Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Ali je res treba?


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
23 komentarjev na to temo

#1 daisy

daisy
  • D član
  • Št. objav: 889

Objavljeno: 11. februar 2004, 00:09

Trenutno sem kar malo jezno razpoložena, vse skupaj mi gre malo "u iber".
Tudi ne vem, če paše ta tema sem ali v zdravje in alternativo. Verjetno v oboje, ampak glede na moje trenutne misli bolj semle.

Ali smo sploh še normalni, ali znamo sploh še normalno živet, ali ne živimo - bolj kot dvigujemo zavedanje -tudi vedno bolj na pozor- kaj ja in kaj ne- tu mislim predvsem na prehrano, vse silne dodatke in podobno....

Človek se začne, ko ga nekaj "pribije na tla", zadevati določenih vrednot življenja in začne nanj gledat drugače... Začne "dvigovati svoje zavedanje" kot temu rečemo, potovanje po svoji spirali zavedanja navzgor. Spreminja svoj pogled na svet, ali bolje rečeno- svoje reakcije na zunanji svet. To je čudovito in nujno, to je najlepša pot, na katero lahko stopiš. Vem, ker hodim po njej in res je čudovito.
Eno bistvenih spoznanj na tej poti je, da se ljudje od malega omejujemo, ravnamo po tujih mnenjih, dobesedno si kvačkamo pretesno obleko, v kateri na koncu ne moremo niti dihati, smo pa v njej del naše družbe in kot taki "sprejeti"... Namen je, da se tega znebimo, svobodno zadihamo s polno dušo, sledimo svoji intuiciji in najdemo notranji mir. Smo zadovoljni in srečni. In zdravi ! x:)x
Ampak temu ni tako... kar naprej smo bombardirani od zunaj z vedno novimi dejstvi kaj je zdravo in kaj ni !!
Kar naprej je treba pazit da ne ješ tega in onega -ker je strupeno, gensko spremenjeno, ni naravno... pa voda, pa sol, pa meso, pa bel kruh, pa dodatki ala vegeta itd... pa ne puter, pa ne ona margarina, pa samo olivno olje, bog ne daj salame in sira... seveda bi lahko naštevala cel dan kaj vse NI ZDRAVO......

Kaj niso vse to spet samo blokade naše duše? Kar naprej naj bi pazili kaj bo novega objevljeno v raziskavah in časopisju, da je nezdravo ali zdravo. Po novem je kava spet blazno zdrava- še včeraj je bila strup...
Prepričana sem, da je bistvo našega zdravja v našem duševnem počutju, naši veri v življenje, našem pozitivnem pogledu nanj.. In da nobena hrana ni tako škodljiva kot porušen duševni mir in življenje v oklepu, ki si ga sami naredimo, pa naj bo to meso, sol ali karkoli že... Kot tudi nobeni dodatki k prehrani ne moejo biti bolj koristni kot "biti srečen sam s sabo tukaj in zdaj"...

Moja zgodovina je bila zadnja leta na tem področju zelo pestra, premetavalo me je sem in tja, ko sem iskala svojo pot iz "dna". "Ponudbe" je bilo ogromno - res dobre ponudbe - od dodatkov k prehrani, do zdravilcev, raznorazne alternative, tudi vodnikov, instruktorjev k duševnem miru. Največ kar sem se od vsega tega naučila pa je bilo verjetno razviti tisti občutek prisluhniti samemu sebi, ki ti omogoči izbiro v poplavi vsega. Vsega namreč ne moreš, na vse pazit in se vsemu izogibat. Potem to ni več življenje z velikim Ž... saj vsete tisti vic, ko zdravnik pacientu prepove cel kup stvari, pa ga pacient vpraša: "Pa bom potem dlje živel?" Zdravnik pa mu pdvrne "Ne, a življenje se vam bo zdelo daljše!"
Nočem novih blokad, nočem se podrejati vsem novim odkritjem, pa če še tako držijo. Želim živeti svobodno, popiti kozarec vode iz pipe, še vedno popiti tisto svojo kavo, včasih pojesti tudi meso, vzeti tisti dodatek k prehrani, ki mi odgovarja, ne glede na to, kaj mi vsiljujejo drugi....
In če imam pri tem notranji mir in dober občutek, sem srečna, potem mislim, da je to največ, kar lahko naredim za zdravje in zase nasploh.

