporočljiv.....ludnica xDDx .....zakaj tega ni v priročniku za ženske?!..... x:Dx ...morm posredovat x:Dx

p.s.
Opravičilo vsem pristašem Ayurvede!
......ne vem kaj mi sicer dons tranzitira, .....ampak stvari so lahko uporabne tudi po drugi plati ane?.....vseen dobr vedet....mrbit nekoč jo bom tud jest doma uvedla (če bo sila) x:Dx

pa lp
Samo šibki se ne upajo biti pravični.

Svoboda je odgovornost, zato se je večina v bistvu boji.

Your vision will become clear only when you look into your heart ... Who looks outside, dreams. Who looks inside, awakens.

#33 tinka

tinka
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 486

Objavljeno: 27. september 2005, 12:53

silki, kaj si hecen! x:Dx x:Dx x:Dx
pristasi pa religija...haha. je samo veda. kot so se druge, ja-kot si nekje napisal...
ampak tu je pac tema ayurveda, potem ni cudno, da tako strastno in poglobljeno ravno in samo o tem pisemo x;)x
Variety is the spice of life.
Kdo lahko spremeni svet?

#34 Sebastjan

Sebastjan
  • Legenda Foruma
  • Št. objav: 1 586

Objavljeno: 27. september 2005, 17:31

No, pa še ta feng-shui omenjate. Lahko študiramo neskončne klobase, pa nam ne bodo pomagale, če ne znamo prisluhnit sebi in SVOJI resnici. Npr. sam sem ugotovil, da se skoraj pri vsaki stvari podzavestno nečemu upiram. Ampak tisto se vedno izkaže za pravo izbiro, zanimivo. Eh, spet preveč govorim o sebi... x:Ix

@Mačona me je spet napičila na kol (auu!). Ženske, ki me napiz.evajo me vse prej kot odbijajo (moja draga mati sicer spadajo v eno posebno kategorijo). x:Dx

#35 Dadika

Dadika
  • SkorajOdvisnik
  • Št. objav: 495

Objavljeno: 27. september 2005, 18:05

nekaj o ayurvedi si lahko preberete tudi na tej strani:

http://www.tm-drustvo.si/eTMarhiv.htm
LEPOTA ŽIVLJENJA JE SKRITA V LJUBEZNI DO ŽIVLJENJA.BREZ NJE JE VSAKO ŽIVLJENJE DOLGOČASEN SPREHOD.

#36 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 27. september 2005, 18:17

<{POST_SNAPBACK}>Marsa valda da sm od nekje pobrala, sam nevem od kje. Jst se u eno stvar vržem pa taužnt informacij poberem (iz neta, knjig, člankov), pol si pa sama ustvarim en tekst, tko zase. Pa sprot dopisujem, če kej nouga najdem, preberem... Tole zbiranje informacij mi je ostalo od diplomske naloge.
Povej kako nej pa u tem primeru napišem, če nimam vira (a še bolj preuredim?)
Počakte, da uredim feng shui (mam več kot 200 neurejenih strani za predelat).

Aha.. stekam... ok, kul, to je pac nadgradnja... 'izbrala in uredila', nekako...

Napisi recimo - iz razlicnih virov izbrala in uredila... Valkira... :)

Cestitke pol za sistematicno poglabljanje, analizo in *poustvarjanje*. :vio: :palec:
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#37 Gost_mačona_*

Gost_mačona_*
  • Gost

Objavljeno: 28. september 2005, 12:49

<{POST_SNAPBACK}>
@Mačona me je spet napičila na kol (auu!). Ženske, ki me napiz.evajo me vse prej kot odbijajo (moja draga mati sicer spadajo v eno posebno kategorijo). x:Dx

Ne, jaz nikogar ne napičim na kol, samo nap..dim koga, ker me trenutno razkuri in tudi zamerim ne potem. Kaj pa me briga konec koncev, saj ni časa za te stvari.

