Kaj bomo pa danes kuhali?
#1901
Objavljeno: 27. november 2005, 21:17
#1902 Gost_mačona_*
Objavljeno: 27. november 2005, 21:24
#1903
Objavljeno: 27. november 2005, 23:07
Kokica: kitajski rezanci delujejo super
Hvala.........so bili
#1904
Objavljeno: 28. november 2005, 08:16
Hja morm prizanat, da sem rolado poskusil nekajkrat narest pa se mi je vsakič sfižila ali je bilo testo gumjaso (tako da če si ga vrgel na tla se ti je odbilo) ali je bila fila preredka (je vse vn steklo...) Tako, da te popolnoma razumem Kokica, jaz se zdaj roladam raje izognem....Glavno, da je dobro
#1905
Objavljeno: 28. november 2005, 08:36
sam res občasno
*
kar se ponesrečene file tiče, je bil sam problem, da je bila šekasta, drgač je stala kompaktno in trdno
polizan taler , vse smo zmazali...
Danes smo pa jedli:
*korenčkovo kremno juho
* kitajske rezance (spet-zadnje čase nam kar preveč teknejo)
* solato
Še slikica rezancev:
[attachment=8826:attachment]
lahko prosim kaj več napišeš o teh kitajskih rezancih....zgledajo ko moji široki jajčni rezanci z zelenjavo
#1906
Objavljeno: 28. november 2005, 10:24
Npr. 20 dag naribanega korenja sem prepražil na močnem ognju, dodal pol kile mletega mesa, pristavil vodo za kuhanje riža, ko se je meso osušilo, sem stresel gor še veliki žlici sesekljanega česna, počakal da zadiši (to je bilo tudi edino čakanje) in zalil s pol litra paradižnikove mezge (ne maram mezg, ki so kiselkaste, npr. Valfrutta, ali pri pelatih v paradižnikovem soku tudi radi dodajajo kislino kot konservans) še 3 lističe lovorčka in namesto zdrave noravno sol. Omakca je brbotala samo kakšne 16 minut, potem sem odstavil in čakal, da se malo ohladi. Ko je bil skuhan riž, sem v omako zamešal še malo masla. Riž sem naložil na globoke krožnike v obliki kolobarja, tako da sem v luknjo na sredi našeflal omako. Tako, ni vse slabo, kar je hitro.
#1907
Objavljeno: 28. november 2005, 12:06
To mam rada
#1908
Objavljeno: 28. november 2005, 15:14
nema ništa bez šargarepe
*********************
Za vse roladoljubce, Ebor in ekipa,
dovolite si tokrat malo soljenja znaja s strani vaše Ruby, izkušene roladarce
Prižgeš pečico in nastaviš termostat na 180.C (obvezno brez ventilatorja!!!!)
-4 rumenjake in 2 žlici sladkorja v prahu + 1 fialco vaniljeve arome (NUJNO, če ne, vsaj malo poribane limonine lupinice) pošteno obdelaš z mikserjem, da rumenjaki narastejo in se začnejo mehurčiti.
-Temeljito opereš mikserjeve metlice in iz 4. beljakov in 2. žlic sladkornega prahu narediš trd sneg.
-Štiri žlice mehke moke + noževo konico pec. praška skozi sito seješ v rumenjake izmenično, ker z lopatko dodajaš sneg.
-Važno: maso moraš v bistvu 'obračati' in ne mešati in to čim bolj hitro.
- na nizek pekač (tisti v kompletu s pečico) poravnaš peki papir in nanj na hitro porazdeliš testo, ki mora biti zelo kompaktno, še bolj hitro z lopatko popraviš obliko v pravokotnik.
-flikneš v že ogreto pečico cirka 11 minut.
Važno: Med peko biskvita NIKOLI ne odpiraj peči.
Ko je rolada pečena, jo takoj, lahko s peki papirjem vred zavij.
Potem se pa ubadaj s kremami, premazi in podobnim.
Javite o uspehih! Krasna slaščica v 25 minutah, vključeno pomivanje pribora.