Hočem reči to- delaj kot čutiš, kot ti paše... Če ne uporablješ recimo Vegete (naj bi bila blazno škodljiva x:)x ) zato, ker čutiš, da je tvoje počutje potem boljše- super, to je tapravo. Če pa je ne ješ zato, ker je to tvoje prepričanje, ki temelji na zunanjih argumentih in indoktrinaciji, je to navadna blokada duha in je brez veze. Enako je z vegetariijanstvom, in vsemi stvarmi.
Ali se sploh zavedamo, kako letijo na nas z vseh strani (industrija !!!) prav tako kot škodljive reklame, tudi "zdrave" reklame? Kaj je vse dobro in nujno za nas, da bomo sploh preživeli !!!???

Mislim, da sploh ni štos v tem in da je ključ drugje- v tistem, kar je v nas in ne v tistem, kar damo vase. Zato je tudi tale tema pod duhovnostjo.

Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.
Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.
Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim.

#2 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 11. februar 2004, 00:20

Vse je res, kar praviš, ne pusti si vsiljevati ničesar, ne nasedaj reklamam, ampak se zanašaj na svoj jezik in nos in zdravo pamet in uživaj življenje x;)x :palec:

#3 nataly

nataly
  • D član
  • Št. objav: 8 410

Objavljeno: 11. februar 2004, 00:53

Dobro razmišljanje tule :palec: Uživajmo življenje... :palec:

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

 


#4 bigm

bigm
  • D član
  • Št. objav: 907

Objavljeno: 11. februar 2004, 06:47

Marjetica, saj si si že na vsa vprašanja sama odgovorila. Telo v glavnem kar samo ve, kaj mu paše in kaj ne. Duševni mir in optimističen pogled na svet, pa bomo še nekaj časa delali zgago. Raznorazne "nasvete" po medijih pa pustimo v miru, saj se zelo hitro spreminjajo in so včasih že ob istem času v različnih medijih povsem kontradiktorni.
Naj vam bo vsak dan najlepši dan!

bigm

#5 Mateja

Mateja
  • D član
  • Št. objav: 5 354

Objavljeno: 11. februar 2004, 07:05

Joj, Daisy, ravno včeraj sva se s sestro do solz narežali ideji, da bi napisali knjigo 'Duhovnost tretjega tisočletja'... v njej pa bi priporočali nova odkritja na temo 'prava kombinacija živil', pa 'sproščanje', pa 'opuščanje' in take... naprimer: 'najnovejše odkritje na področju kombiniranja hrane: z enormnim užitkom mljaznite dobre špagetke z obilo naribanega sira in za posladek tablico čokolade' ... ali 'sproščanje': globoko vdihnite in z užitkom popijte kozarec vina, začutite v ustih prijeten okus, ki se razliva po vsem telesu...'.... x:Dx

Kaj nas dela ŽIVE? V čem U-ŽIVA-MO? That's the question now x;)x x:)x

#6 Pujsita

Pujsita
  • D član
  • Št. objav: 8 988

Objavljeno: 11. februar 2004, 07:47

Ja, Daisy, se zelo zelo strinjam z vsem, kar si napisala. To podobno proceduro sem dajala skozi, ko je mož hudo zbolel, par mesecev nazaj. razmišljala kaj vse bi se dalo, iskala raznorazne informacije, pa sem kmalu prišla do spoznanja da bo prav njega dvignila in pozdravila vera v uspeh določene zadeve dosti bolj kot zadeva sama, da se mu bo že pojavila prava zadeva v pravem trenutku in da jaz ne rabim postati doktorica alternativne medicine, pa strućko za prehrano.

Jaz osebno nisem vegetarjanka, niti nimam česa takega v planu. Jem rada vse, v zmernih količinah, mi je pa že od nekdaj zaradi okusa dosti bolj všeč naravna in domača, kot kakšna instant hrana.

