Zakaj ne, če daš kako sivko not, je še boljši za ritko
Ghi-prečiščeno maslo-ayurveda
#76
Objavljeno: 12. marec 2014, 14:15
#77
Objavljeno: 12. marec 2014, 14:21
Zakaj ne, če daš kako sivko not, je še boljši za ritko
Ja maš prav, jst skoz o pehtranu, maku, tavžentroži, lanu razmišljam..
#78
Objavljeno: 12. marec 2014, 15:13
pico, prec priznaj, da ti je to rajcig
»Grem naprej.
Kjer ni poti, ustvarim pot.
Usmerjam tok svojega življenja,
tako kot duša v meni hoče.«
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•´ (¸.•´
#79
Objavljeno: 8. november 2015, 22:10
Pred nedavnim sem imela priložnost spoznati proizvajalce zame najboljšega Gheeja na policah ....in vam tu podajam povezavo na link tega eko proizvoda, ki se ga lahko kupi pri nas v NM v čajarni Stari most, lahko se ga naroči tudi pri samem proizvajalcu.... pa frenda mi je rekla, da ga je dobila tudi v trgovini Kalček v Lj...verjetno pa še marsikje..
Na embalaži ima narisano kravco, ker gre 20 % od prodaje tudi za zavetišče kravic...
Je eko proizvod narejen po posebnem postopku na Jugorju na Gorjancih....in mojstri tega izdelka pri izdelavi uporabljajo celo uglasitev z gongi...
Skratka veliko ljubezni vloženo v izdelek ....in ima res božanski okus ter kvaliteto...
Podajam link na povezavo informacij tega Zlatega Gheeja ; (ki ga lahko uporabljamo za prehrano, za izboljševanje vida, kože, pri masažah, za zbijanje holesterola itd
Ženske v vasi so ga skuhale vsaka nekaj, zbirale dalj časa, ter ga združeno v dar izročile mladi mamici, da bi si ta okrepila moči in imela tako najboljše mleko za novorojeno dete. Z njim so na podeželju mazali sklepe, ozebline, suho kožo, vnete ritke otrok, razpokane ustnice, izdelovali kreme in si ga kapali v oči za boljši vid (tako tudi preverjamo njegovo kvaliteto). Ghee so na kmetih v kuhinji uporabljali le ob prazničnih ali slavnostnih dneh, na mestnih tržnicah pa je bil to živež, ki je bil že zjutraj razprodan in hkrati najdražji od dobrot na stojnicah. Ghi je odličen vir maslene in kaprilne kisline, zato so ga v preteklosti tradicionalno uporabljali tako preventivno kot tudi pri težavah s črevesjem.
...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)
#80
Objavljeno: 8. november 2015, 22:15
In pa zanimiv pogovor z Goranom G., o koristnosti tega izdelka " Zlati ghee " iz oddaje Klepet ob kavi
https://www.youtube....h?v=uilHPaIKDps
...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)
#81
Objavljeno: 8. november 2015, 22:29
novinarko bi še gledal
tipa, ki je katastrofalnega videza, pa samo ob več dnevnem zaprtju
#82
Objavljeno: 8. november 2015, 22:36
...heh Goldi...tisto bistveno je očem nevidno...kot bi rekel Mali princ....
(pa voditeljica je ....ni novinarka.... )
pa pogovor je za poslušat....ne rabiš gledat...
...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)
#83
Objavljeno: 8. november 2015, 23:02
ja, če teb on všeč, pol ti pa res nekaj masla manjka
urejenost človeka je na prvem mestu, razen če je po spletu okoliščin postal klošar
podobno, kot bi škrbastemu zobarju zaupal popravilo svoje lajne
#84
Objavljeno: 8. november 2015, 23:31
Sem samo preletel...pa sem moral potem še enkrat malo bolj počasi, da sem preveril a so bile halucinacije al se je res pes malo prošetal mimo... 7:55- 8:10 min...
Kar se pa človečka tiče...mogoče od daleč res zgleda kot klošar in kakšen bedanec...ko pa se malo bolj pogleda, se pa vidi da je kar zrihtan pa bradico ima tudi "negovano"...Na kratko povedano, tako lahko zgleda "ruralni" prebivalec, ki pride v mesto kjer tega niso navajeni...po glasu pa običan "prijeten" človeček...Drugače pa taki človečki po videzu niso nič kaj posebnega v nekaterih delih bivše juge...podobno kot ninđe...navade, predsodki, stereotipi...