#38 Advaita

Advaita
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 59

Objavljeno: 19. marec 2006, 15:01

Ajurveda je pet tisoč let stara umetnost, kako vsak dan živeti v harmoniji z naravnimi zakoni. Je starodavna naravna modrost, povezana z zdravjem in zdravljenjem. Nameni in cilji te znanosti so ohraniti zdravje pri zdravi osebi in pozdraviti bolezen pri nezdravi osebi. Tako preprečevanje (ohranitev dobrega zdravja) kot zdravljenje poteka po izključno naravnih metodah.

Ajurveda pravi, da je zdravje popolno ravnovesno stanje med tremi osnovnimi telesnimi energijami ali došami (vata, pita in kapha) ter vitalno ravnovesje med telesom, umom in dušo ali zavestjo.

Ajurveda je poglobljena znanost o življenju, ki zaobjema celoto bivanja ter povezuje življenje posameznika z življenjem vesolja. Je celosten sistem zdravljenja v najglobljem smislu. Telo, um in zavest so v stalnem vzajemnem delovanju in hkrati v odnosu z drugimi ljudmi in okoljem. Pri ustvarjanju zdravja ajurveda upošteva te različne nivoje življenja in njihovo medsebojno povezanost.

Pri ajurvedi samozdravljenje zajema dieto in prehrano nasploh, življenjski slog, vadbo, počitek in sprostitev, meditacijo, dihalne vaje (pranajama) in zdravilna zelišča ter čiščenje in pomlajevalne programe za zdravljenje telesa, uma in duha. Zraven lahko uporabimo še številne pomožne terapije, na primer z zvoki, barvami in vonjem.

Ajurveda je sanskrtska beseda, ki pomeni "znanost življenja in dolgoživosti." V tej znanosti je vsak posameznik stvaritev kozmičnih energij in enkraten dogodek, edinstvena osebnost. Ajurveda uči, da ima vsak od nas posebno konstitucijo, ki je naše osebno psihobiološko ličilo. V trenutku spočetja ustarjajo konstitucijo vsakega posameznika univerzalne energije prostora, zraka, ognja, vode in zemlje.

Ajurveda pravi, da ima naše življenje smisel. Enostavno povedano je ta smisel spoznati Stvarnika (kozmično zavest) in spoznati našo dno do tega, kar bo v celoti vplivalo na naše vsakdanje bivanje. Štirje osnovni vidiki življenja morajo zato biti v ravnovesju. To so:

dharma, dolžnost ali pravilno delovanje;
artha, materialni uspeh ali bogastvo;
kama, pozitivno hrepenenje;
moksha, duhovna osvoboditev;

#39 nosorog

nosorog
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 147

Objavljeno: 24. marec 2006, 12:37

[b][i]
Ajurveda uči, da telesu vladajo tri temeljne sile oz. načela, imenovana vata (zrak), pitta (ogenj) in kapha (sluz), povezana s tremi elementi, zrakom, žolčem in vodo (oz. sluzjo). .


Tole (glede elementov) absolutno ne drži. Podajam zgoščeno informacijo o ajurvedi, ki sem jo ravno pripravil za nepovemkam:

Ajurveda (sanskrt – veda o življenju) je stara približno 4500 let, izhaja pa iz starodavnih hinduističnih besedil, imenovanih vede. Do 19. stoletja je bila v Indiji zelo razširjena, takrat pa jo je želel britanski radža izkoreniniti, tako, da so jo začeli ponovno oživljati po razglasitvi indijske neodvisnosti (1947). Danes ima Osrednji državni svet nadzor nad usposabljanjem ajurvedskih terapevtov, poučujejo pa jih v šolah skupaj z zahodno medicino. Zelo popularna je tudi v ZDA.