Gledam moževa stara starša, 82 in 76 let stara, vseskozi domača prehrana - sadje in zelenjava z vrta, pa notranji mir in zadovoljstvo, pa sta zdrava, vitalna in zadovoljna. Iz oči se jima prebere Življenje je lepo. x:)x :palec:
Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

#7 cosma

cosma
  • D član
  • Št. objav: 5 694

Objavljeno: 11. februar 2004, 10:39

Tudi sama sem o tem že razmišljala....pa saj danes se ne moreš kaj dosti zaščititi....vsi smo v istem zosu. Naj še tako pazim in načrtujem zdrav life, ko grem jest v restavracijo pojem ene nezdrave kemije še pa še pogrete v mikrovalovki...kaj sem s tem naredila???

Mateja pozdravljam tvojo zamisel :palec: ....bi kar ustanovila en uživaški krožek x:Dx ...vse dovoljeno.
Jas te mam tak rada
I am feeling very olympic today
Is time the only thing you are waiting for?
Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.
Dalai Lama
Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

#8 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 11. februar 2004, 10:41

Mateja pozdravljam tvojo zamisel ....bi kar ustanovila en uživaški krožek ...vse dovoljeno, RAZEN :8):

#9 cosma

cosma
  • D član
  • Št. objav: 5 694

Objavljeno: 11. februar 2004, 10:48

stane, sej v tem je point, da ni **razen**...sprosti se stane x:Dx
Jas te mam tak rada
I am feeling very olympic today
Is time the only thing you are waiting for?
Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.
Dalai Lama
Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

#10 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 11. februar 2004, 10:50

razen sexa, sem mislil x:Ix

#11 cosma

cosma
  • D član
  • Št. objav: 5 694

Objavljeno: 11. februar 2004, 10:56

razen sexa...hmmm...zakaj pa razen sexa....sej če greš v restavracijo potem ponavadi tam se sexaš, razen izjemoma x;)x ....tu so bolj mišljeni užitki ob hrani in pijači...sex vedno vsi priporočajo večinoma, kot zdrav način življenja ( priporočen stalen partner)...
Jas te mam tak rada
I am feeling very olympic today
Is time the only thing you are waiting for?
Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.
Dalai Lama
Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

#12 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 11. februar 2004, 10:58

No, potem je pa v redu w:Iw

#13 astra

astra
  • D član
  • Št. objav: 5 187

Objavljeno: 11. februar 2004, 11:12

Hehe, Mateja...to o čemer govoriš..jaz že nekaj časa počnem... x^x

Popijem...z užitkom...kar mi paše, si prižgem cigaret...globoko vdihnem..in si mislim, uff, kako to paše...in preprosto več ne dovolim, da bi imela slabo vest.

Nekaj časa sem imela problem s testeninami...ki jih obožujem.Vedno me je po njih bolel želodec...in sem bila že vsa nesrečna, kaj bom pa zdaj brez testenin.In ugotovim...da sem vedno razmišljala...da bi bilo pametneje pojesti kakšen krožnik zelenjave..občutek slabe vesti skratka.Ko sem to pri sebi razčistila...ni nobenega problema več.

Čeprav se trudim, da kupujem čim bolj bio zelenjavo, pa meso...si včasih privoščimo tudi kruh z ocvirki, pa kajmak...in seveda kuham golaž na svinjski masti...(bravo Zirosi)..

Pred leti sem bila na plantaži ananasa...enega mi odrežejo...in se čudim, kako ima čisto drugačen okus.. :eek:
In mi potem pokažejo skrivnost...tiste ananase, ki so namenjeni prodaji...pičijo z injekcijo...v kateri so sredstva, ki pospešujejo rast in kaj vem, kaj še...
Tukaj pa kupim ananas...in mislim, kako sem nekaj naredila za svoje zdravje.. xrolleyesx

Nehala sem kupovati vse mogoče preparate, pa dodatke...ravnam se po občutku...in se predvsem počutim dobro...

x^x

Astra
Per aspera ad astra

#14 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 11. februar 2004, 11:24

Astra, kar praviš, sam počenjam celo življenje s trimesečno raziskovalno pavzo pred tremi leti, ko me je vrglo iz ritma.
In veš kaj mi je bil največji motiv za iskanje vzroka moje, potem pa vseh bolezni?
Da je življenje s samimi omejitvami golo vegetiranje :sleeping:

