Lastnosti medu
#26
Objavljeno: 11. marec 2004, 19:17
Ropanje z velikostjo panja in številčnostjo družine nima nobene zveze ampak je zanj v 90% primerov kriv čebelar sam. Puščanje satja na doseg čebel, krmljenje za svetla, polivanje raztopine itd...ostalih 10% pa je nadpovprečna nagnjenost čebel k ropu taki družini treba matico likvidirat. Enako tudi družini, ki se ne brani in dopušča tiho ropanje.
Če so čebele lačne bodo enako šle ropat kajti nagon za preživetje jih žene zato treba za čebele poskrbet.
Mojster Panker je imel nekaj let svoje čebele na moji rojstni domačiji skupaj je bilo v krogu 200 metrov okoli 300 AŽ panjev in še moje rezerve pa nikoli ni prišlo do ropa, ker sva oba poskrbela za čebele kot treba, nobenih težav ni bilo.
#27
Objavljeno: 12. marec 2004, 19:02
#28
Objavljeno: 12. marec 2004, 19:54
#29
Objavljeno: 12. marec 2004, 20:27
#30
Objavljeno: 12. marec 2004, 20:50
Vi mi boste čist biznis zjebal. Jaz sem se s tem iz Vrhnike ravno dogovoril, da mu bom naredil strani .......
Lahko tud malo popravimo,da se polje z Nosema- in Varoa-čudom ne bo odpiralo
#31
Objavljeno: 12. marec 2004, 21:58
Če je gdo interesent mu prodam.
#32
Objavljeno: 12. marec 2004, 22:50
#33
Objavljeno: 13. marec 2004, 08:02
#34
Objavljeno: 13. marec 2004, 08:08
Mislim, če eni prodajajo med rdeče pese bom pa še jaz prodajal borovo-pelinovega
#35
Objavljeno: 13. marec 2004, 08:42
#36
Objavljeno: 13. marec 2004, 09:22
Je ta postopek zelo kompliciran
#37
Objavljeno: 13. marec 2004, 15:45
#38
Objavljeno: 13. marec 2004, 18:47
Bom povprašal Branko za kako informacilo glede tega.
Lep pozdrav !
#39
Objavljeno: 13. marec 2004, 20:01
#40
Objavljeno: 13. marec 2004, 20:37
#41
Objavljeno: 14. marec 2004, 10:03
Upam mi ne bo zameril, ker sem butnil njegovo sliko pakiranega medu gor
#42
Objavljeno: 18. marec 2004, 11:29
Od prijateljev sem dobila v dar kozarec medu...ki je popolnoma bele, mlečne barve.Na žalost mi niso znali razložiti, kako se takšen med razlikuje od navadnega.Med je tudi bolj gost, ne teče.
Pliss, bi mi znal kdo kaj več povedati?
Lep dan
Astra
#43
Objavljeno: 18. marec 2004, 12:54
Ta med je čisto OK
Če boš med počasi ogrevala (najbolje s temperaturo 40°C) bo med spremenil barvo(na originalno) in tudi okus, če ga pa segreješ še na višjo temeperaturo (kar ne priporočam), pa lahko spremeniš tudi kemično strukturo medu... med izgubi pomembne sestavine!
#44
Objavljeno: 18. marec 2004, 15:58
#45
Objavljeno: 18. marec 2004, 16:36
Akacijev med je edini, ki ne kristalizira, če je čisti sorten lahko tudi 6 let pa ne bo trd. Nobeden drug med kar jih poznam ni mlečne barve razen Ogrščice.
Glej nebi sedaj rad bil nek ''sodnik'' vendar tistemu, ki ti ga je dal bi pa le moral ali ti morala nekaj povedat. Dobila si mačka v žaklju ali kupila avto na katerem ni oznake od kod je, kdo ga je izdelal itd...
Tudi za podarjen med velja isto pravilo, da mora imeti vse zakonske predpise kateri veljajo za prodajo ne glede, če ti ga je dal brat ali sosed.
Vprašaj Maršo, če sem ji jaz poslal nekaj kar ni bilo označeno razen, ko je hotela imet večjo količino in neoriginalno pakiranje.
#46
Objavljeno: 18. marec 2004, 17:00
Torej..takole je bilo..
Moj mož se je včeraj mal bolj dolgo zadržal zunaj s prijatelji... ...bil je vroč večer...in bili so hudo žejni.zavedal se je, da bo precej pozno prišel domov...in se je želel nekako odkupiti..in mi je prinesel.."čist nekaj specialnega"...po njegovih besedah.Danes zjutraj smo ta med skupaj poskusili...in je res nekaj posebnega.Pravi, da mu je dodan matični mleček...oz ni se mogel spomniti...kaj so mu rekli..
Astra
#47
Objavljeno: 18. marec 2004, 18:51
Sam nikoli nisem mešal mlečka med med torej ne vem kako to izgleda je pa ta zedava ful draga, če je res zraven primešan torej se je mož le dobro odločil, sicer pa lepo od moža, da se je malo odolžil glede na zamujen večer
#48
Objavljeno: 18. marec 2004, 19:29
Sem si prejle še enkrat ogledala zadevo...izgleda kot pasta...
p.s. dans ga še tut ni..kaj bo tokrat privlekel..
Astra
#49
Objavljeno: 18. marec 2004, 19:44
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)
Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0