Tudi ajurveda izhaja iz sistema petih elementov, s katerimi je moč opisati vse pojavne oblike v vesolju: akaša, zrak, ogenj, voda in zemlja. Med njimi obstaja stalna interakcija, zato se nenehno spreminjajo. Poenostavljajo jih s tremi ključnimi došami, ki so tipi spreminjajočih se vitalnih energij; raven doš v človeškem telesu ves čas narašča in upada. Na kvaliteto doš v človekovem telesu vplivajo vrsta prehrane, čustva, stres, dnevni in letni čas.
Doše so sestavljene iz kombinacije dveh elementov ajurvede. Vsak posameznik ima svojo kombinacijo doš, imenovano prakriti; odvisna je od doš staršev in časa spočetja. Na to, kak tip človeka smo intelektualno in glede na fizično pojavo, vpliva ena ali pri nekaterih dve doši. Vsaka doša ima v telesu svoj sedež, ki lahko vsrka in uniči majhne presežke.


Vrste in značilnosti doš:

1.VATA (zrak – akaša)
-Ljudje vata: lahko so visoki ali majhni in vitki, gibi so hitri in živčni, pogosto izgubljajo energijo.
-Sedež vate: debelo črevo.
-Lastnost, ki jo deli s kapha tipom – hladnost.
-Okusi, ki krepijo vato: pekoče, grenko, trpko. Dobro je, da se vata ljudje izogibajo uživanju surove hrane.
-Okusi, ki umirjajo vato: sladko, kislo, slano. Priporočljivo uživanje korenja in jedi, ki pogrejejo (npr. mineštra).
-Letna časa vate: jesen, zgodaj pozimi.

2.PITTA (ogenj – voda)
-Ljudje pitta: so povprečne višine in skladne postave, samozavestni, ambiciozni, pogosto zelo tekmovalni.
-Sedež pitte: želodec in tanko črevo.
-Lastnost, ki jo deli z vata tipom – lahkost.
-Okusi, ki krepijo pitto: kislo, slano, pekoče. Dobro je, da se pita ljudje izogibajo rdečega mesa.
-Okusi, ki pomirjajo pitto: sladko, trpko, grenko; hrana, ki hladi, zlasti solate, tudi piščanec, ribe, tofu in gobe.
-Letni čas pite: poletje


3.Kapha (voda – zemlja)
-Ljudje kapha: močna zgradba telesa, počasni gibi, fizična moč. So stanovitni, potrpežljivi in nagnjeni k posesivnosti.
-Sedež kaphe: želodec in pljuča.
-Lastnost, ki jo deli s pita tipom: mastnost.
-Okusi, ki krepijo kapho: sladko, kislo, slano; kapha ljudje naj se izogibajo mlečnim izdelkom.
-Okusi, ki pomirjajo kapho: pekoče, grenko, trpko; vroča in začinjena hrana; jabolka in hruške; listnata zelenjava, fižol, leča.
-Letni čas kaphe: sredina zime.

Kadar je ravnovesje doš porušeno, je moten pretok prane, ki vstopa v telo s hrano in dihanjem, s tem pa motenj telesni ogenj presnove (agni), ki predeluje hrano in izkušnje. Ob večjem neravnotežju nastajajo strupene snovi (ama), katere so poglavitni vir bolezni. Zato je v ajurvedi poudarjen pomen prehrane in tehnik razstrupljanja. Tri načine, s katerimi človek izloča amo iz telesa, imenujemo tri male – s uriniranjem, potom in blatom. Doše uravnavajo tudi zeliščna zdravila, joga, masaža in meditacije.
http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