#1909
Objavljeno: 28. november 2005, 16:20
Ne navadno kislo zelje... Sej pol smo pojedli in je blo dober... sam tale česen je pa res čist mim zgledu... prov flurestenčno zelen
Hojla.
Čist normalno je, da česen spremeni barvo. Kislina v zelju (kislo zelje) spremeni česnu barvo. Zgleda nagravžno, sam ni. Če te moti barva, ga drugič bolj debelo nareži, pa pol ven poberi, al pa, če uporabiš česen v prahu - se ne bo vidlo barve, če ne boš pretiraval s česnom. Tut mene je ob prvi uporabi česna v joti (iz zelja) streslo ob pogledu na superultrahudostrupenobarven česen.
»Grem naprej.
Kjer ni poti, ustvarim pot.
Usmerjam tok svojega življenja,
tako kot duša v meni hoče.«
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•´ (¸.•´
#1910
Objavljeno: 28. november 2005, 20:45
lahko prosim kaj več napišeš o teh kitajskih rezancih....zgledajo ko moji široki jajčni rezanci z zelenjavo
Moj blogec poglej.
#1911
Objavljeno: 28. november 2005, 22:35
#1912
Objavljeno: 29. november 2005, 21:06
#1913
Objavljeno: 29. november 2005, 21:22
Hvala..........hvala, lep blog
*****************************************************
Mi smo pa danes jedli pico.......domačo..........jo je moj možek naredil............
Kako naj bom potem tvigica migica-suha kot poperček.........
#1914
Objavljeno: 29. november 2005, 21:46
smisel življenja očitnone morjo vsi dnar na kup grabit
#1915
Objavljeno: 29. november 2005, 21:52
K. Čapek
#1916
Objavljeno: 29. november 2005, 21:55
#1917
Objavljeno: 29. november 2005, 22:04
#1918
Objavljeno: 30. november 2005, 00:19
#1919
Objavljeno: 30. november 2005, 00:32
I am feeling very olympic today
Is time the only thing you are waiting for?
Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!
Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.
Dalai Lama
Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)
#1920
Objavljeno: 30. november 2005, 05:12
#1921
Objavljeno: 30. november 2005, 16:47
K. Čapek
#1922
Objavljeno: 30. november 2005, 16:49
#1923
Objavljeno: 30. november 2005, 16:51
#1924
Objavljeno: 30. november 2005, 16:58
Da ne bo zenske prevlade.
No, danes bom zaupal neko cuveno skrivnost, jo ze dalj casa uporabljam.
Ko peces jajca, na ponvi, ponavadi ubijes (valjda je pravi izraz, ne vem) najprej prvo, pa jo vrzes na ponev, potem drugo, pa jo vrzes na ponev, pa potem se tretjo, ce si se odlocil, da bos spekel tri.
No, v tem je tezava...zaradi casovnega razmika med temi dejanji je potem prva bolj zapecena kot druga....
In resitev ? Najprej vse tri ubijes, jih das npr. v skodelico, in ko je vroca ponev, vse naenkrat zlijes vanjo.
mastermind.com
#1925
Objavljeno: 30. november 2005, 17:05
Sem nedolgo nazaj napisal v tej temi, da bom zacel pisati tudi tukajle
svoje mojstrovine.
Da ne bo zenske prevlade.
No, danse bom zaupal neko cuveno skrivnost, jo ze dalj casa uporabljam.
Ko peces jajca, na ponvi, ponavadi ubijes (valjda je pravi izraz, ne vem) najprej prvo, pa jo vrzes na ponev, potem drugo, pa jo vrzes na ponev, pa potem se tretjo, ce si se odlocil, da bos spekel tri.
No, v tem je tezava...zaradi casovnega razmika med temi dejanji je potem prva bolj zapecena kot druga....
In resitev ? Najprej vse tri ubijes, jih das npr. v skodelico, in ko je vroca ponev, vse naenkrat zlijes vanjo.
mastermind.com
Mislim in tle ni kaj, da si za to pogruntavščino zaslužiš vsaj nobelovo nagrado, morda te bo pa benedikt XVI celo predlagal za svetnika.
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)
Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0