Life is like a game...play it...
#85
Objavljeno: 9. november 2015, 08:50
...No tu se je Brezo še najbolj približal resnici....
vse ostalo v kar se pa vedva Gold in shamannn vtikata je pa totalno mimo....
Gospod Goran podaja informacijo o koristnosti ghija in drugi komentrji tu so milo rečeno nadvse otročji...nimajo pomena.
A vedva res nimata kaj bolj pametnega za počet ...kot se vsak dan na novo zaljubljat v samo lastno mneneje ? ...
...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)
#86
Objavljeno: 9. november 2015, 09:39
ghi je zelo dober v kavi, to je res
res pa je tudi, da ga od dospoda gorana ne bi vzel, ker
sem imel opravka s takimi neurejenimi skuštravci
navzven neurejen, notri pa še slabši
#87
Objavljeno: 9. november 2015, 09:48
...ti s čist prpaljen....majke mi...kr neki
...Dej Goldi raj mi ti povej ku si taku iz primorske, ki se lahko v teh dnevih kakije nabira ? ...
...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)
#88
Objavljeno: 9. november 2015, 09:55
...ti s čist prpaljen....majke mi...kr neki
...Dej Goldi raj mi ti povej ku si taku iz primorske, ki se lahko v teh dnevih kakije nabira ? ...
ma, ki
tam, k ni gazde doma
#89
Objavljeno: 9. november 2015, 10:02
....Jou pa ki je zdej tu...ka tam vsi robutate....
Lih zdej se tipkava z eno frendo s primorskega, da vsak dan, ko gre mimo rajski sadež greši....
ma jst bi šla za štos ...pa za družbo....kkšne gajbice za domov se tud ne bi branila ....
sam moram še poštudirat varianto...
...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)
#90
Objavljeno: 9. november 2015, 10:41
....Jou pa ki je zdej tu...ka tam vsi robutate....
Lih zdej se tipkava z eno frendo s primorskega, da vsak dan, ko gre mimo rajski sadež greši....
ma jst bi šla za štos ...pa za družbo....kkšne gajbice za domov se tud ne bi branila ....
sam moram še poštudirat varianto...
strunjanski so najboljši
je zdej praznik kakijev v strunjanu od 13. do 15 meseca
http://www.portoroz....Praznik-kakijev
istrijani itak vsakega postran gledajo, ko se sprehaja mimo nasadov, razen
ko vprašaš, če majo kaj za prodat
#91
Objavljeno: 9. november 2015, 18:15
Meni je tole z ghijem mal hecno, moram rečt. Namreč, tale ghi ni nič drugega kot prekuhano maslo in so ga ljudje včasih izdelovali povsod. Maslo je bilo včasih v ne ravno premožnih gospodinjstvih bolj za "ta boljše" in so ga skuhali, da so s tem odparili vodo, koagulirali in odstranili beljakovine in tako preprečili kvarjenje, ker pač niso imeli hladilnikov. Vedeli so tudi, podobno kot ayurveda, da je zelo zdravo za prehrano in uporabno tudi v zdravilne namene. Potem je v dobi hitrega gospodinjstva in hladilnikov nekoliko utonilo v pozabo, zdaj pa preko takoimenovanega ghija spet postaja "in". In, kajpada, pod imenom "navadno prekuhano maslo" se seveda ne bi pol tako dobro prodajalo kot pod znamko "Zlati ghee" . V resnici ga sploh ni treba kupovat, skuhate si ga lahko, enako dobrega, sami doma iz kakega dobrega, čisto navadnega putra iz ekološke pridelave. Z zelišči ali brez.
#92 Gost_Jeti_*
Objavljeno: 9. november 2015, 18:37
Iknee
so ga delale prababica, babca, mami, tud sama ... tiste tropine, ki se narede pri kuhanju ... njami za zabelo kaše, lahko tudi žgancev
ja, shamannamo imaš prav ... danes ga večina pozna zaradi vpliva indijske kuhinje
#93
Objavljeno: 9. november 2015, 19:12
Na embalaži ima narisano kravco, ker gre 20 % od prodaje tudi za zavetišče kravic..
Kje je pa to?
Drugače pa, za ghee sem prvič slišala ne tako dolgo nazaj, seveda ravno v povezavi z indijsko kuhinjo. Potem je bilo to na TV in fotr mimogrede omeni, da to je pa tudi njegova mama delala. Mislim, vso neko silno znanje naših prednikov ni vredno prebite pare, če se ga ne posreduje dalje. Še dobr, da se najde kdo in malo spromovira zadevo. Še bolje, če lahko to naredim sama doma, samo.... je treba najprej povedat, ne pa se samo zmrdovat, ko to stori kdo drug.
Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.
Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college?
~
This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R.
#94
Objavljeno: 9. november 2015, 20:04
Meni je tole z ghijem mal hecno, moram rečt. Namreč, tale ghi ni nič drugega kot prekuhano maslo in so ga ljudje včasih izdelovali povsod. Maslo je bilo včasih v ne ravno premožnih gospodinjstvih bolj za "ta boljše" in so ga skuhali, da so s tem odparili vodo, koagulirali in odstranili beljakovine in tako preprečili kvarjenje, ker pač niso imeli hladilnikov. Vedeli so tudi, podobno kot ayurveda, da je zelo zdravo za prehrano in uporabno tudi v zdravilne namene. Potem je v dobi hitrega gospodinjstva in hladilnikov nekoliko utonilo v pozabo, zdaj pa preko takoimenovanega ghija spet postaja "in". In, kajpada, pod imenom "navadno prekuhano maslo" se seveda ne bi pol tako dobro prodajalo kot pod znamko "Zlati ghee" . V resnici ga sploh ni treba kupovat, skuhate si ga lahko, enako dobrega, sami doma iz kakega dobrega, čisto navadnega putra iz ekološke pridelave. Z zelišči ali brez.
Ja sej to kar praviš (kako in zakaj so ga izdelovali včasih, kako po ajurvedi, itd. je povedal v tej oddaji tud tale gospod Goran....
In nihče ni ob tem trdil, da ga ne moremo pripraviti sami....
Je pa res, da Goran uporablja mleko in maslo, ki je od kravic proste paše in pač ga pripravljajo okrog 48 h, ker ga ohlaja po svojem postopku, zraven pa je poseben morda za tiste, ki kaj dajo na pozitvne vibre informacije gonga ter manter... ker so pač v skupini pridelovalcev tega Zlatega gheeja še nekateri osebki, ki se malo drugače ukvarjajo s tem..
Jim ne gre samo za zaslužek....zbirajo denar tudi za zavetišče krav....
Lahko pa nekaj z zazgotovostjo trdim;
Tud men bi se lahko kaj zdelo lari fari, če ne bi ugotovila razlike.
Prav tale njihov Ghee nima daleč naokrog nobenega sparing partnerja ...
Takvega in onakvega sem že probala....ampak ta ima meni zares poseben okus...
Božanski je in res drugačen od ostalih....pa kukr koli že ....
...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)
#95
Objavljeno: 9. november 2015, 20:08
važno,da ovce zbirajo denar za "zavetišče krav "
js pa zbiram denar za ptice selivke, da jim nau kej manjkal med potovanjem
čakam prvega donatorja
#96
Objavljeno: 9. november 2015, 20:10
Kje je pa to?
Drugače pa, za ghee sem prvič slišala ne tako dolgo nazaj, seveda ravno v povezavi z indijsko kuhinjo. Potem je bilo to na TV in fotr mimogrede omeni, da to je pa tudi njegova mama delala. Mislim, vso neko silno znanje naših prednikov ni vredno prebite pare, če se ga ne posreduje dalje. Še dobr, da se najde kdo in malo spromovira zadevo. Še bolje, če lahko to naredim sama doma, samo.... je treba najprej povedat, ne pa se samo zmrdovat, ko to stori kdo drug.
https://www.facebook...kravice?fref=ts
...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)
#97
Objavljeno: 9. november 2015, 20:11
a je zavetišče v brežicah ???
tam je sam za osle
#98
Objavljeno: 9. november 2015, 20:17
a je zavetišče v brežicah ???
Izlake :
krajevna skupnost v Občini Zagorje ob Savi. Ležijo v dolini potokov Orehovica ter Medija in so cestno križišče za smeri Trojane, Moravče, Čemšenik in Zagorje ob Savi.
https://sl.wikipedia.org/wiki/Izlake
Ghee pa se dela v čarobni vasici Jugorje na Gorjancih proti Metliki .
...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)
#99
Objavljeno: 9. november 2015, 20:26
če ni iz indije, ne maram
#100
Objavljeno: 9. november 2015, 20:32
lahko ti mgd prišverca, ko bo obiskal svojega maharađa ...
madžara ?
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)
Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0