#40 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 24. marec 2006, 13:56

:palec: thanx! x8Dx

Zakaj ne das na Magazin, bi blo dbest.
saj lohk po tem, ko ga bos tam objavil, ce mas tak dil. pa napises pac da je blo tam objavljeno in ciao. saj je tvoj clank, dvomim da sis e sel kaksno exkluzivo s tem.
zdaj sem ga spett mal osvezila pa zalaufala in je blazotno obiskan (saj vidis, nenadoma je cca 50 obiskovalcev vec od povprecja kakega meseca nazaj na LNF, to je tud zato, skratka)
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#41 nosorog

nosorog
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 147

Objavljeno: 24. marec 2006, 14:54

:palec: thanx! x8Dx

Zakaj ne das na Magazin, bi blo dbest.
saj lohk po tem, ko ga bos tam objavil, ce mas tak dil. pa napises pac da je blo tam objavljeno in ciao. saj je tvoj clank, dvomim da sis e sel kaksno exkluzivo s tem.
zdaj sem ga spett mal osvezila pa zalaufala in je blazotno obiskan (saj vidis, nenadoma je cca 50 obiskovalcev vec od povprecja kakega meseca nazaj na LNF, to je tud zato, skratka)


Za Magazin ti bom v drugi polovici aprila, ko se malo "izvijem" iz gužve, napisal kak članek, ki bo res moj. Tole z ajurvedo je pač nekakšen povzetek, brez osebne note in tegale res nebi tja obešal.

lalala
http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

#42 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 24. marec 2006, 15:33

Za Magazin ti bom v drugi polovici aprila, ko se malo "izvijem" iz gužve, napisal kak članek, ki bo res moj.

xokx

to je pa se boljs, mas prav! x^x vazhi.
(*aja za ono tud vazhi ves (ce je seveda se na broju), nimam avta pa cela j* - misli name, pliz! x:Xx x;)x)
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#43 Dadika

Dadika
  • SkorajOdvisnik
  • Št. objav: 495

Objavljeno: 24. marec 2006, 19:08

Tole (glede elementov) absolutno ne drži. Podajam zgoščeno informacijo o ajurvedi, ki sem jo ravno pripravil za nepovemkam:

Ajurveda (sanskrt – veda o življenju) je stara približno 4500 let, izhaja pa iz starodavnih hinduističnih besedil, imenovanih vede. Do 19. stoletja je bila v Indiji zelo razširjena, takrat pa jo je želel britanski radža izkoreniniti, tako, da so jo začeli ponovno oživljati po razglasitvi indijske neodvisnosti (1947). Danes ima Osrednji državni svet nadzor nad usposabljanjem ajurvedskih terapevtov, poučujejo pa jih v šolah skupaj z zahodno medicino. Zelo popularna je tudi v ZDA.

Tudi ajurveda izhaja iz sistema petih elementov, s katerimi je moč opisati vse pojavne oblike v vesolju: akaša, zrak, ogenj, voda in zemlja. Med njimi obstaja stalna interakcija, zato se nenehno spreminjajo. Poenostavljajo jih s tremi ključnimi došami, ki so tipi spreminjajočih se vitalnih energij; raven doš v človeškem telesu ves čas narašča in upada. Na kvaliteto doš v človekovem telesu vplivajo vrsta prehrane, čustva, stres, dnevni in letni čas.
Doše so sestavljene iz kombinacije dveh elementov ajurvede. Vsak posameznik ima svojo kombinacijo doš, imenovano prakriti; odvisna je od doš staršev in časa spočetja. Na to, kak tip človeka smo intelektualno in glede na fizično pojavo, vpliva ena ali pri nekaterih dve doši. Vsaka doša ima v telesu svoj sedež, ki lahko vsrka in uniči majhne presežke.
Vrste in značilnosti doš:

1.VATA (zrak – akaša)
-Ljudje vata: lahko so visoki ali majhni in vitki, gibi so hitri in živčni, pogosto izgubljajo energijo.
-Sedež vate: debelo črevo.
-Lastnost, ki jo deli s kapha tipom – hladnost.
-Okusi, ki krepijo vato: pekoče, grenko, trpko. Dobro je, da se vata ljudje izogibajo uživanju surove hrane.
-Okusi, ki umirjajo vato: sladko, kislo, slano. Priporočljivo uživanje korenja in jedi, ki pogrejejo (npr. mineštra).
-Letna časa vate: jesen, zgodaj pozimi.

