Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Čiščenje kristalov


 • Prijavi se, če želiš komentirati
* * * * * 1 x ocenjeno
407 komentarjev na to temo

#401 Marsa

Marsa
 • Uredništvo
 • Št. objav: 60 729

Objavljeno: 5. marec 2011, 13:19

Najboljše da ga daš lepo na sonce. x:)x

(mlaj si pa že zamudil, no morda je še boljš na ščip)
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#402 prunus

prunus
 • ŽeČistoDomači
 • Št. objav: 251

Objavljeno: 3. november 2011, 19:10

se oproščam če je bilo to vprašanje že postavljeno v tej temi. torej; prebrala sem, da se roževca ne sme izpostavljati soncu. v kolikšni meri to dejansko drži in, ali se ga potem čisti/polni z energijo torej samo s pomočjo vode/lune?

#403 Brezo

Brezo
 • Lunatik
 • Št. objav: 8 039

Objavljeno: 3. november 2011, 21:32

se oproščam če je bilo to vprašanje že postavljeno v tej temi. torej; prebrala sem, da se roževca ne sme izpostavljati soncu. v kolikšni meri to dejansko drži in, ali se ga potem čisti/polni z energijo torej samo s pomočjo vode/lune?


Eno stran nazaj je Matjaž opisal par načinov čiščenja...Objavljena slika

http://www.lunin.net...v/page__st__400Teh detajlov pa Matjaž ni omenjal na forumu...je pa to drugače "njegovo maslo"...Nekaj od tega sigurno velja za vsak kristal...tralala...Objavljena slikaČIŠČENJE KRISTALOV

l Čiščenje v raztopini vode in soli: v vodi raztopimo 20 % soli (20g na 2dcl vode)

l v raztopini sode bikarbone in vode

l v desnosučnih vodnih virih: v naravi, v studenčkih ali potočkih, kjer najdemo vodni vrtinec, kjer se voda suče desno (navadno za kakšnim večjim kamnom itd...)

l z reikijem (s prošnjo ali pa ga enostavno damo med dlani in pošiljamo vanj reiki)

l mentalno z nihalom (radiestezija – z mentalnim ukazom)

l različni magijski procesi transformacije vključno s kabalističnimi procesi ( ilot hailot, noam adonai...)

l položene na bakreno ploščo: kristal položimo na bakreno ploščo okrogle oblike

l v bližini – stiku z hematitom in bakrovimi minerali: kristal položimo v stik ali v bližino omenjenih mineralov: hematita, azurita, malahita, modre galice ...Podobno delovanje ima tudi srebro.

l z uporabo vizualizacije pod tekočo vodo: nujno je alfa stanje in vizualizacija čiščenja kristala pod slapom neskončne svetlobe...

l z dimom sandalovine, cedre, žajblja, timijana...: prižgemo posušeno vejico omenjenih rastlin in „prekadimo" kristale. Vzamemo kristal v dlan in gremo z njim skozi dim zelišč.

l z meditacijo – proces merkava (biorgonomija): uporabimo meditacijo merkava kot transformacijski proces

l jakikiri jo ka ho (ki-barai tehnika): postopek čiščenja predmetov in objektov

l zakopane v zemljo: kristal zakopljemo v zemljo za čez noč ali pa dva, tri dni. Nato ga izkopljemo in umijemo pod tekočo vodo.

l seihe ki chiryo-ho: namenski proces v reikiju

l koki-ho: transformacija z uporabo „diha".


Na splošno čistimo kristali v soli, v raztopinah, s pomočjo drugih „čistilnih"mineralov, na bakreni plošči, v desnosučni vodi ali zakopane v zemljo eno noč. Lahko pa tudi več. V procesih to poteka toliko časa, dokler proces ni zaključen.

Energijo kristalov „prebudimo" ali „napolnimo" z energijo na več načinov: od mentalnega postopka z radiestezijo, z reikijem, z dihom, s teate tehniko spirale (pozitivna ali negativna), lahko pa tudi s polaganjem kristalov na vpliv sonca ali pa polne lune. Tu moramo paziti na polarnost, tako da lunina energija (negativna, hladna, pasivna...) ustreza elementarni bazični energiji kristala ( negativni) in sončeva energija (pozitivna, vroča, aktivna...) nasprotno ustrezajo kristali s pozitivno energijsko usmerjenostjo. Na vpliv energije lune izpostavljamo kristale z elementarno energijo vode, zemlje, v nekaterih primerih tudi zraka. Sončni energiji pa izpostavimo kristale, ki pripadajo elementu ognja, včasih tudi zemlje. Seveda pa se tega moramo jasno zavedati, ker drugače pomešamo energijske polarnosti in dobimo npr. citrin, (ki je klasični primer kristala elementa ognja) po izpostavitvi na vpliv lune, citrin z energijo elementa vode, oziroma negativno energijo, kar ne ustreza njegovi bazični energiji. V tem primeru nam kristal ne bo posredoval energije pričakovane kvalitete (jin ali jang), temveč povsem nekaj drugega, čemur sam po sebi ni namenjen.Kos kremena v vodi ima sposobnost uničiti gnilobo in druge bakterije, izboljša okus vode, voda postane bolj bistra, nevtralizira klor in nitrate, ter absorbira raznovrstne težke kovine. Pozitivni učinki kremena na vodo so mnogoteri in obstaja dovolj literature na to temo.


Otkačeni človeček- ezoterik, okultist, mistik, polupismeni crnogorac...

myst1c.gif


#404 prunus

prunus
 • ŽeČistoDomači
 • Št. objav: 251

Objavljeno: 3. november 2011, 21:36

Uf, hvala za obširen odgovor! x:)x

#405 //mirage

//mirage
 • SkorajOdvisnik
 • Št. objav: 620

Objavljeno: 21. september 2012, 16:03

Pred kratkim sem dobila bloodstone in zdaj ne vem, na kaksen nacin naj ga ocistim in kako naj ga energetsko napolnim (polna luna?).
Je v redu obicajno ciscenje z vodo in soljo?

byrdpixelbyfruitkait-d4l.png


#406 Miško

Miško
 • Vajenček
 • PipPipPipPip
 • Št. objav: 56

Objavljeno: 22. september 2012, 17:32

ne ni, najbolje da ga splakneš pod vodi za par minut, čez noč pustiš v kozarcu vode , ki ga daš na luno, lahko pa tudi za eno uro na sonce!Tak način uporabljam jaz, in se je izkazal. :)
Lp,Miško

#407 //mirage

//mirage
 • SkorajOdvisnik
 • Št. objav: 620

Objavljeno: 22. september 2012, 23:40

ne ni, najbolje da ga splakneš pod vodi za par minut, čez noč pustiš v kozarcu vode , ki ga daš na luno, lahko pa tudi za eno uro na sonce!Tak način uporabljam jaz, in se je izkazal. :)


Uuuu.. Hvala za info x;)x

byrdpixelbyfruitkait-d4l.png


#408 //mirage

//mirage
 • SkorajOdvisnik
 • Št. objav: 620

Objavljeno: 16. november 2012, 23:00

Na tem videu je predstavljena se ena tehnika ciscenja in energetskega polnjenja kristalov... Res zelo hitra tehnika :)


byrdpixelbyfruitkait-d4l.png

Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0