#15 daisy

daisy
  • D član
  • Št. objav: 889

Objavljeno: 11. februar 2004, 11:38

Ja, Mateja, to je point...
Mora človek skorajda prelaufat cel maraton, da ugotovi, kako je lepo, če sedi v miru (po možnosti na kavici...)
Narava, svež zrak itd.... super.
Ampak ena taka leeeeena počasna kavica na sončku v stari ljubljani ali okoli tromostovja (da ne rečem recimo na Monmartru v parizu sredi slikarskih stojal...) je pa tudi super.... sredi vrveža, opazovanje ljudi, hiš, počasi mešaš z žličko po šalci in opazuješ.... mmmmmmm.......

Ne morem več poslušati kaj bi bilo dobro, kaj bi morala, kaj ni dobre, kaj ne bi smela........
In vse te reklame- od dezinfekcijskih čistil do super vložkov....
Veš. Stane, semle paše tudi tvoja sol in moja voda... sorry...
seveda vsak sam izbira kaj mu paše. Ampak meni gre že na živce ta poplava poinudbe in opozoril, ker resnično ugotoviš, da je čudno, da si sploh še živ, če živiš tako nezdravo in požreš toliko svinjarije in kemije....

Ampak neko odpornost si moramo tudi narediti !
Odkar sem delala poste, sem dosti bolj občutljiva na hrano. Telo je bolj prečiščeno, pravijo .. Je...ga!
Prej sem pojedla kar sem hotela brez problemov. Ko si pa "prečiščen", se začnejo problemi. Potem pa komot rečeš, da hrana, ki ti "škoduje" ni zdrava. Seveda, če je nisi več navajen in telo nima več vseh encimov in pripomočkov da jo prebavi!

Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.
Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.
Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim.

#16 mushi

mushi
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 376

Objavljeno: 11. februar 2004, 11:45

Smo se včeraj s sodelavko pogovarjali, ki gre letos v pokoj, pa tile dodatki proti osteoporozi.. kako je baje to vse škodljivo.. in kalcij tablete je full dolgo goltala. Eno na dan + banano. Pa naj bi bil zadosten vir kalcija. Potem pa je šla na kontrolo in so ji povedali da je ravno na meji. Nato pa pride na dan da so baje vse te vitaminske tablete strašno škodljive in se ti svinjarija nalaga na stene žil od njih... Tako... jst pa tud kalcij goltam že od otroštva.. ker imam alergije, pa pr prehladih.. pa tko.. še dober da so mi te tablete nagravžne, pa jih tud tolk kot bi jih sicer nisem požrla..
Potem pa se sprašujemo od kod holesterol pa visok pritisk, pa težave z ožiljem, celim sistemom, rak in vse te bolezni. Kemija! Kemija v hrani, pijači, kozmetiki, čistilih.. Sej brez kemije nč ni, danes ne moremo živet brez.. ko nč ne bi blo. Nč ne bi zrastlo, niti kar bi lahko bilo, človeštvo ne more več brez barv, okusa kemije, če bi že lastnosti lahko pogrešal, npr. rok trajanja vsega kar smo zdaj vajeni na leto, dve, bi bil mogoč teden? Pol pa bi se začelo razkrajanje, plesen, gnitje...
Pa recimo bonboni, žvečilni so zarad uporabe živilskih barv (ki so tud milo rečeno strašno neprimerne) bomba strupov, uživajo jih pa zlasti otroci..
Torej že v otroštvu mogoče dosežemo kritično mejo določenih snovi v telesu, pa ni čudno, da potem ko si odrasel in tud če se zelo paziš pri prehrani in vsem zboliš...
Sama sem zagovornik tega, da pač živiš kakor ti paše.. Se raznovrstno prehranjuješ in se ne obremenjuješ da pa zdaj dosledno črtaš s seznama stvari, ki jih imaš rad, pa veš da niso ql. In s tem vnašaš v organizem različna živila, smo pa menda že tud delno odporni na vse.. Po moje bi en človek izpred 200 let nazaj imel dandanes hude prebavne motnje s hrano kot jo jemo zdaj.
Pa kaj vam je normalno kaj dela solna in žveplena kislina in kumarin (živčni strup) v živilih pa vendar je tako. Sicer procentualno zelo malo, ampak TAK je. Pa še 1000 in 1000 dodatkov z ne tako groznim prizvokom in zato nič manj nevarnim učinkom.
Full me razjezi ko vidim reklamo za čokoladni puding s smetano, ko so ti ind.pudingi tako zelo strupeni, pa oni vanilijevi še bolj, da bi zdaj kakšna mama otroku ga vsak dan privoščila recimo.... kakšna huda napaka!
Mushi