2.PITTA (ogenj – voda)
-Ljudje pitta: so povprečne višine in skladne postave, samozavestni, ambiciozni, pogosto zelo tekmovalni.
-Sedež pitte: želodec in tanko črevo.
-Lastnost, ki jo deli z vata tipom – lahkost.
-Okusi, ki krepijo pitto: kislo, slano, pekoče. Dobro je, da se pita ljudje izogibajo rdečega mesa.
-Okusi, ki pomirjajo pitto: sladko, trpko, grenko; hrana, ki hladi, zlasti solate, tudi piščanec, ribe, tofu in gobe.
-Letni čas pite: poletje
3.Kapha (voda – zemlja)
-Ljudje kapha: močna zgradba telesa, počasni gibi, fizična moč. So stanovitni, potrpežljivi in nagnjeni k posesivnosti.
-Sedež kaphe: želodec in pljuča.
-Lastnost, ki jo deli s pita tipom: mastnost.
-Okusi, ki krepijo kapho: sladko, kislo, slano; kapha ljudje naj se izogibajo mlečnim izdelkom.
-Okusi, ki pomirjajo kapho: pekoče, grenko, trpko; vroča in začinjena hrana; jabolka in hruške; listnata zelenjava, fižol, leča.
-Letni čas kaphe: sredina zime.

Kadar je ravnovesje doš porušeno, je moten pretok prane, ki vstopa v telo s hrano in dihanjem, s tem pa motenj telesni ogenj presnove (agni), ki predeluje hrano in izkušnje. Ob večjem neravnotežju nastajajo strupene snovi (ama), katere so poglavitni vir bolezni. Zato je v ajurvedi poudarjen pomen prehrane in tehnik razstrupljanja. Tri načine, s katerimi človek izloča amo iz telesa, imenujemo tri male – s uriniranjem, potom in blatom. Doše uravnavajo tudi zeliščna zdravila, joga, masaža in meditacije.



Tadej...lepo nakratko si opisal...samo dodam še da, naše trenutno stanje v telesu določa vikruti...trenutno stanje doš... medtem ,ko je pa prakruti odvisna od doš staršev in časa spočetja ,tako kot ti praviš...

Samo to sem hotla dodat :palec:

LEPOTA ŽIVLJENJA JE SKRITA V LJUBEZNI DO ŽIVLJENJA.BREZ NJE JE VSAKO ŽIVLJENJE DOLGOČASEN SPREHOD.

#44 tinka

tinka
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 486

Objavljeno: 26. marec 2006, 17:57

mene pa zanima, kako je s tem glede na ravnotezje.
za cem stremimo tule?

za enaki delez treh dos? za tem, da spodbujamo svojo, tipsko?
ce smo npr. vata, moramo vato spodbujat ali umirjat?
ne razumem cisto sistema, namena...

sem pretezno pita. tudi hrana, moje prehranjevanje je pretezno po pita opisu.
zdaj pa ne vem cisto - naj lovim nek balans tu, je to ok, ali rabim spodbujat ostali dve dosi?
ajurvedska astrologinja mi je sicer rekla, da sem trenutno trodosni tip.
ne razumem. mislim, razumem, da to ni neko staticno stanje, ampak ne vem, k cemu tezimo.
ne najdem tega v knjigi!

poleg tega me zanima, ce kdo ve, h komu grem lahko na posvet, pregled in/ali na masazo.
v sloveniji.
Variety is the spice of life.
Kdo lahko spremeni svet?

#45 Dadika

Dadika
  • SkorajOdvisnik
  • Št. objav: 495

Objavljeno: 28. marec 2006, 20:43

Tinka...ja to je kar zapleteno.

Pravo diagnozo ti lahko postavi le ayurvedski zdravnik,ki pa mislim ,da jih v Sloveniji ni ali pa so....