#17 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 11. februar 2004, 12:17

Veš. Stane, semle paše tudi tvoja sol in moja voda... sorry...



Daisy, žal ne in nikar me ne imej za svojega konkurenta, ker jaz to nisem. Je pa zdrava sol grožnja vsej farmaciji in na srečo se je da pridobiti dovolj za neskončno mnogo ljudi, če bodo imeli kaj zdrave, kmečke pameti.
Če pa ti moje razlage ne razumeš, ali zaradi svoje blokade, ki si jo tako lepo opisala, ne moreš razumeti, ker misliš, da si eksistenčno ogrožena od zdrave soli, potem res ne vem, kako te naj prepričam, da se motiš.
Sicer pa, tako kot sem amerikanki Špelci odgovoril, vsak je svojega telesa gospodar in to spoštujem.

#18 Tamburin

Tamburin
  • D član
  • Št. objav: 2 762

Objavljeno: 11. februar 2004, 22:13

Sstane, v življenju še nisem pojedla zrnca druge soli kot samo navadno jodirano kuhinjsko sol. Pa kako to, da sem pri svojih 34-ih letih še vedno zdrava?
Ali pa moj oče pri 73-ih, ki še slišal ni ne za himalajsko sol, ne za Zdravo sol pod imenom Salesalute...,niti v fitnes ni hodil in niti vegetarijanec ni nikoli bil..., pa je zdrav ko dren. x?x :eek:

#19 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 11. februar 2004, 22:43

Tamara, mene ljudje po navadi sprašujejo, zakaj so pretežki ali bolni, ne pa, zakaj so zdravi in vitki, tako, da ti na tvoje prijazno vprašanje res ne znam odgovoriti. :sori:

#20 daisy

daisy
  • D član
  • Št. objav: 889

Objavljeno: 11. februar 2004, 23:06

Veš. Stane, semle paše tudi tvoja sol in moja voda... sorry...



Daisy, žal ne in nikar me ne imej za svojega konkurenta, ker jaz to nisem. Je pa zdrava sol grožnja vsej farmaciji in na srečo se je da pridobiti dovolj za neskončno mnogo ljudi, če bodo imeli kaj zdrave, kmečke pameti.
Če pa ti moje razlage ne razumeš, ali zaradi svoje blokade, ki si jo tako lepo opisala, ne moreš razumeti, ker misliš, da si eksistenčno ogrožena od zdrave soli, potem res ne vem, kako te naj prepričam, da se motiš.
Sicer pa, tako kot sem amerikanki Špelci odgovoril, vsak je svojega telesa gospodar in to spoštujem.

Stane, niti slučajno si sploh ne moreva biti konkurenta ker ti z ničemer ne konkuriram. S čim in zakaj pa naj bi ti sploh konkurirala ??? x:)x Ne razumem tele tvoje izjave... Tudi nimam nobenih blokad do tvoje soli, ker v bistvu ne vem točno kaj to je in se zato tudi ne spuščam v debate o njej, nikoli je nisem komentirala na noben način. Ne da tvoje razlage ne razumem- odkrito ti priznam, da je nisem sploh še brala. Nisem natančno prebrala vseh teh postov, ker me zaenkrat ni potegnilo in zato niti slučajno ne trdim prav nič o njej- ne v to niti v drugo smer. SEM BREZ MNENJA, ker pač trenutno nimam potrebe, da bi si ga ustvarjala še o tem., Lahko pa seveda pride čas... nikoli se ne ve... Takrat vem, kje najdem tebe in tvojo sol x:)x

Govorila sem v svojem postu o silnih prepričevanjih in ponudbah in oglasih, ki jih je že vse preveč. Tu sem omenila tvojo sol, pa tudi živo vodo- to nima veze s tem, kar se ponuja ampak s samim dejanjem ponujanja.
Pa si tudi tu res nisva konkurenčna (od kje ti sploh ideja, da ti je kdo konkurenčen ali da ti sploh želi biti? meni še na misel ni prišlo... kako pa kaj tvoje blokade? x;)x ). Jaz vodo komajda omenim, pa še to v kontekstu, da jo sama jemljem, ti pa dosledno prepričuješ ljudi o svoji soli. Pa me nič ne moti- kot si rekel- vsak po svoje, vsak ima svoj prav. Kako bi bilo dolgčas. če bi bili vsi enaki !! x^x

Glede blokade pa tole.. dolgo sem delala na sebi in uspela v glavnem blokade odpravit. Opisala sem potek, kako to gre. In ker sem te blokade zrušila, se sploh ne obremenjujem več s tem silno zdravim življenjem in prehrano, ker bi rada živela svobodno in srečno, pa četudi malo manj zdravo (zato tudi še nisem naštudirala tvoje soli x:)x ). Tu si me najbrž narobe razumel. Po svoji praksi sem pri svoji bolezni - pa čeprav sem počela že marsikaj - res še največ pozitivnega naredila ravno s pospravljanjem v svoji glavi.

Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.
Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.
Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim.

#21 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 11. februar 2004, 23:35

Daisy:

Jodirana sol je najbrž bila odkar sem jaz živa, takrat pa je bila moja stara mama stara nekaj čez 45! Pa jih je z jodirano soljo preživela še skorajda enkrat toliko....?

Tamara:

Sstane, v življenju še nisem pojedla zrnca druge soli kot samo navadno jodirano kuhinjsko sol. Pa kako to, da sem pri svojih 34-ih letih še vedno zdrava?
Ali pa moj oče pri 73-ih, ki še slišal ni ne za himalajsko sol, ne za Zdravo sol pod imenom Salesalute...,niti v fitnes ni hodil in niti vegetarijanec ni nikoli bil..., pa je zdrav ko dren.

Skočita no na moj forum, kjer je ravno odprta tema o jodirani soli. Včasih se vseeno izplača tudi kaj prebrati x^x

#22 Tamburin

Tamburin
  • D član
  • Št. objav: 2 762

Objavljeno: 12. februar 2004, 00:22

Tamara, mene ljudje po navadi sprašujejo, zakaj so pretežki ali bolni, ne pa, zakaj so zdravi in vitki, tako, da ti na tvoje prijazno vprašanje res ne znam odgovoriti. :sori:

Torej se strinjaš, da vzrok za zdravje ni izključno zdrava sol Salesalute?

#23 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 12. februar 2004, 11:22

Tega nisem nikoli in nikjer trdil, ampak da je vrok za večino bolezni pomanjkanje pravih elektrolitov ali presežek nepravih, povzročen z jodirano jedilno soljo. Z biodieto z zdravo soljo pa le najhitreje saniraš to napako.
Salesalute Zdravasol pa je le zaščitena blagovna znamka zdrave soli, ti pa lahko po svoje eksperimentiraš tudi s solitrom, če želiš in veš kaj je to x:Dx x^x

#24 vanja

vanja
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 777

Objavljeno: 12. februar 2004, 13:00

Strinjam se s tisto "leno" kavico pa kjer koli že, gibanje takrat, ko se ti zahoče (ne občutka, da moraš ), ocvirki na lepo pečeni jajci na oko....
še bi naštevala, kar se ti zdi v določenem trenutku primerno.

Vse zdrave in nezdrave (po njihovem) zadeve uživam v mejah normale
in nimam ne gripe in ne obiskujem dohterjev, pa ne uporabljam ne olivnega olja, ne neke soli, tudi argačo(juha v vrečki) si kdaj skuham....
imam se fajn, le da zadnje čase gledam, da stvari niso preveč kalorične
kaj vem, enkrat me tudi to ne bo več zanimalo.

LP!




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0