Če si tip vata ne smeš vate spodbujat,ker s tem lahko samo povečaš došo.
Je pa zelo pomemben način življenja ,letni časi ,dnevna rutina...skratka to je zelo razširjeno področje.

Priporočam ti eno knjigo ,ki je izšla lani Ayurveda(vodnik po domači lekarni) avtor Vasant Laq.

Masaže izvajajo že v mnogo wellnes centrih po Sloveniji.

So pa to res masaže za telo in dušo xokx xokkx
LEPOTA ŽIVLJENJA JE SKRITA V LJUBEZNI DO ŽIVLJENJA.BREZ NJE JE VSAKO ŽIVLJENJE DOLGOČASEN SPREHOD.

#46 pumpkin

pumpkin
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 14

Objavljeno: 7. januar 2007, 02:55

ola.
včeraj sem bil prvič pri prijateljici na ayurvedski masaži. je bolj sproščujoča masaža pri kateri maser sprošča tudi tvoja čustva. malo si resen, malo se smeješ nekateri celo jočejo. zgleda, da mi je vspodbudila tudi čiščenje, ker sem moral po masaži večkrat na wc. masira se s toplim eteričnim oljem zelo prijetnega vonja. meni je bila všeč. priporočam.

aja, drugače sem pretežno vata

To temo je popravil/a pumpkin: 7. januar 2007, 02:59


#47 Dadika

Dadika
  • SkorajOdvisnik
  • Št. objav: 495

Objavljeno: 7. januar 2007, 07:00

A kdo ve kako zgleda ayurvedska masaža? Je kdo že bil?



Prav lepo izgleda ayurvedska masaža,pravo doživetje ....masaža za dušo in telo :palec: :palec: :palec:
LEPOTA ŽIVLJENJA JE SKRITA V LJUBEZNI DO ŽIVLJENJA.BREZ NJE JE VSAKO ŽIVLJENJE DOLGOČASEN SPREHOD.

#48 Dadika

Dadika
  • SkorajOdvisnik
  • Št. objav: 495

Objavljeno: 7. januar 2007, 16:40

Kr jaz bi šel,pa imam par nasprotujočih informacij, namreč :xx!:


Ja ,to je pa tako,obstaja več vrst ayurvedskih masaž,lahko jo vsak doživlja drugače...po masaži se lahko pojavi tudi kakšen izbruh emocij , kot npr.jok,smeh.....

Kakšne nasprotujoče informacije si pa slišal...o počutju...o čem? A lahko malo razložiš?

Lp,D.
LEPOTA ŽIVLJENJA JE SKRITA V LJUBEZNI DO ŽIVLJENJA.BREZ NJE JE VSAKO ŽIVLJENJE DOLGOČASEN SPREHOD.

#49 Gabriel

Gabriel
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 391

Objavljeno: 7. januar 2007, 22:41

prvo da moškega masira moški, tko je po pravilih v Indiji od koder ayurveda izhaja, drugo, pa baje da si oblečen :xx!:


V tem primeru sem tud jaz raj oblečen ;)

#50 Dadika

Dadika
  • SkorajOdvisnik
  • Št. objav: 495

Objavljeno: 7. januar 2007, 23:04

prvo da moškega masira moški, tko je po pravilih v Indiji od koder ayurveda izhaja, drugo, pa baje da si oblečen :xx!:


Ja...tako naj bi bilo,da moški masira moškega ,ženska pa žensko....ampak ni vedno tako.Pri ayurvedski masaži pa definitivno nisi oblečen,ker masaža poteka z toplimi olji.Očitno imaš kar nekaj napačnih informacij xrolleyesx

Lp,D.

LEPOTA ŽIVLJENJA JE SKRITA V LJUBEZNI DO ŽIVLJENJA.BREZ NJE JE VSAKO ŽIVLJENJE DOLGOČASEN SPREHOD.




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0